Menu

Combinatiereis Madagaskar, Réunion en Mauritius

Tijdens deze bijzondere, avontuurlijke en actieve rondreis door Madagaskar, Réunion en Mauritius combineert u indrukwekkende natuur met cultuur en prachtige stranden. Op Madagaskar wordt u rondgereden door uw privéchauffeur en bezoekt u vele nationale parken waarbij u vele diersoorten ziet zoals de maki's, kameleons en vele vogelsoorten. Op dit rode land, de naam die ook wel aan Madagaskar wordt gegeven, komt u in aanraking met de Malagassische cultuur en proeft u van de lokale keuken. Réunion ontdekt u met een huurauto waarmee u verschillende hoogtepunten bezoekt. Zo rijdt u naar Cirque de Cilaos, één van de drie natuurlijke amfitheaters van het eiland. U rijdt dan over de spectaculaire weg die bestaat uit meer dan 200 haarspeldbochten, een onvergetelijke route. Daarnaast bezoekt u ook de woeste kust van Réunion. Na Réunion reist u door naar Mauritius waar u de reis heerlijk afsluit aan het strand.

Reisduur: 23 dagen

Antananarivo - Tulear - Isalo - Fianarantsoa - Ranomafana - Andasibe - Cirque de Salazie - Piton de la Fournaise - Cirque de Cilaos - Mauritius

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Combinatiereis Madagaskar, Réunion en Mauritius inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een unieke rondreis waarbij u drie totaal verschillende eilanden bezoekt
 • Reis met een privé chauffeur langs de RN7 in Madagaskar waar u hoogtepunten zoals Isalo, Ranomafana en Andasibe bezoekt
 • Op Réunion reist u met eigen huurauto naar prachtige natuurbestemmingen zoals Cirque de Cilaos en Cirque de Salazie
 • Op Mauritius kunt u heerlijk ontspannen en genieten van witte stranden en azuurblauwe zee
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Belvédère Bois Court - Réunion - foto: Vincent Kösters
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Tulear
Wij verzorgen de transfer terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de Tsaradia vlucht naar Tulear. Hier staat de privéchauffeur voor u klaar en brengt u naar het Antsokay Arboretum. Deze botanische tuin is gesticht door de Zwitserse botanicus Hermann Petigat die meer dan 900 verschillende soorten inheemse planten van het eiland heeft verzameld. Na de wandeling in de tuin volgt de transfer naar de accommodatie. 
Dag 3 Tulear - Zombitse - Isalo National Park
U vervolgt de reis over de RN7 vandaag naar het Isalo National Park, een park met adembenemende landschappen. Het is ongeveer vier uur rijden, maar onderweg stopt u bij het Zombitse National Park. Door ontbossing heeft dit park een geïsoleerde ligging, maar een bezoek is het zeker waard. Het zuidwesten van Madagaskar is droger waardoor dit park een andere vegetatie heeft dan de meeste andere parken op Madagaskar. De biodiversiteit is er groot en het gebied is populair onder vogelaars voor wie de endemische Appert’s greenbul het doel is. Ook verreaux’s sifakas en red-fronted brown lemurs komen hier voor. Met geluk vangt u een glimp op van de Hubbard’s sportive lemur die soms overdag vanuit zijn hol in de boom de omgeving inspecteert. Er zijn een aantal wandelroutes in het park, variërend van 1,5 - 5 km (1 - 2 ½ uur), die u met een gids kunt verkennen. Na het bezoek is het nog een korte rit naar Isalo. De weidse droge graslanden worden hier onderbroken door grillige rotsformaties. Het landschap is droog, echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd. Zo zijn er verschillende lemuren te zien tijdens de wandelingen die u kunt maken met een gids. Morgen gaat u het park verkennen, maar aan het einde van deze dag is het mogelijk (indien de tijd het toelaat en in overleg met de gids) om naar Isalo Window te gaan. Hier geniet u vaak van een prachtige zonsondergang.
Dag 4 Isalo National Park
Samen met een lokale gids brengt u vandaag een bezoek aan het Isalo National Park. In het park volgt u een van de uitgezette wandelroutes. De kortste wandeling duurt circa een uur en de langste circa zes uur. Indien gewenst kunt u vanuit de meeste accommodaties tegen betaling een picknick lunch meenemen. Bezoek de Canyon des Makis, een 150 meter hoge kloof waarbij de kans groot is dat u ringstaartmaki's en sifaka's ziet. U wandelt over rotsblokken, langs palmbomen, riviertjes en een waterval. 's Middags kunt u de Piscine Naturelle bezoeken waar u een duik kunt nemen in dit natuurlijke zwembad. Op de weg ernaartoe kunt u genieten van fraaie uitzichten. In het park is tevens een informatiecentrum over de omgeving en de lokale bevolking. De omgeving van het park wordt bewoond door de Bara stam. Zij gebruiken het park voor het begraven van hun doden. Dit doen zij op speciale plaatsen in een van de vele steile rotswanden op tientallen meters hoogte. Na de wandeling wordt u terug naar de accommodatie waar de rest van de dag vrij te besteden is.
Dag 5 Isalo National Park - Fianarantsoa
De reis wordt vervolgd naar Fianarantsoa. Onderweg brengt u een bezoek aan Anja Reserve. Dit park staat voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Het bijzondere aan Anja Reserve is dat het gesticht is door de lokale bevolking. Alle giften en uitgaven komen daardoor ook direct ten goede aan hen. In het plaatsje Antemoro bezoekt (als u dit wilt) een papierfabriek. Na aankomst in Fianarantsoa wordt u naar uw hotel gebracht waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Fianarantsoa is een van de grotere steden van het land en is gesticht in 1830 als de hoofdstad van de Betsileo stam. De naam betekent ‘plaats van het goede leren’, wat tegenwoordig nog steeds van toepassing is vanwege de aanwezigheid van universiteiten. Het is de mooiste stad van het land en lijkt op een kleine versie van Antananarivo. Ook Fianarantsoa is op heuvels gebouwd en bestaat uit een ‘boven’ en ‘beneden’ stad. Het mooiste deel is de ‘boven’, waarvan een deel inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
Dag 6 Fianarantsoa - Ranomafana National Park
Vandaag maakt u kennis met de Betsileo cultuur in de mooie omgeving van Fianarantsoa. In de ochtend loopt u langs rijstvelden, irrigatie kanalen en verschillende kleine dorpjes. U krijgt een goede indruk van het dagelijks leven van de lokale mensen. Doordat de gids lokaal is, kent hij de meeste mensen en kunt u dus in contact komen met de hartelijke bevolking. In een van de huizen wordt u uitgenodigd voor de traditionele Malagassische lunch. Na de lunch en wandeling reist u in ongeveer twee uur door naar het Ranomafana National Park. Het park is vernoemd naar het nabijgelegen dorp dat op haar beurt vernoemd is naar de heetwaterbronnen. De naam van het dorp betekent namelijk Rano = water en Mafana = heet. Er zijn dan ook verschillende warmwaterbronnen in het park te vinden.
Dag 7 Ranomafana National Park
Trek uw goede wandelschoenen aan voor een bezoek aan het nationale park. Er zijn verschillende wandelroutes die u samen met een gids kunt verkennen. De wandelingen variëren van twee tot zeven uur. De kortste route is deels aangelegd en het meest populair, wat in het hoogseizoen voor drukte kan zorgen. Als er een lemuur wordt gespot, wordt er van de paden afgeweken. Het park is vrij heuvelachtig, dus kiest u voor een langere wandeling, dan is een goede conditie nodig. De flora en fauna in Ranomafana is zeer divers. In de bomen leven verschillende lemuur-soorten waaronder de gouden bamboemaki. Verder zijn er talloze vogelsoorten, reptielen en vlinders te zien. Een waar paradijs voor de natuurliefhebber! In de namiddag kunt u zelf een wandeling maken door het dorpje Ranomafana of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen in het dorp. Dit zwembad is echter ook populair onder de lokale bevolking en kan erg druk zijn.
Dag 8 Ranomafana - Ambositra - Antsirabe
De reis gaat vandaag naar Antsirabe, een rit van ongeveer vijf uur. Onderweg maakt u een stop in Ambositra gelegen in het Zafamaniry gebied. De Zafamaniry-inwoners zijn ware kunstenaars op het gebied van houtbewerking. Bij aankomst in Antsirabe wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rondom de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe worden de meeste etenswaren en producten over het land verspreid.
Dag 9 Antsirabe - Andasibe
Vandaag rijdt u via de RN7 en RN2 naar Andasibe, een lange rit van ongeveer acht uur. De rit gaat door een prachtig heuvelachtig landschap met fraaie uitzichten. Onderweg passeert u verschillende dorpjes en ziet u dat ieder dorp zijn eigen kenmerkende producten verkoopt. Na Antananarivo merkt u dat de RN2 drukker is met vrachtverkeer, dit is namelijk de verbindingsweg tussen de hoofdstad en de havenstad Toamasina. Onderweg kunt u in overleg een korte stop maken bij Peyrieras, een kleine zoo. Een goede gelegenheid om vlinders, kameleons, kikker en reptielen te fotograferen. Dieren die u anders zelden van zo dichtbij kunt spotten. Maar de dieren leven wel in gevangenschap, dus u kunt zelf een afweging maken. Na aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u de komende nachten verblijft. Na zonsondergang maakt u een nachtelijke wandeling. Neem uw zaklamp mee, want daarmee kunt u verschillende dieren spotten die in het donker actief zijn zoals kikkers, kameleons en zelfs maki’s die dan actief zijn. Maar zelfs de geluiden van het tropische regenwoud zorgen al voor een unieke ervaring. 
Dag 10 Andasibe
Met een beetje geluk wordt u wakker van de karakteristieke roep van de indri. Deze maki, die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd, is de grootste van alle makisoorten. Na het ontbijt in de accommodatie is het tijd om het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet, te verkennen. Vanaf de ingang starten twee deels overlappende wandelroutes waarvan de langste 4,5 km is en u ongeveer drie uur in het park blijft. Naast de indri leven er nog 13 makisoorten, kameleons, bladstaartgekko’s, kikkers en veel vogels in het park. Het tropische regenwoud heeft uiteraard een rijke flora waaronder verschillende soorten varens, lianen, palmbomen en orchideeën. De orchideeën bloeien vanaf september tot en met januari. In de namiddag bezoekt u Lemur Island. Op dit kleine eilandje leven verschillende soorten tamme lemuren die u van dichtbij kunt zien en fotograferen. Soorten die u er kan zien zijn de bonte maki, de diadeemsifaka, gouden halfmaki, bruine maki en de ringstaartmaki. 
Dag 11 Andasibe - Antananarivo - Saint Denis
U verlaat Andasibe en reist terug naar de luchthaven van Antananarivo waar u afscheid neemt van uw chauffeur. U checkt in voor de regionale vlucht naar Saint Denis op Réunion. Het eiland is ontstaan uit vulkanisch activiteit, waarvan de sporen overal op het eiland terug te vinden zijn. De vulkanen hebben tevens gezorgd voor het spectaculaire ruige landschap waar u de komende dagen doorheen zult rijden. Na aankomst op Roland Garros airport (vlakbij Saint Denis) en de benodigde grensformaliteiten, volgt er een meet & greet en haalt u de huurauto op, waarna de reis over dit eiland start. U rijdt naar de hoofdstad waar u de komende nacht verblijft. De stad, gesticht in 1668, is een leuke stad om een rondreis door Réunion te beginnen. Met een inwonersaantal van ongeveer 150.000 is Saint Denis de grootste stad van het eiland. De stad beschikt nog over vele koloniale gebouwen, oude pakhuizen en kerken, maar u vindt er ook leuke winkels langs de Rue Maréchal Leclerc, restaurants en bars. Maak een mooie wandeling langs le Barachois, de promenade van de stad of bezoek La Montagne voor een mooi uitzicht.
Dag 12 Saint Denis - Cirque de Salazie
Vandaag rijdt u via een prachtige route met watervallen en steile rotswanden naar Cirque de Salazie. Deze cirque is het grootste en groenste natuurlijke amfitheater van het eiland. Cirque de Salazie heeft groene heuvels, diepe dalen en meer dan 100 watervallen, kortom er is genoeg te ontdekken. De bekendste waterval van het eiland, de Voile de la Mariée, vindt u in deze cirque. Uiteraard kunt u ook in deze cirque uitstekend wandelen, maar een bezoek aan het charmante stadje Hell-Bourg is ook de moeite waard. Het stadje wordt geprezen om zijn charme en heeft een award ontvangen voor het mooiste Franse dorp. In het stadje kunt u een wandeling maken, waarbij u versteld zult staan van de Creoolse architectuur en kleurrijke tuintjes van de woonhuizen. U vindt er een aantal souvenirwinkeltjes en een paar restaurants, waar de Creoolse gerechten op zijn best zijn.
Dag 13 Cirque de Salazie - Saint Pierre
U kunt vandaag de lavaroute ofwel ‘Route des Laves’ gaan verkennen, deze loopt langs de zuidoostkust van Réunion. Bezoek de aan de kust gelegen watervallen ‘Cascade Jacqueline’ en ‘Anse des Cascades’ of neem de afslag landinwaarts naar ‘Cascade de Grand Galet’ waar nog een prachtige waterval is gelegen. Door de jaren heen heeft de vulkaan, Piton de la Fournaise, een prachtige rotskust gecreëerd met zwarte velden van oude lavastromingen. Deze kunt u op deze route van dichtbij bewonderen. Hier vind ook de actieve excursie ‘Lava Tunnel Hiken’ plaats. Tijdens deze excursie gaat u zich door tunnels van de oude lavastromingen heen bewegen. Een interessante stop kunt u maken bij het dorpje net vóór Saint-Rose, hier staat de bekendste kerk van het eiland; Notre Dame des Laves. Deze kerk werd op miraculeuze wijze gespaard tijdens een uitbarsting van de vulkaan in 1977. Begin bij een zonnige dag de dag vroeg, later op de dag hangt er namelijk wat meer bewolking rond de vulkaan.
Dag 14 Saint Pierre
Wat u zeker niet mag missen is de vulkaan ‘Piton de la Fournaise’ (2631 meter). Deze vulkaan is een van de meeste actieve op aarde. Bezoek het informatiecentrum van de vulkaan bij Bourg-Murat genaamd 'Maison du Volcan'. U krijgt hier meer informatie over het ontstaan en de activiteiten van de vulkaan. Het is mogelijk om met de auto te rijden naar Pas de Bellecombe (2311m). Onderweg kunt u stoppen bij prachtige uitzichtpunten (o.a. bij Nez de Boeuf) en nog genieten van het maanlandschap in Plaine des Sables. Vanuit Pas de Bellecombe is de Tolonier krater te voet te bereiken. Uiteraard zijn hier ook dag trekkingen te maken. Wij raden een van onderstaande wandelroutes aan.
 
Aanbevolen dag trekkingen bij Piton de la Fournaise:
 • Pas de Bellecombe - Nez Coupé de Sainte-Rose v.v. (9.8km/4,5 uur) | Matig
 • Pas de Bellecombe - Colomieu Crater v.v. (11.6km/5uur) | Moeilijk
Noot: deze routes worden afgesloten bij vulkanische activiteit.
Dag 15 Saint Pierre - Cirque de Cilaos
Vandaag rijdt u landinwaarts door een prachtig berggebied en volgt er een mooie route met honderden haarspeldbochten. Let daarom goed op, toeter bij de bochten en bereid u voor op schitterende vergezichten. Onderweg kunt u verschillende stops maken om dit prachtige landschap eens goed onder de loep te nemen. Cirque de Cilaos is een van de drie natuurlijke amfitheaters van het eiland. De naam Cilaos komt uit het Malagassy en betekent zoveel als "de plek die je nooit verlaat". Van de drie cirques is Cilaos de meest zuidelijk gelegen en ook de droogste. Het gebied wordt omsloten door de twee hoogste bergen van het eiland, namelijk de Grand Benard (2896 m) en de Piton des Neiges (3069 m). Bij aankomst in het dorp Cilaos zult u zich in de Alpen wanen. Door de ligging op 1200 meter kan het hier 's avonds wel wat afkoelen.
Dag 16 Cirque de Cilaos
Ontdek vandaag meer van deze schitterende omgeving waarin Cilaos is gesitueerd. Onderneem een van de prachtige wandelingen die u hier kunt maken. Voor een mooi uitzicht over de cirque bevelen wij een van onderstaande routes aan. De echte waaghalzen kunnen in deze omgeving uitstekend een canyoning tocht ondernemen. Cilaos zelf is een klein stadje dat u gemakkelijk op loopafstand kunt gaan verkennen. Hier vindt u onder andere diverse winkeltjes, een leuk parkje en kunt u lekker eten in de vele eettentjes. Wilt u deze dag nog niet veel ondernemen maar wel wat zien dan kunt u naar het uitkijkpunt ‘Roche Merveilleuse’ toe rijden voor een panoramisch uitzicht over de cirque.
 
Aanbevolen dag trekkingen in Cirque de Cilaos:
 • Cilaos - Marla v.v. (11.5km/6uur) | Moeilijk
 • Cilaos - Cap Bouteille v.v. (7.8km/5uur) | Moeilijk
 • Bras - Rouge Waterfall v.v. (11.3km/4,5uur) | Matig
Noot: overnachting in een hut en een gegidste trekking is mogelijk op aanvraag.
Dag 17 Cirque de Cilaos - Saint Gilles les Bains
Vandaag komt u aan in het zuidwesten van Réunion in de omgeving van Saint Gilles. Een dag ter vrije besteding. Dit gebied staat bekend om de beste stranden van het eiland. Bezoek bijvoorbeeld de mooie stranden van Boucan Canot, St Gilles les Bains of L’Ermitage. Voor deze kust ligt een strook aan koraalriffen waar perfect gesnorkeld en gedoken kan worden. Vanuit de plaatsen Saint Gilles, Saint Leu en La Possession kunt u dit gebied gemakkelijk verkennen. Rijd een paar kilometer landinwaarts en bezoek het prachtige uitkijkpunt ‘Point de Vue Cap Noir’ of maak een 2 uur durende wandeling gelegen aan dit punt. Verder is een bezoek aan uitkijkpunt ‘Piton Maïdo’ zeker de moeite waard. Vanaf een hoogte van 2190 meter heeft u een birds eye view op de Cirque de Mafate. De cirque is verder alleen te voet of per helikopter te bereiken. Deze helikoptervlucht is een populaire excursie op Réunion dat eenvoudig ter plaatsen te reserveren is. Er zijn verschillende vliegroutes mogelijk over het eiland.
Dag 18 Saint Gilles les Bains
Een dag ter vrije besteding. Naast dat u kunt ontspannen aan een van de mooie stranden aan de zuidwestkust zijn er nog tal van activiteiten te ondernemen. Wilt u lekker actief bezig zijn? Maak dan een van onderstaande dag trekkingen bij Cirque de Mafate. U kunt ook een bezoek brengen aan Étang-Salé-les-Bains waar u aan een unieke zwarte lavastrand kunt liggen. Voor een adrenaline kick raden wij het paragliden aan. Dit is gemakkelijk ter plaatsen te reserveren en geeft u een fantastisch uitzicht over de groene heuvels en blauwe zee van dit deel van Réunion. 
 
Aanbevolen dag trekkingen in Cirque de Mafate:
 • Maïdo - Grand Bénare (15.4km/6uur) | Moeilijk
 • Maïdo - Roche Plate (10km/5,5uur) | Matig
Noot: overnachting in een hut en een gegidste trekking is mogelijk op aanvraag. 
Dag 19 Saint Gilles Les Bains - Saint Denis - Mauritius
U heeft een laatste dag op Réunion. Op tijd rijdt u terug naar de luchthaven van Saint Denis, waar u de huurauto inlevert en aan boord gaat van de regionale vlucht naar Mauritius. Na aankomst op Mauritius wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar de accommodatie aan het strand. Het tropische eiland Mauritius ligt in de Indische Oceaan, ongeveer 900 kilometer ten oosten van Madagaskar. De voormalige Britse kolonie staat vooral bekend als strandbestemming en heeft dan ook prachtige stranden en rondom een azuurblauwe zee.
Dag 20 Mauritius
De komende dagen zijn ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij de accommodatie of het eiland gaan verkennen. Ter plaatse kunt u excursies boeken, een auto huren of gebruik maken van een taxi of het openbaar vervoer. Bekende stranden op Mauritius zijn Blue Bay en Belle Mare aan de oostkust. In het noorden liggen de stranden van Trou aux Biches, Grand Baie en Mont Choisy. De mooiste stranden aan de westkust zijn Flic en Flac, Tamarin en Le Morne.
Dag 21 Mauritius
Wilt u tijdens uw verblijf aan het strand meer van het eiland zien? Er zijn verschillende excursies die u ter plaatse via onze lokale vertegenwoordiging kunt reserveren. Zo bepaalt u zelf op welke dag u deelneemt aan een activiteit. U kunt excursies maken op indeling met andere reizigers of op privé basis. Breng een bezoek aan de bezienswaardigheden in het zuidwesten van Mauritius. Bijvoorbeeld de hoofdstad Port Louis, het vogelpark Ile aux Aigrettes, de Pamplemousses botanische tuinen, het Black River Gorges National Park of de Chamarel Coloured Earths. De gekleurde duinen van Chamarel bestaan uit zeven kleuren aarde en zijn uniek in de wereld. 
Dag 22 Mauritius
Mauritius is uitermate geschikt om te gaan duiken en snorkelen. In de wateren rondom het eiland zit een grote variatie aan flora en fauna. Tijdens een duik ziet u allerlei gekleurde vissen en prachtig gekleurde koraalriffen. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een duikbrevet, dan kunt u wellicht overwegen om deze op Mauritius te behalen. De beste duikplekken voor koraalriffen zijn bij Le Morne, Flic- en Flac en Troux-Aux-Biches. Er zijn ook andere unieke manieren om de onderwaterwereld te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een plaats reserveren op de Blue Safari onderzeeër of op Le Nessee, een semi-onderzeeër, waarmee u een prachtige tocht kunt maken. 
Dag 23 Mauritius - (vliegreis op eigen gelegenheid)
En dan zakt de zon langzaam onder aan de horizon. U heeft nog een laatste vrije dag om te genieten van het prachtige Mauritius. In de loop van de dag verzorgen we de transfer naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 

Noot: De kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Doorgaans dient u de kamer voor de middag te verlaten. Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken kunnen we, indien gewenst, een dagkamer voor u reserveren. De meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Tulear - Antananarivo
 • regionale vliegreizen Antananarivo - Réunion & Réunion - Mauritius
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entree- en gidsgelden voor de Nationale Parken: Zombitse, Isalo, Ranomafana en Andasibe
 • entree- en gidsgelden Ambatolampy, Anja reserve, Antsokay, Lemurs' Island, WOIMMA Reserve
 • halve dagwandeling Fianarantsoa en omgeving inclusief lunch
 • meet & greet op de luchthaven met onze lokale vertegenwoordiging op Réunion
 • Categorie B, bijvoorbeeld een Renault Clio (of vergelijkbaar) incl. verzekeringen op Réunion
 • privétransfers op Mauritius
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • bijkomende kosten autohuur zoals benzine en eventuele extra bestuurder
 • local city tax Réunion (ca. € 8 - 12 pp)
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Relais des Plateaux - Antananarivo
incl. ontbijt
Dit hotel ligt op 10 minuten van het vliegveld, waardoor het perfect gelegen is om hier uw reis te beginnen of te eindigen. Het hotel bestaat uit verschillende nette maar eenvoudige kamers die verdeeld zijn over verschillende gebouwen. Het hotel heeft kamers die geschikt zijn voor families, maar ook tweepersoonskamers en luxe kamers zijn hier te vinden. De kamers beschikken allemaal over een ruime kamer en een badkamer met douche, dubbele wastafel en een apart toilet. Om heerlijk te ontspannen tijdens uw verblijf brengt u een bezoekje aan het zwembad, waar het water het hele jaar door zo’n 27°C graden is. Relais des Plateaux beschikt over een modern restaurant waar u voor een fijne prijs kunt dineren.

Bakuba Hotel - Tulear
incl. ontbijt en diner
Dit prachtige hotel ligt op 14 kilometer van Tuléar. Dat het relatief dichtbij de stad gelegen is, is niet te merken door de rust en de kalmte die er in dit gebied heerst. Het hotel is gelegen tussen de duinen en de zee, waardoor u hier echt het gevoel heeft dat u één bent met de natuur. Het is een bijzonder hotel vanwege de natuurlijke en gerecyclede materialen die gebruikt zijn. Zo zijn er veel invloeden van het vaste land van Afrika te zien in het design van het hotel. Er zijn verschillende activiteiten te ondernemen tijdens uw verblijf in het Bakuba Boutique Hotel, waarvan zwemmen in het mooie zwembad er één is. Daarnaast worden er ook massages aangeboden waardoor een ontspannen verblijf gegarandeerd is. In het restaurant zijn uitstekende gerechten te verkrijgen, met name de zebu steak is een aanrader!

Isalo Ranch - Isalo National Park
incl. ontbijt en diner
Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.

Ecole hôtelière La Rizière - Fianarantsoa
incl. ontbijt en diner
Dit leuke hotel heeft een bijzonder concept in Madagaskar, alleen daarom raden we hier al een verblijf aan. Het hotel fungeert als hotelschool in Madagaskar, dus de staff waardoor u bediend wordt tijdens uw verblijf is in training. Er worden 10 kamers aangeboden waaronder standaardkamers en familiesuites. De badkamers zijn zeer modern en hebben zelfs een apart toilet. Alle kamers zijn erg schoon en ogen erg fris, waardoor het hier prettig verblijven is. Tijdens uw verblijf mag het diner in het restaurant niet ontbreken, want het eten wat hier geserveerd wordt is heerlijk, probeer vooral de chocolade mouse! Dit hotel is niet alleen een aanrader vanwege de fijne kamers en het heerlijke eten, ook de omgeving is schitterend. U heeft namelijk vanuit het restaurant bij helder weer prachtig uitzicht over de stad. Ook het oude gedeelte van de stad ligt op loopafstand.

Chez Gaspard
incl. ontbijt
Chez Gaspard is een eenvoudige accommodatie midden in het dorp Ranomafana. De bungalows zijn gelegen in een mooi aangelegde tuin, welke veel vogels aantrekt. Uw  bungalow beschikt over tweepersoonsbed met klamboe en een simpele badkamer met warm water. Vanuit Chez Gaspard bent u zo in het dorp en bij de nabijgelegen warmwaterbronnen, maar het is vooral een goede verblijfplaats voor reizigers die het Ranomafana National Park willen bezoeken. Chez Gaspard beschikt over een eigen restaurant waar u ’s avonds terecht kan voor het diner. Het ontbijt is inbegrepen tijdens het verblijf, maar simpel. 

Couleur Café Hotel - Antsirabe
incl. ontbijt en diner
In het hart van het dorp Antsirabe ligt Couleur Cafe. Dit knusse hotel bestaat uit 15 bungalows, waarvan één familiebungalow. In het hoofdgebouw komt u na een lange dag tot rust in de lounge of geniet u van smakelijke gerechten die geserveerd worden in het restaurant. De bungalows liggen in een prachtige tuin, waar het in de zomer goed vertoeven is. De met zorg ingerichte kamers van het Couleur Cafe zijn in koloniale stijl en beschikken over een en-suite badkamer. Iedere bungalow is uitgerust met een open haard, waar u in de avonduren heerlijk kunt bijkomen. Het Couleur Cafe beschikt over een winkeltje waar u souvenirs kunt kopen.

Andasibe Hotel - Andasibe
incl. ontbijt en diner
Samen met de Vakona Forest Lodge is dit de beste keuze voor een overnachting in Andasibe. Dit mooie hotel bestaat uit ruime kamers die van alle gemakken zijn voorzien. De kamers zijn verspreid over verschillende bungalows die gelegen zijn in de tropische tuin. De lichte kamers hebben een zithoekje en een comfortabele badkamer. Naast de standaardkamers beschikt dit hotel ook over een zeer ruime familiekamer en kamers die luxer zijn dan de standaardkamers. Het hotel beschikt over een prima restaurant waar ’s avonds het diner voor u klaar zal staan. Daarnaast is er ook een bar waar ’s avonds een drankje gedronken kan worden. Niet alleen het hotel zelf zorgt ervoor dat het een goede plek is om te overnachten, ook de ligging is perfect. Het ligt 10 minuten rijden van de parkgate van het nationale park.

Hotel Juliette Dodu - Saint Denis
incl. ontbijt
In het centrum van het gezellige stadje Saint Denis ligt dit 3* hotel. Het hotel is een historisch monument want hier is de bekende Franse heldin Juliette Dodu geboren. Het hotel heeft veel charme en biedt de reiziger een comfortabel verblijf. De inrichting heeft voornamelijk een klassieke stijl. Er zijn 43 kamers, verdeeld over vier verdiepingen, met een ensuite badkamer. De faciliteiten bestaan verder uit een bar, bibliotheek, klein zwembad en jacuzzi. In het restaurant kunt u terecht voor lekkere Creoolse gerechten.

Hotel le Relais des Cimes - Cirque de Salazie
incl. ontbijt
Hotel le Relais des Cimes is een gezellig 2* hotel in het plaatsje Hell-Bourg. De kamers van het hotel zijn voor een 2* hotel prima. De 29 kamers zijn verdeeld over het hoofdgebouw en het landhuis. Het merendeel van de kamers biedt uitzicht op de omliggende bergen. Dit is dan ook het uitgangspunt voor het maken van schitterende wandelingen door de ongerepte natuur van Réunion. Bij het hotel krijgt u meer informatie over de verscheidene wandelroutes. Avontuurlijke reizigers kunnen in deze omgeving ook gaan klimmen of canyoningen. U kunt ook een bezoek brengen aan het stadje of een van de thermische baden in de omgeving. In het restaurant kunt u ’s avonds terecht voor een uitstekende maaltijd.

Hotel Le Battant des Lames - Saint Pierre
incl. ontbijt
In het centrum van Saint Pierre, aan het strand gelegen vindt u het Le Battant des Lames. Dit hotel is een heerlijke plek om even tot rust te komen, maar ook om het stadje Saint Pierre te ontdekken. Vanuit het balkon van uw kamer heeft u een mooi uitzicht over het strand en de zee. Het hotel biedt vele faciliteiten om tot rust te komen. Neem bijvoorbeeld een frisse duik in het zwembad, of boek een behandeling bij de aanwezige spa. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, geniet bijvoorbeeld van een lekker drankje bij de bar en een heerlijk visgerecht tijdens het diner.

Hotel le Vieux Cep - Cirque de Cilaos
Dit eenvoudige maar comfortabele hotel ligt op vijf minuten lopen van het centrum van Cilaos. Hier vindt u onder andere diverse winkeltjes. Natuurlijk is het hotel het uitgangspunt om Cirque de Cilaos te verkennen. Het hotel beschikt over 45 kamers verdeeld over standard en superior kamers. In de tuin ligt het verwarmde zwembad en ook een spa. Het hotel staat verder bekend om haar goede keuken. Bij Cilaos kunt u uitstekend wandelen maar ook kanoën, canyoning en mountainbiken behoren tot de mogelijkheden.

Le Saint Alexis Hotel & Spa - Saint Gilles les Bains
incl. ontbijt
Le St. Alexis ligt vlakbij de bekende badplaats St. Gilles les Bains aan Boucan Canot beach. De luchthaven ligt op ongeveer 45 minuten rijden. Dit is een mooie en rustige plek om aan het strand te verblijven. Het hotel heeft zestig kamers verdeeld in verschillende categorieën waaronder superior- en luxury rooms en suites. Het hotel ligt te midden van een tropische tuin en biedt een schitterend uitzicht over de Indische Oceaan. Geniet van het strand of ontspan bij een van de twee zwembaden. Totale ontspanning vindt u in The Saint Alexis' Spa, sauna en hamman. Dineren kan in het panoramisch restaurant waar grill- en Creoolse gerechten de specialiteiten zijn.

The Bay - westkust
incl. ontbijt
Dit hotel is alles waar PANGEA Travel voor staat, het leveren van maatwerk, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Vertel gerust uw wensen en voorkeuren tijdens uw verblijf, zodat het u aan niets ontbreekt. De managers (een Mauritiaans/Belgisch koppel) hebben goede contacten voor het maken van excursies en uitstapjes in de omgeving. Wat dacht u van diepzee vissen, een paardrijdtocht bij Chamarel of een yogales op het strand? Geen grote excursie bureaus, maar begeleiding door eerlijke en lokale mensen. Het hotel is kleinschalig en heeft slechts 16 kamers waarvan 2 seaview suites en 3 superior seaview rooms. De overige kamers zijn standard rooms met garden view (geen terras of balkon). Alle kamers hebben een frisse lichte uitstraling en inrichting. De badkamers beschikken over wastafel, toilet en inloopdouche. Het fraaie, open beachfront restaurant is tevens geopend voor het lokale publiek. Hierdoor liggen de prijzen op een normaal prijsniveau. De uitstekende chefkok geeft de gasten iedere dag weer een culinaire ervaring. Ontspannen kan op een van de ligbedden op het strand, in de zitzakken op het terras of gewoon bij het zwembad. Dit hotel is met name geschikt voor reizigers die houden van kleinschaligheid en ontspanning, maar ook naar Mauritius komen om het eiland te ontdekken.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »