Menu

Laos & Cambodja familiereis

Laos en Cambodja zijn beiden uitstekend te bereizen voor families met jongere of oudere kinderen. De bekwaamheid en behulpzaamheid van de gidsen en chauffeurs zullen u het reizen enorm verlichten. De Laotianen en Cambodjanen zijn gek op kinderen en hebben veel respect voor reizende gezinnen. U zult overal tijdens uw reis extra aandacht en hulp kunnen verwachten! De Laos en Cambodja familie reis is er één die de hoogtepunten van beide landen combineert in een rustig tempo. Deze 22-daagse reis heeft genoeg rust momenten zodat u lekker languit in het zwembad lang liggen met het gezin. Ook de hotelkamers die wij voor u selecteren zijn van hoge kwaliteit. Tel daar het schitterende en veelzijdige landschap van Luang Prabang bij op met de vele watervallen en de magnifieke tempels van Angkor en uw gezin heeft een ervaring om ooit meer te vergeten!

Reisduur: 22 dagen

 Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane - Pakse - 4000 Islands - Siem Reap/Angkor - Koh Rong - Phnom Penh

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Laos & Cambodja familiereis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • kindvriendelijke accommodaties met zwembaden
 • een ware zegening van monniken
 • watervallen en mogelijkheid hierbij te zwemmen
 • leuk voor jong en oud met veel afwisseling
 • volledig verzorgde reis
 • absolute hoogtepunten op een leerzame manier
 • rustig tempo met veel vrije tijd
 • de met Wereld Erfgoed bekroonde plaats Luang Prabang
 • de wereldberoemde tempels van Angkor op een unieke manier bezocht
 • veel interactie met de lokale bevolking
 • een nog rustig tropische eiland met parelwitte stranden, diep blauwe zee en rijen palmbomen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Laos - Kuangsi Waterval
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. Hier verblijft u de komende twee nachten (+ op dag 5). De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.

Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditioneel Laotiaanse barbecue. Het personeel spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang Kuang Si
Vandaag vertrekt u samen per lokale tuktuk met uw privégids naar de Kuang Si watervallen. Naast het maken van een mooie wandeling kunt u hier ook even zwemmen. De vele watervallen zorgen er voor dat er overal kleine zwembaden zijn ontstaan met helder blauw water. U kunt hier dus heerlijk uw gang gaan met de kinderen te midden van de natuur. Ook bezoekt u het “Bear Rescue Centre” in het park en leert u meer over het beschermen van de Maleisische Sunbear. Vervolgens rijdt u terug richting Luang Prabang en maakt u een stop rond lunchtijd bij een ware “Buffalo farm”. U geniet van een lunch (inbegrepen) op deze Buffel Boerderij voordat u een informatieve rondleiding krijgt en de kinderen zelf leren waarom melk van een buffel zo goed is voor de gezondheid. U mag ook een buffel voeren en zelfs wassen of lekker spelen met de varkentjes en konijntjes die ook op de boerderij rondlopen.
 
Op de terugweg wordt er nog gestopt in lokale minderheidsdorpjes. U ziet dat op slechts korte afstand van Luang Prabang het lokale leven totaal anders en primitief is. Terug in Luang Prabang woont u een traditionele Baci ceremonie bij. Deze zal u zegenen tijdens uw reis door Laos en Cambodja. Daarna keert u terug naar uw hotel en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.
Dag 3 Luang Prabang Pak Ou
Als u geen problemen heeft met vroeg opstaan dan is het zeker de moeite waard om in de ochtend de monikken op blote voeten door de straat te zien lopen, om hun aalmoezen in de vorm van rijst in ontvangst te nemen van de lokale bevolking. Daarna kunt u de kleurrijke lokale markt van Luang Prabang bezoeken. Nadat u uw ontbijt heeft genuttigd start uw dag onder leiding van een Engels sprekende gids, met een transfer naar de Pak Ou Caves. Eerst zult u een bezoek brengen aan het zeer informatieve en leuk opgezette Ock Pop Tok centrum. Binnen dit weefcentrum leert u van alles en nog wat dat met weven te maken heeft.
 
U reist per auto verder naar de grotten van Pak Ou, welke op een uur noord van Luang Prabang liggen. Eenmaal aangekomen bij de Pak Ou Caves kunt u de grotten bewonderen, waar meer dan 3000 boeddha's staan opgesteld. Daarna gaat u per boot over de Mekong rivier terug naar Luang Prabang. Bij aankomst in Luang Prabang maakt u een korte wandeling door het stadje. Een tuktuk staat ter beschikking als back up. U bezoekt tijdens deze wandeling onder andere het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sene en Wat Xieng Thong. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel, of kunt u ervoor kiezen meer tijd op de avondmarkt door te brengen.
 
Tip: aan het eind van de middag kunt u Phousi mountain beklimmen, om uiteindelijk van een wonderlijk mooi uitzicht te kunnen genieten over de omgeving van Luang Prabang.
Dag 4 Luang Prabang - Vang Vieng
Per auto met privéchauffeur (en zonder gids) reist u vandaag in ongeveer zes uur naar Vang Vieng. Onderweg is gelegenheid om stops in te lassen, de benen te strekken en te genieten van het spectaculaire uitzicht! Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door prachtige gebergtes, diepe grotten en mooie wandelroutes. 's Avonds kunt u terecht in een van de vele restaurants in het centrum.
Dag 5 Vang Vieng
Dag ter vrije besteding in Vang Vieng. U kunt eventueel 'motorbikes' of mountainbikes huren en zo de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar Tham Sang (de Elephant Cave), gelegen ten noorden van Vang Vieng. Deze grot is een belangrijke Boeddhistische plaats die haar naam dankt aan de unieke kalkstenen rotsformatie. Of bezoek de nabij gelegen Snail Cave. Deze grot slingert zich een weg diep de grot in waarbij u na circa één uur uitkomt bij een kristalheldere bron. Hier kunt u zwemmen terwijl de grot door kaarslicht wordt verlicht. Ook de Deep Cave en de Water Cave zijn een bezoek waard. Verder staat Vang Vieng bekend om het 'tuben', waarbij u per vrachtwagenband over de Nam Song rivier vaart.

Noot: u heeft de auto en chauffeur vandaag ter beschikking.
Dag 6 Vang Vieng - Vientiane
Vandaag gaat de reis verder met privé vervoer (zonder gids) naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Na aankomst in Vientiane wordt naar uw accommodatie gebracht. U zult merken dat Vientiane eigenlijk net een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme.
 
In de middag maakt u een tripje naar Wat Xieng Khuang; een beeldenpark buiten Vientiane (27km) waar verschillende boeddha beelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50m lang. Ook bezoekt u op de weg terug het zeer informatieve en indrukwekkende COPE centrum. Hier leert u meer over de zogenaamde "Secret War" van Laos. Het centrum geeft een zeer goede uitleg over de positie van Laos tijdens de Vietnam oorlog en de gevolgen voor de bevolking erna. In de late namiddag rijdt u terug naar Vientiane.
 
Tip: dineren kunt u bij Phatoke Laoderm. Dit charmante restaurant is gelegen in een gerestaureerde bioscoop waar u kunt genieten van traditionele Lao optredens. De service is uitstekend en u kunt genieten van traditionele gerechten die worden geserveerd op de lokale manier. Aan het einde van de show kunt u nog wat drinken in de levendige straat waar het restaurant zich bevindt.
Dag 7 Vientiane
In de ochtend bezoekt u onder andere de Wat Sisaket, de enige tempel die nog intact is na de Thaise invasie van 1828. Verder bezoekt u de Wat Phra Keo en de That Luang. Deze laatste tempel is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Het Patuxai Monument wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. Na de lunch bent u vrij om de middag en avond zelf in te vullen.
 
Tip: In de late namiddag of avond kunt u genieten van een wandeling langs de boulevard en de daarbij horende zonsondergang. De boulevard van Vientiane word elke avond afgesloten voor verkeer. Het gebied en daarbij horende park transformeert dan in een grote nachtmarkt met eetkraampjes en hebbedingetjes. Rondom de boulevard doet men aan hardlopen, fietsen en rolschaatsen en zijn families met hun kinderen aan het picknicken. Een gemoedelijk Laotiaans tafereel!
Dag 8 Pakse - Bolaven Plateau
De volgende bestemming van uw reis is het Bolaven Plateau. Dit gebied ten oosten van Pakse staat bekend om haar vele watervallen, prachtige panorama's, thee- en koffieplantages. En… er komen nog niet veel toeristen! Vanuit Vientiane vliegt u naar Pakse, waar u uw nieuwe gids en chauffeur ontmoet, die u naar het Bolaven Plateau brengt. Onderweg bezoekt u enkele watervallen en stopt u nog in een paar dorpjes om vervolgens door te gaan naar de Tad Lo waterval. U wordt naar uw resort gebracht op het landgoed van een voormalig koffiemagnaat. Een gepaste accommodatie voor deze regio. Als de tijd het toelaat bezoekt u onderweg de etnische dorpjes Katu, Alak en Lavens en een Mulberry farm, een coöperatie van lokale boeren, wevers en kunstenaars uit maar liefst 200 families. Hier kunt u verschillende projecten bekijken die deze mensen hebben opgezet om een beter bestaan op te bouwen; onder andere de productie van moerbei-producten en zijde.
Dag 9 Bolaven Plateau
U maakt vandaag een tocht per jeep over het Boloven Plateau. Na het ontbijt vertrekt u naar Paksong, voor een koffiestop bij het Jhai Coffee house. Hier wordt de auto omgeruild voor een jeep en rijdt u verder naar de Tad Moun waterval. Na de lunch (inbegrepen) bij de MMC Coffee farm bezoekt u de koffieplantage waar u een demonstratie bijwoont en natuurlijk de verschillende soorten koffie kunt proeven. Volgende stop is een bezoek aan een Laven dorp. Dit dorp telt meer dan 500 gezinnen en wordt al meer dan 300 jaar bewoond. Tijdens de Frans-Indochinese Oorlog werd het plateau het ‘Laven-plateau’ genoemd. Ook het etnische dorp Souay wordt bezocht; hier bezoekt u een traditioneel huis, gemaakt van bamboe. Het huis bestaat meestal uit één kamer, waarin men kookt, eet en slaapt. Aan het einde van de middag bezoekt u de markt in Lao Ngam en wordt u per auto terug gebracht naar uw hotel.

Noot: de jeeptour wordt uitgevoerd in een klein, internationaal gezelschap.

 
Dag 10 Bolaven Plateau - Vat Phou
Na een vroeg ontbijt verlaat u Tad Fane en rijdt u richting Champasak voor een bezoek aan de de Wat Phou, een Khmer ruïne die toebehoorde aan de vroegere inwoners van Angkor en opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens reist u naar het meest zuidelijke en grootste eiland van Laos; Khong Island voor overnachting.
Dag 11 Vat Phou - Don Khone
U reist na het ontbijt met de auto in iets meer dan twee uur naar Ban Nakasong. Vervolgens gaat u per privéboot slowboot naar het meest zuidelijke eiland van Laos; Khone Island. Khone Island, ofwel Don Khone, is één van de 4000 eilanden (Si Phan Don) in de Mekong rivier. Khon Island is één van de meest ontwikkelde en populairste eilanden binnen Si Phan Don. In de jaren '70 leefden er honderden Irrawaddy zoetwater-dolfijnen in deze regio. Hedendaags zijn er nog minder dan 100 te vinden, meestal in de maanden december tot mei. Wellicht heeft u het geluk ze te zien. Aangekomen op het eiland kunt u genieten van een vrije namiddag. U kunt een fietstour over het eiland maken richting de zeer indrukwekkende Li Phi watervallen. Een cool drankje en de zonsondergang bijwonen vanaf hier is niets minder dan spectaculair.
Dag 12 4000 islands - Don Khone
U heeft vandaag een vrije dag te besteden in Don Khone. U kunt er voor kiezen om de buureilanden per fiets te verkennen. Don Det is aan Don Khone gelinkt via een brug. Ook kunt u ten zuiden van het eiland met een beetje geluk de zeer ernstig bedreigde Irrawaddy dolfijn zien. Deze excursies kunt u gemakkelijk zelf ondernemen of boeken via één van de lokale aanbieders op het eiland.
Dag 13 Don Khone - Pakse - Siem Reap
U vaart naar Ban Nakasong waar u wordt opgehaald door de auto en naar de imposante Khone Phapheng watervallen rijdt, gelegen aan de Cambodjaanse grens. Vervolgens rijdt u terug naar de Pakse luchthaven. Na de check in kunt u op de luchthaven iets lunchen (niet inbegrepen) waarna u in een uur naar Siem Reap vliegt. U komt midden in de middag aan en wordt verwelkomt door uw gids en chauffeur. Vervolgens rijdt u naar het hotel voor check in en kunt u genieten van een vrije namiddag en avond.
 
Tip: een leuk restaurant in Siem Reap is het Mie Café in het noorden van de stad vlakbij het Jayavarman Ziekenhuis, waar u van de heerlijke lokale Khmer keuken kunt genieten.
Dag 14 Siem Reap - Kulen waterval + tempels
In de ochtend reist u via het Cambodjaanse platteland richting de Kulen watervallen. In dit nationale park zijn 30 verschillende tempels en monumenten gelegen; dit maakt de aanblik extra indrukwekkend. Bezoek eerst de “River of a 1000 Linga’s” waar verschillende beelden in het rivierbed zijn uitgehakt. Bezoek daarna de indrukwekkende watervallen van Kulen. U kunt hier overigens uitstekend zwemmen en in de vroegere ochtend is het er nog niet zo druk met toeristen en lokale mensen. Ook staat er een bezoek aan de pagoda Preah Ang Thom op het programma waar onder andere een liggend Boeddha beeld van wel 8 meter lang is te zien. Hier kunt u met het gezin een toekomstvoorspelling doen bij een van de monniken. Samen met uw gids zult u te horen krijgen wat Boeddha voor u in petto heeft! 
 
Na een simpele picknick lunch wordt u naar Banteay Srei gebracht, waar u de best bewaarde ruïnes uit de Khmer tijd kunt bewonderen. Ook een bezoek aan het  indrukwekkende Landmijn museum staat op het programma. Een kindersoldaat genaamd Ra werd destijds door de Khmer Rouge gedwongen om duizenden landmijnen te plaatsen. Later verwijderde hij ruim 50.000  van deze landmijnen en opende hij samen met zijn familie een museum. Het museum heeft tevens de functie heeft van een weeshuis, school en slachtofferkliniek. Een indrukwekkende ervaring! Keer terug naar uw hotel in de namiddag en geniet van een vrije avond.
 
Noot: u heeft gedurende de dag de mogelijkheid om even te zwemmen, of verkoeling te zoeken bij de watervallen van Kulen. Indien u daar gebruik van wilt maken dan is het verstandig een handdoek en eventueel zwemkleding mee te nemen op de deze tour.
Dag 15 Siem Reap - Angkor
Vandaag staat er een volle dag Angkor op het programma en wel met hele heel bijzonder voertuig: een ouderwetse militaire jeep! Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. De dag centreert zich om de drie meest bekende tempels van het complex; Ta Prohm Tempel, Angkor Thom en Angkor Wat. Om de dag leuk en afwisselend te maken voor ook de kinderen wordt er ook van het bewandelde pad afgeweken en korte stukjes gelopen door delen van het tempelcomplex waar weinig tot geen mensen komen. Zo bezoekt u ook Banteay Kdei, ook wel de 'citadel of monk's cells' genoemd en Sras Srang waar uw lunch (inbegrepen) locatie zich bevindt. Een lokale chef wacht hier op u met een heerlijk vers bereide maaltijd die u in een authentiek houten hutje nuttigt. Verder bezoekt u de tempels van Angkor Thom zoals Palilay, Phimeanakas, Baphuon en de centraal gelegen Bayon Tempel (met de vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex). Natuurlijk mag Angkor Wat niet ontbreken, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Ta Prohm staat natuurlijk bekend om de film Tomb Raider. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. En dat allemaal in een ouderwetse militaire jeep!
 
Noot: genoemde tempels zijn de over het algemeen meest bezochte tempels. Niet alle tempels die u vandaag bezoekt staan in deze tekst omschreven. Het programma is echter flexibel; de volgorde en tijdstippen van de bezoeken zijn mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
 
Tip: Optioneel (kosten: ca. € 10 pp) kunt u de dag starten met een blik op de zonsopkomst bij Angkor Wat.
Dag 16 Siem Reap
Dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Siem Reap, Angkor en omgeving verder verkennen. Indien gewenst kunnen wij deze dag ook een excursie naar de alternatieve tempels van Angkor organiseren. In deze tour bezoekt u onder andere de Roluos Group, Preah Kahn, Ta Som, en Banteay Samre. Tevens kunt u genieten van de prachtige zonsondergang bij de Pre Rup Tempel.

Tip: Bezoek in de avond het zeer artistieke en ingrijpende Phare Ponleu Selpak. Hier worden jonge Cambodjanen opgeleid tot circusartiest. Phare Ponleu Selpak betekent "Helderheid van de Kunsten" in Khmer taal. Het circus is gebaseerd op puur acrobatische voorstellingen, zonder dieren dus. Geniet van de levendige sfeer en lenige oefeningen.
Dag 17 Siem Reap - Sihanoukville - Koh Rong
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Siem Reap gebracht. Hier checkt u in voor de vliegreis naar Sihanoukville. U ontmoet uw chauffeur en rijdt vervolgens naar de haven gebracht. Hier gaat u aan boord van de speedboot naar Koh Rong. U overnacht in het Sok San Beach Resort. Het resort ligt direct aan het strand van Sok San Beach. Hier vindt u parelwitte (schone) stranden en helderblauw water. In het resort kunt u genieten van heerlijke verse gerechten terwijl u uitkijkt op het strand. Bij aankomst wordt u vriendelijk ontvangen met een welkomstdrankje en het personeel geeft u graag tips.
 
Noot: de weersomstandigheden tussen Juni en Oktober kunnen aan de kust wisselvallig zijn. De kapitein van de boot beslist op het laatste moment of een overtocht naar de eilanden veilig genoeg is of uitgesteld moet worden vanwege ruwe zee. Het is ook belangrijk om te weten dat het Soksan Beach resort aan de andere kant van het eiland Koh Rong ligt dan waar de ferryboten aanmeren. Mocht de ferryboot wel gaan naar Koh Rong maar niet om het eiland heen kunnen varen naar de Soksan Pier door een ruigere zee, dan zal men vanaf de pier opgehaald worden per truck en naar de andere kant van het eiland gebracht worden. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten.
Dag 18 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee en het strand. Het resort beschikt over ligstoelen en handdoeken waarvan u gebruik kunt maken zodat u heerlijk kunt ontspannen.
Dag 19 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Ook vandaag kunt u relaxen bij het resort. Gaat u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan optionele activiteiten die door het resort worden georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht door de mangroven en op zee, een snorkeltrip of een bezoek aan een buureiland?
Dag 20 Koh Rong - Sihanoukville - Phnom Penh
In de ochtend wordt u naar de pier van Koh Rong gebracht waar u aan boord gaat van de speedboat naar Sihanoukville. Vervolgens reist u in ongeveer vier uur naar Phnom Penh. Onderweg maakt u een stop bij Pich Nil. Hier ziet u vele spirituele huizen langs de weg. De meeste huizen worden gehandhaafd voor Yay Mao (Lady Mao), de Godin die toezicht houdt over de zuidelijke kuststreek van Cambodja. Offer bananen en een beetje geld en u zult een veilige terugreis krijgen!
 
U rijdt na een korte stop verder naar Phnom Penh. Phnom Penh was eens de mooiste stad van de Orient. Ondanks de turbulente geschiedenis, is de charme nog terug te vinden in deze hoofdstad. Het is één van de hardst groeiende steden in de regio maar op de straten van Phnom Penh heerst nog een echt authentiek gevoel van handel met veel taferelen die voor ons in het westen ondenkbaar blijven.
Dag 21 Phnom Penh
Men neme een tuktuk, een lokale gids, en een afwisselende stad als Phnom Penh, en men heeft alle ingrediënten voor een enerverend dagje. U start de dag bij het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenken. Per tuktuk gaat het verder naar de centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. In het marktgebouw treft u de meest uiteenlopende koopwaar, u kijkt uw ogen uit. Vlakbij treft u de beroemdste straat van Phnom Penh, Monivong Boulevard. Het treinstation uit 1932 en de Nationale Bibliotheek zijn ook indrukwekkende gebouwen. Tijdens de lunch (inbegrepen) maakt u kennis met enkele typische gerechten uit de Cambodjaanse keuken. Vol energie gaat de stadstour 's middags verder, wederom deels te voet en deels per tuktuk. De tempel Wat Phnom staat op het programma, de Old Quarter en het postkantoor. Als u het aandurft kunt u het verlaten en vervallen Old Colonial Hotel in, en genieten van het uitzicht van bovenaf. Verder noordwaarts vindt u de Chinese en Vietnamese wijken. De straatjes zijn hier soms zo smal dat je het gevoel hebt bij de mensen in hun woonkamers te staan. Na een kopje thee in één van Phnom Penhs meest iconische restaurants, Chinese House, bezoekt u tegen het einde van de middag de tempel Wat Ounalom en tot slot het Conference Hall Building. Deze ligt op de plek waar vier rivieren samenkomen. U kunt hier achterblijven om te dineren en op eigen gelegenheid naar het hotel terug te gaan, of u direct laten terugbrengen naar het hotel.
Dag 22 Phnom Penh - Amsterdam
Geniet nog van wat vrije tijd in het hotel totdat uw chauffeur u komt ophalen voor de transfer naar de luchthaven van Phnom Penh. Hier checkt u in voor uw terugvlucht. Aankomst in Amsterdam is de volgende dag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden inclusief de exclusieve set ups zoals beschreven
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • donaties aan monniken (pagodes) en de lokale school in uw naam
  • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, jeep, boot)
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • bootretour Koh Rong
  • binnenlandse / regionale vluchten: Vientiane - Pakse, Siem Reap - Sihanoukville en Pakse - Siem Reap
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
  • visumkosten Cambodja (ca. USD 30 pp)
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.  bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Maison Souvannaphoum Hotel - Luang Prabang
Dit mooie hotel ligt in hte hartje van Luang Prabang aan de Mekong rivier. Het hotel is ruim opgezet met een mooi zwembad en een open karakter. De kamers zijn modern ingericht met alle praktische faciliteiten van dien. In de directe omgeving vindt u veel restaurantjes aan de waterzijde en koffiebarretjes waar u kunt genieten van ene kop verse Laotiaanse koffie en een baquette. het personeel is uiterst vriendelijk en erg behulpzaam. In de kamers kan met gemak een extra bed geplaatst worden. Ook het restaurant heeft een goed menu en het dineren is met de open setting van het geheel in een erg aangename sfeer. 

Amari Vang Vieng Hotel - Vang Vieng

Het Amari Vang Vieng Hotel is een uiterst geschikt hotel voor gezinnen. Het hotel heeft een gigantisch zwembad en is erg ruim opgezet. De meeste hotels liggen aan de Nam Song rivier, maar het Amari Hotel ligt wat verder de rijstvelden in en kijkt uit over de vallei met in de verte de Karst gebergtes. Het is één van de nieuwste hotels wat het ook direct een populair hotel maakt. Het Amari is modern ingericht en heeft grote glazen schuifdeuren naar het balkon. Als resultaat heeft u bij het opstaan en naar bed gaan een schitterend uitzicht. Naast het grote zwembad, heeft het hotel ook een fitness ruimte en een kids center. Niet al te ver van het hotel vindt u veel restaurantjes en supermarktjes waar u van allerlei etenswaren kunt kopen. Een verblijf in het Amari Vang Vieng is van alle gemakken voorzien!


Green Park Hotel - Vientiane
Dit is een van de beste hotels in Vientiane. Het Green Park Boutique Hotel (4-sterren) ligt in een rustige omgeving, op ca. 10 minuten rijden van het centrum. De Wat Simuang en de ochtendmarkt Talat Sao liggen op loopafstand. Dit boutique hotel is sfeervol ingericht in traditionele Laotiaanse stijl. Dit in combinatie met de comfortabele, moderne kamers maakt het een populair hotel. Ook de gemoedelijke sfeer, de rustige ligging en de grote mate aan privacy zijn pluspunten. Er zijn 34 kamers, verdeeld over vier prijsklassen. De suites zijn een stuk ruimer en beschikken onder andere over een aparte woonkamer. Alle kamers kijken uit op het zwembad. Verder is er een heerlijke spa, een gezellige lounge en een internationaal restaurant.

Sinouk Coffee Resort - Bolaven Plateau
Het mooiste, grootst opgezette en meest sfeervolle overnachtingsadres in deze hoek van het land. De staf van het resort is daarnaast bijzonder vriendelijk, spreekt goed Engels en zal niet schuwen om een praatje met u aan te knopen. Een prima locatie voor een aantal nachten, zeker wanneer u van plan bent een trekking of activiteit in de omgeving te maken. Sinouk Coffee Resort heeft 3 chalets en 16 kamers, voorzien van de moderne gebruiksgemakken. De Riverview suites zijn de beste kamers; aan een kabbelende beek, in het voormalig woonhuis van een Laotiaanse koffiemagnaat. De staf neemt u ook graag mee voor een rondleiding over de plantages en bespreekt ondertussen het proces van de koffieproductie. Wanneer u even wil ontsnappen aan de hitte in de steden, is een meerdaags verblijf op het Bolaven Plateau voor u een goede keuze. Het Sinouk Coffee Resort is voor de regio een goede uitvalsbasis en een ideale locatie om na een actieve dag heerlijk bij te komen.

The River Resort - Champasak
Zoekt u niet verder. In het zuiden van Laos zult u namelijk geen betere accommodatie aantreffen dan onze persoonlijke favoriet in deze contreien: The River Resort. Dit eco-resort met 20 kamers is erg bedreven in het zo min mogelijk verstoren van de natuurlijke omgeving. Rijst en groente die verbouwd worden op het eigen terrein, zonnepanelen die zorgen voor elektriciteit en meubilair van ecologisch verantwoord natuurlijk bamboe zijn hier goede voorbeelden van. Meer dan 90% van de medewerkers is Laotiaans en de ligging aan de Mekong is onovertroffen. Vanuit de Mekong River View Suites, de best gelegen kameropties van het resort, geniet u optimaal van uw verblijf. De infinity pool met zicht op de rivier, de verschillende restaurants met prachtige ligging en de kleine sala’s waar u uw eten en/of drinken kunt nuttigen, dragen hier ook aan bij. The River Resort is een geweldige afsluiter van een rondreis door (Zuid-)Laos, of een ideale onderbreking van een reis door Laos en Cambodja, gezien de ligging nabij de Cambodjaanse grens. Ontdek zelf waarom dit resort al twee jaar op rij een Certificate of Excellence van Tripadvisor in de wacht heeft gesleept!

Sala Done Khone Hotel
Het Sala Done Khone Hotel is gevestigd in een oud-Frans koloniaal pand gelegen op Khone Island ofwel Don Khone. De sfeervolle inrichting van het hotel zorgt voor een prettig en warm onthaal. Tijdens een verblijf in het Sala Done Khone Hotel kunt u genieten van het uitzicht op de schilderachtige omgeving. Met name de zonsondergang is vanuit het Sala Done Khone Hotel een mooi verschijnsel. Het kleinschalige hotel biedt 12 kamers aan welke onder te verdelen zijn in drie kamertypes. Zo is het mogelijk te verblijven in een van de drijvende studio’s, grote koloniale suites of traditionele Ban Lao kamers. Als gast van het Sala Done Khone Hotel kunt u een maaltijd of drankje nuttigen in het drijvende restaurant, welke gelegen is aan de krachtige rivier de Mekong. Indien gewenst kunt u deelnemen aan diverse excursies welke worden georganiseerd door dit hotel. Wat dacht u bijvoorbeeld van een tocht door de ‘Four Thousand Islands’ regio of een bezoek aan de prachtige Khonephapheng waterval? Hetgeen dat het Sala Done Khone Hotel extra bijzonder maakt is dat een deel van de verdiensten gedoneerd wordt aan lokale tempels, dorpjes en de wederopbouw van de plaatselijke basisschool.

Saem Siemreap Hotel - Siem Reap
Het Saem Siemreap Hotel is een indrukwekkend 4-sterren hotel in Siem Reap. Het levendige centrum bereikt u na een korte rit per tuktuk en de tempels van Angkor liggen op ca. 7 km afstand. De 78 kamers bevinden zich rondom het zwembad, waar het heerlijk afkoelen is na een dagje sightseeing. U heeft keuze uit vier verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. De kamers zijn ingericht met uniek Khmer meubilair en van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning en gratis Wi-Fi. Overige faciliteiten zijn een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant.

Sok San Beach Resort - Koh Rong
Het Sok San Beach Resort is gelegen op een rustig stuk strand van Koh Rong; aan het einde van Sok San Beach. Ver weg van alle barretjes en cafeetjes kunt u hier geheel tot rust komen. Er zijn 96 kamers, waarbij u keuze heeft uit maar liefst acht verschillende kamertypes. De houten bungalows zijn redelijk simpel maar zijn voor een middenklasse hotel aan het strand verder helemaal prima. Ook voor gezinnen is dit een goede optie op Koh Rong. Het uitgestrekte strand met palmbomen en de pier zorgen voor een romantische zonsondergang.

iRoHa Garden Hotel & Resort - Phnom Penh
Dit resort-achtige hotel ligt aan een afgesloten straat. Het gebouw waar het in gevestigd is, is het voormalige huis van de gouverneur van Phnom Penh. Het hotel is een van de bekendste boetiek hotels van Phnom Penh en staat op tripAdvisor steevast in de top 3 van beste accommodaties. Een rui buitenzwembad, een tropische tuin en een zeer goede spa voegen veel waarde toe aan de zeer smaakvol ingerichte kamers. Elke kamer is anders ingericht en heeft een ander formaat. Recentelijk zijn er 4 kamers bijgebouwd in bungalow stijl welke heel ruim zijn opgezet. De ruimte in de kamers en rondom de tuin van het hotel zijn niet te vergelijken met concurrerende hotels in Phnom Penh. Ook het personeel is zeer vriendelijk en bekwaam en zorgt ervoor dat u zich echt thuis voelt.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »