Menu

Kenia

Reiservaringen Kenia

Kenia
rondreis

Het hoofddoel van de trip is wat ons betreft geslaagd!

10/08/2015 - Familie Nieuwenhuis
Hoi Martijn,

We zijn weer thuis en we vonden het zeer de moeite. We hebben een 'klassieke' oversteek gezien: een paar duizend gnoes die van onze kant van de rivier naar de overkant gingen. Het in het water springen konden we daardoor niet echt zien, wat op zich jammer was, maar de dynamiek van de groep die daaraan vooraf en ermee gepaard ging des te beter, evenals het zwemmen en weer op de kant klimmen. En je kunt nu eenmaal maar aan één kant tegelijk zijn … Een paar dagen laten hebben we een oversteek van enige honderden zeba's gezien. Dat was bij de Paradise Crossing, net ten N van Serena. Minder steile oevers dus ze konden min of meer gewoon lopen, maar er zaten wel heeeele dikke krokodillen, waar ik dan weer leuk plaatjes van kon maken. (Twee voorbeelden bijgevoegd.) En nog weer een paar dagen later reden we langs de Sand River toen er een grote groep gnoes en zebra's overstak. Dat is natuurlijk een mak (zij het heel mooi) riviertje en zonder kroks bovendien, maar het was toch tof om te zien. Dus het hoofddoel van de trip is wat ons betreft geslaagd!

Verder waren we blij met het Ashnil Mara Camp. Prettige accommodatie, aardige mensen, lekker eten, fijn terras om te relaxen.
En tenslotte waren we blij met Peter, onze gids-chauffeur. Hij weet echt heel goed waar hij mee bezig is, zette ons bijna altijd op de perfecte plek om te zien wat er gebeurde, zelfs als het nog moest beginnen zoals bij de cheetah die een gazelle ving (ook een plaatje van bijgevoegd - beetje korrelig door de afstand). Complimenten!
Tot zover. Ik dacht dat je wel even zou willen horen dat het een mooie reis was geweest.

Groeten,Remco

lees meer
Kenia

Fantastische reisorganisatie

31/01/2013 - Roelof

De big 5 gezien, met z'n 4-en genoten, 3 delen Oost Afrika bereisd (Kenia/ Tanzania/ Zanzibar), 2 ontzettend leuke chauffeurs/ gidsen en 1 fantastische reisorganisatie.

Groetjes,

Roelof

 

 

lees meer
Kenia

It was a wonderful honeymoon

09/10/2012 - Paula & Nuno
Hello Tom, First of all we would like to thank you for the kind postcard and the lovely flowers. It was very kind of you, we really appreciated your gesture. We had a great time in Kenya. The weather was good, not super hot, we didn't get mosquito's bites, everything went according to plans!We enjoyed very much the safaris. The different lodges where we stayed were great.Each of them have a different atmosphere but all very nice and comfortable. We loved the last one, Satao Camp, we were sleeping in the tent and next to us a lion passing by or a impala walking around, that was impressive.If we return to Kenya we would do the safari's again. Mombasa, we liked it very much as well. Different world from the safari's but a great time to relax and get some sun.The only pitiful was at the beach, the locals trying to sell you things all the time. The was annoying and sometimes very disturbing, but I guess that's the way it is. It kept us inside the hotel more than we wanted.The hotel was nice, not a top one but ok for a couple of days. The staff was very friendly and the food was great. We took a tour to Mombasa and it was worthwhile, it gave us the opportunity to see a bit more of the real atmosphere the city has. Again, we would like to thank you for the great experience we had, it was a wonderful honeymoon. Paula & Nuno
lees meer
Kenia

Goed geregeld!

08/08/2012 - Familie Du Long

Wij hebben al eens eerder via jullie een reis geboekt en wederom was alles zoals verwacht: Goed geregeld, alles verliep vrij soepel, ook qua afgesproken tijden, mooie accommodaties met vriendelijke mensen en ontvangst. Zeer prettige, nette gids die inspeelde op onze wensen en duidelijk respect had voor de natuur en het wild. De reis was dus prachtig. Ontzettend veel moois gezien. Afwisselende activiteiten met de gamedrives, boottocht op Lake Naivascha en trip naar Hell's gate. Overal waren de mensen ontzettend vriendelijk, netjes en behulpzaam. Ook de stranddagen op Zanzibar waren erg ontspannen en leuk. Echt een aanrader om een intensieve safarivakantie af te sluiten met een paar dagen Zanzibar.

Martijn bedankt !! En een extra bedankje voor het feit dat je er mede voor gezorgd hebt dat met de komst van Olivier de verrassing voor Suus helemaal goed gelukt is!!

lees meer
Kenia

Wij hebben een hele mooie reis gehad

01/08/2012 - Yves Dierckx
Beste Martijn, Wij hebben een hele mooie reis gehad. Prachtige, geslaagde lodges/tents. Zeer mooi land. Heel goede organisatie. Ik heb verschillende reisorganisaties gemaild, maar PANGEA kwam er altijd duidelijk als beste uit op vlak van opvolging, snelle reacties,... Vandaar dat wij ook voor jullie gekozen hebben. Enig minpunt was dat we heel veel onderweg zijn geweest (reistijden ter plaatse). Achteraf bekeken was het misschien niet zo ideaal om Masai Mara Reserve, Lake Nukuru en Amboseli in een week te plannen. Ashnil Mara Camp is overigens een prachtig camp, zeer netjes en heel lekker eten!Groeten Yves Dierckx
lees meer
Kenia
huwelijksreis

Fantastische huwelijksreis

20/07/2012 - Stephanie en Jochem van den Berg
Wat een prachtige huwelijksreis hebben wij gemaakt door Kenia, Tanzania en Zanzibar! Via internet hadden we Pangea Travel gevonden en mede door hen was de voorbereiding op de reis al een feest. De standaard reis door Kenia, Tanzania en Zanzibar werd nog verder naar onze wensen aangepast en met het reisboek dat we van Pangea kregen kon de voorpret echt beginnen.Na onze huwelijksdag vertrokken we, toch wel een beetje gespannen, omdat dit onze eerste keer in Afrika zou zijn! Wat was het allemaal geweldig mooi en alles was tot in de puntjes geregeld door Pangea, waardoor onze reis helemaal perfect was. Mooie lodges, goede gidsen die ons overal over konden vertellen in zeer goed Engels, onbeschrijfelijke landschappen en de dieren - al deze elementen maakten deze reis fantastisch! The Big Five gezien uiteraard :) Echt een aanrader - Pangea: bedankt!
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Kenia

Het was een enerverende reis met heel veel dieren en prachtige lodges

22/09/2009 - Suzanne Meijer & Sjaak van Dalen
Het was een enerverende reis met heel veel dieren en prachtige lodges, alles was tot in de puntjes verzorgd. Het eten was prima, personeel heel erg beleefd en vanuit de lodges een schitterend uitzicht op de natuur, de dieren en de imposante Kilemanjaro. Goede chauffeur (had iets meer informatie mogen geven) die al de mooie plekjes en dieren wist te vinden. De laatste 5 dagen doorgebracht in Mombassa (Diani Reef resort) ook dit was een topper, ook hier vriendelijk personeel en heerlijk eten. Kortom een onvergetelijke ervaring die we bij anderen zeker zullen aanraden.
lees meer
Kenia

Het was echt geweldig!

17/10/2008 - Peter van Spelden
Beste Ruud,Nogmaals dank voor de goede voorbereidingen voor onze reis. Het was echt geweldig!!Hebben de big five al op de eerste dag in de Masai Mara gezien en nog veel meer dan dat.Alle lodges en hotels waren ook meer dan goed. En niet te vergeten het eten in Kenia, fantastisch!mvg, Peter
lees meer
Kenia

Het best bewaarde geheim

30/07/2007 - Geertje Tuinema
Berry jou uitleggen hoe bijzonder in zoveel verschillende opzichten deze reis was gaat mij niet lukken. Ik kan je alleen maar heel hartelijk bedanken, en aan iedereen die het maar horen wil zeggen dat ze met jou op vakantie moeten en vertellen dat Pangea het best bewaarde geheim van de Nederlandse Reiswereld is.
lees meer
Kenia

Gids Mwasi was een uitstekend chauffeur.

20/03/2007 - Loek & Ellen van Stekelenburg
Gids Mwasi was een uitstekend chauffeur en heeft ons veel verteld over Kenia buiten het "boekje". Erg leuk en graag via jullie nogmaals doorgeven dat hij subliem was. Het was allemaal keurig verzorgt. Attenties laten een persoonlijke belangstelling zien en dit komt warm over. Wij zullen nog een gedetaileerder verslag sturen.
lees meer