Menu

Madagaskar Jungle & Mauritius

Tijdens deze bijzondere combinatiereis naar Madagaskar en Mauritius geniet u van zowel de tropische jungle als het strand. Op Madagaskar bezoekt u vooral de regenwouden waar u op zoek gaat naar lemuren, kameleon, kikkers en verschillende vogelsoorten. U bezoekt Anjozorobe, waar u hopelijk gewekt wordt door de prachtige roep van de Indri Indri. In Andasibe bezoekt u zowel het Analamazaotra als het Mantadia National Park. Aan de oostkust overnacht u nabij Ankanin’ny Nofy. Hier ligt ook het Palmarium Reserve waar u zelfs de kans heeft om de zeldzame Aye-aye te spotten. Om de reis ontspannen af te sluiten, hebben we een verlenging voor u in een prachtig resort op Mauritius gepland. Hier kunt u bijkomen van de vele indrukken die u diep in de jungle heeft opgedaan. Tijdens deze reis overnacht u in fraaie accommodaties van een goede kwaliteit.

Reisduur: 16 dagen

Antananarivo - Anjozorobe - Analamazaotra - Mantadia - Ankanin’ny Nofy - Antananarivo - Mauritius

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Madagaskar Jungle & Mauritius inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Combinatie van avontuurlijk Madagaskar en een strandafsluiting op Mauritius
 • De afstanden op Madagaskar zijn beperkt, waardoor u een ontspannen reis heeft
 • U bezoekt de parken in het centrale deel van Madagaskar, zoals Andasibe en Anjozorobe
 • Op Mauritius kunt u de reis afsluiten aan witte stranden
 • Er is geen binnenlandse vlucht in Madagaskar nodig, wat in kosten scheelt
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Koninklijk paleis - Antananarivo - Madagaskar - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Anjozorobe
In de ochtend wordt u naar Ambohimanga Rova gebracht. Gelegen op een van de 12 heuvels van de hoofdstad vind u hier de overblijfselen van een oud Koninklijk paleis. Een lokale gids kan u alles vertellen over de geschiedenis. Vervolgens rijdt u in 2 uur in noordelijke richting naar Anjozorobe Forest. Dit 52.000 hectare grote reservaat is een prachtig park om te bezoeken. Het park beschikt over een rijke flora en fauna. Zo leven er in het park verschillende soorten lemuren, reptielen en vogels en vindt u er veel soorten orchideeën. In de avond staat er een eerste kennismaking met het park op het programma. In het donker zijn er namelijk heel andere dieren actief dan overdag.
Dag 3 Anjozorobe
Vandaag brengt u opnieuw een bezoek aan Anjozorobe Forest. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk in het park. Ook overdag is het mogelijk om lemuren te zien. Na een bezoek aan het Anjozorobe Forest staat er een bezoek aan Antsahabe Village op de planning.
Dag 4 Anjozorobe - Andasibe
Vandaag rijdt u naar Andasibe. Onderweg stopt u bij het Peyreiras Reservaat. In deze zoo staan een aantal kassen waar u de andere dieren van de regio van dichtbij kunt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kameleons, slangen, kikkers, gekko’s en er is een vlindertuin. Na aankomst in Andasibe, checkt u in bij het hotel. Na zonsondergang maakt u in de omgeving van de lodge een nachtwandeling. In het donker zijn namelijk hele andere dieren actief in het regenwoud.
Dag 5 Andasibe
Vandaag brengt u een bezoek aan het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Périnet. Het park is mede opgericht ter bescherming van de Indri, een makisoort die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd. De Indri is de grootste van alle maki soorten en kan herkend worden aan zijn karakteristieke schreeuw die tot op 2 kilometer afstand te horen is. 's Ochtends heeft u de grootste kans om dit geluid te horen. Verder leven er in het nationale park vele soorten reptielen, zoals kameleons en kikkers en vele soorten vogels. Doordat het park voornamelijk bestaat uit tropisch regenwoud heeft het een rijke flora waaronder verschillende soorten varens en medicinale planten. Bij de ingang kunt u kiezen uit een aantal wandelroutes die verschillen in zwaarte en duur. Samen met uw lokale gids kunt u bepalen welke route u gaat doen.
Dag 6 Andasibe
Vandaag brengt u een bezoek aan het Mantadia National Park. Gelegen 20 kilometer ten noorden van het Perinet National Park is dit park een stuk groter en ruiger. Het park wordt minder bezocht en is daarom authentieker en bestaat grotendeels nog uit primair regenwoud. Het park bevindt zich op een hoogte tussen de 800 en 1260 meter. Door dit hoogteverschil is de flora en fauna erg verschillend. De paden zijn minder goed toegankelijk en vaak vrij steil maar de beloning is er zeker niet minder om. Prachtige uitzichten en dieren die zelden worden gezien in andere parken. Voor de ware natuurliefhebber is dit park een ware must. Er is keuze uit drie verschillende paden waarbij de kortste circa twee uur duurt tot de langste waarvoor u de gehele dag nodig zult hebben. Samen met uw lokale gids kunt u bepalen welke route het beste bij u past. In de namiddag brengt u een bezoek aan Lemur Island. Op dit kleine eilandje in een meer leven drie soorten lemuren die u van dichtbij kunt zien.
Dag 7 Andasibe - Ankanin'ny Nofy
U verlaat deze morgen Andasibe en reist in 3 uur naar de kust. U rijdt eerst naar Manambato waar u plaats neemt in een pirogue die u vervolgens naar Ankanin'ny Nofy brengt. Deze stad wordt ook wel 'the nest of dreams' genoemd en is uitermate geschikt om te ontspannen en te genieten van het prachtige strand. U verblijft de komende nachten in een accommodatie gelegen in de ongerepte natuur. De accommodatie wordt omgeven door een zeer waterrijk gebied met kreken, meren en lagunes. Het kanaal, met een lengte van ongeveer 600 kilometer, loopt langs de oostkust van de plaats Tamatave tot aan Farafangana. Slechts een smalle strook land scheidt het kanaal van de Indische Oceaan. In de koloniale tijd werd het kanaal gegraven en uiteindelijk gebruikt om producten te vervoeren naar de handelsstad Tamatave. Vervoer over de zee was te gevaarlijk. Tegenwoordig heeft de natuur de vrije hand. De oevers zijn begroeid met verschillende planten en bieden een goed leefgebied voor verschillende vogelsoorten. In de avond bezoekt u Aye Aye Island en gaat u op zoek naar de meest vreemde lemur.
Dag 8 Ankanin’ny Nofy
Vandaag brengt u een bezoek aan het Palmarium Private Reserve. Dit relatief kleine privé park van 50 hectare is ideaal om van dichtbij kennis te maken met maki's. Een lokale gids helpt u daarbij, houdt de camera in de aanslag! Het voelt enigszins aan als een dierentuin echter zijn de dieren vrij om te gaan en staan. De eigenaren claimen dat er 12 verschillende lemuren in het park voorkomen waaronder zeldzame Aye-Aye en Indri. Verder biedt het park een schitterende flora en fauna waaronder vele soorten reptielen en orchideeën. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 9 Ankanin'ny Nofy - Antananarivo
Vandaag staat er een reisdag op het programma. Per boot vaart u terug naar Manambato. Hier aangekomen verzorgen we de transfer terug naar de hoofdstad. Na aankomst in Antananarivo wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 10 Antananarivo - Mauritius
Deze ochtend maakt u een historische wandeling, samen met een lokale gids, door het oude deel van de stad. Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, ligt in een glooiend gebied in het midden van het land op een hoogte van ca. 1370 meter. Er zijn veel smalle, hobbelige straatjes die de bezoeker heuvelachtige centrum leiden. Na de wandeling verzorgen we de transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de regionale vlucht. Na aankomst op Mauritius wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar de accommodatie aan het strand. Het tropische eiland Mauritius ligt in de Indische Oceaan, ongeveer 900 kilometer ten oosten van Madagaskar. De voormalige Britse kolonie staat vooral bekend als strandbestemming en heeft dan ook prachtige stranden en rondom een azuurblauwe zee.
Dag 11 Mauritius
De komende dagen zijn ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij de accommodatie of het eiland gaan verkennen. Ter plaatse kunt u excursies boeken, een auto huren of gebruik maken van een taxi of het openbaar vervoer. Bekende stranden op Mauritius zijn Blue Bay en Belle Mare aan de oostkust. In het noorden liggen de stranden van Trou aux Biches, Grand Baie en Mont Choisy. De mooiste stranden aan de westkust zijn Flic en Flac, Tamarin en Le Morne.
Dag 12 Mauritius
Wilt u tijdens uw verblijf aan het strand meer van het eiland zien? Er zijn verschillende excursies die u ter plaatse via onze lokale vertegenwoordiging kunt reserveren. Zo bepaalt u zelf op welke dag u deelneemt aan een activiteit. U kunt excursies maken op indeling met andere reizigers of op privé basis. Breng een bezoek aan de bezienswaardigheden in het zuidwesten van Mauritius. Bijvoorbeeld de hoofdstad Port Louis, het vogelpark Ile aux Aigrettes, de Pamplemousses botanische tuinen, het Black River Gorges National Park of de Chamarel Coloured Earths. De gekleurde duinen van Chamarel bestaan uit zeven kleuren aarde en zijn uniek in de wereld. 
Dag 13 Mauritius
Mauritius is uitermate geschikt om te gaan duiken en snorkelen. In de wateren rondom het eiland zit een grote variatie aan flora en fauna. Tijdens een duik ziet u allerlei gekleurde vissen en prachtig gekleurde koraalriffen. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een duikbrevet, dan kunt u wellicht overwegen om deze op Mauritius te behalen. De beste duikplekken voor koraalriffen zijn bij Le Morne, Flic- en Flac en Troux-Aux-Biches. Er zijn ook andere unieke manieren om de onderwaterwereld te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een plaats reserveren op de Blue Safari onderzeeër of op Le Nessee, een semi-onderzeeër, waarmee u een prachtige tocht kunt maken. 
Dag 14 Mauritius
Tijdens een van uw vrije dagen kunt u bijvoorbeeld een bezoek aan Grand Baie. Vandaag de dag een world class resort dat wordt vergeleken met het Franse St. Tropez. In Grand Baie vindt u verschillende witte zandstrandjes, onderbroken door rotspartijen en grenzend aan de helderblauwe baai. De stranden zijn hier dan ook niet zo uitgestrekt als elders op het eiland. Het plaatsje heeft de reiziger veel te bieden waaronder verschillende watersporten. Net als de rest van Mauritius is Grand Baie een smeltkroes van culturen met een kerk, een moskee en een Tamil-tempel. 's Avonds, en met name in de weekenden, creëren de restaurants, bars en night clubs een levendige en gezellige sfeer rondom de baai. Grand Baie is ook een uitstekend uitgangspunt voor een bezoek aan het eiland Coin de Mire waar u kunt snorkelen of duiken.
Dag 15 Mauritius
Uiteraard kunt u nog meer het zeeleven van Mauritius ervaren. Zo zijn er verschillende tochten met verschillende soorten booten mogelijk rondom het eiland. Maak bijvoorbeeld een cruise naar Ile au Cerfs, Ilot Gabriel, Flat Island of Gunner's Quoin Island. Vaak worden er combineerde tochten aangeboden met snorkel- en duikmogelijkheden. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het Casela Nature & Leisure Park of ga aan boord van een catamaran om dolfijnen te spotten in Tamarin Bay. 
Dag 16 Mauritius - (vliegreis op eigen gelegenheid)
En dan zakt de zon langzaam onder aan de horizon. U heeft nog een laatste vrije dag om te genieten van het prachtige Mauritius. In de loop van de dag verzorgen we de transfer naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 

Noot: De kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Doorgaans dient u de kamer voor de middag te verlaten. Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken kunnen we, indien gewenst, een dagkamer voor u reserveren. De meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Antananarivo - Mauritius
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • privé airporttransfers op Mauritius
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater (1 fles pp per dag)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entree- en gidsgelden voor de Nationale Parken: Andasibe (voor Analamazoatra en Mantadia deel)
 • entree- en gidsgelden voor Ambohimanga Rova, Anjozorobe, Pereyras, Mitsinjo (night walk)
 • entree- en gidsgelden voor Le Palmarium reserve & Aye-aye island
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Relais des Plateaux - Antananarivo
incl. ontbijt
Dit hotel ligt op 10 minuten van het vliegveld, waardoor het perfect gelegen is om hier uw reis te beginnen of te eindigen. Het hotel bestaat uit verschillende nette maar eenvoudige kamers die verdeeld zijn over verschillende gebouwen. Het hotel heeft kamers die geschikt zijn voor families, maar ook tweepersoonskamers en luxe kamers zijn hier te vinden. De kamers beschikken allemaal over een ruime kamer en een badkamer met douche, dubbele wastafel en een apart toilet. Om heerlijk te ontspannen tijdens uw verblijf brengt u een bezoekje aan het zwembad, waar het water het hele jaar door zo’n 27°C graden is. Relais des Plateaux beschikt over een modern restaurant waar u voor een fijne prijs kunt dineren.

Saha Forest Camp - Anjozorobe
incl. ontbijt en diner
Wakker worden met de geluiden van de Indri Indri? Wanneer u gelukt heeft, kan dat tijdens het verblijf in het Saha Forest Camp. Het camp ligt midden in het regenwoud en in de buurt van de rijstvelden. Deze kleinschalige accommodatie is perfect gelegen voor de natuurliefhebber. Verken het gebied tijdens de diverse wandeltochten die hier mogelijk zijn en spot de lemuren die hier leven. Vanaf uw eigen veranda kijkt u uit over de prachtige rijstvelden en kunt u de natuurgeluiden op uw in laten werken. Met een verrekijker zijn de lemuren soms al te spotten vanuit het camp. De accommodatie bestaat uit tien kamers, waardoor het een knusse uitstraling heeft. Voor het diner kunt u terecht in het restaurant, waar ’s ochtends ook een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar staat.

Vakona Forest Lodge - Andasibe
incl. ontbijt en diner
In het oosten van het eiland bevindt zich in een regenwoud een van de beste accommodaties van Madagaskar. Deze complete lodge beschikt over enorm veel faciliteiten, allen van goede kwaliteit. Wat dacht u van een eigen dierentuin, krokodillenfokkerij en lemuren opvangcentrum. Naast de dieren is er een groot zwembad, tennis & squashbaan, manege en speeltuin. En hoeveel accommodaties kent u met een eigen meer! Vanuit het hoofdgebouw heeft u een prachtig uitzicht over dit meer. De lodge is gelegen in een eigen privé reservaat dat grenst aan het nationale park waardoor dieren uit dit park ook in het reservaat te vinden is. Bent u een gast van de lodge dan kunt u onder leiding van een gids op uw gemak op zoek naar het wild in het reservaat. Als u na dit alles nog tijd heeft om naar uw kamer te gaan, zult u hier een aangenaam ingerichte bungalow vinden. U heeft een eigen badkamer en vanaf uw eigen veranda heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende jungle.

Pavillon de L'Emyrne - Antananarivo
incl. ontbijt
Het Pavillon de L'Emyrne is gebouwd in een van de oude koloniale herenhuizen van de stad. Hiervan zijn er nog een groot aantal te vinden in het Haute-ville van Antananarivo. De meeste herenhuizen zijn alleen niet in de goede staat als waar dit hotel zich in bevindt. Prachtig gerestaureerd is dit een van de meeste authentieke en sfeervolste accommodaties van de stad. Het hotel is met name geschikt als u op zoek bent naar een luxer verblijf in de stad. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen waarbij de mooiste kamers zich bevinden in het hoofdgebouw. Elk van deze kamers heeft een andere sfeer en inrichting. Echter bij elke van de kamers is rekening gehouden met het koloniale verleden van het gebouw. In de lounge kunt u ’s avonds onder het genot van een drankje heerlijk ontspannen bij de open haard.

Sofitel l'Impérial Resort - westkust
incl. ontbijt en diner
Aan het lang uitgestrekte strand van Flic en Flac ligt Sofitel L’Imperial. Opvallend aan deze accommodatie is de groene tuin, waar u veel knusse plekjes kunt vinden om te ontspannen. Twee persoons hemelbedden, strandbedden en hangmatten staan er in overvloed. In de ochtend wordt u ontspannen wakker van alle vogels die zich hier laten zien en horen. Naast een duik in de Indische Oceaan is het goed te vertoeven bij het zwembad. De kamers hebben een Aziatische stijl en zijn van alle gemakken voorzien. De badkamer beschikt over donker houten schuifpanelen, wat zorgt voor een knusse sfeer. Vanuit een aantal kamers en suites heeft u uitzicht op de oceaan, ideaal om de zonsondergang te bekijken. Nadat u zich heeft klaargemaakt voor de avond kunt u genieten van een groot buffet met ruime keuze uit verschillende gerechten. Op de achtergrond hoort u de live muziek, welke iedere avond plaatsvindt in de Kestrel bar. Vergeet vooral niet om in de vroege ochtend een wandeling te maken over het strand. Het is dan nog heerlijk rustig en u komt slechts een aantal mensen tegen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »