Menu

Laos & Vietnam rondreis

De hoogtepunten van Laos en Vietnam ontdekken op individuele basis? Kies dan voor deze leuke combinatiereis. De reis start in Laos waar u de bekendste plaatsjes bezoekt: Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane. In Vietnam reist u van noord naar zuid waarbij u onder andere een indrukwekkende cruise maakt door het sprookjesachtige Halong Bay, de Cu Chi Tunnels aandoet en de Mekong Delta gaat verkennen. Uiteraard verblijft u ook in de hoofdstad Hanoi, het lieflijke Hoi An en de metropool Ho Chi Minh City. De reis wordt ontspannen afgesloten aan het strand van Mui Ne, gelegen nabij Phan Thiet. Tijdens de rondreis wordt u begeleid door een auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids. Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en ontmoet u het échte Laos en Vietnam!

Reisduur: 21 dagen

Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane - Hanoi - Halong Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Cu Chi - Mekong Delta - Phan Thiet - Mui Ne

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Laos & Vietnam rondreis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een unieke reis, omdat het de leukste plekjes van Laos en Vietnam combineert.
 • De meeste steden zijn eenvoudig zelf te verkennen, hier verzorgen we dan ook geen gids.
 • Waar mogelijk verblijft u in sfeervolle, kleinschalige hotels die van alle gemakken zijn voorzien.
 • We hebben gekozen voor een 3-daagse cruise in Halong Bay, zodat u ook een minder toeristisch deel ziet.
 • Van Vientiane naar Hanoi reist u per vliegtuig, zodat u geen tijd verliest met reizen en ingewikkelde grensovergangen.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Laos - Luang Prabang - monniken - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.

Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditioneel Laotiaanse barbecue. De staf spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
De komende dagen zijn ter vrije besteding in Luang Prabang. U kunt het centrum eenvoudig zelf verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets. Start de dag bijvoorbeeld met het bijwonen van de offerronde van de monniken (ca. 06.00 uur). Lange rijen monniken in oranje gewaden verlaten de pagodes om eten te ontvangen die de inwoners aan hen geven. De belangrijkste bezienswaardigheden in Luang Prabang zijn: het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Sene, Wat Mai, Wat Xieng Thong en Wat Visoun. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Aan het einde van de middag is het leuk om de 328 treden van Mount Phousi te beklimmen. Eenmaal boven kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang.
Dag 3 Luang Prabang
Opnieuw een vrije dag in Luang Prabang. Maak bijvoorbeeld een boottocht naar de heilige grotten van Pak Ou (op ongeveer 2 uur varen, over de magische Mekong rivier). Er zijn twee grotten die te bezichtigen zijn: Tham Ting (lower cave) en Tham Theung (upper cave). In beide grotten tezamen staan meer dan vijfduizend Boeddha’s.
Dag 4 Luang Prabang - Vang Vieng
Per auto met privéchauffeur en Engelssprekende gids reist u vandaag in ongeveer vijf uur naar Vang Vieng. In overleg kunt u eventueel onderweg stops inlassen. Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door prachtige karstgebergtes, diepe grotten en mooie wandelroutes. Na aankomst brengt u een bezoek aan Tham Jang, de bekendste grot van deze regio. Ook de grot Tham Phu Kham wordt aangedaan. Vervolgens checkt u in bij het charmante Riverside Boutique Resort waar u twee nachten verblijft. 's Avonds kunt u terecht in een van de vele restaurants in het centrum.
Dag 5 Vang Vieng
Dag ter vrije besteding in Vang Vieng. U kunt eventueel 'motorbikes' of mountainbikes huren en zo de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar Tham Sang (de Elephant Cave), gelegen ten noorden van Vang Vieng. Deze grot is een belangrijke Boeddhistische plaats die haar naam dankt aan de unieke kalkstenen rotsformatie. Of bezoek de nabij gelegen Snail Cave. Deze grot slingert zich een weg diep de grot in waarbij u na circa één uur uitkomt bij een kristalheldere bron. Hier kunt u zwemmen terwijl de grot door kaarslicht wordt verlicht. Ook de Deep Cave en de Water Cave zijn een bezoek waard. Verder staat Vang Vieng bekend om het 'tuben', waarbij u per vrachtwagenband over de Nam Song rivier vaart.
Dag 6 Vang Vieng - Vientiane
De reis wordt vervolgd naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Het is een rit van ongeveer drie uur. U checkt in bij het hotel waarna de rest van de dag vrij te besteden is. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. U kunt deze middag eventueel een fietstocht maken naar Wat Sok Pa Luang (3km). Bij deze tempel kunt u genieten van een traditionele massage en sauna. Ook kunt u hier mediteren met monniken.
Dag 7 Vientiane
Samen met uw privé gids maakt u vandaag een stadstour in Vientiane. De tour start bij Wat Sisaket, de enige tempel die nog intact is na de Thaise invasie van 1828. Kunstliefhebbers mogen het National Museum of Religious Art niet overslaan. In dit museum, gevestigd in Wat Haw Pha Keow, vindt u de mooiste collectie Boeddha’s in Laos. Ook brengt u een bezoek aan Wat Simuang, de meest bekende tempel in Vientiane, en de markt Talat Sao. Vervolgens verlaat u het centrum en reist u naar het Xieng Khuan Boeddhapark, gelegen op ca. 25km ten oosten van Vientiane. Hier staan tientallen Boeddhistische en Hindoeïstische beelden en sculpturen. Onderweg stopt u nog bij de Friendship Bridge. Eenmaal terug in Vientiane bezoekt u Pha That Luang. Deze stoepa is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’) wordt ook bezocht. Vanaf de top van dit gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. Daarna keert u terug naar uw hotel. 's Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.

Noot: het Wat Phra Keo Museum is dicht voor renovaties tot het einde van 2015. In overleg met uw gids bespreekt u een alternatief, bijvoorbeeld een bezoek aan het even fascinerende National Museum.
Dag 8 Vientiane - Hanoi
De ochtend is nog vrij te besteden in Vientiane. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Hanoi, gelegen in het noorden van Vietnam. Bij aankomst aldaar wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. U verblijft twee nachten midden in 'the Old Quarter'. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Tip: een leuk restaurant in Hanoi is het City View Café (1 Dinh Tien Hoang, op de 5e verdieping, met zicht op het Hoan Kiem meer). Wilt u het traditionele Vietnamese gerecht 'pho' proberen, dineer dan in het Pho Bat Dan Restaurant (49 Bat Dan, Hoan Kiem District). Aan het West Lake is Don's Bistro een aanrader (16 Quang An Road).
Dag 9 Hanoi
Dag ter vrije besteding. Hanoi is een leuke stad om op eigen gelegenheid te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum*, het Hoan Kien meer, de One Pillar Pagoda, de Literatuur Tempel, de Hoa Lo gevangenis (bekend als "Hanoi Hilton" tijdens de oorlog), het National Fine Arts Museum, de Boeddhistische Tran Quoc Pagoda in het West Lake en het Museum of Ethnology. Bij dit laatste leert u alles over de etnische minderheden van Vietnam. Ook leuk is een cyclo-tocht door ‘the Old Quarter’. Deze lokale taxi brengt u door nauwe straatjes, langs marktjes en straatjes waarbij één product centraal staat. In de avond kunt u, optioneel, een bezoek brengen aan het bekende Waterpoppen Theater. * het Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag & van 20 september tot 10 december.
Dag 10 Hanoi - Halong Bay
In de ochtend wordt u in circa drie uur naar Halong gebracht. Onderweg passeert u de Red River Delta met haar rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentieke houten boot voor een indrukwekkende 3-daagse tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). Tijdens de tocht vaart u langs diverse eilandjes, grotten en drijvende vissersdorpjes. Overnachting en maaltijden zijn aan boord van de Bai Tho Junk Boat. Halong Bay is bekend om haar bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. Na een heerlijke Vietnamese lunch vaart u naar de grotten Thien Cung, Dau Go en/of Sung Sot (het aantal grotten dat u aandoet / de route is afhankelijk van het weer). In de namiddag heeft u tijd om te kajakken, te zwemmen en te genieten van de zon. 's Avonds kunt u genieten van een overheerlijk ‘seafood’ diner en een fantastische zonsondergang.
Dag 11 Halong Bay
Vandaag gaat u Halong Bay verder verkennen. U vaart naar een meer afgelegen deel waardoor het minder toeristisch is. Onderweg maakt u wederom stops bij diverse grotten, kleine eilandjes en verlaten strandjes. Ook wordt er wederom een 'seafood lunch' geserveerd en heeft u de gelegenheid om een duik te nemen in de zee en / of te kajakken. Er is voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de rust en de mooie omgeving.
Dag 12 Halong Bay - Hanoi - Danang - Hoi An
Na een goed ontbijt en eventueel Tai Chi lessen vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Er wordt nog een stop gemaakt bij Bai Tu long Bay, Teapot Island, Chopstick Island en Bai The Mountain (onder voorbehoud van de route / het weer). De boottocht eindigt met een lunch. Vervolgens gaat u van boord en wordt u per auto naar de luchthaven van Hanoi gebracht. U checkt in voor de binnenlandse vlucht naar Danang, gelegen in Centraal-Vietnam. Na aankomst op deze luchthaven wordt u verwelkomd en aansluitend naar Hoi An gebracht. Hier verblijft u de komende drie nachten.
Dag 13 Hoi An
De komende twee dagen zijn vrij te besteden. In het oude centrum van Hoi An kunt u een leuke stadswandeling maken. U vindt hier onder andere de Japanse brug, een kleurrijke markt, historische gebouwen en diverse tempels. Hoi An is een pittoresk en sfeervol stadje waarbij enkele historische gebouwen en huisjes geopend zijn voor bezoekers. De inrichting van deze huisjes ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als eeuwen geleden. Hoi An staat verder bekend om de vele kledingwinkels in het centrum waar u kleding op maat kan laten maken (tip: verzamel in Nederland alvast wat ideetjes). Erg leuk is ook een bezoek aan een lampionnen-fabriek, een van de specialiteiten van Hoi An. U krijgt hier zelf de gelegenheid om een lampion te ontwerpen en te produceren.

Tip: een leuk restaurantje in het centrum van Hoi An is het Hai Café. In een sfeervolle tuin worden o.a. smaakvolle BBQ-gerechten en heerlijke toetjes geserveerd.
Dag 14 Hoi An
Dag ter vrije besteding. Gebruik deze dag bijvoorbeeld om te relaxen aan het strand. Optioneel kunnen we kooklessen voor u verzorgen bij de Red Bridge Cooking School. Hier leert u alles over de Vietnamese keuken. Ook kunt u fietsen huren en zo de omgeving gaan verkennen (of samen met een gids). Vanuit Hoi An kunt u eventueel ook een bezoek brengen aan My Son. Dit tempelcomplex ligt op ca. 40km ten zuidwesten van Hoi An en is sinds 1999 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Hindoestaanse heiligdom bestaat uit bijna 80 religieuze gebouwen.
Dag 15 Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City
Transfer naar de luchthaven van Danang voor de korte, binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst reist u aansluitend naar de Cu Chi Tunnels. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren '40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Middels een wandeling door de ondergrondse gangen krijgt u een goede indruk van de situatie destijds. Vervolgens checkt u in bij een centraal gelegen hotel in "HCMC". U verblijft hier drie nachten.
Dag 16 Ho Chi Minh City & Mekong Delta
U gaat vandaag de Mekong Delta in; het meest waterrijke gebied van Vietnam. Er staat een indrukwekkende tour gepland; deels per auto en deels per boot (een traditionele 'junk' op privé basis). U kunt zo uitgebreid genieten van het dagelijks leven in deze belangrijke regio. De eerste stop is in Cai Be waar u per boot een drijvende markt bezoekt. Ook worden er familiebedrijfjes bezocht die gespecialiseerd zijn in de productie van onder andere rijst, vis en kokosnoot. Via smalle kanalen en eilandjes komt u aan bij uw lunchlocatie. Na een traditionele lunch (uiteraard met heel veel fruit; de specialiteit van dit gebied) vaart u langs Dong Hoa Hiep en de An Binh eilandjes. Hier ontmoet u het authentieke Vietnam. In de namiddag bent u terug in Ho Chi Minh City.
Dag 17 Ho Chi Minh City
Dag ter vrije besteding in Ho Chi Minh City, door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd. De stad heeft ongeveer 9 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Cholon; de Chinese wijk. U vindt hier diverse Chinese tempeltjes, winkeltjes en de Chinese markt Binh Tay. De bekendste bezienswaardigheden in het centrum van "HCMC" zijn: het War Museum, het Presidential Palace, de Notre Dam Kathedraal, het Postkantoor en het Stadhuis. U kunt eventueel ook kiezen voor een uitstapje naar de indrukwekkende tempel van Cao Dai. Hier heeft een geloofsgemeenschap vijf religies samengevoegd. U ziet onder andere invloeden uit het Hindoeïsme en het Christendom. Het is hier mogelijk om een (speciale) gebedsdienst bij te wonen. Tip: een leuk restaurant in "HCMC" is The Temple Club (29 Ton That Thiep Street, District 1). Hier worden heerlijke traditionele, zuid-Vietnamese gerechten geserveerd. Of maak uw eigen loempia's in het Wrap and Roll Restaurant (67 Hai Ba Trung & 97B Nguyen Trai, District 1).
Dag 18 Ho Chi Minh City - Phan Thiet / Mui Ne
Na het ontbijt verlaat u Ho Chi Minh City en gaat u op weg naar Mui Ne (op korte afstand van Phan Thiet). Deze rit van circa vier uur biedt prachtige uitzichten en een zeer divers landschap. Langs rubberplantages rijdt u een meer woestijnachtig klimaat binnen met onderweg veel cactussen en fruitbomen. Na aankomst checkt u in bij het Allez Boo Beach Resort & Spa, waar u de komende nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. 's Avonds kunt u terecht in goede visrestaurantjes.
Dag 19 Mui Ne Beach
De komende vier dagen zijn ter vrije besteding aan het prachtig witte, 10km lange zandstrand van Mui Ne. U kunt hier bijkomen van alle indrukken tot nu toe en de reis op een ontspannende manier afsluiten.
Dag 20 Mui Ne Beach
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee, het strand, de faciliteiten van het resort, de overheerlijke Vietnamese keuken of een traditionele massage. In de maanden augustus tot december is Mui Ne erg populair bij surfers vanwege de hoge golven. Ook 'body boarding', 'wake boarding' en kajakken behoort tot de mogelijkheden. Optionele tours kunnen eventueel in het resort geboekt worden. Erg indrukwekkend is een bezoek aan de nabij gelegen rode zandduinen. U kunt hier gaan 'sandboarden' en genieten van een mooie zonsopkomst. Breng een dezer dagen ook zeker een bezoek aan de vissershaven. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is men bezig de visvangst binnen te halen. De vissers gebruiken 'thung chai'; grote waterdichte manden. U kunt hier mooie foto's maken en een kijkje nemen in het dagelijks leven van de lokale bevolking.
Dag 21 Mui Ne - Ho Chi Minh City - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Mui Ne. U wordt naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vlucht: Vientiane - Hanoi
 • binnenlandse vluchten: Hanoi - Danang & Danang - Ho Chi Minh City
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per minibus met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Laos, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • visumkosten Vietnam, ca. USD 25 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Maison Dalabua - Luang Prabang
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een hotel nabij het centrum van Luang Prabang waar u tevens kunt genieten van de rust? Dan is Maison Dalabua iets voor u! Dalabua betekent ‘Princess of Lotus’ en het hotel doet haar naam ook echt eer aan. Het hotel wordt namelijk volledig omringd door prachtige lotusvijvers en een tropische tuin. Het centrum, met onder andere de avondmarkt en het Koninklijk Paleis, vindt u op vijf minuten loopafstand. De internationale luchthaven van Luang Prabang ligt op 15 minuten rijden. De kamer zijn ruim van opzet en onder andere voorzien van een eigen badkamer, airconditionering, minibar, regendouche en thee- en koffiefaciliteiten. ’s Avonds kunt u in het Rim Naam Restaurant genieten van de Laotiaanse specialiteiten. Ook kunt u hier terecht voor verfrissende cocktails en verse vruchtensappen. Vanuit het hotel bestaat de mogelijkheid om gratis fietsen te huren om zo het centrum te verkennen. Het hotel biedt daarnaast gratis WIFI en 24-uurs receptie en het personeel zal er alles aan doen om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen.

The Elephant Crossing Hotel
incl. ontbijt
The Elephant Crossing Hotel is een charmant boutique hotel in Vang Vieng. Het hotel ligt aan de Nam Song rivier en wordt omgeven door limestone bergen. De 31 comfortabele en elegante kamers zijn voorzien van houten vloeren en meubels. Vanaf uw privé balkon met zithoek heeft u een prachtig uitzicht over de rivier en de bergen. In het traditionele ingerichte open-air restaurant worden Laotiaanse specialiteiten geserveerd, bereid met lokaal geteelde groenten en kruiden. Vanuit het hotel kunt u diverse excursies boeken en in de omgeving kunt u onder andere vissen, wandelen en fietsen. Daarnaast kunt u bij The Elephant Crossing Hotel terecht voor een rustgevende massage.

Hotel de l'Opera - Hanoi
incl. ontbijt
De stijl van dit 5-sterren hotel is modern en door het Accor management erg geschikt voor de Europese reiziger. Dit geldt voor zowel het comfort in de kamers, de restaurants en de service van het personeel. De 107 kamers, verdeeld over 8 verdiepingen en 4 kamertypes, zijn erg ruim, netjes en bieden veel comfort. Vanaf het (binnen) zwembad met (buiten) terras heeft u uitzicht op het Opera Theater. Ook het Hoan Kiem meer vindt u op korte afstand. Hotel de l’Opera is een goede keus in Hanoi!

Victory Star Cruise - Halong Bay
De Victory Star Cruise is van dezelfde organisatie als de Bai Tho Junk Boat maar dan de luxe variant (4 sterren). Er zijn drie type boten: met 2 (privé), 24 of 32 ruime slaapcabines: voor twee of drie personen (18-19m2). De 2-persoons cabines hebben een balkon. Ook zijn er suites met balkon, (jacuzzi-)bad en/of sauna aanwezig (26-32m2). Alle kamers hebben airconditioning, een eigen badkamer en een raam zodat u optimaal kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving. Verder kunt u kajakken, snorkelen, vissen en deelnemen aan Tai Chi- of kooklessen. Of geniet van een massage in de spa. De Victory Star Cruise staat tevens bekend om de overheerlijke (seafood) maaltijden en het comfortabele zonnedek.

Almanity Hoi An Wellness Resort - Hoi An
incl. ontbijt
Almanity is een grote accommodatie in Hoi An, maar met een zeer persoonlijke sfeer. Daarnaast is de 90 minuten durende ‘Spa Journey’, die iedere dag inbegrepen is, een zeer prettige bijkomstigheid. Het hotel ligt op loopafstand van het oude centrum, maar net niet in de drukte. Daardoor is er meer ruimte, bijvoorbeeld voor een groot zwembad, een mooi restaurant (met het meest uitgebreide ontbijtbuffet van Hoi An) en een zeer mooi opgezette Spa. Hierdoor voelt het ook wel meer als een resort, dus voor mensen die de koloniale stijl van Vietnam (of Hoi An) zoeken, niet de juiste accommodatie. De 145 kamers zijn ontzettend ruim en bijzonder sfeervol. De manier waarop glas en licht gebruikt worden, is erg mooi. Het bed staat op een soort verhoging. Bent u in Hoi An en wilt u verblijven in een Spa-resort op loopafstand van het oude centrum, dan is Almanity de juiste keuze voor u!

Hotel des Arts Saigon - Ho Chi Minh City
incl. ontbijt
Op zoek naar een luxe, bijzondere accommodatie in het bruisende centrum van Ho Chi Minh City? Dan raden wij Hotel des Arts Saigon aan. Dit 5-sterren hotel behoort tot de MGallery Collection en is in 2016 in de prijzen gevallen bij de World Luxury Hotel Awards. In Hotel des Arts Saigon wordt u mee terug genomen naar de tijd van het Frans-koloniale Vietnam. Enkele steekwoorden? Romantiek, kunst, elegantie en luxe. Uiteraard wordt dit gecombineerd met alle comfort van de 21e eeuw. Het hotel beschikt over 168 kamers en suites, in verschillende prijsklasses. De meubels en schilderingen zijn gemaakt door Vietnamese artiesten, speciaal voor dit hotel. Ook kunt u de persoonlijke collectie schilderijen en antiek van de eigenaar bewonderen. Overige faciliteiten zijn: een zwembad, een Spa, twee restaurants, een kunst-café en een rooftop-bar. Er komen vaak artiesten optreden. Het is een unieke ervaring om in Hotel des Arts Saigon te verblijven!

Blue Ocean Resort - Phan Thiet / Mui Ne Beach
incl. ontbijt
Het 4-sterren Blue Ocean Resort biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het heeft 4-sterren, maar meer een 3-sterren uitstraling. Alle 84 kamers zijn netjes, ruim en modern ingericht. Er is alleen laagbouw: maximaal 2 verdiepingen of bungalows. PANGEA Travel raadt dit resort met name aan voor gezinnen. Naast de standaard kamers zijn er ook speciale familie bungalows. Het Blue Ocean Resort ligt aan een van de mooiste stukjes strand, in het toeristische centrum van Mui Ne.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »