Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Kenia

Veelgestelde vragen Kenia

Hoe zit het met de geldzaken in Kenia?

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse Shilling. De munt is alleen ter plaatse verkrijgbaar in verschillende coupures. Voor de grote biljetten geldt dat deze zonder problemen gebruikt kunnen worden in de grotere steden en lodges. Brengt u echter een bezoek aan lokale markten, souvenirwinkels en dorpen, zorgt u er dan voor dat u kleine coupures meeneemt. Ook voor het geven van fooien zijn kleine coupures handig. In- en uitvoer van de Shilling is niet toegestaan. Naast de Shilling kunt u in Kenia ook terecht met de US Dollars en Euro, met name in de lodges. De meeste prijzen staan echter vermeld in Keniaanse Shillingen. Dit is het handigste betaalmiddel.

  • Pinpas: op veel plaatsen in Kenia zijn ATM's (geldautomaten) aanwezig. Met uw pinpas (met Maestro- of Cirrus-logo) kunt u hier de Keniaanse Shilling opnemen. Uw gids kan u eventueel behulpzaam zijn met het zoeken naar een ATM. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcard: zowel Visa als Mastercard, worden beperkt in Kenia geaccepteerd. U kunt hier meestal mee terecht in luxe hotels en lodges. Meestal wordt er een toeslag berekend voor betalingen met een creditcard. Wees alert bij betalingen met creditkaart. Verlies uw creditkaart niet uit het oog. Fraude met creditkaarten komt helaas overal voor en is niet volledig uit te sluiten. Zie voor meer details de websites:eurocard en visa.
  • Wisselkoers: de waarde van 1000 Shilling was in juni 2019 ongeveer € 8,87.


terug naar veelgestelde vragen Kenia