Menu

Madagaskar Jungle & Mauritius

Tijdens deze bijzondere combinatiereis naar Madagaskar en Mauritius geniet u van zowel de tropische jungle als het strand. Op Madagaskar bezoekt u vooral de regenwouden waar u op zoek gaat naar lemuren, kameleon, kikkers en verschillende vogelsoorten. U bezoekt Anjozorobe, waar u hopelijk gewekt wordt door de prachtige roep van de Indri Indri. In Andasibe bezoekt u zowel het Analamazaotra als het Mantadia National Park. Aan de oostkust overnacht u nabij Ankanin’ny Nofy. Hier ligt ook het Palmarium Reserve waar u zelfs de kans heeft om de zeldzame Aye-aye te spotten. Om de reis ontspannen af te sluiten, hebben we een verlenging voor u in een prachtig resort op Mauritius gepland. Hier kunt u bijkomen van de vele indrukken die u diep in de jungle heeft opgedaan. Tijdens deze reis overnacht u in fraaie accommodaties van een goede kwaliteit.

Reisduur: 16 dagen

Antananarivo - Anjozorobe - Analamazaotra - Mantadia - Ankanin’ny Nofy - Antananarivo - Mauritius

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Anjozorobe
In de ochtend wordt u naar Ambohimanga Rova gebracht. Gelegen op een van de 12 heuvels van de hoofdstad vind u hier de overblijfselen van een oud Koninklijk paleis. Een lokale gids kan u alles vertellen over de geschiedenis. Vervolgens rijdt u in 2 uur in noordelijke richting naar Anjozorobe Forest. Dit 52.000 hectare grote reservaat is een prachtig park om te bezoeken. Het park beschikt over een rijke flora en fauna. Zo leven er in het park verschillende soorten lemuren, reptielen en vogels en vindt u er veel soorten orchideeën. In de avond staat er een eerste kennismaking met het park op het programma. In het donker zijn er namelijk heel andere dieren actief dan overdag.
Dag 3 Anjozorobe
Vandaag brengt u opnieuw een bezoek aan Anjozorobe Forest. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk in het park. Ook overdag is het mogelijk om lemuren te zien. Na een bezoek aan het Anjozorobe Forest staat er een bezoek aan Antsahabe Village op de planning.
Dag 4 Anjozorobe - Andasibe
Vandaag rijdt u naar Andasibe. Onderweg stopt u bij het Peyreiras Reservaat. In deze zoo staan een aantal kassen waar u de andere dieren van de regio van dichtbij kunt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kameleons, slangen, kikkers, gekko’s en er is een vlindertuin. Na aankomst in Andasibe, checkt u in bij het hotel. Na zonsondergang maakt u in de omgeving van de lodge een nachtwandeling. In het donker zijn namelijk hele andere dieren actief in het regenwoud.
Dag 5 Andasibe
Vandaag brengt u een bezoek aan het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Périnet. Het park is mede opgericht ter bescherming van de Indri, een makisoort die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd. De Indri is de grootste van alle maki soorten en kan herkend worden aan zijn karakteristieke schreeuw die tot op 2 kilometer afstand te horen is. 's Ochtends heeft u de grootste kans om dit geluid te horen. Verder leven er in het nationale park vele soorten reptielen, zoals kameleons en kikkers en vele soorten vogels. Doordat het park voornamelijk bestaat uit tropisch regenwoud heeft het een rijke flora waaronder verschillende soorten varens en medicinale planten. Bij de ingang kunt u kiezen uit een aantal wandelroutes die verschillen in zwaarte en duur. Samen met uw lokale gids kunt u bepalen welke route u gaat doen.
Dag 6 Andasibe
Vandaag brengt u een bezoek aan het Mantadia National Park. Gelegen 20 kilometer ten noorden van het Perinet National Park is dit park een stuk groter en ruiger. Het park wordt minder bezocht en is daarom authentieker en bestaat grotendeels nog uit primair regenwoud. Het park bevindt zich op een hoogte tussen de 800 en 1260 meter. Door dit hoogteverschil is de flora en fauna erg verschillend. De paden zijn minder goed toegankelijk en vaak vrij steil maar de beloning is er zeker niet minder om. Prachtige uitzichten en dieren die zelden worden gezien in andere parken. Voor de ware natuurliefhebber is dit park een ware must. Er is keuze uit drie verschillende paden waarbij de kortste circa twee uur duurt tot de langste waarvoor u de gehele dag nodig zult hebben. Samen met uw lokale gids kunt u bepalen welke route het beste bij u past. In de namiddag brengt u een bezoek aan Lemur Island. Op dit kleine eilandje in een meer leven drie soorten lemuren die u van dichtbij kunt zien.
Dag 7 Andasibe - Ankanin'ny Nofy
U verlaat deze morgen Andasibe en reist in 3 uur naar de kust. U rijdt eerst naar Manambato waar u plaats neemt in een pirogue die u vervolgens naar Ankanin'ny Nofy brengt. Deze stad wordt ook wel 'the nest of dreams' genoemd en is uitermate geschikt om te ontspannen en te genieten van het prachtige strand. U verblijft de komende nachten in een accommodatie gelegen in de ongerepte natuur. De accommodatie wordt omgeven door een zeer waterrijk gebied met kreken, meren en lagunes. Het kanaal, met een lengte van ongeveer 600 kilometer, loopt langs de oostkust van de plaats Tamatave tot aan Farafangana. Slechts een smalle strook land scheidt het kanaal van de Indische Oceaan. In de koloniale tijd werd het kanaal gegraven en uiteindelijk gebruikt om producten te vervoeren naar de handelsstad Tamatave. Vervoer over de zee was te gevaarlijk. Tegenwoordig heeft de natuur de vrije hand. De oevers zijn begroeid met verschillende planten en bieden een goed leefgebied voor verschillende vogelsoorten. In de avond bezoekt u Aye Aye Island en gaat u op zoek naar de meest vreemde lemur.
Dag 8 Ankanin’ny Nofy
Vandaag brengt u een bezoek aan het Palmarium Private Reserve. Dit relatief kleine privé park van 50 hectare is ideaal om van dichtbij kennis te maken met maki's. Een lokale gids helpt u daarbij, houdt de camera in de aanslag! Het voelt enigszins aan als een dierentuin echter zijn de dieren vrij om te gaan en staan. De eigenaren claimen dat er 12 verschillende lemuren in het park voorkomen waaronder zeldzame Aye-Aye en Indri. Verder biedt het park een schitterende flora en fauna waaronder vele soorten reptielen en orchideeën. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 9 Ankanin'ny Nofy - Antananarivo
Vandaag staat er een reisdag op het programma. Per boot vaart u terug naar Manambato. Hier aangekomen verzorgen we de transfer terug naar de hoofdstad. Na aankomst in Antananarivo wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 10 Antananarivo - Mauritius
Deze ochtend maakt u een historische wandeling, samen met een lokale gids, door het oude deel van de stad. Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, ligt in een glooiend gebied in het midden van het land op een hoogte van ca. 1370 meter. De oorspronkelijke naam van Antananarivo was Analamanga, oftewel het blauwe woud. In 1610 verdedigde koning Andrianjaka de stad vanaf de blauwe heuvel en gaf de stad haar nieuwe naam Antananarivo. De koning bouwde ook een immens paleis op de heuvel maar door brand is dit vrijwel geheel verwoest. Vanaf de plek is het uitzicht over de stad echter nog steeds zeer de moeite waard. In 1894 werd het koninkrijk een Franse kolonie wat het bleef tot 1960. Vervolgens werd het een zelfstandige republiek. De Franse invloeden zijn in geheel Madagaskar nog merkbaar. Tana, zoals de stad meestal wordt genoemd, is een aantrekkelijke plaats die men goed in een dag kan bekijken. De gebouwen laten een mix van Franse en Aziatische architectuur zien. Er zijn veel smalle, hobbelige straatjes die de bezoeker heuvelachtige centrum leiden. Na de wandeling verzorgen we de transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de regionale vlucht naar Mauritius. Na aankomst wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar het resort aan het strand. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Het tropische eiland Mauritius ligt in de Indische Oceaan ongeveer 900 kilometer ten oosten van Madagaskar. Deze voormalige Britse kolonie staat vooral bekend als strandbestemming en heeft dan ook prachtige stranden en een azuurblauwe zee.
Dag 11 Mauritius
De komende dagen zijn ter vrije besteding. U verblijft in het hotel 20°Sud. In tegenstelling tot de meeste resorts op het eiland is 20°Sud kleinschalig. De ligging is niet ver van Grand Baie (het kleine Saint-Tropez van Mauritius), in het noorden van eiland. Het resort ligt te midden van palmbomen en grenst aan de baai met een mooi zandstrand. Er is een zwembad en een kuuroord. Het restaurant bevindt zich op 15 meter van de zee en heeft een buitenterras net naast het strand. 20°SUD heeft 27 kamers en 2 suites, allemaal met zicht op zee. Er zijn drie kamertypen: de "Charmekamers", de "Beachfront kamers" en de "Suites". U verblijft in een charm room. Alle kamers beschikken over airconditioning en hebben een mooi terras met zicht op zee. Ze zijn smaakvol ingericht, met queensize beds, LCD-flatscreen TV, telefoon, minibar, kluis en voorzieningen voor thee-koffie. Elke badkamer is uitgerust met een "antieke" badkuip, een aparte douche en twee ingebouwde wastafels in een prachtig houten meubel. Houdt u van een persoonlijke sfeer en een kleinschalige accommodatie dan is 20°SUD zeker een goede keuze.
Dag 12 Mauritius
U heeft wederom een vrije dag. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten op het land of op het water. Tijdens uw verblijf in 20°SUD kunt u gratis kajakken, snorkelen, surfen en tochtjes per glasbodemboot maken. Tegen betaling is waterskien en duiken mogelijk en kunt u scooters huren. Wanneer u wilt winkelen kunt u gratis gebruik maken van de pendeldienst via het water in enkele minuten naar Grand Baie brengt.
Dag 13 Mauritius
Mauritius is uitermate geschikt om te gaan duiken en snorkelen. In de wateren rondom het eiland leeft een grote variatie aan flora en fauna. Tijdens een duik ziet u allerlei gekleurde vissen en prachtig gekleurde koraalriffen. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een duikbrevet dan kunt u wellicht overwegen om deze op Mauritius te behalen. Er zijn ook andere unieke manieren om de onderwaterwereld te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een plek op de Blue Safari onderzeeër of Le Nessee, een semi-onderzeeër, reserveren waarmee u een prachtige tocht kunt maken.
Dag 14 Mauritius
Wilt u tijdens uw verblijf aan het strand meer van het eiland zien? Er zijn namelijk verschillende excursies die u ter plaatse via onze lokale vertegenwoordiging kunt reserveren. Zo bepaalt u zelf op welke dag u deelneemt aan een activiteit. U kunt excursies maken op indeling met andere reizigers of op privé basis. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Port Louis, het vogelpark Ile aux Aigrettes, de Pamplemousses botanische tuinen, het Black River Gorges National Park of de Chamarel Coloured Earths. De gekleurde duinen van Chamarel bestaan uit zeven kleuren aarde en zijn uniek in de wereld. Tijdens een eco-tour verkent u per 4x4 de ‘onbekende’ plekjes van het eiland. U bezoekt lokale dorpjes en maakt kennis met de inwoners tijdens de lunch bij een Creoolse familie. Ook op het water kunt u deelnemen aan diverse excursies. Ga op zoek naar dolfijnen, verken de noordelijke eilanden met een catamaran of geniet van de zonsondergang tijdens een sunset cruise.
Dag 15 Mauritius
Dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van zon, azuurblauwe zee en het parelwitte strand.
Dag 16 Grand Baie - Mauritius airport - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U heeft een laatste vrije dag op Mauritius. Afhankelijk van uw vluchttijd kunt u nog een bezoek brengen aan het noordelijkste puntje van het eiland, genaamd Cap Malheureux. Hier staat de opvallende houten Red Roof Chapel. Doordeweeks verzamelen vissers zich om de kerk om hun vangst te verkopen. Vanuit Cap Malheureux heeft u een mooi uitzicht op het eiland Coin de Mire. Op tijd levert u de huurauto in op de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Antananarivo - Mauritius
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • airporttransfers op Mauritius
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater (1 fles pp per dag)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entree- en gidsgelden voor de Nationale Parken: Andasibe (voor Analamazoatra en Mantadia deel)
 • entree- en gidsgelden voor Ambohimanga Rova, Anjozorobe, Pereyras, Mitsinjo (night walk)
 • entree- en gidsgelden voor Le Palmarium reserve & Aye-aye island
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Kamer Relais des Plateaux - Relais des Plateaux - Madagaskar
Relais des Plateaux - Antananarivo
incl. ontbijt
Dit hotel ligt op 10 minuten van het vliegveld, waardoor het perfect gelegen is om hier uw reis te beginnen of te eindigen. Het hotel bestaat uit verschillende nette maar eenvoudige kamers die verdeeld zijn over verschillende gebouwen. Het hotel heeft kamers die geschikt zijn voor families, maar ook tweepersoonskamers en luxe kamers zijn hier te vinden. De kamers beschikken allemaal over een ruime kamer en een badkamer met douche, dubbele wastafel en een apart toilet. Om heerlijk te ontspannen tijdens uw verblijf brengt u een bezoekje aan het zwembad, waar het water het hele jaar door zo’n 27°C graden is. Relais des Plateaux beschikt over een modern restaurant waar u voor een fijne prijs kunt dineren.

Kamer Saha Forest Camp - Saha Forest Camp - Madagaskar
Saha Forest Camp - Anjozorobe
incl. ontbijt en diner
Wakker worden met de geluiden van de Indri Indri? Wanneer u gelukt heeft, kan dat tijdens het verblijf in het Saha Forest Camp. Het camp ligt midden in het regenwoud en in de buurt van de rijstvelden. Deze kleinschalige accommodatie is perfect gelegen voor de natuurliefhebber. Verken het gebied tijdens de diverse wandeltochten die hier mogelijk zijn en spot de lemuren die hier leven. Vanaf uw eigen veranda kijkt u uit over de prachtige rijstvelden en kunt u de natuurgeluiden op uw in laten werken. Met een verrekijker zijn de lemuren soms al te spotten vanuit het camp. De accommodatie bestaat uit tien kamers, waardoor het een knusse uitstraling heeft. Voor het diner kunt u terecht in het restaurant, waar ’s ochtends ook een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar staat.

hoofdgebouw - Vakona Forest Lodge - Adasibe - Madagaskar
Vakona Forest Lodge - Andasibe
incl. ontbijt en diner
In het oosten van het eiland bevindt zich in een regenwoud een van de beste accommodaties van Madagaskar. Deze complete lodge beschikt over enorm veel faciliteiten, allen van goede kwaliteit. Wat dacht u van een eigen dierentuin, krokodillenfokkerij en lemuren opvangcentrum. Naast de dieren is er een groot zwembad, tennis & squashbaan, manege en speeltuin. En hoeveel accommodaties kent u met een eigen meer! Vanuit het hoofdgebouw heeft u een prachtig uitzicht over dit meer. De lodge is gelegen in een eigen privé reservaat dat grenst aan het nationale park waardoor dieren uit dit park ook in het reservaat te vinden is. Bent u een gast van de lodge dan kunt u onder leiding van een gids op uw gemak op zoek naar het wild in het reservaat. Als u na dit alles nog tijd heeft om naar uw kamer te gaan, zult u hier een aangenaam ingerichte bungalow vinden. U heeft een eigen badkamer en vanaf uw eigen veranda heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende jungle.

logo - Le Pavillon de l'Emyrne - Antananarivo - Madagaskar
Pavillon de L'Emyrne - Antananarivo
incl. ontbijt
Het Pavillon de L'Emyrne is gebouwd in een van de oude koloniale herenhuizen van de stad. Hiervan zijn er nog een groot aantal te vinden in het Haute-ville van Antananarivo. De meeste herenhuizen zijn alleen niet in de goede staat als waar dit hotel zich in bevindt. Prachtig gerestaureerd is dit een van de meeste authentieke en sfeervolste accommodaties van de stad. Het hotel is met name geschikt als u op zoek bent naar een luxer verblijf in de stad. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen waarbij de mooiste kamers zich bevinden in het hoofdgebouw. Elk van deze kamers heeft een andere sfeer en inrichting. Echter bij elke van de kamers is rekening gehouden met het koloniale verleden van het gebouw. In de lounge kunt u ’s avonds onder het genot van een drankje heerlijk ontspannen bij de open haard.

20 Degrees Sud - strand - Grand-Baie -Mauritius
20 Degrees Sud - noordkust
incl. ontbijt en diner
20 Degrees Sud is een boutique hotel, gelegen midden tussen de palmbomen en grenzend aan de baai met een mooi zandstrand. Het restaurant bevindt zich op 15 meter van de zee en heeft een buitenterras net naast het strand. Door de kleinschaligheid heeft het personeel veel aandacht voor haar gasten. Er is verder een spa en een toprestaurant aanwezig en u kunt verschillende activiteiten ondernemen. Wat ons ook is bijgebleven tijdens het bezoek aan 20 Degrees Sud is de antieke badkuip op pootjes die elke badkamer siert. Houdt u van een persoonlijke sfeer en een kleinschalige accommodatie dan is 20 Degrees Sud zeker een goede keuze! Noot: 20 Degrees Sud heeft, evenals enkele andere resorts op Mauritius, een smart casual dresscode tijdens het diner. Mannen wordt verzocht geen korte broek en slippers te dragen tijdens het diner.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Twee geweldige bestemmingen die perfect zijn te combineren.
 • De reis eindigt op de honeymoon bestemming Mauritius, waar u verblijft in een kleinschalig accommodatie bij het strand en het gezellige Grand Baie.
 • Op Mauritius bieden wij verder een ruime keuze aan accommodaties.
 • U reist in een 4WD door Madagaskar. Met een 4WD worden ook de wat moeilijker toegankelijke plaatsen bereikbaar en kunt u onderweg nog meer zien van Madagaskar.
 • Waar mogelijk overnacht u in Madagaskar in kleinschalige, persoonlijke en sfeervolle accommodaties.
 • Er is geen binnenlandse vlucht nodig met Air Madascar in dit programma. De vliegreis van Antananarivo naar Mauritius is met Air Mauritius.
 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Madagaskar en op Mauritius.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »