Laos & Cambodja fietsreis

Wilt u graag alle hoogtepunten van Laos en Cambodja zien, maar liever niet teveel in de auto zitten? Dat kan met deze 20-daagse fietsreis. Het grootste gedeelte van de reis legt u per fiets af. De ideale manier om in contact te treden met de lokale bevolking, stops te maken waar u dat wilt en op plekken te komen waar een auto niet komt. In Laos brengt u onder andere een bezoek aan het gezellige Luang Prabang en de hoofdstad Vientiane. Ook Vang Vieng en het Bolaven Plateau worden niet overgeslagen. In Cambodja bezoekt u, uiteraard per fiets, het wereldberoemde Angkor tempelcomplex en de hoofdstad Phnom Penh. In Sihanoukville kunt u de fiets laten staan en lekker genieten van een ontspannen einde aan het strand.

Reisduur: 20 dagen
Luang Prabang - Kamu Lodge - Vang Vieng - Vientiane - Champasak - Siem Reap - Kampong Thom - Phnom Penh - Sihanoukville Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang

Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht(en). Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Luang Prabang

Na het ontbijt maakt u, per fiets, een stadstour door Luang Prabang. U wordt hierbij begeleid door een Engelssprekende privé gids. In de ochtend worden er stops gemaakt bij het voormalige Royal Palace, nu het National Museum, de Wat Mai en de Wat Xieng Thong. In de middag staat een bezoek aan het Traditional Arts & Ethnology Centre op het programma. Hier leert u alles over Laos, de inwoners en de gewoonten en gebruiken. Vervolgens bezoekt u de Wat Visoun waar u de beroemde 'watermeloen' stoepa zult zien. De stoepa dankt haar bijnaam aan de bijzondere vorm. Aan het einde van de middag beklimt u de 328 treden van de Mount Phousi. Vanaf boven kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. Eenmaal beneden wandelt u over de lokale markt; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Luang Prabang & Kuang Si (per fiets: ca. 70 km)

Na het uitkiezen van een geschikte fiets vertrekt u, samen met een lokale gids, richting de Kuang Si watervallen. De route gaat over kleine weggetjes, dwars door de natuur. Onderweg stopt u bij de Wat Pa Phon Phao, een klooster met een prachtige gouden stoepa. Na aankomst bij de Kuang Si watervallen wordt een picknick- lunch geserveerd. Daarna kunt u hier een mooie wandeling maken, een duik in het water nemen of een bezoek brengen aan het Bear Rescue Centre. Op de terugweg fietst u langs kleine Hmong dorpjes, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking. Daarnaast kunt u regelmatig stoppen om te genieten van de uitzichten over de Mekong rivier. In de namiddag bent u terug in Luang Prabang. Noot: er rijdt vandaag een een "back-up busje" met u mee. Mocht u moe zijn, de weersomstandigheden slecht zijn of als er problemen met de fiets zijn, dan kunt u hier altijd op terugvallen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Luang Prabang - Pak Ou - Kamu Village

U wordt naar de machtige Mekong rivier gebracht voor een boottocht. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou. Hier staan honderden Boeddhabeelden in verschillende nissen. Na dit bezoek vaart u in ca. 45 minuten verder naar de Kamu Lodge, gelegen in een prachtige omgeving aan de Mekong rivier. 's Middags kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals: rijst planten, goud zoeken, wandelen in de jungle, traditioneel vissen of het bezoeken van een lokaal dorp. Overnachting is in een comfortabele tent met bamboe en houten meubilair, een eigen badkamer en elektriciteit. De Kamu Lodge beschikt slechts over 20 tenten. Noot: het verblijf in de Kamu Lodge is een vrij exclusief arrangement is, daardoor zijn de kosten relatief hoog. U kunt deze excursie ook uit uw programma halen; de korting is op aanvraag.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Kamu Village - Luang Prabang

Een deel van de dag is nog ter vrije besteding bij de Kamu Lodge. In de middag vaart u terug naar Luang Prabang, hier heeft u opnieuw een overnachting. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: een leuk restaurant in Luang Prabang is Un Petid Nid (98/5 Sakkarin Road). Dit restaurant vindt u in een 150 jaar oud gebouw en het beschikt over een open keuken en heerlijke wijnen. Na het diner kunt u relaxen in de grote buitenruimte. Daarnaast raden wij L’Elephant aan (Ban Wat Nong, door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad). Wilt u kennis maken met de Laotiaanse keuken dan is Restaurant Tamarind een leuke optie (Koun Xoa Road). Hier kunt u een proeverij menu bestellen van allerlei lekkernijen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Luang Prabang - Vang Vieng (per fiets: ca. 70 km)

Vandaag fietst u van Luang Prabang zuidwaarts richting Vang Vieng. De totale afstand is 230 km, maar u zult ongeveer 70 km per fiets afleggen (u kunt dit bespreken met uw begeleidende gids). Onderweg kunt u stoppen in de kleine dorpjes die u passeert. Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door karstgebergtes, grotten en mooie wandelroutes. 's Avonds kunt u terecht in een van de vele restaurants. Noot: er rijdt vandaag een een "back-up busje" met u mee. Mocht u moe zijn, de weersomstandigheden slecht zijn of als er problemen met de fiets zijn, dan kunt u hier altijd op terugvallen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Vang Vieng & omgeving (per fiets: ca. 6 uur)

Na het ontbijt stapt u op de fiets om de omgeving van Vang Vieng te verkennen. Het eerste doel is de bijzondere Tham Poukham grot (grot van de gouden krab). Onderweg kunt u genieten van het prachtige karst-landschap. U bereikt de grot middels een wandeling van ongeveer 40 minuten. In de middag wordt de fietsroute zwaarder en fietst u door een smalle vallei naar Pha Deng (de rode klif). Na aankomst in het dorpje Phonxay fietst u via Nam Song terug naar Vang Vieng. Eenmaal terug drinkt u een drankje aan de rivier terwijl u geniet van de zonsondergang. Noot: in de buurt van Pha Deng kan het modderig zijn, waardoor op sommige stukken gewandeld moet worden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Vang Vieng - Vientiane (per fiets: ca. 70 km)

Vandaag reist u verder naar Vientiane. De totale afstand is 160 km, waarvan u er ongeveer 70 per fiets aflegt. Onderweg worden stops gemaakt om foto's te maken en te lunchen (op eigen kosten). Vientiane is de hoofdstad van Laos. U zult merken dat het eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. ’s Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Vientiane (per fiets: ca. 40 km)

Na het ontbijt maakt u een fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane en de nabije omgeving. U wordt wederom begeleid door een deskundige Engelssprekende gids. U bezoekt onder andere de Boeddhistische tempel Wat Si Saket, de enige tempel die niet door het Siamese leger verwoest werd in 1828. Tevens bezoekt u de Wat Phra Keo en de Wat Simuang, de populairste tempel in Vientiane. In de middag fietst u verder naar Wat Xieng Khuane; een beeldenpark met vele Boeddhabeelden, waaronder een liggende Boeddha van 50m lang. Onderweg passeert u de ‘Friendship Bridge’ die Laos met Thailand verbindt. In de namiddag brengt u een bezoek aan de gouden stoepa Pha That Luang (de meest heilige plaats in Laos) en het Patuxay Monument (de 'Arc de Triomphe van Vientiane'). Noot: het Wat Phra Keo Museum is dicht voor renovaties tot het einde van 2015. In overleg met uw gids bespreekt u een alternatief, bijvoorbeeld een bezoek aan het even fascinerende National Museum. Noot: er rijdt vandaag een een "back-up busje" met u mee. Mocht u moe zijn, de weersomstandigheden slecht zijn of als er problemen met de fiets zijn, dan kunt u hier altijd op terugvallen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Vientiane - Pakse - Champasak (fiets: ca. 40 km)

In de vroege ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Pakse. Na aankomst stapt u op de fiets en rijdt u met een lokale gids naar het Bolaven Plateau. Dit gebied ten oosten van Pakse staat bekend om de vele watervallen, prachtige panorama's, thee- en koffieplantages. En… er komen nog niet veel toeristen! Rondom de plantages leven families van de Lavens stam. U bezoekt onder andere de Tad Lo waterval. Dit 'plateau' bestaat uit drie watervallen; Tad Hang, Tad Lo en Tad Suong. Ook brengt u een bezoek aan een thee- of koffieplantage. Daarna reist u per auto naar Wat Phou. Deze Khmer ruïne behoorde toe aan de vroegere inwoners van Angkor en is nu opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vervolgens checkt u in bij het speciale The River Resort waar u één nacht verblijft. Noot: er rijdt vandaag een een "back-up busje" met u mee. Mocht u moe zijn, de weersomstandigheden slecht zijn of als er problemen met de fiets zijn, dan kunt u hier altijd op terugvallen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Pakse - Siem Reap

Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Pakse. U checkt in voor de vliegreis naar Siem Reap in Cambodja. Hier wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en aansluitend naar uw hotel gebracht. U verblijft drie nachten in Siem Reap zodat u voldoende tijd heeft voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. 's Avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen laag.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Siem Reap & Angkor (per fiets: ca. 30 km)

Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Over een rustige weg fietst u naar Angkor Thom, een voormalige hoofdstad van het Khmer koninkrijk. De tocht wordt vervolgd naar de Bayon Tempel; een van de mooiste tempels van het complex. U vindt hier veel afbeeldingen van gezichten. Ook een bezoek aan het Olifantenterras mag vandaag niet ontbreken. Daarna fietst u naar de bekende Ta Prohm Tempel. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. De dag wordt afgesloten bij Angkor Wat; de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Na een uitgebreid bezoek, en het bijwonen van de zonsondergang, keert u terug naar uw hotel. Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Siem Reap & Angkor (per fiets: ca. 50 km)

Na het ontbijt stapt u weer op de fiets om via kleine dorpjes en weggetjes uiteindelijk naar Banteay Srei te rijden. Onderweg kunt u naar wens stoppen om kennis te maken met de lokale bevolking en bijvoorbeeld om te zien hoe lokale producten, zoals rijstpapier, wordt geproduceerd. Tevens brengt u onderweg een bezoek aan het Landmine Museum en Kbal Spean. Kbal Spean ("Rivier der 1000 Linga’s") is een Hindoe bedevaartplaats van ongeveer 200 jaar vóór Angkor Wat en is daarmee een van de oudste archeologische plaatsen in de regio. De wandeling naar de rivier duurt ongeveer 45 minuten en voert door de jungle. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht. Bij de Banteay Srei pagode staat vervolgens de lunch gepland. Daarna keert u terug naar uw hotel in Siem Reap.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Siem Reap - Kampong Thom (per fiets: ca. 65 km)

In de ochtend wordt u per auto naar Stuong gebracht (ca. 90 km). Vanaf dit plaatsje fiets u naar Sambor Prei Kuk. U passeert het tropische binnenland, de historische "6 January Dam" die in 1978 door de Rode Khmer is gebouwd en diverse plantages (rubber, cashew noten, etc.). Langzaamaan keert u terug naar de bewoonde wereld. U arriveert bij de tempels van Sambor Prei Kuk. U vindt hier meer dan honderd tempels uit het Pre-Angkorian tijdperk, allen verspreid in de jungle. In de 7e eeuw diende het als hoofdstad van Chenla. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tao en Prasat Neak Poan. Hier vandaan rijdt u vervolgens per auto naar Kampong Thom (ca. 30km) waar u één nacht verblijft. Noot: er rijdt vandaag een een "back-up busje" met u mee. Mocht u moe zijn, de weersomstandigheden slecht zijn of als er problemen met de fiets zijn, dan kunt u hier altijd op terugvallen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Kampong Thom - Phnom Penh (per fiets: ca. 90 km)

Na het ontbijt verlaat u Kampong Thom en vertrekt u richting Skoun. De lokale delicatesse van Skoun is gebakken tarantula met knoflook. Langs cashewnoot plantages fietst u naar de voormalige koninklijke hoofdstad Oudong. Vanaf Oudong Mountain heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. De route wordt vervolgd naar Prek Kdam waar u per boot de Tonle Sap rivier oversteekt. Het uiteindelijke doel van vandaag is Phnom Penh waar u de komende twee nachten verblijft. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. Noot: er rijdt vandaag een een "back-up busje" met u mee. Mocht u moe zijn, de weersomstandigheden slecht zijn of als er problemen met de fiets zijn, dan kunt u hier altijd op terugvallen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Phnom Penh

Samen met uw privégids brengt u vandaag een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh en omgeving. Zo bezoekt u deze ochtend het National Museum, de Silver Pagoda en het Royal Palace. Na een traditionele Khmer lunch staan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek) op het programma. De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken. Daarna keert u terug naar uw hotel en is de rest van de dag vrij te besteden. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants. Tip: vlakbij het National Museum ligt restaurant Le Wok (33, Rue 178). Hier kunt u genieten van de lokale en Franse keuken op een gezellig terras. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Phnom Penh - Sihanoukville

Per auto reist u naar de laatste bestemming van uw rondreis; Sihanoukville, gelegen aan de Golf van Thailand. Dit is de enige badplaats van Cambodja. Door de Khmers wordt deze stad nog 'Kompong Som' genoemd. Naast de Cambodjanen die hier naar het strand komen, wordt deze badplaats ook steeds populairder bij toeristen. U vindt hier mooie zandstranden en een felblauwe zee. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden aan het strand. U verblijft hier de laatste nachten zodat u de reis op een ontspannende manier kunt afsluiten. We hebben hiervoor het Sokha Beach Resort geselecteerd; de beste keus in Sihanoukville. Het hotel is gelegen in een grote tuin, aan een privé strand (Sokha Beach). Het centrum van Sihanoukville ligt op ca. 500 meter afstand. Noot: het Sokha Beach Resort is de beste accommodatie in Siem Reap, daardoor liggen de kosten vrij hoog. U kunt uiteraard ook voor een alternatief middenklasse hotel kiezen om de reissom te verlagen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Sihanoukville

De komende dagen zijn vrij te besteden in Sihanoukville. De belangrijkste stranden zijn Occheuteal, Sokha en Victory. Voor de kust ligt een groep eilanden waar u goed kunt duiken, vissen en snorkelen. Het centrum van Sihanoukville heeft niet echt iets interessants te bieden. Wel kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt waar exotische zeevruchten en vissen worden verhandeld. Op de stranden kunt u genieten van heerlijke visgerechten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Sihanoukville

Dag ter vrije besteding aan het strand. Optioneel kunnen we een excursie naar Koh Rong Samleon verzorgen (meerprijs op aanvraag). U kunt eventueel ook een excursie naar het Ream National Park maken. Dit kustgebied ligt op ca. 20km afstand en biedt een prachtige jungle, mangrovebossen, koraalriffen en tropische eilandjes. Daarnaast kunt u hier ook dieren spotten, zoals zeldzame watervogels, apen, arenden, herten en zelfs dolfijnen. In het park zijn diverse wandelroutes en boottochtjes mogelijk. Een andere dagexcursie is naar het Bokor Hill Station. Dit 1080m hoge 'hill station' ligt in een van de grootste nationale parken van Cambodja; het Bokor National Park. U kunt hier tevens de spectaculaire Popokvil watervallen bezoeken. Het Bokor Hill Station was vroeger een populair toevluchtsoord voor de elite uit Phnom Penh. Nu vindt u hier de goed bewaarde ruïnes van het paleis van koning Sihanouk, het Bokor Palace Hotel, een katholiek kerkje en een voormalig casino. Al deze panden zijn in de jaren '70 verlaten waardoor Bokor ook wel ‘de spookstad’ wordt genoemd.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 20 Sihanoukville - Phnom Penh - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Sihanoukville. U wordt in ongeveer vier uur naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • binnenlandse vlucht: Vientiane - Pakse met Lao Airlines
 • regionale vlucht: Pakse - Siem Reap met Lao Airlines
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • fietshuur
 • "back-up busje"
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Luang Prabang en Phnom Penh-Amsterdam (eventueel via PANGEA te boeken)
 • visumkosten Laos, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • niet genoemde / optionele excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Villa Saykham Hotel - Luang Prabang

Midden in het hart van Luang Prabang vindt u het eenvoudige Villa Saykham Hotel. Verwacht geen luxe maar de kamers zijn schoon en de ligging is ideaal voor een eerste bezoek aan Luang Prabang. De 14 kamers liggen in een gerenoveerd Frans koloniaal gebouw en zijn verdeeld in drie prijsklasses. Ook is er een leuke binnenplaats.


Kamu Lodge - Kamu Village

De Kamu Lodge is een van onze favoriete accommodaties in Laos. Het is gelegen in Kamu Village, aan de Mekong rivier, op ca. 2,5 uur varen van Luang Prabang. Speciaal aan deze eco-lodge zijn de 20 safari-tenten. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel en bijzonder sfeervol ingericht. Alle tenten hebben een eigen veranda, twee aparte bedden en een en-suite badkamer (met een westers toilet en douche met warm en koud water). Elektriciteit wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals rijst planten, boogschieten, vissen en wandelen. Ook kunt u een nabij gelegen dorpje bezoeken. Tip: vraag om een tent met een even nummer voor het beste uitzicht op de Mekong.


Royal Crown Hotel - Siem Reap

Speciaal aan dit middenklasse hotel is het Franse koloniale gebouw, de centrale ligging (dichtbij de oude markt) en de ‘Beer Garden’. U kunt hier terecht voor alle maaltijden maar tevens genieten van een breed scala aan lokale en internationale bieren. De kamers zijn ruim, eenvoudig ingericht en comfortabel. Ook zijn er twee buiten zwembaden. Het Royal Crown Hotel is een prima keus, mits u niet op zoek bent naar een kleinschalig hotel en luxe.


Sokha Beach Resort - Sihanoukville

Dit 4/5-sterren hotel is de beste keus in Sihanoukville; de bekendste badplaats van Cambodja. Het Sokha Beach Resort is een grootschalig hotel met 176 kamers en veel faciliteiten. Alle kamers zijn netjes, van alle gemakken voorzien en hebben een eigen balkon. De 10 villa’s bieden meer privacy. Het hotel is gelegen in een grote tuin, aan een privé strand (Sokha Beach). Het centrum van Sihanoukville ligt op ca. 500m afstand. Overige faciliteiten zijn: twee restaurants (buffet en à la carte), drie bars, een groot zwembad, een fitness ruimte, een spa/sauna, tennisbanen en een Kids Club. Het Sokha Beach Resort is een goede keus als u op zoek bent naar een grootschalig hotel met veel faciliteiten.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Fietsen is dé manier om kennis te maken met Laos en Cambodja. U slaat rechtsaf, waar de auto's linksaf slaan en komt daardoor op bijzondere plekken.
 • Samen met uw gids bepaalt u waar u wilt stoppen en/of u de gehele route per fiets wilt afleggen.
 • Er rijdt een "back-up busje" met u mee, zodat u eventueel kunt 'liften' als u moe bent, het weer niet mee zit of als er problemen zijn met de fiets.
 • Het vrije gevoel dat u op de fiets heeft, geeft een extra beleving aan deze reis!
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Laos

 • “Goede gidsen en prima hotels”

  lees meer
  -
  Joke en Hans
 • “[…] op verzoek wel eens van de gebaande paden afgeweken”

  lees meer
  -
  Jerica en René
 • “Onze reis naar Laos en Cambodja was geweldig”

  lees meer
  -
  Peter en Marieke
 • “Een onvergetelijke ervaring waar we met veel plezier aan terugdenken”

  lees meer
  -
  Edith en Vincent


print deze reisterug naar het overzicht