Uniek Madagaskar West & Oost

routekaart Uniek Madagaskar West & Oost

Een unieke privéreis naar Madagaskar, een van de minst bezochte landen van zuidelijk Afrika. De rondreis begint met een cruise op de Tsiribihina rivier. U vaart door het 'Wilde Westen' van het eiland en ontdekt zo de prachtige natuur. Op de boot heeft u de beschikking over een eigen kapitein, kok en gids. 's Nachts verblijft u in een koepeltent aan de oever van de rivier midden in het wildernis. Na de cruise gaat de reis verder richting het unieke landschap van de Tsingy de Bemaraha. Via de beroemde Baobab Alley reist u naar het oosten van Madagaskar. Hier staat een bezoek aan de national parken van Andasibe op het programma. Zo kunt u van dichtbij kennis maken met de unieke flora en fauna. De reis op het 'Rode Eiland' eindigt met enkele dagen ontspannen op het tropische eiland Ile St. Marie.

Noot: Tsingy of Bemaraha is te bezoeken in de periode mei t/m oktober.

Reisduur: 19 dagen
Antananarivo - Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemaraha NP - Baobab Alley - Morondava - Andasibe - Ile St. Marie Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo

Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Antananarivo - Antsirabe

In de ochtend staat een tour door Antananarivo op het programma. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De eerste stop is het paleis van de koningin. Dit Queens Palace, ook wel Rova genoemd, is het spirituele centrum van de Merina stam. Op dit moment wordt het gerenoveerd vanwege een verwoestende brand in 1995. Een andere bezienswaardigheid ligt op loopafstand en is de oude woning van de Minister President Andafiavaratra. Deze man is getrouwd geweest met drie koninginnen en is dus een belangrijk persoon in de geschiedenis van Madagaskar. Zijn woning is geheel gerenoveerd en is nu een museum. Na een korte stop bij een uitzichtspunt rijdt u naar beneden en kunt u een bezoek brengen aan het academisch museum. Dit museum gunt u een blik in de geschiedenis van het land. Na de stadstour rijdt u naar Antsirabe. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 3 Antsirabe - Miandrivazo

Na het ontbijt rijdt u naar Miandrivazo, een rit van circa vijf uur. Bij aankomst in Miandrivazo wordt u naar uw hotel gebracht. Miandrivazo wordt gezien als de heetste plek van het land. De dorp bevindt zich aan de oevers van de Mahajilo, een zijtak van de Tsiribihina rivier waar u de komende dagen op zult varen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 4 Miandrivazo - Tsiribihina River Cruise

Deze ochtend wordt u vroeg naar Masiakampy aan de oever van de Tsiribihina Rivier gebracht. De komende drie dagen verblijft u op een boot (op privé basis) met een kapitein, gids en kok. U vaart door de prachtige wildernis van Madagaskar waarbij u kunt genieten van de indrukwekkende flora en fauna van het gebied. Onderweg wordt er onder andere gestopt bij kleine dorpen en natuurlijke zwempoelen. Zwemmen in de rivier is niet mogelijk vanwege krokodillen. Aan het eind van de middag legt de boot aan en kampeert u in het wild. U overnacht in simpele koepeltenten aan de oever van de rivier. Noot: de sanitaire voorzieningen tijdens de cruise zijn erg eenvoudig.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Tsiribihina River Cruise

Deze morgen wordt het kamp opgebroken en gaat u weer aan boord. In de ochtend bezoekt u een waterval. Vervolgens gaat de tocht verder door een wilder en nog meer verlaten stuk van de rivier. U vindt hier minder dorpen en meer wild, vogels en vleermuizen. De rivier baant zich een weg door nauwe kloven wat zorgt voor een schitterend uitzicht. Onderweg kunt u genieten van de door de kok bereidde maaltijd. Aan het eind van de middag legt de boot aan en overnacht u middenin de wildernis. In de avond staat er een dansvoorstelling bij zonsondergang op het programma.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemaraha NP

Na het laatste stuk op de rivier te hebben doorgebracht arriveert in de ochtend bij Tsimafana, vlakbij Belo sur Tsiribihina. Na de lunch op de boot vertrekt u met een 4WD in circa vijf uur over een slechte weg naar Bekopaka voor de overnachting. Onderweg steekt u met een pontje de Manambolo rivier over. Bekopaka is de toegangspoort tot het Tsingy de Bemaraha National Park. U verblijft hier de komende drie nachten.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Tsingy de Bemaraha National Park

Na het ontbijt gaat u onder leiding van een gids per kano de Manambolo rivier verkennen. U bezoekt de Manambolo canyons en de traditionele Mahafaly tombes gelegen in kleine grotten in de rotswand. Vervolgens staat een bezoek aan de beroemde Tsingy de Bemaraha op het programma. Dit landschap staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is het grootste nationale park van Madagaskar. De Tsingy zijn als een 'bos' van kalkstenen rotspunten zover het oog reikt, dit landschap is uniek voor Madagaskar. Daarnaast bestaat het nationale park uit primaire regenwouden, groene heuvels, meren en uitgestrekte mangrove moerassen. In het park vindt u vele soorten dieren zoals reptielen, vele soorten vogels en lemuren. Vele hiervan hebben zich aangepast aan de extreme leefomstandigheden hier. Aan het einde van de dag wordt u weer terug gebracht naar Bekopaka voor de overnachting.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Tsingy de Bemaraha National Park

Ook vandaag staat compleet in het teken van het Tsingy de Bemeraha National Park. Samen met uw lokale gids bepaald u welke route u vandaag wilt lopen. Er zijn verschillende paden die variëren in duur van 1,5 tot 8 uur. De paden lopen door de verschillende landschappen. Het meest unieke deel is wanneer het pad door en over de Tsingy loopt. Er zijn speciale paden aangelegd waarbij u de rotsformatie van zowel boven als onderaf kunt zien. Houdt er wel rekenig mee dat u voor de wandelingen wel de beschikking moet hebben over een redelijke conditie. De Tsingy bestaan uit twee gebieden de zogenaamde grote en kleine Tsingy. Naast verscheidene soorten vogels, reptielen, bomen en planten, leven er in het reservaat ook lemuren waaronder de Aye Aye en de Sifaka. U overnacht wederom in Bekopaka.

Dag 9 Tsingy de Bemaraha NP - Morondava

Vandaag rijdt u verder over een slechte weg in zuidelijke richting naar de stad Morondava gelegen aan de oceaan, een rit van 6 tot 8 uur. Onderweg komt u langs 'Baobab Alley', een gebied vol met deze machtige bomen. Hier vindt u deze doorgaans alleenstaande bomen netjes op een rij. Bij zonsondergang kunt u foto's maken op deze fotogenieke plek. In circa 45 minuten bent u in Morondava voor de overnachting.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Morondava - Antananarivo

In de morgen wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo. Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij uw hotel of op eigen gelegenheid het centrum verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele markten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Antananarivo - Andasibe

U reist vandaag in oostelijke richting naar Andasibe. Deze plaats ligt op circa 3 uur rijden ten oosten van de hoofdstad. Onderweg stopt u bij Peyreiras. Hier vindt u een aantal kassen waar u de andere dieren van de regio van dichtbij kunt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kameleons, slangen, kikkers, gekko’s en er is een vlindertuin. Na aankomst in Andasibe wordt u naar uw accommodatie gebracht. Na zonsondergang gaat u in het WOIMMA Reserve met een lokale gids het regenwoud in wat zorgt voor een geheel andere ervaring. In het donker zijn namelijk hele andere dieren actief.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Andasibe

Na het ontbijt bezoekt u het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet. Het park is mede opgericht ter bescherming van de Indri, een makisoort die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd. De Indri is de grootste van alle maki soorten en kan herkend worden aan zijn karakteristieke schreeuw. Verder leven er in het nationale park vele soorten reptielen, zoals kameleons en kikkers en vele soorten vogels. Doordat het park voornamelijk bestaat uit tropisch regenwoud heeft het een rijke flora waaronder verschillende soorten varens en medicinale planten. Bij de ingang kunt u kiezen uit een aantal wandelroutes die verschillen in zwaarte en duur.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Andasibe - Tamatave

Vandaag wordt u naar Tamatave gebracht, een rit van ongeveer 4 uur. De plaats, ook wel Toamasina genoemd, is de belangrijkste stad in het oosten van Madagaskar. U kunt op eigen gelegenheid een tour door de stad maken in 'Pousse Pousse' de Malagassische versie van de rickshaw.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Tamatave - Ile St. Marie

U vertrekt vroeg uit Tamatave om op tijd in de haven van Soanierana Ivongo te zijn, circa 4 - 5 uur rijden. Hier vertrekt u per speedboot (op indeling) naar het eiland Ile St. Marie. In de haven wordt u verwelkomd en vervolgens naar uw hotel gebracht. Dit is een prachtige plek voor een paar rustige dagen. Geniet van zon, zee en strand.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 15 Ile St. Marie

Dag ter vrije besteding. Het eiland Ile St. Marie bevindt zich voor de oostkust van het vasteland van Madagaskar. Het eiland is 50 kilometer lang en op het breedste punt 7 kilometer wijd. Met uitzondering van Ambodifotatra zijn er geen andere dorpen op het eiland te vinden. Alle andere inwoners wonen in kleine gemeenschappen in bamboe en palmhutten. Ile St. Marie, officiële Malagassische naam Nosy Boraha, is het stereotype tropische eiland met wuivende kokospalmen, witte verlaten stranden en azuurblauwe zee met koraalriffen. En doordat het geen massatoerisme bestemming is, vallen de meeste bezoekers meteen voor de ongereptheid. Naast duiken en snorkelen is het tevens mogelijk om te gaan vissen of het eiland te voet, per fiets of per motor te verkennen. Tijdens uw verblijf hier kunt u dus volop genieten van de rust en de prachtige omgeving.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 16 Ile St. Marie

Dag ter vrije besteding. Ile St. Marie is wellicht het meest bekend vanwege de bultrugwalvissen die tussen juli en september naar het eiland komen om zich voort te planten en te bevallen. U kunt optioneel een walvistocht maken. Tijdens deze tocht komt u vrij dicht bij de dieren, maar om de dieren beter te kunnen beschermen zijn er sinds 2000 regels waar iedereen aan moet voldoen. Er is dus een minimale afstand die een boot moet aanhouden om de dieren niet te storen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 17 Ile St. Marie

Dag ter vrije besteding.

Dag 18 Ile St. Marie - Antananarivo

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Ile St. Marie gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo. U heeft hier nog een overnachting. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 19 Antananarivo airport

Dag ter vrije besteding. We reserveren een dagkamer voor u in Au Bois Vert. Op tijd wordt u naar de luchthaven van Antananarivo gebracht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Morondava - Antananarivo, Ile St. Marie - Antananarivo
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer per 4WD:
 • - van Antananarivo tot Miandrivazo, chauffeur is tevens gids
 • - van Belo sur Tsiribihina tot Morondava, chauffeur + gids
 • - van Antananarivo tot Soanierana Ivonga, , chauffeur is tevens gids
 • boottransfer Soanierana Ivongo - Ile St. Marie (op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater (1 fles pp per dag)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • kapitein, kok en gids tijdens Tsiribihina River Cruise
 • privéboot tijdens Tsiribihina River Cruise
 • kampeerbenodigdheden tijdens de Tsiribihina River Cruise
 • gids- en entreegelden voor de Nationale Parken: Tsingy de Bemaraha, Andasibe
 • gids- en entreegelden WOI Reserve, Peyreiras
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden en lokaal ingehuurde gidsen
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

De indicatieprijs van deze reis bedraagt ca. € 4095 per persoon. Deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend. Reist u met meer personen, dan geldt er een lagere reissom per persoon. bekijk meer

Accommodatieinklappen

Les Chambres du Voyageurs - Antsirabe

In een van de betere buitenwijken van Antsirabe kunt u Les Chambres du Voyageurs vinden. Dit kleinschalige familie hotel beschikt over slechts 10 kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De eigenaar kweekt lokale plantensoorten waardoor u meer tientallen verschillende soorten bloemen en planten in de tuin kunt vinden. Deze zijn endemisch en typische voor deze regio van het land. Ook kunt u in de tuin tijdens een korte verkenning kameleons tegenkomen. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk ingericht. De eigenaren zijn erg vriendelijk en spraakzaam, een goede bron van informatie voor uw verdere reis.


Grace Lodge - Andasibe

De Grace Lodge is een eenvoudige accommodatie gelegen aan aan de rand van het regenwoud in de nabijheid van het Andasibe National Park. Het hotel heeft 10 kamers gelegen in de tuin. Zeven standaard kamers zijn geschakeld en gelegen in apart gebouw op het terrein. De privacy is hierdoor beperkt. In het hoofgebouw bevindt zich naast het restaurant nog een familiekamer en in de tuin liggen twee deluxe bungalows. De bungalows bieden het meeste comfort en privacy. ’s Avonds geniet u in het restaurant van eenvoudige, maar prima gerechten. Proef ook eens de lokale gerechten van Madagaskar. Na een drukke dag is het kleine zwembad een welkome verademing.


Vanivola Hotel - Ile St. Marie

Dit knusse familiehotel ligt op het prachtige eiland Ile St. Marie. Het personeel van Vanivola zorgt ervoor dat u volledig tot rust komt en een onvergetelijke tijd beleeft. Het zwembad ligt direct aan zee en is een prima plek om te ontspannen. In het restaurant heeft u keuze uit vis, kip- en zebu-gerechten. Geniet in de avond op het terras van een cocktail en de livemuziek. De bungalows liggen direct aan het strand. Vanaf uw terras heeft u dan ook een schitterend uitzicht op zee. Ook beschikt Vanivola over hotelkamers, waarvan enkele met zeezicht. Alle bungalows en hotelkamers hebben onder andere airconditioning en een TV. Vanuit het hotel kunt u deelnemen aan diverse excursies en activiteiten.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U ontdekt Madagaskar tijdens deze reis ook over het water door middel van een unieke cruise over Tsiribihina rivier.
 • In Madagaskar moet u soms lange afstanden overbruggen waardoor de duur van de reis al snel langer wordt. Deze reis focust daarom enkel op een bezoek aan het westen en oosten.
 • U reist in een 4WD door Madagaskar. Met een 4WD worden ook de wat moeilijker toegankelijke plaatsen bereikbaar en kunt u onderweg nog meer zien van Madagaskar.
 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Madagaskar.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Madagaskar

 • “Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA.”

  lees meer
  -
  Karin en Gerry Jansen
 • “De chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan”

  lees meer
  -
  Elise & Martin
 • “je hebt goed ingeschat wat bij ons past.”

  lees meer
  -
  Evelien en Jochem
 • “een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan”

  lees meer
  -
  Hilda & Harish Singhal

Madagascar, la Grande Îleprint deze reisterug naar het overzicht