Menu

Rondreis Kenia, Safari & Strand

Deze Kenia reis is voor de individuele reiziger die niet alleen op safari wil maar ook wil genieten van het strand. Deze privé-reis door Kenia begint in de Masai Mara, bekend vanwege de jaarlijkse grote migratie van gnoes en zebra’s. Via Lake Naivasha gaat de rondreis naar Amboseli National Park. De Kilimanjaro dient als achtergrond tijdens de gamedrives in dit park. Via Tsavo waar u o.a. leeuwen, olifanten en luipaarden kunt zien arriveert u in Mombasa. Hier kunt u nog enkele dagen genieten van zon, zee en strand.

Reisduur: 13 dagen

Nairobi - Masai Mara - Lake Naivasha - Amboseli National Park - Tsavo West - Tsavo East - Mombasa

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Kenia, Safari & Strand inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Kenia.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet. Dit zijn ruime en comfortabele minibusjes waarvan het dak tijdens de safari omhoog wordt geklapt.
 • In Amboseli verblijft u twee nachten zodat u voldoende tijd heeft om het park te verkennen.
 • Bij Mombasa bieden we een ruime keuze aan resorts. Hierdoor kunnen we het resort kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

leeuwen - masai mara - Kenia - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Nairobi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Nairobi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in de stad. Hier kunt u bijkomen van de vliegreis zodat u de volgende ochtend uitgerust kan beginnen aan de safari.

Noot: indien gewenst kan PANGEA Travel uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Nairobi - Masai Mara Game Reserve
Na het ontbijt wordt u door uw privéchauffeur (tevens gids) opgehaald bij het hotel in Nairobi. U verlaat de drukte van de stad en rijdt naar het bekendste park van Kenia, het Masai Mara Game Reserve. U rijdt dwars door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot. Na aankomst in het park rijdt u naar de lodge. Onderweg ziet u met een beetje geluk al antilopen en giraffen. Na de lunch staat er in de namiddag een eerste gamedrive in het park op het programma. De Mara grenst aan de Serengeti in Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannes, glooiende heuvels en acaciabossen.
Dag 3 Masai Mara Game Reserve
U maakt ’s ochtends en in de namiddag een gamedrive. Deze periodes is het wild het meest actief en heeft u de grootste kans op het zien van dieren. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de lodge. Het park is een prima leefgebied voor de ‘big five’. De vijf diersoorten die hiertoe behoren zijn buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. De term is ooit bedacht door jagers die deze dieren beschouwden als het moeilijkst te schieten. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. Tijdens de safari ziet u misschien ook bavianen, giraffen, wrattenzwijnen en verschillende vogelsoorten. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien. Tip: Een ballonsafari, zweef met een heteluchtballon over de immense savannevlakte op zoek naar het wild. Vraag naar de mogelijkheden.
Dag 4 Masai Mara Game Reserve - Lake Naivasha
De reis gaat verder naar Lake Naivasha, het op een na grootste zoetwatermeer van Kenia. Dit hoogst gelegen meer in de Riftvallei is de thuisbasis van nijlpaarden en vele vogelsoorten zoals visarenden. Het meer heeft prachtige lagunes en oevers begroeid met papyrus. Na de lunch in de rest van de dag vrij te besteden. Optioneel kunt u een boottocht op het meer maken. Tijdens de boottocht zijn vaak nijlpaarden te zien. Met geluk ziet u ook wild langs de waterkant. De komende nacht verblijft u in een lodge nabij het meer.
Dag 5 Lake Naivasha - Amboseli National Park
U rijdt vandaag naar het Amboseli National Park. De rit gaat door de uitgestrekte vlaktes van Athi. Het park is gesticht in 1974 en beslaat een oppervlakte van bijna 400 km2. Vijf totaal verschillende landschappen, waaronder weidse savannes, bossen en moerassen, kenmerken Amboseli. Het geheel wordt gedomineerd door de Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. 
Dag 6 Amboseli National Park
De dag wordt ingevuld met gamedrives in Amboseli. Een picknick lunch voor onderweg wordt meegenomen. De machtige Kilimanjaro zorgt voor een indrukwekkende achtergrond tijdens de safari. Het park staat bekend om de grote concentraties groot wild. Er leven o.a. antilopen, giraffen, gnoes, olifanten, zebra’s maar ook cheeta’s, hyena’s en in het meer leven nijlpaarden. Rondom het park liggen verschillende Masai dorpen die u optioneel kunt bezoeken.
Dag 7 Amboseli - Tsavo West National Park
Langs de grens met Tanzania reist u naar het Tsavo National Park, het grootste wildpark van Kenia. De verbindingsweg tussen Nairobi en Mombasa verdeelt het park in een oostelijk en westelijk deel. U overnacht in het westelijk gedeelte dat zich kenmerkt door een ruig landschap van bergen, steile rotsen maar ook semi-woestijn, dichte bossen en uitgestrekte savanne. Tijdens de rit kleurt de aarde langzamerhand rood, het kenmerk van Tsavo waaraan ook de ‘rode olifanten’ de naam te danken hebben. U passeert de Shetani lavastromen die zich in het verleden hebben gevormd na een vulkaanuitbarsting. Na aankomst en lunch in de lodge staat er in de namiddag een gamedrive op het programma. U zult al snel merken dat het wild, vanwege de dichte begroeiing, veel moeilijker te spotten is. Dikdiks zult u zeker zien. Deze kleine antilopen zijn altijd met z’n tweeën te zien in de buurt van het dichte struikgewas. Ook kudu’s, gerenuks, giraffen, oryx en zebra’s komen in het park voor. De rotsen zijn het leefgebied van dassies en hagedissen maar vormen ook een favoriet uitkijkpunt van het luipaard.
Dag 8 Tsavo West National Park - Tsavo East National Park
Voordat u Tsavo West verlaat bezoekt u nog de bronnen van Mzima, het leefgebied van nijlpaarden en krokodillen. Het bronwater zorgt grotendeels voor de drinkwatervoorziening van Mombasa. Tijdens een bezoek kunt u, onder begeleiding van een ranger, naar de waterpoel lopen voor een blik onder water door een glazen ruit. Vissen zijn hier zeker te zien maar wellicht heeft u geluk en ziet u ook een nijlpaard. De safarireis gaat vervolgens verder naar Tsavo East. Het landschap van dit park bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannes waardoor dit een uitstekend jachtgebied is voor de cheeta. Andere diersoorten die u kunt zien zijn antilopen, kudu’s, luipaarden, leeuwen en zebra’s. Grote kuddes buffels en olifanten zorgen verder voor een indrukwekkend schouwspel. Na aankomst heeft u een gamedrive in het park. U overnacht in Satao Camp, een kleinschalig tented camp met een schitterende ligging midden in het park. Bij het camp ligt een (verlichte) waterpoel waar nijlpaarden leven. 's Nachts komen zij aan land om te grazen. De hele dag door komen dieren drinken bij de poel waaronder antilopen en olifanten. Vanaf de veranda van uw tent kunt u hiervan genieten. Wanneer het donker wordt komen vaak de impala's in het kamp om te 'overnachten'. Het licht en de activiteit in het camp beschermt ze tegen roofdieren.
Dag 9 Tsavo East National Park - Mombasa
's Ochtends maakt u nog een gamedrive in Tsavo East. Vervolgens gaat de reis verder naar Mombasa, de havenstad van Kenia. U verblijft in een strandhotel waar u kunt bijkomen van alle indrukken van de safari. Uw onderkomen zorgt voor een heerlijk ontspannen verblijf zodat u kunt genieten van zon zee en strand. Wilt u na een dagje relaxen op het strand of aan het zwembad eropuit, dan kunt u deelnemen aan één van de excursies of watersportactiviteiten. Uw hotel biedt diverse mogelijkheden aan. 
Dag 10 Mombasa
Dag ter vrije besteding. U kunt genieten van de zon, zee en het strand. Snorkel – en duikliefhebbers zijn zeker aan het goede adres hier aan de kust van Kenia. Voor de kust liggen namelijk vele duiklocaties. Naast de kleurrijke koralen en tropische vissen bestaat er ook een kans om walvishaaien (vooral tussen november en februari), dolfijnen en manta’s te zien. Nog geen duikbrevet? Dan kunt u deze optioneel behalen bij de PADI duikschool. Vanuit het resort worden ook snorkelexcursies georganiseerd naar één van de talloze kleurrijke riffen.
Dag 11 Mombasa
Dag ter vrije besteding aan het strand. Optioneel kunt u Mombasa bezoeken. Mombasa is de op twee na grootste stad van het land. Het is een koloniale stad gesticht in de 12de eeuw door het Sultanaat van Oman echter ook de Portugezen hebben een grote invloed gehad op de stad. Het was een belangrijke handelsstad in vroegere tijden voor specerijen, ivoor en kokosnoten. Vandaag de dag kunt u nog enkele overblijfselen van deze koloniale tijd vinden. De oude stad is een doolhof van kleine straten, moskeeën en winkeltjes waar u kunt genieten van het dagelijkse leven. Ook het oude Portugese Fort Jesus is een bezoek waard.
Dag 12 Mombasa
Dag ter vrije besteding. U kunt genieten van de zon, zee en het strand. Optioneel kunt u een excursie naar Wasini Island maken. Hier vindt u Kisiti National Park, een uniek onderwaterpark met prachtige koralen, vergelijkbaar met een topbestemming als de Malediven. Dit is een fantastische dagexcursie waarbij u in internationaal gezelschap met een traditionele dhow gaat zeilen, snorkelen, dolfijnen tegenkomt en geniet van een heerlijke lunch op Wasini Island.
Dag 13 Mombasa - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag is nog ter vrije besteding. Op tijd volgt de transfer naar de luchthaven van Mombasa. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer per safari minibus met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Kenia, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.ecitizen.go.ke)
 • overige entreegelden
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Tamarind Tree Hotel Nairobi - Nairobi
incl. ontbijt
Tamarind Tree Hotel biedt een heerlijk verblijf in Nairobi, nabij het centrum, het nationaal park, Wilson Airport en het wereldberoemde restaurant 'The Carvnivore'. Het hotel is voorzien van een groot zwembad, fitnesscentrum en een tropische tuin. De kamers zijn erg ruim en modern ingericht. De lichtinval en de kleurencombinatie geven de kamer een ontspannen sfeer.  Behalve standaard kamers zijn er ook verschillende type suites en familiekamers.  Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw vlucht of uw safari.
 

Mara Sopa Lodge - Masai Mara Game Reserve
incl. alle maaltijden
De Mara Sopa Lodge ligt in de Oloolaimutia vallei, net iets buiten het wereldberoemde Masai Mara Reservaat. Bij aankomst zult u zich meteen thuis voelen. Het personeel van de lodge is uitermate vriendelijk en zal er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De lodge is gebouwd in de traditionele stijl van de Masai bevolking. Bijzonder aan de Mara Sopa Lodge is het spectaculaire uitzicht over de vallei en de kleine drinkplaats voor de dieren. De 99 ronde bungalows zijn in Afrikaanse stijl ingericht en onder andere voorzien van een eigen badkamer met douche en haardroger, een minibar en een veranda. Na een ochtendsafari zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. In de prachtige tropische tuin kunt u genieten van de flora en de fauna. Het restaurant van de Mara Sopa Lodge wordt gekenmerkt door rood geschilderde muren, schilderijen van de Masai bevolking en een knusse openhaard. Hier geniet u van een heerlijk diner.

Lake Naivasha Sopa Lodge - Great Rift Valley Lakes
incl. alle maaltijden
Genieten van een prachtig uitzicht over Lake Naivasha en vele soorten flora en fauna? Dat kan tijdens een verblijf in de Lake Naivasha Sopa Lodge. Deze lodge is gelegen op een 120 hectare groot terrein en wordt omgeven door acaciabomen. Faciliteiten bestaan uit een fitnessruimte, restaurant en bar. Op warme dagen en tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij het zwembad. U overnacht in een van de 84 kamers van de lodge. Alle kamers zijn uitgerust met mahoniekleurig meubilair en zijn voorzien van grote ramen. In de tuin van de lodge is regelmatig wild, met name apen en vogels, te zien. Ook is het terrein van de lodge in trek bij waterbokken en didkdiks. Tijdens een verblijf in de Lake Naivasha Sopa Lodge zult u zich helemaal één voelen met de natuur. Bovendien organiseert de lodge diverse recreatieve activiteiten voor haar gasten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellige Afrikaanse avond of een barbecue?

Ngulia Safari Lodge - Tsavo National Park
incl. alle maaltijden
Midden in het Tsavo West National Park vindt u de Ngulia Safari Lodge. De lodge ligt aan de voet van de Ngulia heuvels en nabij het Ngulia Rhino Reservaat. De in 1969 gebouwde lodge beschikt over 52 standaard kamers welke van alle gemakken zijn voorzien. Voor gezinnen met kinderen beschikt de lodge over een aantal familiekamers. Vanaf uw privé balkon heeft u een prachtig uitzicht over een aantal waterpoelen. De Ngulia Safari Lodge bestaat uit een centrale open ruimte, waar een klein beekje doorheen stroomt. Het centrale gedeelte beschikt over een bar, giftshop en restaurant. Na een indrukwekkende safari zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. Tijdens het diner in het restaurant heeft u uitzicht op de luipaardboom, waar door het personeel in de avonduren regelmatig vlees aan wordt gehangen. U zult hier dan ook vaak luipaarden spotten!

Satao Camp - Tsavo National Park
incl. alle maaltijden
Dit tented camp ligt midden in het Tsavo East National Park. Vanaf de veranda voor uw tent heeft u uitzicht op de waterpoel, welke ’s avonds ook wordt verlicht. De hele dag door komen hier dieren drinken waaronder kuddes olifanten. Een prachtig gezicht! Zeker als je bedenkt dat het wild ook bij het camp kan komen want er zijn geen hekken. ’s Avonds lopen er dan ook vaak impala’s door het camp. Wanneer het donker wordt zal het personeel van de lodge u begeleiden naar uw tent. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden en hebben een ensuite badkamer met douche, of eigenlijk een zak met water dat overdag wordt opgewarmd door de zon. Naast de tenten zijn er enkele suites die luxueus zijn ingericht. Het diner is ’s avonds in buffetstijl en van goede kwaliteit.


Severin Sea Lodge - Mombasa
incl. ontbijt en diner
Ten noorden van Mombasa, aan het uitgestrekte strand van Bamburi Beach, ligt de Severin Sea Lodge. Dit driesterren resort biedt de reiziger een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het resort is geheel in Afrikaans stijl gebouwd en biedt alle faciliteiten voor een ontspannen strandverlenging. Het eten is van goede kwaliteit met gevarieerde buffetten en vooraf opgestelde keuze menu’s. De kamers zijn wel iets eenvoudiger,maar u kunt ook kiezen voor een upgrade. Severin Sea Lodge beschikt ook over een eigen duikschool.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »