Menu

Onbekend Laos

14-daagse cultuurreis door het onbekende Laos. Dit is de ideale reis voor de (actieve) reiziger die in contact wil komen met de lokale bevolking en niet alleen de toeristische plaatsjes wilt aandoen. UNESCO beschermt het stadsbeeld in Luang Prabang en dat maakt het tot een unieke startplaats. Via de Mekong rivier reist u door de binnenlanden naar het zelden bezochte regenwoud. We kiezen hierbij voor een afsluiting in Bangkok maar dat kan ook aan het strand of in bijvoorbeeld Cambodja of Vietnam. De keuze is aan u.

Reisduur: 13 dagen

Luang Prabang - Mekong rivier - Kamu Village - Pak Ou - Muang Khua - Nong Kiau - Vientiane - Ban Nahin - Hinboun - Bangkok

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar een restaurantje gebracht, waar u allereerst kunt genieten van een lunch. In de middag maakt u samen met uw privégids een stadstour. U bezichtigt het voormalige Royal Palace, nu het National Museum, de Wat Mai en de Wat Xieng Thong. Aan het einde van de middag beklimt u de 328 treden van Mount Phousi. Geniet van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. Eenmaal beneden wandelt u over de Hill Tribe markt; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs. De dag wordt afgesloten met een diner in het Elephant Restaurant (inbegrepen), door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad.
Dag 2 Luang Prabang (omgeving)
De dag start met een bezoek aan het Etnologisch Centrum, waar u meer te weten komt over de leefwijze, gebruiken en ambachten van de diverse etnische minderheden die in Laos woonachtig zijn. Vervolgens verlaat u de stad om met uw chauffeur langs rijstvelden, heuvels en kleine dorpjes te rijden, naar het eindpunt, de Kuang Si watervallen. Onderweg kunt u verschillende stops maken, zo zijn er mooie uitzichtpunten over de machtige Mekong, en ook is het leuk om een stop te maken bij een dorp van etnische minderheden, zodat u in de praktijk kunt meemaken wat u vanmorgen al in het etnologisch centrum hebt gezien. Indrukwekkend om te zien dat het leven op slechts korte afstand van Luang Prabang totaal anders en primitief is. Bij de Kuang Si watervallen is het tijd voor ontspanning; het water stort zich neer in verschillende bassins, waarin je een heerlijk verfrissend bad kunt nemen. Het is een ideaal plekje voor de picknick-lunch. Als u energie over heeft, kunt u naar de bovenkant van de watervallen lopen via een steil pad. U wordt beloond met een prachtig uitzicht. Nabij de watervallen is ook een beren-opvangcentrum, dat u kunt bezoeken. Op het moment leven er 23 Aziatische zwarte beren in het centrum, gered van stroperij. Noot : het etnologisch centrum is op maandag gesloten.
Dag 3 Luang Prabang
Uw gids komt u rond 8 uur ’s morgens met een heuse tuktuk bij het hotel ophalen, voor een ritje naar de aanlegsteiger. Hier neemt het pont naar de overzijde van de Mekong, voor een ochtend op ontdekkingstocht aan deze weinig bezochte kant van de Mekong. Na aankomst in het dorp Ban Xieng Men volgt u de Mekong naar de tempel Wat Chom Phet en later de Wat Long Khuon, met bijzondere muurschilderingen aan de binnenzijde. De route gaat verder over een onverharde weg door het platteland, langs rivierdorpjes die nauwelijks bezoekers zien. Natuurlijk is er tijd om een stop te maken in een Khmu dorp, om een praatje te maken met de dorpelingen. De Hoy Khoua waterval is ook een bezoek waard; tenminste, als het goed geregend heeft. In droge periodes droogt het op tot een smal stroompje. Na een wandelingetje door een dorpje van de Hmong-minderheid gaat u aan boord van uw privé boot die u stroomopwaarts brengt naar Ban Chan, een pottenbakkersdorp. Met de boot gaat de tocht verder naar Luang Prabang, waar de tuktuk u terugbrengt naar het hotel. Na de lunch, in het 3 Nagas restaurant, is de middag ter vrije besteding. De dag wordt afgesloten met een kookles bij de Tamarind Cooking School! U wordt begeleid door een van de beste koks van Luang Prabang, die u alles kan leren over de Laotiaanse keuken. Deze kookles wordt uitgevoerd in een kleine internationale groep, en natuurlijk wordt het resultaat na afloop gezamenlijk opgegeten. Na afloop krijgt u een klein kookboekje mee, zodat u ook thuis uw vrienden en familie kunt imponeren met typisch Laotiaanse gerechten !
Dag 4 Luang Prabang - Pak Ou Caves - Kamu Village
U wordt naar de Mekong rivier gebracht waar u aan boord gaat van de boot die u naar de Kamu Lodge brengt. De Mekong , of “Mother of all waters” zoals de rivier in Laos wordt genoemd, is 4800 kilometer lang. In Laos stroomt de rivier over een lengte van 1990 kilometer van noord naar zuid. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou (ongeveer 2 uur varen). Hier komen de Mekong en de Nam Ou samen. Er zijn twee grotten die te bezichtigen zijn: Tham Ting (lower cave) en de Tham Theung (upper cave). In beide grotten tezamen staan meer dan vijfduizend Boeddha’s. Na dit bezoek vaart u in ca. 45 minuten verder naar de Kamu Lodge, gelegen in een prachtige omgeving aan de Mekong rivier. Er zijn 20 safari-tenten waarvan sommige uitzicht hebben over de Mekong rivier. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht en beschikken over twee aparte bedden, een en-suite badkamer en veranda met een zitje. De bedden zijn gemaakt van bamboe en hebben comfortabele matrassen. Het dekbedovertrek is typisch Laotiaans en gemaakt door de lokale bevolking. De Kamu Lodge beschikt verder over een klein restaurant en een barretje. Bij de lodge ligt een rijstveld waar de mensen uit het dorp werken. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals: boogschieten, rijst planten, goud zoeken, wandelen in de jungle, traditioneel vissen of het lokale dorp bezoeken.
Dag 5 Kamu Village - Muang Khua
Na het ontbijt wordt u per boot naar Pak Ou Village gebracht vanwaar u per auto verder reist naar Muang Khua, gelegen op circa 290km afstand. Na aankomst kunt u allereerst genieten van de lunch. Muang Khua is gelegen aan de Nam Ou rivier op korte afstand van de Vietnamese grens. Het plaatsje is vooral bekend van de legendarische slag om Dien Bien Phu tussen de Laotianen en de Fransen. Het heeft een lichtelijk vervallen uitstraling maar dankzij de verlegen maar uiterst vriendelijke bevolking is het zeker een bezoek waard. U overnacht in een eenvoudig hotel, diner is in een lokaal restaurant.
Dag 6 Muang Khua - Muang Ngoi - Nong Kiau
In de morgen verlaat u per boot Muang Khua. U zakt langzaam de Nam Ou rivier af waarbij u onderweg kunt genieten van het prachtige landschap. U gaat aan wal in Muang Ngoi, een klein dorp dat uitsluitend bereikbaar is via de rivier. U brengt een bezoek aan het dorp waarin slechts één (doodlopende) weg is. Vervolgens verkent u met uw gids twee nabij gelegen grotten. De boottocht eindigt in Nong Kiau, een plaatsje aan het water, in de schaduw van enorme kalkstenen bergen.
Dag 7 Nong Kiau - Luang Prabang - Vientiane
Na een vroeg ontbijt wordt u per auto teruggebracht naar Luang Prabang, ongeveer 135km rijden. Na de lunch in Tangor Restaurant wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Vientiane. Na aankomst in deze hoofdstad wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De namiddag en avond heeft u ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de tempels, zoals de Wat Sisaket, de Wat Phra Keo of de That Luang. Deze laatste tempel is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Noot: het Wat Phra Keo Museum is dicht voor renovaties tot het einde van 2015. Een goed alternatief, is bijvoorbeeld een bezoek aan het even fascinerende National Museum.
Dag 8 Vientiane - Ban Kong Lor/Hinboun
Vandaag gaat de rit in zuidelijke richting. De eerste etappe van de rit duurt ongeveer 3 uur. Een leuke stop vormt de tempel Wat Prabath Phonsane, waar in een hieligdom de voetafdruk van de Boeddha te vinden is. Na de lunch in een lokaal restaurantje verlaat u de snelweg en rijdt verder in het natuurgebied Phou Hin Poun. Het landschap wordt al gauw interessanter, met kalkstenen bergen, bossen en rijstvelden. Na ongeveer twee uur komt u aan in het kleine dorp Bang Kong Lor. Als u 's middags nog energie heeft voor een wandeling in de omgeving, staat de gids met plezier tot uw beschikking.
Dag 9 Ban Kong Lor/Hinboun
Na het ontbijt met de dorpsbewoners gaat u met een lokale gids naar de ingang van de Kong Lor grot. Met een boot gaat u deze 7,5 km lange grot verkennen. Op sommige plaatsen is deze grot 100m hoog. Onderweg stopt u een aantal maal om prachtige kalksteen formaties van dichtbij te kunnen bekijken. De grot is voor de lokale bevolking de snelste verbindingsweg tussen hen en de achterliggende valleien en wordt dus regelmatig gebruikt. Als u aan de andere kant van de grot weer in het daglicht komt, kunt u hier desgewenst een wandeling maken. Hierna vaart u via de grot weer terug naar het dorp waar u de lunch bij wijze van een picknick gebruikt. De rest van de dag ter vrije besteding heeft.
Dag 10 Ban Kong Lor/Hinboun - Vientiane
Na het ontbijt wordt u in ongeveer 5 uur door uw privéchauffeur terug naar Vientiane gebracht. U wordt naar uw hotel gebracht voor de laatste twee overnachtingen in Laos.
Dag 11 Vientiane
Vandaag maakt u een stadstour door Vientiane. U bezoekt o.a. de Wat Sisaket, de enige tempel die nog in tact is na de Thaise invasie van 1828. Verder bezoekt u de Wat Phra Keo en de That Luang. Deze laatste tempel is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. De typisch Laotiaanse lunch wordt gebruikt in een wel bijzonder restaurant: het Makphet, waar straatkinderen de kans krijgen om een vak te leren. Professionele chefs van over de hele wereld hebben hier hun steentje bijgedragen bij de opleidingen van het personeel. Het Patuxai Monument wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. In de middag gaat u naar Wat Xieng Khuane; een beeldenpark buiten Vientiane (27km) waar verschillende boeddha beelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50m lang. U sluit de dag af met een prachtig zonsondergang bij de Mekong rivier alvorens u terugkeert naar Vientiane.
Dag 12 Bangkok
Dag ter vrije besteding in Bangkok. U kunt deze wereldstad op eigen gelegenheid verkennen. Indien gewenst, kunnen wij ook diverse excursies vooraf voor u vastleggen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de grootste tempel van Bangkok, de Wat Po. Hier ziet u de 45 meter lange liggende Boeddha. In deze tempel leven nog steeds ca. 300 monniken. Op korte afstand van deze tempel ligt Grand Palace; u zult versteld staan van alle pracht en praal. Dit bezoek mag niet ontbreken tijdens uw verblijf in Bangkok. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Vimanmek Paleis, aan de Wat Traimit (bij Chinatown) of een tocht per ‘longtail’ boot maken over de Chao Praya rivier. Bij uw reisbescheiden ontvangt u aanvullende informatie over de stad.
Dag 13 Bangkok
Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht heeft u nog tijd te besteden in Bangkok. U kunt eventueel (op eigen gelegenheid) een bezoek brengen aan de overige tempels van Bangkok, zoals bijvoorbeeld de Golden Mountain. Ook kunt u er voor kiezen om een van de vele shoppingmalls te bezoeken of een fietstocht in het groene hart van Bangkok te maken of in de wijk Chinatown. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

  • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
  • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
  • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
  • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

My Dream Boutique Resort
Dit middenklasse hotel is een aanrader om volledig tot rust te komen. Met zijn prachtige ligging aan de Nam Khan rivier, biedt My Dream Boutique Resort u een geweldig uitzicht. U kunt genieten van een drankje in de zeer verzorgde tuin of bij het zwembad. Het personeel zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Het centrum ligt aan de andere kant van de rivier en is via een brug goed te bereiken. Het hotel biedt gratis fietshuur aan. De houten bungalows zijn allen ingericht met lokale materialen en geven door de natuurlijke lichtinval een gezellige sfeer. Dit hotel is absoluut één van onze favoriete hotels in Luang Prabang!

Kamu Lodge
De Kamu Lodge is een van onze favoriete accommodaties in Laos. Het is gelegen in Kamu Village, aan de Mekong rivier, op ca. 2,5 uur varen van Luang Prabang. Speciaal aan deze eco-lodge zijn de 20 safari-tenten. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel en bijzonder sfeervol ingericht. Alle tenten hebben een eigen veranda, twee aparte bedden en een en-suite badkamer (met een westers toilet en douche met warm en koud water). Elektriciteit wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals rijst planten, boogschieten, vissen en wandelen. Ook kunt u een nabij gelegen dorpje bezoeken. Tip: vraag om een tent met een even nummer voor het beste uitzicht op de Mekong.

Nong Kiau - Nong Kiau River Side Lodge - kamer
Nong Kiau Riverside Resort - Nong Khiau
Het Nong Kiau River Side Lodge ligt aan de Nam Ou rivier op één van de mooiste locaties langs deze rivier. Het ligt net buiten het centrum van het dorp war nog weinig gebouwd is en heeft dus weinig tot geen obstructie in zicht. Het is een simpel resort met maar 15 bungalows. Alle bungalows zijn van rattan gemaakt en uitegrust met een proper bed en privé badkamer. Het balkon aan de bungalow geeft de mogelijkheid om te genieten van het uitzicht. Het restaurant bied ook mooie uitzichten overd e vallei en de rivier en serveert ontbijt, lunch en diner. Het kleine centrum van Nong Kiau ligt op loopafstand van de lodge. Vreindelijk personeel, schone kamers en een aangename atmosfeer maken voor ene gezellig verblijf. 

Laos - Vientiane - Beau Rivage - kamer
Beau Rivage Mekong - Vientiane
Beau Rivage Mekong is een uniek hotel in Vientiane. Het laat zich beschrijven als ‘kleurrijk’, ‘artistiek’ en ‘kleinschalig’. Het hotel is gelegen aan de Mekong rivier, op loopafstand van bezienswaardigheden, restaurants en winkeltjes. Er zijn slechts 16 kamers, allen op een andere manier ingericht. De ‘superior rooms’ hebben een fantastisch uitzicht over de Mekong rivier. De kamers zijn niet groot of luxe maar wel comfortabel en apart. Kies voor dit hotel als u op zoek bent naar iets speciaals, op een goede locatie en voor een lage prijs.

Shanghai Mansion - Bangkok
Onze topper in Chinatown! Shanghai Mansion is een bijzonder sfeervol en boutique hotel met een Chinees interieur. Er is geen detail vergeten. De 76 kamers zijn kleurrijk, romantisch en in Chinese stijl ingericht. Voor de kamers staan zitjes waar u, onder lampionnetjes, kunt ontspannen terwijl u luistert naar Aziatische live muziek. Er hangt een gemoedelijke sfeer. Ondanks dat u zich midden in het drukke Chinatown bevindt, is het hier aangenaam rustig. ’s Avonds kunt u in ‘Restaurant Cotton’ genieten van goedkope Thaise / Chinese gerechten en de beste Jazz bandjes van Thailand. Tip: het hotel verzorgt Thaise kooklessen (vooraf reserveren aanbevolen).

bekijk meer

Waarom?inklappen

  • U bezoekt niet alleen de toeristische plaatsjes; wij brengen u juist naar het 'onbekende' en 'echte' Laos.
  • De vele boot- en wandeltochten brengen u naar plekken die anderen overslaan.
  • De geselecteerde accommodaties zijn kleinschalig en centraal gelegen.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »