Green Season Special Madagaskar dec tm maart

routekaart Green Season Special Madagaskar dec tm maart

In het laagseizoen, van december t/m maart, kan Madagaskar goed worden bezocht. Doordat er in dit seizoen meer regen valt, zijn er verschillende parken in het noorden en westen gesloten. Ook dan kunt u het land goed ervaren en is het nog steeds mogelijk andere hoogtepunten in Madagaskar te bezichtigen. In deze reis volgt u de route van Antananarivo naar Tulear in het zuiden waarbij u onder andere langs de regenwouden van Anjozorobe en Ranomafana National Park reist, u ontmoet de lokale bevolking in de omgeving van Fianarantsoa en verkent het mooie Isalo National Park. Twee voordelen van deze reis is dat de prijzen lager liggen en er minders bezoekers in de parken zijn.

Reisduur: 13 dagen
Antananarivo - Anjozorobe - Antsirabe - Ranomafana NP - Fianarantsoa - Isalo NP - Tulear Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) – Antananarivo

Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Antananarivo – Anjozorobe

Vandaag rijdt u in noordelijke richting naar Saha Forest. Dit 52.000 hectare grote reservaat is een prachtig park om te bezoeken. Het park beschikt over een rijke flora en fauna. Zo leven er 9 soorten lemuren, tientallen soorten reptielen en vogels en maar liefst 75 soorten orchideeën. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. In de avond kunt u een eerste bezoek aan Saha Forest brengen. Wanneer het donker is, zijn er hele andere dieren actief dan overdag.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Anjozorobe

Dag ter vrije besteding. U kunt overdag het Saha Forest bezoeken en genieten van de prachtige natuurschoon. Op basis van wat u wilt zien, kan de route in overleg met uw gids worden uitgestippeld.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 4 Anjozorobe – Antsirabe

U verlaat Saha Forest en rijdt via Antananarivo naar Antsirabe, een rit van ongeveer 5 uur. Onderweg stopt u in Ambatolampy. Dit kleine typisch Merina dorp staat bekend om haar bewerking van brons, koper en aluminium. Niet alleen worden er potten, pannen en zelfs leuke souvenirs van gemaakt. Het meeste wordt gerecycled. Tijdens de stop kunt u van dichtbij zien hoe een smid de metalen omvormt tot een nieuw product. Bij aankomst in Antsirabe wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Antsirabe – Ranomafana

De volgende bestemming is het Ranomafana National Park, een rit van circa 5 uur. Onderweg maakt u een stop in Ambositra. Ambositra ligt midden in het Zafamaniry gebied en is vooral bekend om het mooie houtsnijwerk wat hier gemaakt wordt. De Zafamaniry-mensen zijn ware kunstenaars bij het bewerken van hout. Voorbeelden hiervan ziet u o.a. bij het paleis van de Betsilio koning. Ranomafana is een van de vele nationale parken die Madagaskar rijk is. Het park is vernoemd naar het nabijgelegen dorp dat op haar beurt vernoemd is naar de heetwaterbronnen. De naam van het dorp betekent namelijk Rano = water en Mafana = heet. Er zijn dan ook verschillende warmwaterbronnen in het park te vinden. Na aankomst in Ranomafana kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het dorpje.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Ranomafana

Vroeg in de morgen wordt u naar het nationale park gebracht voor een bezoek. Er zijn verschillende wandelroutes die u samen met een gids kunt doen. De flora en fauna in het park is zeer divers. Er zijn meer dan 278 bomen- en plantensoorten waarvan er 81 uitsluitend in deze omgeving voorkomen. In het park leven meer dan 96 soorten vogels en 12 verschillende soorten maki's waaronder de Hapalemur.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 7 Ranomafana – Fianarantsoa

Na het ontbijt brengt u wederom een bezoek aan Ranomafana National Park. Vervolgens rijdt u verder naar Fianarantsoa, ongeveer 1 uur rijden. Fianarantsoa is een van de grotere steden van het land en is gesticht in 1830 als de hoofdstad van de Betsileo stam. De naam betekent zoveel als ‘plaats van het goede leren’ wat tegenwoordig nog steeds van toepassing is vanwege de aanwezigheid van universiteiten. Het is de mooiste stad van het land en een soort van klein Antananarivo. Ook Fianarantsoa is op heuvels gebouwd en bestaat uit een ‘boven’ en ‘beneden’ stad. Het mooiste deel is de ‘boven’ stad waarvan een deel inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Fianarantsoa

Vandaag maakt u kennis met de Betsileo cultuur in de mooie omgeving van Fianarantsoa. In de ochtend loopt u langs rijstvelden en irrigatie kanalen. Vervolgens wandelt u door naar het dorp Agnasana Vatosola en klimt u naar de top van de heuvel waar u een prachtig uitzicht over Fianarantsoa heeft. De wandeling gaat verder langs verschillende dorpjes waar u een indruk krijgt van het dagelijks leven van de lokale mensen. In de middag wordt u naar Peniela Guesthouse gebracht voor de overnachting.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Fianarantsoa - Isalo National Park

De reis wordt vervolgd naar het Isalo National Park, een rit van circa 4,5 uur. Het park biedt tal van mogelijkheden voor een paar dagen verblijf. Het is een van de meest bezochte parken van het land dankzij de goede toegang en het prachtige landschap. Er zijn enkele unieke plantensoorten en rotsen van zandsteen met grillige formatie. Het landschap is vrij droog, echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd in het park. Zo zijn er verschillende lemuren te zien tijdens de wandelingen die u kunt maken in het park. Onderweg brengt u een bezoek aan Anja Reserve. In het park kunt u verschillende wandelingen maken variërend van een uur tot 6 uur. U vindt hier verschillende soorten vogels en reptielen. Het park staat echter voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s die hier leven. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Het bijzondere aan Anja Reserve is dat het gesticht is door de lokale bevolking, zij hebben daarmee ook het beheer over dit park. Giften en uitgaven komen daarmee direct ten goede aan de lokale bevolking. Na het bezoek rijdt u verder naar uw accommodatie. Aan het eind van de dag is het mogelijk (indien de tijd het toe laat) om naar Isalo Window te gaan waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Isalo National Park

Na het ontbijt bezoekt u het Isalo National park waar u een van de uitgezette wandelroutes zult volgen. Zo bezoekt u onder andere de Canyon des Makis, een 150 meter hoge kloof waarbij de kans groot is dat u ringstaartmaki's en witte sifaka's tegenkomt. U wandelt over rotsblokken, langs palmbomen, riviertjes en een waterval. 's Middags bezoekt u de Piscine Naturelle waar u een duik kunt nemen in dit natuurlijke zwembad. Op de weg ernaartoe kunt u genieten van fraaie uitzichten. In het park is tevens een informatiecentrum over de omgeving en over de lokale bevolking. De omgeving van het park werd vroeger bewoond door de Bara stammen. Zij gebruikten de vele grotten voor het begraven van hun doden. Noot: Tegen betaling kunt u een picknick lunch vanuit de accommodatie mee nemen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 11 Isalo National Park – Tulear

Vandaag reist u naar Tulear, ongeveer 4 uur rijden. Onderweg bezoekt u Zombitse National Park. Het Zombitse National Park is 363 km² groot nationaal park gelegen tussen Isalo (een uur rijden) en Tulear (drie uur rijden). In de omgeving heeft veel ontbossing plaatsgevonden waardoor het park nu een geïsoleerde ligging heeft. Het zuidwesten van Madagaskar is droger waardoor dit park niet bestaat uit regenwoud maar meer uit droog woud. De biodiversiteit is er echter groot en het park is populair onder vogelaars voor wie de endemische Appert’s greenbul het doel is. Ook verreaux’s sifakas en red-fronted brown lemurs komen hier voor. Met geluk vangt u een glimp op van de Hubbard’s sportive lemur die soms overdag vanuit zijn hol in de boom de omgeving inspecteert. Er zijn vier wandelroutes in het park variërend van 1,5 – 5 km (1 – 2 ½ uur) die u met een gids kunt verkennen. Na het bezoek rijdt u verder naar Tulear, een havenplaats met lommerijke straten, omzoomd met Tamarinde bomen. In Tulear bezoekt u het Antsokay Arboretum. Deze botanische tuin is gesticht door mr. Petigat die meer dan 1000 verschillende soorten inheemse planten van het eiland heeft verzameld.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 Tulear – Antananarivo

U wordt naar de luchthaven van de stad gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Antananarivo. Bij aankomst in Antananarivo wordt u naar uw hotel gebracht waar u de rest van de dag ter vrije besteding is.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13 Antananarivo – Antananarivo airport

In de ochtend staat een tour door Antananarivo op het programma. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De eerste stop is het paleis van de koningin. Dit Queens Palace, ook wel Rova genoemd, is het spirituele centrum van de Merina stam. Op dit moment wordt het gerenoveerd vanwege een verwoestende brand in 1995. Een andere bezienswaardigheid ligt op loopafstand en is de oude woning van de Minister President Andafiavaratra. Deze man is getrouwd geweest met drie koninginnen en is dus een belangrijk persoon in de geschiedenis van Madagaskar. Zijn woning is geheel gerenoveerd en is nu een museum. Na een korte stop bij een uitzichtspunt rijdt u naar beneden en kunt u een bezoek brengen aan het academisch museum. Dit museum gunt u een blik in de geschiedenis van het land. Na de stadstour is de rest van de dag ter vrije besteding. Op tijd wordt u in de avond naar de luchthaven van Antananarivo gebracht.
verzorging: geen maaltijden inbegrepen

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Tulear - Antananarivo
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per 4WD met Engelssprekende privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entreegelden voor de Nationale Parken: Anjozorobe, Ranomafana en Isalo
 • entree- en gidsgelden Ambohimanga, Ambatolampy, Anja reserve, Antsokay Arboretum
 • halve dagwandeling Fianarantsoa en omgeving inclusief lunch
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • gidsgelden Anjozorobe, Ranomafana en Isalo National Park
 • optionele excursies en entreegelden en lokaal ingehuurde gidsen
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Sakamanga - Antananarivo

In het oude deel van Antananarivo ligt dit populaire hotel. Het hotel bestaat eigenlijk uit meerdere gebouwen wat zorgt voor een soort van doolhof van smalle gangen en kleine binnenplaatsen. Al deze gangen zijn rijkelijk versierd met culturele schatten die zeker niet zouden misstaan in een museum. De kamers verschillen van grote, indeling en inrichting. Maar allen zijn smaakvol ingericht door lokale kunstenaars waarbij met name kamernummer 15 een waar kunststuk is. Het restaurant en de bar van het hotel hebben inmiddels een eigen naam verworven. De kwaliteit van de maaltijden is dan ook erg goed en bestaat uit traditionele gerechten gemixt met de Franse keuken. Sakamanga is een absolute aanrader voor uw verblijf in Antananarivo.


Les Chambres du Voyageurs - Antsirabe

In een van de betere buitenwijken van Antsirabe kunt u Les Chambres du Voyageurs vinden. Dit kleinschalige familie hotel beschikt over slechts 10 kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De eigenaar kweekt lokale plantensoorten waardoor u meer tientallen verschillende soorten bloemen en planten in de tuin kunt vinden. Deze zijn endemisch en typische voor deze regio van het land. Ook kunt u in de tuin tijdens een korte verkenning kameleons tegenkomen. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk ingericht. De eigenaren zijn erg vriendelijk en spraakzaam, een goede bron van informatie voor uw verdere reis.


Isalo Ranch - Isalo National Park

Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Madagaskar is voornamelijk bekend vanwege de ongerepte natuur, maar deze reis laat u ook kennis maken met de interessante tradities en gewoontes van de lokale mensen.
 • U reist in een 4WD door Madagaskar. Met een 4WD worden ook de wat moeilijker toegankelijke plaatsen bereikbaar en kunt u onderweg nog meer zien van Madagaskar.
 • Waar mogelijk overnacht u in Madagaskar in kleinschalige, persoonlijke en sfeervolle accommodaties.
 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Madagaskar.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Madagaskar

 • “Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA.”

  lees meer
  -
  Karin en Gerry Jansen
 • “De chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan”

  lees meer
  -
  Elise & Martin
 • “je hebt goed ingeschat wat bij ons past.”

  lees meer
  -
  Evelien en Jochem
 • “een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan”

  lees meer
  -
  Hilda & Harish Singhal


print deze reisterug naar het overzicht