Menu

Tienerreis Laos

Tijdens deze leuke en afwisselende reis, die speciaal is ontworpen voor gezinnen met tieners, krijgt u de kans om op een leuke en actieve manier kennis te maken met de cultuur en schoonheid van Laos. Naast de hoogtepunten gaat u ook dieper het lokale leven in, doet u mee aan ceremonies en verblijft u bij de mensen thuis. Olifanten mogen natuurlijk niet ontbreken in Laos en u krijgt de kans om voor deze mooie dieren te zorgen op een duurzame manier. Naast olifanten komt u ook meer te weten over de Aziatische zwarte beer, wat er op een buffelboerderij gebeurd en zullen de apen u geen moment vervelen. U leert over traditionele medicijnen, zijde weven, het lokale eten, koffie en zelfs de laatste mode in Laos! In combinatie met spannende activiteiten (zoals ziplinen, off road jeep rijden, mountainbiken en wandelingen door natuurgebieden maken) worden de vele watervallen, minderheidsdorpjes en grotten nóg spannender.

Reisduur: 14 dagen

 Luang Prabang - Bolaven Plateau - Champasak

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tienerreis Laos inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Avontuurlijke reis
 • Veel variatie en mogelijkheid tot interactie met de lokale bevolking
 • UNESCO plekken met Luang Prabang en Vat Phou
 • Overnachten in een boomhut
 • Ver van de toeristische paden
 • Afwisselende vervoersmethoden
 • Leuke activiteiten voor oudere kinderen
 • Bekwame gidsen en professionele begeleiding
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Laos - Kuangsi Waterval
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) – Luang Prabang
Vandaag start uw tienerreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.

Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditionele Laotiaanse barbecue. Het personeel spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
De ochtend is vrij te besteden. Na de lunch (niet inbegrepen) brengt u onder leiding van een gids een bezoek aan het TAEC (Traditional Arts and Ethnology Centre). Dit is een perfecte plek om te beginnen met het ontdekken van de verschillende bevolkingsgroepen in Laos. later in de middag gaat u de Phou Si heuvel beklimmen. De ruim 300 treden leiden naar een platform vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving en de stad. Met de ondergaande zon is dit zeker de moeite waard! Aan de voet van de heuvel ligt de avondmarkt van de Hmong bevolkingsgroep. Deze leuke en gezellige markt staat boordevol met hebbedingetjes die lokaal gemaakt worden.  

Na de zonsondergang woont u samen met het gezin een Baci ceremonie bij (privé) in een lokaal huis in het dorp. Onder leiding van de Nai Ban (het dorpshoofd) geven de zorgzame locals u katoenen polsbandjes; een tegen van geluk, vriendschap en gezondheid. Een leuke manier om kennis te maken met de tradities en gebruiken in Laos.
Dag 3 Luang Prabang
U bezoekt vandaag per Tuktuk de hoogtepunten van Luang Prabang. U bezoekt het Nationale Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Daarna staat Vat Mai op het programma en het “Heritage House”, wat een perfect voorbeeld is van de traditionele bouwstijl van de Laotianen. Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen), waar met name straatkinderen werken en getraind worden in gastvrijheid, bezoekt u één van de dorpen waar de Hmong stam woont. De Hmong maken deel uit van de grootste minderheidsgroep in Laos. In het dorp woont u een Shaman ceremonie bij. Een Shaman is een traditionele medicijnman die door middel van geloof heelt. De achterliggende gedachten en diepgang zijn boeiend en geven veel weg van het geloof van dit volk. Nadat u kennis heeft gemaakt met het dorp en de ceremonie (en als de tijd het toelaat) kunt u nog een potje “petanque” spelen. Het alom bekende Franse spel Jeu de Boules wordt in Laos met veel passie gespeeld!
 
De dag wordt afgesloten met een korte cruise over de Mekong rivier waarbij u kunt genieten van de zonsondergang en de mooie omgeving van Luang Prabang.
Dag 4 Luang Prabang
Na uw ontbijt vertrekt u omstreeks 8:30 uur per mountainbike naar de bootpier. U steekt de Mekong over en begint met fietsen aan de andere kant van de rivier. Vanaf de Xieng Mene pier fietst u naar Ban Na Kham. Dit kleine dorpje staat bekend om de productie van suikerriet en “sticky rice”. U kunt het proces bewonderen en snoepen van de lokale lekkernijen. Ook bezoekt u dorpjes waar de Khmu bevolkingsgroep woont en kunt u de verschillen tussen de bevolkingsgroepen zien. U luncht bij een lokaal gezin in Ban Ha (inbegrepen).
 
In de middag bezoekt u een ander dorpje waar de inwoners veel van keramiek maken. De eeuwenoude traditie van het pottenbakken wordt hier nog steeds gehanteerd. In de late middag keert u (per boot) terug naar Luang Prabang en heeft u de avond vrij te besteden.
Dag 5 Luang Prabang
Na het ontbijt  wordt u naar het Mandalao olifantenkamp gebracht. Aangekomen in het kamp krijgt u een gedetailleerde uitleg over het gedrag van de olifanten, hoe de communicatie tussen mens en dier verloopt en welke rol de olifant in de gemeenschap van Laos speelt. Nadat u dit is uitgelegd gaat u samen de olifanten wassen en baden. Voor de olifanten is dit een heerlijk verkoelende activiteit die de nodige speelsheid met zich meebrengt. Na het baden gaat u samen met de olifant een stuk wandelen door het bos. U maakt géén ritje op de rug van een olifant, dit wordt als dieronvriendelijk gezien. Na terugkomst in het kamp staat de lunch voor u klaar en keert u terug naar Luang Prabang. U maakt kennis met mevrouw Chailee, een bedreven naaister in onder andere kleding. Hiermee onderhoud ze haar gezin van 11 (!) kinderen. Ze laat u maar al te graag zien wat ze allemaal kan. Als afsluiting van vandaag leert u iets over het afvalprobleem dat (helaas) ook in Laos voorkomt. Een lokale organisatie in Luang Prabang maakt (onder andere) tassen en sieraden van gerecycled plastic en andere materialen. Hier kunt u zelf de hand leggen aan één van uw eigen ontwerpen en leert u spelenderwijs hoe de bevolking van Laos zich bezig houd met afval in het land. 

Noot: de excursie is op indeling met andere reizigers.
Dag 6 Luang Prabang
Als u geen problemen heeft met vroeg opstaan dan is het zeker de moeite waard om in de ochtend de monniken op blote voeten door de straat te zien lopen, om hun aalmoezen in de vorm van rijst in ontvangst te nemen van de lokale bevolking. Daarna kunt u de kleurrijke lokale markt van Luang Prabang bezoeken en ontbijten in een lokaal cafeetje (niet inbegrepen). U brengt hierna, onder leiding van een Engelssprekende gids, een bezoek aan de Kuang Si watervallen. Naast het maken van een mooie wandeling kunt u hier ook even zwemmen. De vele watervallen zorgen er voor dat er overal kleine zwembaden zijn ontstaan met helder blauw water. Heerlijk voor de kinderen om even te kunnen spelen, midden in de natuur! Hierna bezoekt u het ‘Sun Bear Rescue Centre’; hier leven zwarte beren die gered zijn van stropers. De stropers probeerden de beren te vangen om hun gal te gebruiken voor traditionele Chinese medicijnen. Hierna rijdt u terug richting Luang Prabang en maakt u een stop bij een “Buffalo farm”. U geniet van een lunch (inbegrepen) op deze ‘buffel boerderij’ voordat u een informatieve rondleiding krijgt en de kinderen zelf leren waarom melk van een buffel zo goed is voor de gezondheid. U mag ook een buffel voeren en zelfs wassen of lekker spelen met de varkentjes en konijntjes, die ook op de boerderij rondlopen.
 
In de namiddag bezoekt u Linda, een dame uit Luang Prabang die een eigen kookschool heeft. Zij legt u de Laotiaanse keuken haarfijn uit en welke ingrediënten er veelal gebruikt worden. Na een korte kookdemonstratie mag u zelf aan de slag en gaat u samen met Linda uw eigen diner bereiden. Eet smakelijk! Daarna keert u terug naar uw hotel en heeft u de rest van de avond vrij te besteden.
Dag 7 Luang Prabang
Na het ontbijt wordt u naar de machtige Mekong Rivier gebracht voor een boottocht. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou. Onderweg bezoekt u het dorpje Ban Saleuan en de grot waar tijdens de tweede Indochina oorlog de bevolking zich schuil hield. U vaart door naar Pak Ou en bezoekt de grotten aldaar. Honderden Boeddha beelden staan in verschillende nissen verdeeld over twee grotten. Hierna keert u terug naar Luang Prabang en gaat u de dag ontspannen afsluiten tijdens een uur-durende traditionele Lao massage. De avond is vrij te besteden.   
Dag 8 Luang Prabang - Pakse - Bolaven Plateau (Thatheng)
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht voor de lokale vliegreis naar Pakse. Na aankomst wordt u naar Thatheng gebracht, in de omgeving van Bolaven Plateau. Het zuiden van Laos is nog rustiger en minder ontwikkeld dan Luang Prabang en omgeving, waardoor dit een uiterst leuk gebied is om avontuurlijk te reizen. Samen met de gids kunt u in de twee-uur-durende transfer overleggen om een aantal stops te maken bij lokale boerderijen, plantages, dorpen of watervallen. Bij aankomst in Thatheng heeft u de rest van de middag en avond vrij.
Dag 9 Bolaven Plateau (Ban Longya)
Na het ontbijt vertrekt u per jeep naar de Tad Moun en Tad Khonkhaen watervallen. Een tocht van ongeveer 40 minuten, over een hobbelige weg. Eindbestemming is de Bolaven Plateau, waar u een wandeling maakt van ongeveer 4 km over de top van het Bolaven Plateau. Dit gebied ten oosten van Pakse staat bekend om haar vele watervallen, prachtige panorama's en de thee- en koffieplantages. Rondom de plantages leven families van de Lavens stam en… er komen nog niet veel toeristen!
 
U wandelt door de koffie plantages, de groentetuinen en de verschillende boerderijen. De wandeling eindigt op de koffie plantage van Mr. Khamsone (in Ban Longya), waar de lunch geserveerd wordt. In de middag maakt u een korte wandeling over de plantage en ziet u het proces van koffieboon tot kopje koffie.

De tocht vervolgt met een beklimming van de Sanark berg voor een mooi uitzicht over de regio. Zeker tijdens de zonsondergang is dit een spektakel! U verblijft vandaag op de plantage in de homestay van Mr. Khamsone en familie. U kunt er voor kiezen om het gezin te helpen met de voorbereidingen van de slaapgelegenheden en het diner.
Dag 10 Bolaven Plateau - Thatheng
Vroeg uit de veren om te genieten van een lokaal ontbijt dat klaar is gemaakt door Mr. Khamsone en zijn familie. Hierna gaat de reis terug naar Thatheng. U reist wederom per jeep en bezoekt onderweg lokale dorpjes en watervallen. Ban Khanyon Khet Nyai is de eerste stop en een dorpje waar de Suay stam woont. Het dorp heeft een 170 jaar oude Boeddhistische tempel. Ook stopt u bij de Tad Kador en Tad Maihear watervallen alvorens u in Ban Beng aankomt. Hier wacht uw minibus op u en rijdt u naar Tad Fane, één van de mooiste watervallen in Zuidoost-Azië! Na het bezoek aan de waterval checkt u in en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 11 Bolaven Plateau (Ban Nongluang)
Na het ontbijt staat er een spannend avontuur te wachten. De komende twee dagen zult u weinig met beide benen op de grond staan! Per privé auto reist u naar Ban Nongluang waar u een wandelingetje maakt door het dorp en met de lokale bevolking kunt praten. De dorpsgidsen zullen u de komende twee dagen vergezellen tijdens het zipline avontuur. 

Na het vergaren van de belangrijke veiligheidsinstructies wandelt u door de koffieplantages naar de "canopy walkway". De brug leidt over een ravijn en komt uit bij de Tiger waterval. Ook ligt de gigantische Kamet waterval op de route, welke 100 meter naar beneden valt. Hier begint het zipline avontuur. Lunch wordt genuttigd in de wildernis en er is tijd om even af te koelen in het water van de waterval. Daarna is het de beurt aan de ziplines om de adrenaline op te pompen. Eén voor één scheert u over de toppen van de bomen. Valleien, watervallen en vergezichten zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Aan het einde van dit avontuur  wordt u naar het kamp gebracht waar u de nacht doorbrengt. Diner is inclusief voordat u zich in één van de boomhutten kunt gaan vestigen, op 10 meter hoogte van de grond. Ook een ervaring op zich! 

Noot: het zipline avontuur is op indeling met andere reizigers.
Dag 12 Bolaven Plateau (Ban Nongluang) - Champasak
Het vroege opstaan zal vandaag geen probleem zijn. U wordt er direct aan herinnert hoe mooi het in deze omgeving is met de uitzichten die u heeft vanuit de boomhut. Een simpel ontbijt is klaar gemaakt alvorens het zipline avontuur zich voortzet. De dag start met een wandeling van 30 minuten door het bos. U komt aan bij de langste zipline van het bos, een lijn van 400 meter die hoog boven het bos uitsteekt. Lunch is wederom in het bos in een simpele picknick stijl. Het avontuur eindigt met een wandeling langs gigantische bomen terug naar het kamp. Onderweg bereikt u de top van het plateau en kunt u nog eenmaal genieten van de schitterende uitzichten over de valleien en watervallen. Terug in Ban Nongluang wacht de minibus op u om u verder te brengen naar Champassak. Hier checkt u in bij uw accommodatie en geniet u nog na van dit speciale avontuur.
Dag 13 Champasak
Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor een leuke tripje per fiets. Dit korte fietstochtje (ca. 10 km brengt u naar de, met UNESCO bekroonde, tempel van Vat Phou, een Khmer ruïne die toebehoorde aan de vroegere inwoners van Angkor. Het is één van de best bewaarde voorbeelden van de grote Khmer-architectuur buiten Cambodja en is zo'n 200 jaar ouder dan Angkor Wat. Ook vandaag is de lunch inclusief en nuttigt u die aan de Mekong rivier. In de middag bent u vrij en kunt u een wandeling maken door het plaatsje, één van de Mekong eilanden bezoeken of even lekker niets doen bij het hotel. 
Dag 14 Champasak - Pakse - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag verlaat Champasak en reist u terug naar de luchthaven van Pakse. Hier neemt u afscheid van uw gids en eindigt uw tienerreis met PANGEA Travel.
 
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
 
Noot: interesse in een verlenging in Bangkok? Dit kan zeer gemakkelijk. U kunt er eventueel ook voor kiezen, om verder te reizen naar Cambodja vanaf Champasak. Bijvoorbeeld over land, of met een vlucht van Pakse naar Siem Reap. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vlucht: Luang Prabang - Pakse
 • alle overnachtingen conform programma 
 • genoemde maaltijden
 • Engelssprekende gids voor excursies en (luchthaven)transfers
 • een minibus met privéchauffeur voor de hele reis
 • mountainbike met helm voor fietsdagen
 • boottochten zoals genoemd in het programma
 • tuktuk transfers/excursies zoals genoemd
 • zipline adventure met veiligheidsmateriaal en bekwame gids
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee volwassenen en 2 kinderen in de leeftijd van 8 – 16 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties of kamertypes
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Satri House - Luang Prabang
Op circa 10-15 minuutjes lopen van het centrum van Luang Prabang ligt het speciale en sfeervolle Satri House. Deze kleinschalige accommodatie (28 kamers en 3 suites) is gehuisvest in het voormalige woonhuis van prins Souphanouvong (eind 20e eeuw). De kamers zijn comfortabel, romantisch en stijlvol gedecoreerd. Verder is er een rustige, groene tuin met zwembad en worden er massages aangeboden in de Spa. Het vriendelijke personeel, de persoonlijke aandacht en de relaxte sfeer zorgen voor een optimaal verblijf. Een aanrader!

Sinouk Coffee Resort - Bolaven Plateau
Het mooiste, grootst opgezette en meest sfeervolle overnachtingsadres in deze hoek van het land. De staf van het resort is daarnaast bijzonder vriendelijk, spreekt goed Engels en zal niet schuwen om een praatje met u aan te knopen. Een prima locatie voor een aantal nachten, zeker wanneer u van plan bent een trekking of activiteit in de omgeving te maken. Sinouk Coffee Resort heeft 3 chalets en 16 kamers, voorzien van de moderne gebruiksgemakken. De Riverview suites zijn de beste kamers; aan een kabbelende beek, in het voormalig woonhuis van een Laotiaanse koffiemagnaat. De staf neemt u ook graag mee voor een rondleiding over de plantages en bespreekt ondertussen het proces van de koffieproductie. Wanneer u even wil ontsnappen aan de hitte in de steden, is een meerdaags verblijf op het Bolaven Plateau voor u een goede keuze. Het Sinouk Coffee Resort is voor de regio een goede uitvalsbasis en een ideale locatie om na een actieve dag heerlijk bij te komen.

Khamsone’s Farmhouse - Bolaven Plateau
De koffieplantage van Mr. Khamsone is gelegen in het hart van het Bolaven Plateau. Hier wordt de beste thee en koffie verbouwd die Laos te bieden heeft, en welke wereldberoemd zijn. De plantage is omgeven door dichte bossen in een heuvelachtig gebied. Er kunnen mooie wandelingen rondom de plantage gemaakt worden. Kleine houten bungalows zijn gebouwd op de plantage om toeristen een onderkomen te bieden. De bungalows zijn uitgerust met een bed en klamboe en simpele (bamboe) meubels. Alle bungalows hebben een eigen badkamer. Let op: de bungalows zijn simpel in de vorm van een homestay. Alle bungalows bieden privacy. Eventueel kunt u ook kamperen op de plantage.

Tree Top Explorer - Bolaven Plateau

In het zuiden van Laos vlakbij Paksong ligt het Tree Top Explorer Zipline Park. Het zipline park is gelegen midden in het Bolaven Plateau te midden van jungle en watervallen. Hoewel de boomhutten binnen het park simpel zijn qua faciliteiten is én blijft het een enorme ervaring om hier te verblijven. De boomhutten gunnen elke gast privacy en een intiem gevoel. De hutten zijn gemaakt van organisch materiaal uit het bos en gebouwd in de lokale traditionele stijl. De boomhutten staan op ongeveer 20 meter boven de grond en hebben een proper bed, klamboe, en privé toilet. De enige manier om in of uit uw hut te komen is per zipline. Het restaurant heeft de douche faciliteiten die gedeeld worden met de andere gasten. Ontbijt is inclusief net als thee en koffie. Het park gebruikt schone energie van de nabij gelegen waterval en filtreert het water. Verder voldoet het park aan alle veiligheidsvoorschriften.


The River Resort - Champasak
Zoekt u niet verder. In het zuiden van Laos zult u namelijk geen betere accommodatie aantreffen dan onze persoonlijke favoriet in deze contreien: The River Resort. Dit eco-resort met 20 kamers is erg bedreven in het zo min mogelijk verstoren van de natuurlijke omgeving. Rijst en groente die verbouwd worden op het eigen terrein, zonnepanelen die zorgen voor elektriciteit en meubilair van ecologisch verantwoord natuurlijk bamboe zijn hier goede voorbeelden van. Meer dan 90% van de medewerkers is Laotiaans en de ligging aan de Mekong is onovertroffen. Vanuit de Mekong River View Suites, de best gelegen kameropties van het resort, geniet u optimaal van uw verblijf. De infinity pool met zicht op de rivier, de verschillende restaurants met prachtige ligging en de kleine sala’s waar u uw eten en/of drinken kunt nuttigen, dragen hier ook aan bij. The River Resort is een geweldige afsluiter van een rondreis door (Zuid-)Laos, of een ideale onderbreking van een reis door Laos en Cambodja, gezien de ligging nabij de Cambodjaanse grens. Ontdek zelf waarom dit resort al twee jaar op rij een Certificate of Excellence van Tripadvisor in de wacht heeft gesleept!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »