Menu

Laos

Veelgestelde vragen Laos

Hoe zit het met de geldzaken in Laos?

De munteenheid van Laos is de Laotiaanse Kip. Daarnaast kunt u in Laos ook terecht met de US Dollar, de Euro en de Thaise Baht. In alle grote steden kunt u deze valuta omwisselen naar Kip. Betaalt u met andere valuta dan de Kip, dan is de wisselkoers meestal ongunstig (restaurants, winkeltjes, bezienswaardigheden, etc.). Het is dan ook raadzaam de Kip als betaalmiddel te gebruiken. Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen om bij aankomst te wisselen. Neemt u voor de zekerheid ook een bedrag in contanten mee.

  • Pinpas: in de grotere plaatsen zoals Luang Prabang, Vientiane, Vang Vieng en Pakse zijn pinautomaten (ATM’s) aanwezig. Met uw pinpas (met Maestro-logo) kunt u hier Laotiaanse Kips krijgen (max. 700.000 per transactie). Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcards: creditcards, zoals Visa en Mastercard, worden nog steeds niet overal in Laos geaccepteerd. U kunt hier meestal alleen in luxe hotels en de betere restaurants mee terecht. Zie voor meer details de websites: eurocard & visa.
  • Wisselkoers: de waarde van 100.000 Kip was in februari 2024 ongeveer € 5,13.


terug naar veelgestelde vragen Laos