Menu

Madagaskar

Madagaskar reizen

“Reizen naar Madagaskar lijkt ons een unieke ervaring. Mijn man en ik zijn namelijk echte natuurliefhebbers. We zoeken een bijzondere rondreis voor een bijzondere gelegenheid. Een land met spectaculaire natuur en weinig toeristen. Onze keuze voor een reis naar Madagaskar was dus al snel gemaakt.”

Reizen naar Madagaskar belooft veel goeds. Zo vindt u er geen massatoerisme maar wel veel natuurschoon, mooie stranden en een gastvrije bevolking. Reden genoeg voor een buitengewone vakantie naar het rode eiland. Door de geïsoleerde ligging, leven op Madagaskar dieren en planten die nergens anders voorkomen. De vele nationale parken zoals Ranomafana, Isalo en Andasibe herbergen een unieke flora en fauna. Reis naar Madagaskar, maak mooie wandelingen, geniet van de lemuren en maki’s en sluit af aan het strand van Ile st. Marie of Nosy Be.

Voor een reis door Madagaskar kunt u zeker bij PANGEA Travel terecht. Wij hebben de nodige ervaring en kennen de bestemming goed. Zo kunnen wij u het beste adviseren voor een fascinerende reis door Madagaskar. Het land is ook goed te combineren met de nabij gelegen eilanden Mauritius en/of Réunion. 

Voor wie is een rondreis naar Madagaskar een aanrader en waarom?

  • De natuurliefhebber kiest voor Madagaskar vanwege de unieke flora en fauna. Meer dan 80% van de planten en dieren zijn endemisch. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de lemuren, die nergens anders ter wereld voorkomen. De bijzondere mix van bijvoorbeeld regenwoud, rotsformaties en droge gebieden maakt Madagaskar tot een unieke bestemming.
  • De reiziger die geïnteresseerd is in cultuur en graag in contact komt met de lokale bevolking. In Madagaskar leven tot wel 18 verschillende groeperingen, allen met hun eigen cultuur, gewoonten en taal. De bevolking van Madagaskar is arm en moet vaak leven op een klein inkomen of wat zij op eigen land verbouwen. Maar de Malagasy zijn erg trots op hun geschiedenis en zeer vriendelijk.
  • Madagaskar is de ideale bestemming voor de avontuurlijke reiziger die buiten de gebaande paden wil reizen. Madagaskar is een toeristische bestemming die nog in de kinderschoenen staat. Dit betekent dat de luxe van veel vakantiebestemmingen nog niet te vinden zijn op het eiland. Maar hierdoor kunt u het authentieke Madagaskar ontdekken, zonder omringt te zijn met veel andere toeristen.
  • De ervaren reiziger die al een en ander van de wereld heeft gezien. Onervaren reizigers worden meestal geconfronteerd met de armoede op Madagaskar waar het grootste gedeelte van de bevolking nog onder de armoedegrens leeft. Tijdens de rondreis zult u dit terug zien in het dagelijkse leven. Er worden veel producten verbouwd op Madagaskar waardoor de Malagasy redelijk zelfvoorzienend zijn. Er wordt geen honger geleden maar materiële zaken doen er niet toe. Hierdoor kan de bevolking in onze ogen nog armer lijken.


Madagaskar specialist Martijn aan het woord

''Madagaskar is voor mij, als echte natuurliefhebber, een waar paradijs. De biodiversiteit en intrigerende wereld van flora en fauna, die voor een groot deel alleen op Madagaskar voorkomt, deed mijn hart zeker sneller doen kloppen. We ontwaken met de roep van de Indri, die in de vroege ochtend door het regenwoud van Andasibe galmt, om vervolgens de wandelschoenen aan te trekken voor een jungle trekking. Onderweg spotten we kameleons, vlinders en verschillende soorten lemuren. Alle parken op het eiland zijn uniek en verschillend. Dit staat garant staat voor een afwisselende rondreis door Madagaskar waarbij u zich ook nog eens kunt onderdompelen in de unieke cultuur. De gids kan alles vertellen over de lokale stammen en hun bijzondere rituelen. Alsof dit alles nog niet genoeg is, kunt u er de grootste baobab-bomen zien, spot u er walvissen, kunt u snorkelen met schildpadden of gewoon relaxen op de tropische stranden.''

Heeft u vragen over Madagaskar? Vraag het onze Madagaskar specialist Martijn


De hoogtepunten van een rondreis Madagaskar
Het grote eiland bij Afrika, wie kent het niet? Ondanks dat dit grote eiland vrij promiment op de wereldkaart is te zien kennen weinig reizigers deze bestemming. En dat maakt Madagaskar zo uniek, ontdek nog meer redenen waarom Madagaskar op uw bucketlist moet komen.
  • Een rondreis door Madagaskar is een avontuurlijke reis met bijzondere plekken
  • Het toerisme staat hier nog in z'n kinderschoenen, wat deze bestemming zo puur maakt
  • Ruim 80% van de flora en fauna op Madagaskar komt alleen hier voor
  • Er zijn weinig andere reizigers die u tegenkomt, waan je alleen in de Baobab Alley
  • Ontmoet de gastvrije locals die u met open armen ontvangen
  • Het toerisme helpt de bevolking aan werk en zo in hun ontwikkeling