Menu

Rondreis Kenia & Oeganda

Bent u op zoek naar een afwisselende rondreis door Kenia en Oeganda? Dan is deze safari een goede keuze. In Kenia gaat u op safari over de uitgestrekte grasvlaktes van het Masai Mara Game Reserve. Ga op zoek naar antilopen, buffels, giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten en zebra’s. U verblijft in een leuk tented camp aan de oever van de rivier. Na de safari in Kenia reist u naar Oeganda waar u op zoek gaat naar chimpansees in het Kibale National Park en uiteraard een gorillatrekking maakt. Oog in oog staan met de gorilla’s zal zeker een van de hoogtepunten zijn tijdens de rondreis door Oeganda.

Reisduur: 15 dagen

Nairobi - Masai Mara - Kampala - Fort Portal - Kibale Forest - Queen Elizabeth - Bwindi - Lake Mburo - Entebbe

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Nairobi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Nairobi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Hier heeft u een overnachting voordat de safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Nairobi - Masai Mara Game Reserve
Na het ontbijt wordt u door uw privéchauffeur (tevens gids) opgehaald bij het hotel in Nairobi. U verlaat de drukte van de stad en rijdt naar het bekendste park van Kenia, het Masai Mara Game Reserve. U rijdt dwars door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot. Na aankomst in het park rijdt u naar het Mara Fig Tree Camp dat op de oever van de Takek rivier ligt. Onderweg ziet u met een beetje geluk al antilopen en giraffen. U overnacht in een van de volledig ingerichte tenten op basis van volpension. Na de lunch staat er in de namiddag een eerste gamedrive in het park op het programma. De Mara grenst aan de Serengeti in Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannes, glooiende heuvels en acaciabossen.
Dag 3 Masai Mara Game Reserve
U maakt ’s ochtends en in de namiddag een gamedrive. Deze periodes is het wild het meest actief en heeft u de grootste kans op het zien van dieren. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de lodge. Het park is een prima leefgebied voor de ‘big five’. De vijf diersoorten die hiertoe behoren zijn buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. De term is ooit bedacht door jagers die deze dieren beschouwden als het moeilijkst te schieten. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. Tijdens de safari ziet u misschien ook bavianen, giraffen, wrattenzwijnen en verschillende vogelsoorten. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien.

Tip: Een ballonsafari, zweef met een heteluchtballon over de immense savannevlakte op zoek naar het wild. Vraag naar de mogelijkheden.
Dag 4 Masai Mara Game Reserve
Wederom staan er vandaag twee gamedrives op het programma. Tijdens de gamedrives ziet u misschien ook bavianen, giraffen, wrattenzwijnen en verschillende vogelsoorten. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien.
Dag 5 Masai Mara Game Reserve - Nairobi
Na het ontbijt rijdt u terug naar de hoofdstad Nairobi waar u rond het middaguur aankomt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Snake Park en het naastgelegen National Museum. In het Snake Park ziet u verschillende slangen en reptielensoorten uit Afrika, die u in het wild niet wilt tegenkomen. Het National Museum is ook interessant om te bezoeken. Hier vindt u een schat aan schilderijen en opgezette dieren. Het leven van de mens in de oudheid wordt uitgebeeld en u krijgt veel informatie over de huidige stammen van Kenia. Een bezoek aan de Giraf Center is ook erg leuk. Dit educatief centrum is onderdeel van de “African Fund for Endangered Wildlife”. Het park beschikt over een kleine kudde bedreigde Rothschild’s Giraffen. Bezoekers hebben de kans om de giraffen te voeren. Tot slot is er nog het Karen Blixen museum. Een museum ter ere van de bekende Deense schrijfster van onder andere ‘Out of Africa’.
Dag 6 Nairobi - Entebbe
U heeft een transfer naar de luchthaven van Nairobi, waar u incheckt voor de vliegreis naar Entebbe in Oeganda. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel gebracht. De stad is een mix tussen oude koloniale, moderne en Indiase gebouwen. De naam Kampala is ontstaan tijdens de Britse koloniale tijd. De koning had vroeger zijn jachtgronden in de heuvels op de plek waar tegenwoordig de stad is gelegen. Hier leefde veel impala’s en werd daarom Ka Impala genoemd ‘heuvel van de Impala’. Dit is langzaam verbasterd tot Kampala.
Dag 7 Entebbe - Fort Portal/Kibale Forest National Park
Na het ontbijt kan de rondreis door Oeganda beginnen! U reist per safariwagen met eigen chauffeur/gids richting Fort Portal. Onderweg rijdt u door een prachtig landschap en ziet u traditionele huizen en boerderijen. Kinderen zullen onderweg regelmatig naar u zwaaien. U krijgt dan ook een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. Vanuit Entebbe is het ongeveer 7 uur rijden. ’s Middags kunt u optioneel een wandeling maken door de jungle, waarbij u op zoek gaat naar vogels en primaten. De komende twee nachten verblijft u in Chimps’Nest.
Dag 8 Kibale Forest National Park
U bezoekt vandaag het Kibale Forest National Park dat ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Fort Portal ligt op een hoogte tussen de 1100 en 1590 meter. Het park is voor ongeveer 77 procent begroeid met tropische bossen en voor het overige deel bestaat het landschap uit grasland en moerassen. In het park leeft de grootste concentratie primaten, in totaal 12 verschillende soorten. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u vandaag een wandeling door het regenwoud waar u op zoek gaat naar apensoorten zoals: red-tailed monkey, blue monkey, black-and-white colobus monkey, red colobus monkey en natuurlijk de chimpansees, de belangrijkste bezienswaardigheid van het park. In totaal leven er meer dan duizend in hert park, maar slechts een kleine groep kan worden bezocht. Naast primaten ziet u met geluk ook antilopen, buffels, zwijnen en verschillende vogelsoorten zoals de neushoornvogel en de grijze papegaai. 's Middags bezoekt u het Bigodi Wetland Sanctuary. Tijdens de wandeling die u hier maakt zijn soms primaten, maar vooral vogelsoorten, te zien zijn.
Dag 9 Kibale Forest National Park - Queen Elizabeth National Park
U verlaat het berggebied en reist naar de ‘Parel van Afrika’ beter bekend als het Queen Elizabeth National Park. Het park beslaat het gedeelte van het noordelijk gelegen Ruwenzori gebergte tot aan de Ishasa rivier in het zuiden. Het landschap varieert van weidse savannevlaktes tot moerasgebieden en laagland regenwouden. Deze opmerkelijk afwisseling zorgt voor een rijke flora en fauna. Na aankomst in het park staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 10 Queen Elizabeth National Park
Deze ochtend gaat u wederom op gamedrive. U gaat op zoek naar buffels, topi's, de Oegandese kob, waterbokken en wrattenzwijnen’s. Met geluk ziet u zelfs leeuwen of een luipaard. Na de lunch staat er een boottocht (op indeling) op het Kazinga Kanaal op het programma. Op het kanaal maakt u een twee uur durende boottocht naar Lake Edward. Een uniek moment voor het maken van prachtige foto’s en grote kans op het zien van krokodillen, nijlpaarden, olifanten en veel vogelsoorten. In dit gebied leeft namelijk de hoogste concentratie!
Dag 11 Queen Elizabeth National Park - Ishasha
De volgende bestemming is het zuidelijke gedeelte van het park genaamd Ishasha. De route wordt als gamedrive afgelegd. Na aankomst in de lodge kunt u even ontspannen. In de namiddag gaat u wederom op gamedrive in dit deel van het park. Dit gebied staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, misschien ziet u ze luieren in de boomtoppen! Op de open savannevlaktes van Ishasha grazen vaak grote kuddes buffels, Oegandese kobs en topi's.
Dag 12 Queen Elizabeth National Park/Ishasha - Bwindi
Na een laatste safari in de ochtend gaat de reis verder naar Bwindi, ongeveer twee uur rijden. Er wordt een stop gemaakt in Kihihi, waar u de gelegenheid heeft om wat inkopen te doen. De Muzungu (blanke reizigers) zijn altijd een leuke bezienswaardigheid voor de kinderen in het dorp. In de namiddag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud.
Dag 13 Bwindi
In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
Dag 14 Bwindi - Lake Mburo National Park
Het laatste park dat u bezoekt is Lake Mburo, het vierde nationale park van Oeganda. De reisafstand bedraagt 320 km, ongeveer vijf uur rijden. Dit park is vrij klein (ca. 260 km2) en het landschap bestaat vooral uit savanne met hier en daar acaciabomen. Dit park staat vooral bekend om de grote kuddes impala’s, buffels en zebra’s die zich tegoed doen aan het malse gras. Bij het meer leven naast krokodillen en nijlpaarden veel verschillende vogelsoorten. In de namiddag staat er een gamedrive op het programma, maar u kunt ook kiezen voor een optionele boottocht op het meer.
Dag 15 Lake Mburo - Entebbe airport - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Voordat u het park verlaat staat er een laatste gamedrive op het programma. Optioneel kunt u ook kiezen voor een wandelsafari onder begeleiding van een ervaren ranger. De reis gaat vervolgens terug naar de luchthaven van Entebbe. De rit duurt ongeveer vijf uur. Onderweg kunt u nog een stop maken op de evenaar en indien gewenst bij Mpigi Royal Drum Makers waar traditionele trommels worden gemaakt. Na aankomst op de luchthaven neemt u afscheid van uw chauffeur. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vlucht Nairobi - Entebbe
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per safari minibus met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • water tijdens de safari in Oeganda, 3 liter per persoon per dag
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives in Kenia met bijbehorende entreegelden
 • activiteiten in Oeganda: bird watching, gamedrives, boottocht op het Kazinga Channel en Bigodi Swamp
 • permit voor de chimpanzee trekking in Kibale
 • permit voor gorilla trekking in Bwindi
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten East African Tourist Visa (ca. USD 100 pp, vooraf online aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • overige maaltijden, drankjes en water tijdens de safari in Kenia
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Tamarind Tree Hotel - slaapkamer - Nairobi - Kenia
Tamarind Tree Hotel Nairobi - Nairobi
incl. ontbijt
Tamarind Tree Hotel biedt een heerlijk verblijf in Nairobi, nabij het centrum, het nationaal park, Wilson Airport en het wereldberoemde restaurant 'The Carvnivore'. Het hotel is voorzien van een groot zwembad, fitnesscentrum en een tropische tuin. De kamers zijn erg ruim en modern ingericht. De lichtinval en de kleurencombinatie geven de kamer een ontspannen sfeer.  Behalve standaard kamers zijn er ook verschillende type suites en familiekamers.  Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw vlucht of uw safari.
 

bar - Ilkeliani Camp - Masai Mara Game Reserve - Kenia
Ilkeliani Camp - Masai Mara Game Reserve
incl. alle maaltijden
Het kleinschalige Ilkeliani Camp ligt centraal in het Masai Mara reservaat en aan de Talek rivier, een favoriete drinkplaats voor olifanten. De centrale tent van het safarikamp is ingericht als huiskamer en beschikt over een kleine veranda. Aangrenzend bevindt zich hier ook het restaurant. Aan beide zijden is het restaurant open zodat u tijdens het diner een prachtig uitzicht heeft op de Talek rivier. Drink in de avonduren een lokaal drankje bij het kampvuur. Het kamp is ruim van opzet waardoor u veel privacy heeft en ongestoord kunt genieten en relaxen. De 17 tenten van het Ilkeliani Camp zijn voorzien van ligbedden, luxe kingsize bedden, een badkamer en toilet. Vanaf uw veranda kijkt u uit over de mooie vlaktes van het Masai Mara reservaat. De kans is groot dat u vanuit uw accommodatie wilde dieren spot!

Rwakobo Lodge - family cottage - Lake Mburo - Oeganda
Rwakobo Rock - Lake Mburo National Park
incl. ontbijt
Rwakobo Rock is een relatief nieuwe lodge nabij het Lake Mburo National Park. De lodge is prachtig gelegen op een rots, acht kilometer van de hoofdweg en 1,5 kilometer van Nshara gate van het park. De lodge en de kamers hebben een natuurlijke uitstraling. Er zijn 9 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Bij het restaurant, waarvan u tevens een mooi uitzicht heeft, ligt een waterpoel waar regelmatig bushbuck, impala’s en wrattenzwijnen te zien zijn. Vanaf de hoogste rots heeft een 360 graden uitzicht op de omgeving en het nationale park.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • In Kenia hebben we gekozen voor het Masai Mara Game Reserve. Het park biedt volgens velen de beste safarimogelijkheden in Kenia. Bovendien is het park relatief eenvoudig om te bereiken vanuit de hoofdstad Nairobi.
 • In Oeganda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis, indien gewenst, ook luxere lodges aanbieden.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »