Menu

Luxe reis Laos

Deze luxe reis door Laos is een verrassing in alle opzichten. Luxe is niet alleen verstopt in de hotels en de soort auto waarin u rondgereden wordt. Luxe is een concept dat door middel van vele elementen en speciale ervaringen één wordt. De activiteiten die u doet, de kennis die u vergaart en de mensen die u ontmoet tijdens deze reis zijn een ware luxe op zich. Zo ontmoet u lokale professionele mensen die u veel kunnen bijbrengen over de gang van zaken in Laos op hun vakgebied en bent u actief bezig met de lokale bevolking op het platteland, in de keuken en bij de mensen thuis. In combinatie met het comfort en luxe dat tijdens deze reis geboden wordt is dit een zeer leuke en intieme reis voor mensen die van privacy en luxe houden maar wel “in touch” willen blijven met de lokale normen en waarden.

Reisduur: 12 dagen

 Vientiane - Oudomxay - Muang La - Luang Prabang - Champasak

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe reis Laos inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Programma is geheel privé uitgevoerd
 • Begeleiding door lokale deskundigen en top gidsen
 • Bezoek aan meerdere en verschillende lokale stammen
 • Luxe resorts en sfeervolle lodges
 • Comfortabel reizen tussen de verschillende bestemmingen
 • Goede mix tussen natuur, cultuur, architectuur en historie
 • Diep de Laotiaanse cultuur in door persoonlijke bezoeken
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Vat Phou - uitzicht over de tempel - Laos
Dag 1 Amsterdam - Vientiane
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Vientiane ontmoet u de lokale vertegenwoordiging. U visum wordt voor u verzorgd waarna u door uw privéchauffeur naar het hotel wordt gebracht voor de check in. De transfer van de luchthaven naar het hotel is een verassing op zich en zal verzorgd worden met behulp van een speciaal vervoersmiddel. U zult merken dat Vientiane eigenlijk één groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. U checkt in en heeft nog tijd om uw even op te frisen. Rond 13:00 uur gaat uw samen met uw gids lunchen (inbegrepen) in een lokaal restaurant. In dit restaurant maakt u voor het eerst kennis met het heerlijke Laotiaanse eten. Daarna bezoekt u een aantal hoogtepunten van de stad, zoals de Wat Sisaket, dit is de enige tempel die nog intact is na de Thaise invatie van 1828. Kunstliefhebbers mogen het National Museum of Religious Art niet overslaan. In dit museum, gevestigd in Wat Haw Pha Keow, vindt u de mooiste Boeddha collectie uit Laos. Later in de middag bezoekt u de Pha That Luang. Deze stoepa is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’) wordt ook bezocht. Vanaf de top van dit gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. Daarna keert u terug naar uw hotel. 's Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Vientiane
Na het ontbijt reist u per tuktuk naar de organische boerderij waar rijst, vis en groenten worden verbouwd/gekweekt. De boerderij is schitterend gelegen aan de rand van Vientiane en wordt gerund door een Non Government Organisation. Deze organistie zich richt op het behoud van de traditionele methodes van landbouw in Laos. De boeren op het land laten u met trots zien hoe deze gewassen worden verbouwd. Na een inspirerende ochtend in de velden ontmoet u een lokale chef. De chef legt u meer uit over de gewassen en hoe deze in de Laotiaanse keuken gebruikt worden. Samen met de chef gaat u een paar van Laos’ meest iconische gerechten maken. Zo leert u onder andere hoe 'sticky rice' en papaja salade gemaakt worden en kunt u uw eigen creaties proeven tijdens een picknick lunch (inbegrepen).

Op de terugweg wordt er nog een stop gemaakt bij een markt waar diverse verse ingrediënten verkocht worden. Hier kunt u de enorme diversiteit aan ingrediënten die in de Lationaanse keuken gebruikt worden bekijken. Aangekomen in Vientiane duikt u de steegjes van Vientiane in. Hier speelt het echte leven zich af, en dit is ook de plek waar alle lekkernijen geproduceerd worden. U brengt een bezoek aan een lokaal gezin, dit gezin zal u alles leren over het authentiek koken op houtskool. Ook zult u hier leren hoe de dipsaus gemaakt wordt die veelal op elke tafel bijgezet wordt om het eten nog lekker te maken. Uiteraard hoort bij een dip ook een gerecht, en die gerechten maakt u samen met het lokale gezin klaar. Kortom, een dag om niet te vergeten waarin u een berg aan kennis vergaart om mee naar huis te nemen!
 
Noot: het is aan te raden dat u een lange broek en long sleeve T-shirt aan heeft voor de activiteiten. Ook zonnebrandcrème en een hoed of pet is aan te raden wanneer u door de velden loopt. Extra kleding na de boerderij activiteiten is ook aan te raden.
Dag 3 Vientiane
Het beloofd een hele speciale dag te worden. In plaats van een gids ontmoet u vandaag een lokale inwoner uit Vientiane. Het programma is geheel vrij vandaag en kan ingevuld worden naar eigen interesses. De lokale persoon neemt u mee in zijn wereld en introduceert u aan plekken die voor hem of haar belangrijk zijn of waren. Zo leert u op een geheel unieke wijze de stad en de lokale bevolking te kennen. U spreekt van te voren uw interesses af en uw lokale gastheer of vrouw neemt u mee naar lokale handelslieden, kunstgalerijen, markten, religieuze plekken, en andere plekken die de normale toerist niet te zien zal krijgen. Per lokale tuktuk gaat u de dag rond en heeft u lunch (inbegrepen) in één van de favoriete restaurants van uw gastheer of vrouw. Uw lokale gastheer/vrouw kan een kunstenaar zijn, of een bankier, of een leraar. Dit maakt de ervaring juist zo verassend. Stel u dus nergens op in en “go with the flow”!
Dag 4 Vientiane - Oudomxay
Na het ontbijt bezoekt u het COPE centrum. Dit interactieve centrum leert u meer over de “Secret War” die plaats vond in Laos tijdens de Vietnam oorlog. Laos is in die tijd één van de meest gebombardeerde landen ter wereld geweest, wat veel mensen niet weten. Tijdens een bezoek aan COPE leert u meer over de oorlog en de gevolgen van de bombardementen op het land, het land heeft daardoor namelijk heel wat te verduren gehad. Na dit bezoek vertrekt u naar de luchthaven van vientiane en vliegt u in een klein uurtje naar Oudomxay, in het noorden van Laos. Aangekomen op bestemming, zal de gids u verwelkomen en u naar uw lodge in Muang La brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Muang La Lodge is een heerlijke plek om uw avontuur in het noordelijke deel te laten beginnen. 
Dag 5 Oudomxay
Vandaag wordt u opgehaald met een 4x4 voertuig, om dit schitterende gebied verder te gaan verkennen. U bezoekt als eerste een Ikhos en een Hmong dorp. U bezoekt twee stammen van de vele etnische minderheden die Laos Rijk is. U reist naar 1000 meter boven zeeniveau voor een prachtig uitzicht. Het Ikhos dorp is compleet geïsoleerd en vind haar origine in Tibet en in de Yunnan provincie te China. De gebruiken die hier gehanteerd worden zijn van generatie tot generatie overgedragen. In deze mooie omgeving geniet u van een picknick lunch (inbegrepen). Na de lunch vervolgt de tour zich en kunt u met een beetje geluk de “wolkenzee” aanschouwen. Dit uitzicht over het nationale park en de jungle lijkt net een oceaan aan bomen en wolken, vandaar de naam. Ook bezoekt u een stam die leeft in de vallei, namelijk een Khamus stam. Onderweg komt u meer te weten over de Secret War, dit gebied is namelijk destijds hevig getroffen. Terug bij de lodge heeft u de avond vrij te besteden. 
Dag 6 Oudomxay - Luang Prabang
In de ochtend wordt u in ca. 4 uur naar Luang Prabang gebracht. Luang Prabang is een rustig en provinciaal stadje wat dient als de spirituele hoofdstad van Laos. Luang Prabang is gelegen tussen de Mekong en Nam Khan rivier. Nadat u heeft ingecheckt bij uw accommodatie maakt u samen met uw privégids een korte stadstour om alvast een eerste impressie te krijgen van dit sfeervolle stadje. Aan het einde van de middag beklimt u de 328 treden van de Mount Phousi. Eenmaal boven kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad en van een fantastische zonsondergang. In de avond kunt u eventueel op eigen gelegenheid de avondmarkt bezoeken; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.

Tip: leuke restaurants in Luang Prabang zijn; Un Petid Nid (98/5 Sakkarin Road), dit restaurant vindt u in een 150 jaar oud gebouw en het beschikt over een open keuken en heerlijke wijnen. Na het dineren kunt u relaxen in de grote buitenruimte. Daarnaast raden wij L’Elephant aan (Ban Wat Nong, door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad). Wilt u kennis maken met de Laotiaanse keuken? Dan raden wij restaurant Tamarind aan waar u een proeverij menu kunt bestellen van allerlei lekkernijen (Koun Xoa Road).
Dag 7 Luang Prabang
Wist u dat Loas bekend staat als "Het land van een miljoen olifanten"? Deze dag zal dan ook geheel in het teken staan van olifanten.  Na het ontbijt reist u naar het Mandalao kamp waar u alles te weten komt over olifanten. U leert meer over de communicatie tussen mens en olifant en de status van de olifant binnen de Laotiaanse cultuur. Later in de ochtend gaat u samen met de olifant op pad en wandelt u door het bos, zij aan zij met de olifant. Ook krijgt u de mogelijkheid om het dier te wassen wat voor een olifant een blij tafereel is. Na deze ervaring wordt lunch (inbegrepen) geserveerd in het kamp en keert u terug naar Luang Prabang.
 
In de middag gaat u per fiets of tuktuk het stadje Luang Prabang verder verkennen. Zo bezoekt u onder andere het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai en Wat Sene. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Ook bezoekt u het TAEC museum. Dit is het Traditional Arts and Ethnology Centre. Het centrum is een perfecte plek om de verschillende bevolkingsgroepen in Laos iets verder te bestuderen. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel, of kunt u ervoor kiezen meer tijd op de markt door te brengen.

Noot: de excursie in het Mandalao Elephant Camp is op indeling met andere reizigers. 
Dag 8 Luang Prabang
Het is vandaag de moeite waard om vroeg op te staan! U gaat namelijk in alle vroegte (ca. 06:00 uur) per tuktuk de lange rijen monniken in oranje gewaden aanschouwen die de pagodes verlaten om aalmoezen in de vorm van rijst te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. Hierna brengt u een bezoek aan de lokale markt. Laotianen zijn vroege vogels; de markten zijn in de vroege ochtenduurtjes op z'n levendigst. U keert terug naar het hotel voor het ontbijt of geniet van uw ontbijt in één van de lokale Franse bakkerijen in het centrum. Na het ontbijt bezoekt u Wat Xieng Thong. Deze pagode is de mooiste in Luang Prabang en is schitterend gelegen aan de Mekong rivier.
 
Rond 9:00 uur in de ochtend stapt u op de privéboot en vaart u de Mekong op, richting de Pak Ou grotten. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. In de grotten van Pak Ou staan honderden Boeddhabeelden in verschillende nissen. De lunch (inbegrepen) wordt geserveerd aan boord van uw cruise. Ook bezoekt u na de lunch een Hmong dorpje aan de rivier. De Hmong gemeenschap is een zeer gelovige gemeenschap en tijdens dit bezoek leert u meer over hun geloof en hun waardes. U ontmoet de shaman van het dorp, de lokale medicijnman, en leert van de manier waarop hij de mensen in het dorp geneest. Aan het eind van de reis, en als de tijd het toelaat, kunt u nog een lokaal potje 'jeu de boules' spelen. Dit spel is uit de Franse periode overgekomen en wordt erg serieus gespeeld in Laos. Mocht u het erop willen wagen, dan brengen wij u maar al te graag naar een plek waar u naar hartenlust kunt spelen! De avond is verder vrij in te vullen.
Dag 9 Luang Prabang
De dag staat in het teken van natuur. U vertrekt vroeg naar de Kuang Si watervallen om zo de meeste toeristen te kunnen ontlopen. Naast het maken van een mooie wandeling kunt u hier ook zwemmen. De vele watervallen zorgen ervoor dat er overal kleine zwembaden zijn ontstaan met blauw helder water. U kunt hier dus heerlijk genieten, midden in de natuur. Ook bezoekt u het “Bear Rescue Centre” in het park en leert u meer over het beschermen van de Maleisische Sunbear. Na uw bezoek wordt er in de omgeving een picknick-lunch (inbegrepen) geserveerd. De reis vervolgt zich met een bezoek aan de botanische tuinen van Luang Prabang. De enorme tuinen laten de rijke flora en fauna zien van Laos. Aan het eind van de middag komt u terug in Luang Prabang en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.
Dag 10 Luang Prabang - Pakse - Champasak
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Luang Prabang. Vanaf Luang Prabang vliegt u naar het zuiden van het land en komt u aan in Pakse. Pakse is de hoofdstad van het zuiden, maar is net als Vientiane zeer klein vergeleken andere regionale steden. Bij aankomst in Pakse wordt u door uw chauffeur en gids verwelkomd en zij brengen u naar Champasak. Hier geniet u van een (verlate) lunch. Ten einde van de middag bezoekt u Wat Phou. Deze Khmer ruïne behoort tot de vroegere inwoners van Angkor en is nu opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. De ruïne ligt prachtig hoog tussen de frangipanebomen, en bij helder weer ziet u in de verte de Mekong rivier. U bezoekt de tempel met een ervaren archeoloog die u alle details van de tempel toe zal lichten, daarnaast zult u van hem horen hoe deze tempel tot stand gekomen is. Na uw bezoek checkt u in bij uw hotel en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding.
 
Noot: De archeoloog is op aanvraag, indien de archeoloog niet beschikbaar is zullen wij een passende gids ter beschikking stellen.
Dag 11 Don Daeng
Een vrije dag bij de La Folie Lodge. Hier vandaan kunt u eenvoudig Don Daeng verkennen. Er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld op dit 8 km lange eiland. Maak kennis met de lokale bevolking in de kleine dorpjes. Ook kunt u de Mekong rivier oversteken en een bezoek brengen aan Champasak. Dit is de voormalige hoofdstad van Laos. U vindt hier enkele koninklijke verblijven en voorbeelden van de Franse koloniale architectuur. Natuurlijk kunt u ook een dagje ontspannen bij het zwembad van de lodge.
Dag 12 Champassak - Pakse - Bangkok
Vandaag verlaat Champasak en reist u terug naar de luchthaven van Pakse. Hier neemt u afscheid van uw gids en checkt u in voor uw vliegreis. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: Sommige delen van het jaar is er op enkele dagen van de week ook een vlucht van Pakse naar Bangkok. Dit is een fijne verbinding als u een verblijf in Bangkok wilt toevoegen. U kunt dan met de KLM terugvliegen vanaf Bangkok.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • lokale vliegreizen: Vientiane - Oudomxay & Luang Prabang - Pakse
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto en boot met privéchauffeur
 • tuktuk waar aangegeven in het programma
 • privé excursie in Mandalao
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • begeleiding door professionele vakmensen tijdens sommige excursies
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • toegangsbewijzen en permits voor de nationale parken en tempels
 • tips en donaties aan pagodes
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 4.750
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Settha Palace - Vientiane

Het mooie en koloniaal uitziende Settha Palace is voor veel mensen een highlight op zich. Het luxe hotel heeft een authentieke Frans koloniale uitstraling. Zowel het exterieur als het interieur geeft u het gevoel van een halve eeuw terug. De faciliteiten daarentegen zijn wel van moderne kwaliteit. Een groot zwembad, groene tuinen en leuke restaurants met buitenplaatsen maken het een sfeervol geheel. De kamers zijn ingericht met veel passie. Het gebruik van veel hout en meubels gevormd naar de Franse koloniale periode geven het gevoel dat er de laatste jaren nog niet veel veranderd is in Laos. Het personeel zorgt er ook voor dat u zich thuis voelt en helpt u graag verder. Naast alle moderne luxe en boutique opties is het Settha Palace verfrissend anders.


Muang La Resort & Spa - Oudomxay
Het Muang La Resort & Spa is een luxe lodge in het noorden van Laos. De lodge ligt in een vallei en is omgeven met rijstvelden. Hier vindt u een comfortabel verblijf na een paar dagen flink door de jungle van Laos gereisd te hebben. De faciliteiten van de lodge zijn ongekend. Er zijn maar 10 kamers in de lodge en alle hebben een balkon, dat op de tuin of de rivier uitkijkt. De kamers zijn zeer compleet ingericht. Een mooie privé badkamer, een lekker ontbijt, goed personeel en een heerlijk zwembad zorgen ervoor, dat u nog wel een paar nachtjes aan uw verblijf zou willen vastplakken. 

Belmond la Residence Phouvao - Luang Prabang
Het Belmond la Residence Phouvao ligt op een heuvel en kijkt uit over de achterliggende bergketen van Luang Prabang. Een schitterende locatie op zijn minst gezegd. Het hotel is op een traditioneel Laotiaanse manier ontworpen en ingericht met veel gebruik van Teak hout wat een warm en intiem gevoel meegeeft. Het hotel heeft 34 suites in totaal en behoort dus tot de luxe boutique klasse in Luang Prabang. La Residence Phouvao ligt op een kleine 2 km van de binnenstad van Luang Prabang af en heeft een heerlijk groene en grote tuin, een infinity zwembad wat tot de meest spectaculaire in Laos hoort en één van de beste restaurants in de omgeving. De suites zijn allen traditioneel uitgerust met veel gebruik van teak en zijde als decoratie. Allen hebben een balkon met een prachtig uitzicht. Het personeel is hoog opgeleid en zeer adequate en staat onder leiding van internationaal management.

La Folie Lodge - Champasak
Bent u opzoek naar een accommodatie op het eiland Don Daeng en staat ontspanning bij u hoog in het vaandel? Overweeg dan een verblijf in La Folie Lodge! La Folie Lodge is gelegen aan een strand van de Mekong en biedt uitzicht op het archeologische tempelcomplex Vat Phou. La Folie Lodge biedt 24 sfeervolle kamers aan welke onderverdeeld zijn over 12 houten bungalows. Door de ligging midden in de Laotiaanse cultuur waant u zich ver van de bewoonde wereld. Maak een wandeling langs de Mekong en voel u één met de natuur. Ook kunt u bij de receptie van La Folie Lodge terecht voor diverse excursies. Wat dacht u bijvoorbeeld van een actieve fietstocht door de omgeving, een boottocht over de Mekong of een bezoek aan Vat Phou? Voor afkoeling kunt u terecht bij het zwembad van de lodge. Ook kunt u zich na een dag vol nieuwe indrukken terugtrekken in het restaurant of de bar van La Folie Lodge, van waaruit u uiteraard kunt genieten van het uitzicht op de Mekong.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »