Menu

Natuurreis Laos

Deze 14-daagse natuurreis door Laos is de ideale reis voor de actieve reiziger om de prachtige natuurwonderen van het land te ontdekken. Er zijn nog veel ongerepte natuurgebieden, wat Laos uniek maakt in deze regio. De Mekong rivier stroomt dwars door het land heen en heeft een grote invloed op het leven. U zult het leven op en rond deze levensader van Laos goed ervaren. Via trekkingen, dineren bij kampvuur en nachtsafari's ontdekt u misschien wel mooiste en meest ongerepte natuurgebied van Laos: de Nam Et-Phou Louey National Protected Area. U overnacht in een bungalow aan de rivier en in het zuiden van het land ontdekt u de watervallen en overvloedige natuur van het Bolaven Plateau. Kortom, een veelzijdige en avontuurlijke reis voor de échte natuurliefhebber. Tevens verlengt u uw reis gemakkelijk in Cambodja, of met een stedentrip in Bangkok! Ontspan bijvoorbeeld met Yoga en Wellness in Siem Reap, om bij de komen van de vele indrukken van deze bijzondere rondreis.

Reisduur: 12 dagen

Luang Prabang - Pak Ou - Kamu Lodge - Viengthong - Nam Et-Phou Louey - Nong Khiew - Vientiane - Bolaven Plateau

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Luang Prabang
Optioneel kunt u vandaag in alle vroegte (ca. 06.00 uur) de lange rijen monniken in oranje gewaden aanschouwen die de pagodes verlaten om aalmoezen in de vorm van rijst te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. Vervolgens bezoekt u de ochtendmarkt, waar u verschillende lokale producten vindt. U kijkt vast uw ogen uit ! Na het ontbijt in het hotel maakt u samen met uw privégids een stadstour. U bezoekt de tempel Wat Xieng Thong en u verkent de smalle straatjes. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Ook het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) staat op het programma. Aan het einde van de middag is het leuk om de Mount Phousi te beklimmen. Eenmaal boven (na 328 treden) kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang.

Tip: Geinteresseerd in lokale verhalen, mythes en legendes? Breng dan tijdens uw verblijf in Luang Prabang een bezoek aan Garavek Traditional Storytelling. De voorstelling is kleinschalig en heeft een huiselijke sfeer. Kaartjes kunt u op de dag zelf ophalen bij het theater in de oude stad of bij het toeristenbureau in het centrum.
Dag 2 Luang Prabang < Etnologisch Centrum + Kuang Si watervallen>
Na het ontbijt bezoekt u het Traditional Arts & Ethnology Centre; een museum waar u meer kennis opdoet over de verschillende minderheidsgroepen die Laos rijk is. Op de terugwegweg rijdt u langs verschillende dorpjes. U bezoekt onder andere de dorpen Ban Pano en Ban Long Lao, waar u een goede indruk krijgt van het dagelijks leven in Laos. U ontmoet locals die behoren tot de Hmong, Khmu en Lowland Lao volkeren. Vervolgens wordt u naar de Kuang Si waterval gebracht. Hier kunt u een mooie wandeling maken en eventueel een duik nemen in het water. Ook bezoekt u het nabijgelegen Sun Bear Rescue Center; hier leven zwarte beren die gered zijn van stropers. De stropers probeerden de beren te vangen om hun gal te gebruiken voor traditionele Chinese medicijnen. Na dit bezoek wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 3 Luang Prabang - Pak Ou - Kamu Lodge
U wordt naar de machtige Mekong rivier gebracht voor een boottocht. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou. Hier staan honderden Boeddhabeelden in verschillende nissen. Na dit bezoek vaart u in ca. 1 uur verder naar de Kamu Lodge, gelegen in een prachtige omgeving aan de Mekong rivier. De lunch gebruikt u temidden van de rijstvelden. 's Middags kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals: rijst planten, goud zoeken in de Mekong (wat u vindt, mag u houden!), wandelen in de jungle, traditioneel vissen of het bezoeken van een lokaal dorp. Overnachting is in een comfortabele tent met bamboe en houten meubilair, een eigen badkamer en elektriciteit. De Kamu Lodge beschikt slechts over 20 tenten.
Dag 4 Kamu Lodge - Luang Prabang
In de ochtend vaart u terug naar Luang Prabang. Hier heeft u opnieuw een overnachting. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Tip: een leuk restaurant in Luang Prabang is Un Petid Nid (98/5 Sakkarin Road). Dit restaurant vindt u in een 150 jaar oud gebouw en het beschikt over een open keuken en heerlijke wijnen. Na het diner kunt u relaxen in de grote buitenruimte. Daarnaast raden wij L’Elephant aan (Ban Wat Nong, door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad). Wilt u kennis maken met de Laotiaanse keuken dan is Restaurant Tamarind een leuke optie (Koun Xoa Road). Hier kunt u een proeverij menu bestellen van allerlei lekkernijen.
Dag 5 Luang Prabang - Viengthong
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Viengthong, nabij Son Koua Village. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving of een stop maken voor een bezoek aan een van de dorpjes. Na aankomst is de rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting is bij een plaatselijke familie in een lokaal gastenverblijf, een heel bijzondere ervaring!
Dag 6 Viengthong - Nam Et-Phou Louey National Protected Area
In de vroege ochtend wordt u naar het Khmu dorp Son Koua Village gebracht. Na een rondleiding door het dorp en de lunch, wordt u naar de Nam Nern Rivier gebracht. Per longtail boot vaart u naar het Nam Et-Phou Louey National Protected Area. Onderweg geniet u van de prachtige natuur en heeft u de kans verschillende vogelsoorten te spotten. Na aankomst in het park volgt een korte briefing van de aanwezige rangers. U heeft de mogelijkheid zich op te frissen voor u per boot op nachtsafari gaat. Tijdens de safari heeft u onder andere de kans herten, otters, stekelvarkens, uilen en een grote verscheidenheid aan vogels tegen te komen. In het gebied leven ook de gaur (Aziatisch rund), gibbons, nevelpanters, Aziatische wilde honden en… tijgers! Wist u dat het Nam Et-Phou Louey National Protected Area een van de laatste toevluchtsoorden is van de tijger in Indochina? Het totaal wordt geschat op 7-23 exemplaren. Een deel van de safari legt u te voet af. Tijdens uw safari geniet u onderweg bij een kampvuur op de rivieroever van een speciaal voor u bereid diner. Na verhalen van de rangers over folklore en hun ervaringen in de jungle, gaat u dieper de natuur in tijdens een 2 uur durende tocht per boot, na zonsondergang! De motoren van de boot worden uitgeschakeld om de kans op het spotten van wild te vergroten. Na de safari vaart u verder naar het kamp voor de overnachting. U overnacht in een plaatselijke ecolodge.
Dag 7 Nam Et-Phou - Nong Khiew
In de ochtend maakt u onder leiding van een gids een wandeling in de jungle, waarbij u leert over de medicinale werking van verschillende planten en uitleg krijgt over de geschiedenis van het gebied. Na de wandeling keert u terug naar uw accommodatie voor het ontbijt. Vervolgens reist u per boot terug naar Son Koua Village. Hier krijgt u de kans om de lokale rijstwijn (Lao Hai) te proeven, een stevig goedje! Voor u vertrekt, vult u als groep een formulier in waarop het aantal dieren dat u tijdens de safari’s gespot heeft, wordt aangegeven. De lokale bevolking krijgt namelijk een bonus per gespot dier, afhankelijk van de zeldzaamheid van de verschillende soorten. Dit ingenieuze systeem zorgt ervoor dat een levend dier voor de locals meer oplevert dan een gestroopt exemplaar. Het systeem krijgt internationaal veel aandacht en lijkt zijn vruchten af te werpen. Vervolgens gaat de reis verder naar Nong Khiew, een prettig rivierdorp met een ontspannen atmosfeer, waar u overnacht in een bungalow aan de rivier.

Noot: voor meer informatie bezoekt u http://www.namet.org/wp/en/
Dag 8 Nong Khiew - Luang Prabang
De ochtend heeft u ter vrije besteding in Nong Khiew. Vervolgens reist u terug naar Luang Prabang. Na incheck in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditionele Laotiaanse barbecue. De staff spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.
Dag 9 Luang Prabang - Vientiane
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. ’s Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 10 Vientiane - Pakse - Bolaven Plateau
In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Pakse. Na aankomst ontmoet u uw gids en wordt u naar het Bolaven Plateau gebracht. Dit gebied ten oosten van Pakse staat bekend om haar vele watervallen, prachtige panorama's en de thee- en koffieplantages. En… er komen nog niet veel toeristen! Deze middag bezoekt u de Tad Yuang en de Tad Fane waterval; een van de bekendste watervallen van Zuidoost-Azië.
Dag 11 Bolaven Plateau
Na het ontbijt maakt u een wandeling in de omgeving. Geniet tijdens de wandeling van de prachtige natuur. Vanaf de top van een heuvel geniet u van het uitzicht. Tot slot bezoekt u de Champi waterval. Na de trekking wordt u naar uw accommodatie gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 12 Bolaven Plateau - Pakse - Bangkok
Vandaag verlaat u het Bolaven Plateau en reist u terug naar de luchthaven van Pakse. Hier neemt u afscheid van uw gids en checkt u in voor de vliegreis naar Bangkok. Na aankomst reist u per shuttlebus van het hotel naar uw accommodatie. Gezien uw doorreis de volgende dag, hebben we voor u een comfortabel airport hotel met zwembad geselecteerd. Noot: interesse in een verlenging in Bangkok? Dit kan zeer gemakkelijk. U kunt er eventueel ook voor kiezen, om verder te reizen naar Cambodja vanaf het Bolaven Plateau. Bijvoorbeeld overland, of met een vlucht van Pakse naar Siem Reap. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • internationale vlucht Pakse - Bangkok
 • lokale vliegreizen: Luang Prabang - Vientiane en Vientiane - Pakse
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • beschreven boottransfers
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Luang Prabang en Bangkok-Amsterdam (eventueel via PANGEA te boeken)
 • visumkosten Laos, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

My Dream Boutique Resort
incl. ontbijt
Dit middenklasse hotel is een aanrader om volledig tot rust te komen. Met zijn prachtige ligging aan de Nam Khan rivier, biedt My Dream Boutique Resort u een geweldig uitzicht. U kunt genieten van een drankje in de zeer verzorgde tuin of bij het zwembad. Het personeel zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Het centrum ligt aan de andere kant van de rivier en is via een brug goed te bereiken. Het hotel biedt gratis fietshuur aan. De houten bungalows zijn allen ingericht met lokale materialen en geven door de natuurlijke lichtinval een gezellige sfeer. Dit hotel is absoluut één van onze favoriete hotels in Luang Prabang!

Kamu Lodge
incl. alle maaltijden
De Kamu Lodge is een van onze favoriete accommodaties in Laos. Het is gelegen in Kamu Village, aan de Mekong rivier, op ca. 2,5 uur varen van Luang Prabang. Speciaal aan deze eco-lodge zijn de 20 safari-tenten. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel en bijzonder sfeervol ingericht. Alle tenten hebben een eigen veranda, twee aparte bedden en een en-suite badkamer (met een westers toilet en douche met warm en koud water). Elektriciteit wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals rijst planten, boogschieten, vissen en wandelen. Ook kunt u een nabij gelegen dorpje bezoeken. Tip: vraag om een tent met een even nummer voor het beste uitzicht op de Mekong.

Laos - Vientiane - Beau Rivage - kamer
Beau Rivage Mekong - Vientiane
incl. ontbijt
Beau Rivage Mekong is een uniek hotel in Vientiane. Het laat zich beschrijven als ‘kleurrijk’, ‘artistiek’ en ‘kleinschalig’. Het hotel is gelegen aan de Mekong rivier, op loopafstand van bezienswaardigheden, restaurants en winkeltjes. Er zijn slechts 16 kamers, allen op een andere manier ingericht. De ‘superior rooms’ hebben een fantastisch uitzicht over de Mekong rivier. De kamers zijn niet groot of luxe maar wel comfortabel en apart. Kies voor dit hotel als u op zoek bent naar iets speciaals, op een goede locatie en voor een lage prijs.

restaurant - Tad Fane Resort - Bolaven - Laos
Tad Fane Resort - Bolaven Plateau
incl. ontbijt
Het Tad Fane Resort is een eenvoudige accommodatie op het Bolaven Plateau. Speciaal is de ligging: u kijkt uit op de Tad Fane waterval; een van de bekendste watervallen van zuidoost-Azië. De 14 kamers zijn verdeeld in bungalows. Het comfort is beperkt. Wel heeft u een eigen badkamer met warm water douche. Airconditioning is niet nodig in deze koele regio (van november tot januari wordt er voor extra dekens gezorgd). Er zijn speciale familiekamers voor gezinnen. ’s Ochtends wordt u gewekt door het stromende water van de waterval en het geluid van zingende vogels. Het Tad Fane Resort is met name een aanrader voor natuurliefhebbers.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • focus op de mooiste natuur van Laos
 • de Mekong komt aan bod, net als de watervallen en overvloedigheid van het Bolaven Plateau in het zuiden.
 • uniek hoogtepunt: Nam Et-Phou Louey National Protected Area, waar een levend dier voor de locals meer oplevert dan een gestroopt exemplaar. Het systeem krijgt internationaal veel aandacht en lijkt zijn vruchten af te werpen.
 • op (nacht)safari in Laos!
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »