Menu

Mombasa Safari & Strand

De perfecte combinatie van safari en strand is deze reis naar Kenia. Naast een strandvakantie nabij Mombasa bezoekt u de bekende safariparken van Amboseli en Tsavo. Geniet van de prachtige landschappen en de diversiteit aan wild terwijl u overnacht in mooie lodges en tented camps. U verblijf tijdens deze safari door Kenia twee nachten op een locatie zodat u ook tijd heeft om te genieten bij het camp. Wilt u dus veel zien in een kort tijdsbestek en toch een relaxte reis hebben? Dan is deze safari en strand combinatie iets voor u. 

Reisduur: 13 dagen

Nairobi - Amboseli National Park - Tsavo West National Park - Tsavo East National Park - Mombasa

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Mombasa Safari & Strand inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Kenia.
 • U reist per comfortabele minibus, maar tegen een meerprijs kunt u ook kiezen voor een comfortabele landcruisers. Alle safari-wagens hebben een dak dat tijdens de safari omhoog wordt geklapt.
 • U verblijft tijdens deze safari twee nachten op een locatie. Zo is er ook gelegenheid om, tussen de gamedrives door, op de tweede dag te ontspannen bij het camp. 
 • U verblijft in het prachtige Satao Camp vanwaar u een fraai uitzicht heeft over een waterhole waar regelmatig olifanten komen drinken. 
 • In Kenia bieden we een ruime keuze aan lodges en tented camps. Hierdoor kunnen we accommodaties kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

hyena - Amboseli - Kenia - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Nairobi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Nairobi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Hier heeft u een overnachting voordat de safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Nairobi - Amboseli National Park
Na het ontbijt wordt u door uw privéchauffeur (tevens gids) opgehaald bij het hotel in Nairobi. De rit gaat dwars door de uitgestrekte vlaktes van Athi naar het Amboseli National Park. Een picknicklunch voor onderweg wordt meegenomen. Amboseli is gesticht in 1974 en beslaat een oppervlakte van bijna 400 km2. Vijf totaal verschillende landschappen, waaronder weidse savannes, acaciabossen en moerassen, kenmerken het park. Het geheel wordt gedomineerd door de Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Na aankomst in de lodge is de rest van de middag ter vrije besteding. Rondom het park liggen verschillende Masai dorpen die u optioneel, en in overleg met uw privéchauffeur, kunt bezoeken. De entree voor het bezoek kunt u ter plaatse voldoen.
Dag 3 Amboseli National Park
De dag wordt ingevuld met gamedrives in het Amboseli National Park. De machtige Kilimanjaro zorgt voor een indrukwekkende achtergrond tijdens de safari. Het park staat bekend om de grote concentraties groot wild. Er leven o.a. antilopen, giraffen, gnoes, olifanten, zebra’s maar ook cheeta’s, hyena’s en in het meer leven nijlpaarden. Tijdens de gamedrive stopt u ook bij de observation hill, vanwaar u een mooi uitzicht heeft. De picknicklunch, die u heeft meegenomen vanuit de accommodatie, nuttigt u vaak op de top van deze heuvel. Na de gamedrive rijdt u terug naar de accommodatie. 
Dag 4 Amboseli - Tsavo West National Park
De reis gaat vandaag naar het Tsavo National Park, het grootste wildpark van Kenia. De verbindingsweg tussen Nairobi en Mombasa verdeelt het park in een oostelijk en westelijk deel. U overnacht in het westelijk deel dat zich kenmerkt door een ruig landschap van bergen, steile rotsen maar ook een semi-woestijn, dichte bossen en uitgestrekte savanne. Tijdens de rit naar de lodge ziet u de grond langzaam roder worden, het kenmerk van Tsavo waaraan ook de ‘rode olifanten’ hun naam te danken hebben. U passeert de Shetani lavastromen die zich in het verleden hebben gevormd na een vulkaanuitbarsting. Na aankomst en lunch in de lodge staat er in de namiddag een gamedrive op het programma. U zult al snel merken dat het wild, vanwege de dichte begroeiing, moeilijker te spotten is. Dik-diks zult u zeker zien! Deze kleine antilopen zijn altijd met z’n tweeën te zien in het struikgewas. Ook kudu’s, gerenuks, giraffen, oryx en zebra’s komen in het park voor. De rotsen zijn het leefgebied van dassies en hagedissen maar vormen ook een favoriet uitkijkpunt van het luipaard.
Dag 5 Tsavo West National Park
Vandaag staan er twee gamedrive met uw privéchauffeur op het programma. U gaat in de ochtend en in de namiddag op pad. Op deze momenten van de dag is het wild het meest actief. Soms rijdt u door droog gevallen rivierbeddingen, maar u komt ook langs een moerassig gebied waar regelmatig olifanten te vinden zijn. Tijdens een van de safari’s wordt er een korte stop gemaakt bij de bronnen van Mzima, het leefgebied van nijlpaarden en krokodillen. Het bronwater zorgt grotendeels voor de drinkwatervoorziening van Mombasa. Tijdens een bezoek kunt u naar een waterpoel lopen voor een blik onder water via een glazen ruit. Hier ziet u vissen en soms zelfs een nijlpaard. Tijdens de wandeling in Mzima ziet u ook verschillende soorten apen, vogels en hagedissen. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de lodge.
Dag 6 Tsavo West - Tsavo East National Park

Doel vandaag is het oostelijk deel van het Tsavo National Park. Na aankomst en lunch in de lodge, staat er een gamedrive op het programma. Het landschap van Tsavo East is droger en bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannes waardoor dit een uitstekend jachtgebied is voor de cheeta. Andere diersoorten die u kunt zien zijn antilopen, kudu’s, luipaarden, leeuwen en zebra’s. Grote kuddes buffels en olifanten zorgen verder voor een indrukwekkend schouwspel. 

Dag 7 Tsavo East National Park
Vandaag staan er twee gamedrives op het programma. U gaat ’s ochtends en in de namiddag op pad. Op deze momenten van de dag is het wild het meest actief is. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij uw accommodatie. In het park liggen de Lugard Falls, bij de Galana River. Lugard Falls is geen waterval maar een aantal stroomversnellingen. Het stromende water heeft de rotsen prachtig geërodeerd. Vlakbij de falls ligt crocodile point waar met geluk krokodillen te zien. Ook de Mudanda Rock is een bekende bezienswaardigheid in het park. Dit is tevens een belangrijk leefgebied van het luipaard. 
Dag 8 Tsavo East National Park - Mombasa
Na het ontbijt, en een laatste ochtendsafari in het Tsavo East National Park, gaat de reis verder naar Mombasa. De strandresorts liggen ten noorden en ten zuiden van de stad. Na aankomst in het resort is de rest van de dag vrij te besteden. U verblijft de komende nachten aan het strand waar u uw safari ontspannen kunt afsluiten. 
Dag 9 Mombasa
Dag ter vrije besteding. U kunt genieten van de zon, zee en het strand. Verblijft u ten zuiden van Mombasa, dan kunt u optioneel een excursie maken naar Wasini Island. Hier vindt u Kisiti National Park, een uniek onderwaterpark met prachtige koralen. Tijdens deze excursie vaart u per traditionele dhow, is er gelegenheid om te snorkelen en bestaat er zelfs een kans om dolfijnen te zien. Op Wasini Island staat er vaak een heerlijke lunch op Wasini Island. Deze excursie is eenvoudig ter plaatse te reserveren. 
Dag 10 Mombasa
Vandaag geniet u wederom van een ontspannen dag aan het strand en de faciliteiten van het resort. Ter plaatse kunt u een excursie reserveren naar bijvoorbeeld Mombasa, de op twee na grootste stad van het land. Het is een koloniale stad gesticht in de 12de eeuw door het Sultanaat van Oman. Ook de Portugezen hebben een grote invloed gehad op de stad. Het was een belangrijke handelsstad in vroegere tijden voor specerijen, ivoor en kokosnoten. Vandaag de dag kunt u nog enkele overblijfselen van deze koloniale tijd vinden. De oude stad is een doolhof van kleine straten, moskeeën en winkeltjes waar u kunt genieten van het dagelijkse leven. Ook het oude Portugese Fort Jesus is een bezoek waard.
Dag 11 Mombasa
Wederom een dag ter vrije besteding. Zo kunt u een van de vele optionele watersportactiviteiten ondernemen of lekker tot rust komen bij uw resort. 
Dag 12 Mombasa
U heeft vandaag een dag ter vrije besteding. Zo kunt u vandaag heerlijk genieten van de zon, de zee en het strand en lekker ontspannen bij uw verblijf. 
Dag 13 Mombasa - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag is nog ter vrije besteding. Op tijd volgt de transfer naar de luchthaven van Mombasa. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer per safari minibus per auto met privéchauffeur (tevens gids)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Kenia, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.ecitizen.go.ke)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Tamarind Tree Hotel Nairobi - Nairobi
incl. ontbijt
Tamarind Tree Hotel biedt een heerlijk verblijf in Nairobi, nabij het centrum, het nationaal park, Wilson Airport en het wereldberoemde restaurant 'The Carvnivore'. Het hotel is voorzien van een groot zwembad, fitnesscentrum en een tropische tuin. De kamers zijn erg ruim en modern ingericht. De lichtinval en de kleurencombinatie geven de kamer een ontspannen sfeer.  Behalve standaard kamers zijn er ook verschillende type suites en familiekamers.  Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw vlucht of uw safari.
 

Amboseli Sopa Lodge - Amboseli National Park
incl. alle maaltijden
De Amboseli Sopa Lodge ligt aan de voet van de Mount Kilimanjaro, waar u vanuit de gehele lodge prachtig uitzicht op heeft. Door de ligging van de lodge op een privé natuurreservaat kunt u genieten van de mooie flora en fauna om u heen. Tijdens uw verblijf kunt u vele kleine diersoorten spotten, zoals apen, mangoesten of gazelle. De lodge is op kleurrijke wijze ingericht en hebben elk een eigen veranda met prachtig uitzicht over de mooie tuinen. Elke kamer heeft een muurschildering geinspireerd door de Maasai cultuur.

Severin Safari Camp - Tsavo National Park
incl. alle maaltijden
Dit camp, gelegen in het Tsavo West National Park, beschikt over zowel tenten als suites. De tenten zijn van alle gemakken voorzien en hebben een mooie buitenveranda met uitzicht op een waterhole. Rondom het kamp liggen namelijk vijf waterholes waar regelmatig antilopen en giraffen worden gezien. Sommige gasten hebben er zelfs wel eens luipaarden en leeuwen gespot! Vanaf het zitje bij het kampvuur, restaurant en de bar heeft u het beste uitzicht op de waterholes die ’s avonds ook verlicht worden. Het camp is niet omheind waardoor je ’s avonds door het personeel (waaronder Masai) naar je tent wordt gebracht. Overige faciliteiten zijn een zwembad en een spa. De lunch en het diner is, in tegenstelling tot de meeste lodges, a la carte.

Satao Camp - Tsavo National Park
incl. alle maaltijden
Dit tented camp ligt midden in het Tsavo East National Park. Vanaf de veranda voor uw tent heeft u uitzicht op de waterpoel, welke ’s avonds ook wordt verlicht. De hele dag door komen hier dieren drinken waaronder kuddes olifanten. Een prachtig gezicht! Zeker als je bedenkt dat het wild ook bij het camp kan komen want er zijn geen hekken. ’s Avonds lopen er dan ook vaak impala’s door het camp. Wanneer het donker wordt zal het personeel van de lodge u begeleiden naar uw tent. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden en hebben een ensuite badkamer met douche, of eigenlijk een zak met water dat overdag wordt opgewarmd door de zon. Naast de tenten zijn er enkele suites die luxueus zijn ingericht. Het diner is ’s avonds in buffetstijl en van goede kwaliteit.

Pinewood Beach Resort & Spa - Mombasa
incl. ontbijt en diner
Een leuk kleinschalig hotel ten zuiden van Mombasa. Het voordeel van Pinewood Beach Resort & Spa is dat het erg rustig is gelegen aan een uitgestrekt zandstrand, ideaal voor het maken van een lange strandwandeling. Omdat er geen resorts in de directe omgeving liggen zijn er in dit gedeelte geen beachboys actief, een verademing. Het personeel is helemaal top! Stuk voor stuk vriendelijke mensen. Voor de kust van het resort liggen koraalriffen. U hoeft dus niet naar andere locaties te gaan om te duiken of te snorkelen. Bij Pinewood ligt tevens een uitstekend duikcentrum. Boekt u een suite dan heeft u de beschikking over een eigen kok die ’s avonds de gerechten in een aparte keuken in de suite komt bereiden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »