Menu

Kenia

Kenia reizen

“Reizen naar Kenia; we zien het helemaal voor ons. We willen naar Kenia reizen en ons onderdompelen in de wildlife. Zonder busladingen toeristen om ons heen en zonder dat elke stap van te voren vast ligt. Gewoon een tijd lang tussen de leeuwen en zebra’s en op het einde van de reis een paar dagen relaxen aan het strand van Kenia.”

De Masai Mara is een hoogtepunt tijdens een reis door Kenia. Het maken van safari’s in een favoriet leefgebied van leeuwen, buffels, zebra’s en vele antilopensoorten is een fantastische ervaring! Samen met uw privéchauffeur reist u door het land met vele nationale parken, schitterende meren, lokale gemeenschappen zoals de Masaai. De rondreis door Kenia kan ontspannen worden afgesloten op één van de stranden bij Mombasa.

PANGEA Travel organiseert al jaren reizen naar Kenia. Wij kennen de bestemming goed en weten welke lodges en camps leuk zijn. Graag adviseren bespreken wij de wensen met u om tot een perfecte Kenia reis te komen. 

Voor wie is Kenia een aanrader en waarom? 
  • Natuur & wildlife: voor diegene die altijd al eens op safari wilde in Afrika. Een reis naar Kenia is daarvoor een uitstekende keus. Kenia rondreizen omvatten veel safari’s en zijn gericht op het zien van veel wilde dieren. Uitgestrekte savannes met op de achtergrond de Kilimanjaro is wat bij veel mensen tot de verbeelding roept. De echte natuurliefhebber komt hier dan ook zeker aan zijn trekken.
  • Families: samen met uw gezin op een avontuurlijke reis naar Afrika. Welke familie wil dat nu niet? Kenia is een vrij compacte bestemming waarbij de afstanden tot de parken gering zijn. Voor een familiereis is dat ideaal. Veel zien in een reis met familievriendelijke lodges. Bekijk ter inspiratie onze Familiereizen Kenia.
  • Honeymooners: wilt u een onvergetelijke en afwisselende huwelijksreis? Dan bent u bij Kenia aan het juiste adres. Een reis naar Kenia heeft veel honeymoon waardige lodges waarbij safari goed te combineren is met strand. Een reis met het zien van veel wilde dieren waarna je kunt afsluiten op de idyllische stranden van Mombasa/Diana Beach of Zanzibar.
  • Luxe reizen: maak een reis naar Kenia waarbij u overnacht in de beste lodges en tented camps. Daarnaast wordt u vervoert met een light aircraft vlucht waarbij u in een korte tijd al het moois van deze safari bestemming kunt zien. Kenia heeft een ruim aanbod in comfortabele lodges met een westerse standaard.
 

Kenia specialist Martijn aan het woord

''Kenia is een van de klassieke safari-bestemmingen van Afrika. Als echte natuurliefhebber maakte ik hier mijn eerste safari. En bij één reis is het daarna niet gebleven, want de natuur maakte een diepe onuitwisbare indruk. Op de savanne van de Masai Mara speelt de natuurfilm gewoon voor je ogen af. Want wat is het indrukwekkend om de migratie van gnoes van dichtbij te aanschouwen. Kenia is ook een land van spectaculaire uitersten en contrasten. Alle parken zijn verschillend; van woestijnlandschappen tot grasvlaktes en van diepe meren van de Great Rift Valley tot de piek van Mount Kenya. Onderweg lijkt het soms wel of de tijd heeft stil gestaan. Bezoek kleine dorpjes en maak er kennis met de cultuur van de Samburu of Maasai. Ontspannen kan aan het het einde op de uitgestrekte stranden bij Mombasa. Houdt u dus van wildlife en natuur, dan heeft Kenia alle elementen voor een afwisselende reis.''

Heeft u vragen over Kenia? Vraag het onze Kenia specialist Martijn
 

Duurzaam reizen Kenia
Een Kenia reis betekent ook een bijdrage aan het milieu. PANGEA Travel kijkt waar nodig met haar lokale partner in Kenia naar een verantwoorde reis. Maakt u een rondreis door Kenia dan draagt u (in)direct bij aan natuurbeschermingsprojecten. Bij elke gemaakte reis bieden wij steun aan een lokaal project dat zich richt op duurzaamheid. Bijvoorbeeld het project Wildlife Works waarbij de focus ligt op 3 speerpunten; de bescherming van wilde dieren, het creëren van werk voor de lokale gemeenschap en bescherming bieden aan natuurgebieden.
 
Ook u kunt zelf tijdens de Kenia reis bijdrage aan het milieu: Duurzaam Reizen