Menu

Thailand & Laos: Volg de Mekong

Deze 13-daagse reis volgt een deel van de levensader van Zuidoost-Azië: de Mekong rivier. Na Chiang Mai en Chiang Rai, gelegen in het noorden van Thailand, steekt u de grens naar Laos over. Per ‘local slow boat’ (privé) vaart u in twee dagen naar Luang Prabang. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving. Een unieke kans! Ook de Laotiaanse plaatsen Vang Vieng en Vientiane worden tijdens deze reis aangedaan.

Noot: in dit reisvoorbeeld zijn geen tours in de steden (Chiang Mai, Chiang Rai, Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane) opgenomen. Mocht u dit wel wensen, dan kunnen we dat eenvoudig aan het programma toevoegen, o.b.v. uw persoonlijke interesses.

Reisduur: 13 dagen

Chiang Mai - Chiang Rai - Mekong rivier - Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Thailand & Laos: Volg de Mekong inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De reis start in Chiang Mai, zodat u de drukte van Bangkok vermijdt en kunt genieten van het aangename klimaat in het noorden van Thailand.
 • Bijzonder is de 2-daagse tocht over de Mekong rivier; hiervoor selecteren we een eigen 'local slow boat' (privé) zodat u optimaal kunt genieten van deze regio.
 • Inclusief bezoek aan de highlights van Laos: Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane.
 • De steden kunt u op eigen houtje verkennen (of optioneel met een privégids).
 • U verblijft tijdens deze reis in kleinschalige accommodaties.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Witte tempel, Chiang Rai - Thailand
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Chiang Mai
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Op de luchthaven van Chiang Mai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in het centrum gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Chiang Mai is een prettige stad die u eenvoudig op eigen gelegenheid kunt verkennen, bijvoorbeeld per fiets. In het oude centrum, omringd door een stadsmuur, zijn diverse mooie tempels te vinden. De bekendste zijn: Wat Chiang Man, Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt bij Chang Khlan Road te wandelen. Hier vindt u voordelige souvenirs en de lekkerste gerechten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Chiang Mai
Dag ter vrije besteding in Chiang Mai. Zeker een 'must see' is de Wat Phra That Doi Suthep, gelegen op ca. 15km afstand van Chiang Mai. Dit is een van de meest vereerde Boeddhistische heiligdommen in Noord-Thailand. U bereikt de tempel via een lange trap (ca. 300 treden) of per kabelbaan. Eenmaal boven ziet u een grote, gouden Chedi met daaromheen monnikenverblijven, Boeddhabeelden en monumenten. De vele biddende monniken geven de plaats een aangename sfeer. Vanaf de top heeft u, bij helder weer, een fantastisch uitzicht over Chiang Mai. Ook kunt u een uitstapje maken naar een van de (diervriendelijke) olifantenparken of het Doi Inthanon National Park. Voor liefhebbers van de Thaise keuken is het leuk om kooklessen te volgen. In Chiang Mai vindt u diverse goede adressen, waaronder de Baan Thai Cookery School (www.cookinthai.com).

Noot: indien gewenst, geven we u graag suggesties voor leuke excursies die we vanuit Chiang Mai kunnen verzorgen.
Dag 3 Chiang Mai - Mae Kampong - Chiang Rai
In de ochtend wordt u door uw gids bij het hotel opgehaald en wordt de reis vervolgd naar het dorpje Mae Kampong. U rijdt door de landelijke omgeving bij Chiang Mai en maakt een stop bij een lokale markt. Na aankomst in het dorpje, op 1300m hoogte, wordt u welkom geheten door de lokale bevolking. U maakt kennis met hun tradities, gewoontes en leefwijze. Tijdens een korte wandeling door de jungle aanschouwt u hoe de bevolking leeft in harmonie met de natuur. Ook drinkt u gezamenlijk een kop koffie. Optioneel, en mits de tijd het toelaat, kunt u na afloop de "Flight of the Gibbon" beleven (prijs op aanvraag). Per kabel zweeft u van boomtop tot boomtop, een traject van 18 platformen. Een erg leuke ervaring! Vervolgens rijdt u dwars door de bergen, in ca. drie uur, verder naar Chiang Rai waar u overnacht. Onderweg wordt nog een stop gemaakt bij de 'witte tempel' Wat Rong Khun. U zult versteld staan van de vreemde afbeeldingen en versieringen.

Tip: elke avond vinden er op het centrale marktplein van Chiang Rai optredens plaats. Deze kunt u eventueel onder het genot van een hapje en een drankje bijwonen.
Dag 4 Chiang Rai - Chiang Khong
In de ochtend reist u verder naar Chiang Khong, het grensplaatsje tussen Thailand en Laos. Hier verblijft u één nacht zodat u morgenochtend de oversteek naar Laos kunt maken. Na incheck in de Lanjia Lodge wordt u geïnformeerd over het leven in de 'Golden Triangle' (het grenspunt tussen Thailand, Laos en Myanmar). Zo zijn hier onder andere de etnische stammen Hmong en Lahu woonachtig. Ook de Mekong rivier speelt een belangrijke rol. Vervolgens gaat u op bezoek bij een lokaal Hmong dorpje. U drinkt een kopje thee met de 'shaman', waarbij u meer leert over hun levenswijze en hun rituelen. Wist u bijvoorbeeld dat de Hmong de placenta en navelstreng van hun pasgeboren baby's begraven? Daarna keert u terug naar de lodge. Tijdens het diner (inbegrepen) kunt u genieten van een traditionele voorstelling van de Hmong.
Dag 5 Chiang Khong - Pak Beng
Na het ontbijt volgt de transfer naar de Thais/Laotiaanse grens. Uw gids helpt u met de formaliteiten aan de Thaise kant van de grens. Vervolgens steekt u per shuttlebus (kosten: THB 30 per persoon, ter plaatse contant te voldoen) de brug naar Laos over. Na alle grensformaliteiten daar (u kunt hier uw visum aanschaffen) wordt u naar de pier gebracht waar u aan boord gaat van een privé ‘local slow boat’. De komende twee dagen vaart u met deze boot over de Mekong rivier naar Luang Prabang. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. Een geweldige ervaring! Tijdens de tocht kunt u genieten van de fantastische omgeving. De lunch wordt aan boord van de boot geserveerd (inbegrepen). De boottocht wordt halverwege even onderbroken voor een stop bij een klein bergdorpje. Hier kunt u zien hoe de lokale bevolking leeft. Na aankomst in Pak Beng meert de boot aan nabij uw accommodatie. Pak Beng is een levendig plaatsje dat zich kenmerkt door de houten huisjes die tegen de heuvels zijn gebouwd.
Dag 6 Pak Beng - Ban Baw - Pak Ou - Luang Prabang
Vroege vogels kunnen de dag starten met een bezoek aan de ochtendmarkt van Pak Beng. Verschillende bergstammen komen hier samen om hun waren te verhandelen. Omstreeks 08.30 uur wordt de boottocht vervolgd. In het dorpje Ban Baw waar de traditionele 'rijst-alcohol' Lao Lao wordt geproduceerd, meert u aan zodat u het productieproces van dichtbij kunt zien. Een bezoek aan de heilige grotten van Pak Ou mag vandaag ook niet ontbreken. Bij Pak Ou komen de Mekong en de Nam Ou samen. Er zijn twee grotten die te bezichtigen zijn: Tham Ting (lower cave) en de Tham Theung (upper cave). In beide grotten samen staan meer dan vijfduizend Boeddhabeelden. Aansluitend is het nog ongeveer twee uur varen Luang Prabang. Aan de oever wordt u opgehaald door een auto met privéchauffeur en gids die u naar uw accommodatie in de stad zal brengen.
Dag 7 Luang Prabang
Dag ter vrije besteding in Luang Prabang. Optioneel kunt u vandaag in alle vroegte (ca. 06.00 uur) de lange rijen monniken in oranje gewaden aanschouwen die de pagodes verlaten om eten te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. De rest van de dag kunt u Luang Prabang op eigen gelegenheid verder verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets! Zo kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sene, Wat Xieng Thong en Wat Visoun. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Aan het einde van de middag is het leuk om de Mount Phousi te beklimmen. Eenmaal boven (na 328 treden) kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. In de avond kunt u eventueel op eigen gelegenheid de avondmarkt bezoeken; u vindt hier vele leuke en voordelige souvenirs.
Dag 8 Luang Prabang
Opnieuw een vrije dag. Optioneel verzorgen we een excursie naar "Elephant Village" (op indeling met andere reizigers). Dit olifantenkamp wordt gesteund door de Laotiaanse overheid en gerund door vele vrijwilligers. Het kamp is in 2001 opgericht om olifanten uit de hout- en toeristenindustrie te redden en ze weer een kans op een gewoon 'olifantenleven' te geven. Meer informatie over Elephant Village vindt u op de website: www.elephantvillage-laos.com. Ook kunt u een uitstapje maken naar de indrukwekkende Kuang Si waterval.
Dag 9 Luang Prabang - Vang Vieng
In circa vijf uur rijdt u vandaag verder naar Vang Vieng. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u diverse stops inlassen, bijvoorbeeld bij de vele fruitplantages in Kasi. Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door karstgebergtes, grotten en mooie wandelroutes. Na aankomst brengt u een bezoek aan de Tham Jam grot en is de rest van de dag vrij te besteden. 's Avonds kunt u terecht in een van de vele restaurants.
Dag 10 Vang Vieng
Dag ter vrije besteding. U kunt Vang Vieng en haar indrukwekkende omgeving vandaag op eigen gelegenheid verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld diverse grotten bezoeken, mooie wandelingen maken of eventueel zelfs gaan tuben (= per vrachtwagenband) over de Nam Song rivier. U kunt eventueel ook 'motorbikes' of mountainbikes huren en zo de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar Tham Xang (de Elephant Cave), gelegen ten noorden van Vang Vieng. Deze grot is een belangrijke Boeddhistische plaats die haar naam dankt aan de unieke kalkstenen rotsformatie. Of bezoek de nabij gelegen Snail Cave. Deze grot slingert zich een weg diep de grot in waarbij u na circa één uur uitkomt bij een kristalheldere bron. Hier kunt u zwemmen terwijl de grot door kaarslicht wordt verlicht. Ook de Deep Cave en de Water Cave zijn een bezoek waard.
Dag 11 Vang Vieng - Nam Gum meer - Vientiane
De reis wordt vervolgd naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Na circa twee uur rijden maakt u een stop bij het Nam Gum meer. In dit ca. 250m2 grote stuwmeer liggen verschillende eilandjes. Optioneel kunt u een boottocht op het meer maken (niet inbegrepen). Na aankomst in Vientiane checkt u in bij uw hotel waarna de rest van de dag vrij te besteden is. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme.

Tip: ’s avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 12 Vientiane
Dag ter vrije besteding. U kunt Vientiane eenvoudig op eigen gelegenheid bezoeken. De hoogtepunten van de stad zijn: de Boeddhistische tempel Wat Si Saket (de enige tempel die niet door het Siamese leger verwoest werd in 1828), de gouden stoepa Pha That Luang (de meest heilige plaats in Laos) en het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’). Vanaf de top van dit gebouw heeft u een weids uitzicht over Vientiane. In het National Museum of Religious Art, gevestigd in de Wat Haw Pha Kaew, vindt u een mooie collectie van Boeddha’s. Aanraders buiten het centrum van Vientiane zijn: Wat Xieng Khuane (27km) en Wat Sok Pa Luang (3km). Wat Xieng Khuane is een beeldenpark met vele Boeddhabeelden, waaronder een liggende Boeddha van 50m lang. 
Dag 13 Vientiane - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht heeft u nog vrije tijd in Vientiane. Vertrekt u pas laat, dan kunt u zich voor een traditionele massage en sauna wenden naar Wat Sok Pa Luang zijn (3km buiten het centrum - per fiets / taxi te bereiken). Ook kunt u hier mediteren met monniken. In het Lao National Museum leert u alles over de Laotiaanse geschiedenis. Of ontspan nog even aan de oevers van de Mekong rivier. Op tijd wordt u naar de luchthaven van Vientiane gebracht voor de terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: deze reis kan eenvoudig verlengd worden in Vietnam, Cambodja of een Thais eiland. De mogelijkheden bespreken wij graag met u.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • 2-daagse boottocht over de Mekong rivier
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Laos, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies & entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Tamarind Village - Chiang Mai
incl. ontbijt
Deze unieke en charmante accommodatie is genoemd naar de 200 jaar oude tamarindeboom die in de tuin staat. De stijl is boutique met een Lanna architectuur. Speciaal zijn de tentoonstellingen, de Jazz optredens en de (gratis) activiteiten die er georganiseerd worden: weven, paraplu beschilderen, een wandeling door een lokaal dorpje, etc. Ook kunt u deelnemen aan Thaise kooklessen. De ‘lanna rooms’ (42x) zijn vrij klein maar daarom erg gezellig. De ‘suites’ (3x) laten u zich echt thuis voelen. Tamarind Village is zeer centraal gelegen binnen de oude stadsmuren van Chiang Mai.

Sanctuary Pak Beng Lodge - Pak Beng
incl. ontbijt
Bent u een echte wandelaar? Dan is de Sanctuary Pak Beng Lodge wellicht iets voor u! Deze lodge is gelegen aan de oever van de Mekong, tussen de steden Luang Prabang en Huay Xai en op de grens van Noord-Thailand en Noord-Laos. De Pak Beng Lodge is de ideale uitvalsbasis voor wandelingen van één uur tot een dag. Naast de steden Luang Prabang en Huay Xai bevinden zich in de directe omgeving van de Pak Beng Lodge diverse interessante dorpjes waar u een bezoek aan kunt brengen. Ook een bezoekje waard is het Mekong Elephant Park, dat gewijd is aan de bescherming van de olifanten in Laos. Hier kunt u aanschouwen hoe de olifanten worden gevoerd en hun ochtendbad nemen. Na een lange wandeling kunt u heerlijk ontspannen in de sfeervolle lodge. Met name de zonsopgang- en ondergang zijn prachtig, met op de achtergrond de Mekong rivier en de voorbijvarende bootjes. Verblijven kan in één van de superior, deluxe of suite rooms. De suites beschikken over een groot terras dat uitkijkt op de rivier. Ontspanning staat in de Sanctuary Pak Beng Lodge centraal.

My Dream Boutique Resort - Luang Prabang
incl. ontbijt
Dit middenklasse hotel in Luang Prabang is een aanrader om volledig tot rust te komen. Met zijn prachtige ligging aan de Nam Khan rivier, biedt het My Dream Boutique Resort u een geweldig uitzicht. U kunt genieten van een drankje in de zeer verzorgde tuin of bij het zwembad. Het personeel zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Het centrum ligt aan de andere kant van de rivier en is via een brug goed te bereiken. Het hotel biedt gratis fietshuur aan. De houten bungalows zijn allen ingericht met lokale materialen en geven door de natuurlijke lichtinval een gezellige sfeer. Dit hotel is absoluut één van onze favoriete hotels in Luang Prabang!

Villa Nam Song - Vang Vieng
incl. ontbijt
Villa Nam Song ligt aan de oever van de Nam Song rivier in Vang Vieng. Het kleinschalige hotel beschikt over 16 kamers, welke van alle gemakken zijn voorzien. De kamers liggen verscholen in de tropische tuin. Vanaf enkele kamers heeft u uitzicht op de rivier. ’s Avonds kunt u terecht in La Verandah Riverside Restaurant. De keuken serveert voornamelijk Aziatische en Franse gerechten, bereid met lokaal geteelde groenten en kruiden. The Terrace Bar is de ideale plek om te genieten van een gekoeld drankje. In de omgeving kunt u onder andere raften, fietsen, kayakken en mountainbiken. Ook kunt u uitstapjes boeken bij de excursiebalie van Villa Nam Song.

Beau Rivage Mekong - Vientiane
incl. ontbijt
Beau Rivage Mekong is een uniek hotel in Vientiane. Het laat zich beschrijven als ‘kleurrijk’, ‘artistiek’ en ‘kleinschalig’. Het hotel is gelegen aan de Mekong rivier, op loopafstand van bezienswaardigheden, restaurants en winkeltjes. Er zijn slechts 16 kamers, allen op een andere manier ingericht. De ‘superior rooms’ hebben een fantastisch uitzicht over de Mekong rivier. De kamers zijn niet groot of luxe maar wel comfortabel en apart. Kies voor dit hotel als u op zoek bent naar iets speciaals, op een goede locatie en voor een lage prijs.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »