Menu

Combinatiereis Laos, Vietnam & Cambodja

Tijdens deze combinatiereis door Indochina bezoekt u de hoogtepunten van het hart van Zuidoost Azië. Indochina is het voormalige Frans gekoloniseerde gebied in Azië, waarin Laos, Vietnam en Cambodja centraal staan. Mede door de Franse invloed is het gebied rijk aan oude Franse architectuur. De Mekong stroomt als een ruige levensader door het gebied en dicteert in veel gebieden het schitterende landschap. De mensen in dit del van de wereld zijn exceptioneel vriendelijk en open en zullen u met een warme glimlach en open armen ontvangen. Van het UNESCO stadje Luang Prabang tot de schitterende Halong Baai en het met UNESCO bekroonde Angkor zult u tijdens deze rondreis het allerbeste van de regio zien.
 

Reisduur: 25 dagen

Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane - Hanoi - Halong Bay - Hue - Hoi An - Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Phnom Penh - Battambang - Siem Reap

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Combinatiereis Laos, Vietnam & Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Highlights van Indochina
 • Koloniaal verleden met veel architectonische referenties
 • Veel variatie in landschappen
 • Luang Prabang, Halong Bay en Angkor Wat als UNESCO bestemmingen
 • Het 1000 jaar oude Hanoi
 • De Mekong rivier
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Siem Reap - Kampong Kdei Brug - Cambodja
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht(en). Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
Geniet van uw vrije ochtend. In de middag gaat u met uw gids op pad en bezoekt u het Nationale Museum, het voormalige Koninklijke Paleis, Wat Mai en Wat Sene. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Dichtbij vindt u het 'Heritage House', een perfect voorbeeld van de traditionele huizen van Luang Prabang. Vervolgens bezoekt u het Traditional Arts and Ethnology Centre, waar u de theorie leert over de verschillende minderheden van Laos. Als u wilt kunt u ook nog de Wat Xieng Thong, Wat Visoun en Wat Aham bezoeken. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.
 
Tip: een leuk restaurant in Luang Prabang is Un Petid Nid (Sakkarin Road). Dit restaurant vindt u in een 150 jaar oud gebouw, het beschikt over een open keuken en heerlijke wijnen. Na het diner kunt u relaxen in de grote buitenruimte. Daarnaast raden wij L’Elephant aan (Ban Wat Nong); deze wordt door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad. Wilt u kennis maken met de Laotiaanse keuken, dan kunt u in Restaurant Tamarind een proeverij menu bestellen met allerlei lekkernijen (Koun Xoa Road).
Dag 3 Luang Prabang
Het is de moeite waard om vandaag vroeg op te staan! U gaat namelijk in alle vroegte (ca. 06.00 uur) per tuktuk de lange rijen monniken in oranje gewaden aanschouwen die de pagodes verlaten om aalmoezen in de vorm van rijst te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. Hierna brengt u een bezoek aan de lokale markt. Laotianen zijn vroege vogels; de markten zijn in de vroege ochtenduurtjes op z'n levendigst.

Daarna gaat u al het moois in de omgeving van Luang Prabang bezoeken. U bezoekt de Kuang Si watervallen, een van Laos mooiste natuurwonderen. Vanuit de waterval loopt u door het helder blauwe water in terrasjes naar beneden. Neem uw zwemkleding mee want u kunt hier ook in een van de waterterrassen gaan zwemmen! Ook kunt u een bezoek brengen aan het Asian Black Bear Rescue Center. Hier kunt u de beren observeren en meer te weten komen over de missie van het centrum. U vervolgt uw reis naar de Pak Ou grotten. Onderweg kunt u lunch nuttigen bij één van de vele restaurants in Luang Prabang (niet inbegrepen). Na de lunch wordt u naar de pier gebracht en stapt u op de boot naar Pak Ou. Eenmaal aangekomen bij de Pak Ou Caves kunt u grotten bewonderen, waar meer dan 3000 boeddha's staan opgesteld. U kunt beide grotten, de Tham Ting en Tham Theung bezoeken alvorens u weer terug vaart naar Luang Prabang. Onderweg maakt u nog een stop bij een whisky makerij in het plaatsje Xang Hai. Daarna gaat u per boot over de Mekong rivier terug naar Luang Prabang. Tenslotte wordt u teruggebracht naar het hotel. Deze avond kunt u genieten van een vrije avond.
Dag 4 Luang Prabang - Vang Vieng
Na het ontbijt wordt de reis vervolgd naar Vang Vieng; waarbij uiteraard diverse stops gemaakt kunnen worden. Er staat sowieso een stop gepland in Kasi, waar u een fruitcentrum bezoekt. Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door prachtige karstgebergtes, diepe grotten en mooie wandelroutes. Na aankomt is de dag vrij te besteden. Vang Vieng is een gemoedelijke plaats met veel leuke kleinschalige restaurantjes. Kies een restaurant aan de rivierzijde en geniet van een schitterende zonsondergang. Genoeg te beleven! Vergeet vooral niet de zonsondergang vanaf de Nam Song rivier.
Dag 5 Vang Vieng
Dag ter vrije besteding in Vang Vieng. U kunt eventueel 'motorbikes' of mountainbikes huren en zo de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar Tham Sang (de Elephant Cave), gelegen ten noorden van Vang Vieng. Deze grot is een belangrijke Boeddhistische plaats die haar naam dankt aan de unieke kalkstenen rotsformatie. Of bezoek de nabij gelegen Snail Cave. Deze grot slingert zich een weg diep de grot in waarbij u na circa één uur uitkomt bij een kristalheldere bron. Hier kunt u zwemmen terwijl de grot door kaarslicht wordt verlicht. Ook de Deep Cave en de Water Cave zijn een bezoek waard. Verder staat Vang Vieng bekend om het 'tuben', waarbij u per vrachtwagenband over de Nam Song rivier vaart.
Dag 6 Vang Vieng - Vientiane
De reis wordt vervolgd met uw chauffeur naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Het is een rit van ongeveer drie uur. Aangekomen in Vientiane checkt u in bij het hotel en kunt in alle rust even genieten van een lunch (niet inbegrepen). U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. In de middag bezoekt u onder andere de Boeddhistische tempel Wat Si Saket (de enige tempel die niet door het Siamese leger verwoest werd in 1828) en het Presidential Palace, waar u een goede indruk krijgt van het koloniale verleden. Vervolgens bezoekt u het COPE Visitor Centre, dat u een ontroerend beeld geeft van de "Geheime Oorlog", die Laos tot een van de meest gebombardeerde landen in de geschiedenis maakte. Het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’) wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de gouden stoepa Pha That Luang, de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Na de bezoeken kunt u kiezen om afgezet te worden aan de boulevard met alle restaurants en cafeetjes en de leuke avondmarkt of bij het hotel voor een vrije invulling. 
Dag 7 Vientiane - Hanoi
Na uw ontbijt bezoekt u Wat Xieng Khuane wat een beeldenpark is met vele Boeddhabeelden, waaronder een liggende Boeddha van 50m lang. Het park ligt op een half uurtje rijden buiten Vientiane. Ook bezoekt u het COPE centrum. Hier leert u meer over de zogenaamde "Secret War" van Laos. Het centrum geeft een zeer goede uitleg over de positie van Laos tijdens de Vietnam oorlog en de gevolgen voor de bevolking erna. In de vroege middag rijdt u naar de luchthaven van Vientiane en vliegt u naar Hanoi, Vietnam.
 
Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. We verzorgen voor u een 'visa approval letter' zodat u het visum eenvoudig (en voordelig) ter plaatse kunt aanschaffen. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste twee nachten in Vietnam.

Noot: het bezoek aan de beeldentuin is optioneel en kan eventueel komen te vervallen als een eerdere vlucht vanuit Vientiane genoodzaakt is. 
Dag 8 Hanoi
Samen met uw Engelssprekende privégids maakt u vandaag een stadstour in Hanoi. U start bij de Tran Quoc Pagode aan het West Lake en de Quan Thanh Tempel. Daarna bezoekt u het Ho Chi Minh Mausoleum* wat u van de buitenkant bekijkt. Ook bezoekt u de One Pillar Pagode en de Literatuur Tempel welke de eerste 'universiteit' van Vietnam is. Na de lunch gaat u verder met een bezoek aan het Vietnam Museum of Ethnology. In dit museum vindt u een schat aan informatie over de etnische minderheden van Vietnam (gesloten op maandag)

om de dag af te sluiten maakt u een wandeling** door 'the Old Quarter'. Dit is het leukste en meest authentieke stukje van Hanoi. Deze tocht brengt u door nauwe straatjes, langs marktjes en straatjes waarbij één product centraal staat. De tour wordt afgesloten met een show in het bekende Waterpoppen Theater.

* indien gewenst, kunt u het Ho Chi Minh Mausoleum ook van binnen bekijken. De entree is gratis. Houd er echter rekening mee dat er altijd een lange wachtrij is. U kunt dit ter plaatse met uw gids bekijken. Het Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag. Daarnaast vindt tussen september en december onderhoud plaats (exacte periode verschilt jaarlijks en is op aanvraag); ook dan is het Mausoleum gesloten voor bezoekers.
** i.p.v. te voet kunt u 'the Old Quarter' ook per 'cyclo' (lokale fiets-taxi) verkennen. De meerprijs is ca. € 10 per persoon.
Dag 9 Hanoi - Halong Bay
In de ochtend wordt u in circa vier uur naar Halong gebracht. Onderweg passeert u de Red River Delta met rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentieke houten boot voor een indrukwekkende 2-daagse tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). 

Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. Tijdens de tocht vaart u langs diverse eilandjes, grotten en (drijvende) vissersdorpjes. De cruise start met een welkomstdrankje, uitleg over het programma en een lokale lunch. In de tussentijd vaart u door Halong Bay, en kunt u o.a. Ba Cua Puddle, Tung Lam Island, Finger Islet en Frog Islet zien.

Na het bijwonen van een fantastische zonsondergang geniet u van een overheerlijk Vietnamees diner. Mocht u het leuk vinden, dan kunt u 's avonds nog meedoen aan één van de avondprogramma's.

Noot: de stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het vaarschema, het waterpeil en het aantal deelnemers. De cruise zelf is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
Dag 10 Halong Bay - Hanoi - Hue
Na een goed ontbijt vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Aansluitend volgt een transfer naar de luchthaven van Hanoi voor de vliegreis naar Hue. Bij aankomst aldaar wordt u verwelkomd door uw lokale gids en naar het hotel gebracht waar u de komende twee nachten verblijft.

Noot: de vlucht van Hanoi naar Hue is in de avond. Wij raden u aan om snacks mee te nemen onderweg van Halong Bay naar Noi Bai Airport.
 
Dag 11 Hue
Samen met uw gids bezoekt u vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Hue. Deze oude keizerlijke stad uit de Nguyen-dynastie heeft een rijke historie en vele architectonische rijkdommen. U start bij de Citadel. Deze ommuurde stad is na de oorlog voor het grootste deel gerestaureerd en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarna reist u per 'cyclo' naar het Tinh Tam meer. Uiteraard mag ook een boottocht over de Parfum rivier niet ontbreken. Na ca. 40 minuten stapt u uit bij de Thien Mu Pagoda; het belangrijkste symbool van Hue. Hier vandaan reist u per auto verder naar de koninklijke graftombes van Tu Duc en Khai Dinh. U zult versteld staan van de omvang en alle versieringen. Daarna wordt u terug gebracht naar uw hotel. U ziet ook het An Dinh paleis, het voormalig privéverblijf van Khai Dinh. Voordat u terugkeert naar uw accommodatie maakt u een stop bij de levendige Dong Ba markt, waar u een groot aanbod aan verse producten kunt vinden. De lunch is vandaag inbegrepen.
Dag 12 Hue - Danang - Hoi An
De reis vervolgt naar Hoi An; een pittoresk en sfeervol stadje. De rit voert over de Wolkenpas (Hai Van Pass) vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de zee. Onderweg wordt een stop gemaakt in het vissersdorpje Lang Co en bij het Cham Museum in Danang. Na aankomst in Hoi An wordt u naar het hotel gebracht waar u de laatste drie nachten van uw rondreis verblijft. De rest van de dag is vrij te besteden. Het oude centrum van Hoi An is eenvoudig zelf te verkennen. Wandel bijvoorbeeld naar de Japanse brug, de kleurrijke markt en enkele tempels.

Noot: we hebben nu een accommodatie nabij het oude centrum van Hoi An geselecteerd maar u kunt ook kiezen voor een strandhotel (op ca. 5 km afstand van het oude centrum). Meer informatie is op aanvraag.

Leuk weetje: Hoi An staat bekend om de vele winkels waar u kleding op maat kan laten maken; een uniek souvenir! Tip: verzamel thuis alvast wat ideetjes.
Dag 13 Hoi An
Na het ontbijt maakt u een uitstapje naar My Son. Dit tempelcomplex ligt op ca. 40km ten zuidwesten van Hoi An en is sinds 1999 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Hindoestaanse heiligdom bestaat uit bijna 80 religieuze gebouwen. Op de terugweg wordt een stop gemaakt in Tra Kieu; de eerste hoofdstad van het Champa Koninkrijk (4e tot 8e eeuw). Eenmaal terug in Hoi An maakt u een leuke stadswandeling. In het oude centrum vindt u onder andere de Japanse Brug, een kleurrijke markt en diverse tempels. Hoi An is een pittoresk en sfeervol stadje waarbij enkele historische gebouwen en huisjes geopend zijn voor bezoekers. De inrichting ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als eeuwen geleden.

Tip: een leuk restaurantje in het centrum van Hoi An is het Hai Café. In een sfeervolle tuin worden o.a. smaakvolle BBQ-gerechten en heerlijke toetjes geserveerd.
Dag 14 Hoi An
Dag ter vrije besteding. Gebruik deze dag bijvoorbeeld om te relaxen aan het strand. Optioneel kunnen we kooklessen voor u verzorgen bij de Red Bridge Cooking School. Hier leert u alles over de Vietnamese keuken. Ook kunt u fietsen huren en zo de omgeving gaan verkennen (of samen met een gids). Vanuit Hoi An kunt u eventueel ook een bezoek brengen aan My Son. Dit tempelcomplex ligt op ca. 40km ten zuidwesten van Hoi An en is sinds 1999 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Hindoestaanse heiligdom bestaat uit bijna 80 religieuze gebouwen.
Dag 15 Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City
De ochtend is ter vrije besteding in Hoi An. U kunt bijvoorbeeld even relaxen aan het strand. Erg leuk is ook een bezoek aan een lampionnen-fabriek, een van de specialiteiten van Hoi An. U krijgt hier zelf de gelegenheid om een lampion te ontwerpen en te produceren. In de middag transfer naar de luchthaven van Danang voor de lokale vliegreis naar Ho Chi Minh City. Na aankomst in "HCMC" volgt transfer naar uw stadshotel. Hier verblijft u de komende twee nachten + dag 17. De rest van de dag is vrij te besteden in Ho Chi Minh City, door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd. De stad heeft ongeveer 7,5 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam.

Tip: een leuk restaurant in Ho Chi Minh City is The Temple Club (29 Ton That Thiep Street, District 1). Hier worden heerlijke traditionele, zuid-Vietnamese gerechten geserveerd. Of maak uw eigen loempia's in het Wrap and Roll Restaurant (67 Hai Ba Trung & 97B Nguyen Trai, District 1).
Dag 16 Ho Chi Minh City
Samen met een lokale gids maakt u deze ochtend een stadswandeling, welke start bij de bruisende lokale markt. Duik het lokale leven in, terwijl u langs de kraampjes snuffelt. U loopt door smalle steegjes waar toeristen zich zelden laten zien. Bekijk verschillende familiebedrijven en ontdek hoe de inwoners in de stad leven. U neemt tevens een kijkje bij een kleine tempel ter ere van de vijf 'moedergodinnen' van Vietnam. 

In de middag rijdt u in ongeveer 1,5 uur naar de Cu Chi Tunnels. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren '40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Middels een wandeling door de ondergrondse gangen krijgt u een goede indruk van de situatie destijds.

Tip: in de (vroege) ochtend is het leuk om een wandeling te maken door het Tao Dan Park. Hier ziet u hoe de lokale bevolking bezig is met oefeningen; van Tai Chi tot aerobics en badminton. Ook kunt u een kop 'café sua da' drinken bij de zogenaamde "Birds' Club". Inwoners komen hier elke ochtend samen met hun vogels; een bijzondere traditie.
Dag 17 Ho Chi Minh - Can Tho
In de ochtend resit u met gids en chauffeur naar Ben Tre. De rit neemt ongeveer 2 uur in beslag en brengt u naar het hart van de Mekong Delta. Dit waterrijke gebied wordt ook wel de rijstkom van Vietnam genoemd. Het is een zeer interessant gebied waar veel nijverheid plaatsvind op heel authentieke manieren. 

Aangekomen in Ben Tre neemt u de boot voor een klein uurtje en gaat u de waterwegen van de Mekong Delta bekijken. U maakt een boottocht over de Ham Luong Rivier wat een zijtak is van de Mekong. Hier bezoekt u verschillende lokale bedrijfjes zoals een bakstenenbedrijf, kokosnootfabriek en een matrassenmakerij. U stopt ook bij een lokaal dropje waar u een korte wandeling kunt maken, een ideale manier om kennis te maken met het leven in de Delta. Na de lunch in een lokaal restaurant stapt u zelf de fiets op en gaat u de delta verder bezoeken over de kleine paden die de dorpjes met elkaar verbinden. 

Na uw avontuur wordt u naar uw hotel in Can Tho gebracht waar u verder van een heerlijke vrije avond kunt genieten.
Dag 19 Can Tho - Chau Doc - Phnom Penh
In de ochtend bezoekt u, per boot, de grootste drijvende markt van de Mekong Delta in Cai Rang. De verticale stokken bovenop de boot geven aan welke producten er worden verhandeld. U kunt hier mooie foto's maken. U rijdt verder naar Chau Doc waar u kunt lunchen alvorens u de boot naar Phnom Penh opstapt. 

In de middag passeert u de grens met Cambodja en vaart u richting Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Onderweg vraagt u het visum van Cambodja aan bij de drijvende grenspost. Houd u USD 30 en wat kleine dollars bij de hand voor het visum. De oevers worden steeds minder bewoond en bebouwd totdat u in de buurt van Phnom Penh komt.
 
Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht door de lokale vertegenwoordiging. U heeft de avond vrij om de boulevard van Phnom Penh op te gaan met haar vele restaurantjes en cafeetjes. Dit was eens de mooiste stad van de Oriënt. Ondanks de turbulente geschiedenis is de charme nog terug te vinden in deze hoofdstad.
Dag 20 Phnom Penh - stadstour (volle dag)
Samen met uw privé-gids brengt u vandaag een bezoek aan alle belangrijke bezienswaardigheden van Phnom Penh en haar omgeving. Zo bezoekt u deze ochtend het Nationaal Museum, de Silver Pagoda, Royal Palace en Wat Phnom Hill. 's Middags staat het indrukwekkende museum Tuol Sleng op het programma. Het is gevestigd in een voormalig schoolgebouw dat tijdens het bewind van de Rode Khmer gebruikt werd als martel- en ondervragingskamp. Vervolgens gaat u naar Cheung Ek, beter bekend als the Killing Fields.
Dag 21 Phnom Penh - Battambang
Na het ontbijt verlaat u Phnom Penh. U reist naar Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. Vanaf Oudong Mountain heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Hier vindt u ook diverse stoepa’s met de as van de Khmer koningen. Volgende stop is Kampong Chhnang. Vervolgens staat een tour per tuk tuk door de landelijke omgeving op het programma, welke start in het centrum van de provinciale hoofdstad. U rijd richting Phnom San Touch, een kleine heuvel net buiten het stadje. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de rijstvelden en het Tonle Sap meer in de verte. U bezoekt een moderne pagode en gaat de prachtige omgeving verder per tuktuk verkennen. Via onverharde wegen, door de rijstvelden, komt u in de dorpjes die bekend staan om het pottenbakken. "Chhnang" betekent aardewerk in Khmer en in deze dorpjes worden de traditionele keramische kookpotten gemaakt. Bezoek ook een lokaal huis waar palmwijn wordt geproduceerd en leer meer over deze productie. In de namiddag rijdt u verder naar Battambang, waar u bij aankomst naar uw hotel wordt gebracht.
 
Battambang ligt in het westen van Cambodja en is de tweede stad van het land. Met ‘slechts’ 150.000 inwoners is het echter een stuk rustiger dan de hoofdstad Phnom Penh. De stad is omgeven door uitgestrekte rijstvelden, plantages, meren en pittoreske dorpjes. In het centrum vindt u fraaie koloniale gebouwen, een levendige markt, een kunstmuseum en diverse mooie tempels.
Dag 22 Battambang
Met passend vervoer, namelijk een tuktuk, gaat u vandaag naar de centrale markt (Phsa Nat). U komt langs koloniale huizen, het oude treinstation, de oude stenen brug en de Government Hall. Op de markt herinnert een enkele baguette nog aan de Franse erfenis. Dan verlaat de tuktuk de stad en rijdt u het platteland op. Eerst geniet u van een ritje op de traditionele Bamboe Trein. Deze attractie is door de gehele reiswereld omarmt als een van de meest interessante vervoersmethoden. Het tripje is op menig reisprogramma aan de orde geweest. U vervolgt uw reis per tuktuk door de dorpjes rondom Battambang. Hier leert u meer over de bestaanswijze op het platteland. Zo ziet u onder andere hoe de typische kleefrijst wordt gemaakt in bamboe kokers, bezoekt u een visfabriekje, een fabriekje voor bananenchips en ziet u hoe verse noedels worden gemaakt. De plantages voor groente en fruit zijn een lust voor het oog. Natuurlijk mag er geproefd worden. Na de lunch, welke in de tuin van een lokaal huis geserveerd wordt, kunt er voor kiezen even een stop in het hotel te maken of meer van de omgeving van Battambang te zien. Tegen het einde van de middag wacht u nog een spectaculair fenomeen: miljoenen vleermuizen verlaten dan de Bat Cave, op zoek naar voedsel. Fenomenaal om te zien! Na de zonsondergang wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Dag 23 Battambang - Siem Reap
Per auto met privéchauffeur reist u verder naar Siem Reap. Onderweg kunt u de zijdeboerderij bezoeken. Hier werken mensen met een sociale achterstand en krijgen ze kans om hun levensonderhoud te verbeteren door het maken van kunst en het produceren van zijde. Een korte rit verder bezoekt u het dorp Me Chhrey aan het Tonle Sap meer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië, inmiddels uitgeroepen tot UNESCO biosfeer, vanwege zijn grote belang op het lokale ecosysteem. Geniet van de rust, de mooie omgeving, de drijvende huisjes en het leven aan de waterkant. U stapt aan boord van een boot en onder leiding van een gids verkent u de omgeving van het meer. De gids kan u alles vertellen over hetgeen u hoort en ziet. Terug aan land vervolgt u uw rit naar Siem Reap. Bij aankomst in Siem Reap checkt u in bij het hotel.
 
Siem Reap is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de tempels van Angkor. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets.
Dag 24 Siem Reap
De morgen is ter vrije besteding in Siem Reap. U kunt even uitrusten van de reis dusver voordat u intensief de tempels van Angkor gaat bezoeken.
 
In de middag rijdt u per TukTuk naar het Angkor complex voor een uitgebreid bezoek aan Angkor Wat; de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Optioneel kunt u de dag afsluiten met het bijwonen van de zonsondergang bij Angkor Wat. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Dag 25 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma met uw Engelssprekende gids. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. U start de dag met een blik op de zonsopkomst bij Angkor Wat, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Vervolgens bezoekt u de tempels van de South Gate. Hier ziet u onder andere de Bayon Tempel; een van de mooiste tempels van het complex. U vindt hier veel afbeeldingen van gezichten. Ook bezoekt u Angkor Thom, de Baphoun Tempel, Phimeanakas, het Olifantenterras en ‘The Terrace of the Leper King'. U sluit de dag af met een bezoek aan Ta Phrom. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Aan het einde van de dag aanschouwt u de zonsondergang…magisch!

Noot: genoemde tempels zijn de over het algemeen meest bezochte tempels. Niet alle tempels die u vandaag bezoekt staan in deze tekst omschreven. Het programma is echter flexibel; de volgorde en tijdstippen van de bezoeken zijn mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
 
Dag 26 Siem Reap - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U heeft de dag vandaag vrij te besteden. U vlucht naar Bangkok vertrekt pas in de vroege avond. Een late check out is geregeld zodat u de gehele dag (tot 18:00 uur)  gebruik kunt maken van uw kamer en de faciliteiten van het hotel.
 
Aan het eind van de middag wordt u naar de luchthaven van Siem Reap gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
 
Noot: PANGEA Travel heeft geen vliegtickets voor u gereserveerd.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • regionale vlucht Vientian - Hanoi
  • binnenlandse vluchten Hanoi - Hue en Danang - Ho Chi Minh City
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, boot) inclusief boottocht van Vietnam naar Cambodja
  • alle overnachtingen conform programma 
  • genoemde maaltijden inclusief de exclusieve set ups
  • entree gelden, inclusief een 3 daagse Angkor pas
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
  • visumkosten Vietnam (ca. USD 25 pp)
  • visumkosten Cambodja (ca. USD 30-40 pp)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
categorie van accommodaties of kamertypes
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Villa Maydou - Luang Prabang
Dit kleinschalige, middenklasse hotel is geschikt voor vele reizigers. Het is gelegen op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Luang Prabang en biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn 15 ‘superior’ kamers en 1 suite voor families. Alle kamers zijn ingericht met prachtige materialen; een houten vloer, zijde gordijnen en Laotiaanse schilderijen. De twee traditionele gebouwen worden beschermd door UNESCO. Het personeel is uiterst gastvrij, er hangt er een gemoedelijke sfeer en u kunt genieten van heerlijke Laotiaanse gerechten in het restaurant.

Inthira Vang Vieng - Vang Vieng
Gelegen op korte afstand van het centrum van Vang Vieng, aan de oever van de Nam Song rivier, vindt u het Inthira Hotel. Het is een modern hotel met 38 ruime kamers, verdeeld over drie categorieën. Alle kamers beschikken over airconditioning, een moderne badkamer, een comfortabel bed en een eigen balkon met zitje. Vanaf het balkon kijkt u uit op de kalkstenen bergen en de Nam Song rivier. Ook kunt u hier vandaan genieten van een prachtige zonsondergang! Inthira beschikt verder over een goed restaurant en een heerlijk zwembad.

Mandala Boutique Hotel - Vientiane
Het kleine Mandala Boutique Hotel in Vientiane ligt op een kleine 2km van de avondmarkt van Vientiane. Het is een oude Franse stijl villa met minder dan 20 kamers wat het geheel een erg intieme sfeer geeft. Vanaf aankomst tot vertrek zult u zich echt thuis voelen en zich wanen in een zeer vriendelijke en comfortabele omgeving. De kamers zijn allen zeer stijlvol ingericht en hebben erg mooie privé badkamers. Het ontbijt is echt Frans met baquette, ei en bacon en het leuke restaurant is ook een trekpleister voor niet-gasten. Vriendelijk personeel, ruim opgezet, mooie tuin en zeer goede prijzen voor deze mooie kamers maken dit onze top keus voor een 3* boutique verblijf in de hoofdstad van Vientiane.

Quoc Hoa Premier Hotel
Goed middenklasse hotel met een praktische ligging in de oude wijk van Hanoi. Met een paar minuutjes wandelen bent u in de straatjes waar in het weekend de avondmarkt wordt gehouden. De kamers en badkamers zijn ruim en netjes, en sommige hebben een balkon. De uitstraling is modern en door gebruik van wat donker hout heeft het een koloniale schwung. Recht tegenover het hotel zijn kleine winkeltjes waar de heerlijkste fruitsapjes worden bereid.

Cozy Bay Cruise - Halong Bay

De Cozy Bay Cruise zeilt door het prachtige Halong Bay en heeft een programma dat de hoogtepunten van Halong Bay bezoekt. De boten zijn traditionele houten junks. Naast het bezoeken van een parelkwekerij gaat deze cruise langs verschillende grotten en het Titop eiland. Kajaks zijn aanwezig aan boord om tijdens de zonsondergang een actief tripje te maken. De cruise wordt gecalssificeerd als een 3* boetiek cruise en verblijf. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Cozy Bay heeft 2 verschillende boten waarin de ene boot een maximaal van 19 passagiers vervoert en de ander een maximaal van 22 personen aan boord heeft. De hutten hebben allen zeer grote ramen zodat uitzicht over de baai optimaal blijft. De ensuite badkamers zijn voorzien van prima faciliteiten. Ook op beveiligingsgebied is de cruise goed uitgerust en hebben de schepen allemaal brandblussers, alarms en reddingsvesten aan boord. 


Hue Ecolodge - Hue
Wilt u Hue bezoeken maar verblijven op een rustige, groene locatie? Dan is de Hue Ecolodge (4-sterren) een goede keus. U vindt deze kleinschalige accommodatie in het dorpje Thuy Bieu, op 7 km afstand van het centrum van Hue. Heeft u geen auto/gids tot uw beschikking dan kunt u ook eenvoudig per boot (over de Parfum rivier) of fiets naar de stad reizen. De Hue Ecolodge beschikt over slechts 30 kamers, hierdoor kan het personeel u alle aandacht geven die u wenst. De kamers zijn bijzonder sfeervol ingericht en o.a. voorzien van een prachtige betegelde vloer, airconditioning, een buitendouche en Wi-Fi. Als u de kamer uitstapt, bevindt u zich in een tropische tuin met fruitbomen en bloemen. De meeste kamers zijn geschikt voor twee personen maar er zijn ook kamers met drie bedden en geschakelde kamers met een tussendeur (ideaal voor families). Ontspannen kan in de tuin, bij het fijne zwembad of geniet van een massage. Ook kunt u deelnemen aan kooklessen of een fietstour. De Hue Ecolodge is bij uitstek een geschikte plek om even tot rust te komen. Geniet en ontspan!

Thuy Duong 3 Hotel
Het Thuy Duong 3 hotel in het centrale deel van Hoi An is een internationaal 3* hotel. Het hotel ligt vlakbij het wandeldeel van Hoi An waar het oude centrum met al zijn authentieke winkeltjes en bruggen het meest sfeervol is. Het hotel lijkt groot maar hft maar 46 kamers in 4 verschillende catagorien. Het hotel is erg geschikt voor koppels maar ook families. De familiekamers zijn naaste rg ruim, ook zeer betaalbaar. Overigens zijn alle kamers uiters ruim ingedeeld. Het hotel heeft een zwembad, een spa, een restaurant, een business centrum en een wasserette. Van alle gemakken voorzien dus! Het Thuy Duong Hotel 3 is zeker een goede keus dicht bij het centrum en een zeer goede keus in de budget range.

GK Central Hotel - Ho Chi Minh City
Het GK Central Hotel ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het centrum van Ho Chi Minh City en wel in het levendige District 1. Vele goede restaurants en topattracties liggen op loopafstand van het hotel, zoals het Opera House, de Ben Thanh markt, het War Remants museum, de Notre Dame kathedraal en het Reunification Palace. Het hotel beschikt over ca. 60 kamers; u heeft keuze uit vier verschillende kamertypes. Wilt u graag een kamer met een groot balkon, zodat u vanaf daar de gebeurtenissen in de stad kunt aanschouwen? Dan is de 'Signature Room' een goede optie. Vriendelijk personeel, een goed ontbijt en fijne faciliteiten in de kamer zorgen voor een comfortabel verblijf. Het GK Central Hotel heeft dan wel geen zwembad, maar is een uitstekende keus in de 3-sterren categorie om Ho Chi Minh City te ontdekken.

Iris Hotel Can Tho - Mekong Delta / Can Tho

Het Iris Hotel in Can Tho (3 à 4-sterren) ligt op nog geen 3 km van de bekende drijvende markt van Cai Rang. Het moderne hotel is van alle comfort voorzien, zoals een restaurant, ruime kamers en een binnen zwembad. Vanaf de Skybar kunt u genieten van het uitzicht over Can Tho. Het Iris Hotel is een zeer degelijk hotel, met een goede prijs/kwaliteit-verhouding.


Samsara Villa - Phnom Penh
Als hoofdstad heeft Phnom Penh veel accommodaties, maar zijn er maar weinig die een huiselijk gevoel geven. Samsara Villa is er zo eentje: een kleine villa in een leuk en veilig deel van de stad waar men goed op de details let. Mooi ingerichte kamers, goede faciliteiten en goed getraind personeel maken een verblijf in Samsara zeer memorabel!

Battambang Resort - Battambang
In het Battambang Resort kunt u heerlijk tot rust komen. De accommodatie ligt op een rustige locatie midden tussen de rijstvelden dichtbij het traditionele Wat Kor Village en Battambang. Neem een verfrissende duik in het zoutwaterbad of ontspan volledig in de jacuzzi. Vanaf het restaurant kunt u genieten van het uitzicht op de bijbehorende tropische tuin. In het restaurant worden Aziatische en Westerse maaltijden geserveerd. Het kleinschalige resort beschikt over een Garden Room, Lake Room en een Family Room.

Saem Siemreap Hotel - Siem Reap
Het Saem Siemreap Hotel is een indrukwekkend 4-sterren hotel in Siem Reap. Het levendige centrum bereikt u na een korte rit per tuktuk en de tempels van Angkor liggen op ca. 7 km afstand. De 78 kamers bevinden zich rondom het zwembad, waar het heerlijk afkoelen is na een dagje sightseeing. U heeft keuze uit vier verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. De kamers zijn ingericht met uniek Khmer meubilair en van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning en gratis Wi-Fi. Overige faciliteiten zijn een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »