Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Madagaskar

Veelgestelde vragen Madagaskar

Hoe zit het met de geldzaken op Madagaskar?

De munteenheid in Madagaskar is de Ariary. Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Wij adviseren u op reis te gaan met contanten in Euro's. Bij aankomst op de luchthaven kunt u wisselen naar de lokale valuta. Dit is tevens mogelijk bij de meeste hotels en banken. Bij het wisselen van grotere bedragen dient u er rekening te houden dat u een flinke stapel geld ontvangt. Zorg er voor dat u dit op meerdere plekken kunt bewaren.

  • Pinpas: met een Nederlandse pinpas kunt u in Madagaskar niet terecht.
  • Creditcards: bij de banken in de grote steden op Madagaskar kunt u wel geld met een Visa Card of Master Card(met pincode) opnemen. Zie voor meer details de websites: eurocardvisa & BNI.
  • Met een Visa Card kunt u in de meeste banken terecht, een Master Card wordt bij banken in de grotere steden geaccepteerd. In sommige , met name luxure, accommodaties is het mogelijk om de betalen met een Visa Card. Hiervoor geldt wel een toeslag van een paar procent.
  • Belangrijk: bij het verlaten van Madagaskar kan worden gecontroleerd of men van de besteding van het gewisselde geld bewijzen kan overleggen, het is dus raadzaam om bonnetjes te bewaren. Gelukkig komen controles nog weinig voor.
  • Wisselkoers: de waarde van 10.000 Ariary was in juni 2019 ongeveer € 2.49.


terug naar veelgestelde vragen Madagaskar