Menu

Onbekend Laos

12-daagse cultuurreis door het onbekende Laos. Dit is de ideale reis voor de (actieve) reiziger die in contact wil komen met de lokale bevolking en niet alleen de toeristische plaatsjes wilt aandoen. UNESCO beschermt het stadsbeeld in Luang Prabang en dat maakt het tot een unieke startplaats. Via de Mekong rivier reist u door de binnenlanden naar het zelden bezochte regenwoud. U kunt na de reis kiezen voor een afsluiting in Bangkok, of aan het strand in bijvoorbeeld Cambodja of Vietnam. De keuze is aan u.

Reisduur: 12 dagen

Luang Prabang - Mekong rivier - Kamu Village - Pak Ou - Muang Khua - Nong Kiau - Vientiane - Hinboun

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Onbekend Laos inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • een leuke combinatie van de hoogtepunten en de minder bekende plekjes in Laos
 • het reizen per auto wordt afgewisseld met boottochten
 • comfortabele accommodaties op het platteland van Laos
 • de grotten van Hinboun zijn nog erg ver "off the beaten track"
 • verblijf in een echt jungle tented camp
 • gemakkelijk te combineren met een stadsbezoek aan bijvoorbeeld Bangkok
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Wat Xieng Thong, Luang - Laos - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar een restaurantje gebracht, waar u allereerst kunt genieten van een lunch. In de middag maakt u samen met uw privégids een stadstour. U bezichtigt het voormalige Royal Palace, nu het National Museum, de Wat Mai en de Wat Xieng Thong. Aan het einde van de middag beklimt u de 328 treden van Mount Phousi. Geniet van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. Eenmaal beneden wandelt u over de Hill Tribe markt; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs. De dag wordt afgesloten met een diner in het Elephant Restaurant (inbegrepen), door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad.
Dag 2 Luang Prabang (omgeving)
De dag start met een bezoek aan het Etnologisch Centrum, waar u meer te weten komt over de leefwijze, gebruiken en ambachten van de diverse etnische minderheden die in Laos woonachtig zijn. Vervolgens verlaat u de stad om met uw chauffeur langs rijstvelden, heuvels en kleine dorpjes te rijden, naar het eindpunt, de Kuang Si watervallen. Onderweg kunt u verschillende stops maken, zo zijn er mooie uitzichtpunten over de machtige Mekong, en ook is het leuk om een stop te maken bij een dorp van etnische minderheden, zodat u in de praktijk kunt meemaken wat u vanmorgen al in het etnologisch centrum heeft gezien. Indrukwekkend om te zien dat het leven op slechts korte afstand van Luang Prabang totaal anders en primitief is. Bij de Kuang Si watervallen is het tijd voor ontspanning; het water stort zich neer in verschillende bassins, waarin u een heerlijk verfrissend bad kunt nemen. Het is een ideaal plekje voor de picknick-lunch (inbegrepen). Als u energie over heeft, kunt u via een steil pad naar de bovenkant van de watervallen lopen. U wordt beloond met een prachtig uitzicht. Nabij de watervallen vindt u een beren-opvangcentrum waar u een bezoek aan kunt brengen. Op het moment leven er 23 Aziatische zwarte beren in het centrum, gered van stroperij.

Noot: Het etnologisch centrum is op maandag gesloten.
Dag 3 Luang Prabang
Rond 8 uur 's ochtends wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel met een 'echte' tuktuk, voor een ritje naar de aanlegsteiger. Per pont reist u naar de overzijde van de Mekong, voor een ware ontdekkingstocht. Deze kant van de Mekong wordt namelijk weinig bezocht. Na aankomst in het dorp Ban Xieng Men volgt u de Mekong naar de Wat Chom Phet tempel en later de Wat Long Khuon tempel, met bijzondere muurschilderingen aan de binnenzijde. De route gaat verder over onverharde wegen, dwars door het platteland, langs rivierdorpjes die vrijwel onbekend zijn en nog nauwelijks met bezoekers te maken hebben. Uiteraard is er tijd om een praatje te maken met de dorpelingen tijdens een stop in een Khmu dorp. De Hoy Khoua waterval is ook een bezoek waard; tenminste, als het goed geregend heeft. In droge periodes droogt het op tot een smal stroompje. Na een wandeling door een dorpje van de Hmong-minderheid gaat u aan boord van uw privéboot die u stroomopwaarts vaart naar Ban Chan, een pottenbakkersdorp. Per boot gaat de tocht verder naar Luang Prabang, waar de tuktuk u terug brengt naar uw hotel. Na de lunch (inbegrepen) in het 3 Nagas restaurant, is de middag ter vrije besteding. De dag wordt afgesloten met een kookles bij de Tamarind Cooking School! U wordt begeleid door een van de beste koks van Luang Prabang, zij kunnen u alles leren over de Laotiaanse keuken. Deze kookles wordt uitgevoerd in een kleine internationale groep, en natuurlijk wordt het resultaat na afloop gezamenlijk opgegeten. Na afloop krijgt u een klein kookboekje mee, zodat u ook thuis uw vrienden en familie kunt imponeren met typisch Laotiaanse gerechten!
Dag 4 Luang Prabang - Pak Ou Caves - Kamu Village
U wordt naar de Mekong rivier gebracht waar u aan boord gaat van de boot die u naar de Kamu Lodge brengt. De Mekong, of “Mother of all waters” zoals de rivier in Laos wordt genoemd, is 4800 kilometer lang. In Laos stroomt de rivier over een lengte van 1990 kilometer van noord naar zuid. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou (ongeveer 2 uur varen). Hier komen de Mekong en de Nam Ou samen. Er zijn twee grotten die te bezichtigen zijn: Tham Ting (lower cave) en de Tham Theung (upper cave). In beide grotten tezamen staan meer dan vijfduizend Boeddha’s. Na dit bezoek vaart u in ca. 45 minuten verder naar de Kamu Lodge, gelegen in een prachtige omgeving aan de Mekong rivier. Er zijn 20 safari-tenten waarvan sommige uitzicht hebben over de Mekong rivier. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht en beschikken over twee aparte bedden, een en-suite badkamer en veranda met een zitje. De bedden zijn gemaakt van bamboe en hebben comfortabele matrassen. Het dekbedovertrek is typisch Laotiaans en gemaakt door de lokale bevolking. De Kamu Lodge beschikt verder over een klein restaurant en een barretje. Op het rijstveld, gelegen bij de lodge ziet u de mensen uit het dorp werken. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals: boogschieten, rijst planten, goud zoeken, wandelen in de jungle, traditioneel vissen of het lokale dorp bezoeken.
Dag 5 Kamu Village - Muang Khua
Na het ontbijt wordt u per boot naar Pak Ou Village gebracht vanwaar u per auto verder reist naar Muang Khua, gelegen op ca. 290 kilometer afstand. Na aankomst kunt u allereerst genieten van de lunch. Muang Khua is gelegen aan de Nam Ou rivier op korte afstand van de Vietnamese grens. Het plaatsje is vooral bekend van de legendarische slag om Dien Bien Phu tussen de Laotianen en de Fransen. Het heeft een lichtelijk vervallen uitstraling maar dankzij de verlegen maar uiterst vriendelijke bevolking is het zeker een bezoek waard. U overnacht in een eenvoudig hotel, het diner is in een lokaal restaurant.
Dag 6 Muang Khua - Muang Ngoi - Nong Kiau
In de morgen verlaat u per boot Muang Khua. U zakt langzaam de Nam Ou rivier af waarbij u onderweg kunt genieten van het prachtige landschap. U gaat in Muang Ngoi aan wal, een klein dorp dat uitsluitend bereikbaar is via de rivier. U brengt een bezoek aan het dorp waarin slechts één (doodlopende) weg is. Vervolgens verkent u met uw gids twee nabij gelegen grotten. De boottocht eindigt in Nong Kiau, een plaatsje aan het water, gelegen in de schaduw van enorme kalkstenen bergen. De lunch vandaag is inbegrepen.
Dag 7 Nong Kiau - Luang Prabang - Vientiane [Economy class]
Na een vroeg ontbijt wordt u per auto teruggebracht naar Luang Prabang, ongeveer 135 kilometer rijden. Na de lunch in Tangor Restaurant (inbegrepen) wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Vientiane. Na aankomst in deze hoofdstad wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De namiddag en avond heeft u ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de tempels, zoals de Wat Sisaket, de Wat Phra Keo of de That Luang. Deze laatste tempel is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd.
Dag 8 Vientiane - Ban Kong Lor/Hinboun
Vandaag gaat de rit in zuidelijke richting. De eerste etappe van de rit duurt ongeveer 3 uur. Een leuke stop volgt bij de tempel Wat Prabath Phonsane, waar in een heiligdom de voetafdruk van de Boeddha te vinden is. Na de lunch (inbegrepen) in een lokaal restaurantje verlaat u de snelweg en rijdt u verder in het natuurgebied Phou Hin Poun. Het landschap wordt al gauw interessanter, met kalkstenen bergen, bossen en rijstvelden. Na ongeveer twee uur komt u aan in het kleine dorp Bang Kong Lor. Mocht u 's middags nog energie hebben voor een wandeling in de omgeving, dan staat de gids met plezier tot uw beschikking. 
Dag 9 Ban Kong Lor/Hinboun
Na het ontbijt met de dorpsbewoners gaat u met een lokale gids naar de ingang van de Kong Lor grot. Met een boot gaat u deze 7,5 kilometer lange grot verkennen. Op sommige plaatsen is deze grot 100 meter hoog. Onderweg stopt u een aantal keer om prachtige kalksteen formaties van dichtbij te kunnen bekijken. De grot is voor de lokale bevolking de snelste verbindingsweg tussen hen en de achterliggende valleien en wordt dus regelmatig gebruikt. Als u aan de andere kant van de grot weer in het daglicht komt, kunt u hier desgewenst een wandeling maken. Hierna vaart u via de grot weer terug naar het dorp waar u de lunch (inbegrepen) bij wijze van een picknick gebruikt. De rest van de dag ter vrije besteding heeft.
Dag 10 Ban Kong Lor/Hinboun - Vientiane
Na het ontbijt wordt u in ongeveer 5 uur door uw privéchauffeur terug naar Vientiane gebracht. U wordt naar uw hotel gebracht voor de laatste twee overnachtingen in Laos.
Dag 11 Vientiane
Vandaag maakt u een stadstour door Vientiane. U bezoekt onder andere de Wat Sisaket, de enige tempel die nog in tact is na de Thaise invasie van 1828. Verder bezoekt u de Wat Phra Keo en de That Luang. Deze laatste tempel is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. De typisch Laotiaanse lunch wordt genoten in een wel heel bijzonder restaurant: het Makphet, waar straatkinderen de kans krijgen om een vak te leren. Professionele chefs van over de hele wereld hebben hier hun steentje bijgedragen bij de opleidingen van het personeel. Het Patuxai Monument wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. In de middag gaat u naar Wat Xieng Khuane; een beeldenpark buiten Vientiane (27 km) waar verschillende boeddha beelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50 meter lang. U sluit de dag af met een prachtig zonsondergang bij de Mekong rivier alvorens u terugkeert naar Vientiane.
Dag 12 Vientiane - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag verlaat u Laos. U wordt naar de luchthaven van Vientiane gebracht voor de vliegreis terug naar Amsterdam. 

Noot: de reis kan gemakkelijk verlengt worden met een strandverblijf op Thailand of Vietnam, of met een culturele extensie in bijvoorbeeld Cambodja. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vlucht Luang Prabang - Vientiane
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • boottochten zoals genoemd in het programma
 • tuktuk transfers/excursies zoals genoemd
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

My Dream Boutique Resort - Luang Prabang
Dit middenklasse hotel is een aanrader om volledig tot rust te komen. Met zijn prachtige ligging aan de Nam Khan rivier, biedt My Dream Boutique Resort u een geweldig uitzicht. U kunt genieten van een drankje in de zeer verzorgde tuin of bij het zwembad. Het personeel zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Het centrum ligt aan de andere kant van de rivier en is via een brug goed te bereiken. Het hotel biedt gratis fietshuur aan. De houten bungalows zijn allen ingericht met lokale materialen en geven door de natuurlijke lichtinval een gezellige sfeer. Dit hotel is absoluut één van onze favoriete hotels in Luang Prabang!

Kamu Lodge
De Kamu Lodge is een van onze favoriete accommodaties in Laos. Het is gelegen in Kamu Village, aan de Mekong rivier, op ca. 2,5 uur varen van Luang Prabang. Speciaal aan deze eco-lodge zijn de 20 safari-tenten. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel en bijzonder sfeervol ingericht. Alle tenten hebben een eigen veranda, twee aparte bedden en een en-suite badkamer (met een westers toilet en douche met warm en koud water). Elektriciteit wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals rijst planten, boogschieten, vissen en wandelen. Ook kunt u een nabij gelegen dorpje bezoeken. Tip: vraag om een tent met een even nummer voor het beste uitzicht op de Mekong.

Mandala Ou Resort - Nong Kiau
Vanuit het zwembad uitkijkend over de rivier en de omliggende beboste heuvels kun je alleen maar concluderen dat het Mandala Ou in het ontspannen rivierdorp Nong Kiau een paradijsje is. Het telt slechts 10 kamers, ruim opgezette bungalows met veranda, en het kleinschalige karakter draagt bij aan de bijzondere rustige beleving. Sommige kamers hebben zicht op de rivier en anderen op de uitbundige tropische tuin.

Tip: probeer bij het ontbijt de home-made jam: om je vingers bij af te likken!

Mandala Boutique Hotel - Vientiane
Het kleine Mandala Boutique Hotel in Vientiane ligt op een kleine 2km van de avondmarkt van Vientiane. Het is een oude Franse stijl villa met minder dan 20 kamers wat het geheel een erg intieme sfeer geeft. Vanaf aankomst tot vertrek zult u zich echt thuis voelen en zich wanen in een zeer vriendelijke en comfortabele omgeving. De kamers zijn allen zeer stijlvol ingericht en hebben erg mooie privé badkamers. Het ontbijt is echt Frans met baquette, ei en bacon en het leuke restaurant is ook een trekpleister voor niet-gasten. Vriendelijk personeel, ruim opgezet, mooie tuin en zeer goede prijzen voor deze mooie kamers maken dit onze top keus voor een 3* boutique verblijf in de hoofdstad van Vientiane.

Spring River Resort - Hinboun

Aan de Hinboun rivier en met zicht op de omliggende karststenen bergen ligt dit 'resort' met haar 16 bungalows in traditionele stijl. Deze hebben rivierzicht of tuinzicht en zijn comfortabel genoeg, maar niet overdreven luxe. U kunt hier het diner nuttigen in het restaurant met zicht op de rivier. En wat dacht u daarna van een kampvuur in de weelderige tropische tuin? Het resort ligt op slechts twee kilometer afstand van de beroemde Konglor grot.


bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »