Menu

Laos & Cambodja Highlights

Deze 18 daagse reis combineert de hoogtepunten van Laos en Cambodja op een zeer creatieve en aangename manier. De reis begint in het UNESCO bekroonde stadje aan de Mekong rivier; Luang Prabang en eindigt in de stille en mooie jungle van Zuid Cambodja in een luxe safari tent. Aan comfort en activiteiten schiet het niet te kort tijdens deze reis. Van de mysterieuze “Plains of Jars” in het noorden van Laos tot de tempels van Angkor zult u op cultureel gebied niets te kort komen tijdens deze reis. Het natuurschoon van het zuiden van Laos en de Cardamom Mountains in Cambodja zorgen voor mooi een avontuurlijke ervaringen. In combinatie met zeer bekwaamde gidsen en uiterst fijne accommodaties is dit een reis die u nog lang bij zal blijven en waar u met een brede glimlach aan zult terugdenken.

Reisduur: 18 dagen

Luang Prabang - Plain of Jars - Vientiane - Pakse - Bolaven Plateau - Khong Island - Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Tatai

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Laos & Cambodja Highlights inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Luang Prabang is een World Heritage stadje
 • de tempels van Angkor beresid op een speciale manier
 • het mysterie van de Vlakte der Kruiken
 • het ongerepte zuiden van Laos
 • relaxen in het 4000 island gebied
 • leuke kleinschalige en intieme hotelletjes
 • eindigen ver van de bewoonde wereld in een luxe tent in de Cardamom Mountains
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Vat Phou - tempel Champassak - Laos
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. Hier verblijft u de komende twee nachten (+ op dag 5). De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.

Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditioneel Laotiaanse barbecue. De staf spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
Vandaag maakt u samen met uw privégids een stadstour, maar u begint de dag met een bezoek aan de Kuang Si watervallen. Naast het maken van een mooie wandeling kunt u hier ook even zwemmen. U geniet van een lunch (inbegrepen) bij de waterval. Op de terugweg wordt er gestopt in lokale minderheidsdorpjes. U ziet dat op slechts korte afstand van Luang Prabang het lokale leven totaal anders en primitief is. Terug in Luang Prabang bezoekt onder andere het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sene en Wat Xieng Thong. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel, of kunt u ervoor kiezen meer tijd op de markt door te brengen.
Dag 3 Luang Prabang
U wordt naar de machtige Mekong rivier gebracht voor een boottocht. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou. Een kleine 10 kilometer voordat u de grotten bereikt meert u aan en bezoekt u de Indigo Farm. Hier staat een lokale chef op u te wachten en neemt u mee naar de boerderij waar u uitleg krijgt over het organisch verbouwen van alle gewassen. Hierna krijgt u een kookles en leert u verschillende typisch Laotiaanse gerechten te maken. Nadat u uw eigen lunch heerlijk genuttigd heeft gaat u per boot de Pak Ou grotten bezoeken. Hier staan honderden Boeddhabeelden in verschillende nissen. De grot bestaat uit een “upper” en “lower” grot en is een bedevaartsoord voor de Boeddhistische gemeenschap van Laos. Na het bezoek aan de grotten keert u per boot terug naar Luang Prabang. De avond is verder vrij te besteden.
Dag 4 Luang Prabang
U begint de dag vroeg (ca. 06.00 uur) en aanschouwt de lange rijen monniken in oranje gewaden die de pagodes verlaten om aalmoezen in de vorm van rijst te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. Daarna brengt u een bezoekje aan de lokale markt. Laotianen zijn vroege vogels; de markten zijn in de vroege ochtenduurtjes op z'n levendigst. U kunt gegarandeerd leuke foto's maken van deze bedrijvigheid. Na een lekker ontbijt in één van de lokale bakkerijen brengt u een bezoek aan de Kuang Si watervallen. Hier kunt u een mooie wandeling maken en eventueel een duik nemen in het water. Ook bezoekt u het nabijgelegen Sun Bear Rescue Center; hier leven zwarte beren die gered zijn van stropers. De stropers probeerden de beren te vangen om hun gal te gebruiken voor traditionele Chinese medicijnen. U keert terug naar Luang Prabang voor de lunch (niet-inbegrepen) en geniet van een vrije middag.
Dag 5 Luang Prabang - Phonsavan
Na het ontbijt vervolgt u de reis via een langzame, bergachtige route in ongeveer zes uur naar Phonsavan (Xieng Khaung). Onderweg stopt u bij Phou Khoum. Phonsavan staat bekend om de nabijgelegen Vlakte der Kruiken, waar u morgen een bezoek aan brengt. Phonsavan ligt echter ook in het gebied dat het zwaarst getroffen werd door bombardementen tijdens de Vietnam oorlog. Zoals u wellicht weet is Laos het meest gebombardeerde land ter wereld (per inwoner) en Phonsavan en omgeving werden erg zwaar getroffen. U kunt hier vanavond meer over leren door een bezoek te brengen aan het MAG Centre in het centrum van Phonsavan. MAG is een humanitaire organisatie die zicht focust op het vrijmaken van overblijfselen van de oorlog, zodat de lokale bevolking zo goed en normaal mogelijk kan functioneren. Ze draaien interessante films en de entree is gratis (iedere dag geopend van 08.00-20.00).
Dag 6 Phonsavan
Na het ontbijt brengt u samen met uw gids een bezoek aan de mysterieuze Vlakte der Kruiken (Plain of Jars). Deze 15 kilometer brede strook biedt plaats aan duizenden stenen kruiken, verdeeld over 160 plaatsen (sites). Niemand weet hoe en waarom deze kruiken hier terecht zijn gekomen, dat maakt het een indrukwekkend bezoek. Wetenschappers schatten dat de kruiken ruim 2000 jaar oud zijn. De grootste kruiken zijn ruim twee meter hoog en wegen zo’n 10 ton. De drie grootste vindplaatsen zijn vrij gemaakt van bommen en opengesteld voor toeristen. Het meest indrukwekkend zijn site 1 en site 3. Vanochtend bezoekt u beide sites en maakt u een mooie wandeling langs de kruiken.
 
Daarna bezoekt u andere hoogtepunten in de regio met als hoogtepunt de oude stad Muang Khoun. Hier bezoekt u de ruïnes van oude pagodes zoals That Fun en Wat Phiawat met haar enorme zittende Boeddha. U keert terug naar Phonsavan voor een vrije avond.
Dag 7 Phonsavan - Vientiane
Na het ontbijt brengt u samen met uw gids een bezoek aan de mysterieuze Vlakte der Kruiken (Plain of Jars). Deze 15 kilomter brede strook biedt plaats aan duizenden stenen kruiken, verdeeld over 160 plaatsen (sites). Niemand weet hoe en waarom deze kruiken hier terecht zijn gekomen, dat maakt het een indrukwekkend bezoek. Wetenschappers schatten dat de kruiken ruim 2000 jaar oud zijn. De grootste kruiken zijn ruim twee meter hoog en wegen zo’n 10 ton. De drie grootste vindplaatsen zijn vrij gemaakt van bommen en opengesteld voor toeristen. Het meest indrukwekkend zijn site 1 en site 3. Vanochtend bezoekt u beide sites en maakt u een mooie wandeling langs de kruiken. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht. U checkt in voor de binnenlandse vlucht naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Na aankomst wordt u naar uw hotel voor de komende twee nachten gebracht. De avond is ter vrije besteding. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. ’s Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 8 Vientiane - Pakse - Bolaven Plateau - Tad Lo
In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven voor de vliegreis naar Pakse. Na een korte stadstour in Pakse vertrekt u naar het Bolaven Plateau. Dit gebied ten oosten van Pakse staat bekend om haar vele watervallen, prachtige panorama's, thee- en koffieplantages. En… er komen nog niet veel toeristen! Rondom de plantages leven families van de Lavens stam. U bezoekt onder andere de Tad Yuang waterval en ook Tad Fane, een van de mooiste watervallen in Zuidoost-Azië, wordt bezocht. Ook brengt u een bezoek aan een thee- of koffieplantage. Aan het einde van de middag arriveert u bij Tad Lo. Dit 'plateau' bestaat uit drie watervallen; Tad Hang, Tad Lo en Tad Suong. U checkt in bij het prachtig gelegen Tad Lo Resort en de rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 9 Tad Lo - Wat Phou - Khong Island
VVandaag rijdt u richting Champasak voor een bezoek aan Wat Phou. Deze Khmer ruïne behoorde toe aan de vroegere inwoners van Angkor en is nu opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In Champasak bezichtigt u enkele koninklijke verblijven en voorbeelden van de Franse koloniale architectuur. In de middag reist u verder naar het bergachtige gebied van Ban Kiet Ngong. Vervolgens reist u naar het meest zuidelijke en grootste eiland van Laos; Khong Island. U verblijft hier twee nachten. De middag is ter vrije besteding. Er zijn voldoende mogelijkheden om fietsen te huren en de directe omgeving te verkennen.
Dag 10 Khong Island / 4000 eilanden
Khong Island, ofwel Don Khong, is een van de 4000 eilanden (Si Phan Don) in de Mekong rivier. Khong Island is met een omtrek van 32 kilometer het grootste, meest ontwikkelde en populairste eiland. Na het ontbijt gaat u aan boord van een lokale, smalle boot voor een tocht over de Mekong rivier. In de jaren '70 leefden er honderden Irrawaddy zoetwater-dolfijnen in deze regio. Hedendaags zijn er nog minder dan 100 te vinden, meestal in de maanden december tot mei. Wellicht heeft u het geluk ze te zien… U kunt in ieder geval genieten van de rijstvelden, de vissers op de Mekong, authentieke dorpjes, oude tempeltjes en diverse watervallen. Bij de imposante Phi Li (Tat Somphanit) watervallen wordt een stop gemaakt. In de middag wordt een bezoek aan de Khon Phapheng watervallen, gelegen aan de Cambodjaanse grens, gebracht. Vervolgens wordt u terug naar uw hotel gebracht. Don Khong vindt u de Wat Jom Thong en de heilige grot Tham Phu Khiauw. Op Don Khon zijn zelfs nog overblijfselen uit de Franse periode te vinden, zoals vervallen villa’s en een oude stoomlocomotief.
Dag 11 Khong Island - Pakse - Siem Reap / Angkor
Vandaag rijdt u terug naar luchthaven van Pakse. U checkt in voor de vliegreis naar Siem Reap in Cambodja. Hier wordt u verwelkomd en aansluitend naar uw hotel gebracht. U verblijft drie nachten in Siem Reap zodat u voldoende tijd heeft voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex. In de middag staat uw eerste bezoek gepland; de Roluos Group wordt aangedaan. Hier vindt u de tempels Preah Ko, Ba Kong en Lo Lei. Vervolgens gaat u per ossenkar de omgeving verder verkennen. Geniet van de uitgestrekte rijstvelden, de rijen palmbomen en de vriendelijke inwoners van de dorpjes die u passeert. Bij een kleine pagode wordt door monniken een speciale ceremonie voor u voorbereid. 's Avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen laag.

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex (dagen 12-14) kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur/gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken.
Dag 12 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Optioneel (kosten: ca. € 8 pp) kunt u de dag starten met een blik op de zonsopkomst bij Angkor Wat. De eerste stop is bij de Ta Prohm Tempel. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Vervolgens rijdt u naar de South Gate. Hier vindt u diverse interessante tempels, zoals: de Bayon Tempel (met haar vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex), Angkor Thom, de Baphoun Tempel en het Olifantenterras. De dag wordt afgesloten bij Angkor Wat; de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Na een uitgebreid bezoek, en eventueel het bijwonen van de zonsondergang, keert u terug naar uw hotel.

Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.

Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijke varianten uit de Khmer keuken proberen? Schuif dan aan bij Marum en draag uw steentje bij.
Dag 13 Siem Reap
Vandaag maakt u een excursie in en om Siem Reap, met name naar het indrukwekkende Tonle Sap meer met haar vele drijvende dorpen en dorpen op palen. Kampong Phluk is zo'n verzameling van drie paaldorpjes. Omgeven door ondergelopen zoetwater mangrovebossen huisvest dit gebied veel 'wildlife'. In het droge seizoen lijken de huizen torenhoog op hun palen te zweven. U maakt hier een boottochtje door het dorp en de zoetwater mangroven (door de lokale bevolking ook het “flooded forest” genoemd), en leert er meer over de levenswijze van de bewoners. U reist door naar de tempel Wat Sanlong, een uniek plekje waar u van een romantische lunch kunt genieten. Per tuktuk of mountainbike rijdt u daarna door kleine dorpjes en langs eindeloze rijstvelden tot u het dorpje Preah Dak bereikt. U kunt hier met de auto ook nog verder naar de tempel Banteay Srei, uit de 10e eeuw. Velen vinden deze kleine tempel het allermooiste vanwege de goede staat van onderhoud en de gedetailleerde decoratie. U wordt terug gebracht naar het hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding.
 
Noot: de bereikbaarheid van Kampong Phluk verschilt per seizoen. Mocht de bereikbaarheid slecht zijn dan zal in overleg met uw gids een alternatief drijvend dorp op het meer aangeboden worden.
Dag 14 Siem Reap - Sambor Prei Kuk - Phnom Penh
In de vroege ochtend laat u Siem Reap achter u en wordt de reis vervolgd per auto naar Sambor Prei Kuk. De ruïnes van Sambor Prei Kuk liggen allen verspreid in de jungle. In de 7e eeuw diende het als hoofdstad van Chenla. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tor en Prasat Yeah Puon. De tempels verkent u te voet. Deze wandeling is ongeveer drie kilometer. Na hier de benen te hebben gestrekt, en te hebben geluncht in een lokaal restaurantje, gaat de autorit verder naar de hoofdstad Phnom Penh. De rit naar Phnom Penh vanaf Sambor Prei Kuk neemt ongeveer vier uur in beslag. Bij aankomst in de late middag bent u vrij om de avond zelf in te vullen.
Dag 15 Phnom Penh
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken. In de middag bezoekt u het nationale museum, de zilveren pagode en het koninklijk paleis. Daarnaast wandelt u over twee lokale marktjes en beklimt u Wat Phnom Hill. Op deze heilige heuvel komen veel Khmers bidden en offers brengen. De dag wordt afgesloten met een 'sunset cruise' over de Mekong rivier.

Tip: Ons favoriete restaurantje ligt aan straat 130, het Lemongrass Restaurant. Hier kunt u genieten van de lokale en Thaise keuken. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier!
Dag 16 Phnom Penh - Tatai
U vervolgt uw reis in ongeveer vijf uur naar Tatai. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg stops inlassen. Vervolgens gaat u aan boord van een lokale boot die u naar de 4 Rivers Floating Lodge brengt (ca. 20 minuten). Hier verblijft u de komende twee nachten, te midden van de prachtige natuur te midden van het Cardamom gebergte. Een heerlijke locatie om even te relaxen en te genieten van de natuur en in alle stilte deze avontuurlijke reis af te sluiten.
Dag 17 Tatai
Dag ter vrije besteding op de Tatai Rivier. U kunt het vandaag eens lekker rustig aan doen en genieten van de omgeving. Maar als u liever wat actiever op pad gaat, kunt u bij de lodge verschillende excursies boeken. Ook liggen er kajaks klaar voor vrij gebruik op de rivier. Een aan te raden excursie is de Tatai Watervallen. Een schitterende partij watervallen waar u naar hartenlust kunt badderen in de schone stroompjes.
Dag 18 Tatai - Phnom Penh - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt en wat vrije tijd wordt u gebracht naar de luchthaven van Phnom Penh. Eerst vaart u een kleine 20 minuten terug naar Tatai waar uw chauffeur op u wacht. Vanuit daar rijdt u in ongeveer 5 uur naar de luchthaven. Bij aankomst helpt uw chauffeur u met de bagage en checkt u zelf in bij de balie. Hier eindigt uw reis met Pangea Travel.
 
Noot: PANGEA Travel heeft geen vliegtickets voor u gereserveerd.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden
  • genoemde luchthaventransfers met gids
  • een auto met privé chauffeur voor de hele reis
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, inclusief een Angkor pas
  • donaties aan monniken (pagodes) en lokale families  
  • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, boot)
  • alle boottransfers zoals aangegeven in het programma
  • lokale vluchten zoals aangegeven:
  • Phonsavan - Vientiane
  • Vientiane - Pakse
  • Pakse - Siem Reap
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids(en) tijdens de excursies
  • alle services duidelijk genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
  • visumkosten Cambodja (ca. USD 30 pp)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Villa Maydou - Luang Prabang
Dit kleinschalige, middenklasse hotel is geschikt voor vele reizigers. Het is gelegen op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Luang Prabang en biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn 15 ‘superior’ kamers en 1 suite voor families. Alle kamers zijn ingericht met prachtige materialen; een houten vloer, zijde gordijnen en Laotiaanse schilderijen. De twee traditionele gebouwen worden beschermd door UNESCO. Het personeel is uiterst gastvrij, er hangt er een gemoedelijke sfeer en u kunt genieten van heerlijke Laotiaanse gerechten in het restaurant.

Auberge de la Plaine des Jarres - Phonsavan
Auberge de la Plaine des Jarres is gelegen in Phonsavan en wordt omgeven door rijstvelden. De accommodatie beschikt over 15 houten bungalows welke verscholen liggen tussen dennen, varens en bomen. Elke kamer is voorzien van een openhaard, een ventilator en een privébadkamer met douche. Voor ontspanning kunt u plaatsnemen op de veranda van de bungalow en genieten van het uitzicht op de natuurlijke omgeving. Auberge de la Plaine des Jarres is bovendien de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de bezienswaardigheden van de provincie Xieng Khouang. De Vlakte der Kruiken, de oude stad Muang Khun en de Hot Springs zijn hier voorbeelden van. Het stadscentrum van Phonsavan bereikt u in ongeveer 10 minuten rijden. Auberge de la Plaine des Jarres biedt een 24-uurs receptie en een excursiebalie aan. In de openbare ruimten van de accommodatie kunt u gratis gebruikmaken van het internet en in het restaurant van Auberge de la Plain des Jarres worden Laotiaanse en westerse maaltijden geserveerd.

Mandala Boutique Hotel - Vientiane
Het kleine Mandala Boutique Hotel in Vientiane ligt op een kleine 2km van de avondmarkt van Vientiane. Het is een oude Franse stijl villa met minder dan 20 kamers wat het geheel een erg intieme sfeer geeft. Vanaf aankomst tot vertrek zult u zich echt thuis voelen en zich wanen in een zeer vriendelijke en comfortabele omgeving. De kamers zijn allen zeer stijlvol ingericht en hebben erg mooie privé badkamers. Het ontbijt is echt Frans met baquette, ei en bacon en het leuke restaurant is ook een trekpleister voor niet-gasten. Vriendelijk personeel, ruim opgezet, mooie tuin en zeer goede prijzen voor deze mooie kamers maken dit onze top keus voor een 3* boutique verblijf in de hoofdstad van Vientiane.

Tad Lo Lodge - Bolaven Plateau
De Tad Lo Lodge is een eenvoudige lodge nabij de Tad Lo watervallen op het Bolaven plateau. De plek is perfect: aan de rivier! Dus bij zonsondergang kunt u de olifanten zien baden in de rivier en ziet u de watervallen neerklateren. De kamers, in de vorm van 25 houten bungalows met fan (geen airco) zijn vrij eenvoudig, maar de ligging en de vriendelijkheid van het personeel maken een hoop goed.

Pon Arena Hotel - 4000 Islands
Het 4000 Eiland gebied (Si Phan Don in Laotiaans) begint bij het Khong Eiland. Don Khong is het grootste eiland in dit gebied van de Mekong rivier. In het oosten van het eiland vindt u het Pon Arena hotel. Dit kleinschalige 3* hotel is een leuke stop tussen de tempel Vat Phou en Si Phan Don. Het hotel ligt aan de Mekong en heeft een zwembad van waaruit u uitkijkt over de Mekong. De kamers zijn erg ruim en zijn van WiFi en airconditioning voorzien. verder zijn de kamers uitgerust met kabel-tv, een kluisje en een koelkast. Een goed restaurant zorgt ervoor dat u ochtend, middag en avond iets lekkers kunt eten, zowel lokaal eten als westers eten wordt geserveerd. Met een koude cocktail tegen het avonduur in het zwembad is dit wellicht één van de meest relaxte plekken tijdens zonsondergang aan de Mekong!

Saem Siemreap Hotel - Siem Reap
Het Saem Siemreap Hotel is een indrukwekkend 4-sterren hotel in Siem Reap. Het levendige centrum bereikt u na een korte rit per tuktuk en de tempels van Angkor liggen op ca. 7 km afstand. De 78 kamers bevinden zich rondom het zwembad, waar het heerlijk afkoelen is na een dagje sightseeing. U heeft keuze uit vier verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. De kamers zijn ingericht met uniek Khmer meubilair en van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning en gratis Wi-Fi. Overige faciliteiten zijn een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant.

Rambutan Resort - Phnom Penh
Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk stadsparadijsje. Gelegen in het centrum van Phnom Penh en op een korte tuktuk trip naar de rivier en andere leuke restaurant-gebieden. Kleurrijke kamers die mooi zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien, met keuze uit vier verschillende kamertypes. Samen met een heerlijk zwembad maakt dit een van de beste plekken in Phnom Penh om te verblijven. De eigenaar is Nederlands en mengt zich goed met zijn gasten. Hij heeft zoveel kennis van de stad, dat u zichzelf nooit zorgen hoeft te maken over wat te doen en waar te eten. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat nog een extra reden is om er te verblijven!

Canvas & Orchids Retreat - Koh Andet Island, Tatai River
Wilt u afwijken van de gebaande toeristische paden en u in een andere wereld wanen? Overweeg dan een verblijf in het Canvas & Orchids Retreat! Tijdens een verblijf in deze eco-lodge kunt u genieten van de prachtige omgeving. Loop door de omliggende ongerepte jungle, ruik de zeldzame orchideeën, ga op zoek naar kleurrijke paradijsvogels en ervaar een optimaal gevoel van rust. Een bezoekje waard is de Tatai waterval. U kunt deze waterval op eigen gelegenheid bezoeken of u laten begeleiden tijdens een excursie vanuit de lodge. Ook kunt u per kajak op ontdekkingstocht door het mangrovewoud en over de rivieren. Na een dag vol nieuwe indrukken kunt u zich terugtrekken in één van de 13 unieke “glamping” tenten van het Canvas & Orchids Retreat. Het bijzondere van de tenten is dat deze allemaal op de Tatai rivier zijn gelegen, op een soort vlonders. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke westerse en lokale Cambodjaanse gerechten. U vindt het Canvas & Orchids Retreat op Koh Andet Island, op ca. 20 km afstand van Koh Kong City. Het is gelegen aan de Tatai River en wordt omgeven door de groene Cardamom Mountains. Hier wilt u nooit meer weg!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »