Rondreis Kenia & Oeganda

Bent u op zoek naar een afwisselende rondreis door Kenia en Oeganda? Dan is deze safari een goede keuze. In Kenia gaat u op safari over de uitgestrekte grasvlaktes van het Masai Mara Game Reserve. Ga op zoek naar antilopen, buffels, giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten en zebra’s. U verblijft in een leuk tented camp aan de oever van de rivier. Na de safari in Kenia reist u naar Oeganda waar u op zoek gaat naar chimpansees in het Kibale National Park en uiteraard een gorillatrekking maakt. Oog in oog staan met de gorilla’s zal zeker een van de hoogtepunten zijn tijdens de rondreis door Oeganda.

Reisduur: 15 dagen
Nairobi - Masai Mara - Kampala - Fort Portal - Kibale Forest - Queen Elizabeth - Bwindi - Lake Mburo - Entebbe Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Nairobi

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Nairobi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Hier heeft u een overnachting voordat de safari de volgende ochtend start.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Nairobi - Masai Mara Game Reserve

Na het ontbijt wordt u door uw privéchauffeur (tevens gids) opgehaald bij het hotel in Nairobi. U verlaat de drukte van de stad en rijdt naar het bekendste park van Kenia, het Masai Mara Game Reserve. U rijdt dwars door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot. Na aankomst in het park rijdt u naar het Mara Fig Tree Camp dat op de oever van de Takek rivier ligt. Onderweg ziet u met een beetje geluk al antilopen en giraffen. U overnacht in een van de volledig ingerichte tenten op basis van volpension. Na de lunch staat er in de namiddag een eerste gamedrive in het park op het programma. De Mara grenst aan de Serengeti in Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannes, glooiende heuvels en acaciabossen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3 Masai Mara Game Reserve

U maakt ’s ochtends en in de namiddag een gamedrive. Deze periodes is het wild het meest actief en heeft u de grootste kans op het zien van dieren. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de lodge. Het park is een prima leefgebied voor de ‘big five’. De vijf diersoorten die hiertoe behoren zijn buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. De term is ooit bedacht door jagers die deze dieren beschouwden als het moeilijkst te schieten. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. Tip: een ballonsafari, zweef met een heteluchtballon over de immense savannevlakte op zoek naar het wild. Vraag naar de mogelijkheden.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Masai Mara Game Reserve

Wederom staan er vandaag twee gamedrives op het programma. Tijdens de gamedrives ziet u misschien ook bavianen, giraffen, wrattenzwijnen en verschillende vogelsoorten. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Masai Mara Game Reserve - Nairobi

Na het ontbijt rijdt u terug naar de hoofdstad Nairobi waar u rond het middaguur aankomt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Snake Park en het naastgelegen National Museum. In het Snake Park ziet u verschillende slangen en reptielensoorten uit Afrika, die u in het wild niet wilt tegenkomen. Het National Museum is ook interessant om te bezoeken. Hier vindt u een schat aan schilderijen en opgezette dieren. Het leven van de mens in de oudheid wordt uitgebeeld en u krijgt veel informatie over de huidige stammen van Kenia. Een bezoek aan de Giraf Center is ook erg leuk. Dit educatief centrum is onderdeel van de “African Fund for Endangered Wildlife”. Het park beschikt over een kleine kudde bedreigde Rothschild’s Giraffen. Bezoekers hebben de kans om de giraffen te voeren. Tot slot is er nog het Karen Blixen museum. Een museum ter ere van de bekende Deense schrijfster van onder andere ‘Out of Africa’.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Nairobi - Entebbe - Kampala

U heeft een transfer naar de luchthaven van Nairobi, waar u incheckt voor de vliegreis naar Entebbe in Oeganda. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel vlakbij Kampala gebracht. De stad is een mix tussen oude koloniale, moderne en Indiase gebouwen. De naam Kampala is ontstaan tijdens de Britse koloniale tijd. De koning had vroeger zijn jachtgronden in de heuvels op de plek waar tegenwoordig de stad is gelegen. Hier leefde veel impala’s en werd daarom Ka Impala genoemd ‘heuvel van de Impala’. Dit is langzaam verbasterd tot Kampala.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Entebbe - Fort Portal/Kibale Forest National Park

Na het ontbijt kan de rondreis door Oeganda beginnen! U reist per safariwagen met eigen chauffeur/gids richting Fort Portal. Onderweg rijdt u door een prachtig landschap en ziet u traditionele huizen en boerderijen. Kinderen zullen onderweg regelmatig naar u zwaaien. U krijgt dan ook een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. Vanuit Entebbe is het ongeveer 7 uur rijden. ’s Middags kunt u optioneel een wandeling maken door de jungle, waarbij u op zoek gaat naar vogels en primaten. De komende twee nachten verblijft u in Chimps’Nest.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Kibale Forest National Park

U bezoekt vandaag het Kibale Forest National Park dat ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Fort Portal ligt op een hoogte tussen de 1100 en 1590 meter. Het park is voor ongeveer 77 procent begroeid met tropische bossen en voor het overige deel bestaat het landschap uit grasland en moerassen. In het park leeft de grootste concentratie primaten, in totaal 12 verschillende soorten. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u vandaag een wandeling door het regenwoud waar u op zoek gaat naar apensoorten zoals: red-tailed monkey, blue monkey, black-and-white colobus monkey, red colobus monkey en natuurlijk de chimpansees, de belangrijkste bezienswaardigheid van het park. In totaal leven er meer dan duizend in hert park, maar slechts een kleine groep kan worden bezocht. Naast primaten ziet u met geluk ook antilopen, buffels, zwijnen en verschillende vogelsoorten zoals de neushoornvogel en de grijze papegaai. 's Middags bezoekt u het Bigodi Wetland Sanctuary. Tijdens de wandeling die u hier maakt zijn soms primaten, maar vooral vogelsoorten, te zien zijn.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Kibale Forest National Park - Queen Elizabeth National Park

U verlaat het berggebied en reist naar de ‘Parel van Afrika’ beter bekend als het Queen Elizabeth National Park. Het park beslaat het gedeelte van het noordelijk gelegen Ruwenzori gebergte tot aan de Ishasa rivier in het zuiden. Het landschap varieert van weidse savannevlaktes tot moerasgebieden en laagland regenwouden. Deze opmerkelijk afwisseling zorgt voor een rijke flora en fauna. Na aankomst in het park staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Queen Elizabeth National Park

Deze ochtend gaat u wederom op gamedrive. U gaat op zoek naar buffels, topi's, de Oegandese kob, waterbokken en wrattenzwijnen’s. Met geluk ziet u zelfs leeuwen of een luipaard. Na de lunch staat er een boottocht (op indeling) op het Kazinga Kanaal op het programma. Op het kanaal maakt u een twee uur durende boottocht naar Lake Edward. Een uniek moment voor het maken van prachtige foto’s en grote kans op het zien van krokodillen, nijlpaarden, olifanten en veel vogelsoorten. In dit gebied leeft namelijk de hoogste concentratie!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Queen Elizabeth National Park/Ishasha

De volgende bestemming is het zuidelijke gedeelte van het park genaamd Ishasha. De route wordt als gamedrive afgelegd. Na aankomst in de lodge kunt u even ontspannen. In de namiddag gaat u wederom op gamedrive in dit deel van het park. Dit gebied staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, misschien ziet u ze luieren in de boomtoppen! Op de open savannevlaktes van Ishasha grazen vaak grote kuddes buffels, Oegandese kobs en topi's.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Queen Elizabeth National Park/Ishasha - Bwindi

Na een laatste safari in de ochtend gaat de reis verder naar Bwindi, ongeveer twee uur rijden. Er wordt een stop gemaakt in Kihihi, waar u de gelegenheid heeft om wat inkopen te doen. De Muzungu (blanke reizigers) zijn altijd een leuke bezienswaardigheid voor de kinderen in het dorp. In de namiddag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Bwindi

In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Bwindi - Lake Mburo National Park

Het laatste park dat u bezoekt is Lake Mburo, het vierde nationale park van Oeganda. De reisafstand bedraagt 320 km, ongeveer vijf uur rijden. Dit park is vrij klein (ca. 260 km2) en het landschap bestaat vooral uit savanne met hier en daar acaciabomen. Dit park staat vooral bekend om de grote kuddes impala’s, buffels en zebra’s die zich tegoed doen aan het malse gras. Bij het meer leven naast krokodillen en nijlpaarden veel verschillende vogelsoorten. In de namiddag staat er een gamedrive op het programma, maar u kunt ook kiezen voor een optionele boottocht op het meer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Lake Mburo - Entebbe airport

Voordat u het park verlaat staat er een laatste gamedrive op het programma. Optioneel kunt u ook kiezen voor een wandelsafari onder begeleiding van een ervaren ranger. De reis gaat vervolgens terug naar de luchthaven van Entebbe. De rit duurt ongeveer vijf uur. Onderweg kunt u nog een stop maken op de evenaar en indien gewenst bij Mpigi Royal Drum Makers, waar traditionele trommels worden gemaakt. Na aankomst op de luchthaven neemt u afscheid van uw chauffeur.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vlucht Nairobi - Entebbe
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per safari minibus met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • water tijdens de safari in Oeganda, 3 liter per persoon per dag
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives in Kenia met bijbehorende entreegelden
 • activiteiten in Oeganda: bird watching, gamedrives, boottocht op het Kazinga Channel en Bigodi Swamp
 • permit voor de chimpanzee trekking in Kibale
 • permit voor gorilla trekking in Bwindi
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten East African Tourist Visa (ca. USD 100 pp, vooraf online aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • overige maaltijden, drankjes en water tijdens de safari in Kenia
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Panafric Hotel - Nairobi

Dit stadshotel, net buiten het centrum van Nairobi, biedt de reiziger een prima prijs/kwaliteit verhouding. Het is een prima startpunt voor een safari in Kenia. Het hotel beschikt over een groot zwembad met comfortabele ligstoelen. In het Flame Tree restaurant kunt u á la carte dineren. Er zijn zowel binnen als buiten zitplaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, waarbij de clubrooms iets kleurrijker zijn ingericht dan de standaard kamers.


Mara Fig Tree Camp - Masai Mara Game Reserve

Het vriendelijke personeel van dit tented camp aan de Talek Rivier verwelkomd u graag. Door de centrale ligging in het park kunt u meteen beginnen met uw gamedrive. Fig Tree Camp biedt 38 comfortabele safari tenten met uitzicht op de rivier, 32 chalets en 10 luxe tenten. Er is een lekker zwembad en ’s avonds verzorgt een Masai groep vaak voor entertainment.


Chimps' Nest - Kibale Forest National Park

Chimps Nest wordt gerund door een Nederlands stel en ligt nabij het Kibale Forest. Zoals de naam van de accommodatie al doet vermoeden, kan Chimps Nest bezocht worden door chimpansees. U moet dan wel heel veel geluk hebben. In het regenwoud om de lodge leven veel vlinders, vogels en andere primaten. De lodge ligt 15 minuten rijden van de Kanyanchu, het uitgangspunt van de chimpanseetrekking. Chimps Nest is ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de kratermeren, Semuliki National Park, Bigodi Swamp en de Rwenzori Mountains. De accommodatie beschikt over verschillende kamertypes. Zo heeft u bijvoorbeeld keuze uit een van de acht cottages of twee boomhutten. Er is ook een campsite en een dormitory voor backpackers. De kamers liggen ver uit elkaar en het kan een stevige wandeling zijn naar het restaurant, vanuit sommige kamers 10 tot 15 minuten. In het restaurant zijn zowel westerse als lokale gerechten verkrijgbaar.


Enganzi Game Lodge - Queen Elizabeth National Park

De Engangzi Lodge is een prachtige luxe lodge gelegen op de Kichwamba berg. Door deze hoge ligging komen er geen wilde dieren bij de lodge, wel zijn er veel vogels te zien in de tuin. Voordat u bij de lodge bent rijdt u door een dorpje waar u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking. Vanuit de gehele accommodatie heeft u een fraai uitzicht over de uitgestrekte savannevlaktes van Queen Elizabeth National Park. De ingang van het park ligt op ongeveer een half uur rijden. De lodge is een prima uitgangspunt voor safari’s en een boottocht op het Kazinga Kanaal. U overnacht in een van de vijf zeer ruime cottages. De badkamers zijn halfopen en fraai uitgerust met een ligbad, dubbele wastafels en een aparte regendouche.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • In Kenia hebben we gekozen voor het Masai Mara Game Reserve. Het park biedt volgens velen de beste safarimogelijkheden in Kenia. Bovendien is het park relatief eenvoudig om te bereiken vanuit de hoofdstad Nairobi.
 • In Oeganda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis, indien gewenst, ook luxere lodges aanbieden.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Kenia

 • “Het hoofddoel van de trip is wat ons betreft geslaagd!”

  lees meer
  -
  Familie Nieuwenhuis
 • “Fantastische reisorganisatie”

  lees meer
  -
  Roelof
 • “It was a wonderful honeymoon”

  lees meer
  -
  Paula & Nuno
 • “Goed geregeld!”

  lees meer
  -
  Familie Du Long


print deze reisterug naar het overzicht