Madagaskar Hoogtepunten & Ile St. Marie

routekaart Madagaskar Hoogtepunten & Ile St. Marie

Een unieke privé reis naar Madagaskar, met start in Tulear. Hier bezoekt u het indrukwekkende Antsokay arboretum. Vervolgens gaat de reis via het Zombitse National Park naar het Isalo National Park. In de nationale parken van Ranomafana en Analamazaotra maakt u kennis met de unieke flora en fauna die Madagaskar te bieden heeft. De reis gaat vervolgens via de oostkust en het Pangalanes Kanaal  naar het tropische eiland Ile St. Marie. Hier kunt u deze reis door Madagaskar ontspannen afsluiten. 

Noot: Afhankelijk van de lokale vluchtschema’s kan de reisduur en/of programma iets gewijzigd worden.

Reisduur: 19 dagen
Antananarivo - Tulear - Zombitse - Isalo NP - Fianarantsoa - Ranomafana NP - Antsirabe - Akanin'ny Nofy - Tamatave - Ile St. Marie Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo

Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Antananarivo - Tulear

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Antananarivo gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Tulear in het zuiden, een havenplaats met lommerrijke straten, omzoomd met Tamarinde bomen. Vervolgens bezoekt u het Antsokay Arboretum. Deze botanische tuin is gesticht door mr. Petigat die ruim 1000 verschillende soorten inheemse planten van het eiland heeft verzameld.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Tulear - Isalo National Park

Na de overnachting in Tulear rijdt u in ongeveer 4 uur naar Isalo National Park. Onderweg bezoekt u het Zombitse National Park. Het Zombitse National Park is 363 km² groot nationaal park gelegen tussen Isalo (een uur rijden) en Tulear (drie uur rijden). In de omgeving heeft veel ontbossing plaatsgevonden waardoor het park nu een geïsoleerde ligging heeft. Het zuidwesten van Madagaskar is droger waardoor dit park niet bestaat uit regenwoud maar meer uit droog woud. De biodiversiteit is er echter groot en het park is populair onder vogelaars voor wie de endemische Appert’s greenbul het doel is. Ook verreaux’s sifakas en red-fronted brown lemurs komen hier voor. Met geluk vangt u een glimp op van de Hubbard’s sportive lemur die soms overdag vanuit zijn hol in de boom de omgeving inspecteert. Er zijn vier wandelroutes in het park variërend van 1,5 – 5 km (1 – 2 ½ uur) die u met een gids kunt verkennen. Na aankomst in Isalo wordt u naar uw accommodatie gebracht.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 4 Isalo National Park

Na het ontbijt bezoekt u het Isalo National park. Het is een van de meest bezochte parken van het land dankzij de goede toegang en het prachtige landschap. Er zijn enkele unieke plantensoorten en er zijn rotsen van zandsteen met grillige formaties. Het landschap is vrij droog, echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd in het park. Zo zijn er drie verschillende soorten lemuren overdag te zien en leven er daarnaast vele soorten reptielen en vogels. Voor het bezoek aan het park is een lokale gids verplicht. Deze wordt eerst opgehaald in het nabijgelegen dorp Ranohira. Samen met hem bespreekt u de route die u wilt lopen in het park. De routes verschillen met name in de duur en lengte. De kortste wandeling duurt circa 1 uur en de langste circa 6 uur. Tijdens de wandelingen bezoekt u verschillende interessante punten, waaronder het ‘Piscine Naturelle’. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een natuurlijk gevormd zwembad met kristalhelder water. Het is toegestaan hier te zwemmen waardoor u heerlijk kunt afkoelen. De omgeving van het park wordt bewoond door de Bara stam. Zij gebruiken het park voor het begraven van hun doden. Dit doen zij op een speciale plaats. Meestal houdt dit in dat er een graf wordt gegraven in een van de vele steile rotswanden op tientallen meters hoogte. Aan het einde van de dag wordt u terug naar de accommodatie gebracht.

Tip: Tegen betaling kunt u een picknick lunch vanuit de accommodatie meenemen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 5 Isalo National Park - Fianarantsoa

De reis wordt vervolgd naar Fianarantsoa. Onderweg brengt u een bezoek aan Anja Reserve. Dit park staat voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Het bijzondere aan Anja Reserve is dat het gesticht is door de lokale bevolking. Alle giften en uitgaven komen daardoor ook direct ten goede aan hen. In het plaatsje Antemoro bezoekt (als u dit wilt) een papierfabriek. Na aankomst in Fianarantsoa wordt u naar uw hotel gebracht waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Fianarantsoa is een van de grotere steden van het land en is gesticht in 1830 als de hoofdstad van de Betsileo stam. De naam betekent ‘plaats van het goede leren’, wat tegenwoordig nog steeds van toepassing is vanwege de aanwezigheid van universiteiten. Het is de mooiste stad van het land en lijkt op een kleine versie van Antananarivo. Ook Fianarantsoa is op heuvels gebouwd en bestaat uit een ‘boven’ en ‘beneden’ stad. Het mooiste deel is de ‘boven’, waarvan een deel inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 6 Fianarantsoa - Ranomafana National Park

Na de ontbijt gaat de reis verder naar Ranomafana National Park. Dit is een van de vele nationale parken die Madagaskar rijk is. Het park is vernoemd naar het nabijgelegen dorp dat op haar beurt vernoemd is naar de heetwaterbronnen. De naam van het dorp betekent namelijk Rano = water en Mafana = heet. Er zijn dan ook verschillende warmwaterbronnen in het park te vinden. Na aankomst brengt u een bezoek aan het Ranomafana Arboretum.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Ranomafana National Park

Het Ranomafana National Park is een van de vele nationale parken die Madagaskar rijk is. Het park kreeg de status van nationaal park in 1991 ter bescherming van de unieke flora en fauna van dit regenwoud. In de koloniale tijd kwamen de Fransen hier naartoe om te genieten van de heetwaterbronnen, in plaats van het wildleven. Tegenwoordig is dit omgekeerd en zijn de gebouwen voor de heetwaterbronnen sterk vervallen. Vandaag gaat u samen met een lokale gids het nationale park bezoeken. In overleg met de gids kunt u bepalen welke route en duur voor u het best is. De flora en fauna in het park zijn zeer divers en er zijn unieke dier- en plantsoorten te vinden. Zo vindt u hier maar liefst 12 verschillende lemursoorten, waaronder de zeldzame gouden bamboo lemur. Houd er wel rekening mee dat het een regenwoud is en de paden enigszins steil en glad kunnen zijn. Een van de stops die op praktisch elke wandeling wordt gemaakt is het Belle Vue, wat zoals de naam al doet vermoeden een uitzichtpunt is. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Na de wandeling wordt u terug naar uw accommodatie gebracht.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Ranomafana - Ambositra - Antsirabe

Vandaag wordt de reis vervolgd naar Antsirabe, een rit van ongeveer 5 uur. Onderweg maakt u een stop in Ambositra. Ambositra ligt midden in het Zafamaniry gebied en is vooral bekend om het houtsnijwerk wat hier wordt gemaakt. De Zafamaniry-inwoners zijn ware kunstenaars op het gebied van houtbewerking. Bij aankomst in Antsirabe wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rondom de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe worden de meeste etenswaren en producten over het land verspreid.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Antsirabe - Andasibe

Vandaag rijdt u naar Andasibe, een rit van circa 8 uur. Onderweg stopt u bij het Peyreiras Reservaat. In dit kleine privéreservaat leven twee soorten lemuren die u van heel dichtbij kunt zien. Verder heeft het reservaat een aantal kassen waar u de andere dieren van de regio van dichtbij kunt bezichtigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kameleons, slangen, kikkers, gekko’s en een vlindertuin. Vervolgens reist u door naar Andasibe. Na zonsondergang gaat u in het VOI Reserve met een lokale gids het regenwoud in wat zorgt voor een geheel andere ervaring. In het donker zijn namelijk hele andere dieren actief.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Andasibe

Na het ontbijt bezoekt u het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet. Het park is mede opgericht ter bescherming van de Indri, een makisoort die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd. De Indri is de grootste van alle makisoorten en kan herkend worden aan zijn karakteristieke schreeuw. Verder leven er in het nationale park vele soorten reptielen, zoals kameleons en kikkers en verscheidene vogelsoorten. Doordat het park voornamelijk bestaat uit tropisch regenwoud heeft het een rijke flora waaronder verschillende varens en medicinale planten. Bij de ingang kunt u kiezen uit een aantal wandelroutes die verschillen in zwaarte en duur.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 11 Andasibe – Ankanin’ny Nofy

U verlaat deze morgen Andasibe en reist in 3 uur naar de kust. U rijdt eerst naar Manambato waar u plaats neemt in een pirogue die u vervolgens naar Ankanin'ny Nofy brengt. Deze stad wordt ook wel 'the nest of dreams' genoemd en is uitermate geschikt om te ontspannen en te genieten van het prachtige strand. U verblijft de komende nachten in een accommodatie gelegen in de ongerepte natuur. De accommodatie wordt omgeven door een zeer waterrijk gebied met kreken, meren en lagunes. Het kanaal, met een lengte van ongeveer 600 kilometer, loopt langs de oostkust van de plaats Tamatave tot aan Farafangana. Slechts een smalle strook land scheidt het kanaal van de Indische Oceaan. In de koloniale tijd werd het kanaal gegraven en uiteindelijk gebruikt om producten te vervoeren naar de handelsstad Tamatave. Vervoer over de zee was te gevaarlijk. Tegenwoordig heeft de natuur de vrije hand. De oevers zijn begroeid met verschillende planten en bieden een goed leefgebied voor verschillende vogelsoorten.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Ankanin’ny Nofy

Vandaag brengt u een bezoek aan het Palmarium Private Reserve. Dit relatief kleine privépark van 50 hectare is ideaal om van dichtbij kennis te maken met maki's. Een lokale gids helpt u daarbij, houd de camera in de aanslag! Het voelt enigszins aan als een dierentuin, echter zijn de dieren vrij om te gaan en staan. De eigenaren claimen dat er 12 verschillende lemuren in het park voorkomen waaronder zeldzame Indri en Aye-Aye, volgens velen de vreemdste lemur. Verder biedt het park een schitterende flora en fauna waaronder vele soorten reptielen en orchideeën. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Ankanin’ny Nofy – Tamatave

U verlaat vandaag het waterrijke gebied bij Ankanin'Ny Nofy. U neemt plaats in de boot die u vervolgens via het Pangalanes kanaal naar Tamatave brengt. De plaats Tamatave, ook wel Toamasina genoemd, is een prettige stad om een nacht te verblijven. U kunt op eigen gelegenheid een tour door de stad maken in 'Pousse Pousse', de Madagassische versie van de rickshaw. De stad biedt een aantal koloniale gebouwen en elegante straatjes die in de avondzon een mooi sfeerbeeld geven.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Tamatave – Ile St. Marie

U vertrekt vroeg uit Tamatave om op tijd in de haven van Soanierana Ivongo te zijn. Hier vertrekt u per openbare ferry naar het eiland Ile St. Marie. In de haven wordt u verwelkomd en vervolgens naar uw hotel in het zuidwesten van het eiland gebracht. Dit is een prachtige plek voor een paar rustige dagen. Geniet van zon, zee en strand.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Ile St. Marie

Dag ter vrije besteding. Het eiland Ile St. Marie bevindt zich voor de oostkust van het vasteland van Madagaskar. Het eiland is 50 kilometer lang en op het breedste punt 7 kilometer wijd. Met uitzondering van Ambodifotatra zijn er geen andere dorpen op het eiland te vinden. Alle andere inwoners wonen in kleine gemeenschappen in bamboe en palmhutten. Ile St. Marie, officiële Malagassische naam Nosy Boraha, is het stereotype tropische eiland met wuivende kokospalmen, witte verlaten stranden en azuurblauwe zee met koraalriffen. En doordat het geen massatoerisme bestemming is, vallen de meeste bezoekers meteen voor de ongereptheid. Tijdens uw verblijf hier kunt u dus volop genieten van de rust en de prachtige omgeving.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Ile St. Marie

Dag ter vrije besteding. Het ondiepe water rondom Ile St. Marie is bij uitstek geschikt voor snorkelen en duiken. Er zijn nog grote stukken koraalrif te vinden waar de onderwaterwereld spectaculair is. Naast duiken en snorkelen is het tevens mogelijk om te gaan vissen of het eiland te voet, per fiets of per motor te verkennen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Ile St. Marie

Dag ter vrije besteding.

Dag 18 Ile St. Marie - Antananarivo

Transfer naar de luchthaven van Ile St. Marie gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo. Na aankomst wordt u naar Au Bois Vert gebracht, een accommodatie op circa 10 minuten rijden van de airport. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Antananarivo - Antananarivo airport

De laatste dag van de reis is aangebroken. U heeft vandaag de beschikking over een dagkamer in Au Bois Vert. Het diner is vandaag inclusief. Op tijd wordt u naar de luchthaven gebracht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Antananarivo - Tulear & Ile St. Marie – Antananarivo
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer per 4WD met Engelssprekende privéchauffeur
 • boottransfers Manambato - Ankanin'ny Nofy - Tamatava, Soanierana Ivongo - Ile St. Marie
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entreegelden voor de nationale parken: Zombitse, Ranomafana, Andasibe
 • gids- en entreegelden: Antsokay Arboretum, Anjà community reserve
 • gids- en entreegelden: Ranomafana Arboretum, Peryeras park, Voimma, Lemurs island, Palmarium reserve
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • gidsgelden voor de nationale parken Zombitse, Isalo, Ranomafana, Andasibe
 • optionele excursies en entreegelden en lokaal ingehuurde gidsen
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

De indicatieprijs van deze reis bedraagt ca. € 3529 per persoon in het laagseizoen. In het hoogseizoen bedraagt de reissom ca. € 3595 per persoon. Deze prijsindicaties zijn o.b.v. twee personen samenreizend. Reist u met meer personen, dan geldt er een lagere reissom per persoon. bekijk meer

Accommodatieinklappen

Au Bois Vert - Antananarivo

Op10 minuten rijden van de luchthaven van Antananarivo vindt u Au Bois Vert. Deze lodge ligt in een bosrijke omgeving, waar u veel vogels en kameleons tegenkomt. Na een drukke dag komt u volledig tot rust in het zwembad. In het midden van het park vindt u het restaurant, waar u keuze heeft uit heerlijke gerechten. Probeer eens de gerechten ‘a la plancha’, de specialiteit van Au Bois Vert. Deze gerechten worden op de grill gebakken. De ruime ingerichte kamers zijn gebouwd van natuurlijke materialen en worden gekenmerkt door koloniale elementen. De kamers beschikken onder andere over air conditionering en een flat screen TV.


Isalo Ranch - Isalo National Park

Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.


Grace Lodge - Andasibe

De Grace Lodge is een eenvoudige accommodatie gelegen aan aan de rand van het regenwoud in de nabijheid van het Andasibe National Park. Het hotel heeft 10 kamers gelegen in de tuin. Zeven standaard kamers zijn geschakeld en gelegen in apart gebouw op het terrein. De privacy is hierdoor beperkt. In het hoofgebouw bevindt zich naast het restaurant nog een familiekamer en in de tuin liggen twee deluxe bungalows. De bungalows bieden het meeste comfort en privacy. ’s Avonds geniet u in het restaurant van eenvoudige, maar prima gerechten. Proef ook eens de lokale gerechten van Madagaskar. Na een drukke dag is het kleine zwembad een welkome verademing.


Vanivola Hotel - Ile St. Marie

Dit knusse familiehotel ligt op het prachtige eiland Ile St. Marie. Het personeel van Vanivola zorgt ervoor dat u volledig tot rust komt en een onvergetelijke tijd beleeft. Het zwembad ligt direct aan zee en is een prima plek om te ontspannen. In het restaurant heeft u keuze uit vis, kip- en zebu-gerechten. Geniet in de avond op het terras van een cocktail en de livemuziek. De bungalows liggen direct aan het strand. Vanaf uw terras heeft u dan ook een schitterend uitzicht op zee. Ook beschikt Vanivola over hotelkamers, waarvan enkele met zeezicht. Alle bungalows en hotelkamers hebben onder andere airconditioning en een TV. Vanuit het hotel kunt u deelnemen aan diverse excursies en activiteiten.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U reist in een 4WD door Madagaskar. Met een 4WD worden ook de wat moeilijker toegankelijke plaatsen bereikbaar en kunt u onderweg nog meer zien van Madagaskar.
 • Waar mogelijk overnacht u in Madagaskar in kleinschalige, persoonlijke en sfeervolle accommodaties.
 • Aan het eind van de reis heeft u een dagkamer in Au Bois Vert, op 10 minuten gelegen van het vliegveld, waar u gebruik kunt maken van de speciale lounge met gratis toegang tot het zwembad en badkamers.
 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Madagaskar.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Madagaskar

 • “Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA.”

  lees meer
  -
  Karin en Gerry Jansen
 • “De chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan”

  lees meer
  -
  Elise & Martin
 • “je hebt goed ingeschat wat bij ons past.”

  lees meer
  -
  Evelien en Jochem
 • “een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan”

  lees meer
  -
  Hilda & Harish Singhal

Martijns Madagaskar Flickr-Album (2015)

Madagaskar 2015 - Martijn

Klik op de foto voor het gehele Madagaskar-album!print deze reisterug naar het overzicht