Menu

Groepsreis Kenia Highlights

Deze afwisselende groepsreis door Kenia start iedere woensdag (dag 2) en gaat door de bekendste wildparken van het land. U deelt de safari minibus met maximaal zeven andere reizigers van verschillende nationaliteiten. Bij een minimum aantal deelnemers van twee gaat de safari al door. Tijdens de reis maakt u verschillende gamedrives in de bekende nationale parken. Elk park heeft een afwisselend landschap en u zult er weer andere dieren zien. Het dak van de safariwagen kan tijdens de safari omhoog worden geklapt waardoor u goede foto’s kunt maken van het wild. Tijdens deze Kenia safari wordt de groep begeleid door een chauffeur die tevens een uitstekende safarigids is. De safari door Kenia kan altijd individueel worden uitgebreid met overnachtingen voorafgaand of na de reis.

Reisduur: 8 dagen

Nairobi - Masai Mara Game Reserve - Lake Nakuru - Amboseli - Tsavo West - Tsavo East - Mombasa

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Groepsreis Kenia Highlights inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Kleine internationale groepsreis, minimaal 2, maximaal 7 deelnemers.
 • Gegarandeerd vertrek bij twee personen!
 • Bezoek aan de bekendste wildparken van Kenia!
 • Optioneel kunt u de reis individueel verlengen aan het strand bij Mombasa, hier bieden we een ruime keuze aan resorts. Hierdoor kunnen we het resort kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

gnoe river crossing - masai mara - Kenia - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Nairobi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Nairobi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Hier heeft u een overnachting voordat de safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Nairobi - Masai Mara Game Reserve
Vandaag start u groepsreis (meestal in een internationale groep), die door een fantastisch gedeelte van Kenia gaat. U maakt kennis met de andere deelnemers van de groep die uit maximaal zeven deelnemers bestaat. U verlaat de drukte van de stad en rijdt naar het bekendste park van Kenia, het Masai Mara Game Reserve. U rijdt dwars door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot. Na aankomst in het park rijdt u naar de Masai Mara Sopa Lodge. Onderweg ziet u met een beetje geluk al antilopen en giraffen. Na de lunch staat er in de namiddag een eerste gamedrive in het park op het programma. De Mara grenst aan de Serengeti in Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannes, glooiende heuvels en acaciabossen.
Dag 3 Masai Mara Game Reserve
U maakt ’s ochtends en in de namiddag een gamedrive. Deze periodes is het wild het meest actief en heeft u de grootste kans op het zien van dieren. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de lodge. Het park is een prima leefgebied voor de ‘big five’. De vijf diersoorten die hiertoe behoren zijn buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. De term is ooit bedacht door jagers die deze dieren beschouwden als het moeilijkst te schieten. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. Tijdens de safari ziet u misschien ook bavianen, giraffen, wrattenzwijnen en verschillende vogelsoorten. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien.

Tip: Een ballonsafari, zweef met een heteluchtballon over de immense savannevlakte op zoek naar het wild. Vraag naar de mogelijkheden.
Dag 4 Masai Mara Game Reserve - Lake Nakuru National Park
Na het ontbijt gaat de reis verder naar het Lake Nakuru National Park. Dit ondiepe sodameer is gelegen in de Great Rift Valley. Het park bestaat voornamelijk uit een gras- en moeraslandschap afgewisseld met rotsen, acaciabossen en heuvels aan de oostkant van het meer. Na aankomst en lunch in de lodge is de rest van de middag ter vrije besteding.
Dag 5 Lake Nakuru National Park - Amboseli National Park
Vandaag staat er een lange reisdag op het programma (de hele dag). De reis gaat via Nairobi naar het Amboseli National Park. In Nairobi luncht u in het bekende Carnivore restaurant. Hier kunt u vele soorten vlees eten en u kunt zelfs zebra, wildebeest, struisvogel of krokodil proberen. Na de lunch gaat de rit dwars door de uitgestrekte vlaktes van Athi naar Amboseli waar u een nacht verblijft. Tijdens de rit naar de lodge zijn met geluk al wilde dieren te zien. Het Amboseli National Park is gesticht in 1974 en beslaat een oppervlakte van bijna 400 vierkante kilometer. Het park heeft vijf totaal verschillende landschappen waaronder weidse savannes, bossen en moerassen. Het geheel wordt gedomineerd door de Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Na aankomst in de lodge staat het diner voor u klaar. U verblijft in de Amboseli Sopa Lodge.
Dag 6 Amboseli National Park - Tsavo West National Park
Vroeg opstaan voor een safari in het park. De machtige Kilimanjaro zorgt voor een indrukwekkende achtergrond tijdens de gamedrives. Amboseli staat bekend om de grote concentraties groot wild. In het park leven o.a. antilopen, giraffen, gnoes, olifanten, zebra’s maar ook cheeta’s, hyena’s en in het meer leven nijlpaarden. Langs de grens met Tanzania reist u vervolgens naar het Tsavo National Park, het grootste wildpark van Kenia. De verbindingsweg tussen Nairobi en Mombasa verdeelt het park in een oostelijk en westelijk deel. U overnacht in het westelijk gedeelte dat zich kenmerkt door een ruig landschap van bergen, steile rotsen maar ook semi-woestijn, dichte bossen en uitgestrekte savanne. Tijdens de rit kleurt de aarde langzamerhand rood, het kenmerk van Tsavo waaraan ook de ‘rode olifanten’ de naam te danken hebben. U passeert de Shetani lavastromen die zich in het verleden hebben gevormd na een vulkaanuitbarsting. Na aankomst en lunch in de lodge staat er in de namiddag een gamedrive op het programma. U zult al snel merken dat het wild, vanwege de dichte begroeiing, veel moeilijker te spotten is. Dikdiks zult u zeker zien. Deze kleine antilopen zijn altijd met z’n tweeën te zien in de buurt van het dichte struikgewas. Ook kudu’s, gerenuks, giraffen, oryx en zebra’s komen in het park voor. De rotsen zijn het leefgebied van dassies en hagedissen maar vormen ook een favoriet uitkijkpunt van het luipaard. U overnacht in het Voyager Ziwani Camp.
Dag 7 Tsavo West National Park - Tsavo East National Park
Voordat u Tsavo West verlaat bezoekt u nog de bronnen van Mzima, het leefgebied van nijlpaarden en krokodillen. Het bronwater zorgt grotendeels voor de drinkwatervoorziening van Mombasa. Tijdens een bezoek kunt u, onder begeleiding van een ranger, naar de waterpoel lopen voor een blik onder water door een glazen ruit. Vissen zijn hier zeker te zien maar wellicht heeft u geluk en ziet u ook een nijlpaard. De safarireis gaat vervolgens verder naar Tsavo East. Het landschap van dit park bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannes waardoor dit een uitstekend jachtgebied is voor de cheeta. Andere diersoorten die u kunt zien zijn antilopen, kudu’s, luipaarden, leeuwen en zebra’s. Grote kuddes buffels en olifanten zorgen verder voor een indrukwekkend schouwspel. Na aankomst heeft u een gamedrive in het park. U overnacht in Satao Camp, een kleinschalig tented camp met een schitterende ligging midden in het park. Bij het camp ligt een (verlichte) waterpoel waar nijlpaarden leven. 's Nachts komen zij aan land om te grazen. De hele dag door komen dieren drinken bij de poel waaronder antilopen en olifanten. Vanaf de veranda van uw tent kunt u hiervan genieten. Wanneer het donker wordt komen vaak de impala's in het kamp om te 'overnachten'. Het licht en de activiteit in het camp beschermt ze tegen roofdieren.
Dag 8 Tsavo East National Park - Mombasa - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na een laatste gamedrive in het park rijdt u naar Mombasa. Hier neemt u afscheid van de groep en eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: u kunt de reis, indien gewenst, verlengen met een verblijf aan het strand.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer per safari minibus (op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Kenia, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.ecitizen.go.ke)
 • eventuele overnachtingen voor of na de safari (in Nairobi of Mombasa)
 • overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Mara Sopa Lodge - Masai Mara Game Reserve
incl. alle maaltijden
De Mara Sopa Lodge ligt in de Oloolaimutia vallei, net iets buiten het wereldberoemde Masai Mara Reservaat. Bij aankomst zult u zich meteen thuis voelen. Het personeel van de lodge is uitermate vriendelijk en zal er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De lodge is gebouwd in de traditionele stijl van de Masai bevolking. Bijzonder aan de Mara Sopa Lodge is het spectaculaire uitzicht over de vallei en de kleine drinkplaats voor de dieren. De 99 ronde bungalows zijn in Afrikaanse stijl ingericht en onder andere voorzien van een eigen badkamer met douche en haardroger, een minibar en een veranda. Na een ochtendsafari zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. In de prachtige tropische tuin kunt u genieten van de flora en de fauna. Het restaurant van de Mara Sopa Lodge wordt gekenmerkt door rood geschilderde muren, schilderijen van de Masai bevolking en een knusse openhaard. Hier geniet u van een heerlijk diner.

Satao Camp - Tsavo National Park
incl. alle maaltijden
Dit tented camp ligt midden in het Tsavo East National Park. Vanaf de veranda voor uw tent heeft u uitzicht op de waterpoel, welke ’s avonds ook wordt verlicht. De hele dag door komen hier dieren drinken waaronder kuddes olifanten. Een prachtig gezicht! Zeker als je bedenkt dat het wild ook bij het camp kan komen want er zijn geen hekken. ’s Avonds lopen er dan ook vaak impala’s door het camp. Wanneer het donker wordt zal het personeel van de lodge u begeleiden naar uw tent. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden en hebben een ensuite badkamer met douche, of eigenlijk een zak met water dat overdag wordt opgewarmd door de zon. Naast de tenten zijn er enkele suites die luxueus zijn ingericht. Het diner is ’s avonds in buffetstijl en van goede kwaliteit.


bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »