Menu

Familiereis Kenia

Wilt u op safari met uw gezin? Dan is deze familiereis door Kenia een goede keuze! Tijdens deze comfortabele reis is er rekening gehouden met reisafstanden, activiteiten en lodges waar u verblijft. Tijdens de safari in Kenia bezoekt u verschillende wildparken waar u natuurlijk op zoek gaat naar leeuwen, neushoorns en luipaarden. Er staan niet alleen safari’s op het programma maar u heeft ook de mogelijkheid om een boot, wandel- of fietstochtje te maken, chimpansees te zien of op de rug van een kameel te zitten. In Nairobi wordt een bezoek gebracht aan een giraffenopvang, een heel bijzonder gevoel om de tong van een giraffe op je hand te voelen!

Reisduur: 10 dagen

Nairobi - Sweetwater Game Reserve - Lake Naivahsa - Masai Mara Game Reserve - Nairobi

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Kenia inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Kenia.
 • U verblijft op de meeste plaatsen minimaal twee nachten, zo is er ook gelegenheid om te ontspannen bij het zwembad.
 • Tijdens deze reis verblijft u in kindvriendelijke accommodaties.
 • Een afwisselende reis voor de kinderen. Naast gamedrives bezoekt u een chimpansee opvangcentrum, maakt u een ritje op een kameel en kunnen jonge kinderen deelnemen aan een young rangers’ programma.
 • In Kenia bieden we een ruime keuze aan lodges en tented camps. Hierdoor kunnen we de accommodatie kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

leeuwen - masai mara - Kenia - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Nairobi
Vandaag start uw familiereis door Kenia. Na aankomst in de hoofdstad van Kenia wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad waar u de komende nacht verblijft.
Dag 2 Nairobi - Sweetwaters Game Reserve
U reist door naar het Sweetwaters Game Reserve nabij Mount Kenya. In dit ca. 220 ha. groot natuurgebied leven voornamelijk neushoorns, maar ook de rest van de ‘big five’ kunt u hier aantreffen. U verblijf ligt rond een waterplek waar de dieren vaak tegen schemertijd komen drinken. Een unieke gelegenheid om het wild vanuit uw stoel te observeren. Na aankomst heeft u in de namiddag een gamedrive door het park en brengt u tevens een bezoek aan het Chimpansee opvangcentrum. Hier worden verweesde chimpansees opgevangen en kunt u kennis maken met deze prachtige dieren.
Dag 3 Sweetwater Game Reserve
Voor vandaag staan er twee safari's in het park op het programma. Er leven voornamelijk neushoorns maar ook de rest van de 'Big Five' kunt u hier aantreffen. Ter ontspanning kunt u 's middags gebruik maken van het zwembad of spelletjes spelen met de kinderen.
Dag 4 Sweetwater Game Reserve - Lake Naivasha
Na het ontbijt staat er in Sweetwaters een ritje op een kameel (ca. een uur) op het programma. Een erg leuke ervaring om de omgeving op deze manier te verkennen. De reis gaat vervolgens verder naar Lake Naivasha, het op een na grootste zoetwatermeer van Kenia. Dit hoogst gelegen meer in de Riftvallei is de thuisbasis van nijlpaarden en vele vogelsoorten zoals visarenden. Het meer heeft prachtige lagunes en oevers begroeid met papyrus. Onderweg wordt er een stop gemaakt in Nyahururu om de Nyahururu (Thomson) Falls te bezichtigen en te picknicken. Het water stort zich hier 74 meter naar beneden. Ook op de evenaar wordt er gestopt waar er vaak een waterproefje wordt gedaan. Ten noorden van de evenaar stroomt het water rechtsom de trechter uit en ten zuiden van de evenaar linksom. Na aankomst in Lake Naivasha is de namiddag vrij te besteden. De komende nachten verblijft u in een lodge nabij het meer.
Dag 5 Lake Naivasha
Dag ter vrije besteding bij Lake Naivasha. Optioneel kunt u deelnemen aan verschillende excursies die georganiseerd worden vanuit uw accommodatie. Zo heeft u de mogelijkheid om Crescent Island te bezoeken, een schiereiland gelegen in het meer. Op het eiland zult u veel vogels zien maar ook gazelles, impala's en giraffen. Een birdwalk/naturewalk behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens deze wandeling gaat u op zoek naar verschillende vogelsoorten die leven nabij de oevers van het meer. U kunt ook fietsen huren of paardrijden en zo de omgeving verkennen. Lake Naivasha is de thuisbasis van nijlpaarden en vele vogelsoorten zoals visarenden.
Dag 6 Lake Naivasha - Masai Mara Game Reserve
Door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot, reist u naar het bekende Masai Mara Game Reserve. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive. Wat het Krugerpark voor Zuid-Afrika is, is het Masai Mara Game Reserve voor Kenia. Het park grenst aan Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit savannes, heuvels, acaciabossen en met name rond de Mara rivier liggen de bossen.
Dag 7 Masai Mara Game Reserve
Vandaag kunnen de kinderen deelnemen aan een ‘young rangers’ programma in ‘The Adventures Club”. Alle activiteiten, voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, vinden in en rondom de lodge plaats. Uiteraard mogen oudere broers of zussen ook deelnemen. De ouders kunnen ontspannen in bij de lodge of het zwembad. Uiteraard kunt u ook deelnemen aan de activiteit samen met de kinderen. Activiteiten bestaan uit een begeleide bush walk waar de kinderen leren over sporen, bomen, planten en het tracken van dieren. De kinderen leren alles over de Masai Mara, haar bevolking en het wild dat hier leeft.
Dag 8 Masai Mara Game Reserve
In de ochtend en middag staan er gamedrives op het programma in de Masai Mara. Het park is een prima leefgebied voor de ‘Big Five’. De vijf diersoorten die hiertoe behoren zijn buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. De term is ooit bedacht door jagers die deze dieren beschouwden als het moeilijkst te schieten. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien!
Dag 9 Masai Mara Game Reserve - Nairobi
De reis gaat terug naar Nairobi waar de lunch voor u klaar staat in het bekende Carnivore Restaurant. Na de lunch bezoekt u het Giraffe Centre. Dit educatief centrum is onderdeel van de “African Fund for Endangered Wildlife”. Hier leven een aantal bedreigde Rothschild’s Giraffen. Bezoekers kunnen de giraffen voeren, een raar gevoel als de tong van ruim 35 cm je hand aanraakt! Na het voeren van de giraffen gaat u terug naar het hotel waar de namiddag vrij te besteden is. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van het hotel.
Dag 10 Nairobi - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven en neemt u afscheid van de chauffeur. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per minibus met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • bezoek aan giraffe centre in Nairobi
 • ritje op een kameel
 • young rangers programma voor de kinderen in Siana Springs
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Kenia, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.ecitizen.go.ke)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Tamarind Tree Hotel Nairobi - Nairobi
incl. ontbijt
Tamarind Tree Hotel biedt een heerlijk verblijf in Nairobi, nabij het centrum, het nationaal park, Wilson Airport en het wereldberoemde restaurant 'The Carvnivore'. Het hotel is voorzien van een groot zwembad, fitnesscentrum en een tropische tuin. De kamers zijn erg ruim en modern ingericht. De lichtinval en de kleurencombinatie geven de kamer een ontspannen sfeer.  Behalve standaard kamers zijn er ook verschillende type suites en familiekamers.  Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw vlucht of uw safari.
 

Sweetwaters Serena Camp - Sweetwater Game Reserve
incl. alle maaltijden
Gelegen in het Ol Pejeta Conservancy. Op dit prive reservaat heeft de Serena groep het Sweetwaters Tented camp staan. Het hoofdgebouw van de lodge is gevestigd in de voormalige ranchwoning van de eigenaar van het reservaat. Het gebouw stamt uit de jaren 70 en heeft erg veel sfeer. De lodge bestaat uit slechts 38 tenten die allemaal hetzelfde zijn kwa inrichting en uitsluitend afwijken door de bedden. Doordat het relatief kleinschalig is is er een leuke en ontspannen sfeer. Vanuit het restaurant en de bar is een goed uitzicht op de waterhole waar vele dieren uit het reservaat komen om te drinken. 

Lake Naivasha Sopa Lodge - Great Rift Valley Lakes
incl. alle maaltijden
Genieten van een prachtig uitzicht over Lake Naivasha en vele soorten flora en fauna? Dat kan tijdens een verblijf in de Lake Naivasha Sopa Lodge. Deze lodge is gelegen op een 120 hectare groot terrein en wordt omgeven door acaciabomen. Faciliteiten bestaan uit een fitnessruimte, restaurant en bar. Op warme dagen en tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij het zwembad. U overnacht in een van de 84 kamers van de lodge. Alle kamers zijn uitgerust met mahoniekleurig meubilair en zijn voorzien van grote ramen. In de tuin van de lodge is regelmatig wild, met name apen en vogels, te zien. Ook is het terrein van de lodge in trek bij waterbokken en didkdiks. Tijdens een verblijf in de Lake Naivasha Sopa Lodge zult u zich helemaal één voelen met de natuur. Bovendien organiseert de lodge diverse recreatieve activiteiten voor haar gasten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellige Afrikaanse avond of een barbecue?

Siana Springs Tented Camp - Masai Mara Game Reserve
incl. alle maaltijden
Siana Springs Tented Camp ligt aan de oostkant van het Masai Mara Game Reserve, op ongeveer een halfuur rijden van de ingang van het park. Maar met geluk zijn er al wel dieren te zien tijdens de rit. De mooie ouderwetse tenten geven u al een echt safarigevoel. De tenten worden omringd door gigantische vijgenbomen en acacia’s. Het kamp is volledig omheind maar kleine antilopen en apen zijn wel op het terrein van de lodge te zien. Voor een verse internationale of typische Afrikaanse maaltijd kunt u terecht in het restaurant van Siana Springs Tented Camp. Ook is het kamp voorzien van een gezellige bar en een zwembad waar u na een drukke dag heerlijk kunt ontspannen. Siana Springs organiseert ook speciale activiteiten voor kinderen waardoor het camp zeer geschikt is voor families.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »