Menu

Actueel reisadvies Laos

* Laatste update: 14-10-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Laos  open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Laos mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Tempel in Laos

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Laos. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Laos is grotendeels geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Laos

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Laos:

  • een geldig visum (deze kunt u na aankomst in Laos regelen of van te voren bij de ambassade); De kosten ter plaatse bedragen US$ 40 per persoon. 
  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst); 
  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve antigeentest, die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek (wanneer u niet volledig gevaccineerd bent);
  • kinderen t/m 11 jaar zijn vrijgesteld van test en/of vaccinatie-eisen 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Laos reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Laos en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een negatieve PCR test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Laos. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.