Menu

Laos & Vietnam rondreis

De hoogtepunten van Laos en Vietnam ontdekken op individuele basis? Kies dan voor deze leuke combinatiereis. De reis start in Laos waar u de bekendste plaatsjes bezoekt: Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane. In Vietnam reist u van noord naar zuid waarbij u onder andere een indrukwekkende cruise maakt door het sprookjesachtige Halong Bay, de Cu Chi Tunnels aandoet en de Mekong Delta gaat verkennen. Uiteraard verblijft u ook in de hoofdstad Hanoi, het lieflijke Hoi An en de metropool Ho Chi Minh City. De reis wordt ontspannen afgesloten aan het strand van Mui Ne, gelegen nabij Phan Thiet. Tijdens de rondreis wordt u begeleid door een auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids. Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en ontmoet u het échte Laos en Vietnam!

Reisduur: 21 dagen

Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane - Hanoi - Halong Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Mui Ne Beach

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Laos & Vietnam rondreis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een unieke reis, omdat het de leukste plekjes van Laos en Vietnam combineert.
 • Inclusief stadstours, waarbij u begeleid wordt door een Engelssprekende privégids.
 • Waar mogelijk verblijft u in sfeervolle, kleinschalige hotels die van alle gemakken zijn voorzien.
 • We hebben gekozen voor een 3-daagse cruise in Halong Bay, zodat u ook een minder toeristisch deel ziet.
 • U reist snel en comfortabel per trein van Luang Prabang naar Vang Vieng.
 • Van Vientiane naar Hanoi reist u per vliegtuig, zodat u geen tijd verliest met reizen en ingewikkelde grensovergangen.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Laos - Luang Prabang - monniken - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Eventueel kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.

Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditioneel Laotiaanse barbecue. De staf spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadstour door Luang Prabang. In de ochtend bezichtigt u het Heritage House, het voormalige Royal Palace (nu het National Museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sensoukarahm en Wat Xieng Thong. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. De lunch vindt plaats in het sfeervolle Tamarind Restaurant (inbegrepen). 's Middags rijdt u naar de Kuang Si-waterval waar u lekker kunt relaxen. Voor de sportievelingen is het ook mogelijk om een wandeling naar de top te maken. Voordat u terugkeert naar de stad kan er een stop gemaakt worden bij de Asian Black Bear Sanctuary. Hier worden zwarte beren opgevangen die gered zijn van de stropers. In de opvang wordt uitgelegd welke inspanningen er worden gedaan om de stropers tegen te gaan en het natuurlijke leefgebied te behouden. Vervolgens kan u een bezoek brengen aan de Lao Buffalo Daily Farm, een sociale onderneming die duurzame kaas produceert en tegelijkertijd iets teruggeeft aan de gemeenschap en het milieu. 's Avonds beklimt u de top van van de Mount Phousi waar u kunt genieten van het mooie uitzicht. U sluit de dag af met een bezoek aan de bruisende avondmarkt.
Dag 3 Luang Prabang & omgeving
Vroeg in de ochtend wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel met een 'echte' tuktuk, voor een ritje naar de steiger. Per pont reist u naar de overzijde van de Mekong, voor een ware ontdekkingstocht. Deze kant van de Mekong wordt namelijk weinig bezocht. Na aankomst in het dorp Ban Xieng Men volgt u de Mekong naar de Wat Chom Phet tempel en later de Wat Long Khuon tempel, met bijzondere muurschilderingen aan de binnenzijde. De route gaat verder over onverharde wegen, dwars door het platteland, langs rivierdorpjes die vrijwel onbekend zijn en nog nauwelijks met bezoekers te maken hebben. Uiteraard is er tijd om een praatje te maken met de dorpelingen tijdens een stop in een Khmu dorp. Na een wandeling door een dorpje van de Hmong-minderheid van Ban Pak Leung, gaat u aan boord van uw privéboot die u stroomopwaarts vaart naar Ban Chan, een pottenbakkersdorp. Per boot gaat de tocht verder naar Luang Prabang waar u geniet van een lunch bij Ock Pop Tock (inbegrepen). Ock Pop Tock is een non-profit organisatie dat zich inzet voor het behouden van de tradiotionele Laotiaanse weeftechnieken. U krijgt hier een korte rondleiding en wordt daarna gebracht naar het dorpje Xieng Lom. Hier krijgt u een introductie over de olifant en maakt u gezonde snacks klaar. Vervolgens Maakt u een boottocht over de Nam Khan rivier en ontmoet u daar de olifanten. De gidsen zullen uitleggen hoe u op een verantwoordelijke manier interactie kan maken met de olifant. U sluit de dag af met een kleine wandeling en een drankje bij de rivier en keert daarna weer terug naar de stad.

Noot: wegens etnische redenen, mogen de olifanten zelf kiezen of ze de rivier in gaan of niet. Ook mag u de olifanten niet zelf baden.
Dag 4 Luang Prabang - Vang Vieng
U start vandaag de dag met Alms Giving in een minder bezocht ambachtsdorpje. Na het bijwonen van de boeddhistische ceremonie, bezoekt u een nabijgelegen ochtendmarkt. Vervolgens stapt u aan boord van een privéboot en vaart u over de Mekong Delta naar de Pak Ou grotten terwijl u onderweg geniet van een picknick ontbijt (inbegrepen). Bij aankomst ontvangt u 'Khan Dok Mai', gemaakt van bloemen, bananenbladeren en wierook, dat u kunt offeren om zo uw respect te tonen aan de Buddha en voor het geluk. Vervolgens kunt u de grotten verkennen en kunt u het uitzicht van het omliggende platteland bewonderen. 

Na het bezoek keert u per boot terug naar Luang Prabang en wordt u gebracht naar het treinstation. Hier reist u per trein verder naar Vang Vieng. Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door prachtige karstgebergtes, diepe grotten en mooie wandelroutes. Indien de tijd het toelaat brengt u nog een bezoek aan Tham Jang, de bekendste grot van deze regio, en de grot Tham Phu Kham. 's Avonds kunt u op eigen gelegenheid terecht in het centrum voor een van de vele restaurants.

 
Dag 5 Vang Vieng
Na het ontbijt steekt u de Nam Song rivier over en trekt u het plattseland van Vang Vieng in. Door de rijstvelden reist u naar Tham Pou Kham, een grot dat 100 meter onder de grond ligt. Eventueel kunt u hier een duik nemen in het schone bronwater. Hierna bezoekt u de Tham Chang Cave. Deze ligt hoog in de kliffen waardoor u een goed uitzicht heeft op de omliggende boerderijen. Na het verkennen van de grotten, stapt u op een longtailboot voor een privécruise over het water. Onderweg stopt u bij een biologische boerderij en maakt u een korte wandeling terwijl u meer leert over het teeltproces en de producten. Na de biologische lunch (inbegrepen) keert u terug naar de stad. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Tip: Vang Vieng staat bekend om het 'tuben', waarbij u per vrachtwagenband over de Nam Song rivier vaart.
Dag 6 Vang Vieng - Vientiane
De reis wordt vervolgd naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Het is een rit van ongeveer 1,5 uur. U checkt in bij het hotel waarna de rest van de dag vrij te besteden is. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. U kunt deze middag eventueel een fietstocht maken naar Wat Sok Pa Luang (3 km). Bij deze tempel kunt u genieten van een traditionele massage en sauna. Ook kunt u hier mediteren met monniken.
Dag 7 Vientiane
Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadstour in Vientiane. De tour start bij Wat Sisaket, de enige tempel die nog intact is na de Thaise invasie van 1828. Kunstliefhebbers mogen het National Museum of Religious Art niet overslaan. In dit museum, gevestigd in Wat Haw Pha Keow, vindt u de mooiste collectie Boeddha’s in Laos. Ook brengt u een bezoek aan Wat Simuang, de meest bekende tempel in Vientiane, en de markt Talat Sao. Vervolgens verlaat u het centrum en reist u naar het Xieng Khuan Boeddhapark, gelegen op ca. 25 km ten oosten van Vientiane. Hier staan tientallen Boeddhistische en Hindoeïstische beelden en sculpturen. Onderweg stopt u nog bij de Friendship Bridge. Eenmaal terug in Vientiane bezoekt u Pha That Luang. Deze stoepa is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’) wordt ook bezocht. Vanaf de top van dit gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. Daarna keert u terug naar uw hotel. 's Avonds kunt u op eigen gelegenheid aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 8 Vientiane - Hanoi
De ochtend is nog vrij te besteden in Vientiane. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Hanoi, gelegen in het noorden van Vietnam. Bij aankomst aldaar wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. U verblijft twee nachten midden in 'the Old Quarter'. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Tip: een leuk restaurant in Hanoi is het City View Café (1 Dinh Tien Hoang, op de 5e verdieping, met zicht op het Hoan Kiem meer). Wilt u het traditionele Vietnamese gerecht 'pho' proberen, dineer dan in het Pho Bat Dan Restaurant (49 Bat Dan, Hoan Kiem District).
Dag 9 Hanoi
Samen met uw Engelssprekende privégids maakt u in de ochtend een stadstour in Hanoi. U passeert het historische Ba Dinh plein, waar Ho Chi Minh in 1945 de onafhankelijkheid van Vietnam heeft uitgeroepen. U kunt een wandeling maken door Lenin Garden, en loopt door smalle steegjes waar de kleine naaiwinkels al generaties lang in handen zijn van dezelfde families. U bezoekt de Literatuur Tempel (de eerste 'universiteit' van Vietnam) en maakt een wandeling door 'the Old Quarter'. Dit is het leukste en meest authentieke stukje van Hanoi. In deze oude wijk vindt u nauwe straatjes, eetstalletjes, marktjes en kleine winkeltjes. 

De middag is vrij te besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum*, het Hoan Kien meer, de One Pillar Pagoda, de Literatuur Tempel, de Hoa Lo gevangenis (bekend als "Hanoi Hilton" tijdens de oorlog), het National Fine Arts Museum, de Boeddhistische Tran Quoc Pagoda in het West Lake en het Museum of Ethnology. Bij dit laatste leert u alles over de etnische minderheden van Vietnam.

* het Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag & van 20 september tot 10 december.
Dag 10 Hanoi - Halong Bay
In de ochtend wordt u in circa 2,5 uur naar Halong gebracht (zonder gids). Onderweg passeert u de Red River Delta met rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentiek houten boot voor een indrukwekkende tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). Overnachting en maaltijden zijn aan boord van de Victory Star Cruise.

Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. Tijdens de tocht vaart u langs diverse eilandjes, grotten en (drijvende) vissersdorpjes. Ook heeft u de gelegenheid om een duik te nemen in de zee of te kajakken. Na het bijwonen van de zonsondergang geniet u van een uitgebreid diner.

Noot: de stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het vaarschema, het waterpeil en het aantal deelnemers. De cruise zelf is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
Dag 11 Halong Bay
Vandaag gaat u een ander deel van Halong Bay verkennen. Geniet van de rust en aanschouw de kalkstenen bergen, grotten en drijvende vissersdorpjes. Er is voldoende tijd om te zwemmen, te kajakken en te ontspannen.
Dag 12 Halong Bay - Hanoi - Danang - Hoi An
Na een goed ontbijt (of brunch) vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Na aankomst in de haven volgt een transfer naar de luchthaven van Hanoi. Hier checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Danang. Na aankomst op de luchthaven ('s avonds) wordt u naar uw hotel in Hoi An gebracht.

Noot: we hebben nu een accommodatie nabij het oude centrum van Hoi An geselecteerd maar u kunt ook kiezen voor een strandhotel (op ca. 5km afstand van het oude centrum). Meer informatie is op aanvraag.
Dag 13 Hoi An
De komende twee dagen zijn vrij te besteden. In het oude centrum van Hoi An kunt u een leuke stadswandeling maken. U vindt hier onder andere de Japanse brug, een kleurrijke markt, historische gebouwen en diverse tempels. Hoi An is een pittoresk en sfeervol stadje waarbij enkele historische gebouwen en huisjes geopend zijn voor bezoekers. De inrichting van deze huisjes ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als eeuwen geleden. Hoi An staat verder bekend om de vele kledingwinkels in het centrum waar u kleding op maat kan laten maken (tip: verzamel thuis alvast wat ideetjes). Erg leuk is ook een bezoek aan een lampionnen-fabriek, een van de specialiteiten van Hoi An. U krijgt hier zelf de gelegenheid om een lampion te ontwerpen en te produceren.

Tip: een leuk restaurantje in het centrum van Hoi An is het Hai Café. In een sfeervolle tuin worden o.a. smaakvolle BBQ-gerechten en heerlijke toetjes geserveerd.
Dag 14 Hoi An
Dag ter vrije besteding. Gebruik deze dag bijvoorbeeld om te relaxen aan het strand. Optioneel kunnen we kooklessen voor u verzorgen. Hierbij leert u alles over de Vietnamese keuken. Ook kunt u fietsen huren en zo de omgeving gaan verkennen (evt. samen met een gids). Vanuit Hoi An kunt u tevens een uitstapje maken naar My Son. Dit tempelcomplex ligt op ca. 40km ten zuidwesten van Hoi An en is sinds 1999 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Hindoestaanse heiligdom bestaat uit bijna 80 religieuze gebouwen.
Dag 15 Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City
Transfer naar de luchthaven van Danang voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City, wat door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd. De stad heeft ongeveer 9 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam.

Na aankomst staat onder begeleiding van een Engelssprekende gids een stadstour op het programma. U ziet niet alleen enkele ‘highlights’ maar leert ook meer over het culturele en architectonische verleden van Vietnam én u komt in gesprek met enkele ‘locals’. Dit levert interessante verhalen op. U start bij het iconische postkantoor, gebouwd tussen 1886 en 1891, en tegenwoordig één van de bekendste gebouwen van Vietnam. Via Dong Khoi Street en het Gia Long Paleis (het Ho Chi Minh City Museum) wandelt u naar Le Loi Street waar u een lokale ambachtsman ontmoet die gespecialiseerd is in traditionele gravures. Daarna wandelt u verder naar de oude centrale markt (de auto staat stand-by), voordat u aankomt bij het oudste koloniale appartement van de stad, gebouwd in 1886. Tegenwoordig zijn hier veel hippe boetiekjes en koffietentjes te vinden. Tijdens een kopje koffie praat u met een ‘local’ die hier in 1975 is komen wonen en u veel kan vertellen over alle veranderingen sinds die tijd. Tot slot neemt u een kijkje bij de voormalige ‘Banque de l'Indochine’. Dit is een prachtig voorbeeld van de oost / west fusie-stijl van de ‘Indochinois’ waar dit gebied om bekend staat. Aansluitend volgt een transfer naar het hotel.
Dag 16 Cu Chi Tunnels
Deze ochtend maakt u een excursie naar de Cu Chi Tunnels, gelegen op ca. 35km ten noordwesten van Ho Chi Minh City. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren '40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Middels een wandeling door de ondergrondse gangen krijgt u een goede indruk van de situatie destijds.

Daarna keert u terug naar "HCMC", waar de rest van de middag vrij te besteden is. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken door Cholon; de Chinese wijk van Ho Chi Minh City. U vindt hier diverse Chinese tempeltjes, winkeltjes en de Chinese markt Binh Tay. Andere interessante bezienswaardigheden in “HCMC” zijn het Reunification Palace, het Operahuis, het Stadhuis en het War Remnants Museum.
Dag 17 Mekong Delta
U verlaat de drukke straten en moderne gebouwen van Ho Chi Minh City voor een dagexcursie naar de Mekong Delta. Dit is de meest waterrijke regio van Vietnam en wordt ook wel 'de rijstkom van Vietnam' genoemd. Per auto reist u naar Cai Be, waar u aan boord gaat van een (privé)boot voor een ontdekkingstocht door de Mekong Delta. U passeert drijvende marktkraampjes, smalle kanalen, kleine dorpjes, traditionele huizen en viskwekerijen. Er wordt een stop gemaakt bij een familiebedrijfje, gespecialiseerd in de productie van o.a. rijst en kokosnoot. Ook wandelt u door een lokaal dorpje waar veel fruit wordt verbouwd. Vervolgens maakt u kennis met lokale families die al generaties lang wonen in hetzelfde huis; een prachtig voorbeeld van traditionele ‘Mandarin’ architectuur. Hier geniet u van een heerlijke, typische Mekong-lunch (inbegrepen). Vanaf Cai Be reist u eind van de middag per auto weer terug naar Ho Chi Minh City.
Dag 18 Ho Chi Minh City - Phan Thiet
Na het ontbijt verlaat u Ho Chi Minh City en gaat u op weg naar Phan Thiet. Deze rit van circa 3,5 uur biedt prachtige uitzichten en een zeer divers landschap. Langs rubberplantages rijdt u een meer woestijnachtig klimaat binnen met onderweg veel cactussen en fruitbomen. Na aankomst checkt u in bij het Blue Ocean Resort, waar u de komende nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. 's Avonds kunt u terecht in goede visrestaurantjes.
Dag 19 Mui Ne Beach
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee, het strand, de faciliteiten van het hotel, de overheerlijke Vietnamese keuken of een traditionele massage. In de maanden augustus tot december is Mui Ne erg populair bij surfers vanwege de hoge golven. Ook 'body boarding', 'wake boarding' en kajakken behoren tot de mogelijkheden.
Dag 20 Mui Ne Beach
Dag ter vrije besteding. Relax aan het prachtig witte, 10km lange zandstrand van Mui Ne. U kunt hier bijkomen van alle indrukken tot nu toe en de reis op een ontspannende manier afsluiten.
Dag 21 Mui Ne - Ho Chi Minh City - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd reist u terug naar Ho Chi Minh City, waar u naar de luchthaven wordt gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • regionale vlucht: Vientiane - Hanoi
  • binnenlandse vluchten: Hanoi - Danang & Danang - Ho Chi Minh City
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • treinreis: Luang Prabang - Vang Vieng (1e klas)
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • 3-daagse Halong Bay Cruise
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
  • visumkosten Vietnam (ca. USD 25 pp)
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Maison Dalabua - Luang Prabang
Bent u op zoek naar een hotel nabij het centrum van Luang Prabang waar u tevens kunt genieten van de rust? Dan is Maison Dalabua iets voor u! Dalabua betekent ‘Princess of Lotus’ en het hotel doet haar naam ook echt eer aan. Het hotel wordt namelijk volledig omringd door prachtige lotusvijvers en een tropische tuin. Het centrum, met onder andere de avondmarkt en het Koninklijk Paleis, vindt u op vijf minuten loopafstand. De internationale luchthaven van Luang Prabang ligt op 15 minuten rijden. De kamer zijn ruim van opzet en onder andere voorzien van een eigen badkamer, airconditionering, minibar, regendouche en thee- en koffiefaciliteiten. ’s Avonds kunt u in het Rim Naam Restaurant genieten van de Laotiaanse specialiteiten. Ook kunt u hier terecht voor verfrissende cocktails en verse vruchtensappen. Vanuit het hotel bestaat de mogelijkheid om gratis fietsen te huren om zo het centrum te verkennen. Het hotel biedt daarnaast gratis WIFI en 24-uurs receptie en het personeel zal er alles aan doen om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen.

Inthira Vang Vieng - Vang Vieng
Gelegen op korte afstand van het centrum van Vang Vieng, aan de oever van de Nam Song rivier, vindt u het Inthira Hotel. Het is een modern hotel met 38 ruime kamers, verdeeld over drie categorieën. Alle kamers beschikken over airconditioning, een moderne badkamer, een comfortabel bed en een eigen balkon met zitje. Vanaf het balkon kijkt u uit op de kalkstenen bergen en de Nam Song rivier. Ook kunt u hier vandaan genieten van een prachtige zonsondergang! Inthira beschikt verder over een goed restaurant en een heerlijk zwembad.

Sabaidee @ Lao Hotel - Vientiane
Het Sabaidee @ Lao Hotel is een prima middenklasse hotel (3-sterren) in het centrum van Vientiane. Er zijn 80 kamers, verdeeld over twee gebouwen van zes verdiepingen. Het hotel richt zich op zakenreizigers maar door de nette, moderne kamers is het ook een goede keus voor PANGEA klanten.

Hotel de l'Opera - Hanoi
De stijl van dit 5-sterren hotel is modern en door het Accor management erg geschikt voor de Europese reiziger. Dit geldt voor zowel het comfort in de kamers, de restaurants en de service van het personeel. De 107 kamers, verdeeld over 8 verdiepingen en 4 kamertypes, zijn erg ruim, netjes en bieden veel comfort. Vanaf het (binnen) zwembad met (buiten) terras heeft u uitzicht op het Opera Theater. Ook het Hoan Kiem meer vindt u op korte afstand. Hotel de l’Opera is een goede keus in Hanoi!

Victory Star Cruise - Halong Bay
De Victory Star Cruise is van dezelfde organisatie als de Bai Tho Junk Boat, maar dan de luxe variant (ca. 5-sterren). Ook zij bieden meerdaagse cruises door het prachtige Halong Bay aan. Er zijn drie type boten: met 2 (privé), 24 of 32 ruime slaapcabines: voor twee of drie personen (18-24m2). De 2-persoons cabines hebben een balkon. Ook zijn er suites met balkon, (jacuzzi-)bad en/of sauna aanwezig (28-34m2). Alle kamers hebben airconditioning, een eigen badkamer en een raam zodat u optimaal kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving. Verder kunt u kajakken, snorkelen, vissen en deelnemen aan Tai Chi- of kooklessen. Of geniet van een massage in de Spa. De Victory Star Cruise staat tevens bekend om de overheerlijke (seafood) maaltijden en het comfortabele zonnedek.

Almanity Hoi An Wellness Resort - Hoi An
Almanity is een vrij grote accommodatie in Hoi An, maar met een zeer persoonlijke sfeer. Daarnaast staan ze bekend om de goede 'wellness & spa'. Als hotelgast kunt u gratis gebruik maken van de gym, de stoomcabine en de sauna. Ook zijn er veel andere spa-behandelingen mogelijk. Genieten maar! Het hotel ligt op loopafstand van het oude centrum, maar net niet in de drukte. Daardoor is er meer ruimte, bijvoorbeeld voor een groot zwembad, een mooi restaurant (met het meest uitgebreide ontbijtbuffet van Hoi An) en een zeer mooi opgezette Spa. Hierdoor voelt het ook wel meer als een resort, dus voor mensen die de koloniale stijl van Vietnam (of Hoi An) zoeken, niet de juiste accommodatie. De ca. 140 kamers zijn ontzettend ruim en bijzonder sfeervol. De manier waarop glas en licht gebruikt worden, is erg mooi. U heeft keuze uit zes verschillende kamertypes, zo is er voor ieder wat wils. Bent u in Hoi An en wilt u verblijven in een Spa-resort op loopafstand van het oude centrum, dan is het Almanity Hoi An Wellness Resort de juiste keuze voor u!

Hotel des Arts Saigon - Ho Chi Minh City
Op zoek naar een luxe, bijzondere accommodatie in het bruisende centrum van Ho Chi Minh City? Dan raden wij Hotel des Arts Saigon aan. Dit 5-sterren hotel behoort tot de MGallery Collection en is in 2016 in de prijzen gevallen bij de World Luxury Hotel Awards. In Hotel des Arts Saigon wordt u mee terug genomen naar de tijd van het Frans-koloniale Vietnam. Enkele steekwoorden? Romantiek, kunst, elegantie en luxe. Uiteraard wordt dit gecombineerd met alle comfort van de 21e eeuw. Het hotel beschikt over 168 kamers en suites, in verschillende prijsklasses. De meubels en schilderingen zijn gemaakt door Vietnamese artiesten, speciaal voor dit hotel. Ook kunt u de persoonlijke collectie schilderijen en antiek van de eigenaar bewonderen. Overige faciliteiten zijn: een zwembad, een Spa, twee restaurants, een kunst-café en een rooftop-bar. Er komen vaak artiesten optreden. Het is een unieke ervaring om in Hotel des Arts Saigon te verblijven!

Blue Ocean Resort - Phan Thiet / Mui Ne Beach
Het 4-sterren Blue Ocean Resort biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het heeft 4-sterren, maar meer een 3-sterren uitstraling. Alle 84 kamers zijn netjes, ruim en modern ingericht. Er is alleen laagbouw: maximaal 2 verdiepingen of bungalows. PANGEA Travel raadt dit resort met name aan voor gezinnen. Naast de standaard kamers zijn er ook speciale familie bungalows. Het Blue Ocean Resort ligt aan een van de mooiste stukjes strand, in het toeristische centrum van Mui Ne.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »