Menu

Avontuurlijk Noord-Laos

Noord-Laos staat bekend om haar ruige natuur en mooie nationale parken. De flora en fauna is er ongerept, en zo ook de cultuur van de lokale bevolking. Rivieren, nationale parken, inheemse stammen en UNESCO hoogtepunten staan u te wachten in het noorden van Laos. De nationale parken bij uitstek zijn plekken waar het avontuur wacht. Lange wandeltochten, kajakken, en veel wildlife behoren tot de hoogtepunten. Ook de Plain of Jars wordt bezocht tijdens deze tour. Het is Laos’ nieuwst benoemde UNESCO plaats en blijft vooralsnog erg rustig. De massa’s zijn er nog niet te vinden wat een bezoek aan deze mysterieuze vlaktes erg aangenaam maakt. Natuurlijk gaat de reis ook naar de hoogtepunten van Luang Prabang en de hoofdstad Vientiane. Maar ook hier bezoekt u de hoogtepunten net even iets anders dan de rest van de menigte. Geniet van de Mekong rivier en haar zijrivieren en de lokale bevolking met al haar interessante gebruiken en kleurrijke verschijningen.

Reisduur: 14 dagen

Chiang Rai - Pakbeng - Luang Prabang - Viengthong - Nam Et Louy National Park - Xieng Khouang - Vientiane - Phou Khao Kway National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijk Noord-Laos inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U bezoekt meerdere UNESCO gebieden
 • Veel activiteiten en avontuurlijke excursies
 • Het bezichtigen van ongerepte natuur
 • Grote kans op het zien van wildlife
 • Begeleiding door deskundige en toegewijde gidsen en rangers
 • Ver van het toeristische pad
 • Meer diepgang in Luang Prabang en Vientiane, naast de hoogtepunten
 • Gedetailleerd bezoek aan één van Laos’ belangrijkste nationale parken
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Laos-Mekong-houten-bungalows-aan-de-Mekong - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) – Chiang Rai
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Bangkok vliegt u door naar het noorden van Thailand, Chiang Rai om precies te zijn. Aangekomen in Chiang Rai ontmoet u de lokale vertegenwoordiging bij de luchthaven en wordt u naar het hotel gebracht voor de check-in. U heeft de dag vandaag verder vrij te besteden. Chiang Rai is een stad die toegang biedt tot de “Golden Triangle” waar Laos, Myanmar en Thailand bij elkaar komen. Eventueel kan PANGEA Travel uw verblijf in Chiang Rai verlengen om deze omgeving verder te ontdekken.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Chiang Rai - Pakbeng
U wordt naar de grens van Laos gebracht en na de benodigde grensformaliteiten staat aan de andere kant uw privéchauffeur en gids u op te wachten. Direct bij de grens ligt het kleine dorpje Houey Sai waar u aan boord gaat van een traditionele privéboot, die u vandaag over de machtige Mekong Rivier naar Pakbeng zal brengen. De Mekong, of “Mother of all waters” zoals de rivier in Laos wordt genoemd, is 4800 kilometer lang. In Laos stroomt de rivier over een lengte van 1990 kilometer van noord naar zuid. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. Onderweg maakt u een aantal stops bij diverse minderheidsdorpjes. Hier kunt u kennismaken met de lokale bevolking en genieten van de groene omgeving. De lunch (inbegrepen) nuttigt u vandaag aan boord van de boot. Aan het einde van de middag arriveert u in Pakbeng. De boot meert aan, nabij de accommodatie. Hier wordt u opgewacht door iemand van de Sanctuary Pak Beng Lodge, die u per tuktuk naar de accommodatie brengt.
Dag 3 Pakbeng - Luang Prabang
Voor een eerste kennismaking met het lokale leven is een bezoek aan de markt in de vroege ochtend altijd een aanrader. Met uw gids kunt u er voor kiezen om de ochtendmarkt van Pakbeng te gaan bezoeken. Na het vroege ontbijt vertrekt de boot omstreeks 8:00 uur verder naar Luang Prabang. De Mekong rivier is rustig maar geeft een schitterende kijk op het authentieke leven langs de oevers. De klaksteen gebergten zijn eveneens een mooi plaatje. Houdt de foto camera gereed, want u kunt hier geweldige plaatjes schieten. Lunch (inbegrepen) is wederom aan boord van de boot alvorens u Pak Ou bereikt. Pak Ou staat bekend om zijn grotten die gevuld staan met Boeddha beelden. Er zijn twee grotten die te bezichtigen zijn: Tham Ting (lower cave) en de Tham Theung (upper cave). In beide grotten tezamen staan meer dan vijfduizend Boeddha’s. Na dit bezoek vaart u door naar Luang Prabang waar u tegen 17:00 uur aankomt. Mocht u de ondergaande zon op een passende plek willen observeren dan kunt u de 328 treden van Mount Phousi beklimmen. Geniet van het uitzicht over de stad en geniet van een fantastische zonsondergang. Eenmaal beneden kunt u over de Hill Tribe markt wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.
Dag 4 Luang Prabang
Vandaag maakt u samen met uw privégids een stadstour per voet en bezoekt u onder andere het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sene en Wat Xieng Thong. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. De ochtend eindigt bij het Heritage House, wat een perfect voorbeeld is van de traditionele bouwstijl in Laos. Na de lunch (inbegrepen) gaat u verder naar het Ock Pop Tok centrum waar een speciale ervaring op u te wachten staat. Het Ock Pop Tok centrum is een organisatie waar men de traditionele manier van weven in stand houdt. U leert hier meer over het proces van zijde weven en kunt zelf uw eigen verfstoffen maken en kleur geven. Aan het einde van de les mag u een drietal kleuren mee naar huis nemen en bent u een hele ervaring rijker. Aan het begin van de avond woont u een speciale voorstelling bij in het Garavek Theater. Garavek is in Laos de traditionele wijze waarop verhalen worden verteld, daarbij kunt u denken aan lokale mythes legendes en volksverhalen.
Dag 5 Luang Prabang
U begint de dag vroeg (ca. 06.00 uur) en aanschouwt de lange rijen monniken in oranje gewaden die de pagodes verlaten om aalmoezen in de vorm van rijst te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. Daarna brengt u een bezoekje aan de lokale markt. Laotianen zijn vroege vogels; de markten zijn in de vroege ochtenduurtjes op z'n levendigst. U kunt gegarandeerd zeer leuke foto's maken van deze bedrijvigheid. Na een lekker ontbijt in één van de lokale bakkerijen brengt u een bezoek aan de Kuang Si watervallen. Hier kunt u een mooie wandeling maken en eventueel een duik nemen in het water. Ook bezoekt u het nabijgelegen Sun Bear Rescue Center; hier leven zwarte beren die gered zijn van stropers. De stropers probeerden de beren te vangen om hun gal te gebruiken voor traditionele Chinese medicijnen. U keert terug naar Luang Prabang voor de lunch (niet-inbegrepen) en geniet van een vrije middag.
Dag 6 Luang Prabang - Viengthong
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Viengthong, nabij Son Koua Village. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving en tevens een stop maken voor een bezoek aan een van de dorpjes. Na aankomst is de rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting is bij een plaatselijke familie in een lokaal gastenverblijf, een heel bijzondere ervaring!
Dag 7 Viengthong
Vroeg uit de veren vandaag! Na het ontbijt rijdt u met uw privéchauffeur naar het Khmu dorp Ban Sop Koua. U wordt naar de Nam Nern Rivier gebracht, daarvoor dient u wel eerst toestemming te vragen aan de geesten, voordat u de rivier ook werkelijk mag betreden. Per longtail boot vaart u naar het Nam Et-Phou Louey National Protected Area. Onderweg geniet u van de prachtige natuur en heeft u de kans verschillende vogelsoorten te spotten. Na aankomst in het park volgt een korte briefing van de aanwezige rangers. U heeft de mogelijkheid zich op te frissen voor u per boot op nachtsafari gaat. Het onderkomen is simpel met Spartaanse faciliteiten. U bent nu dan ook diep in de jungle. U geniet van een lokaal klaargemaakte lunch waarna u samen met de rangers op pad gaat en veel te weten zult komen van het werk dat de rangers verrichten. Tijdens de safari heeft u onder andere de kans herten, otters, stekelvarkens, uilen en een grote verscheidenheid aan vogels tegen te komen. In het gebied leven ook de gaur (Aziatisch rund), gibbons, nevelpanters, Aziatische wilde honden en… tijgers! Wist u dat het Nam Et-Phou Louey National Protected Area een van de laatste toevluchtsoorden is van de tijger in Indochina? Het totaal wordt geschat op 7-23 exemplaren. Een deel van de safari legt u te voet af, het andere deel per boot. U bezoekt ook een zoutmijn. Hier komen veel dieren bij elkaar om te drinken. Hier staan veel "photo traps", waardoor u van veel foto's kunt genieten waarop de zeldzame dieren zijn vastgelegd. Na het zien van de foto's en het observeren van de dieren vertrekt u per boot terug naar het kamp. Bij het kampvuur op de rivieroever wordt een speciaal diner voor u bereid. Na indrukwekkende verhalen van de rangers over folklore en hun ervaringen in de jungle, gaat u dieper de natuur in tijdens een 2 uur durende tocht per boot, na zonsondergang! De motoren van de boot worden uitgeschakeld om de kans op het spotten van wild te vergroten. Na de safari vaart u verder naar het kamp voor de overnachting. U overnacht in een plaatselijke ranger lodge.
 
Dag 8 Viengthong - Xieng Khouang
Na het lokale en vroege ontbijt neemt de gids u mee voor een wandeling door de bossen. U leert meer over het gebruik van verschillende planten en medicijnen. Ook was dit destijds een belangrijke plek, dit is namelijk de plek waar verzetsstrijders zich tijdens de “secret war” schuil hielden. U neemt afscheid van de lokale gids en rangers en vertrekt naar Xieng Khouang per privé auto. Onderweg bezoekt u de Muang Kham warmwaterbronnen en de Tham Piu grot. Aangekomen in Xieng Khouang, ook wel Phonsavan genoemd, en tevens de grootste plaats naast de mysterieuze Plain of Jars, bezoekt u het MAG centrum. Dit gebied is het middelpunt geweest van de “secret war” van Laos. Het MAG centrum biedt een geweldige hoeveelheid aan informatie over die periode en laat duidelijk zien hoeveel invloed de bombardementen hebben gehad op het gebied en de mensen. Na uw bezoek checkt u in bij het hotel in Phonsavan en heeft u de avond ter vrije besteding.
Dag 9 Xieng Khouang
Na het ontbijt rijdt u naar het Xieng Khoung plateau (ook wel bekend als 'Plain of Jars') waar u een wonderbaarlijke ‘verzameling’ van kruiken vindt van zo’n 2000 jaar oud. Niemand weet hoe deze voorwerpen hier terecht zijn gekomen. In dit heuvelachtige gebied kunt u mooie wandelingen maken.
Dag 10 Phonsavan - Vientiane
Na het ontbijt brengt u samen met uw gids een bezoek aan de mysterieuze Vlakte der Kruiken (Plain of Jars). Deze 15 km brede strook biedt plaats aan duizenden stenen kruiken, verdeeld over 160 plaatsen (sites). Niemand weet hoe en waarom deze kruiken hier terecht zijn gekomen, dat maakt het een indrukwekkend bezoek. Wetenschappers schatten dat de kruiken ruim 2000 jaar oud zijn. De grootste kruiken zijn ruim twee meter hoog en wegen zo’n 10 ton. De drie grootste vindplaatsen zijn vrij gemaakt van bommen en opengesteld voor toeristen. Het meest indrukwekkend zijn site 1 en site 3. Vanochtend bezoekt u beide sites en maakt u een mooie wandeling langs de kruiken. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht. U checkt in voor de binnenlandse vlucht naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Na aankomst wordt u naar uw hotel voor de komende twee nachten gebracht. De avond is ter vrije besteding. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. ’s Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 11 Vientiane - stadstour
Vandaag maakt u een stadstour door Vientiane. U bezoekt onder andere de Vat Sisaket, dit de enige tempel die nog in tact is na de Thaise invasie van 1828. Verder bezoekt u de Vat Phra Keo en de That Luang. Deze laatste tempel is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Het Patuxai Monument wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. In de middag gaat u naar Wat Xieng Khuane; een beeldenpark buiten Vientiane (27 km) waar verschillende boeddha beelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50 meter lang.
Dag 12 Vientiane
Vandaag duikt u een heel stuk dieper het lokale leven van de bevolking. Dit doet u niet door een afgelegen plaats of het platteland te bezoeken. Nee, u gaat vandaag samen met een lokale inwoner van Vientiane op pad. Deze man of vrouw is geen gids, werkt niet in de toerisme en heeft geen toeristische achtergrond. Deze persoon is de lokale vriend of vriendin, zo iemand die iedereen wel ergens heeft en die u net de plekjes kan laten zien waar anderen niet komen! 
 
Samen met uw gastheer of -vrouw gaat u op pad en zal de dag u brengen waar de “spirits” van Laos u zullen brengen. Uw vervoersmiddel vandaag is een lokale tuktuk, ook wel Songtheow genoemd in Laos. Uw gastheer of -vrouw zal u rond Vientiane brengen en u de plekjes laten zien die voor hem of haar belangrijk zijn geweest of voor de familie nog steeds van groot belang zijn. U kunt een ceremonie meemaken, boodschappen gaan doen met uw host of naar de favoriete plek gaan waar uw gastheer of -vrouw in het weekend de familie mee naar toe neemt. Het is een totale verassing vandaag en aan uw gastheer of -vrouw host toevertrouwd dat u op deze manier een echt authentieke ervaring heeft als gast van een Laotiaan. Geniet dus van alle plekken en verhalen!
Dag 13 Vientiane
Niet veel mensen besteden veel tijd in Vientiane. De Laotiaanse hoofdstad is ook meer een dorp vergeleken met Ho Chi Minh City, Hong Kong of Kuala Lumpur. Het is daarom leuk om meer van deze stad en de projecten eromheen te weten te komen. Zo is de Orchid boerderij een wel heel speciaal project om te bezoeken. Na het ontbijt stapt u rond 9:00 uur in de auto en rijdt u naar Phou Khao Kway. Dit beschermd gebied biedt een veilig thuis voor meer dan 400 soorten orchideeën. Samen met een lokale ranger gaat u op pad, u wandelt over verschillende paden op zoek naar de verschillende soorten orchideeën. Ook wandelt u naar de Tad Leuk watervallen waar een lunch (inbegrepen) is klaar gemaakt voor u. Het is een schitterend gebied en naast de vele orchideeën zult u ook veel andere soorten planten en bloemen zien en hierover leren. Tegen het einde van de dag gaat u terug naar het Ban Hatkhay dorpje waar u zich klaarmaakt voor een nacht in een lokale homestay. Zo sluit u uw bezoek aan Laos af met een mogelijkheid om nog een keer op een authentieke manier het lokale leven te proeven en de gastvrijheid mee naar huis te nemen.
Dag 14 Ban Hatkhay - Vientiane - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Uw lokale host heeft ontbijt voor u klaar gemaakt. Na het ontbijt maakt u een laatste wandeling naar de Tad Sang watervallen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Bij de watervallen heeft u de kans om even lekker uit te rusten en uzelf op te frissen. Ook wordt de lunch (inbegrepen) hier geserveerd. U kunt er voor kiezen om even een verfrissende duik te nemen of met de gids te gaan zitten om meer te weten te komen over het gebied en de flora en fauna binnen het Phou Khao Kway beschermd gebied. Na de lunch loopt u terug naar het dorp en kunt u zichzelf opfrissen voor de reis terug naar Vientiane. U wordt door de gids en chauffeur op de luchthaven afgezet en neemt afscheid van beiden. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma 
 • genoemde maaltijden
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • toegangsbewijzen en permits voor de nationale parken
 • tips en donaties aan rangers en projecten
 • boot, tuktuk en andere vormen van transport duidelijk genoemd in de tekst
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.
  bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Laluna Resort - Chiang Rai
De 79 bungalows van het Laluna Resort liggen in een tropisch paradijs weg van de hoofdweg. Het resort is ruim opgezet en ligt een kleine 2km van het centrum van Chiang Rai. De faciliteiten van het resort maken het een zeer aangename plek om te verblijven. In het hart van het resort ligt het mooie en grote zwembad wat in de stijl van een lagune gebouwd is. Ook vindt u hier de jacuzzi en en pool-bar. De bungalows zijn ruim en ingericht met teak meubels wat zorgt voor een authentieke Thaise sfeer. Een goed westers ontbijt is inclusief waarbij het vriendelijke personeel u in de ochtend met een warme lach ontvangt. 

Sanctuary Pakbeng Lodge - Pakbeng
De Sanctuary Pakbeng Lodge ligt aan de Mekong Rivier net iets buiten het kleine centrum van Pakbeng. Vanaf de houten vlonders van het restaurant heeft u een schitterend uitzicht over de Mekong en de vallei waar deze door stroomt. De tuin erom heen is mooi onderhouden en geeft extra rust. De 20 kamers zijn allen simpel, schoon en comfortabel. De suites zijn erg mooi en authentiek ingericht. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Ook het restaurant is van hogere kwaliteit dan menig andere plek in het kleine dorp Pakbeng. U kunt hier voor ontbijt, lunch en diner terecht. Een zeer interessante toevoeging aan een verblijf in deze lodge is dat het Mekong Elephant Park aan de andere kant van de rivier gelegen is en hoort bij de lodge. In dit park gaat men uiterst zorgvuldig met de olifanten om en gasten van de lodge kunnen gemakkelijk het park bezoeken. 

Satri House - Luang Prabang
Op circa 10-15 minuutjes lopen van het centrum van Luang Prabang ligt het speciale en sfeervolle Satri House. Deze kleinschalige accommodatie (28 kamers en 3 suites) is gehuisvest in het voormalige woonhuis van prins Souphanouvong (eind 20e eeuw). De kamers zijn comfortabel, romantisch en stijlvol gedecoreerd. Verder is er een rustige, groene tuin met zwembad en worden er massages aangeboden in de Spa. Het vriendelijke personeel, de persoonlijke aandacht en de relaxte sfeer zorgen voor een optimaal verblijf. Een aanrader!

Ansara Hotel - Vientiane
Het Ansara Hotel ligtl in het centrum van Vientiane. De locatie is perfect; in een rustig straatje, op loopafstand van diverse bezienswaardigheden en restaurantjes. Het hotel beschikt over slechts 12 kamers en 2 suites. De kamers zijn elegant, modern, netjes en van alle gemakken voorzien. Het Ansara Hotel is een goede keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een kleinschalig en sfeervol hotel met een persoonlijke service.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »