Menu

Rondreis Kenia Safari

Een individuele Kenia safari door het klassieke safariland. U bezoekt de Masai Mara waar u tijdens de gamedrives op zoek gaat naar de grote migratie van gnoes en zebra’s. In het Lake Nakuru National Park leven naast duizenden flamingo’s ook nog enkele neushoorns. Deze Kenia reis gaat vervolgens via het Samburu National Park naar het Sweetwaters Sanctuary. Hier kunt u naast de safari's een bezoek brengen aan een Chimpansee opvangtehuis.

Reisduur: 9 dagen

Nairobi - Masai Mara - Lake Nakuru - Samburu - Sweetwaters

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Kenia Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Kenia.
 • U reist per comfortabele minibus, maar tegen een meerprijs kunt u ook kiezen voor een comfortabele landrovers/landcruisers. Alle auto´s hebben een dak dat tijdens de safari omhoog wordt geklapt.
 • Tijdens deze reis kiezen we voor lodges met een gunstige prijs - kwaliteitverhouding.
 • Naast het bekende Masai Mara Game Reserve bezoekt u ook het drogere Samburu Game Reserve waar weer hele andere diersoorten voorkomen
 • Kwalitatief goed eten tijdens uw verblijf. Groente, fruit, vlees en eieren komen van de eigen boerderij in de Ngorongoro Highlands
 • In Kenia bieden we een ruime keuze aan lodges en tented camps. Hierdoor kunnen we accommodaties kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

neushoorn - nakuru - Kenia
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Nairobi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Nairobi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Hier heeft u een overnachting voordat de safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Nairobi - Masai Mara Game Reserve
Na het ontbijt wordt u door uw privéchauffeur (tevens gids) opgehaald bij het hotel in Nairobi. U verlaat de drukte van de stad en rijdt naar het bekendste park van Kenia, het Masai Mara Game Reserve. U rijdt dwars door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot. Na aankomst rijdt u naar de lodge, onderweg ziet u met een beetje geluk al antilopen en giraffen. Na de lunch staat er in de namiddag een eerste gamedrive in het park op het programma. De Mara grenst aan de Serengeti in Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannes, glooiende heuvels en acaciabossen.
Dag 3 Masai Mara Game Reserve
U maakt ’s ochtends en in de namiddag een gamedrive. Deze periodes is het wild het meest actief en heeft u de grootste kans op het zien van dieren. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de lodge. Het park is een prima leefgebied voor de ‘big five’. De vijf diersoorten die hiertoe behoren zijn buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. De term is ooit bedacht door jagers die deze dieren beschouwden als het moeilijkst te schieten. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. Tip: Een ballonsafari, zweef met een heteluchtballon over de immense savannevlakte op zoek naar het wild. Vraag naar de mogelijkheden.
Dag 4 Masai Mara Game Reserve
Wederom staan er vandaag twee gamedrives op het programma. Tijdens de gamedrives ziet u misschien ook bavianen, giraffen, wrattenzwijnen en verschillende vogelsoorten. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien.
Dag 5 Masai Mara Game Reserve - Lake Nakuru
Na het ontbijt gaat de reis verder naar het Lake Nakuru National Park. Dit ondiepe sodameer is gelegen in de Great Rift Valley. Het park bestaat voornamelijk uit een gras- en moeraslandschap afgewisseld met rotsen, acaciabossen en heuvels aan de oostkant van het meer. Na aankomst en lunch in de lodge maakt u in de namiddag een gamedrive in het park. Belangrijkste bezienswaardigheid zijn de talrijke vogelsoorten, meer dan vierhonderd, die in het park voorkomen. Met name de watervogels, waaronder lepelaars, marabu’s, pelikanen en reigers, zijn goed vertegenwoordigd. De meest voorkomende soort is de flamingo. Vanaf de ‘Baboon Cliff’ heeft u een mooi uitzicht over het meer en het roze lint dat de flamingo’s vormen. Kijkt u uit voor de brutale maar fotogenieke bewoners van deze rots? Nakuru is ook bekend om de populatie zeldzame Rothschild Giraffen en zwarte- en witte neushoorns. Andere dieren die in het park voorkomen zijn buffels, colobus apen, waterbokken en zebra’s. Met geluk ziet u zelfs een luipaard!
Dag 6 Lake Nakuru - Samburu National Reserve
U verlaat Lake Nakuru en rijdt via de Nyahururu watervallen in noordelijke richting. In het semiwoestijnachtige noorden van Kenia ligt het weinig bezochte Samburu National Reserve, de volgende bestemming tijdens uw reis door Kenia. Het zal u direct opvallen dat dit park anders is dan de andere wildparken. Door het verschil in klimaat is het landschap ruiger en semiwoestijnachtig. De Ewaso Nyiro rivier doorkruist het park en zorgt voor een groene strook vruchtbare grond. Een enorm contrast met het overgrote droge gedeelte van het park. Tussen de tamarindebomen en doumpalmen leven vooral veel vogel- en kleine diersoorten. De rivier is ook de belangrijkste waterbron voor het wild in het park. Tijdens de rit naar de lodge is het eventueel mogelijk de lokale Samburu bevolking te ontmoeten. De nomadenstam hebben een ongeveer dezelfde levenswijze als de Masai in het zuiden van het land. Na aankomst en lunch maakt u in de namiddag een gamedrive.
Dag 7 Samburu National Reserve
Vandaag staat compleet in het teken van gamedrives. U heeft twee safari’s waarbij u op het heetst van de dag kunt ontspannen bij de lodge. Tijdens de gamedrives gaat u op zoek naar de vele soorten wild die het park rijk is zoals leeuwen, olifanten, buffels en antilopen. Daarnaast leven er in het Samburu National Reserve, vanwege het droge klimaat, unieke diersoorten. U gaat op zoek naar de Somalische struisvogel, de netgiraffe, de oryx, en de Grevy’s zebra. Deze zebra heeft dunne strepen, grotere oren en een witte onderbuik. Ook de gerenuk is een bijzondere verschijning. Deze antilopensoort heeft een lange nek en staat vaak op zijn achterpoten om de blaadjes van de struiken te eten. Samburu heeft tevens een rijk en uniek vogelleven zo kunt u onder andere marabu’s, verschillende soorten ijsvogels en gieren zien. Op de oever van de Ewaso Nyiro rivier liggen vaak nijlkrokodillen te zonnen.
Dag 8 Samburu National Reserve - Sweetwater Game Reserve
U reist door naar het Sweetwaters Game Reserve nabij Mount Kenya. In dit ca. 220 ha. groot natuurgebied leven voornamelijk neushoorns, maar ook de rest van de big five kunt u hier aantreffen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Vlakbij de lodge ligt een waterplek waar de dieren vaak tegen schemertijd komen drinken. Na aankomst heeft u in de namiddag een gamedrive door het park en brengt u tevens een bezoek aan het Chimpansee opvangcentrum. Hier worden verweesde chimpansees opgevangen en kunt u kennis maken met deze prachtige dieren.
Dag 9 Sweetwater Game Reserve - Nairobi airport - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na een ochtend gamedrive en de lunch wordt u in de loop van de middag naar de luchthaven van Nairobi gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per safaribus met Engels sprekende privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Kenia, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.ecitizen.go.ke)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • overige entreegelden en optionele excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Tamarind Tree Hotel Nairobi - Nairobi
incl. ontbijt
Tamarind Tree Hotel biedt een heerlijk verblijf in Nairobi, nabij het centrum, het nationaal park, Wilson Airport en het wereldberoemde restaurant 'The Carvnivore'. Het hotel is voorzien van een groot zwembad, fitnesscentrum en een tropische tuin. De kamers zijn erg ruim en modern ingericht. De lichtinval en de kleurencombinatie geven de kamer een ontspannen sfeer.  Behalve standaard kamers zijn er ook verschillende type suites en familiekamers.  Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw vlucht of uw safari.
 

Mara Sopa Lodge - Masai Mara Game Reserve
incl. alle maaltijden
De Mara Sopa Lodge ligt in de Oloolaimutia vallei, net iets buiten het wereldberoemde Masai Mara Reservaat. Bij aankomst zult u zich meteen thuis voelen. Het personeel van de lodge is uitermate vriendelijk en zal er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De lodge is gebouwd in de traditionele stijl van de Masai bevolking. Bijzonder aan de Mara Sopa Lodge is het spectaculaire uitzicht over de vallei en de kleine drinkplaats voor de dieren. De 99 ronde bungalows zijn in Afrikaanse stijl ingericht en onder andere voorzien van een eigen badkamer met douche en haardroger, een minibar en een veranda. Na een ochtendsafari zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. In de prachtige tropische tuin kunt u genieten van de flora en de fauna. Het restaurant van de Mara Sopa Lodge wordt gekenmerkt door rood geschilderde muren, schilderijen van de Masai bevolking en een knusse openhaard. Hier geniet u van een heerlijk diner.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »