Menu

Laos

Veelgestelde vragen Laos

Wat zijn de bepalingen voor de geldigheid van het paspoort en het visum voor Laos?

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor Laos een paspoort vereist dat na aankomst in Laos nog zes maanden geldig moet zijn. Tevens geldt er een visumplicht.

Bij aankomst in Laos kunt u dit ter plaatse kopen voor ca. USD 40 per persoon (contant), hier komt nog USD 1 aan administratiekosten bij. Indien u in het weekend of op een feestdag aankomt, wordt er vaak een (extra) toeslag van USD 1 berekend. Ook moet u twee recente pasfoto’s inleveren. Uw paspoort dient minimaal één lege pagina te hebben voor visa- en immigratiestempels. Ter plaatse vult u nog een ‘visa application form’ in. Houd rekening met een lange wachtrij. Het visum is 30 dagen geldig en kan eventueel ter plaatse verlengd worden.

Sinds 2019 is het ook mogelijk om van tevoren een e-visum aan te vragen. Het e-visum voor Laos is een interessant alternatief voor de ‘visa on arrival’ en wordt door ons geadviseerd. Het zorgt er o.a. voor dat u via een speciale rij bij de grensovergang(en) sneller het land binnen kunt reizen. U kunt het e-visum aanvragen via de website https://laoevisa.gov.la/. De kosten zijn ca. USD 50 per persoon (excl. bankkosten en evt. USD 1 extra bij aankomst op een weekend- of feestdag). U dient uw paspoort (waar u mee gaat reizen) en een pasfoto te uploaden. Na de aanvraag dient u binnen 60 dagen in Laos te arriveren. Doorgaans ontvangt u de ‘e-visa approval letter’ binnen 3 werkdagen per e-mail. U dient de ‘e-visa approval letter’ uit te printen en ter plaatse te laten zien bij het immigratiekantoor. Het e-visum is ook 30 dagen geldig.

U kunt (momenteel) met het e-visum Laos binnen reizen via de volgende plaatsen:
1) Wattay International Airport (Vientiane)
2) Lao-Thai Friendship Bridge I (Vientiane)
3) Luang Prabang International Airport (Luang Prabang)
4) Lao-Thai Friendship Bridge II (Savanakhet)
5) Pakse International Airport (Pakse)
6) Lao-Thai Friendship Bridge IV (Bokeo)
7) Boten International Checkpoint (Luang Namtha)
8) Boten Railway Station (Luang Namtha)

Bovenstaande gegevens kunnen tussentijds wijzigen en het is raadzaam deze te controleren op de website www.visuminternational.nl. Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen ook op deze website terecht voor informatie.

terug naar veelgestelde vragen Laos