Menu

Combinatiereis Laos, Vietnam & Cambodja

Tijdens deze combinatiereis door Indochina bezoekt u de hoogtepunten van het hart van Zuidoost-Azië. Indochina is het voormalige Frans gekoloniseerde gebied in Azië, waarin Laos, Vietnam en Cambodja centraal staan. Mede door de Franse invloed is het gebied rijk aan oude Franse architectuur. De Mekong stroomt als een ruige levensader door het gebied en dicteert in veel gebieden het schitterende landschap. De mensen in dit deel van de wereld zijn exceptioneel vriendelijk en open, en zullen u met een warme glimlach en open armen ontvangen. Van het UNESCO-stadje Luang Prabang tot de schitterende Halong Bay en het indrukwekkende Angkor tempelcomplex zult u tijdens deze individuele rondreis het allerbeste van de regio zien.
 

Reisduur: 25 dagen

Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane - Hanoi - Halong Bay - Hue - Hoi An - Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Phnom Penh - Siem Reap

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Combinatiereis Laos, Vietnam & Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Ontdek tijdens één reis alle highlights van Indochina.
 • Aangenaam reistempo.
 • Inclusief alle excursies en privé begeleiding.
 • De lange afstanden worden (comfortabel) per vliegtuig afgelegd.
 • Overnachting in goede, centraal gelegen accommodaties.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

boot in Halong Bay - Halong Bay - Vietnam - foto: lokale agent
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht(en). Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadstour door Luang Prabang. In de ochtend bezichtigt u het Heritage House, het voormalige Royal Palace (nu het National Museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sensoukarahm en Wat Xieng Thong. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. De lunch vindt plaats in het sfeervolle Tamarind Restaurant (inbegrepen). 's Middags rijdt u naar de Kuang Si-waterval waar u lekker kunt relaxen. Voor de sportievelingen is het ook mogelijk om een wandeling naar de top te maken. Voordat u terugkeert naar de stad kan er een stop gemaakt worden bij de Asian Black Bear Sanctuary. Hier worden zwarte beren opgevangen die gered zijn van de stropers. In de opvang wordt uitgelegd welke inspanningen er worden gedaan om de stropers tegen te gaan en het natuurlijke leefgebied te behouden. Vervolgens kan u een bezoek brengen aan de Lao Buffalo Daily Farm, een sociale onderneming die duurzame kaas produceert en tegelijkertijd iets teruggeeft aan de gemeenschap en het milieu. 's Avonds beklimt u de top van van de Mount Phousi waar u kunt genieten van het mooie uitzicht. U sluit de dag af met een bezoek aan de bruisende avondmarkt.
Dag 3 Luang Prabang & omgeving
Vroeg in de ochtend wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel met een 'echte' tuktuk, voor een ritje naar de steiger. Per pont reist u naar de overzijde van de Mekong, voor een ware ontdekkingstocht. Deze kant van de Mekong wordt namelijk weinig bezocht. Na aankomst in het dorp Ban Xieng Men volgt u de Mekong naar de Wat Chom Phet tempel en later de Wat Long Khuon tempel, met bijzondere muurschilderingen aan de binnenzijde. De route gaat verder over onverharde wegen, dwars door het platteland, langs rivierdorpjes die vrijwel onbekend zijn en nog nauwelijks met bezoekers te maken hebben. Uiteraard is er tijd om een praatje te maken met de dorpelingen tijdens een stop in een Khmu dorp. Na een wandeling door een dorpje van de Hmong-minderheid van Ban Pak Leung, gaat u aan boord van uw privéboot die u stroomopwaarts vaart naar Ban Chan, een pottenbakkersdorp. Per boot gaat de tocht verder naar Luang Prabang waar u geniet van een lunch bij Ock Pop Tock (inbegrepen). Ock Pop Tock is een non-profit organisatie dat zich inzet voor het behouden van de tradiotionele Laotiaanse weeftechnieken. U krijgt hier een korte rondleiding en wordt daarna gebracht naar het dorpje Xieng Lom. Hier krijgt u een introductie over de olifant en maakt u gezonde snacks klaar. Vervolgens Maakt u een boottocht over de Nam Khan rivier en ontmoet u daar de olifanten. De gidsen zullen uitleggen hoe u op een verantwoordelijke manier interactie kan maken met de olifant. U sluit de dag af met een kleine wandeling en een drankje bij de rivier en keert daarna weer terug naar de stad.

Noot: wegens etnische redenen, mogen de olifanten zelf kiezen of ze de rivier in gaan of niet. Ook mag u de olifanten niet zelf baden.
Dag 4 Luang Prabang - Vang Vieng
U start vandaag de dag met Alms Giving in een minder bezocht ambachtsdorpje. Na het bijwonen van de boeddhistische ceremonie, bezoekt u een nabijgelegen ochtendmarkt. Vervolgens stapt u aan boord van een privéboot en vaart u over de Mekong Delta naar de Pak Ou grotten terwijl u onderweg geniet van een picknick ontbijt (inbegrepen). Bij aankomst ontvangt u 'Khan Dok Mai', gemaakt van bloemen, bananenbladeren en wierook, dat u kunt offeren om zo uw respect te tonen aan de Buddha en voor het geluk. Vervolgens kunt u de grotten verkennen en kunt u het uitzicht van het omliggende platteland bewonderen. 

Na het bezoek keert u per boot terug naar Luang Prabang en wordt u gebracht naar het treinstation. Hier reist u per trein verder naar Vang Vieng. Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door prachtige karstgebergtes, diepe grotten en mooie wandelroutes. Indien de tijd het toelaat brengt u nog een bezoek aan Tham Jang, de bekendste grot van deze regio, en de grot Tham Phu Kham. 's Avonds kunt u op eigen gelegenheid terecht in het centrum voor een van de vele restaurants.
Dag 5 Vang Vieng
Na het ontbijt steekt u de Nam Song rivier over en trekt u het platteland van Vang Vieng in. Door de rijstvelden reist u naar Tham Pou Kham, een grot dat 100 meter onder de grond ligt. Eventueel kunt u hier een duik nemen in het schone bronwater. Hierna bezoekt u de Tham Chang Cave. Deze ligt hoog in de kliffen waardoor u een goed uitzicht heeft op de omliggende boerderijen. Na het verkennen van de grotten, stapt u op een longtailboot voor een privécruise over het water. Onderweg stopt u bij een biologische boerderij en maakt u een korte wandeling terwijl u meer leert over het teeltproces en de producten. Na de biologische lunch (inbegrepen) keert u terug naar de stad. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Tip: Vang Vieng staat bekend om het 'tuben', waarbij u per vrachtwagenband over de Nam Song rivier vaart.
Dag 6 Vang Vieng - Vientiane
De reis wordt vervolgd naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Het is een rit van ongeveer 1,5 uur. U checkt in bij het hotel waarna de rest van de dag vrij te besteden is. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. U kunt deze middag eventueel een fietstocht maken naar Wat Sok Pa Luang (3 km). Bij deze tempel kunt u genieten van een traditionele massage en sauna. Ook kunt u hier mediteren met monniken.
Dag 7 Vientiane
Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadstour in Vientiane. De tour start bij Wat Sisaket, de enige tempel die nog intact is na de Thaise invasie van 1828. Kunstliefhebbers mogen het National Museum of Religious Art niet overslaan. In dit museum, gevestigd in Wat Haw Pha Keow, vindt u de mooiste collectie Boeddha’s in Laos. Ook brengt u een bezoek aan Wat Simuang, de meest bekende tempel in Vientiane, en de markt Talat Sao. Vervolgens verlaat u het centrum en reist u naar het Xieng Khuan Boeddhapark, gelegen op ca. 25 km ten oosten van Vientiane. Hier staan tientallen Boeddhistische en Hindoeïstische beelden en sculpturen. Onderweg stopt u nog bij de Friendship Bridge. Eenmaal terug in Vientiane bezoekt u Pha That Luang. Deze stoepa is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’) wordt ook bezocht. Vanaf de top van dit gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. Daarna keert u terug naar uw hotel. 's Avonds kunt u op eigen gelegenheid aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 8 Vientiane - Hanoi
De ochtend is nog vrij te besteden in Vientiane. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Hanoi, gelegen in het noorden van Vietnam. Bij aankomst aldaar wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. U verblijft twee nachten midden in 'the Old Quarter'. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Tip: een leuk restaurant in Hanoi is het City View Café (1 Dinh Tien Hoang, op de 5e verdieping, met zicht op het Hoan Kiem meer). Wilt u het traditionele Vietnamese gerecht 'pho' proberen, dineer dan in het Pho Bat Dan Restaurant (49 Bat Dan, Hoan Kiem District).
Dag 9 Hanoi
Samen met uw Engelssprekende privégids maakt u vandaag een stadstour in Hanoi. U start bij de Tran Quoc Pagode aan het West Lake en de Quan Thanh Tempel. Vervolgens bezoekt u de One Pillar Pagode en de Literatuur Tempel (de eerste 'universiteit' van Vietnam).

In de middag kunt u één van de volgende twee musea bezoeken: het Vietnam Museum of Ethnology (over de etnische minderheden van Vietnam, gesloten op maandag) of het Vietnamese Women's Museum (over de rol van vrouwen in de Vietnamese samenleving). Na de lunch (inbegrepen) bekijkt u het Ho Chi Minh Mausoleum* van de buitenkant. Daarna maakt u een wandeling** door 'the Old Quarter'. Dit is het leukste en meest authentieke stukje van Hanoi. In deze oude wijk vindt u nauwe straatjes, eetstalletjes, marktjes en kleine winkeltjes. De tour wordt afgesloten met een show in het bekende Waterpoppen Theater.

* indien gewenst, kunt u het Ho Chi Minh Mausoleum ook van binnen bekijken. De entree is gratis. Houd er echter rekening mee dat er altijd een lange wachtrij is. U kunt dit ter plaatse met uw gids bekijken. Het Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag. Daarnaast vindt tussen september en december onderhoud plaats (exacte periode verschilt jaarlijks en is op aanvraag); ook dan is het Mausoleum gesloten voor bezoekers.

** i.p.v. te voet kunt u 'the Old Quarter' ook per 'cyclo' (lokale fietstaxi) verkennen. De meerprijs is ca. € 10 per persoon.
Dag 10 Hanoi - Halong Bay
In de ochtend wordt u in circa 2,5 uur naar Halong gebracht (zonder gids). Onderweg passeert u de Red River Delta met rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentiek houten boot voor een indrukwekkende tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). Overnachting en maaltijden zijn aan boord van de Victory Cruise.

Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. Tijdens de tocht vaart u langs diverse eilandjes, grotten en (drijvende) vissersdorpjes. Ook heeft u de gelegenheid om een duik te nemen in de zee of te kajakken. Na het bijwonen van de zonsondergang geniet u van een uitgebreid diner.

Noot: de stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het vaarschema, het waterpeil en het aantal deelnemers. De cruise zelf is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
Dag 11 Halong Bay - Hanoi - Hue
Na een goed ontbijt vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Aansluitend volgt een transfer naar de luchthaven van Hanoi voor de vliegreis naar Hue. Bij aankomst aldaar wordt u verwelkomd door uw lokale gids en naar het hotel gebracht.
Dag 12 Hue
Samen met uw gids bezoekt u vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Hue. Deze oude keizerlijke stad uit de Nguyen-dynastie heeft een rijke historie en vele architectonische rijkdommen. U start bij de Citadel. Deze ommuurde stad is na de oorlog voor het grootste deel gerestaureerd en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarna reist u per 'cyclo' naar het Tinh Tam meer (met prachtige lotusbloemen in de zomer en lokale koffietentjes langs de oever). Uiteraard mag ook een boottocht over de Parfum rivier niet ontbreken. U stapt uit bij de Thien Mu Pagoda; het belangrijkste symbool van Hue. De volgende stop is de levendige Dong Ba markt. Vervolgens verlaat u het centrum en reist u door het prachtige landschap van Hue naar de koninklijke graftombe van Minh Mang. U zult versteld staan van de omvang en de imposante architectuur. Tot slot bezoekt u een unieke privétempel, die niet toegankelijk is voor (overig) publiek. Hier aanschouwt u hoe jongere generaties hun keizerlijke voorouders aanbidden en leren ze u het geheime recept om de huid witter te maken. Daarna wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Dag 13 Hue - Danang - Hoi An
De reis vervolgt naar Hoi An; een pittoresk en sfeervol stadje. De rit voert over de Wolkenpas (Hai Van Pass) vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de zee. Onderweg wordt een stop gemaakt in het vissersdorpje Lang Co en bij het Cham Museum in Danang. Na aankomst in Hoi An wordt u naar het hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. Het oude centrum van Hoi An is eenvoudig zelf te verkennen. Wandel bijvoorbeeld naar de Japanse brug, de kleurrijke markt en enkele tempels.

Noot: we hebben nu een accommodatie nabij het oude centrum van Hoi An geselecteerd maar u kunt ook kiezen voor een strandhotel (op ca. 5 km afstand van het oude centrum). Meer informatie is op aanvraag.

Leuk weetje: Hoi An staat bekend om de vele winkels waar u kleding op maat kan laten maken; een uniek souvenir! Tip: verzamel thuis alvast wat ideetjes.
Dag 14 Hoi An
Samen met uw Engelssprekende privégids maakt u een leuke stadswandeling in Hoi An. In het oude centrum vindt u onder andere de Japanse Brug, een kleurrijke markt en diverse tempels. Hoi An is een pittoresk en sfeervol stadje waarbij enkele historische gebouwen en huisjes geopend zijn voor bezoekers. De inrichting ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als eeuwen geleden. De middag is ter vrije besteding.
Dag 15 Hoi An
Dag ter vrije besteding. Gebruik deze dag bijvoorbeeld om te relaxen aan het strand. Optioneel kunnen we kooklessen voor u verzorgen bij de Red Bridge Cooking School. Hier leert u alles over de Vietnamese keuken. Ook kunt u fietsen huren en zo de omgeving gaan verkennen (of samen met een gids). Vanuit Hoi An kunt u eventueel ook een bezoek brengen aan My Son. Dit tempelcomplex ligt op ca. 40km ten zuidwesten van Hoi An en is sinds 1999 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Hindoestaanse heiligdom bestaat uit bijna 80 religieuze gebouwen.
Dag 16 Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City
De ochtend is ter vrije besteding in Hoi An. U kunt bijvoorbeeld even relaxen aan het strand. Erg leuk is ook een bezoek aan een lampionnen-fabriek, een van de specialiteiten van Hoi An. U krijgt hier zelf de gelegenheid om een lampion te ontwerpen. In de middag transfer naar de luchthaven van Danang voor de lokale vliegreis naar Ho Chi Minh City. Na aankomst in "HCMC" volgt transfer naar uw stadshotel. De rest van de dag is vrij te besteden in Ho Chi Minh City, door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd. De stad heeft ongeveer 7,5 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam.

Tip: een leuk restaurant in Ho Chi Minh City is The Temple Club (29 Ton That Thiep Street, District 1). Hier worden heerlijke traditionele, zuid-Vietnamese gerechten geserveerd. Of maak uw eigen loempia's in het Wrap and Roll Restaurant (67 Hai Ba Trung & 97B Nguyen Trai, District 1).
Dag 17 Ho Chi Minh City
Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 1,5 uur naar de Cu Chi Tunnels. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren '40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Middels een wandeling door de ondergrondse gangen krijgt u een goede indruk van de situatie destijds. Daarna keert u terug naar Ho Chi Minh City waar een stadstour op het programma staat. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u het Reunification Palace, het Postkantoor en u brengt een bezoek aan de Ben Thanh Markt in het centrum. Aan het eind van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel. Kortom, een dag vol historie en cultuur!

Noot: i.p.v. de stadstour in "HCMC" kunt u ook kiezen voor een bezoek aan de Cao Dai Tempel. In deze indrukwekkende tempel heeft een geloofsgemeenschap vijf religies samengevoegd. U ziet onder andere invloeden uit het Hindoeïsme en het Christendom. Eventueel is het mogelijk een gebedsdienst bij te wonen. 
Dag 18 Ho Chi Minh City - Cai Be - Can Tho (Mekong Delta)
U verlaat de drukke straten en moderne gebouwen van Ho Chi Minh City en vertrekt naar de Mekong Delta. Dit is de meest waterrijke regio van Vietnam en wordt ook wel 'de rijstkom van Vietnam' genoemd. Middels een 2-daagse tour heeft u uitgebreid de tijd om te genieten van het dagelijks leven in deze regio. De eerste stop die u maakt is bij mevrouw Nam en haar familie. Al generaties lang maken zij rijstpapier. Daarna stapt u op de fiets voor een tocht door de groene en rustige omgeving, langs kleine dorpjes, traditionele huizen en fruitplantages (ca. 7km). Zwaai naar de ‘locals’ en stap binnen bij een huisje. Hier leert u hoe men ‘banh tieu’ maakt; een gebakken, zoete rijstcake (een soort donut). Proeven hoort er natuurlijk ook bij. Hierna gaat u aan boord van een boot en vaart u naar Cai Be. Onderweg geniet u van een traditionele, Vietnamese lunch (inbegrepen). Vanuit Cai Be vertrekt u naar het eiland Tan Phong, bekend om de vele fruitsoorten die hier worden verbouwd. Met een klein bootje vaart u door de smalle kanalen. Geniet van de rust en de mooie omgeving. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie in Can Tho gebracht. Dit is het commerciële centrum van de Mekong Delta.
Dag 19 Can Tho - Chau Doc
Vroeg vertrek voor een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang. Na de check-out uit het hotel verder naar Chau Doc. Hier maakt u een boottocht in het waterrijke gebied. U ziet onder andere een unieke viskwekerij waar vis in houten kooien onder drijvende huizen wordt gecultiveerd. Vervolgens vaart u naar de paalwoningen van de Cham-bevolking. Deze lokale minderheid leeft nog op traditionele wijze en maakt kleurrijke doeken op houten weefgetouwen. Voordat u de Samberg bezoekt om te genieten van een prachtige zonsondergang bezoekt u eerst nog een prachtige Khmer tempel.
Dag 20 Chau Doc - Phnom Penh
Vandaag verlaat u Vietnam en reist u per speedboot naar Phnom Penh in Cambodja. Deze route is mooier en sneller dan (per auto) over de weg. Bij aankomst in Phnom Penh wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Phnomh Penh was eens de mooiste stad van de Orient. Ondanks de turbulente geschiedenis, is de charme nog terug te vinden in deze hoofdstad. Het is een sfeervolle stad met (nog) veel Franse invloeden. 

Tip: ’s avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt in deze wijk ook tientallen terrasjes, restaurants en rooftopbars.
Dag 21 Phnom Penh
Phnom Penh heeft prachtige historische gebouwen, u kunt er eten op elke hoek van de straat, het heeft eindeloze markten en monniken die u voorbij lopen: Azië ten top ! U zult de stad nog beter leren kennen tijdens het bezoek van vandaag samen met uw gids. U bezoekt daarbij het Royal Palace, de Wat Phnom Tempel en het nationale museum waar u Cambodjaanse kunst kunt bewonderen. De lunch is vandaag inclusief, bij een restaurant die met de opbrengst weer investeert in trainingen van het lokale personeel. Zo draagt u uw steentje bij aan de ontwikkeling van de Cambodjanen. In de namiddag bezoekt u de voormalige Tuol Sleng gevangenis en Choeng Ek (Killing fields); erg emotionele locaties in de geschiedenis van Cambodja. U kunt hier heftige indrukken opdoen en de glimlach van de huidige generatie nog beter leren waarderen!
Dag 22 Phnom Penh - Siem Reap
U wordt naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht voor de korte, binnenlandse vlucht naar Siem Reap. Na aankomst aldaar volgt een transfer naar uw accommodatie. Siem Reap is één van de grootste steden van Cambodja en gelegen in het noordwesten van het land. De stad is natuurlijk vooral bekend van het nabij gelegen Angkor tempelcomplex. 

Tip: 's avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen zijn laag.
Dag 23 Siem Reap & Angkor
Samen met uw privégids brengt u deze ochtend een bezoek aan het Angkor tempelcomplex. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. U bezichtigt vandaag Angkor Thom; de voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk. Het was destijds een ommuurde stad van 9 km² met tempels, paleizen, poorten, etc. Bekende bezienswaardigheden in Angkor Thom zijn: Phimeanakas, Baphuon, het Terrace of the Elephants, het Terrace of the Leper King en natuurlijk Bayon; met haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten is dit wellicht het mooiste onderdeel van het complex. Na dit bezoek wordt u terug gebracht naar uw accommodatie en is de middag ter vrije besteding.

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken. 

Tip: neem 's avonds deel aan een leuke "Foodie Tour". Meer informatie is op aanvraag.
Dag 24 Siem Reap & Angkor
De wekker gaat vroeg deze ochtend... U rijdt in het donker naar het Angkor complex, waar u een mooi plekje bij Angkor Wat uitzoekt om te genieten van de zonsopkomst. Een onvergetelijke ervaring en voor velen hét hoogtepunt van hun reis! Als de zon op is, is het tijd voor een uitgebreid bezoek aan Angkor Wat; de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Na dit bezoek rijdt u terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens bezoekt u de Roluos groep, bestaande uit de tempels Preah Ko, Bakong en Lolei. Het was de eerste stad die door de Angkoriaanse koningen in de 8e en 9e eeuw werd gebouwd. Het omliggende platteland met zijn rijstvelden en suikerpalmen is kenmerkend voor Cambodja. Geniet van de natuurlijke schoonheid tijdens een rit met een ossenkar; een goede manier om een indruk te krijgen van het lokale boerenleven. U ziet geregeld buffels in velden, kinderen in schooluniformen en ossenkarren met de oogst van de dag voorbij komen. In een nabij gelegen pagode ontmoet u een monnik die een zegeningsritueel zal uitvoeren voor uw gezondheid en een veilige (terug)reis, een bijzondere ervaring! Aansluitend wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Tip: om in Siem Reap te kunnen genieten van de Khmer-keuken in een serene setting, raden wij u aan om iets buiten het centrum restaurant Mahob aan te doen. Alleen lokale producten zijn hier de basis van smaakvolle gerechten!
Dag 25 Siem Reap - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Siem Reap gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • regionale vlucht: Vientiane - Hanoi
  • binnenlandse vluchten Vietnam: Hanoi - Hue en Danang - Ho Chi Minh City
  • binnenlandse vlucht Cambodja: Phnom Penh - Siem Reap
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • treinreis: Luang Prabang - Vang Vieng (1e klas)
  • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, cyclo, boot)
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • alle overnachtingen conform programma 
  • genoemde maaltijden
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • Angkor Pass
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
  • visumkosten Vietnam (ca. USD 25 pp)
  • visumkosten Cambodja (ca. USD 30-40 pp)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • fooien
  • evt. hoogseizoen-toeslagen
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - € 5.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Maison Dalabua - Luang Prabang
Dit kleinschalige, middenklasse hotel is geschikt voor vele reizigers. Het is gelegen op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Luang Prabang en biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn 15 ‘superior’ kamers en 1 suite voor families. Alle kamers zijn ingericht met prachtige materialen; een houten vloer, zijde gordijnen en Laotiaanse schilderijen. De twee traditionele gebouwen worden beschermd door UNESCO. Het personeel is uiterst gastvrij, er hangt er een gemoedelijke sfeer en u kunt genieten van heerlijke Laotiaanse gerechten in het restaurant.

Inthira Vang Vieng - Vang Vieng
Gelegen op korte afstand van het centrum van Vang Vieng, aan de oever van de Nam Song rivier, vindt u het Inthira Hotel. Het is een modern hotel met 38 ruime kamers, verdeeld over drie categorieën. Alle kamers beschikken over airconditioning, een moderne badkamer, een comfortabel bed en een eigen balkon met zitje. Vanaf het balkon kijkt u uit op de kalkstenen bergen en de Nam Song rivier. Ook kunt u hier vandaan genieten van een prachtige zonsondergang! Inthira beschikt verder over een goed restaurant en een heerlijk zwembad.

Sabaidee @ Lao Hotel - Vientiane
Het Sabaidee @ Lao Hotel is een prima middenklasse hotel (3-sterren) in het centrum van Vientiane. Er zijn 80 kamers, verdeeld over twee gebouwen van zes verdiepingen. Het hotel richt zich op zakenreizigers maar door de nette, moderne kamers is het ook een goede keus voor PANGEA klanten.

Tirant Hotel - Hanoi
Het Tirant Hotel (3-4*) is één van onze favoriete hotels in Hanoi! Enkele pluspunten? De goede prijs/kwaliteit verhouding, de comfortabele kamers, het vriendelijke personeel en de locatie; midden in de ‘Old Quarter’! Ook erg leuk is de rooftop-bar met een mooi uitzicht over de stad. Hier is tevens een (klein) zwembad voor de nodige verkoeling, dit is vrij uniek in Hanoi! Het Tirant Hotel beschikt over 90 kamers, waarbij u keuze heeft uit 5 verschillende kamertypes. Voor gezinnen zijn er familiekamers of kamers met tussendeur. Opmerking: niet alle kamers hebben een raam of (leuk) uitzicht.

Victory Cruise - Halong Bay
De Victory Cruise is van dezelfde organisatie als de Bai Tho Junk Boat en de Victory Star Cruise. Ook zij bieden meerdaagse cruises door het prachtige Halong Bay aan. De boot beschikt over 21 cabines, voor twee of drie personen (16-18m2). Voor families zijn er cabines met twee kamers (max. vier personen). Dit maakt de Victory Cruise dus ook uitermate geschikt voor gezinnen. De kamers zijn rijkelijk gedecoreerd en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Aan boord worden heerlijke maaltijden geserveerd.

Rosaleen Boutique Hotel - Hue
Midden in het centrum van Hue ligt het Rosaleen Boutique Hotel (3-sterren). Dit gastvrije hotel beschikt over 56 ruime en comfortabele kamers, waarbij u kunt kiezen uit vier verschillende kamertypes. Voor koppels een aanrader, maar ook voor gezinnen; er zijn een aantal ‘family suites’. Zo is er voor ieder wat wils. Het hotel biedt de mogelijkheid om iets te eten en/of te drinken in één van de restaurants en bars. Maar er liggen ook veel eet- en uitgaansgelegenheden in de buurt. Na een dagje ‘sightseeing’ is het heerlijk om een frisse duik te nemen in het zwembad. Mede door de goede prijs/kwaliteit-verhouding is dit een goede keuze voor uw verblijf in Hue.

Ancient House Resort - Hoi An
Het kleinschalige Ancient House Resort is een replica van een authentiek Vietnamees dorp met smalle straatjes, water en veel groen. Er is gekozen voor de naam ‘Ancient House’ omdat er nog een 200-jaar oud gebouw aanwezig is. Hierin hebben vijf generaties gewoond, waaronder de huidige eigenaren. Naast het runnen van het hotel maakt de familie ook Vietnamese rijstnoedels. Graag laten ze u zien hoe de rijstproductie werkt voordat het geserveerd wordt in het restaurant. Het Ancient House Resort ligt op ca. 1km van het oude centrum van Hoi An (zo'n 5 à 10 minuten fietsen) en op ca. 2km van het strand. Er rijden gratis shuttlebusjes. Op het strand van Cua Dai heeft het resort ligbedden waar de gasten gratis gebruik van kunnen maken. De 52 kamers liggen in meerdere gebouwen van hooguit twee verdiepingen. Ze zijn netjes en beschikken over moderne faciliteiten. Ook is er een zwembad en een spa aanwezig.

Saigon Hotel - Ho Chi Minh City
Het Saigon Hotel is een goed 3-sterren hotel en ligt centraal in Ho Chi Minh City, op loopafstand van de Notre Dame kathedraal en het opera gebouw. Het hotel biedt 86 ruime en goed gemeubileerde kamers welke voor een comfortabel verblijf zorgen. Iedere kamer beschikt over airconditioning, een minibar, een badkamer met bad en Wi-Fi toegang. Bent u toe aan beweging? Dan kunt u de uitdaging aangaan in het fitnesscentrum. Het restaurant is gelegen op de 9e verdieping. Neem een drankje, proef de Vietnamese specialiteiten van de chef en geniet van het mooie uitzicht over de stad. Een prima afsluiter van uw dag!

Can Tho Ecolodge - Mekong Delta / Can Tho
Midden in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam vindt u de bijzondere Can Tho Ecolodge (4-sterren). Het is gelegen op een rustige en groene locatie, midden in de natuur. Het centrum van de stad Can Tho ligt op ca. 10km afstand. De drijvende markt van Cai Rang bereikt u, per boot, al na 5 minuutjes. De omgeving leent zich ook uitermate goed om een fietstocht te maken; u kunt gratis fietsen lenen. De Can Tho Ecolodge is een milieubewuste accommodatie met oog voor de lokale bevolking en de omgeving. Er zijn in totaal 48 kamers, verdeeld over 12 cottages. Deze liggen verspreid over een groot stuk land en worden omringd door een weelderige tropische tuin. Hier vindt u ook een aangenaam zwembad waar u kunt ontspannen na een dagje sightseeing in de Mekong Delta. Een massagebehandeling in de Spa behoort ook tot de mogelijkheden, of neem deel aan een kookles. De kamers zijn ruim, prachtig gedecoreerd (met duurzame materialen) en van alle gemakken voorzien. Vanaf uw privé balkon kunt u genieten van de rust en de mooie omgeving. Er zijn verschillende kamertypes waaruit u kunt kiezen, waaronder een familiekamer. Een combinatie van een luxe eco-lodge en natuur; dat is de Can Tho Ecolodge!

Chau Pho Hotel - Mekong Delta / Chau Doc
In het centrum van Chau Doc bevindt zich het Chau Pho Hotel. Dit 3-sterren hotel biedt een mix van modern comfort en een traditionele Vietnamese stijl. Qua prijs/kwaliteitverhouding zit u hier goed. In totaal heeft het Chau Pho Hotel ca. 50 kamers, verdeeld in vier categorieën. Alle kamers zijn vrij eenvoudig en voorzien van een eigen badkamer, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten. Verder beschikt het hotel over een restaurant met lokale en westerse gerechten, roomservice, fietsverhuur, tennisbanen en een wasserette. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Vanuit het Chau Pho Hotel kunt u eenvoudig de indrukwekkende Mekong Delta verkennen.

Baitong Hotel - Phnom Penh
In het hart van BKK1 (de meest trendy wijk van Phnom Penh) ligt het ‘urban’ Baitong Hotel. Hier vindt u een mooie mix van design, natuur, industrieel en comfort, of zoals het hotel zelf zegt: “urban meets nature”. Met 106 prachtig ingerichte kamers, elk met minibar en smart TV, biedt dit 4-sterren hotel een moderne en luxe ervaring. Er zijn verschillende kamertypes, sommigen zelfs met eigen ‘plunge pool’. Met voorzieningen, zoals twee zwembaden, een Spa, een gym, een rooftop bar en een goed restaurant, is het geen wonder dat het Baitong Hotel door TripAdvisor is uitgeroepen tot het beste hotel in Phnom Penh. Voor een uniek verblijf in deze bruisende stad, is Baitong een geweldig keuze!

Sakmut Boutique Hotel - Siem Reap
Één van onze toppers in Siem Reap! Het Sakmut Boutique Hotel (4-sterren) is gelegen aan een rustige zijstraat van Airport Road. Per tuktuk bent u in een kleine tien minuten in het centrum. Het hotel heeft 56 kamers, waarbij u kunt kiezen uit verschillende categorieën. Het merendeel kijkt uit op het grote zwembad; en vanaf de ‘deluxe rooms’ op de begane grond stapt u zo het zwembad in, een aanrader! Alle kamers zijn sfeervol ingericht, van alle gemakken voorzien en beschikken over een comfortabele badkamer. Het zeer vriendelijke personeel staat te allen tijde voor u klaar. Na een dagje tempelhoppen is het heerlijk relaxen bij het zwembad of geniet van een lekkere massage in de Spa!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »