Menu

Laos Compleet

Vaak wordt een reis door Laos gecombineerd met een bezoek aan één of meerdere buurlanden. Natuurlijk begrijpen wij dat. Maar Laos zelf heeft ook alle ingrediënten voor een zeer afwisselende en complete rondreis en het land verdient het dat u de tijd neemt om het te ontdekken.

Onder begeleiding van uw eigen gids verkent u het land van noord naar zuid. Van het lieflijke Luang Prabang, een trekking naar bergstammen-dorpen, een junglesafari in Nam Et, relaxen in het ontspannen rivierdorp Nong Khiaw, gaat u naar het weinig bezochte noordoosten met haar grotten en karststenen bergen, en bezoekt u de mysterieuze Vlakte der Kruiken. In een land waar veel vervoer via de rivier gaat is het logisch dat u ook verschillende boottochtjes maakt, over de machtige Mekong en kleinere rivieren. U neemt een overlandroute naar het zuiden waar u vele watervallen tegenkomt en een spannende jeeptocht maakt op het Bolavenplateau. Rest nog een ontspannen einde op één van de 4.000 Islands en in Champasak, en de reis is met recht compleet te noemen!

Soms is de accommodatie eenvoudig, zoals in de jungle, maar waar mogelijk reserveren we een fijne rivierlodge voor u.

Reisduur: 20 dagen

Luang Prabang - Oudomxay - Nong Khiaw - Nam Et - Sam Neua - Phonsavan - Hinboun - Savannakhet - Tad Lo/Bolaven - 4000 Islands - Champasak

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Singapore - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door uw gids en chauffeur. Zij brengen u naar uw hotel voor de komende dagen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
Na het ontbijt in het hotel maakt u samen met uw privégids een stadstour. U start bij het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en bezoekt daarna verschillende tempels, zoals Wat Xieng Thong in de typische stijl van Luang Prabang, en Wat Visoun. Ook brengt u een bezoek aan het Traditional Arts & Ethnology Centre; een museum waar u meer kennis opdoet over de verschillende minderheidsgroepen die Laos rijk is. 's Middags gaat u de stad uit, op verkenning in verschillende dorpjes. U bezoekt onder andere de dorpen Ban Xangkhong en Ban Xienglek, waar u een goede indruk krijgt van het dagelijks leven in Laos. De mensen hier leven vooral van (zeer kleinschalige) textielproductie en weverijen. Weer terug in de stad bezoekt u de Wat Spihouthabath, een monnikschool. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Afsluiter van de dag is de beklimming van Mount Phousi. Eenmaal boven (na 328 treden) kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang.

NB: Het Arts & Technology Centre is gesloten op maandag, de monnikschool in het weekend en feestdagen.

Tip: Geïnteresseerd in lokale verhalen, mythes en legendes? Breng dan tijdens uw verblijf in Luang Prabang een bezoek aan Garavek Traditional Storytelling. De voorstelling is kleinschalig en heeft een huiselijke sfeer. Kaartjes kunt u op de dag zelf ophalen bij het theater in de oude stad of bij het toeristenbureau in het centrum.
Dag 3 Luang Prabang
Het loont de moeite om vandaag vroeg op te staan. U kunt dan namelijk in alle vroegte (ca. 06.00 uur) de lange rijen monniken in oranje gewaden aanschouwen die de pagodes verlaten om aalmoezen in de vorm van rijst te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. Ook mogelijk is een bezoekje aan de lokale markt. Laotianen zijn vroege vogels; de markten zijn in de vroege ochtenduurtjes op z'n levendigst.
Na het ontbijt gaat u weer met de auto op verkenning uit. U maakt een stop bij een dorp waar zijde wordt gemaakt. U krijgt hier tekst en uitleg. Ook kunt u, indien gewenst, een bezoek brengen aan een Hmong dorp waar veel houtsnijwerk wordt gemaakt. Vervolgens wordt u naar de Kuang Si waterval gebracht. Hier kunt u een mooie wandeling maken en eventueel een duik nemen in het water. Ook bezoekt u het nabijgelegen Sun Bear Rescue Center; hier leven zwarte beren die gered zijn van stropers. De stropers probeerden de beren te vangen om hun gal te gebruiken voor traditionele Chinese medicijnen. Na dit bezoek wordt u tegen de middag naar uw hotel gebracht en is de middag ter vrije besteding.
Dag 4 Luang Prabang - Oudomxay
Tijd voor een boottocht op de machtige Mekong! U kunt heerlijk ontspannen op de boot terwijl het platteland aan u voorbij glijdt. De Mekong , of “Mother of all waters” zoals de rivier in Laos wordt genoemd, is 4800 kilometer lang. In Laos stroomt de rivier over een lengte van 1990 kilometer van noord naar zuid. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou (ongeveer 2 uur varen). Hier komen de Mekong en de Nam Ou samen. Er zijn twee grotten die te bezichtigen zijn: Tham Ting (lower cave) en de Tham Theung (upper cave). In beide grotten tezamen staan meer dan vijfduizend Boeddha’s. Vanaf Pak Ou gaat u per auto verder langs de Nam Ou rivier en de omliggende rijstvelden tot uw eindpunt voor vandaag, Oudomxay. Oudomxay is gelegen aan de Nam Beng rivier en de Mount Phou That. Uw onderkomen voor de komende dagen is een prettig kleinschalig resort, waar u goed kunt ontspannen in het zwembad aan de rivier.
Dag 5 Oudomxay
Een avontuurlijke dag! U wordt naar het startpunt van de trekking gebracht waarvan u met uw gids begint aan de trekking over een bergpad, een bergstroompje volgend door de rijke vegetatie. Hier en daar komt u rijstvelden tegen waar boeren aan het werk zijn en hun werkzaamheden graag onderbreken voor een praatje. Dan verdwijnt de bebouwing en gaat u de jungle in. Na ongeveer anderhalf uur komt u aan bij het op een heuvel gelegen dorp Ban Phavie, een dorp van de Khamu minderheid. In deze bijzondere omgeving gebruikt u de lunch. Aangesterkt gaat u op pad naar enkele watervallen die in de buurt liggen. Als het weer het toestaat, kunt u zwemmen in het koele heldere water. In de namiddag komt u weer terug bij uw accommodatie in Oudomxay.

NB: de totale wandelduur is ongeveer 5 uur.
Dag 6 Oudomxay -Muang Khua - Nong Khiaw
De route gaat vandaag verder noordwaarts: met de auto wordt u naar het slaperige plaatsje Muang Khua gebracht, aan de oever van de Nam Ou rivier. Hier ligt een boot klaar, waarmee u een privé cruise gaat maken naar Nong Khiaw. Een prachtig landschap trekt aan uw oog voorbij, alsmede afgelegen nederzettingen. Sommige hiervan kunnen alleen per boot bereikt worden, zoals Ban Sob Jaem, een dorp waar de Khmu en Hmong minderheden wonen. Aangekomen in Nong Khiaw is het genieten van de rivier nog niet voorbij, want u neemt hier intrek in Mandala Ou, een accommodatie met een perfecte locatie aan de rivier. De rest van de dag is ter vrije besteding. Nong Khiaw is een prettig rivierdorp met een ontspannen sfeer.
De lunch gebruikt u vandaag bij wijze van een picknick aan boor van de boot of op een zandstrandje onderweg.
Dag 7 Nong Khiaw - Viengthong
De ochtend kunt u nog doorbrengen in de omgeving van Nong Khiaw. U kunt kiezen of u een fietstochtje in de omgeving wilt maken of een pittige beklimming naar een uitzichtpunt van ongeveer anderhalf uur (plus een uurtje naar beneden). Maar als u liever wilt ontspannen met een boek aan de rivier, dan kan dat natuurlijk ook. Het is tenslotte uw vakantie!
's Middags wordt u oostwaarts gebracht, per auto, naar Viengthong. Deze rit duurt ongeveer 4,5 tot 5 uur, al slingerend door het prachtige landschap. Na aankomst is de rest van de middag en avond ter vrije besteding
Dag 8 Vienthong - Nam Et
's Morgens is er voldoende tijd om het plaatsje te verkennen. Pas aan het begin van de middag gaat u op pad voor het volgende bijzondere avontuur, een nachtsafari in Nam Et Nationaal Park. Tijdens de safari heeft u onder andere de kans herten, otters, stekelvarkens, uilen en een grote verscheidenheid aan vogels tegen te komen. In het gebied leven ook de gaur (Aziatisch rund), gibbons, nevelpanters, Aziatische wilde honden en… tijgers! Wist u dat het Nam Et-Phou Louey National Protected Area een van de laatste toevluchtsoorden is van de tijger in Indochina? Het totaal wordt geschat op 7-23 exemplaren. Uw gids is een ervaren jager en tracker, en neemt u mee naar een zoutlik waar veel dieren komen om zich te voorzien van de nodige mineralen. Samen identificeert u hier de dierensporen. Hiervandaan laat hij de boot afzakken -zonder motor, om de fauna niet te verstoren- naar de plek waar u het avondmaal gebruikt. En is er passender dan een BBQ-diner bij een kampvuur? Als de avond is gevallen zakt de boot stilletjes verder de rivier af, terwijl uw gids met een kunstmatig licht zoekt naar wildlife. Na ongeveer twee uur komt u aan bij het kampement. Uw onderkomen voor vanavond bestaat uit eenvoudige Laotiaanse junglehutten. Heel eenvoudig dus, maar wat een ervaring om zó midden tussen de geluiden van het woud te overnachten!
Dag 9 Nam Et - Sam Neua
Vroeg op, om te genieten van hetgeen de jungle in de vroege ochtenduurtjes biedt. U maakt onder leiding van een gids een wandeling in de jungle, waarbij u leert over de medicinale werking van verschillende planten en uitleg krijgt over de geschiedenis van het gebied. Na het ontbijt gaat de boottocht verder, onderweg stoppend op een plek waar veel vogels worden gezien. Na ongeveer anderhalf uur varen staat de auto klaar om u naar Sam Neua te brengen, een rit van ongeveer 5 uur. Dat wordt onderbroken door een stop in een dorpje dat bekend staat om het weven van prachtige rokken en een nabij gelegen waterval. Het water stort ongeveer 100 meter naar beneden en komt uit in een natuurlijk zwembadje. Dikke kans dat u hier spelende lokale kids treft! In de namiddag komt u aan in Sam Neua in het verre noordoosten.
Dag 10 Sam Neua
Als u vroeg uit de veren gaat, is het leuk om een ommetje over de lokale markt te maken. In de vroege ochtenduurtjes is hier de meeste bedrijvigheid. Maar meer dan om de markt is Sam Neua bekend vanwege de nabij gelegen Vieng Xai grotten, die u uiteraard vandaag bezoekt. Tijdens de 'Secret War' hielden de leiders van Pathet Lao zich verscholen in dit indrukwekkende grottenstelsel. U krijgt hier een audio-rondleiding en zult zich verbazen over de vele ruimtes, waarvan sommige heel groot waren en bijvoorbeeld waren ingericht als vergaderzaal, maar ook vele kleine doorgangetjes. 's Middags maakt u nog een eenvoudige wandeling naar verschillende kleinere grotten die deze streek rijk is. Een prachtig landschap voor karststenen formaties en grotten!
Dag 11 Sam Neua - Phonsavan
Zuidwaarts gaat het vandaag, naar Hintang, waar mysterieuze menhirs (staande stenen, denk aan Obelix) staan. Niemand weet wanneer, door wie en met welk doel deze gefabriceerd zijn. De meest waarschijnlijke verklaringen zijn dat het een soort markeerpunten zijn danwel te maken hebben met oude begrafenisriten. Ook bezoekt u onderweg Tham Piu, waar een ziekenhuis in een grot het zwaar te verduren kreeg tijdens de Indochina-oorlog. In het museumpje dat erbij hoort, leert u meer over de (oorlogs-)geschiedenis van deze regio. Restanten hiervan ziet u ook terug in het dorp Ban Bouakkhop, waar de bewoners de vele bommenhulzen die hier achterbleven, tot nut maken als bijvoorbeeld bloembak of tuinhek. Een bijzonder gezicht. Het eindpunt van vandaag is Phonsavan, de uitvalsbasis van de mysterieuze Vlakte der Kruiken.
Dag 12 Phonsavan
Vanmorgen bezoekt u de Mines Action Group (MAG) om van hen te leren over het belangrijke werk dat zij hebben gedaan en nog steeds doen om deze streek vrij te maken van landmijnen en ander oorlogsmateriaal. Dan bezoekt u de mysterieuze Vlakte der Kruiken. Deze 15km brede strook biedt plaats aan duizenden stenen kruiken, verdeeld over 160 plaatsen (sites). Niemand weet hoe deze voorwerpen hier terecht zijn gekomen. De grootste vindplaatsen zijn vrij gemaakt van bommen en opengesteld voor toeristen. Het meest indrukwekkend zijn site 1 en site 3. Later brengt u een bezoek aan Mulberry farm, een coöperatie van lokale boeren, wevers en kunstenaars uit maarliefst 200 families. Hier kunt u verschillende projecten bekijken die deze mensen hebben opgezet om een beter bestaan op te bouwen; onder andere de productie van moerbei-producten en zijde. Een ander boeiend project dat u kunt bezoeken is de Lone Buffalo Foundation. Hier werken westerse en Laotiaanse leraren samen om de kansen voor lokale kinderen te vergroten. Ze ontvangen graag gasten, zodat de kinderen hun Engels kunnen oefenen en leren om niet verlegen te zijn als ze voor publiek praten. De dag wordt waardig afgesloten met een bezoek aan het uitzichtspunt van PhouXang. Wie weet wacht u hier wel een prachtige zonsondergang!

NB: Lone Buffalo Foundation is uiteraard gesloten in het weekend en schoolvakanties.
Dag 13 Phonsavan - Hinboun
U start de dag vandaag vroeg, voor een lange rit door Centraal Laos. De autorit wordt afgewisseld met stops op interessante plekken zoals Muang Khoun, waar u de ruïnes van oude pagodes bekijkt, en Wat Phiawat, een veruïneerde tempel met een enorme zittende Buddha. Hierna gaat het de bergen in, en dat levert mooie vergezichten op. Door de platteland met kalkstenen bergen bereikt u tegen de avond Hinboun, waar u kunt ontspannen in uw lodge aan de oever van de rivier.
Dag 14 Hinboun
Na het ontbijt volgt een korte rit naar Ban Kong Lor, waar een kleine lokale boot voor u klaarligt. Deze brengt u naar de beroemde Kong Lor Cave. Deze grot heeft een indrukwekkende lengte van maar liefst 7 kilometer. Geniet tijdens de boottocht van het prachtige uitzicht op de kalkstenen kliffen in de grot. De Nam Hinboun stroomt door een soort tunnel van kalksteen, welke op sommige plekken een breedte heeft van maar liefst 100 meter. De tocht duurt ongeveer één uur, waarbij u de kans hebt om zeldzame vogels en vleermuizen te spotten, die leven in de grot. Aan de overkant van de grot ligt een pittoreske vallei. U maakt een wandeling in de omliggende dorpjes en kunt genieten van de vredige sfeer op het platteland. Hier staan enkele hutten waarin tabaksbladeren worden gedroogd. In het afgelegen dorp Ban Pon Ngam gebruikt u de lunch bij wijze van picknick. De boot brengt u daarna door de grot terug naar uw resort. U wordt letterlijk voor de deur afgeleverd, op uw terras.
Dag 15 Hinboun - Savannakhet
Vandaag reist u zuidwaarts naar Savannakhet. Onderweg maakt u een stop bij de Tham Pa Pra Buddha grot, die over maar liefst 229 bronzen Boeddhabeelden beschikt, welke naar schatting meer dan 300 jaar oud zijn. Deze rots ligt hoog in een kalkstenen rots en staat dus garant voor een mooi uitzicht over het omliggende landschap. Even voordat u Savannakhet bereikt krijgt u in de Soundra Salt Factory uitleg over de lokale methode van zoutwinning. In Savannakhet is de oud-koloniale Franse wijk een bezoek waard, met prachtige villa's in art deco stijl uit lang vervlogen dagen. Het Savannakhet Museum staat ook op het lijstje om vandaag te bezoeken. De avond is ter vrije besteding. In de Franse wijk zijn er enkele leuke boutique cafeetjes.
Dag 16 Savannakhet - Tad Lo
U verlaat Savannakhet en bezoekt de Don Mak Fai Forest Market, waar handelswaar wordt aangeboden dat zó uit het bos komt. U kijkt uw ogen uit. Na twee uur rijden bereikt u Ban Napong, een dorp dat bekend staat om de specialiteit gegrilde kip. Hierna gaat de route oostwaarts, naar het Bolaven Plateau, gelegen in de zuidelijke provincie Champasak. Dit gebied staat bekend om haar vele watervallen, prachtige panorama's en de thee- en koffieplantages. En… er komen nog niet veel toeristen! De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding in Tad Lo, bekend vanwege de enorme watervallen. Wellicht heeft u wel zin om te zwemmen?

Tip: probeer de lokale koffie eens uit op de markt of een koffiestalletje. Een straf en stroperig goedje, maar erg smaakvol. Het wordt vaak geserveerd met een flinke bodem mierzoete gecondenseerde melk erin.
Dag 17 Tad Lo
U ontmoet 's morgens uw gids die alles weet over koffieproductie en over de etnische minderheden die deze streek bewonen en stapt in de vintage jeep waarmee u vandaag het Bolaven plateau verkent. U volgt een route dwars over het plateau, die zelden of nooit door toeristen wordt genomen. Onderweg bezoekt u enkele interessante dorpjes van etnische minderheden zoals de Souy. Tegen lunchtijd arriveert u op de koffieplantage van uw gids. Hier krijgt u eerst een heerlijke huisgemaakte maaltijd voorgeschoteld. Dan is het tijd voor verkenning van de plantage: u leert hier alles over het proces van boontje tot beker koffie. En natuurlijk wordt dit afgesloten met een heerlijke kop lokale koffie. Tegen het einde van de middag bent u weer terug in Tad Lo, waar u nog kunt genieten van de watervallen.
Dag 18 Tad Lo - Pakse - 4000 islands - Don Khone
Na een vroeg ontbijt verlaat u het plateau en gaat in Ban Hatsaikhone aan boord van een lokale privé-boot voor een tocht langs de 4.000 islands ofwel Siphandon, de lokale naam voor de 4.000 eilanden. Het exacte aantal eilanden varieert naar gelang de waterstand van de Mekong. Het eindpunt is het pittoreske eiland Don Khone, uw verblijfplaats voor de komende dagen. De middag en avond zijn hier ter vrije besteding.
Dag 19 4000 islands - Don Khone
Per fiets verkent u het eiland, het traject van een oude verlaten spoorweg volgend. De Fransen bouwden een 14 km lange spoorlijn met als doel het doorvoeren van goederen. Zo ver is het echter niet gekomen. Nog steeds is hier een oude Franse locomotief te zien, als herinnering aan deze mislukte poging. Ook ziet u onderweg wat Frank-koloniale oude villa's uit deze tijd. Te fiets gaat u naar de Liphi waterval en verder, naar het uiterste puntje van het eiland, Hier stapt u over op een bootje voor een tocht over de Mekong. In de jaren '70 leefden er honderden Irrawaddy zoetwater-dolfijnen in deze regio. Vandaag de dag zijn er nog minder dan 100 te vinden, meestal in de maanden december tot mei. Wellicht heeft u het geluk ze te zien…
Dag 20 4000 islands - Don Khone - Champasak
U wordt 's morgens weer teruggebracht naar het vasteland. Bekijk hier de indrukwekkende Khone Phapheng watervallen, die behoren tot de grootste en krachtigste van Zuidoost-Azië! Ook de ruïnes van oude Khmer-tempel Oup Mong zijn een stop waard. Het eindpunt van vandaag is Champasak. U brengt de rest van de dag relaxt door in uw resort aan de Mekong Rivier. In het zuiden van Laos zult u namelijk geen betere accommodatie aantreffen dan onze persoonlijke favoriet in deze contreien: The River Resort.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • beschreven boottochten
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle diensten zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Luang Prabang en Pakse-Amsterdam (eventueel ook via PANGEA te boeken)
 • visumkosten Laos, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagdelen ter vrije besteding
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Villa Maydou - Luang Prabang
incl. ontbijt
Dit kleinschalige, middenklasse hotel is geschikt voor vele reizigers. Het is gelegen op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Luang Prabang en biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn 15 ‘superior’ kamers en 1 suite voor families. Alle kamers zijn ingericht met prachtige materialen; een houten vloer, zijde gordijnen en Laotiaanse schilderijen. De twee traditionele gebouwen worden beschermd door UNESCO. Het personeel is uiterst gastvrij, hangt er een gemoedelijke sfeer en kunt u genieten van heerlijke Laotiaanse gerechten in het restaurant.

zwembad van Nam Kat Yorla Pa - Nam Kat Yorla Pa - Laos
Nam Kat Yorla Pa Resort - Oudomxay
incl. ontbijt
Een pareltje in Oudomxay, dit Nam Kat Yorla Pa Resort. Prachtig vormgegeven in lokale stijl is dit luxe rivier-resort een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de Oudomxay-regio en de wouden langs de Nam Kat rivier. Een fijne plek om te ontspannen bij de bungalows aan het riviertje of bij het zwembad, maar ook om vele actieve excursies te maken. En er wordt nog heerlijk gekookt ook!

kamer van Mandala Ou in Nong Khiaw - Mandala Ou - Laos
Mandala Ou Resort - Nong Khiau
incl. ontbijt
Vanuit het zwembad uitkijkend over de rivier en de omliggende beboste heuvels kun je alleen maar concluderen dat het Mandala Ou in het ontspannen rivierdorp Nong Khiaw een paradijsje is. Het telt slechts 10 kamers, ruim opgezette bungalows met veranda, en het kleinschalige karakter draagt bij aan de bijzondere rustige beleving. Sommige kamers hebben zicht op de rivier en anderen op de uitbundige tropische tuin.
Tip: probeer bij het ontbijt de home-made jam: om je vingers bij af te likken!

buitenterras van Spring River Resort - Spring River Resort - Laos
Spring River Resort - Hinboun
incl. ontbijt
Aan de Hinboun rivier en met zicht op de omliggende karststenen bergen ligt dit 'resort'met haar 16 bungalows in traditionele stijl. Deze hebben rivierzicht of tuinzicht en zijn comfortable genoeg, maar niet overdreven luxe. U kunt hier het diner nuttigen in het restaurant met zicht op de rivier. En wat dacht u daarna van een kampvuur in de weelderige tropische tuin? Het resort ligt op slechts twee kilometer afstand van de beroemde Konglor grot.

zwembad van Daosavanh Resort & Spa in Savannakhet - Daosavanh Resort & Spa - Laos
Daosavanh Resort & Spa - Savannakhet
incl. ontbijt
De beste keuze in Savannakhet. Het eenvoudige Daosavanh heeft een centrale ligging aan de imposante Mekong. Aan de overzijde ziet u Thailand liggen. De kamers zijn ruim en netjes en het Daosavanh beschikt over een zwembad: heerlijk verkoelend na een reisdag. Goede pleisterplaats met perfect Mekongzicht.

vooraanzicht van de Tad Lo Lodge in Tad Lo - Tad Lo Lodge - Laos
Tad Lo Lodge - Bolaven Plateau
incl. ontbijt
De Tad Lo Lodge is een eenvoudige lodge nabij de Tad Lo watervallen op het Bolaven plateau. De plek is perfect: aan de rivier! Dus bij zonsondergang kunt u de olifanten zien baden in de rivier en ziet u de watervallen neerklateren. De kamers, in de vorm van 25 houten bungalows met fan (geen airco) zijn vrij eenvoudig, maar de ligging en de vriendelijkheid van het personeel maken een hoop goed.

Sala Done Khone Hotel
incl. ontbijt
Het Sala Done Khone Hotel is gevestigd in een oud-Frans koloniaal pand gelegen op Khone Island ofwel Don Khone. De sfeervolle inrichting van het hotel zorgt voor een prettig en warm onthaal. Tijdens een verblijf in het Sala Done Khone Hotel kunt u genieten van het uitzicht op de schilderachtige omgeving. Met name de zonsondergang is vanuit het Sala Done Khone Hotel een mooi verschijnsel. Het kleinschalige hotel biedt 12 kamers aan welke onder te verdelen zijn in drie kamertypes. Zo is het mogelijk te verblijven in een van de drijvende studio’s, grote koloniale suites of traditionele Ban Lao kamers. Als gast van het Sala Done Khone Hotel kunt u een maaltijd of drankje nuttigen in het drijvende restaurant, welke gelegen is aan de krachtige rivier de Mekong. Indien gewenst kunt u deelnemen aan diverse excursies welke worden georganiseerd door dit hotel. Wat dacht u bijvoorbeeld van een tocht door de ‘Four Thousand Islands’ regio of een bezoek aan de prachtige Khonephapheng waterval? Hetgeen dat het Sala Done Khone Hotel extra bijzonder maakt is dat een deel van de verdiensten gedoneerd wordt aan lokale tempels, dorpjes en de wederopbouw van de plaatselijke basisschool.

The River Resort - Champasak
incl. ontbijt
Zoekt u niet verder. In het zuiden van Laos zult u namelijk geen betere accommodatie aantreffen dan onze persoonlijke favoriet in deze contreien: The River Resort. Dit eco-resort met 20 kamers is erg bedreven in het zo min mogelijk verstoren van de natuurlijke omgeving. Rijst en groente die verbouwd worden op het eigen terrein, zonnepanelen die zorgen voor elektriciteit en meubilair van ecologisch verantwoord natuurlijk bamboe zijn hier goede voorbeelden van. Meer dan 90% van de medewerkers is Laotiaans en de ligging aan de Mekong is onovertroffen. Vanuit de Mekong River View Suites, de best gelegen kameropties van het resort, geniet u optimaal van uw verblijf. De infinity pool met zicht op de rivier, de verschillende restaurants met prachtige ligging en de kleine sala’s waar u uw eten en/of drinken kunt nuttigen, dragen hier ook aan bij. The River Resort is een geweldige afsluiter van een rondreis door (Zuid-)Laos, of een ideale onderbreking van een reis door Laos en Cambodja, gezien de ligging nabij de Cambodjaanse grens. Ontdek zelf waarom dit resort al twee jaar op rij een Certificate of Excellence van Tripadvisor in de wacht heeft gesleept!

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • bijzondere overlandroute van noord naar zuid
 • mooie boottochtjes
 • unieke jeeptour over het Bolaven-plateau
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende privégids
 • ongerepte natuur en kleine minderheden-dorpjes
 • al wandelend, fietsend en varend verkent u de mooiste plekjes
 • waar mogelijk overnachten in fraaie rivierlodges
 • ontspannen einde op de 4000 Islands en in Champasak
 • verlenging in Vientiane en/of Bangkok mogelijk
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »