Menu

Madagaskar

Madagaskar reizen

“Reizen naar Madagaskar lijkt ons een unieke ervaring. Mijn man en ik zijn namelijk echte natuurliefhebbers. We zoeken een bijzondere rondreis voor een bijzondere gelegenheid. Een land met spectaculaire natuur en weinig toeristen. Onze keuze voor een reis naar Madagaskar was dus al snel gemaakt.”

Reizen naar Madagaskar belooft veel goeds. Zo vindt u er geen massatoerisme maar wel veel natuurschoon, mooie stranden en een gastvrije bevolking. Reden genoeg voor een buitengewone vakantie naar het rode eiland. Door de geïsoleerde ligging, leven op Madagaskar dieren en planten die nergens anders voorkomen. De vele nationale parken zoals Ranomafana, Isalo en Andasibe herbergen een unieke flora en fauna. Reis naar Madagaskar, maak mooie wandelingen, geniet van de lemuren en maki’s en sluit af aan het strand van Ile st. Marie of Nosy Be.

Voor wie is een rondreis naar Madagaskar een aanrader en waarom?

  • De natuurliefhebber kiest voor Madagaskar vanwege de unieke flora en fauna. Meer dan 80% van de planten en dieren zijn endemisch. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de lemuren, die nergens anders ter wereld voorkomen. De bijzondere mix van bijvoorbeeld regenwoud, rotsformaties en droge gebieden maakt Madagaskar tot een unieke bestemming.
  • De reiziger die geïnteresseerd is in cultuur en graag in contact komt met de lokale bevolking. In Madagaskar leven tot wel 18 verschillende groeperingen, allen met hun eigen cultuur, gewoonten en taal. De bevolking van Madagaskar is arm en moet vaak leven op een klein inkomen of wat zij op eigen land verbouwen. Maar de Malagasy zijn erg trots op hun geschiedenis en zeer vriendelijk.
  • Madagaskar is de ideale bestemming voor de avontuurlijke reiziger die buiten de gebaande paden wil reizen. Madagaskar is een toeristische bestemming die nog in de kinderschoenen staat. Dit betekent dat de luxe van veel vakantiebestemmingen nog niet te vinden zijn op het eiland. Maar hierdoor kunt u het authentieke Madagaskar ontdekken, zonder omringt te zijn met veel andere toeristen.
  • De ervaren reiziger die al een en ander van de wereld heeft gezien. Onervaren reizigers  worden meestal geconfronteerd met de armoede op Madagaskar waar het grootste gedeelte van de bevolking nog onder de armoedegrens leeft. Tijdens de rondreis zult u dit terug zien in het dagelijkse leven. Er worden veel producten verbouwd op Madagaskar waardoor de Malagasy redelijk zelfvoorzienend zijn. Er wordt geen honger geleden maar materiële zaken doen er niet toe. Hierdoor kan de bevolking in onze ogen nog armer lijken.