Menu

Hoogtepunten van Laos

Als u voor natuur en cultuur gaat zit u in Laos goed! Laos is een uitstekend land om op een comfortabele manier de pracht en praal van de Aziatische gebruiken en schitterende natuur te bewonderen. Beginnend in Luang Prabang met grotten en watervallen, rijdt u door bergachtige gebieden naar Vang Vieng waar u actief bezig gaat met een kajak. De hoofdstad Vientiane en haar hoogtepunten staan ook op het programma waarna u naar het zuiden vliegt en de Mekong rivier verder onder de loep neemt. Met bezoeken aan denderende watervallen, oude Khmer tempels en rustige Mekong eilanden omgeven door mooie natuur is deze reis compleet. Op zeer comfortabele manier maakt u kennis met de hoogtepunten die Laos te bieden heeft en duikt u hier en daar iets dieper het lokale leven in en maakt u kennis met de lokale bevolking.

Reisduur: 13 dagen

 Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane - Pakze - Bolaven Plateau - Vat Phou - Si Phan Don

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Hoogtepunten van Laos inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Avontuurlijke reis
 • Veel variatie en mogelijkheid tot interactie met de lokale bevolking
 • UNESCO plekken met Luang Prabang en Vat Phou
 • Overnachten in een boomhut
 • Ver van de toeristische paden
 • Afwisselende vervoersmethoden
 • Leuke activiteiten voor oudere kinderen
 • Bekwame gidsen en professionele begeleiding
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Pak Ou Caves beelden - Pak Ou - Laos
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.

Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditionele Laotiaanse barbecue. Het personeel spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
De ochtend heeft u ter vrije besteding om nog even bij te komen van de lange reis. In het begin van de middag brengt u onder leiding van een gids een bezoek aan de hoogtepunten van Luang Prabang. Zo bezoekt u het Nationale Museum, wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Daarna staan Vai Mai en het "Heritage House" op het programma. Het "Heritage House" is tevens een perfect voorbeeld van de traditionele Laotiaanse bouwstijl. Ook bezoekt u het TAEC museum, dit is het Traditional Arts and Ethnology Centre. Het centrum van Luang Prabang is een perfecte plek om voor de eerste keer kennis te maken met de verschillende bevolkingsgroepen die in Laos leven. Later in de middag bezoekt u de Wat Xieng Thong. Deze laatste pagode is één van de belangrijkste pagodes van Luang Prabang en is in de typische stijl van Luang Prabang gebouwd. Voor het einde van de middag gaat u de Phou Si heuvel beklimmen. De 300+ treden leiden u naar een platform van waar u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving en de stad. Vooral tijdens de ondergaande zon is dit bezoek de moeite waard! Aan de voet van de heuvel ligt de avondmarkt van de Hmong bevolkingsgroep. Deze leuke en gezellige markt staat boordevol met hebbedingetjes die lokaal gemaakt worden.
Dag 3 Luang Prabang
Vandaag gaat u al het moois in de omgeving van Luang Prabang bezoeken. U bezoekt in de ochtend de Kuang Si watervallen, een van Laos mooiste natuurwonderen. Vanuit de waterval loopt u door het helder blauwe water in terrasjes naar beneden. Neem uw zwemkleding mee want u kunt hier ook in een van de waterterrassen gaan zwemmen! Ook kunt u een bezoek brengen aan het Asian Black Bear Rescue Center. Hier kunt u de beren observeren en meer te weten komen over de missie van het centrum. U vervolgt uw reis naar de Pak Ou grotten. Onderweg kunt u lunch nuttigen bij één van de vele restaurants in Luang Prabang (niet inbegrepen). Na de lunch wordt u naar de pier gebracht en stapt u op de boot naar Pak Ou. Eenmaal aangekomen bij de Pak Ou Caves kunt u grotten bewonderen, waar meer dan 3000 boeddha's staan opgesteld. U kunt beide grotten, de Tham Ting en Tham Theung bezoeken alvorens u weer terug vaart naar Luang Prabang. Onderweg maakt u nog een stop bij een whisky makerij in het plaatsje Xang Hai. Daarna gaat u per boot over de Mekong rivier terug naar Luang Prabang. Tenslotte wordt u teruggebracht naar het hotel. Deze avond kunt u genieten van een vrije avond.
Dag 4 Luang Prabang - Vang Vieng
Per auto met privéchauffeur (en zonder gids) reist u vandaag in ongeveer zes uur naar Vang Vieng. Onderweg kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt. Stop bijvoorbeeld even om uw benen te strekken of om te genieten van het spectaculaire uitzicht! Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door prachtige gebergtes, diepe grotten en mooie wandelroutes. 's Avonds kunt u terecht in het centrum voor een van de vele restaurants.
Dag 5 Vang Vieng
Vandaag staat er een dagtour op het programma, en dit keer op een wel heel bijzondere wijze. U gaat vandaag namelijk kajakken! Na het ontbijt wordt u naar het Phatang Resort gebracht, ongeveer 18 kilometer ten noorden van Vang Vieng. Hier krijgt u de basis uitleg voor het kajakken, waarna u de Nam Song-rivier af gaat. De eerste stop is bij de Tham Xang-grot. Tijdens een wandeling naar deze theaterachtige grot, hoort u meer over de plaatselijke geschiedenis van het gebied! Nadat u de grot heeft ontdekt, uiteraard per kajak gaat u verder naar uw picknickplek waar u zult genieten van de lunch (inbegrepen). Na de lunch vervolgt u de reis per kajak naar een biologische boerderij waar verschillende fruitwijnen worden geproduceerd. Verderop stroomafwaarts vaart u naar de Tham None Cave, waar u de grootste grotten in Vang Vieng zult gaan ontdekken! De grot diende als een schuilkelder voor de lokale dorpelingen tijdens de Tweede Indochina Oorlog. Tegenwoordig is het echter de thuisbasis van een vleermuizenfamilie en de 'Magic Stone van Vang Vieng'. Het laatste deel van de kajaktocht peddelt u zacht stroomafwaarts naar Vang Vieng, waar u precies op tijd aankomt om van de zonsondergang te genieten.
Dag 6 Vang Vieng - Vientiane
De reis wordt vervolgd naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Na circa twee uur rijden maakt u een stop bij het Nam Gum meer. In dit ca. 250 m2 grote stuwmeer liggen verschillende eilandjes. U maakt hier een leuke boottocht. Geniet van de rust, de hardwerkende vissers en het mooie uitzicht. Na aankomst in Vientiane checkt u in bij uw hotel waarna de rest van de dag vrij te besteden is. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. ’s Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 7 Vientiane
Vandaag maakt u een stadstour door Vientiane. U bezoekt onder andere de Vat Sisaket, dit de enige tempel die nog in tact is na de Thaise invasie van 1828. Verder bezoekt u de Vat Phra Keo en de That Luang. Deze laatste tempel is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Het Patuxai Monument wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. In de middag gaat u naar Wat Xieng Khuane; een beeldenpark buiten Vientiane (27 km) waar verschillende boeddha beelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50 meter lang.
Dag 8 Vientiane - Pakse - Bolaven Plateau
In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Vientiane gebracht voor de vliegreis naar Pakse. Na aankomst ontmoet u uw gids en wordt u naar het Bolaven Plateau gebracht. Dit gebied ten oosten van Pakse staat bekend om haar vele watervallen, prachtige panorama's en de thee- en koffieplantages. En… er komen nog niet veel toeristen! Deze middag bezoekt u de Tad Yuang en de Tad Fane waterval; een van de bekendste watervallen van Zuidoost-Azië.
Dag 9 Bolaven Plateau - Champasak
Deze ochtend rijdt u richting Champasak, waar u Vat Phou bezoekt, aan de voet van de Phou Kao berg. Vat Phou staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de best bewaarde voorbeelden van de grote Khmer-architectuur , zo'n 200 jaar ouder dan Angkor Wat in buurland Cambodja. Na de lunch (niet inbegrepen) gaat u met de ferry naar Don Deang, waar u in de middag een fietstocht maakt over het eiland, langs kleine dorpjes en de tempels. U overnacht in de La Folie Lodge, gelegen op Don Daeng Island, aan de oevers van de Mekong rivier. Een prachtige omgeving!
Dag 10 Don Daeng
Een vrije dag bij de La Folie Lodge. Hier vandaan kunt u eenvoudig Don Daeng verkennen. Er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld op dit 8 km lange eiland. Maak kennis met de lokale bevolking in de kleine dorpjes. Ook kunt u de Mekong rivier oversteken en een bezoek brengen aan Champasak. Dit is de voormalige hoofdstad van Laos. U vindt hier enkele koninklijke verblijven en voorbeelden van de Franse koloniale architectuur. Natuurlijk kunt u ook een dagje ontspannen bij het zwembad van de lodge.
Dag 11 Don Daeng - 4000 islands
Na het ontbijt heeft u nog wat tijd om van de rust en de faciliteiten die het resort biedt te genieten. Vervolgens neemt u de ferry terug naar Champasak, van waar u met de auto naar Bang Muang reist. Vervolgens gaat u per privé slow-boot naar het meest zuidelijke eiland van Laos; Khone Island. Khone Island, ofwel Don Khone, is een van de 4000 eilanden (Si Phan Don) in de Mekong rivier. Khon Island is één van de meest ontwikkelde en populairste eilanden binnen Si Phan Don. In de jaren '70 leefden er honderden Irrawaddy zoetwater-dolfijnen in deze regio. Hedendaags zijn er nog minder dan 100 te vinden, u vind deze zoetwater-dolfijnen meestal in de maanden december tot mei. Wellicht heeft u het geluk ze te zien. U kunt een fietstour over de eilanden Don Det & Don Khone maken. Op deze eilanden kunt u zelfs nog overblijfselen vinden uit de Franse periode. Hierbij kunt u denken aan vervallen villa's en een oude stoomlocomotief. Ook de spectaculaire Li Phi waterval wordt bezocht. 
Dag 12 4000 islands - Don Khone
U heeft vandaag een vrije dag te besteden in Don Khone. U kunt er voor kiezen om de buureilanden per fiets te gaan verkennen. Don Det is aan Don Khone gelinkt via een brug. Ook kunt u ten zuiden van het eiland met een beetje geluk de zeer ernstig bedreigde Irrawaddy dolfijn zien. Deze excursies kunt u gemakkelijk zelf ondernemen of boeken via één van de lokale aanbieders op het eiland.
Dag 13 Si Phan Don - Pakse - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U vaart naar Ban Nakasong waar u wordt opgehaald en per auto naar de imposante Khone Phapheng watervallen rijdt, gelegen aan de Cambodjaanse grens. Vervolgens rijdt u terug naar de luchthaven van Pakse. Na de check in kunt u op de luchthaven iets lunchen (niet inbegrepen) waarna u per vliegtuig vertrekt. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
 
Noot: interesse in een verlenging in Bangkok? Dit kan zeer gemakkelijk. U kunt er eventueel ook voor kiezen, om verder te reizen naar Cambodja vanaf Champasak. Bijvoorbeeld over land, of met een vlucht van Pakse naar Siem Reap. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma 
 • genoemde maaltijden
 • binnenlandse vlucht Vientiane - Pakse
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • boottochten zoals genoemd in het programma
 • tuktuk transfers/excursies zoals genoemd
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee volwassenen
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties of kamertypes
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.
  bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Satri House - Luang Prabang
Op circa 10-15 minuutjes lopen van het centrum van Luang Prabang ligt het speciale en sfeervolle Satri House. Deze kleinschalige accommodatie (28 kamers en 3 suites) is gehuisvest in het voormalige woonhuis van prins Souphanouvong (eind 20e eeuw). De kamers zijn comfortabel, romantisch en stijlvol gedecoreerd. Verder is er een rustige, groene tuin met zwembad en worden er massages aangeboden in de Spa. Het vriendelijke personeel, de persoonlijke aandacht en de relaxte sfeer zorgen voor een optimaal verblijf. Een aanrader!

Amari Vang Vieng Hotel - Vang Vieng

Het Amari Vang Vieng Hotel is een uiterst geschikt hotel voor gezinnen. Het hotel heeft een gigantisch zwembad en is erg ruim opgezet. De meeste hotels liggen aan de Nam Song rivier, maar het Amari Hotel ligt wat verder de rijstvelden in en kijkt uit over de vallei met in de verte de Karst gebergtes. Het is één van de nieuwste hotels wat het ook direct een populair hotel maakt. Het Amari is modern ingericht en heeft grote glazen schuifdeuren naar het balkon. Als resultaat heeft u bij het opstaan en naar bed gaan een schitterend uitzicht. Naast het grote zwembad, heeft het hotel ook een fitness ruimte en een kids center. Niet al te ver van het hotel vindt u veel restaurantjes en supermarktjes waar u van allerlei etenswaren kunt kopen. Een verblijf in het Amari Vang Vieng is van alle gemakken voorzien!


Mandala Boutique Hotel - Vientiane
Het kleine Mandala Boutique Hotel in Vientiane ligt op een kleine 2km van de avondmarkt van Vientiane. Het is een oude Franse stijl villa met minder dan 20 kamers wat het geheel een erg intieme sfeer geeft. Vanaf aankomst tot vertrek zult u zich echt thuis voelen en zich wanen in een zeer vriendelijke en comfortabele omgeving. De kamers zijn allen zeer stijlvol ingericht en hebben erg mooie privé badkamers. Het ontbijt is echt Frans met baquette, ei en bacon en het leuke restaurant is ook een trekpleister voor niet-gasten. Vriendelijk personeel, ruim opgezet, mooie tuin en zeer goede prijzen voor deze mooie kamers maken dit onze top keus voor een 3* boutique verblijf in de hoofdstad van Vientiane.

Sinouk Coffee Resort - Bolaven Plateau
Het mooiste, grootst opgezette en meest sfeervolle overnachtingsadres in deze hoek van het land. De staf van het resort is daarnaast bijzonder vriendelijk, spreekt goed Engels en zal niet schuwen om een praatje met u aan te knopen. Een prima locatie voor een aantal nachten, zeker wanneer u van plan bent een trekking of activiteit in de omgeving te maken. Sinouk Coffee Resort heeft 3 chalets en 16 kamers, voorzien van de moderne gebruiksgemakken. De Riverview suites zijn de beste kamers; aan een kabbelende beek, in het voormalig woonhuis van een Laotiaanse koffiemagnaat. De staf neemt u ook graag mee voor een rondleiding over de plantages en bespreekt ondertussen het proces van de koffieproductie. Wanneer u even wil ontsnappen aan de hitte in de steden, is een meerdaags verblijf op het Bolaven Plateau voor u een goede keuze. Het Sinouk Coffee Resort is voor de regio een goede uitvalsbasis en een ideale locatie om na een actieve dag heerlijk bij te komen.

La Folie Lodge - Champasak
Bent u opzoek naar een accommodatie op het eiland Don Daeng en staat ontspanning bij u hoog in het vaandel? Overweeg dan een verblijf in La Folie Lodge! La Folie Lodge is gelegen aan een strand van de Mekong en biedt uitzicht op het archeologische tempelcomplex Vat Phou. La Folie Lodge biedt 24 sfeervolle kamers aan welke onderverdeeld zijn over 12 houten bungalows. Door de ligging midden in de Laotiaanse cultuur waant u zich ver van de bewoonde wereld. Maak een wandeling langs de Mekong en voel u één met de natuur. Ook kunt u bij de receptie van La Folie Lodge terecht voor diverse excursies. Wat dacht u bijvoorbeeld van een actieve fietstocht door de omgeving, een boottocht over de Mekong of een bezoek aan Vat Phou? Voor afkoeling kunt u terecht bij het zwembad van de lodge. Ook kunt u zich na een dag vol nieuwe indrukken terugtrekken in het restaurant of de bar van La Folie Lodge, van waaruit u uiteraard kunt genieten van het uitzicht op de Mekong.

Sala Don Khone

De Franse koloniale stijl die de bungalows van het Sala Don Khone hebben spreekt ter verbeelding. Op dit kleine en leuke eilandje te midden van de Mekong Rivier in het 4000 Island gebied van Laos vindt u nog een mooi stukje geschiedenis. Vele VIP's gingen u voor en verbleven in het Sala Don Khone. De Franse gouverneur van Indochina en verschillende ambassadeurs hebben in het verleden hun optrek hier gezocht. De kamers zijn uiterst ruim met ook zeer ruime badkamers. Allen op zijn koloniaal frans ingericht. Het restaurant bied een mooi uitzicht over de Mekong en omliggende eilanden. U kunt gemakkelijk een fiets huren en het eiland verder verkennen vanaf het Sala Don Khone. Het hotel heeft ook nog een klein zwembad waar u gebruik van kunt maken en welke ook over de Mekong uitkijkt.


bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »