Avontuurlijke Rondreis Madagascar

routekaart Avontuurlijke Rondreis Madagascar

Een avontuurlijke privéreis naar Madagascar die begint met een expeditie op de Tsiribihina rivier. U vaart door het ‘wilde westen’ van het eiland en ontdekt zo de prachtige natuur van Madagascar. Via het unieke landschap van de Tsingy de Bemaraha reist u naar het zuiden, waar een bezoek aan het Isalo en Ranomafana National Park op het programma staan. Ook staat er een bezoek aan het Andringitra National Park op het programma. Zo kunt u van dichtbij kennis maken met de unieke flora en fauna van dit ‘Rode Eiland’.

Noot: Tsingy of Bemaraha is te bezoeken in de periode mei t/m oktober.

Noot: Hoewel er soms een directe vlucht is van Morondava naar Tulear, wordt deze vaak op een later moment (of zelfs tijdens de reis) geannuleerd door Air Madagascar. De ervaring leert ons dat het beter is om deze vlucht te vermijden.

 

Reisduur: 20 dagen
Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemaraha NP - Baobab Alley - Isalo NP - Andringitra NP - Ranomafana NP - Antsirabe Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo

Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Antananarivo - Miandrivazo

Vandaag rijdt u naar Miandrivazo, een rit van circa 8 uur via Antsirabe. Onderweg zult u vele dorpen zien en heeft u uw eerste kennismaking met het landschap van Madagaskar. Bij aankomst in Miandrivazo wordt u naar uw hotel gebracht. Miandrivazo wordt gezien als de heetste plek van het land. Het dorp bevindt zich aan de oevers van de Mahajilo, een zijtak van de Tsiribihina rivier waar u de komende dagen op zult varen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 3 Miandrivazo - Tsiribihina River Cruise

Deze ochtend wordt u vroeg naar Masiakampy aan de oever van de Tsiribihina Rivier gebracht. De komende drie dagen reist u per boot (privé basis) met een kapitein, gids en kok over de rivier. U vaart door de prachtige wildernis van Madagaskar waarbij u kunt genieten van de indrukwekkende flora en fauna van het gebied. Onderweg wordt er onder andere gestopt bij kleine dorpen en natuurlijke zwempoelen. Zwemmen in de rivier is niet mogelijk vanwege krokodillen. Aan het eind van de middag legt de boot aan en kampeert u in het wild. U overnacht in simpele koepeltenten aan de oever van de rivier.

Noot: Sanitaire voorzieningen ontbreken tijdens het kamperen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Tsiribihina River Cruise

Deze morgen wordt het kamp opgebroken en gaat u weer aan boord. In de ochtend bezoekt u een waterval. Vervolgens gaat de tocht verder door een wilder en nog meer verlaten stuk van de rivier. U vindt hier minder dorpen en meer wild, vogels en vleermuizen. De rivier baant zich een weg door nauwe kloven wat zorgt voor een schitterend uitzicht. Onderweg kunt u genieten van de door de kok bereidde maaltijd. Aan het eind van de middag legt de boot aan en overnacht u middenin de wildernis. In de avond staat er een dansvoorstelling bij zonsondergang op het programma.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemaraha NP

Na het laatste stuk op de rivier te hebben doorgebracht arriveert u in de ochtend bij Tsimafana, vlakbij Belo sur Tsiribihina. Na de lunch op de boot vertrekt u met een 4WD in circa 5 uur over een slechte weg naar Bekopaka voor de overnachting. Onderweg steekt u met een pontje de Manambolo rivier over. Bekopaka is de toegangspoort tot het Tsingy de Bemaraha National Park. U verblijft hier de komende drie nachten.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Tsingy de Bemaraha National Park

Na het ontbijt gaat u onder leiding van een gids per kano de Manambolo rivier verkennen. U bezoekt de Manambolo canyons en de traditionele Mahafaly tombes gelegen in kleine grotten in de rotswand. Vervolgens staat een bezoek aan de beroemde Tsingy de Bemaraha op het programma. Dit landschap staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is het grootste nationale park van Madagaskar. De Tsingy zijn als een 'bos' van kalkstenen rotspunten zover het oog reikt, dit landschap is uniek voor Madagaskar. Daarnaast bestaat het nationale park uit primaire regenwouden, groene heuvels, meren en uitgestrekte mangrove moerassen. In het park vindt u vele soorten dieren zoals reptielen, vele soorten vogels en lemuren. Vele hiervan hebben zich aangepast aan de extreme leefomstandigheden hier. Aan het einde van de dag wordt u weer terug gebracht naar Bekopaka voor de overnachting.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Tsingy de Bemaraha National Park

Ook vandaag staat compleet in het teken van het Tsingy de Bemeraha National Park. Samen met uw lokale gids bepaald u welke route u vandaag wilt lopen. Er zijn verschillende paden die variëren in duur van 1,5 tot 8 uur. De paden lopen door de verschillende landschappen. Het meest unieke deel is wanneer het pad door en over de Tsingy loopt. Er zijn speciale paden aangelegd waarbij u de rotsformatie van zowel boven als onderaf kunt zien. Houdt er wel rekenig mee dat u voor de wandelingen wel de beschikking moet hebben over een redelijke conditie. De Tsingy bestaan uit twee gebieden de zogenaamde grote en kleine Tsingy. Naast verscheidene soorten vogels, reptielen, bomen en planten, leven er in het reservaat ook lemuren waaronder de Aye Aye en de Sifaka. U overnacht wederom in Bekopaka.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Tsingy de Bemaraha NP - Marofandilia

Vandaag gaat de reis verder naar Marofandilia, ongeveer 6 tot 8 uur rijden. U rijdt over een hobbelige weg in zuidelijke richting. Na zonsondergang gaat u het Marofandilia Forest in om 5 soorten lemuren te zoeken die alleen ’s nachts actief zijn.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Marofandilia - Morondava

Na het ontbijt brengt u werderom een bezoek aan het Kirindy Reserve, op ongeveer 1 uur rijden gelegen vanaf Marofandilia. Er bevinden zich 3 soorten baobabs en velen soorten planten. Ook de fauna is rijkelijk aanwezig met verschillende soorten lemuren waaronder de Verreaux Sifaka, een groot aantal soorten reptielen, de zeldzame Giant Jumping Rat en de fossa. De reis gaat vervolgens verder naar Morondava. Onderweg komt u langs 'Baobab Alley', een gebied vol met deze machtige bomen. Hier vind u deze doorgaans alleenstaande bomen netjes op een rij.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Morondava - Antananarivo

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Morondava gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Antananarivo. Na aankomst in Antananarivo wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Antananarivo - Tulear - Ifaty

Vandaag verzorgen we de transfer naar de luchthaven van Antananarivo waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Tulear in het zuiden. Tulear is een havenplaats met lommerijke straten, omzoomd met Tamarinde bomen. Na aankomst volgt de transfer naar Ifaty waar u de komende twee nachten verblijft aan het strand.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Ifaty

Een vrije dag in Ifaty om te ontspannen bij uw hotel en het strand. Vanuit uw accommodatie kunt u optioneel verschillende excursies boeken. Zo kunt u fietsen en paarden huren maar ook duiken en snorkelen behoren tot de mogelijkheden. Voor vogelliefhebbers is een (ochtend)bezoek aan het Spiny Forest zeker aan te raden. Ook kunt u hier een mooie selectie aan Baobab-bomen vinden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Ifaty - Zombitse - Isalo National Park

Na het ontbijt reist u terug naar Tulear voor een bezoek aan het Antsokay Arboretum. Deze botanische tuin is gesticht door mr. Petigat die meer dan 1000 verschillende soorten inheemse planten van het eiland heeft verzameld. Na het bezoek rijdt u in ongeveer 4 uur naar Isalo National Park. Onderweg bezoekt u nog het Zombitse National Park. Dit park is 363 km² groot en gelegen tussen Isalo (een uur rijden) en Tulear (drie uur rijden). In de omgeving heeft helaas veel ontbossing plaatsgevonden waardoor het park nu een geïsoleerde ligging heeft. Het zuidwesten van Madagaskar is droger waardoor dit park niet bestaat uit regenwoud maar meer uit droog woud. De biodiversiteit is er echter groot en het park is populair onder vogelaars voor wie de endemische Appert’s greenbul het doel is. Ook verreaux’s sifakas en red-fronted brown lemurs komen hier voor. Met geluk vangt u een glimp op van de Hubbard’s sportive lemur die soms overdag vanuit zijn hol in de boom de omgeving inspecteert. Er zijn vier wandelroutes in het park. U maakt een wandeling van ca. 2 uur in het park met een gids. Na aankomst in Isalo wordt u naar uw accommodatie gebracht. Aan het eind van de dag is het mogelijk (indien de tijd het toe laat) om naar Isalo Window te gaan waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Isalo National Park

Vandaag bezoekt u het Isalo National park. Het is een van de meest bezochte parken van het land dankzij de goede toegang en prachtige landschap. Er zijn enkele unieke plantensoorten en er zijn rotsen van zandsteen met grillige formatie. Het landschap is vrij droog echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd in het park. Zo zijn er drie verschillende soorten lemuren overdag te zien en leven er daarnaast vele soorten reptielen en vogels. Voor het bezoek aan het park is een lokale gids verplicht. Deze wordt eerst opgehaald in het nabijgelegen dorp Ranohira. Samen met hem bespreekt u de route die u wilt lopen in het park. De kortste wandeling duurt circa een uur en de langste circa zes uur. Tijdens de wandelingen bezoekt u verschillende interessante punten bijvoorbeeld het ‘Piscine Naturelle’. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een natuurlijk gevormd zwembad met kristalhelder water. U kunt hier zwemmen voor de nodige afkoeling. De omgeving van het park wordt bewoond door de Bara stam. Zij gebruiken het park voor het begraven van hun doden. Dit doen zij op een speciale plaats. Meestal houdt dit in dat er een graf wordt gegraven in een van de vele steile rotswanden op tientallen meters hoogte. Aan het einde van de dag wordt u terug naar de accommodatie gebracht. Tip: Tegen betaling kunt u een picknick lunch vanuit de accommodatie meenemen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 15 Isalo - Tsaranoro/Andringitra National Park

Na dit bezoek vervolgt u de reis naar de indrukwekkende 800 meter hoge granieten Mount Tsaranoro. U verblijft twee nachten in het mooie Camp Catta, gelegen tussen de Tsaranoro klif en het Andringitra gebergte, een unieke locatie. Vanuit het camp worden er verschillende wandelingen in de omgeving gemaakt.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 16 Tsaranoro/Andringitra National Park

Vandaag maakt u een wandeling van ongeveer 5 uur in de omgeving van de Tsaranoro Valley. Onderweg komt u langs lokale dorpjes, uitgestrekte velden, rotsen en bossen. Onderweg zijn met geluk maki's te zien. Een picknick lunch wordt uit het camp meegenomen voor onderweg.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 17 Tsaranoro - Anja Reserve - Ranomafana

De volgende bestemming is het Ranomafana National Park, circa 4 uur rijden. Onderweg brengt u nog een bezoek aan Anja Reserve. In het park maakt u een korte trekking van ca. één uur. Het park staat echter voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s die hier leven. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Het bijzondere aan Anja Reserve is dat het gesticht is door de lokale bevolking, zij hebben daarmee ook het beheer over dit park. Giften en uitgaven komen daarmee direct ten goede aan de lokale bevolking. De komene twee nachten verblijft u nambij het Ranomafana National Park. Dit is een van de vele nationale parken die Madagaskar rijk is. Het park is vernoemd naar het nabijgelegen dorp dat op haar beurt vernoemd is naar de heetwaterbronnen. De naam van het dorp betekent namelijk Rano = water en Mafana = heet. Er zijn dan ook verschillende warmwaterbronnen in het park te vinden. Na aankomst brengt u een bezoek aan het Ranomafana arboretum.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Ranomafana National Park

Vroeg in de morgen wordt u naar het nationale park gebracht voor een bezoek. Er zijn verschillende wandelroutes die u samen met een gids kunt doen. De flora en fauna in het park is zeer divers. Er zijn meer dan 278 bomen- en plantensoorten waarvan er 81 uitsluitend in deze omgeving voorkomen. In het park leven meer dan 96 soorten vogels en 12 verschillende soorten maki's waaronder de Hapalemur.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Ranomafana National Park - Antsirabe

Vandaag wordt de reis vervolgt naar Antsirabe, een rit van ongeveer 5 uur. Onderweg komt u langs Ambositra. Ambositra ligt midden in het Zafamaniry gebied en is vooral bekend om het mooie houtsnijwerk wat hier gemaakt wordt. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 20 Antsirabe - Antananarivo airport

Vandaag reist u verder naar Antananarivo, ongeveer 3 uur rijden. Onderweg maakt u een stop in Ambatolampy. Dit kleine typisch Merina dorp staat bekend om haar bewerking van brons, koper en aluminium. Het meeste wordt gerecycled. Tijdens de stop kunt u van zien hoe een smid de metalen omgevormd tot een nieuw product, zoals potten en pannen. Omdat u reeds rond de middag in Antananarivo aankomt, hebben wij een dagkamer voor u gereserveerd waar u kunt ontspannen in afwachting van de internationale vlucht. Op tijd wordt u terug naar de luchthaven gebracht.
verzorging: geen maaltijden inbegrepen

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Morondava - Antananarivo, Antananarivo - Tulear
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • van dag 5 tot 9 spreekt de chauffeur geen Engels en is er een extra Engelssprekende gids
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater (1 fles pp per dag)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • kapitein, kok en gids tijdens Tsiribihina River Cruise
 • privéboot tijdens Tsiribihina River Cruise
 • kampeerbenodigdheden tijdens de Tsiribihina River Cruise
 • gids- en entreegelden voor: Bemaraha (2 days), Zombitse, Isalo (2 days) & Ranomafana
 • gids- en entreegelden voor: Camp Amoureux reserve, Kirind reserve & Anjà reserve
 • gids- en entreegelden voor: Andringitra, Antsokay arboretum & Ranomafana arboretum
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden en lokaal ingehuurde gidsen
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

De indicatieprijs van deze reis bedraagt ca. € 4449 per persoon. Deze prijsindicaties is o.b.v. twee personen samenreizend. Reist u met meer personen, dan geldt er een lagere reissom per persoon. bekijk meer

Accommodatieinklappen

Caliente Beach Hotel - Tulear

Deze leuke accommodatie is gelegen aan de westkust van Madagaskar, op zo’n 15 minuten vanaf de stad Tulear. Ondanks de ligging dicht bij de stad zal u uw verblijf in dit hotel juist ervaren als zeer rustig. Het hotel is namelijk gelegen aan het strand waardoor u niet meer het gevoel heeft dat u dicht bij de stad bent. In het water groeien diverse mangroven, die afhankelijk van het getij goed te zien zijn. De kamers zijn eenvoudig maar prima en hebben een eigen badkamer, waar u het grootste gedeelte van de dag warm water heeft. Enkele van de kamers hebben uitzicht op de tuin en anderen hebben (deels) zeezicht. Afkoelen doet u tijdens de warme maanden in één van de twee zwembaden waarover het hotel beschikt.


Isalo Ranch - Isalo National Park

Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.


Couleur Café Hotel - Antsirabe

In het hart van het dorp Antsirabe ligt Couleur Cafe. Dit knusse hotel bestaat uit 15 bungalows, waarvan één familiebungalow. In het hoofdgebouw komt u na een lange dag tot rust in de lounge of geniet u van smakelijke gerechten die geserveerd worden in het restaurant. De bungalows liggen in een prachtige tuin, waar het in de zomer goed vertoeven is. De met zorg ingerichte kamers van het Couleur Cafe zijn in koloniale stijl en beschikken over een en-suite badkamer. Iedere bungalow is uitgerust met een open haard, waar u in de avonduren heerlijk kunt bijkomen. Het Couleur Cafe beschikt over een winkeltje waar u souvenirs kunt kopen.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U ontdekt Madagaskar tijdens deze reis ook over het water door middel van een unieke cruise over Tsiribihina rivier.
 • U reist in een 4WD door Madagaskar. Met een 4WD worden ook de wat moeilijker toegankelijke plaatsen bereikbaar en kunt u onderweg nog meer zien van Madagaskar.
 • Waar mogelijk overnacht u in Madagaskar in kleinschalige, persoonlijke en sfeervolle accommodaties.
 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Madagaskar.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Madagaskar

 • “Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA.”

  lees meer
  -
  Karin en Gerry Jansen
 • “De chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan”

  lees meer
  -
  Elise & Martin
 • “je hebt goed ingeschat wat bij ons past.”

  lees meer
  -
  Evelien en Jochem
 • “een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan”

  lees meer
  -
  Hilda & Harish Singhal

BBC Travel Blogprint deze reisterug naar het overzicht