Menu

Masoala National Park

Reisduur: 8 dagen

Masoala National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Masoala National Park inklappen

Waarom deze reis?inklappen

Dag tot daginklappen

Dag Antananarivo - Maroantsetra - Masoala National Park
U heeft een lokale vlucht van Antananarivo naar Maroantsetra. Na aankomst wordt u door een vertegenwoordiger van Masoala Forest Lodge opgewacht en volgt er een transfer naar het resort dat u per boot bereikt. Onderweg passeert u Nosy Mangabe en andere eilanden met op de achtergrond prachtige regenwouden. Na aankomst bij Masoala Forest Lodge kunt u de mooie omgeving verkennen. De komende dagen staan in het teken van het Masoala National Park, met 210 000 hectare het grootste park van het land. Het bijzondere is dat het regenwoud tot in de zee rijkt. In het park leven 90 soorten vogels, waarvan er 60 alleen op Madagaskar voorkomen, en 10 soorten Lemuren. Gecko's die in het park leven zijn de Gold Dust Gecko en de Leaf Tailed Gecko. Tevens heeft u de kans de groene hagedis, de rode uil, de tomatenkikker en een van de zeldzaamste adelaars te zien. Na de lunch maakt u wandeling langs de prachtige kustlijn naar Tampolo point en keert u bij zonsondergang weer terug naar de lodge.
Dag 1 Masoala National Park
Na het ontbijt bezoekt u samen met de gids het ongerepte regenwoud van Masoala National Park om vogels, lemuren en vele andere diersoorten te spotten die nergens anders zijn te vinden. Vervolgens gaat u terug naar de lodge voor de lunch. De rest van de middag is ter vrije besteding. U heeft de optie om in de namiddag te kajakken en na het diner een avondwandeling te maken om de dieren met nacht te beleven.
Dag 2 Masoala National Park
In de ochtend maakt u een tocht over de Tampolo rivier en wandelt u vervolgens door het regenwoud naar watervallen. U heeft de kans om meer endemische dieren die in het gebied leven te zien. In de middag kunt u ontspannen aan een van de verlaten stranden. In de avond kunt u bij de lodge een voorstelling aanschouwen met traditionele Malagassische muziek en dans.
Dag 3 Masoala National Park
Vandaag maakt u een excursie per boot, te voet of met een kajak door het Tampolo Marine Reserve naar de Antalavia rivier, 10 km richting het zuiden van het schiereiland. De beboste kust is buitengewoon waar u verschillende afgelegen stranden en baaitjes met een rijk koraal en zeeleven kunt vinden. Op korte afstand bevinden zich de watervallen van de Antalavia rivier waar u een verfrissende duik kunt nemen in een natuurlijke pool. Na een picknick lunch bezoekt u een kleine boerderij van een Malagassische familie die specerijen en exotische fruit verbouwt. Een unieke kans om een levensonderhoud te aanschouwen dat volledig in harmonie met de natuur staat! Met de boot keert u vervolgens terug naar de lodge.
Dag 4 Masoala National Park
Dag ter vrije besteding. U kunt terugkeren naar het regenwoud, snorkelen bij andere riffen, zeekajakken of andere activiteiten ondernemen in de omgeving. U heeft de mogelijkheid om een halve dag voorbij Tampolo point over de zee te kajakken om een mooie mangrove riviermonding te verkennen.
Dag 5 Masoala National Park
Dag ter vrije besteding. Vandaag heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om Nosy Mangabe te bezoeken. Dit relatief kleine eilandje is bedekt met dicht regenwoud. U kunt hier onder andere vier soorten maki's vinden, de Uroplatus kameleon en de Aye Aye, volgens velen de vreemdste lemur. Verder kunt u ook de graftombes en stenen beeldhouwwerken bij de Plage des Hollandaises bezoeken. Na een picknick lunch wordt u teruggebracht naar de lodge.
Dag 6 Masoala National Park
Dag ter vrije besteding. U kunt eventueel kiezen uit verschillende activiteiten die worden aangeboden door de lodge of gewoon heerlijk relaxen.
Dag 7 Masoala National Park - Maroantsetra - Antananarivo
Na het ontbijt wordt u per boot naar de haven van Maroantsetra gebracht en volgt er een transfer naar de luchthaven van Maroantsetra voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo.
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

  • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
  • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
  • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
  • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Masoala Forest Lodge - Masoala National Park
Wilt u even helemaal weg zijn van de bewoonde wereld en genieten van rust en natuur? Dan bent u bij de Masoala Forest Lodge op Madagaskar aan het juiste adres! Deze bijzondere lodge bevindt zich aan de noordoostkust van Madagaskar, een plek die gevormd wordt door een indrukwekkend regenwoud en vanwaar u uitzicht hebt over de zee. Doordat de Masoala Forest Lodge enkel te voet en over zee te bereiken is en de lodge een capaciteit heeft voor slechts 12 gasten, ervaart u hier een ware oase van rust. Tijdens een verblijf in de Masoala Forest Lodge kunt u het ongerepte Masoala National Park verkennen en helemaal één worden met de natuur. Er worden vanuit de lodge diverse activiteiten aangeboden waarbij u dit deel van het eiland optimaal kunt ontdekken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een ruige kanotocht of een avontuurlijke trekking door het regenwoud? Uiteraard kunnen ook zwemmers hier hun hart ophalen. De temperatuur van de zee is hier namelijk erg aangenaam. Na een dag vol nieuwe indrukken kunt u zich terugtrekken in deze mooie lodge.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »