Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Kenia

Klimaat en reistijd Kenia

Kenia heeft een aangenaam klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur rond de 21ºC - 24ºC ligt. Het kustgebied heeft daarentegen een tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30ºC. De luchtvochtigheid en hoeveelheid neerslag verschilt echter per gebied en periode:
 • november - december:
  Deze maanden worden gekenmerkt door de ‘korte regens’. Soms start het korte regenseizoen al eind oktober. De regens hebben zelden effect op de kwaliteit van de safari. De prijzen voor safari’s liggen iets lager m.u.v. de kerstperiode.
 • januari - maart:
  Deze maanden worden kenmerkt door een goed en droog reisseizoen. Dagen zijn helder en zowel overdag als ’s nachts is het warm. In maart gaat de luchtvochtigheid langzamerhand omhoog en is de kans op regen groter. Dit zijn goede maanden voor het maken van safari’s.
 • april - mei:
  Dit zijn de natste maanden. De aanvang en lengte van het regenseizoen kan per jaar verschillen. Hevige regenval komt in deze periode vrijwel elke dag voor, maar het regent meestal niet de hele dag. Safari’s zijn nog steeds mogelijk en worden aanbevolen in een 4wd landcruiser. De prijzen voor safari’s liggen lager en in de parken is het een stuk rustiger. Fotograferen kan zeer goed, er is weinig stof in de lucht en het landschap is fris groen. De vegetatie is wel in volle bloei waardoor het spotten van wild is moeilijker kan zijn.
 • juni - oktober:
  Deze gehele periode is het aangenaam om op safari te gaan. Na het vallen van de regens is er in juni nog iets meer bewolking en liggen de temperaturen is lager. Ook in juli is het iets koeler, dit is echter ook de maand waarin de eerste kuddes gnoes kunnen arriveren in de Masai Mara. In Nairobi en de hooglanden kan het 's avonds koud zijn, vooral in juli en augustus. Augustus is de maand van de ‘great migration’. De vlaktes in de Masai Mara zijn vol met gnoes. In september en oktober is de lucht helder en is de kans op regen erg klein. In oktober gaat de migratie weer zuidwaarts naar de Serengeti in Tanzania.


Klik hier voor het actuele weer in Kenia