Menu

Madagaskar Jungle & Mauritius

Tijdens deze bijzondere combinatiereis naar Madagaskar en Mauritius geniet u van zowel de tropische jungle als het strand. Op Madagaskar bezoekt u vooral de regenwouden waar u op zoek gaat naar lemuren, kameleon, kikkers en verschillende vogelsoorten. U bezoekt Anjozorobe, waar u hopelijk gewekt wordt door de prachtige roep van de Indri Indri. In Andasibe bezoekt u zowel het Analamazaotra als het Mantadia National Park. Aan de oostkust overnacht u nabij Ankanin’ny Nofy. Hier ligt ook het Palmarium Reserve waar u zelfs de kans heeft om de zeldzame Aye-aye te spotten. Om de reis ontspannen af te sluiten, hebben we een verlenging voor u in een prachtig resort op Mauritius gepland. Hier kunt u bijkomen van de vele indrukken die u diep in de jungle heeft opgedaan. Tijdens deze reis overnacht u in fraaie accommodaties van een goede kwaliteit.

Reisduur: 16 dagen

Antananarivo - Anjozorobe - Analamazaotra - Mantadia - Ankanin’ny Nofy - Antananarivo - Mauritius

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Madagaskar Jungle & Mauritius inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Combinatie van avontuurlijk Madagaskar en een strandafsluiting op Mauritius
 • De afstanden op Madagaskar zijn beperkt, waardoor u een ontspannen reis heeft
 • U bezoekt de parken in het centrale deel van Madagaskar, zoals Andasibe en Anjozorobe
 • Op Mauritius kunt u de reis afsluiten aan witte stranden
 • Er is geen binnenlandse vlucht in Madagaskar nodig, wat in kosten scheelt
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Gekko - Madagaskar - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Anjozorobe
In de ochtend wordt u naar Ambohimanga Rova gebracht. Gelegen op een van de twaalf heuvels van de hoofdstad vind u hier de overblijfselen van een oud koninklijk paleis. Vervolgens rijdt u in ongeveer drie uur over de RN3 naar Anjozorobe Forest waar u de komende nachten verblijft. In de avond maakt u een wandeling in de omgeving van de accommodatie. In het donker zijn er namelijk heel andere dieren actief dan overdag zoals bijvoorbeeld de grote wezelmaki en de oostelijke wolmaki. Met geluk ziet u deze of lemuren en wellicht ook verschillende soorten kameleons en kikkers. 
Dag 3 Anjozorobe
Vandaag brengt u een bezoek aan Anjozorobe Angavo forest. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk vanuit Saha Forest Camp variërend van een tot zeven uur. De lange wandeling is ongeveer 14 kilometer en start met een bezoek aan het reservaat met haar rijke flora en fauna. Hier heeft u een kans om de Indri indri en de diadeemsifaka te spotten. Ook bruine maki en bamboemaki's laten zich wellicht zien. De wandeling gaat verder door verschillende dorpjes, een waterval, heilige tombes en langs rijstvelden.
Dag 4 Anjozorobe - Andasibe
De rit gaat terug over de RN3 en vervolgens in oostelijke richting over de RN2 naar het dorp Andasibe. De RN2 kan druk zijn met vrachtverkeer, dit is namelijk de verbindingsweg tussen de hoofdstad en de havenstad Toamasina. Onderweg kunt u in overleg een korte stop maken bij Peyrieras, een kleine zoo. Een goede gelegenheid om vlinders, kameleons, kikker en reptielen te fotograferen. Dieren die u anders zelden van zo dichtbij kunt spotten. Maar de dieren leven wel in gevangenschap, dus u kunt zelf een afweging maken. Na aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u de komende nachten verblijft. Na zonsondergang maakt u een nachtelijke wandeling. Neem uw zaklamp mee, want daarmee kunt u verschillende dieren spotten die in het donker actief zijn zoals kikkers, kameleons en zelfs maki’s die dan actief zijn. Maar zelfs de geluiden van het tropische regenwoud zorgen al voor een unieke ervaring. 
Dag 5 Andasibe
Met een beetje geluk wordt u wakker van de karakteristieke roep van de indri. Deze maki, die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd, is de grootste van alle makisoorten. Na het ontbijt in de accommodatie is het tijd om het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet, te verkennen. Vanaf de ingang starten twee deels overlappende wandelroutes waarvan de langste 4,5 km is en u ongeveer drie uur in het park blijft. Naast de indri leven er nog 13 makisoorten, kameleons, bladstaartgekko’s, kikkers en veel vogels in het park. Het tropische regenwoud heeft uiteraard een rijke flora waaronder verschillende soorten varens, lianen, palmbomen en orchideeën. De orchideeën bloeien vanaf september tot en met januari. In de namiddag bezoekt u Lemur Island. Op dit kleine eilandje leven verschillende soorten tamme lemuren die u van dichtbij kunt zien en fotograferen. Soorten die u er kan zien zijn de bonte maki, de diadeemsifaka, gouden halfmaki, bruine maki en de ringstaartmaki. 
Dag 6 Andasibe
Het minder bezochte Mantadia National Park staat vandaag op het programma. Dit park ligt ongeveer twintig kilometer ten noorden van het Perinet National Park en is een stuk groter en ruiger. De weg er naar toe gaat over een slechte hobbelige weg, vanuit Andasibe meer dan een uur rijden. Mantadia bevindt zich op een hoogte tussen de 800 en 1260 meter. Door dit hoogteverschil is de flora en fauna erg verschillend. De paden zijn minder goed toegankelijk en vaak vrij steil maar de beloning is er zeker niet minder om. Prachtige uitzichten en dieren die zelden worden gezien in andere parken. Voor de ware natuurliefhebber is dit park dus een must. Samen met uw lokale gids kunt u bepalen welke route het beste bij u past. Er is keuze uit verschillende circuits waarvan de gemiddelde duur twee tot vier uur is. Tijdens de wandeling ziet u vaak indri’s, orchideeën, vogels een natural pool u kunt naar een heilige waterval lopen. Paden zijn vaak nat, dus goede wandelschoenen zijn essentieel.
Dag 7 Andasibe - Ankanin'ny Nofy
U verlaat deze morgen Andasibe en reist in circa drie uur naar de kust. Vanaf het plaatsje Manambato is het ongeveer een uur varen over het Canal des Pangalanes naar Ankanin'ny Nofy.
Het 650 kilometer lange loopt langs de oostkust van de plaats Tamatave tot aan Farafangana. Een smalle strook land scheidt het kanaal van de oceaan. In de koloniale tijd werd het kanaal gegraven om producten te vervoeren naar Tamatave. Vervoer over zee was te gevaarlijk. Tegenwoordig heeft de natuur de vrije hand. De oevers zijn begroeid met verschillende planten en vormen het leefgebied van verschillende vogels. U verblijft in een van de accommodaties aan de oever van Lac Ampitabe. Hier kunt u in de namiddag ontspannen en genieten van het strandje. Aan het einde van de dag vertrekt u met een bootje naar een eilandje om de Aye-Aye te spotten. 
Dag 8 Ankanin'ny Nofy
Vandaag brengt u een bezoek aan het Ankanin'ny Nofy Reserve, beter bekend als het Palmarium Reserve. Dit relatief kleine privépark van 50 hectare is ideaal om van dichtbij de lemuren te zien. Een lokale gids helpt u daarbij, houd de camera in de aanslag! Hoewel de dieren de peninsula niet kunnen verlaten, leven ze wel vrij in het reservaat. Lemuren die in het park voorkomen zijn de indri, de grootste lemurensoort en de sifaka. Andere soorten zijn de bonte maki, zwarte maki en de roodbuikmaki. Verder geniet u tijdens een wandeling van een schitterende flora waaronder orchideeën, palmbomen en zelfs de vleesetende pitcher plant. De rest van de dag is ter vrije besteding om te ontspannen bij de accommodatie. 
Dag 9 Ankanin'ny Nofy - Antananarivo
Vandaag staat er een reisdag op het programma. Per boot vaart u terug naar Manambato. Hier aangekomen verzorgen we de transfer terug naar de hoofdstad. Na aankomst in Antananarivo wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 10 Antananarivo - Mauritius
Deze ochtend maakt u een historische wandeling, samen met een lokale gids, door het oude deel van de stad. Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, ligt in een glooiend gebied in het midden van het land op een hoogte van ca. 1370 meter. Er zijn veel smalle, hobbelige straatjes die de bezoeker heuvelachtige centrum leiden. Na de wandeling verzorgen we de transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de regionale vlucht. Na aankomst op Mauritius wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar de accommodatie aan het strand. Het tropische eiland Mauritius ligt in de Indische Oceaan, ongeveer 900 kilometer ten oosten van Madagaskar. De voormalige Britse kolonie staat vooral bekend als strandbestemming en heeft dan ook prachtige stranden en rondom een azuurblauwe zee.
Dag 11 Mauritius
De komende dagen zijn ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij de accommodatie of het eiland gaan verkennen. Ter plaatse kunt u excursies boeken, een auto huren of gebruik maken van een taxi of het openbaar vervoer. Bekende stranden op Mauritius zijn Blue Bay en Belle Mare aan de oostkust. In het noorden liggen de stranden van Trou aux Biches, Grand Baie en Mont Choisy. De mooiste stranden aan de westkust zijn Flic en Flac, Tamarin en Le Morne.
Dag 12 Mauritius
Wilt u tijdens uw verblijf aan het strand meer van het eiland zien? Er zijn verschillende excursies die u ter plaatse via onze lokale vertegenwoordiging kunt reserveren. Zo bepaalt u zelf op welke dag u deelneemt aan een activiteit. U kunt excursies maken op indeling met andere reizigers of op privé basis. Breng een bezoek aan de bezienswaardigheden in het zuidwesten van Mauritius. Bijvoorbeeld de hoofdstad Port Louis, het vogelpark Ile aux Aigrettes, de Pamplemousses botanische tuinen, het Black River Gorges National Park of de Chamarel Coloured Earths. De gekleurde duinen van Chamarel bestaan uit zeven kleuren aarde en zijn uniek in de wereld. 
Dag 13 Mauritius
Mauritius is uitermate geschikt om te gaan duiken en snorkelen. In de wateren rondom het eiland zit een grote variatie aan flora en fauna. Tijdens een duik ziet u allerlei gekleurde vissen en prachtig gekleurde koraalriffen. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een duikbrevet, dan kunt u wellicht overwegen om deze op Mauritius te behalen. De beste duikplekken voor koraalriffen zijn bij Le Morne, Flic- en Flac en Troux-Aux-Biches. Er zijn ook andere unieke manieren om de onderwaterwereld te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een plaats reserveren op de Blue Safari onderzeeër of op Le Nessee, een semi-onderzeeër, waarmee u een prachtige tocht kunt maken. 
Dag 14 Mauritius
Tijdens een van uw vrije dagen kunt u bijvoorbeeld een bezoek aan Grand Baie. Vandaag de dag een world class resort dat wordt vergeleken met het Franse St. Tropez. In Grand Baie vindt u verschillende witte zandstrandjes, onderbroken door rotspartijen en grenzend aan de helderblauwe baai. De stranden zijn hier dan ook niet zo uitgestrekt als elders op het eiland. Het plaatsje heeft de reiziger veel te bieden waaronder verschillende watersporten. Net als de rest van Mauritius is Grand Baie een smeltkroes van culturen met een kerk, een moskee en een Tamil-tempel. 's Avonds, en met name in de weekenden, creëren de restaurants, bars en night clubs een levendige en gezellige sfeer rondom de baai. Grand Baie is ook een uitstekend uitgangspunt voor een bezoek aan het eiland Coin de Mire waar u kunt snorkelen of duiken.
Dag 15 Mauritius
Uiteraard kunt u nog meer het zeeleven van Mauritius ervaren. Zo zijn er verschillende tochten met verschillende soorten booten mogelijk rondom het eiland. Maak bijvoorbeeld een cruise naar Ile au Cerfs, Ilot Gabriel, Flat Island of Gunner's Quoin Island. Vaak worden er combineerde tochten aangeboden met snorkel- en duikmogelijkheden. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het Casela Nature & Leisure Park of ga aan boord van een catamaran om dolfijnen te spotten in Tamarin Bay. 
Dag 16 Mauritius - (vliegreis op eigen gelegenheid)
En dan zakt de zon langzaam onder aan de horizon. U heeft nog een laatste vrije dag om te genieten van het prachtige Mauritius. In de loop van de dag verzorgen we de transfer naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 

Noot: De kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Doorgaans dient u de kamer voor de middag te verlaten. Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken kunnen we, indien gewenst, een dagkamer voor u reserveren. De meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Antananarivo - Mauritius
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • privé airporttransfers op Mauritius
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater (1 fles pp per dag)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entree- en gidsgelden voor de Nationale Parken: Andasibe (voor Analamazoatra en Mantadia deel)
 • entree- en gidsgelden voor Ambohimanga Rova, Anjozorobe, Pereyras, Mitsinjo (night walk)
 • entree- en gidsgelden voor Le Palmarium reserve & Aye-aye island
 • heritage walking tour in Antananarivo
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Relais des Plateaux - Antananarivo
incl. ontbijt
Dit hotel ligt op 10 minuten van het vliegveld, waardoor het perfect gelegen is om hier uw reis te beginnen of te eindigen. Het hotel bestaat uit verschillende nette maar eenvoudige kamers die verdeeld zijn over verschillende gebouwen. Het hotel heeft kamers die geschikt zijn voor families, maar ook tweepersoonskamers en luxe kamers zijn hier te vinden. De kamers beschikken allemaal over een ruime kamer en een badkamer met douche, dubbele wastafel en een apart toilet. Om heerlijk te ontspannen tijdens uw verblijf brengt u een bezoekje aan het zwembad, waar het water het hele jaar door zo’n 27°C graden is. Relais des Plateaux beschikt over een modern restaurant waar u voor een fijne prijs kunt dineren.

Saha Forest Camp - Anjozorobe
incl. ontbijt en diner
Wakker worden met de geluiden van de Indri Indri? Wanneer u gelukt heeft, kan dat tijdens het verblijf in het Saha Forest Camp. Het camp ligt midden in het regenwoud en in de buurt van de rijstvelden. Deze kleinschalige accommodatie is perfect gelegen voor de natuurliefhebber. Verken het gebied tijdens de diverse wandeltochten die hier mogelijk zijn en spot de lemuren die hier leven. Vanaf uw eigen veranda kijkt u uit over de prachtige rijstvelden en kunt u de natuurgeluiden op uw in laten werken. Met een verrekijker zijn de lemuren soms al te spotten vanuit het camp. De accommodatie bestaat uit tien kamers, waardoor het een knusse uitstraling heeft. Voor het diner kunt u terecht in het restaurant, waar ’s ochtends ook een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar staat.

Vakona Forest Lodge - Andasibe
incl. ontbijt en diner
In het oosten van het eiland bevindt zich in een regenwoud een van de beste accommodaties van Madagaskar. Deze complete lodge beschikt over enorm veel faciliteiten, allen van goede kwaliteit. Wat dacht u van een eigen dierentuin, krokodillenfokkerij en lemuren opvangcentrum. Naast de dieren is er een groot zwembad, tennis & squashbaan, manege en speeltuin. En hoeveel accommodaties kent u met een eigen meer! Vanuit het hoofdgebouw heeft u een prachtig uitzicht over dit meer. De lodge is gelegen in een eigen privé reservaat dat grenst aan het nationale park waardoor dieren uit dit park ook in het reservaat te vinden is. Bent u een gast van de lodge dan kunt u onder leiding van een gids op uw gemak op zoek naar het wild in het reservaat. Als u na dit alles nog tijd heeft om naar uw kamer te gaan, zult u hier een aangenaam ingerichte bungalow vinden. U heeft een eigen badkamer en vanaf uw eigen veranda heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende jungle.

Palmarium Hotel - Ankanin'ny Nofy
incl. ontbijt en diner
Het Palmarium Hotel is gelegen in Ankanin’ny Nofy aan het Pangalanes Kanaal. Het hotel dankt haar naam aan het nabijgelegen Palmarium reservaat. Tijdens een bezoek aan dit reservaat kunt u verschillende soorten lemuren tegen komen. Het zijn wilde dieren maar niet bang voor mensen waardoor u geweldige fotomomenten hebt. Het verblijf in het hotel is in schone maar eenvoudige bungalows. De kamers zijn gebouwd uit lokale materialen en hebben allemaal uitzicht op het kanaal. Het hotel beschikt verder over een restaurant waar lokale maaltijden worden geserveerd.

Pavillon de L'Emyrne - Antananarivo
incl. ontbijt
Het Pavillon de L'Emyrne is gebouwd in een van de oude koloniale herenhuizen van de stad. Hiervan zijn er nog een groot aantal te vinden in het Haute-ville van Antananarivo. De meeste herenhuizen zijn alleen niet in de goede staat als waar dit hotel zich in bevindt. Prachtig gerestaureerd is dit een van de meeste authentieke en sfeervolste accommodaties van de stad. Het hotel is met name geschikt als u op zoek bent naar een luxer verblijf in de stad. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen waarbij de mooiste kamers zich bevinden in het hoofdgebouw. Elk van deze kamers heeft een andere sfeer en inrichting. Echter bij elke van de kamers is rekening gehouden met het koloniale verleden van het gebouw. In de lounge kunt u ’s avonds onder het genot van een drankje heerlijk ontspannen bij de open haard.

Sofitel l'Impérial Resort - westkust
incl. ontbijt en diner
Aan het lang uitgestrekte strand van Flic en Flac ligt Sofitel L’Imperial. Opvallend aan deze accommodatie is de groene tuin, waar u veel knusse plekjes kunt vinden om te ontspannen. Twee persoons hemelbedden, strandbedden en hangmatten staan er in overvloed. In de ochtend wordt u ontspannen wakker van alle vogels die zich hier laten zien en horen. Naast een duik in de Indische Oceaan is het goed te vertoeven bij het zwembad. De kamers hebben een Aziatische stijl en zijn van alle gemakken voorzien. De badkamer beschikt over donker houten schuifpanelen, wat zorgt voor een knusse sfeer. Vanuit een aantal kamers en suites heeft u uitzicht op de oceaan, ideaal om de zonsondergang te bekijken. Nadat u zich heeft klaargemaakt voor de avond kunt u genieten van een groot buffet met ruime keuze uit verschillende gerechten. Op de achtergrond hoort u de live muziek, welke iedere avond plaatsvindt in de Kestrel bar. Vergeet vooral niet om in de vroege ochtend een wandeling te maken over het strand. Het is dan nog heerlijk rustig en u komt slechts een aantal mensen tegen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »