Menu

Puur Zuid-Laos

Veel reizigers zijn nog onbekend met Laos, laat staan het zuiden van Laos. In Zuid-Laos staat de Mekong rivier centraal. De mix van ongerepte natuur, authentieke dorpen, watervallen, UNESCO bekroonde tempels en een zeer relaxte manier van leven langs de Mekong maakt Zuid-Laos een heerlijke bestemming. In het 4000 eilanden gebied vergeet u bijna dat Laos geen stranden heeft, want een eiland gevoel krijgt u hier zeker! Op het Bolaven Plateau bevindt u zich in de jungle met haar vele watervallen en in Champasak gaat u even terug naar de Khmer tijd.

Het is bijzonder dat u in een relatief klein gebied als Zuid-Laos zo veel beleeft. Geniet met volle teugen van Zuid-Laos en neem er de tijd voor. Het loont, maar dat zult u snel genoeg merken.
 
Noot: Zuid-Laos is perfect te combineren met Noord-Cambodja en Angkor. Vaak voegen reizigers deze verlenging toe aan hun Zuid-Laos reis, maar een combinatie met het noorden van Laos en Cambodja is ook mogelijk. Wilt u meer van Laos zien? Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane en andere delen van Laos worden vaak vóór Zuid-Laos bezocht.

Reisduur: 8 dagen

Pakse - Bolaven Plateau - Champasak - Vat Phou - 4000 Islands

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Puur Zuid-Laos inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Schitterende natuurgebieden
 • Veel lokaal leven en authentieke ervaringen
 • Avontuurlijk programma in een mooi gebied
 • Kamperen en homestay en een boomhut in Zuidoost Azië!
 • Deskundige gids die het gebied zeer goed kent
 • Op stap met een lokaal persoon in een jeep uit de jaren ‘60
 • Tropisch eilandgevoel, midden in de Mekong rivier
bekijk meer

Dag tot daginklappen

waterval - Laos
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Pakse
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Pakse wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel waar u de komende nacht verblijft. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. 
Dag 2 Bolaven Plateau (Ban Longya)
Na het ontbijt vertrekt u per jeep naar de Tad Moun en Tad Khonkhaen watervallen. Een tocht van ongeveer 40 minuten, over een hobbelige weg. Eindbestemming is de Bolaven Plateau, waar u een wandeling maakt van ongeveer 4 km over de top van het Bolaven Plateau. Dit gebied ten oosten van Pakse staat bekend om haar vele watervallen, prachtige panorama's en de thee- en koffieplantages. Rondom de plantages leven families van de Lavens stam en… er komen nog niet veel toeristen!
 
U wandelt door de koffie plantages, de groentetuinen en de verschillende boerderijen. De wandeling eindigt op de koffie plantage van Mr. Khamsone, waar de lunch geserveerd wordt. In de middag maakt u een korte wandeling over de plantage en ziet u het proces van koffieboon tot kopje koffie.

De tocht vervolgt met een beklimming van de Sanark berg voor een mooi uitzicht over de regio. Zeker tijdens de zonsondergang is dit een spektakel! U verblijft vandaag op de plantage in de homestay van Mr. Khamsone en familie. U kunt er voor kiezen om het gezin te helpen met de voorbereidingen van de slaapgelegenheden en het diner.
Dag 3 Bolaven Plateau
Het ontbijt is bij de boerderij waarna u wederom de jeep instapt. U begint de dag met een bezoek aan een aantal dorpjes waar de stammen van het zuiden van Laos wonen. Zo bezoekt u Ban Khanyon Khet Nyai waar de Suay stam woont en bezoekt u onderweg de Tad Kador waterval. De Suay stam zijn erkende jagers en jagen voornamelijk op vogels. Hun techniek is al decennia oud maar erg interessant om te zien. Ook staat er een Boeddhistische tempel in dit dorp wat meer dan 170 jaar oud is. U rijdt per jeep verder naar Ban Halang door het hart van het Bolaven Plateau. Meerdere etnische dorpen gaat u voorbij. In Ban Halang wordt er een lunch aan u voorgeschoteld alvorens u aan een wandeltocht begint. In de middag onderneemt u een simpele wandeling naar de top van berg voor wederom een prachtig uitzicht. Hier zet u het kamp op en spendeert u de nacht in een tent. Het diner wordt voor u klaargemaakt door de gids bij het kampvuur.
Dag 4 Bolaven Plateau - Champasak (Ban Halang)
U wordt wakker met een prachtig uitzicht en een niet te missen zonsopgang. Ontbijt wordt in het kamp klaargemaakt alvorens u terug wandelt naar Ban Halang. Vanaf Ban Halang neemt u privé vervoer naar Tad Fane, de tweeling waterval die 120 meter hoog is. U neemt hier even een pauze en geniet van het uitzicht over de watervallen. De reis zet zich daarna voort naar Champasak. Aangekomen in Champasak heeft u de vrije tijd om nog even wat voor u zelf te doen. De lunch vandaag is inbegrepen.
Dag 5 Champasak
Ter afwisseling gaat u vandaag een korte fietstocht maken naar de tempel Vat Phou. Vat Phou staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de best bewaarde voorbeelden van de grote Khmer-architectuur, zo'n 200 jaar ouder dan Angkor Wat in buurland Cambodja. 
 
Na het bezoek nuttigt u lunch (inbegrepen) in de buurt vlak aan de Mekong. De middag is zeer relaxed ingesteld en u bezoekt een professionele spa. Na alle inspanningen van de afgelopen dagen gaat u nu genieten van een geheel verzorgde spa behandeling. U kunt kiezen uit verschillende behandelingen variërend van 1 tot 2,5 uur. Een zeer relaxte manier om de dag af te sluiten.
Dag 6 Champasak - Si Phan Don
Vandaag gaat u vroeg uit de veren en reist u verder zuidwaarts richting Si Phan Don. Dit gebied wordt ook wel 4000 Islands genoemd. Uw privé vervoer zet u af bij de plaats Ban Nakasong. Vanaf hier reist u per boot over de Mekong rivier naar Don Kha Mao, waar u een lokaal dorpje bezoekt. Ook bezoekt u Don Than en leert u meer over de traditionele manier van leven op rijstplantages, visboerderijen en het maken van bamboe visvallen. Het zetten van visvallen nabij de grootste watervallen van zuidoost Azië is een waar spektakel. Lunch wordt geserveerd in een nabij gelegen restaurant.
 
In de middag bezoekt u Don Som en Don Khone eilanden. U ziet hier nog veel overblijfselen uit de Frans koloniale tijd. U steekt de brug over naar Don Det en bezoekt de Lippi watervallen. Tegen de avond vaart u terug naar Don Som en checkt u in bij uw homestay voor de avond. In dit serene deel van Zuidoost-Azië krijgt u de kans nog dichter en persoonlijker met uw gastheer en gastvrouw te converseren. Het gezin bereid de maaltijden voor u voor en zorgt dat u een goede nachtrust heeft.
Dag 7 Si Phan Don (Don Khong)
Uw gastgezin verzorgt voor u het ontbijt waarna u de boot opstapt en door het Si Phan Don gebied vaart langs de Cambodjaanse grens. Het gebied is zeer sereen en authentiek en de Mekong is hier enorm qua omvang. Hier en daar maakt u een stop om het lokale leven verder op te snuiven. De lunch (inbegrepen) is bereid in een lokaal restaurant voordat u aankomt op Don Khong. Dit eiland is groot en ligt ten noorden van Si Phan Don. U heeft de middag vrij te besteden op het eiland en kunt fietsen huren of gewoon even lekker genieten van de faciliteiten van het hotel. Een lekker luie laatste middag in het zuiden van Laos.
Dag 8 Si Phan Don - Pakse - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U vaart naar Ban Nakasong waar u wordt opgehaald door de auto en naar de imposante Khone Phapheng watervallen rijdt, gelegen aan de Cambodjaanse grens. Vervolgens rijdt u terug naar de Pakse luchthaven. Na de check in kunt u op de luchthaven iets lunchen (niet inbegrepen) waarna u vertrekt per vliegtuig.
 
Noot: interesse in een verlenging in Bangkok? Dit kan zeer gemakkelijk. U kunt er eventueel ook voor kiezen, om verder te reizen naar Cambodja vanaf Champasak. Bijvoorbeeld over land, of met een vlucht van Pakse naar Siem Reap. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma 
 • genoemde maaltijden
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto en boot met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • toegangsbewijzen en permits voor de nationale parken
 • tips en donaties aan lokale homestays
 • jeep excursies zoals genoemd in programma
 • spa behandeling in Champasak
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sinouk Coffee Resort - Bolaven Plateau
Het mooiste, grootst opgezette en meest sfeervolle overnachtingsadres in deze hoek van het land. De staf van het resort is daarnaast bijzonder vriendelijk, spreekt goed Engels en zal niet schuwen om een praatje met u aan te knopen. Een prima locatie voor een aantal nachten, zeker wanneer u van plan bent een trekking of activiteit in de omgeving te maken. Sinouk Coffee Resort heeft 3 chalets en 16 kamers, voorzien van de moderne gebruiksgemakken. De Riverview suites zijn de beste kamers; aan een kabbelende beek, in het voormalig woonhuis van een Laotiaanse koffiemagnaat. De staf neemt u ook graag mee voor een rondleiding over de plantages en bespreekt ondertussen het proces van de koffieproductie. Wanneer u even wil ontsnappen aan de hitte in de steden, is een meerdaags verblijf op het Bolaven Plateau voor u een goede keuze. Het Sinouk Coffee Resort is voor de regio een goede uitvalsbasis en een ideale locatie om na een actieve dag heerlijk bij te komen.

Khamsone’s Farmhouse
De koffieplantage van Mr. Khamsone is gelegen in het hart van het Bolaven Plateau. Hier wordt de beste thee en koffie verbouwd die Laos te bieden heeft, en welke wereldberoemd zijn. De plantage is omgeven door dichte bossen in een heuvelachtig gebied. Er kunnen mooie wandelingen rondom de plantage gemaakt worden. Kleine houten bungalows zijn gebouwd op de plantage om toeristen een onderkomen te bieden. De bungalows zijn uitgerust met een bed en klamboe en simpele (bamboe) meubels. Alle bungalows hebben een eigen badkamer. Let op: de bungalows zijn simpel in de vorm van een homestay. Alle bungalows bieden privacy. Eventueel kunt u ook kamperen op de plantage.

Campsite Ban Halang
De kampeerplek nabij Ban Halang maakt deel uit van de boerderij van Khamsone. Ban Halang is een piepklein dorp dat uit 5 boerderijen bestaat. De kampeerplek ligt aan de top van de heuvel op zo'n 4km afstand van de boerderijen (maar op het land van Khamsone). De wandeltocht er naartoe is voor de helft klimmen en voor de helft vlak. De tenten zijn echte kampeertenten die zelf opgezet moeten worden. U krijgt een matje en een deken voor de avond om op te slapen. Een stukje Frankrijk in Zuid-Laos dus! De kampeerplek zelf is gelegen aan de rand van de top met een schitterend uitzicht over de vallei beneden. In de avond wordt er een kampvuur gestookt en kookt de lokale gids uw diner. Dit is echt even back to basics, maar daar krijgt u wel heel veel voor terug aan natuurschoon!

The River Resort - Champasak
Zoekt u niet verder. In het zuiden van Laos zult u namelijk geen betere accommodatie aantreffen dan onze persoonlijke favoriet in deze contreien: The River Resort. Dit eco-resort met 20 kamers is erg bedreven in het zo min mogelijk verstoren van de natuurlijke omgeving. Rijst en groente die verbouwd worden op het eigen terrein, zonnepanelen die zorgen voor elektriciteit en meubilair van ecologisch verantwoord natuurlijk bamboe zijn hier goede voorbeelden van. Meer dan 90% van de medewerkers is Laotiaans en de ligging aan de Mekong is onovertroffen. Vanuit de Mekong River View Suites, de best gelegen kameropties van het resort, geniet u optimaal van uw verblijf. De infinity pool met zicht op de rivier, de verschillende restaurants met prachtige ligging en de kleine sala’s waar u uw eten en/of drinken kunt nuttigen, dragen hier ook aan bij. The River Resort is een geweldige afsluiter van een rondreis door (Zuid-)Laos, of een ideale onderbreking van een reis door Laos en Cambodja, gezien de ligging nabij de Cambodjaanse grens. Ontdek zelf waarom dit resort al twee jaar op rij een Certificate of Excellence van Tripadvisor in de wacht heeft gesleept!

Don Som Homestay - Si Phan Don
Don Som ligt in het hart van het Si Phan Don gebied, beter bekend in Nederland als het 4000 Eiland gebied. Don Som is één van de hoofdeilanden binnen dit gebied en het op een na grootste eiland in de Si Phan Don regio. De homestay ligt op het grondgebied van de Bamboo School. Het is een klein lokaal project met als bedoeling dat de lokale bevolking, en dan met name de kinderen, de Engelse taal bij te brengen. De homestay is niet in traditioneel hout gebouwd maar van beton. De kamers zijn spartaans maar schoon. De faciliteiten worden gedeeld met een minimaal aantal andere gasten (indien aanwezig). De lokale mensen zijn uiterst vriendelijk en willen u graag met alles helpen. Op Don Som krijgt u zeker het echte eiland gevoel, terwijl u niet eens aan zee zit!

Pon Arena Hotel - 4000 Islands
Het 4000 Eiland gebied (Si Phan Don in Laotiaans) begint bij het Khong Eiland. Don Khong is het grootste eiland in dit gebied van de Mekong rivier. In het oosten van het eiland vindt u het Pon Arena hotel. Dit kleinschalige 3* hotel is een leuke stop tussen de tempel Vat Phou en Si Phan Don. Het hotel ligt aan de Mekong en heeft een zwembad van waaruit u uitkijkt over de Mekong. De kamers zijn erg ruim en zijn van WiFi en airconditioning voorzien. verder zijn de kamers uitgerust met kabel-tv, een kluisje en een koelkast. Een goed restaurant zorgt ervoor dat u ochtend, middag en avond iets lekkers kunt eten, zowel lokaal eten als westers eten wordt geserveerd. Met een koude cocktail tegen het avonduur in het zwembad is dit wellicht één van de meest relaxte plekken tijdens zonsondergang aan de Mekong!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »