Menu

Lokaal leven in Laos

Wat tijdens een reis door Laos snel opvalt, is de vriendelijke bevolking in het land. In deze reis begeeft u zich onder de lokale mensen en komt u van dichtbij in aanraking met de cultuur en leefwijze van de Lao. U reist af naar het noorden van Laos voor een meerdaagse wandeltocht waar u een bijdrage kunt leveren in dagelijkse activiteiten. Ook bezoekt u de stad Luang Prabang en de omgeving. U komt langs projecten die ten goede komen van de lokale mensen en de natuur. Een prachtige reis waarbij u zelf een handje kan helpen wat voor een verrijkende ervaring zorgt.

Reisduur: 11 dagen

Luang Namtha - Ban Nam Khouy - Ban Khousoung - Oudomxay - Luang Prabang - Kamu Lodge

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Waarom deze reis?inklappen

  • veel contact met de lokale bevolking. Naast enkele gezamenlijke maaltijden brengt u ook een aantal nachten in lokale minderheidsdorpjes door, u kunt daar zien hoe de Laotiaanse bevolking leeft en meekijken met hun gewoontes en gebruiken.
  • U komt op plekken waar u vrijwel geen andere toeristen zult zien en u zult versteld staan hoe vriendelijk de bergstammen u zullen onthalen.
  • U sluit de reis af in een sfeervol hotel in Luang Prabang, waar u voldoende tijd heeft om deze gezellige stad en omgeving te ontdekken.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Muang Sing Meisje - Laos
Dag 1 Bangkok - Chiang Rai
Na aankomst in Chiang Rai wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Elke avond vinden er op het centrale marktplein optredens plaats. Deze kunt u eventueel onder het genot van een hapje en een drankje bijwonen.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Chiang Rai - Chiang Khong - Huay Xai - Luang Namtha
Na een vroeg ontbijt wordt u naar de pier van Chiang Khong gebracht en steekt u met een klein bootje de Mekong rivier over naar het dorpje Huay Xai, gelegen aan de Laotiaanse kant. Na alle grensformaliteiten rijdt u via een indrukwekkende route naar Luang Namtha waar u gaat lunchen. U kunt uitgebreid genieten van het uitzicht op de bergen, groene valleien en lokale dorpjes. Fotostops zijn dan ook een absolute ‘must’. Na de lunch bezoekt u de lokale Tai Dam en de Ahkha stammen. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 3 Luang Namtha - Ban Nam Khouy
In de ochtend vertrekt u richting het Kamu dorp Prang, voor een 3 dagen lange trekking, onder leiding van een lokale Kamu gids. Deze neemt u mee diep in het hart van de Nam Ha National Protected Area. Uw gids leert u over de groene hooglanden en valleien, en over het bos en de stammen in de regio. Na aankomst in Prang ontmoet u uw gids, die u eerst een rondleiding door het dorp geeft, zodat u leert over de plaatselijke levenswijze. Vervolgens vertrekt u richting het aan de Lahu stam toebehoerende dorp Ban Nam Khouy. Onderweg wandelt u door rijstvelden, leert u over planten met medicinale werking en geniet u van een lunch bij een beek. Vanaf hier maakt u een wandeling dwars door de jungle, richting een panoramisch uitzichtpunt. Eenmaal in Ban Nam Khouy aangekomen, maakt u kennis met uw gastheer en/of -vrouw, voordat u geniet van de maaltijd in het huis van een van de 17 families die hier leven. Terwijl het diner voor u wordt bereid, kunt u een wandeling maken door het dorp en enkele huisjes binnen stappen zodat u een goed beeld krijgt van de lokale leefwijze. Door de kleinschaligheid van het dorp, gaat u volledig op in het dagelijks leven. U overnacht in een van de lokale huizen. Noot: De trekking neemt vandaag 4-5 uur in beslag en doet en is van een gemiddelde moeilijkheidsgraad
Dag 4 Ban Nam Khouy - Ban Khousoung
Wanneer u wakker wordt, kunt u genieten van de geluiden van activiteit van mens en dier in het dorp en het bos om u heen. Na een goed ontbijt begint een nieuwe dag met wandeltochten door de omgeving, met als doel een kamp in de jungle nabij Ban Khousoung. De trekking van vandaag gaat door verschillende gebieden en onderweg stopt u op uitzichtplekken om van de omgeving te genieten. Op een van deze locaties nuttigt een traditioneel bereide lunch. In de middag bereikt u het jungle kamp, waar het koeler is vanwege de ligging op 1600 meter hoogte. U geniet hier van het uitzicht en van de eenvoudige schoonheid van uw locatie, gebouwd door bewoners van het nabijgelegen Kam dorp Ban Khousoung. Met uw overnachting, steunt u deze gemeenschap. Voor het diner van vanavond helpt uw gids u met het zoeken naar groeten en kruiden, die als basis gelden voor de Loatiaanse maaltijd van vanavond. 's Avonds kunt u, onder het genot van geluiden uit de jungle, ontspannen bij het kampvuur. Noot: De trekking neemt vandaag 4-5 uur in beslag en doet en is van een gemiddelde moeilijkheidsgraad
Dag 5 Ban Khousoung - Luang Namtha
Na het ontbijt start u aan de laatste dag van de trekking. U wandelt naar Ban Khousoung, van waaruit u een pad volgt dat u langzaam aan wegvoert uit het hart van de Nam Ha National Protected Area. Geniet deze laatste trekkingsdag ook weer van de omgeving, het gezelschap en de kennis van uw gids en van een lunch die u onderweg nuttigt. In Ban Khousoung wacht er een minivan op u, die u terugbrengt naar Luang Namtha. Hier kunt u na aankomst de rest van de dag vrij besteden en genieten van uw welverdiende rust.
Dag 6 Luang Namtha - Oudomxay
De morgen is ter vrije besteding in Luang Namtha. Na de lunch(exclusief) reist u verder naar Oudomxay. Het eerste deel van de route gaat over een goede weg, echter het laatste stuk is door een bergachtig gebied met slechte wegen. Geniet van de prachtige uitzichten, de dorpjes die u passeert en het lokale leven. Aan het einde van de middag arriveert u in Oudomxay, gelegen aan de Nam Beng rivier en de Mount Phou That. Deze kunt u 's avonds eventueel beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.
Dag 7 Oudomxay - Luang Prabang
Vanmorgen wordt u in circa vier uur naar Luang Prabang gebracht. Luang Prabang is een rustig en provinciaal stadje wat dient als de spirituele hoofdstad van Laos. Na incheck in uw hotel maakt u samen met uw privé gids een korte stadstour om alvast een beeld te krijgen van dit sfeervolle stadje gelegen tussen de Mekong en Nam Khan rivier. Aan het einde van de middag beklimt u de 328 treden van de Mount Phousi. Eenmaal boven kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. In de avond kunt u eventueel op eigen gelegenheid de avondmarkt bezoeken; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs. Tip: leuke restaurants in Luang Prabang zijn Un Petid Nid (98/5 Sakkarin Road). Dit restaurant vindt u in een 150 jaar oud gebouw en het beschikt over een open keuken en heerlijke wijnen. Na het dineren kunt u relaxen in de grote buiten ruimte. Daarnaast raden wij L’Elephant aan (Ban Wat Nong, door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad). Wilt u kennis maken met de Laotiaanse keuken raden wij restaurant Tamarind aan waar u een proeverij menu kunt bestellen van allerlei lekkernijen (Koun Xoa Road)
Dag 8 Luang Prabang - Pak Ou Caves - Kamu Village
U wordt naar de Mekong rivier gebracht waar u aan boord gaat van de boot die u naar de Kamu Lodge brengt. De Mekong , of “Mother of all waters” zoals de rivier in Laos wordt genoemd, is 4800 kilometer lang. In Laos stroomt de rivier over een lengte van 1990 kilometer van noord naar zuid. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou (ongeveer 2 uur varen). Hier komen de Mekong en de Nam Ou samen. Er zijn twee grotten die te bezichtigen zijn: Tham Ting (lower cave) en de Tham Theung (upper cave). In beide grotten tezamen staan meer dan vijfduizend Boeddha’s. Na dit bezoek vaart u in ca. 60 minuten verder naar de Kamu Lodge, gelegen in een prachtige omgeving aan de Mekong rivier. Er zijn 20 safari-tenten waarvan sommige uitzicht hebben over de Mekong rivier. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht en beschikken over twee aparte bedden, een en-suite badkamer en veranda met een zitje. De bedden zijn gemaakt van bamboe en hebben comfortabele matrassen. Het dekbedovertrek is typisch Laotiaans en gemaakt door de lokale bevolking. De Kamu Lodge beschikt verder over een klein restaurant en een barretje. Bij de lodge ligt een rijstveld waar de mensen uit het dorp werken. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals: boogschieten, rijst planten, goud zoeken, wandelen in de jungle, traditioneel vissen of het lokale dorp bezoeken.
Dag 9 Kamu Village - Luang Prabang
De morgen is ter vrije besteding bij de Kamu Lodge. Na de lunch in de middag, vaart u terug naar Luang Prabang en vervolgens wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Luang Prabang. De rest van de dag is ter vrije besteding. Struin bijvoorbeeld over de avondmarkt voor de leukste souvenirs!
Dag 10 Luang Prabang
Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en vertrekt u samen met uw Engelssprekende gids naar de Living Land Community Farm, een geheel organische boerderij in een indrukwekkende plattelandsomgeving. In feite betreft het een interactief museum waar u meer leert over de rijstproductie in Laos. Rijst is het belangrijkste productiegoed in Laos en u leert vandaag over de 13 stappen van de rijstproductie. U maakt bijvoorbeeld een wandeling door de rijstvelden, u probeert zelf verschillende activiteiten zoals het ploegen van de velden en het planten van rijst. U kunt met vieze kleren terugkomen, dus wees hierop voorbereid. Wij zien het als onderdeel van de ervaring! Rond de middag bent u terug bij uw hotel. U heeft voldoende tijd om op te frissen voor de volgende interactieve activiteit, uw Laotiaanse kookles vanavond. Ervaren chefs zullen u helpen om de Laotiaanse keuken letterlijk onder handen te nemen. U krijgt naast een heerlijke, zelf voorbereide maaltijd, vanavond ook een Laotiaans kookboek mee als aandenken. In de avond wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Dag 11 Luang Prabang - Bangkok
Afhankelijk van uw vertrektijd heeft u mogelijk nog vrije tijd in Luang Prabang. Als u pas laat vertrekt, kunt u het centrum eenvoudig zelf verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets en zo de nog niet bezochte bezienswaardigheden bekijken. Start de dag bijvoorbeeld met het bijwonen van de offerronde van de monniken (ca. 06.00 uur). Lange rijen monniken in oranje gewaden verlaten de pagodes om eten te ontvangen die de inwoners aan hen geven. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

  • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
  • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
  • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
  • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Boat Landing Guesthouse - Luang Namtha
Dit leuke en gezellige guesthouse ligt aan de Namtha rivier. Het wordt gerund door een lokale familie en heeft zeer smaakvolle rattan bungalows. Het Nam Ha beschermd gebied en verschillende ethnische minderheidsdoprpjes liggen kort bij het guesthouse. Het guesthouse zelf heeft ook een heerlijk restaurant en serveert naast authentiek eten uit d eregio ook veel vegetarische gerechten. De bungalows zijn erg sfeervol ingericht met veel bamboe en rattan gebruikt als decoratie en meubels. De ligging is perfect en rustig. Het is zeker dat u hier helemaal tot rust komt! Een verblijf in het Boatlanding Guesthouse is een ware Laotiaanse beleving!

Villa Santi Hotel - Luang Prabang
Bent u op zoek naar een charmant eersteklasse hotel in Luang Prabang? Dan is het Villa Santi Hotel iets voor u! Het hotel ligt midden in het centrum en op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het gebouw waarin het hotel gevestigd is, was vroeger van de Koninklijke familie. Om deze reden beschikt het als enige hotel in het centrum over een zwembad. Het hotel is volledig in Laotiaanse stijl ingericht en onder andere voorzien van sierlijk houtsnijwerk en sfeerverlichting. De kamers zijn sfeervol en beschikken onder andere over airconditioning, een welkomstgeschenk, televisie en badjassen. Tijdens uw verblijf in het Villa Santi Hotel heeft u keuze uit twee restaurants, waaronder het Princess Restaurant, dat bekend staat als één van de beste restaurants van Luang Prabang. Dit restaurant serveert zowel internationale gerechten als gerechten uit de traditionele Laotiaanse keuken. Tijdens het diner kunt u genieten van live entertainment.

Kamu Lodge - Luang Prabang
De Kamu Lodge is een van onze favoriete accommodaties in Laos. Het is gelegen in Kamu Village, aan de Mekong rivier, op ca. 2,5 uur varen van Luang Prabang. Speciaal aan deze eco-lodge zijn de 20 safari-tenten. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel en bijzonder sfeervol ingericht. Alle tenten hebben een eigen veranda, twee aparte bedden en een en-suite badkamer (met een westers toilet en douche met warm en koud water). Elektriciteit wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals rijst planten, boogschieten, vissen en wandelen. Ook kunt u een nabij gelegen dorpje bezoeken. Tip: vraag om een tent met een even nummer voor het beste uitzicht op de Mekong.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »