Menu

Natuurreis Laos

Laos is één van de mooiste landen van Zuidoost-Azië en is qua natuur nog puur en ongerept. De Mekong rivier stroomt dwars door het land heen en heeft een grote invloed op het leven. Deze natuurreis neemt u mee door het Laos zoals maar weinig mensen het land te zien krijgen. In Laos ontbreekt het u niet aan avontuurlijke activiteiten. Één van de meest speciale ervaringen moet wel het verblijf bij de Gibbon Experience zijn, waar u hoog boven de grond in de top van het regenwoud slaapt. Of wat te denken van een avontuurlijke tocht door één van Laos’ mooiste nationale parken in Nam Et? Dit is de ideale reis voor de actieve reiziger om de prachtige natuurwonderen van het land te ontdekken. Ook met oudere kinderen is deze reis zeer geschikt. Per zipline, soms stevige wandelingen, diners bij het kampvuur en nachtsafari's ontdekt u dit diverse land. Van natuur en watervallen tot UNESCO bekroonde tempels, dit is één van de mooiste reizen die u door Laos kunt maken.

Reisduur: 16 dagen

Chiang Rai - Chiang Khong - Luang Namtha - Oudomxay - Pakbeng - Kamu Lodge - Luang Prabang - Viengthong - Nam Et Phou Louey National Park - Phonsavan - Plain of Jars - Vientiane

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Natuurreis Laos inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De meest unieke boomhut ervaring in Zuidoost Azië
 • Avontuur ten top!
 • Zeer afwisselende activiteiten
 • De mooiste natuurparken van Laos
 • Deskundige gidsen die de gebieden en de activiteiten zeer goed kennen en begeleiden
 • Een mooie mix aan accommodaties en accommodatie stijl
 • Bezoek aan Laos’ nieuwste UNESCO site: de Vlakte der Kruiken
 • Leuk als koppel en familie (vanaf 8 jaar oud)
bekijk meer

Dag tot daginklappen

rijstvelden en bergen - Laos - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) – Chiang Rai
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Bangkok vliegt u door naar het noorden van Thailand, Chiang Rai om precies te zijn. Aangekomen in Chiang Rai ontmoet u de lokale vertegenwoordiging bij de luchthaven en wordt u naar het hotel gebracht voor de check-in.
 
U heeft de dag vandaag verder vrij te besteden. Chiang Rai is een stad die toegang biedt tot de “Golden Triangle” waar Laos, Myanmar en Thailand bij elkaar komen. Eventueel kan PANGEA Travel uw verblijf in Chiang Rai verlengen om deze omgeving verder te ontdekken.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Chiang Rai - Houayxay - Nam Kan Nationaal Park
Na een vroeg ontbijt wordt u naar de Thais-Laotiaanse grens gebracht bij Houayxay, waar u afscheid neemt van uw chauffeur en gids. U steekt de Thai/Laos Friendship brug over en na de benodigde grensformaliteiten wordt u verwelkomd door uw Laotiaanse chauffeur en gids, die u naar het nabijgelegen kantoor van de Gibbon Experience brengen.
 
Per auto of tuk-tuk reist u verder naar het Nam Kan National Park voor uw Gibbon Experience. Na een uitgebreide uitleg en anderhalf uur wandelen klimt u de boomtoppen in en kan het ziplinen beginnen. U zweeft net als een aapje van boom naar boom, steeds dieper het nationale park in, richting de grootste bomen van het land! Een bijzondere ervaring. De kans dat u Gibbons ziet is echter beperkt, omdat er in dit gebied niet zo heel veel meer leven. De overnachting is in een boomhut hoog boven de grond. De lunch en het diner zijn inbegrepen.
 
Noot: u volgt het programma van de Gibbon Express tour. Lees aandachtig de voorwaarden door op de website van The Gibbon Experience met betrekking tot leeftijd en gewicht. De tour is niet mogelijk tussen 6 en 15 augustus.
Dag 3 Nam Kan Nationaal Park - Luang Namtha
Stelt u zich eens voor dat u wakker wordt vroeg in de ochtend en alleen maar vogelgeluiden hoort en boomtoppen ziet. Dit is exact wat u te wachten staat deze ochtend! Een meer spectaculaire manier van wakker worden heeft u nog niet meegemaakt. Het ontbijt wordt geserveerd in het kamp en u heeft de mogelijkheid om nog deel te nemen aan een aantal ziplines alvorens u richting Luang Namtha vertrekt.
 
Één van de meest intrigerende feiten van deze speciale plek moet wel de King Tree zijn. Deze boom staat te boek als de grootste boom van Laos en heeft een diameter van 3 meter en een hoogte van wel 55 meter. De boom wordt dagelijks aanbeden. Omdat deze boom als heilig verklaard is, zijn er geen boomhutten of ziplines aan verbonden. Daarvoor in de plaats is de boom het thuis voor honderden bijenkorven.
 
Na een schitterende ochtend rijdt u verder naar Luang Namtha, dwars door het Nam Ha Nationaal Park. Aan het einde van de middag komt u aan in Luang Namtha en kunt u genieten van een vrije avond.
Dag 4 Luang Namtha
In de morgen wordt u in ca. 30 minuten naar Ban Chaleunsouk gebracht, de thuishaven van de Khmu stam. Dit is het beginpunt van uw trekking van vandaag. Onderweg ontmoet u uw gids die u alles over deze streek kan vertellen. De trekking van vandaag is circa 9 kilometer, maar het terrein is relatief vlak. U wandelt door de schitterende natuur en langs smalle beekjes. Onderweg wordt gestopt voor een picknick-lunch (inbegrepen) met lokale Lao specialiteiten. Het laatste gedeelte van de wandeling kunt u genieten van open rijstvelden en prachtige uitzichten. Per auto wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie. Onderweg kan er naar wens gestopt worden in lokale dorpjes waar traditionele ambachten worden uitgevoerd. Zo zijn ze in een dorp van de Lanten-minderheid goed in het maken van papier en in een Tai Dam-dorp in het weven van katoen en zijde. Voor het diner kunt u zelf een restaurant uitkiezen. 
Dag 5 Luang Namtha - Oudomxay
De ochtend is ter vrije besteding in Luang Namtha. Begin van de middag reist u verder naar Oudomxay. Het eerste deel van de route gaat over een goede weg, echter het laatste stuk is door een bergachtig gebied met slechte wegen. Geniet van de prachtige uitzichten, de dorpjes die u passeert en het lokale leven. Aan het einde van de middag arriveert u in Oudomxay, gelegen aan de Nam Beng rivier en de Mount Phou That. Deze kunt u 's avonds eventueel beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.
Dag 6 Oudomxay - Pakbeng
In de vroege ochtend wordt u opgehaald en gaat u per auto met privéchauffeur naar Pakbeng. Onderweg maakt u diverse stops, bijvoorbeeld bij een lokale markt. Ook kunt u regelmatig stoppen voor het maken van foto's. Rond het middaguur komt u aan in Pakbeng waar u incheckt bij het hotel.
 
Rond het middaguur neemt u de boot naar de andere kant van de Mekong rivier en stapt u het Sanctuary Olifantenkamp binnen, dat gewijd is aan de bescherming van de olifanten in Laos. U leert hier meer over de olifanten in Laos en hoe er voor deze beesten gezorgd wordt. Het heuvelachtige terrein is prima voor een wandeling en geeft u de mogelijkheid de olifanten in hun natuurlijke habitat te observeren. De avond is vrij om naar uw wens in te vullen. 
Dag 7 Pakbeng - Kamu Village
Vanuit Pakbeng reist u per boot naar de plek waar u gaat overnachten; de Kamu Lodge, gelegen aan de Mekong Rivier. Onderweg bezoekt u de heilige grotten van Pak Ou. Hier staan honderden Boeddha beelden in verschillende nissen. Na dit bezoek vaart u in ca. 45 minuten verder naar de Kamu Lodge, gelegen in een prachtige omgeving aan de Mekong rivier. Laat in de middag kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals: rijst planten, goud zoeken, wandelen in de jungle, traditioneel vissen of het bezoeken van een lokaal dorp. Overnachting is in een comfortabele tent met bamboe en houten meubilair, een eigen badkamer en elektriciteit. De Kamu Lodge beschikt slechts over 20 tenten. De lunch vandaag is inbegrepen.
Dag 8 Kamu Village - Luang Prabang
Na het ontbijt ontmoet u de gids en maakt u een stevige wandeling door het omringende bos van de lodge. Ook bezoekt u het nabijgelegen dorpje, waar u het lokale leven kunt observeren. Voor de lunch bent u terug in de lodge en heeft u wat vrije tijd om uw spullen te pakken en de lunch te nuttigen (niet inbegrepen).
 
Na de lunch vaart u verder naar Luang Prabang. Hier checkt u in bij uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 9 Luang Prabang
Dag ter vrije besteding in Luang Prabang. Optioneel kunt u vandaag in alle vroegte (ca. 06.00 uur) de lange rijen monniken in oranje gewaden aanschouwen die de pagodes verlaten om eten te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. De rest van de dag kunt u Luang Prabang op eigen gelegenheid verder verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets! Zo kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sene, Wat Xieng Thong en Wat Visoun. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Aan het einde van de middag is het leuk om de Mount Phousi te beklimmen. Eenmaal boven (na 328 treden) kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. In de avond kunt u eventueel op eigen gelegenheid de avondmarkt bezoeken; u vindt hier vele leuke en voordelige souvenirs.
Dag 10 Luang Prabang - trekking Kuang Si
Vandaag staat een mooie trekking op het programma. U vertrekt om 08.30 uur vanuit de stad en na een uur rijden start u met een bezoek aan het etnische Khmu dorp Ban Longlao Nung en het nabijgelegen Hmong dorp Ban Longlao Song. U ervaart hier de levensstijl van deze twee cultureel zeer verschillende minderheidsgroepen, en u ziet hoe ze, ondanks hun verschillen, erin slagen om elke dag samen te werken en zelfs dezelfde school te delen. De tocht brengt u door rijstvelden en groentegebieden, voordat u het bergachtige bos bereikt. Onderweg verkent u een grot, die tijdens de tweede Indochina-oorlog door de lokale bevolking als schuilkelder werd gebruikt. Na een bezoek aan de grot, wandelt u verder (ca. 1 uur) naar een van de vele bronnen, die de Kuang Si-watervallen maken. Hier is een prachtige pool vol met heilige vissen te zien. Na het afdalen vanaf de top van de waterval geniet u van een lunch in Lao-stijl (inbegrepen). De middag wordt doorgebracht met zwemmen en ontspannen rond de turquoise zwembaden onder de waterval. U kunt ook een bezoek brengen aan het Bear Conservation Center, thuisbasis van vele beren die zijn gered van illegale boerderijen. Op de weg terug naar Luang Prabang maakt u een korte wandeling naar een nabijgelegen Khmu-dorp in Ban Thapene, waar een aantal van de mooiste zwembaden van Kuang Si te vinden zijn.
Dag 11 Luang Prabang - Viengthong
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Viengthong, nabij Son Koua Village. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving of een stop maken voor een bezoek aan een van de dorpjes. Na aankomst is de rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting is bij een plaatselijke familie in een lokaal gastenverblijf, een heel bijzondere ervaring!
Dag 12 Viengthong
Vroeg uit de veren vandaag! Na het ontbijt rijdt u met uw privéchauffeur naar het Khmu dorp Ban Sop Koua. U wordt naar de Nam Nern Rivier gebracht, daarvoor dient u wel eerst toestemming te vragen aan de geesten, voordat u de rivier ook werkelijk mag betreden. Per longtail boot vaart u naar het Nam Et-Phou Louey National Protected Area. Onderweg geniet u van de prachtige natuur en heeft u de kans verschillende vogelsoorten te spotten. Na aankomst in het park volgt een korte briefing van de aanwezige rangers. U heeft de mogelijkheid zich op te frissen voor u per boot op nachtsafari gaat. Het onderkomen is simpel met Spartaanse faciliteiten. U bent nu dan ook diep in de jungle. U geniet van een lokaal klaargemaakte lunch waarna u samen met de rangers op pad gaat en veel te weten zult komen van het werk dat de rangers verrichten. Tijdens de safari heeft u onder andere de kans herten, otters, stekelvarkens, uilen en een grote verscheidenheid aan vogels tegen te komen. In het gebied leven ook de gaur (Aziatisch rund), gibbons, nevelpanters, Aziatische wilde honden en… tijgers! Wist u dat het Nam Et-Phou Louey National Protected Area een van de laatste toevluchtsoorden is van de tijger in Indochina? Het totaal wordt geschat op 7-23 exemplaren. Een deel van de safari legt u te voet af, het andere deel per boot. U bezoekt ook een zoutmijn. Hier komen veel dieren bij elkaar om te drinken. Hier staan veel "photo traps", waardoor u van vele foto's kunt genieten waarop de zeldzame dieren zijn vastgelegd. Na het zien van de foto's en het observeren van de dieren vertrekt u per boot terug naar het kamp. Bij het kampvuur op de rivieroever wordt een speciaal diner voor u bereid. Na indrukwekkende verhalen van de rangers over folklore en hun ervaringen in de jungle, gaat u dieper de natuur in tijdens een 2 uur durende tocht per boot, na zonsondergang! De motoren van de boot worden uitgeschakeld om de kans op het spotten van wild te vergroten. Na de safari vaart u verder naar het kamp voor de overnachting. U overnacht in een plaatselijke ranger lodge.
 
Dag 13 Nam Et-Phou - Phonsavan
U begint vandaag met een wandeling door de omliggende jungle. U leert meer over de verschillende soorten planten en de medische werking ervan. Het gebied is ook historisch gezien belangrijk. Het gebied was namelijk een schuilplaats voor strijders van de "secret war". Bij aankomst in het dorpje Ban Son Khoua stapt u de auto in en rijdt u zuidelijk naar Phonsavan. De lunch kan onderweg genuttigd worden (niet inbegrepen). De weg is kronkelig en gaat voornamelijk door beboste gebieden. Onderweg kunnen er verschillende stops gemaakt worden, zo kunt u even de benen strekken en tevens van de prachtige uitzichten genieten. U bezoekt onderweg Tham Piu, de plaats waar een ziekenhuis in een grot het zwaar te verduren kreeg tijdens de Indochina-oorlog. Bij aankomst in Phonsavan bezoekt u het MAG-centrum. U vindt hier veel informatie over de Indochina-oorlog en de gevolgen van de bombardementen van de Amerikanen. Het eindpunt van vandaag is Phonsavan, de uitvalsbasis van de mysterieuze Vlakte der Kruiken. U checkt in bij het hotel en heeft de avond ter vrije besteding.
Dag 14 Phonsavan - Vientiane
Na het ontbijt brengt u samen met uw gids een bezoek aan de mysterieuze Vlakte der Kruiken (Plain of Jars). Deze 15 km brede strook biedt plaats aan duizenden stenen kruiken, verdeeld over 160 plaatsen (sites). Niemand weet hoe en waarom deze kruiken hier terecht zijn gekomen, dat maakt het een indrukwekkend bezoek. Wetenschappers schatten dat de kruiken ruim 2000 jaar oud zijn. De grootste kruiken zijn ruim twee meter hoog en wegen zo’n 10 ton. De drie grootste vindplaatsen zijn vrij gemaakt van bommen en opengesteld voor toeristen. Het meest indrukwekkend zijn site 1 en site 3. Vanochtend bezoekt u beide sites en maakt u een mooie wandeling langs de kruiken. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht. U checkt in voor de binnenlandse vlucht naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor de komende twee nachten. De avond is ter vrije besteding. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. ’s Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 15 Vientiane
Na het ontbijt maakt u een stadstour door Vientiane. U bezoekt onder andere de Boeddhistische tempel Wat Si Saket (de enige tempel die niet door het Siamese leger verwoest is in 1828). Ook wordt er een bezoek gebracht aan de gouden stoepa Wat That Luang, de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. De tempel Wat Si Muang is voorbeeld van het hedendaagse Boeddhisme. Vervolgens bezoekt u het COPE Visitor Centre, dat u een indrukwekkend inzicht geeft in de "Geheime Oorlog", die Laos tot een van de meest gebombardeerde landen in de geschiedenis heeft gemaakt. Het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’) wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. U luncht bij Makphet, hier krijgen kansarme jongeren een opleiding aangeboden. In de middag brengt u een bezoek aan Wat Xieng Khuang; een beeldenpark buiten Vientiane (27km) waar verschillende boeddha beelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50 meter lang. Na terugkomst in Vientiane, is de rest van de avond ter vrije besteding.

Optioneel kunt u een kookcursus volgen, of genieten van een gesprek met monniken en een massage. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.
 
Tip: Dineren kunt u bij Phatoke Laoderm. Dit charmante restaurant is gelegen in een gerestaureerde bioscoop waar u kunt genieten van traditionele Lao optredens. De service is uitstekend en u kunt genieten van traditionele gerechten die worden geserveerd op de lokale manier. Aan het einde van de show kunt u nog wat drinken in de levendige straat waar het restaurant zich bevindt.
Dag 16 Vientiane - Bangkok
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht heeft u nog vrije tijd in Vientiane. Vertrekt u pas laat, dan kunt u zich voor een traditionele massage en sauna wenden tot Wat Sok Pa Luang (bevindt zich 3 kilometer buiten het centrum - per fiets / taxi te bereiken). Ook kunt u hier mediteren met monniken. In het Lao National Museum leert u alles over de Laotiaanse geschiedenis. Of ontspan nog even aan de oevers van de Mekong rivier. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: deze reis kan eenvoudig verlengd worden met Vietnam, Cambodja of een Thais eiland. De mogelijkheden bespreken wij graag met u.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto en/of boot met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids(en) tijdens de excursies
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • toegangsbewijzen en permits voor de nationale parken
 • nacht safari zoals genoemd in programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis
 • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Laluna Resort - Chiang Rai
De 79 bungalows van het Laluna Resort liggen in een tropisch paradijs weg van de hoofdweg. Het resort is ruim opgezet en ligt een kleine 2km van het centrum van Chiang Rai. De faciliteiten van het resort maken het een zeer aangename plek om te verblijven. In het hart van het resort ligt het mooie en grote zwembad wat in de stijl van een lagune gebouwd is. Ook vindt u hier de jacuzzi en en pool-bar. De bungalows zijn ruim en ingericht met teak meubels wat zorgt voor een authentieke Thaise sfeer. Een goed westers ontbijt is inclusief waarbij het vriendelijke personeel u in de ochtend met een warme lach ontvangt. 

Gibbon Experience - Nam Kan Nationaal Park

De Gibbon Experience is één van die ervaringen die maar eens in uw leven voorbij komen. Dit schitterende resort, of hoe het ook genoemd mag worden is werkelijk een parel in de oerwouden van Laos. Tussen het Nam Ha National Park en het Nam Kan National Park in om precies te zijn. De Gibbon Experience heeft de hoogste tree top houses (boomhutten) ter wereld. De boomhutten zijn gebouwd op zo’n 40 meter boven de grond. De hutten kijken uit over de toppen van het bos en zijn in verschillende stijlen gebouwd. De manier waarop de hut gebouwd is hangt af van de vorm van de boom. Hoewel de hutten simpel zijn en verder niet van onnodige luxe voorzien zijn, zijn de slaapgelegenheden comfortabel. En wie wil nu niet wakker worden met een uitzicht als dit? Naast dat men bij de Gibbon Experience accommodatie op bijzonder niveau aanbied en een ongeëvenaard parcours aan ziplines heeft, draagt het project ook bij aan duurzame agricultuur, patrouilles in het park om de flora en fauna te beschermen en herbebossing.


Boat Landing Guesthouse
Dit leuke en gezellige guesthouse ligt aan de Namtha rivier. Het wordt gerund door een lokale familie en heeft zeer smaakvolle rattan bungalows. Het Nam Ha is beschermd gebied en verschillende etnische minderheidsdoprpjes liggen dicht bij het guesthouse. Het guesthouse zelf heeft een heerlijk restaurant en serveert naast authentiek eten uit de regio ook veel vegetarische gerechten. De bungalows zijn sfeervol ingericht met veel gebruik van bamboe en rattan in decoratie en meubels. De ligging is aangenaam rustig. Het is zeker, dat u hier helemaal tot rust komt! Een verblijf in het Boatlanding Guesthouse is een ware Laotiaanse beleving!

Nam Kat Yorla Pa Resort - Oudomxay
Een pareltje in Oudomxay, dit Nam Kat Yorla Pa Resort. Prachtig vormgegeven in lokale stijl is dit luxe rivier-resort een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de Oudomxay-regio en de wouden langs de Nam Kat rivier. Een fijne plek om te ontspannen bij de bungalows aan het riviertje of bij het zwembad, maar ook om vele actieve excursies te maken. En er wordt nog heerlijk gekookt ook!

Sanctuary Pakbeng Lodge - Pakbeng

De Sanctuary Pakbeng Lodge ligt aan de Mekong Rivier net iets buiten het kleine centrum van Pakbeng. Vanaf de houten vlonders van het restaurant heeft u een schitterend uitzicht over de Mekong en de vallei waar deze door stroomt. De tuin erom heen is mooi onderhouden en geeft extra rust. De 20 kamers zijn allen simpel, schoon en comfortabel. De suites zijn erg mooi en authentiek ingericht. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Ook het restaurant is van hogere kwaliteit dan menig andere plek in het kleine dorp Pakbeng. U kunt hier voor ontbijt, lunch en diner terecht. Een zeer interessante toevoeging aan een verblijf in deze lodge is dat het Mekong Elephant Park aan de andere kant van de rivier gelegen is en hoort bij de lodge. In dit park gaat men uiterst zorgvuldig met de olifanten om en gasten van de lodge kunnen gemakkelijk het park bezoeken. 


Kamu Lodge
De Kamu Lodge is een van onze favoriete accommodaties in Laos. Het is gelegen in Kamu Village, aan de Mekong rivier, op ca. 2,5 uur varen van Luang Prabang. Speciaal aan deze eco-lodge zijn de 20 safari-tenten. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel en bijzonder sfeervol ingericht. Alle tenten hebben een eigen veranda, twee aparte bedden en een en-suite badkamer (met een westers toilet en douche met warm en koud water). Elektriciteit wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals rijst planten, boogschieten, vissen en wandelen. Ook kunt u een nabij gelegen dorpje bezoeken. Tip: vraag om een tent met een even nummer voor het beste uitzicht op de Mekong.

Villa Maydou - Luang Prabang
Dit kleinschalige, middenklasse hotel is geschikt voor vele reizigers. Het is gelegen op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Luang Prabang en biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn 15 ‘superior’ kamers en 1 suite voor families. Alle kamers zijn ingericht met prachtige materialen; een houten vloer, zijde gordijnen en Laotiaanse schilderijen. De twee traditionele gebouwen worden beschermd door UNESCO. Het personeel is uiterst gastvrij, er hangt er een gemoedelijke sfeer en u kunt genieten van heerlijke Laotiaanse gerechten in het restaurant.

Mandala Boutique Hotel - Vientiane
Het kleine Mandala Boutique Hotel in Vientiane ligt op een kleine 2km van de avondmarkt van Vientiane. Het is een oude Franse stijl villa met minder dan 20 kamers wat het geheel een erg intieme sfeer geeft. Vanaf aankomst tot vertrek zult u zich echt thuis voelen en zich wanen in een zeer vriendelijke en comfortabele omgeving. De kamers zijn allen zeer stijlvol ingericht en hebben erg mooie privé badkamers. Het ontbijt is echt Frans met baquette, ei en bacon en het leuke restaurant is ook een trekpleister voor niet-gasten. Vriendelijk personeel, ruim opgezet, mooie tuin en zeer goede prijzen voor deze mooie kamers maken dit onze top keus voor een 3* boutique verblijf in de hoofdstad van Vientiane.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »