Menu

Kenia, Tanzania & Zanzibar

Deze rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de reiziger die al het moois van Kenia en Tanzania wil combineren. Tijdens de safari in Kenia bezoekt u de Masai Mara, bekend om de jaarlijkse trek van gnoes en zebra’s. In Tanzania gaat u op safari in de Ngorongoro Krater en het Tarangire National Park. De rondreis wordt afgesloten met een strandverlening op Zanzibar.

Reisduur: 15 dagen

Nairobi - Masai Mara Game Reserve - Lake Nakuru - Arusha - Ngorongoro Highlands - Crater - Tarangire - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Kenia, Tanzania & Zanzibar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een combinatie van twee prachtige safari-landen en een ontspannen strandafsluiting
 • In Kenia bezoekt u het bekende Masai Mara Game Reserve en Lake Nakuru
 • U reist met een comfortabele bus van Nairobi naar Arusha. Dit voordeliger want safarivoertuigen mogen de grens niet oversteken.
 • In Tanzania bezoekt u de Ngorongoro Crater en Tarangire National Park
 • Op Zanzibar bieden we een ruime keuze aan resorts. Hierdoor kunnen we het resort kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

strand - Ocean Paradise - Zanzibar - Tanzania
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Nairobi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Nairobi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Hier heeft u een overnachting voordat de safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Nairobi - Masai Mara Game Reserve
Na het ontbijt wordt u door uw privéchauffeur (tevens gids) opgehaald bij het hotel in Nairobi. Door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot, reist u naar het bekende Masai Mara Game Reserve. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive. Wat het Krugerpark voor Zuid-Afrika is, is het Masai Mara Game Reserve voor Kenia. Het park grenst aan Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit savannes, heuvels, acaciabossen en met name rond de Mara rivier liggen de bossen.
Dag 3 Masai Mara Game Reserve
In de ochtend en middag staan er gamedrives in de Masai Mara op het programma. De tijden en duur van de safari kunt u afspreken met de chauffeur. Het park is een prima leefgebied voor de ‘big five’. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien.
Dag 4 Masai Mara Game Reserve
In de ochtend en de namiddag staan er gamedrives op het programma. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie.
Dag 5 Masai Mara - Lake Nakuru National Park
De volgende bestemming is Lake Nakuru, een van meren in de Great Rift Valley. Het ondiepe sodameer is een van de grotere meren van Kenia. Het meer is gelegen in een prachtig gras- en moeraslandschap afgewisseld met rotsen, acaciabossen en heuvels aan de oostkant van het meer. Na aankomst en lunch in het camp is de rest van de middag ter vrije besteding.
Dag 6 Lake Nakuru National Park
Vandaag staat er een safari in het park op het programma, een picknick lunch neemt u mee vanuit de accommodatie. Belangrijkste bezienswaardigheid zijn de talrijke vogelsoorten, meer dan vierhonderd, die in het park voorkomen. Met name de watervogels, waaronder lepelaars, marabu’s en pelikanen zijn goed vertegenwoordigd. De meest voorkomende soort is de flamingo, al is hun afwezigheid afhankelijk van de waterstand in het meer. Vanaf de ‘Baboon Cliff’ heeft u een mooi uitzicht over het meer en het roze lint dat de flamingo’s vormen. Nakuru is ook bekend om de populatie zeldzame rothschild giraffen en zwarte- en witte neushoorns. Andere dieren die in het park voorkomen zijn buffels, colobus apen, waterbokken en zebra’s. Wellicht heeft u geluk en ziet en spot u ook een luipaard!
Dag 7 Lake Nakuru - Nairobi - Arusha
Er staat een reisdag op het programma. Uw privéchauffeur brengt u terug naar Nairobi vanwaar u per shuttlebus naar Arusha in Tanzania reist. Arusha wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. Na aankomst op het busstation van Arusha volgt de transfer naar de accommodatie voor de overnachting. 
Dag 8 Arusha - Ngorongoro Highlands
Na het ontbijt reist u naar het Lake Manyara National Park. Na aankomst wordt er een gamedrive in het park gemaakt. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is desondanks zeer divers. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen veel vogelsoorten. Met geluk ziet u tijdens een gamedrive ook bavianen, giraffen, olifanten, buffels, nijlpaarden en flamingo’s. Het park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen. Na de gamedrive rijdt u naar de Ngorongoro Hooglanden waar u overnacht.
Dag 9 Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 10 Highlands - Tarangire National Park
Samen met uw privéchauffeur rijdt u naar het Tarangire National Park. In Tarangire bevinden zich een paar grote poelen met water waar de dieren naartoe gaan om te drinken. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s.
Dag 11 Tarangire - Arusha - Zanzibar
Vandaag verzorgen we de transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst heeft u een transfer naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken op het vaste land. Zanzibar is een tropisch, groen eiland en is ca. 85 km lang en 39 km breed. Het wordt ook wel het specerijeneiland genoemd vanwege de vele specerijen zoals peper, kaneel en kruidnagel die hier vandaan komen. Er zijn prachtige, witte stranden en mooie strandaccommodaties.
Dag 12 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 13 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 14 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 15 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: De kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vlucht Arusha - Zanzibar
 • vervoer per safariwagen (minibus in Kenia, 4wd in Tanzania)
 • transfer per shuttlebus op indeling van Nairobi naar Arusha
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • intercontinentale vliegreis
 • visumkosten Kenia, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.ecitizen.go.ke)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Tamarind Tree Hotel Nairobi - Nairobi
incl. ontbijt
Tamarind Tree Hotel biedt een heerlijk verblijf in Nairobi, nabij het centrum, het nationaal park, Wilson Airport en het wereldberoemde restaurant 'The Carvnivore'. Het hotel is voorzien van een groot zwembad, fitnesscentrum en een tropische tuin. De kamers zijn erg ruim en modern ingericht. De lichtinval en de kleurencombinatie geven de kamer een ontspannen sfeer.  Behalve standaard kamers zijn er ook verschillende type suites en familiekamers.  Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw vlucht of uw safari.
 

Ilkeliani Camp - Masai Mara Game Reserve
incl. alle maaltijden
Het kleinschalige Ilkeliani Camp ligt centraal in het Masai Mara reservaat en aan de Talek rivier, een favoriete drinkplaats voor olifanten. De centrale tent van het safarikamp is ingericht als huiskamer en beschikt over een kleine veranda. Aangrenzend bevindt zich hier ook het restaurant. Aan beide zijden is het restaurant open zodat u tijdens het diner een prachtig uitzicht heeft op de Talek rivier. Drink in de avonduren een lokaal drankje bij het kampvuur. Het kamp is ruim van opzet waardoor u veel privacy heeft en ongestoord kunt genieten en relaxen. De 17 tenten van het Ilkeliani Camp zijn voorzien van ligbedden, luxe kingsize bedden, een badkamer en toilet. Vanaf uw veranda kijkt u uit over de mooie vlaktes van het Masai Mara reservaat. De kans is groot dat u vanuit uw accommodatie wilde dieren spot!

Ilboru Safari Lodge - Arusha
incl. ontbijt en diner
De Ilboru Safari Lodge in Arusha is een prima startpunt van uw safari door Tanzania. De lodge ligt vlakbij het centrum van Arusha, op 10 minuten rijden van de hoofdweg. Tijdens deze korte rit over een onverharde ziet u al veel van het lokale leven. De lodge is simpel maar goed. U overnacht in een van de chalets die geschakeld zijn per twee. Ilboru heeft een groot zwembad met ligbedden, hier is het prima vertoeven op een zonnige dag. In het restaurant is elke ochtend een goed ontbijt verkrijgbaar. Voor de lunch of het diner kunt u er ook terecht. Er is veel keuzes in het menu, van Afrikaans tot Europees en Aziatisch.

Country Lodge Karatu - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Aan de rand van Karatu, een klein stadje tussen Lake Manyara en de Ngorongoro Conservation Area ligt Country Lodge Karatu. Deze lodge is eenvoudig ingericht, maar van alle gemakken voorzien. Te midden van de ruim aangelegde tuin bevindt zich het hoofdgebouw met de lounge, de bar en het restaurant. Verdeeld over de tuin liggen 11 cottages, elk voorzien van 2 gescheiden kamers. De kamers zijn comfortabel ingericht met hemelbedden, een en-suite badkamer en een veranda met openhaard en uitzicht op de tuin. Geniet overdag bij het zwembad of ’s avonds bij het gezellige kampvuur. 

Lake Burunge Tented Camp - Tarangire National Park
incl. alle maaltijden
Lake Burunge Tented Camp ligt op slechts 20 minuten rijden van het Tarangire National Park . Lake Burunge bestaat uit 20 luxe tenten en 10 Lodge Rooms en ligt in een schaduwrijk gebied met een spectaculair uitzicht op Lake Burunge en de omliggende bossen. Het hoofdgebouw biedt een centrale lounge en bar gebouwd op een verhoogd houten dek. Dit verhoogde platform is de ideale locatie voor u om te ontspannen en te genieten van een drankje terwijl de zon verdwijnt over het meer, of om gewoon te zitten en te genieten van de warme openhaard. Uw kamer is voorzien van een badkamer met douche en toilet, een comfortabel ruim bed en een privé veranda, vanwaar u uitkijkt over Lake Burunge.

Langi Langi Beach Bungalows - Zanzibar
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een kleinschalige accommodatie in het noorden van Zanzibar? Dan is Langi Langi Beach Bungalows iets voor u! Direct aan het strand van Nungwi Village en met een eigen zwembad. De 34 eenvoudige kamers zijn in Zanzibari stijl ingericht. Geniet bij het zwembad van een ontspannende massage, kom tot rust in de tropische tuin of volg één van de georganiseerde kooklessen. Tijdens deze kookles bereid u samen met de koks en andere gasten een typisch Zanzibari diner. De keuken van Langi Langi Beach Bungalows staat bekend als één van de beste van Zanzibar. ’s Avonds geniet u dan ook van een overheerlijk seafood diner aan het strand. Uiteraard behoren duiken, snorkelen en zeilen ook tot de mogelijkheden tijdens uw verblijf in Langi Langi Beach Bungalows. Er zijn twee suites met uitzicht op zee, de overige kamers liggen in de tuin of bij het zwembad.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »