Menu

Puur Zuid-Laos

Tijdens deze 13-daagse rondreis ontdekt u het pure van Laos. Het niet-toeristische zuiden leent zich hier uitstekend voor. Zo brengt u een bezoek aan de afgelegen boeddhistische tempel Wat Phabat Phonsan, maakt u een boottocht door de excentrieke Konglor grot, waarbij u de kans heeft om zeldzame vogels te zien en bezichtigt u de Tham Pa Pra Buddha grot met haar honderden boeddha’s van ruim 600 jaar oud. Ook bijzonder is de trekking in het Phou Hin Boun Protected Area, waarbij u alles leert over de lokale vegetatie en ervaart hoe de lokale gemeenschap van een klein dorpje leeft. Een andere highlight is het relatief onbekende Bolaven Plateau waar u een bezoek brengt aan één van de indrukwekkendste watervallen van Zuidoost-Azië; de Tad Fane waterval. Uiteraard is een bezoek aan Zuid-Laos niet compleet zonder de '4000 Islands' regio, hier verblijft u op twee eilanden om een goede indruk te krijgen van dit prachtige stukje natuur. De accommodaties tijdens deze reis zijn over het algemeen eenvoudig, omdat u door niet-toeristische gebieden reist. Voor een complete indruk van Laos, kunt u een bezoek aan het noorden van het land toevoegen. De reis is ook gemakkelijk uit te bereiden met een bezoek aan Cambodja. Of voelt u meer voor een Yoga en Wellness programma rond de tempels van Angkor, of een stopover van een aantal dagen in Bangkok? Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden!

Reisduur: 13 dagen

Vientiane - Konglor/Hinboun - Thakhek - Bolaven Plateau - Wat Phou - Kiet Ngong - Done Khone/Don Kong Island (4.000 eilanden) - Bangkok

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Vientiane
Na aankomst op de luchthaven van Vientiane wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. Hier verblijft u de eerste nachten van uw rondreis. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. ’s Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Vientiane
Vandaag maakt u een stadstour door Vientiane. U bezoekt onder andere de Wat Sisaket, de enige tempel die nog intact is na de Thaise invasie van 1828. Verder bezoekt u de Wat Phra Keo en de That Luang. Deze laatste tempel is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Het Patuxai Monument wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. In de Wat Si Muang ziet u hoe een tempel eruit ziet die volop in bedrijf is; het is er een komen en gaan van Laotianen die kleine offers komen brengen en wensen komen prevelen. Hierna is het tijd voor wat zwaardere kost: in het COPE bezoekerscentrum kunt u meer te weten komen over de oorlogsgeschiedenis van dit zwaar gebombardeerde land. In de middag gaat u naar Wat Xieng Khuane; een beeldenpark buiten Vientiane (27km) waar verschillende Boeddhabeelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50m lang.
Dag 3 Vientiane - Hinboun
U verlaat Vientiane en zet de reis voort naar het dorpje Konglor/Hinboun, een bijzondere rit van circa zes uur. Onderweg wordt een stop gemaakt bij Wat Phabat Phonsan, een afgelegen boeddhistische tempel die bekend staat om de met bladgoud en verf verfraaide ‘voetafdruk van Boeddha’. Na aankomst in Konglor/Hinboun checkt u in bij uw accommodatie en is de rest van de dag vrij te besteden. U kunt even ontspannen en eventueel op eigen gelegenheid het dorpje en haar omgeving verkennen.
Dag 4 Hinboun
Na het ontbijt stapt u aan boord van een boot die u door de grot met een indrukwekkende lengte van maarliefst 7 kilometer brengt. Geniet tijdens de boottocht van het prachtige uitzicht op de kalkstenen kliffen in de grot. De Nam Hinboun stroomt door een soort tunnel van kalksteen, welke op sommige plekken een breedte heeft van maar liefst 100 meter. De tocht duurt ongeveer één uur, waarbij u de kans hebt om zeldzame vogels en (in de namiddag) vleermuizen te spotten, die leven in de grot. Aan de overkant van de grot ligt een pittoreske vallei. U maakt een wandeling in de omliggende dorpjes en kunt genieten van de vredige sfeer op het platteland.
Dag 5 Hinboun - Thakhek
Vandaag reist u zuidwaarts naar Thakhek, een oude Franse koloniale plaats gelegen aan de oevers van de machtige Mekong rivier. Onderweg maakt u een stop bij de Tham Pa Pra Buddha grot, die over maar liefst 229 bronzen Boeddhabeelden beschikt, welke naar schatting meer dan 600 jaar oud zijn. Vervolgens reist u verder naar Thakhek voor de overnachting.
Dag 6 Thakhek - Phou Hin Boun Area -Ban Phontong
De dag start met een korte wandeling door het kleinschalige Thakhek. U bezoekt de oude Franse koloniale delen van de stad, wandelt langs de Mekong rivier en verkent het oude stadsplein. Dan is het tijd om in oostelijke richting naar het Phou Hin Boun Protected Area af te reizen. Alvorens u het dorpje Ban Na bereikt, passeert u een prachtig landschap. In het dorp ontmoet u de lokale gids, die u tijdens de trekking langs de Nam Don rivier begeleidt. Tijdens de trekking leert u alles over lokale planten en dieren en stopt u bij mooie plekken om te zwemmen. Onderweg geniet u van een picknick-lunch, waarna u even heerlijk kunt ontspannen. Dan zet u de trekking voort naar het dorpje Ban Phontong. U hebt de tijd om het dorpje te verkennen en aanschouwt hoe de lokale gemeenschap hier leeft. De reistijd bedraagt vandaag circa één uur en de trekking zal ongeveer vijf uur in beslag nemen.
Dag 7 Thakhek - Bolaven Plateau
Na een vroeg ontbijt rijdt u in ongeveer zeven uur naar het Bolaven Plateau, gelegen in de zuidelijke provincie Champasak. Dit gebied ten oosten van Pakse staat bekend om haar vele watervallen, prachtige panorama's en de thee- en koffieplantages. En… er komen nog niet veel toeristen! Alvorens u naar uw accommodatie wordt gebracht, brengt u nog een bezoek aan de Tad Fane waterval; één van de bekendste watervallen van Zuidoost-Azië. Tip: probeer de lokale koffie eens uit op de markt of een koffiestalletje. Een straf en stroperig goedje, maar erg smaakvol. Het wordt vaak geserveerd met een flinke bodem mierzoete gecondenseerde melk erin.
Dag 8 Bolaven Plateau
Vandaag staat volledig in het teken van het Bolaven Plateau. Na aankomst in Paksong maakt u een wandeling over de lokale markt waar verschillende stammen bijeenkomen met hun handelswaar. De lunch wordt nabij de markt van Ban Ta Thang of bij de Tad Lo waterval gebruikt. Vervolgens zet u de reis voort naar Ban Phuong Cook, het gebied waar de inheemse Katou bevolking woont. Ook andere etnische groepens als de Khmu, Alt, Ngae, Lavere, Kalung, Lavane en Katung leven in dit gebied; allen verschillend en doorgaans het beste te herkennen aan hun kledij. Uw gids zal u hier meer over vertellen. De volgende stop wordt gemaakt bij de Phasuam waterval. Alvorens u terugkeert naar uw accommodatie, brengt u nog een bezoek aan het nationaal etnisch-cultureel openluchtmuseum.
Dag 9 Bolaven Plateau - Kiet Ngong
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Wat Phou. Deze Khmer ruïne behoorde toe aan de vroegere inwoners van Angkor en is nu opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De oudste tempel van dit complex dateert uit de vijfde eeuw, en nog altijd is het complex in gebruik door de lokale bevolking. Vervolgens reist u verder naar het bergachtige gebied van Ban Kiet Ngong. In de middag kunt u naar Wat Phou Asa wandelen, de restanten van een boeddhistisch klooster op de top van een zandsteenheuvel. U treft hier maar liefst 108 stoepa’s aan. Terwijl Wat Phou Asa groen kleurt door de vele geplante bomen, bestaat de omgeving uit een droog en rotsachtig landschap. Hierdoor heeft Wat Phou Asa een mysterieus karakter.
Dag 10 Kiet Ngong - Done Khone Island/ 4.000 eilanden
De reis wordt vervolgd naar Done Khone Island, één van de 4.000 eilanden in de Mekong. Het exacte aantal varieert naar gelang de waterstand van de Mekong. Onderweg maakt u een stop bij de historische Khone Phapheng waterval, die ook wel ‘The Niagara of the East’ wordt genoemd. Vervolgens stapt u de boot in die u naar Done Khone Island brengt. Vanaf Don Khone Lipi fietst u naar de waterval, die ook wel bekend staat als Tad Somphamit. De Fransen bouwden een 14 km lange spoorlijn met als doel het doorvoeren van goederen. Zo ver is het echter niet gekomen. Nog steeds is hier een oude Franse locomotief te zien, als herinnering aan deze mislukte poging.
Dag 11 Done Khone Island - Don Khong Island / 4.000 eilanden
Na het ontbijt verkent u per boot Siphandon, de lokale naam voor de 4.000 eilanden. Geniet tijdens de tocht van het prachtige uitzicht en de natuur. U gaat van boord op Don Khong Island, één van de 4.000 eilanden in de Mekong rivier. Don Khong Island is met een omtrek van 32km het grootste, meest ontwikkelde en populairste eiland. U kunt vandaag op eigen gelegenheid de eilanden gaan verkennen, bijvoorbeeld per boot. In de jaren '70 leefden er honderden Irrawaddy zoetwater-dolfijnen in deze regio. Vandaag de dag zijn er nog minder dan 100 te vinden, meestal in de maanden december tot mei. Wellicht heeft u het geluk ze te zien… U kunt in ieder geval genieten van de rijstvelden, de vissers op de Mekong, authentieke dorpjes, oude tempeltjes en diverse watervallen. Ook leuk is om het eiland per fiets te ontdekken.
Dag 12 Don Khong Island - Ubon Ratchathani - Bangkok
In de loop van de ochtend nemen uw chauffeur en gids u mee over de grens naar Thailand (circa 5 tot 6 uur rijden). Hier wordt u naar Ubon Ratchathani gebracht waar u incheckt op de lokale vliegreis naar Bangkok. Na aankomst reist u per shuttle bus van het hotel naar uw accommodatie. Gezien uw relatief late aankomsttijd in Bangkok en uw doorreis de volgende ochtend, hebben we voor u een airport hotel geselecteerd. Noot: interesse in een verlenging in Bangkok? Dit kan zeer gemakkelijk. U kunt er eventueel ook voor kiezen, om verder te reizen naar Cambodja vanaf Don Khong. Bijvoorbeeld overland, of met een vlucht van Pakse naar Siem Reap. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden!
Dag 13 Bangkok – Amsterdam
U reist per shuttle bus van uw hotel terug naar de luchthaven van Bangkok en checkt u in voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

  • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
  • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
  • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
  • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Laos - Vientiane - Beau Rivage - kamer
Beau Rivage Mekong - Vientiane
Beau Rivage Mekong is een uniek hotel in Vientiane. Het laat zich beschrijven als ‘kleurrijk’, ‘artistiek’ en ‘kleinschalig’. Het hotel is gelegen aan de Mekong rivier, op loopafstand van bezienswaardigheden, restaurants en winkeltjes. Er zijn slechts 16 kamers, allen op een andere manier ingericht. De ‘superior rooms’ hebben een fantastisch uitzicht over de Mekong rivier. De kamers zijn niet groot of luxe maar wel comfortabel en apart. Kies voor dit hotel als u op zoek bent naar iets speciaals, op een goede locatie en voor een lage prijs.

restaurant - Tad Fane Resort - Bolaven - Laos
Tad Fane Resort - Bolaven Plateau
Het Tad Fane Resort is een eenvoudige accommodatie op het Bolaven Plateau. Speciaal is de ligging: u kijkt uit op de Tad Fane waterval; een van de bekendste watervallen van zuidoost-Azië. De 14 kamers zijn verdeeld in bungalows. Het comfort is beperkt. Wel heeft u een eigen badkamer met warm water douche. Airconditioning is niet nodig in deze koele regio (van november tot januari wordt er voor extra dekens gezorgd). Er zijn speciale familiekamers voor gezinnen. ’s Ochtends wordt u gewekt door het stromende water van de waterval en het geluid van zingende vogels. Het Tad Fane Resort is met name een aanrader voor natuurliefhebbers.

vooraanzicht Kingfisher Ecolodge - Kingfisher Ecolodge - Laos
Kingfisher Ecolodge - Champasak
Lijkt het u wat om vanuit één accommodatie een bezoek te brengen aan maar liefst drie landen? Dan is de Kingfisher Ecolodge wellicht iets voor u! De Kingfisher Ecologde ligt in een plaatsje op het kruispunt tussen de landen Laos, Thailand en Cambodja. Op deze plek is het nog mogelijk om de echte levensstijl van Indochina te zien en te ervaren. De unieke accommodaties van de Kingfisher Ecologde zijn gebouwd op houten palen en bevinden zich midden in de natuur. Verblijven kan in één van de Comfort Bungalows of Eco Rooms. Alle accommodaties zijn in het bezit van een veranda vanwaar u uitkijkt op de natuurlijke omgeving. De extra’s die de Comfort Bungalow te bieden heeft zijn koffie- en theefaciliteiten, een haardroger en een kluisje. Als gast van de Kingfisher Ecolodge kunt u deelnemen aan diverse excursies die georganiseerd worden door de lodge. De natuur op een ecologisch verantwoorde wijze beleven staat hierbij centraal. Zo hoort bijvoorbeeld hiken in de omgeving van de Phou Asa berg tot de mogelijkheden, maar ook een avontuurlijke mountainbiketocht en een birdwatching tour. Na een inspannende dag kunt u zich vervolgens terugtrekken in uw accommodatie of in het restaurant van de Kingfisher Ecolodge. Vanuit het restaurant kijkt u uit op een vlakte waar met regelmaat wild gespot wordt.

Sala Done Khone Hotel
Het Sala Done Khone Hotel is gevestigd in een oud-Frans koloniaal pand gelegen op Khone Island ofwel Don Khone. De sfeervolle inrichting van het hotel zorgt voor een prettig en warm onthaal. Tijdens een verblijf in het Sala Done Khone Hotel kunt u genieten van het uitzicht op de schilderachtige omgeving. Met name de zonsondergang is vanuit het Sala Done Khone Hotel een mooi verschijnsel. Het kleinschalige hotel biedt 12 kamers aan welke onder te verdelen zijn in drie kamertypes. Zo is het mogelijk te verblijven in een van de drijvende studio’s, grote koloniale suites of traditionele Ban Lao kamers. Als gast van het Sala Done Khone Hotel kunt u een maaltijd of drankje nuttigen in het drijvende restaurant, welke gelegen is aan de krachtige rivier de Mekong. Indien gewenst kunt u deelnemen aan diverse excursies welke worden georganiseerd door dit hotel. Wat dacht u bijvoorbeeld van een tocht door de ‘Four Thousand Islands’ regio of een bezoek aan de prachtige Khonephapheng waterval? Hetgeen dat het Sala Done Khone Hotel extra bijzonder maakt is dat een deel van de verdiensten gedoneerd wordt aan lokale tempels, dorpjes en de wederopbouw van de plaatselijke basisschool.

Villa Muong Khong
Villa Muong Khong op Don Khong Island ligt aan de oevers van de Mekong rivier. De 42 kamers zijn basic, maar van alle basisfaciliteiten voorzien. Het restaurant serveert naast Europese gerechten ook Laotiaanse specialiteiten. Vanuit het hotel kunt u eenvoudig uitstapjes regelen, zoals een boottocht langs de ‘4000 eilanden’.

bekijk meer

Waarom?inklappen

  • ontdek het pure Laos in het zuiden, waar nog maar weinig toeristen komen
  • u treft een ongerepte natuur aan en aanschouwt u hoe kleine gemeenschappen leven
  • al wandelend, fietsend en varend verkent u de mooiste plekjes
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »