Menu

Laos & Cambodja Ongerept

Tijdens deze mooie reis geniet u van ongerepte natuur en cultuur. Zo gaat u in het noorden van Laos het regenwoud in en reist u in Cambodja deels langs de Mekong rivier naar het machtige Angkor complex. Onderweg heeft u de mogelijkheid om op een duurzame manier de flora en fauna van deze twee landen te bezichtigen en draagt u bij door uw bezoek aan de nationale parken en verblijf in de verschillende (eco) lodges aan de ontwikkeling en welzijn van de gemeenschappen en het wildlife. Tijdens deze avontuurlijke reis zult u veel wandelen en fietsen en erg veel in contact zijn met de lokale bevolking. Vooral dit laatste is een hoogtepunt waar maar weinig mensen echt aandacht aan besteden. Wij garanderen u dat aan het eind van de rit dat nu juist het hoogtepunt was van alles. Trekt u de bergschoenen maar aan, wij nemen u mee op een ongekend avontuur!

Reisduur: 20 dagen

Luang Prabang - Luang Namtha - Muang La - Nong Kiau - Siem Reap - Angkor - Preah Vihear - Stung Treng - Mondulkiri - Phnom Penh 

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Laos & Cambodja Ongerept inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • ver weg van de gebaande paden
 • veel natuur en cultuur gecombineerd
 • "bij de mensen thuis"
 • verblijf in comfortabele (eco)-lodges in Noord-Laos en Cambodja
 • avontuur ten volle uit
 • wandelen, fietsen en het leven langs en op de rivier
 • op een duurzame manier het wildlife bewonderen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Laos - Luang Prabang - Wat Sene
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.

Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditionele Laotiaanse barbecue. Het personeel spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
Dag ter vrije besteding. U kunt Luang Prabang op eigen gelegenheid verder verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets! Zo kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sene, Wat Xieng Thong en Wat Visoun. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Aan het einde van de middag is het leuk om de Mount Phousi te beklimmen. Eenmaal boven (na 328 treden) kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang.

Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijk Laotiaans eten? Schuif dan aan bij Khaiphaen, waar de staff door uw komst naast training om te kunnen functioneren in de horeca, ook dagelijks Engelse les zal krijgen!
Dag 3 Luang Prabang Kuang Si >
Na uw ontbijt vertrekt u omstreeks 8:30 uur per mountainbike naar de bootpier. U steekt de Mekong over en begint aan de andere kant van de rivier met fietsen. Vanaf de Xieng Mene pier fietst u naar de Xieng Mene Pagoda. Dit is de eerste van vier pagoda's die u vandaag zult bezoeken. De tweede pagoda, Wat Chomphet is bereikbaar door een 100 aantal treden te beklimmen. Vanaf de pagoda zijn de uitzichten erg mooi over het gebied. Tot slot bezoekt u Vat Long Khun & Tam Xieng Mene. Hier zult u meer te weten komen over de Boeddhistische levensstijl van de Laotianen. U kunt uw bezoek nog verlengen met een fietstocht naar Ban Chan dorp waar men gespecialiseerd is in het maken van keramische potten. Het gebied is erg mooi en rustig en de korte fietstochtjes maken voor een heerlijk ontspannen begin van de dag. In de middag keert u terug naar Luang Prabang en geniet u van een lunch (inbegrepen) in een gerestaureerd Frans huis. Hierna klimt u aan boord van een tuktuk en gaat u de hoogtepunten van Luang Prabang zelf zien. Zo bezoekt u het Nationale Museum, Vat Mai en het heritage House wat een perfect voorbeeld is van de traditionele bouwstijl van de Laotianen. Ook bezoekt u het TAEC museum, het Traditional Arts and Ethnology Centre. Aan het eind van de dag kunt u er voor kiezen om de Phou Si heuvel te beklimmen. De 300+ treden leiden naar een platform van waar u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving en de stad. Met de ondergaande zon zeker de moeite waard! De Hmong Night Market aan de voet van Phou Si Hill is een leuke afsluiting van de dag. Het is één van de meest sfeervolle avondmarkten in de regio. 
Dag 4 Luang Prabang - Luang Namtha
Vandaag rijdt u in circa zeven uur (zonder gids) naar Luang Namtha. U kunt uitgebreid genieten van het uitzicht op de bergen, groene valleien en lokale dorpjes. Fotostops zijn dan ook een absolute ‘must’. Na aankomst in Luang Namtha is de rest van de dag vrij te besteden. U kunt eventueel fietsen huren en de groene omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen. Overnachting is vandaag in een eco-lodge, gelegen aan de Nam Tha rivier.
Dag 5 Luang Namtha & omgeving
'S ochtends wordt u in ca. 30 minuten naar Ban Chaleunsouk gebracht, de thuishaven van de Khmu stam. Dit is het beginpunt van uw trekking van vandaag. Onderweg ontmoet u uw gids die u alles over deze streek zal vertellen. De trekking van vandaag is circa 9 kilometer, maar het terrein is relatief vlak. U wandelt door de schitterende natuur en langs smalle beekjes. Onderweg wordt gestopt voor een picknicklunch (inbegrepen) met lokale Lao specialiteiten. Het laatste gedeelte van de wandeling kunt u genieten van open rijstvelden en prachtige uitzichten. Per auto wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie. Onderweg kan er naar wens gestopt worden in lokale dorpjes waar traditionele ambachten worden uitgevoerd. Zo zijn ze in een dorp van de Lanten-minderheid goed in het maken van papier en in een Tai Dam-dorp in het weven van katoen en zijde. Voor het diner kunt u zelf een restaurant uitkiezen. Maar u hoeft niet ver: het restaurant van uw accommodatie Boat Landing Guesthouse heeft de mooiste locatie, met zicht op de rivier.
Dag 6 Luang Namtha - Muang La
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Muang La. U rijdt door een prachtige bergachtige omgeving. Onderweg komt u langs een aantal Khamu en Hmong dorpen. In Muang Xai krijgt u de mogelijkheid om de omgeving per voet te verkennen, hier maakt u kennis met het traditionele leven in Laos. Dit is vooral goed terug te zien aan de kleurrijke kleding. Vervolgens rijdt u verder naar Muang La. Als de tijd het toe laat kunt u een bezoek brengen aan de Wat Chiao Pha Kham Sing, een beroemde lokale tempel. Vervolgens kunt u even heerlijk ontspannen bij het resort.
Dag 7 Muang La
Samen met een gids verkent u vandaag te voet en per 4x4 voertuig de omgeving van Muang La. De eerste stop is in het hoger gelegen Iko/Akha dorpje, waar u wederom mensen ontmoet van de Akha stam. Het bijzonder aan deze stam is dat ze nog heel authentiek zijn en weinig invloeden van andere stammen hebben overgenomen. Dat is bijvoorbeeld te merken aan de kleding, de kleding valt namelijk gelijk op. De vrouwen zijn te herkennen aan de prachtige zilveren hoofdtooien. Na de picknicklunch (inbegrepen) wandelt u in een uur naar een traditioneel Hmong dorpje. Na een kennismaking met de lokale bevolking kunt u gedachten wisselen over cultuur. Vervolgens keert u terug naar uw accommodatie waar de rest van de avond ter vrije besteding is. Na een volle dag op pad geweest te zijn is het heerlijk om te ontspannen in de natuurlijke baden en de sauna waarover het resort beschikt.
Dag 8 Muang La - Nong Kiau
'S ochtends verlaat u Muang La en wordt u naar Muang Khua gebracht. In Muang Khua gaat u aan boord van een (privé) boot. In ongeveer vijf uur vaart u naar Nong Kiau. U zakt langzaam de Nam Ou rivier af waarbij u onderweg kunt genieten van het prachtige landschap. Onderweg zoekt u een mooi besloten rivierstrandje uit waar u de picknicklunch (inbegrepen) gebruikt. De boottocht eindigt in Nong Kiau waar u vandaag overnacht in een comfortabele lodge met prachtig uitzicht.
Dag 9 Nong Kiau - Luang Prabang - Siem Reap
Na een goede nachtrust reist u per auto met privé chauffeur terug naar Luang Prabang. Een rit van circa drie uur. In overleg kan er onderweg een stop gemaakt voor een lunch of een panoramisch uitzicht. Na aankomst bij de luchthaven van Luang Prabang checkt u in voor de vlucht naar Siem Reap.

Na een korte vlucht van minder dan 2 uur komt u aan in Siem Reap. Nadat u uw visum (on arrival) heeft geregeld en de koffers van de band heeft gehaald ontmoet u uw privé chauffeur en gids en rijdt u naar het hotel. U checkt in bij het hotel en geniet van een vrije namiddag en avond. 

Tip: wilt u een goede en smakelijke introductie van Cambodja? Ga dan lekker eten in het Mie Café. De lokale Cambodjaanse chef heeft naast een heerlijk menu ook een echt Cambodjaanse atmosfeer weten te creëren.
Dag 10 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. U start de dag dag met een blik op de zonsopkomst bij Angkor Wat. Vervolgens keert u terug naar het hotel voor het ontbijt. Daarna rijdt u terug naar de Angkor tempels. Als eerste rijdt u naar de South Gate. Hier vindt u diverse interessante tempels, zoals: de Bayon Tempel (met haar vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex), Angkor Thom, de Baphoun Tempel en het Olifantenterras. Vervolgens bezoekt u de Ta Prohm Tempel. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Na een uitgebreid bezoek, onderbroken door een lunch (inbegrepen) in Triple K restaurant, en eventueel het bijwonen van de zonsondergang, keert u terug naar uw hotel.
Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.
Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijke varianten uit de Khmer keuken proberen? Schuif dan aan bij Marum en draag uw steentje bij.
Dag 11 Siem Reap / Tonle Sap
Na het ontbijt rijdt u een klein uurtje de stad uit richting het Tonle Sap Meer naar Kampong Phluk. Vanaf het drijvende dorp maakt u een leuke boottocht op het Tonle Sap meer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Geniet van de rust, de mooie omgeving, de drijvende huisjes en het leven aan de waterkant. U reist daarna per auto naar Wat Sanlong waar u een Pagode bezoekt. U krijgt een zegen van een monnik en leert meer over het Boeddhisme. Na de picknicklunch (inbegrepen) bij de tempel maakt u een fietstocht van ca. 20 kilometer in de omgeving van Siem Reap. U passeert hierbij uitgestrekte rijstvelden, rijen palmbomen en kleine dorpjes met vriendelijke inwoners. Bij het eindpunt (Preah Dak) stapt u weer in de auto en keert u terug naar Siem Reap per privé vervoer. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding.
 
Noot: In de avond kunt er voor kiezen om het Phare Ponleu Selpak circus te bezoeken. Phare Ponleu Selpak betekent "Helderheid van de Kunsten" in Khmer taal. Dit is een circus als geen ander en geheel anders dan een westers circus.
Dag 12 Siem Reap - Preah Vihear
De volgende bestemming van uw reis is Preah Vihear. Na 2,5 uur rijden maakt u een stop bij de tempel-site Koh Ker. Gedurende de korte periode van 928 tot 944 AD was dit de hoofdstad van het Khmer-Rijk. In deze slechts korte tijd werden toch spectaculaire gebouwen neergezet, die pas relatief kort geleden zijn ontdekt. Bijna een millennium lang zijn de bouwwerken aan de jungle overgeleverd geweest, en niet gerestaureerd. De honderd (ruines van) tempels liggen ver afgelegen in het oerwoud. U kunt hier naar hartenlust op verkenning uit; het is indrukwekkend om te zien hoe de natuur hier aan de winnende hand is, en de door mensenhanden gebouwde constructies teniet doet. Een immense pyramide, de grootste uit de regio, is zeker een kijkje waard. Na de lunch (inbegrepen) gaat de reis verder. 

Noot: vandaag wordt u begeleid door een gids (ornitholoog) die u veel weet de vertellen over de verschillende vogelsoorten. De jungle van Koh Ker is een uitstekend leefgebied voor de vogels!

 
Dag 13 Preah Vihear - Stung Treng
Deze ochtend wordt u naar de tempel Preah Vihear gebracht. Gelegen op de kliffen van het Dangrek-gebergte dat grenst met Thailand, is de Preah Vihear tempel veruit de meest dramatisch gelegen tempel van Cambodja. Aan de voet van de berg aangekomen, klimt u aan boord van een pick-up voor de steile klim naar de tempel. Als u eenmaal boven bent, geniet u van de serene omgeving en majestueuze uitzichten van de tempel en omgeving. Verken de tempel en sta verstelt van de grootte van het complex. De bouw werd door koning Suryavarman I gestart en afgewerkt door koning Suryavarman II. Uiteindelijk staat de tempel sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na dit bezoek gaat de reis verder naar Stung Treng. Onderweg bezoekt u met uw gids nog het vogelgebied Veal Krous. De lunch vandaag is inbegrepen.
Dag 14 Stung Treng
In de vroege ochtend geniet u van een lokaal voorbereid ontbijt en gaat u aan boord van een kajak. Samen met uw gids peddelt u via de zijrivieren van de Mekong de echt Mekong rivier op. Dit deel van Cambodja heeft een zeldzame natuur. Ook bevinden zich hier vissen in het water die u niet snel elders zult vinden, zoals de Irrawaddy Dolfijn en de Giant Mekong Catfish. U peddelt door een deel van de Ramsar Wetlands reserve, wat voornamelijk een ondergelopen bos is. De stroming van de Mekong heeft het bos een vreemde vorm gegeven. Het lijkt alsof u in een sprookjeslandschap uitgekomen bent met woeste natuur, watervallen en drijvende bossen.
 
In de late ochtend keert u terug naar het resort en geniet u even van wat vrije tijd. U kunt bij het resort de lunch nuttigen (niet inbegrepen). later in de middag stapt u de kajak weer in en vervolgt de tour over de Mekong en haar zijriviertjes naar een Mekong Eiland. Hier geniet u van een spectaculaire zonsondergang. terug in het resort kunt u uzelf opfrissen en heeft het lokale team ervoor gezorgd dat u lekker kunt dineren op de veranda van de lodge (niet inbegrepen). 
Dag 15 Stung Treng - Koh Trong - Mondulkiri
Na het ontbijt geniet u nog even van de stilte en de rust rondom het Mekong Bird Resort en dan rijdt u in iets meer dan 2 uur tijd naar Kratie. Hier maakt u een korte overtocht naar het eiland Koh Trong. Aangekomen op het eiland krijgt u een fiets en begint u aan een tochtje van ongeveer 7 kilometer. De eilandbewoners maken graag een praatje. Probeer ter verfrissing eens wat lokaal fruit uit zoals kokosnoot en pomelo. De Khmer pagode en de pagode in Vietnamese stijl zijn ook een bezoekje waard. Alle toeristische ontwikkelingen op dit eiland worden beheerd door de gemeenschap zelf, dus u levert hier een verantwoorde bijdrage aan de ontwikkeling van de eilandbewoners.
 
Na de lunch (inbegrepen) in het mooie Rajabori Villas neemt u het pontje weer en rijdt u in circa 3,5 uur naar Mondulkiri. De provincie is in vele opzichten een bijzondere provincie. De provincie huisvest vele hectaren oorspronkelijk bos en groene heuvels, en vormt de thuisbasis van de Pnong-stam. Door de iets hogere ligging heerst hier een iets milder klimaat dan in andere delen van Cambodja. Hier staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Per privé auto wordt u vandaag naar de provinciehoofdstad Sen Monorom gebracht. Tegen 17:00 uur zult u in Sen Monorom aankomen. De avond is ter vrije besteding.
Dag 16 Mondulkiri
Het Mondulkiri Elephant Valley Project focust op het dierenwelzijn van de olifanten die ze verzorgen, in tegenstelling tot vele malafide ondernemingen in Zuidoost Azië waar olifanten worden gehouden zodat toeristen er ritjes op kunnen maken. Olifantenritjes kunt u hier dus zeer zeker niet verwachten, maar wel om hier meer te leren over deze indrukwekkende, logge en slimme dieren. Op het moment huisvest het project 10 olifanten, die vrij rondlopen door het reservaat. U gaat hier te voet naar ze op zoek, hun sporen volgend. Na ze een tijdje te observeren kunt u langzaam wat dichterbij komen en met de olifanten meelopen door het bos.
 
U gebruikt de lunch bij dit project, alvorens terug te keren naar Sen Monorom om de Monorom watervallen te bezoeken in de late namiddag. Deze heeft een verval van 9 meter en is 5 meter breed. Niet alleen de waterval zelf is de moeite waard, maar ook het ritje er naartoe. Mocht er tijd over zijn dan kunt u afsluiten met een zonsondergang uitzicht vanaf Doh Krormom berg. U keert na dit bezoek terug naar uw hotel. 

Noot: het Elephant Valley Project kan van dinsdag t/m vrijdag worden bezocht. We kunnen het programma zo aanpassen dat u hier bent op een dag dat het open is voor bezoekers.
Dag 17 Mondulkiri
Een heerlijk avontuurlijke dag, op verkenning in Mondulkiri. In de ochtend na het ontbijt rijdt u 43km naar de waterval Bou Sraa. Onderweg ziet u enkele kleine dorpjes, en uiteraard kan er gestopt worden om het uitzicht tot u te nemen. Bou Sraa is de grootste toegankelijke waterval van Cambodja met een hoogte van 25 meter en (in het regenseizoen) een breedte van wel 20 meter! Onderaan de waterval hebben zich verschillende badjes gevormd, dus er is genoeg gelegenheid voor een zwempartijtje.
 
U keert terug naar Sen Monorom en haalt uw lunch (inbegrepen) op. Vervolgens rijdt u naar de Dakdam waterval en bezoekt u de waterval waar u de lunch tot u kunt nemen. De serene omgeving is ideaal om in alle rust van een simpele lunch te genieten. Bezoek het dorp Dakdam om kennis te maken met de vele etnische minderheden die in dit gebied wonen. Maar liefst 80% van de bevolking van Mondulkiri behoort tot één van de etnische minderheden-groepen. Stap op de mountainbike en begin aan een schitterende tocht over groene heuvels, door dennenbossen en langs schitterende vista punten. De rit van 20km kan in alle rust afgelegd worden. 
 
De tocht eindigt op Highway 76 vanuit waar de auto u (indien de tijd het toelaat) u naar de Ou Reang waterval brengt. Deze onbekende maar zeer mooie watervallen liggen dieper in de bossen en bieden een zeer goede gelegenheid om even te genieten van de koele wateren. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.
 
Noot: het bezoek van Ou Reang watervallen hangt af van het weer en de condities van de weg. Deze kunnen sterk verschillen tussen het droge en het regenseizoen.
Dag 18 Mondulkiri - Phnom Penh
De reis wordt per auto vervolgd naar Phnom Penh, waar u in de namiddag aankomt. U maakt een aantal leuke stops onderweg bij bijvoorbeeld Prey Nokor en in Kampong Cham. Daarna vervolgt u de reis naar de hoofdstad van Cambodja. Ondanks het roerige verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants. Ook erg interessant is het bijwonen van de Traditional Dance Show bij het National Museum. Tijdens de show krijgt u een goede indruk van de verschillende gemeenschappen in Cambodja. 

Tip: vlakbij de Boulevard ligt restaurant Lemongrass (#14, Rue 130). Hier kunt u genieten van de lokale en Thaise keuken in een sfeervolle en intieme setting. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’ Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
Dag 19 Phnom Penh
In een afwisselende stad als Phnom Penh is het vaak leuker om meer met de mensen op straat in contact te komen. U doet dat vandaag met behulp van een Engelssprekende gids, een tuktuk en een reeks aan leuke bezienswaardigheden die niet allemaal op de toeristische radar staan. U start de dag bij Pshar Chas in het noorden van de stad. Hier wordt uw ontbijt geserveerd. Op het menu staat Banh Sung. Dit is een klein noedel gerecht met kokosmelk en springroll plakjes. Ook kunt u Chek Ktis proeven, een zoet dessert. U rijdt daarna per tuktuk naar het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenkt. U loopt door het park naar het Koninklijke Paleis en de Zilveren Pagode. De 'Throne Room' is het hoofdgebouw van het paleis en is geïnspireerd op het ontwerp van de Bayon tempel in Angkor. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode. De trappen van de Zilveren Pagode zijn van Italiaans marmer gemaakt en de vloer bestaat uit maar liefst 5000 massief zilveren tegeltjes. In de pagode staat een smaragden en gouden Boeddhabeeld, gemaakt van wel 9584 diamantjes.
 
Per tuktuk wordt u naar de beroemdste straat van Phnom Penh gebracht, Monivong Boulevard. Hier wordt de lunch geserveerd (inbegrepen) in een restaurant dat uitkijkt over deze straat. De tocht gaat verder via het treinstation en de Nationale Bibliotheek, welke respectievelijk in 1932 en 1924 gebouwd zijn. Ook bezoekt u de nabijgelegen centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. Een korte tuktuk rit richting de rivier brengt u naar één van Phnom Penh’s meest iconische restaurants, het Chinese House. Hier krijgt u een verkoelend drankje en een lokale snack aangeboden. Om de dag af te sluiten kunt u er voor kiezen om Wat Phnom te bezoeken. Op de top van deze heilige heuvel staat een pagode waar u samen met uw gids een wierrookstokje aan kunt steken om de dag af te sluiten.
Dag 20 Phnom Penh - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U heeft vandaag de laatste dag in Phnom Penh grotendeels ter vrije besteding. U kunt eventueel in de ochtend of middag een bezoek brengen aan het indrukwekkende museum Tuol Sleng. Het is gevestigd in een voormalig schoolgebouw dat tijdens het bewind van de Rode Khmer gebruikt werd als martel- en ondervragingskamp. Vervolgens gaat u naar Cheung Ek, bekend als the Killing Fields. 
Aan het eind van de middag, of vroeg in de avond wordt u door uw privé chauffeur opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Hier neemt u afscheid van Laos en Cambodja. Wij wensen u een fijne reis terug naar huis!

Noot: U kunt de excursies via PANGEA Travel boeken of zelf met een tuktuk die kant op gaan. Bent u met kinderen dan is het aan te raden deze excursies niet te ondernemen. Het is zware kost om te verwerken. 

Noot: de hotelkamer staat vandaag niet de hele dag tot uw beschikking. Normale check out tijd is 12 uur in de middag. Tegen een kleine bijbetaling kunt u gebruik maken van de kamer tot 18:00 uur. Als u dit wilt boeken voorafgaand dan horen wij dat graag. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Luang Prabang – Siem Reap
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • genoemde rivier transfers
 • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, boot)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, inclusief een Angkor pas
 • excursies per fiets incl fietshuur en helm
 • donaties aan monniken (pagodes)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Luang Prabang en Phnom Penh -Amsterdam. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Laos, ca. USD 40 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • Visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Villa Maydou - Luang Prabang
Dit kleinschalige, middenklasse hotel is geschikt voor vele reizigers. Het is gelegen op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Luang Prabang en biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn 15 ‘superior’ kamers en 1 suite voor families. Alle kamers zijn ingericht met prachtige materialen; een houten vloer, zijde gordijnen en Laotiaanse schilderijen. De twee traditionele gebouwen worden beschermd door UNESCO. Het personeel is uiterst gastvrij, er hangt er een gemoedelijke sfeer en u kunt genieten van heerlijke Laotiaanse gerechten in het restaurant.

Boat Landing Guesthouse - Luang Namtha
Dit leuke en gezellige guesthouse ligt aan de Namtha rivier. Het wordt gerund door een lokale familie en heeft zeer smaakvolle rattan bungalows. Het Nam Ha is beschermd gebied en verschillende etnische minderheidsdoprpjes liggen dicht bij het guesthouse. Het guesthouse zelf heeft een heerlijk restaurant en serveert naast authentiek eten uit de regio ook veel vegetarische gerechten. De bungalows zijn sfeervol ingericht met veel gebruik van bamboe en rattan in decoratie en meubels. De ligging is aangenaam rustig. Het is zeker, dat u hier helemaal tot rust komt! Een verblijf in het Boatlanding Guesthouse is een ware Laotiaanse beleving!

Muang La Resort & Spa - Oudomxay
Het Muang La Resort & Spa is een luxe lodge in het noorden van Laos. De lodge ligt in een vallei en is omgeven met rijstvelden. Hier vindt u een comfortabel verblijf na een paar dagen flink door de jungle van Laos gereisd te hebben. De faciliteiten van de lodge zijn ongekend. Er zijn maar 10 kamers in de lodge en alle hebben een balkon, dat op de tuin of de rivier uitkijkt. De kamers zijn zeer compleet ingericht. Een mooie privé badkamer, een lekker ontbijt, goed personeel en een heerlijk zwembad zorgen ervoor, dat u nog wel een paar nachtjes aan uw verblijf zou willen vastplakken. 

Nong Kiau Riverside Lodge - Nong Kiau
De Nong Kiau Riverside Lodge ligt aan de Nam Ou rivier op één van de mooiste locaties langs deze rivier. Het ligt net buiten het centrum van het dorp, waar nog weinig gebouwd is en heeft dus nog ruim zicht op de omgeving. Het is een simpel resort met maar 15 bungalows. Alle bungalows zijn van rattan gemaakt en uitgerust met een fris bed en privé badkamer. Het balkon aan de bungalow geeft de mogelijkheid om te genieten van het uitzicht. Het restaurant biedt ook mooie uitzichten over de vallei en de rivier en serveert ontbijt, lunch en diner. Het kleine centrum van Nong Kiau ligt op loopafstand van de lodge. Vriendelijk personeel, schone kamers en een aangename sfeer maakt de Nong Kiau Riverside Lodge een gezellig verblijf. 

Sakmut Boutique Hotel - Siem Reap
Het Sakmut Boutique Hotel is gelegen aan een rustige zijstraat van Airport Road. Per tuktuk bent u in een kleine tien minuten in het centrum. Het hotel zelf heeft 56 kamers waarvan het merendeel uitkijkt op het zwembad. De kamers zijn ruim en sfeervol ingericht met een badkamer waarin een bad, douche en WC allen apart zijn ingedeeld. Het restaurant is opgedeeld in twee delen: een airco gedeelte en een openlucht gedeelte. Ook de fitnessruimte is opgezet in het buitengedeelte op een overdekt dakterras. Het zwembad is lekker groot met een mooie tuin er omheen. Zeker een heerlijke plek om even tot rust te komen na een dagje tempelhoppen!

Preah Vihear Boutique Hotel - Preah Vihear
Dit kleinschalige hotel lijkt in niemandsland te liggen. En dat is prima! Het hotel dient als tussenstop voor reizen tussen de Mekong en Preah Vihear en/of Siem Reap. Het is een oase op het platteland van Cambodja. De kamers zijn ruim en kijken allen uit op het zwembad, wat een heerlijke verkoeling biedt, na een dag reizen in de auto door het mooie en afwisselende landschap van Cambodja. Ook het restaurant biedt een leuke sfeer met smaakvolle lokale gerechten op de kaart. Voor een verblijf op het platteland van Cambodja zal dit hotel zeer zeker de verwachting overtreffen in sfeer en beleving.
 

Mekong Bird Resort - Stung Treng
Het Mekong Bird Resort ligt aan de Mekong Rivier en is opgebouwd uit een aantal traditionele houten bungalows. Het uitzicht vanaf de veranda is fantastisch en u kijkt zo de Ramsar Wetlands Side in. Het gebied is echt rustig, u zult hier dan ook veel vogels kunnen spotten. Ook huist hier de Giant Mekong Catfish en zijn er nog Irrawaddy dolfijnen in verschillende poelen rondom het resort. De bungalows zijn comfortabel ingericht met eigen badkamer en westerse bedden. Daarbij is het een van de meest sfeervolle plekken om te verblijven tijdens deze reis. Het personeel is lokaal opgeleid en u kunt hier dan ook genieten van echte lokale gastvrijheid. Het team van gastheren en -vrouwen zorgt goed voor u en zal u weten te verrassen met verschillende speciale excursies en interessante eet ervaringen op bijvoorbeeld de veranda van het resort of op een Mekong eilandje.

Mayura Hill Hotel & Resort - Sen Monorom
In de bergachtige provincie Mondulkiri vindt u het gemoedelijke plaatsje Sen Monorom. Hier bevindt zich het Mayura Hill Hotel & Resort. Eenmaal aangekomen bij het resort, wordt u vriendelijk ontvangen met een drankje en een koud handdoekje. De 14 villa’s zijn modern en van alle gemakken voorzien. U kunt gratis gebruikmaken van Wifi vanuit uw villa, welke beschikt over een groot comfortabel bed, airconditioning, een minibar, thee- en koffiefaciliteiten, een tv en een dvd-speler. De privébadkamer is voorzien van een heerlijke regendouche en gratis toiletartikelen. Ontspannen kan uitstekend bij het buitenzwembad, of geniet vanaf uw balkon van het uitzicht op de groene tuin en/of de omliggende heuvels. Bent u toe aan beweging, dan kunt u een verkwikkende trainingssessie ondergaan in het fitnesscentrum van het resort. Voor kinderen is er een speeltuin. Gaat u er liever op uit? Dan helpt het personeel u graag op weg. Zo kunt u gratis fietsen huren om de directe omgeving te ontdekken. Ook kunt u een excursie boeken bij de excursiebalie. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Bousra waterval, lokale bergstammen, interactie met olifanten, een quad tour, ziplines of een trekking in een (beschermd) natuurgebied? Bij het Mayura Hill Hotel & Resort zijn tal van mogelijkheden.

Rambutan Resort - Phnom Penh
Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk stadsparadijsje. Gelegen in het centrum van Phnom Penh en op een korte tuktuk trip naar de rivier en andere leuke restaurant-gebieden. Kleurrijke kamers die mooi zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien, met keuze uit vier verschillende kamertypes. Samen met een heerlijk zwembad maakt dit een van de beste plekken in Phnom Penh om te verblijven. De eigenaar is Nederlands en mengt zich goed met zijn gasten. Hij heeft zoveel kennis van de stad, dat u zichzelf nooit zorgen hoeft te maken over wat te doen en waar te eten. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat nog een extra reden is om er te verblijven!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »