Menu

Madagaskar

Reiservaringen Madagaskar

Madagaskar

We hebben genoten van onze reis naar Madagaskar

24/10/2019 - Jan en Mieke Kooijman

Het was een bijzondere ervaring om een vrij onbekend en arm land te bezoeken. We hadden wel enig idee, maar het was veel groter, kaler en ook frisser dan gedacht. Dat kan mogelijk aan het seizoen hebben gelegen. Veel RN-wegen waren heel slecht en snelheid maken is dan onmogelijk. Hiermee echter niets ten nadele van het land en de mensen.

De algemene indruk is positief, de mensen zijn meestal vriendelijk en vrolijk. In het zuiden is het gedrag wat agressiever, zo van “money first before picture”. Er wordt heel veel gebedeld, door iedereen, kinderen vragen meteen om “bonbon, cadeau of argent”.

Een reis als deze wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald hoe goed je met de gids/chauffeur overweg kan, of hij alleen de reis uitvoert of ook mee wil denken met ons en onze wensen. Wij vonden onze gids Valantin Andriantoy heel prettig, hij leefde zich goed in onze wensen in, sprak goed Engels. De wijze waarop Valentin reed over wegen en om gaten, met allerlei soorten verkeer verdient alle lof. De auto was schoon en werd goed onderhouden. De 4WD reed prima en afgezien van een lekke band traden er geen problemen op. Deze heeft hij gerepareerd terwijl wij in het regenwoud liepen.

Valentin vroeg of wij nog speciale wensen hadden. Mijn man wilde heel graag foto’s maken en cd’s kopen van originele valiha muziek. Daar heeft Valentin uitgebreid naar geïnformeerd en uiteindelijk een muzikant gevonden in Ambrositra die cd’s te koop had tijdens een leuke lunch met zang en dans.
De restaurants waar we lunchten hadden allemaal een gevarieerde kaart, waren schoon en netjes. De zebu’s zijn ook bijzonder, ze smaken voortreffelijk, maar doen het ook mooi op de foto. Later, zei hij dan, in het zuiden komen de grote kuddes langs die op weg zijn naar Antananarivo voor de slacht, dan kan je pas foto’s maken. Dat klopte ook. Hij gaf veel bijzonderheden over plaatsen waar we langs kwamen en heengingen.

De nationale parken bezochten we met lokale gidsen. Deze zijn behulpzaam, leggen veel uit over de dieren die je ziet, maar vaak hebben ze nog een spoorzoeker en/of een trainee bij zich. Dat is iets minder, want soms spreken die nauwelijks Engels of zijn van verlegenheid onverstaanbaar.
Het beroep van gids is sterk in opkomst en ook in alle talen. Begrijpelijk want toerisme is een belangrijke bron van inkomsten.

In alle nationale parken zijn looppaden aangelegd, zodat je goed de gidsen kan volgen. Klimmen en klauteren hoort erbij, zeker als je die paden verlaat om de dieren beter te spotten en (betere) foto’s te maken.

In Ranomafana was het wel heel druk tijdens zo’n tocht in het regenwoud en sta je met 20 tot 30 man naar die ene lemur te kijken en probeer je foto’s te maken. Zoveel mensen maken de dieren onrustig, dus die verdwijnen. Gevolg: de massa dendert dwars door het bos, achter de spoorzoekers aan die de nieuwe locatie per telefoon doorgeven. We hebben veel prachtige lemuren, sifaka's, indri’s en reptielen gezien en op de foto gezet.

De accommodaties waren allemaal voldoende, de meesten hadden iets van elektrische bijverwarming want de meeste kamers, ten noorden van Ihosy, waren best wel koud. De temperaturen bleven onder onze verwachtingen.

In het hotel in Fianarantsoa, Ecole hôtelière La Rizière, waar wij de enige gasten waren, viel de waterdruk weg en haperde ook de elektriciteit. We kregen een paar emmers warm en koud water om ons te wassen en voor het toilet. En aan tafel bediend worden door zeker 5 aanstaande obers, onverstaanbaar fluisterend van verlegenheid, maak je ook niet vaak mee en het eten was van goede kwaliteit.

Het bezoek aan de oude (boven)stad van Fianarantsoa was interessant, ook de wandeling in de omgeving  zeer de moeite waard. Tijdens de maaltijd bij mensen thuis kregen we pas een goed idee hoe klein behuisd ze nu eigenlijk wonen en leven. De route terug liep door de rijstvelden, een paar dorpelingen liepen met een plank mee zodat we droog over bredere sloten kwamen en hun dijkjes niet per ongeluk vertrapten.
Op weg naar Isalo. Nu reden we warmere, drogere gebieden in. Onderweg zagen we inderdaad de grote kuddes zebu’s, die in ongeveer 5 weken naar Antananarivo lopen. Enorme uitgestrekte geelbruine vlakten, vaak was het gras al afgebrand in afwachting van de regen in oktober.

Satrana Lodge met tenthuizen in safaristijl, is een mooi verzorgd park, met ’s morgens en ’s avonds van 6 tot 10.00 uur elektriciteit. Wel krap voor het opladen van accu’s. Beter is dit vooraf in het programma te melden.

Twee lange wandelingen in het Isalo national Park, de ene dag werd vooral  het landschap bekeken, de steenformaties en tombes van de Bara, hoog in de rotsen. Het was heet, 34° C. uiteindelijk en midden op de dag een hele opgave, met erg weinig schaduw. De volgende dag een wandeling door de Canyon des Makis, een mooie tocht in de koelte langs het water en goed te doen. Klimmen en klauteren langs de steile natte wanden van het canyon.

Tulear, onderweg het Zombitse park bezocht en het Antsokay Arboretum. Hotel Bakuba was heel apart, grappig ook, maar niet overal even praktisch. Het water van het douchen stond de andere ochtend nog tussen de grote kiezelstenen van de badkamervloer. Een ontbijt om 7 uur bleek onmogelijk, om kwart over 7 lieten we personeel binnen om ons ontbijt klaar te komen maken. Vertrokken daardoor later dan gepland.
 
Omdat gids/chauffeur Valentin de auto weer terug moest rijden naar Antananarivo bracht hij ons ook van Tulear naar Ifaty voor de laatste paar dagen strand. Dit was zo geregeld door de lokale agent.

In hotel La Mira de Madio Rano hadden we een leuk huisje in een prachtige tuin en goed eten maar verder was er weinig te beleven. Wat boottochtjes naar het rif of walvissen spotten, maar de walvissen waren er nu niet meer. Een wandeling bij laag water over het strand naar een levendig vissersdorpje iets noordelijk van het hotel is zeker de moeite waard. Er is daar ook een scheepswerfje voor pirogues, de vangst wordt aan wal gebracht, uitgezocht, vaak verkocht, het hele gezin helpt daarbij mee. Ook wordt veel zeewier “geoogst” en gedroogd.

De vlucht van Tulear naar Antananarivo werd vervroegd van 18.00 u naar 14.50 uur. We werden ruim op tijd gewaarschuwd en opgehaald.

Achteraf  waren we blij dat we vaak 3 nachten op een plaats verbleven in plaats van maar 2 zoals in de oorspronkelijke programmaonderdelen. Dat zou voor ons een te inspannende reis zijn geworden, terwijl het nu goed te doen was. Ook Valentin zei dat dit beter te doen is voor hem, want ga maar eens uren rijden op de wegen daar, zijn het geen gaten in de weg, dan wel weigerachtige zebu’s, met zakken houtskool afgeladen fietsers of tegenliggers die niet uitkijken, tuktuks en wandelaars.

Wel werden problemen als opstoppingen in of bij dorpen en steden vriendelijk opgelost, zonder getoeter of geschreeuw. Ook bijzonder om te zien.

Minpunt: het fietsen in Antsirabe viel ons (60+ en geen offroad ervaring) tegen. Een tocht in de landelijke omgeving van de stad. Goede fietsen en 3 uur lang grotendeels off road. We hebben wel heel duidelijk gezegd dat wij nog nooit op dit soort fietsen hadden gereden. Dan is het toch jammer dat ze vergeten te zeggen dat je je broek moet oprollen ivm de open kettingkast. Gaven ze later ook toe. Op een mountainbike rijden is toch anders. Het op- en afstappen en een heel ander versnellingssysteem. Een derailleur mag best even goed uitgelegd worden. We reden wel een aparte, zeer stoffige tocht. Zeg maar rood stof met tegenliggers, veel voetgangers en ander verkeer. Misschien toch wat minder simpel voorstellen in uw programma en voor ouderen zonder offroad ervaring afraden.

We kunnen terugkijken op een mooie reis, zeker nu foto’s en filmpjes verwerkt zijn in onze MP4 presentatie.
 

 - foto: klantreactie  - foto: klantreactie
lees meer
Madagaskar
Mauritius
huwelijksreis

Honeymoon Madagaskar en Mauritius: een hele goede keuze

26/07/2019 - Titian & Marloes

Voor onze honeymoon zijn wij begin juni afgereisd naar Madagaskar en Mauritius. Een hele goede keuze. We hebben werkelijk onze ogen uitgekeken in Madagaskar en genoten van de uitgestrekte natuur, de diversiteit, haar gastvrije inwoners en de prachtige dieren. Alles was uitermate goed geregeld door PANGEA Travel en we hadden een hele ervaren, aardige en enthousiaste gids Valentin die ons vergezelde tijdens de rondreis (Ifaty naar Andasibe). De afwisseling van reisdagen en activiteiten was goed te doen, we hebben veel gezien en prachtige wandelingen gemaakt. Hoewel het fijn was om in Ifaty te beginnen met een paar dagen rust en strand. De hoogtepunten van onze reis waren Isalo, Fianarantsoa, Tsaranoro Valley, Andasibe en natuurlijk de vele lemurs en kameleons in het wild. De accommodaties waren schoon en voldeden aan onze verwachting. Aansluitend zijn we nog een week naar Mauritius geweest. Het doel van ons verblijf op Mauritius was om uit te rusten. Dit is goed gelukt. Het was een prachtig resort waar we heerlijk hebben kunnen relaxen en het eten was fantastisch. Samengevat, we hebben een heerlijke honeymoon gehad. We zijn zeer tevreden over PANGEA Travel (in het bijzonder en met speciale dank aan Martijn Visscher) en Madagaskar was duidelijk onze favoriet en zeer de moeite waard!"

Klantreactie huwelijksreis Madagaskar Klantreactie huwelijksreis Madagaskar
lees meer
Madagaskar

Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA.

10/07/2018 - Karin en Gerry Jansen
Dit was onze 2e reiservaring met PANGEA. Keep up the good work! Overall zeer tevreden.

De match met onze gids/chauffeur had niet beter kunnen verlopen. Valentin was TOP! Ontzettend vriendelijke, nette, betrokken bescheiden enfin super fijn om met hem al die dagen te zijn. Want het waren soms behoorlijke afstanden 8 uur in de auto! Maar het uitzicht verveelde nooit. Madagaskar heeft ons super verrast. Prachtig. Over Mauritius helemaal geen klachten.

Speciale dank aan Martijn Visscher
Groeten Karin en Gerry Jansen

lees meer
Madagaskar
combinatiereis

De chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan

30/09/2017 - Elise & Martin

Onze verwachtingen zijn meer dan overtroffen!

De reis was buitengewoon en voelde door de combi van Madagaskar en Mauritius als twee vakanties in één. Alles is soepel verlopen, exact volgens het reisschema. Vluchten waren op tijd, alle accommodaties voldeden aan de (in het geval van Madagaskar: bescheiden) verwachtingen, de chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan.

Het contact verliep snel, spoedig en soepel. In geval van afwezigheid van Martijn nam een collega het keurig over

Onze verwachtingen zijn meer dan overtroffen. Madagaskar is een wonderschoon land met fantastische nationale parken, schitterende natuur, vriendelijke mensen en nette accommodaties. Het hotel op Mauritius was die schaarse combinatie van 'top notch' bediening in een ontspannen sfeer. Niets was teveel, het eten subliem en de kleinschaligheid zorgde voor een persoonlijke benadering. Seapoint Boutique Hotel is een aanrader!

In Madagaskar konden wij mentaal helemaal tot rust komen, maar het programma was voldoende gevuld, dat wij het fijn vonden dat we daarna in Mauritius ook fysiek konden ontspannen. De enige wijziging die wij zouden aanbrengen is de rit van Antsirabe naar Andasibe over twee dagen te splitsen. In de omgeving van Antsirabe is voldoende te doen voor een goed gevuld ochtendprogramma. Dan 4-5 uur rijden richting Antananarivo. Vervolgens in (de buurt van) de stad verblijven, de volgende dag doorgaan naar Andasibe (en daar ofwel van het zwembad genieten of het andere nationale park alvast bezoeken).

Reizen naar Madagaskar is overigens niet "schuldvrij": de armoede is schokkend en daar moet je tegen kunnen. Wij hebben her en der wel wat traantjes gelaten, vooral voor sommige kinderen (die standaard de auto omsingelen als je ergens gaat stilstaan). Wij waarderen het advies bedelen niet te belonen. Ons standpunt is echter dat wij in verhouding zo rijk zijn, dat wij een steentje wilden bijdragen. Geld en snoep doet dat niet, maar basisvoorzieningen als zeep en pennen -ons inziens- wel. Dat hebben we dus flink uitgedeeld.

Elise & Martin

klantreactie madagaskar

 

lees meer
Madagaskar
huwelijksreis

je hebt goed ingeschat wat bij ons past.

16/09/2016 - Evelien en Jochem

We zitten rustig koffie te drinken op Charles de Gaule. Geen stress om de overstap te halen, omdat de vlucht uit Madagascar was vertraagd. Goede keuze geweest dus. :)

Wat was het geweldig! Er zijn niet voldoende superlatieven om reizen door Madagascar te beschrijven. Wat een ervaring en wat een prachtig land. Een absolute aanrader. Ook zijn we flink verrast met mooie bloemen op bed in de vorm van een hart, gelukswensen en zelfs een aluminium hartje als cadeau. Och, en ze wensten ons ook allemaal zeven zonen en zeven dochters, naar goed Malagassisch gebruik wanneer een koppel trouwt.

Hartelijk dank, je hebt goed ingeschat wat bij ons past. Een mooi begin van ons huwelijk :)

Het formulier zullen we zeker invullen.

Groet Evelien en Jochem

huwelijksreis ervaring pangea travel

lees meer
Madagaskar

een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan

30/06/2014 - Hilda & Harish Singhal
Madagaskar is een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan.Hilda & Harish SinghalBekijk ook het filmpje van Verreaux Sifaka's op Madagaskar .
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Madagaskar
rondreis

De reis naar Madagaskar was goed geregeld

15/11/2013 - Jeroen en Anita Florijn
Geen suggesties om de reis te verbeteren. De reis naar Madagaskar was goed geregeld en er was niets op aan te merken. Wij vonden de hotels zelfs zeer luxe en hadden dit niet verwacht in een land waar toerisme nog in de kinderschoenen staat.
lees meer
Madagaskar
rondreis

Van de ene verrassing in de andere

16/07/2013 - Brigitte en Edzo Boven

In april / mei 2013 een rondreis gemaakt door Madagaskar. Wat een bijzonder land en met name wat een bijzondere mensen! De flora en fauna waren zoals verwacht erg mooi, maar met name de bevolking heeft ons aangenaam verrast. Ondanks alle armoede op de meeste plaatsen een warm onthaal en lachende en vriendelijke gezichten!

Met name de chauffeurs en gidsen hebben deze rondreis tot een voor ons onvergetelijke ervaring gemaakt. Tom, Njato als chauffeur is een briljante keuze! Bedankt daarvoor! Wat hebben we onderweg een lol gehad met deze goedlachse man, die daarnaast zo een beetje alles leek te weten over het land, de flora, fauna en bevolking en het programma op de dag naar wens voor je invult en precies de juiste gidsen wist “te organiseren”. We hebben twee maanden na dato nog steeds contact met hem.

De “Tsiribihina River Cruise” was onvergetelijk, met name door de boot-crew en hun idee in een dorpje aan te leggen en “een rondje te wandelen”. Aan iedere hand drie of meer kinderen, die het bijzonder vinden als ze een “vazaha” mogen vasthouden. Dat staat in ons geheugen gegrift. Na de weg van Belo naar Bekopaka gereden te hebben, zal je ons niet snel meer horen klagen over slechte wegen in Nederland. We denken nog steeds met plezier terug aan ons modderavontuur (zie foto). Ongeveer 20 jonge knullen zijn meer dan een uur bezig geweest om ons uit de modder te krijgen.

Isalo, met de onvergetelijke “alleswetende” gids, die praktisch iedere zin begon met “Allow me to tell you……..” en de parken in het oosten waren erg mooi en een goede keuze. De Betsileo tour was indrukwekkend en de weg naar het Andringitra National Park een belevenis.

Binnenkort verschijnen de foto’s op deze website. Een dagboek van onze reis is te vinden op waarbenjij.nu.

We zijn erg blij met de perfecte organisatie door PANGEA.

Brigitte & Edzo Boven

lees meer
Madagaskar

Het was echt een bijzondere reis en vooral de afwisseling van het landschap, de bevolking, de nationale parken en de dieren overtrof onze verwachtingen.

09/11/2012 - Mark Leenders en Angelique van der Maden

Bedankt voor een onvergetelijke reis door Madagascar! Het begon een jaar geleden met de voorbereidingen. Onze wens om in 24 dagen zoveel mogelijk van Madagascar te zien, is door Pangea perfect uitgevoerd en dat vooral dankzij Tom!Het leek vooraf een stevig programma, maar de rondreis was goed verdeeld wat betreft reizen, bezoeken van de NP, rusten, maar vooral genieten.


Het was een zeer indrukwekkende reis die begon met de Tsiribihina River Cruise; een heerlijke rustige en ontspannen avontuur om de vakantie mee te beginnen en het vakantiegevoel te krijgen. Daarna begon de reis die ons door west, zuid, midden, oost en het noorden van Madagascar bracht. En eindigde met de Alefa cruise rond Nosy Be; een hele unieke ervaring.


Het was echt een bijzondere reis en vooral de afwisseling van het landschap, de bevolking, de nationale parken en de dieren overtrof onze verwachtingen.


Het was allemaal weer perfect geregeld!!


Mark Leenders en Angelique van der Maden


lees meer
Madagaskar

Fantastische op maatreis naar Madagascar

01/11/2012 - Pascalle Gense

Deze bestemming stond al lang op het verlanglijstje, maar de meeste vakanties waren te lang, net in de verkeerde periode, met grote groepen of toch niet met de plekken die wij graag wildenbezoeken. Er zat als hobbyfotograaf dus niets anders op dan zelf een samengestelde reis te maken, maar dat wilde toch niet zo lukken. Via internet stuitten we opeens op Pangea Travel en het eerste contact werd gelegd. Er was direct sprake van een klik, de wensen werden allemaal in goed overleg ingevuld en een fantastisch programma werd aangeboden.


We vlogen met een klein twee propeller vliegtuigje van Antananarivo naar Morondava en belandden aan een prachtig strand. Van de zonsondergang aan Baobab Alley gingen onze fotoharten sneller kloppen! Na een heerlijke, rustige start van de vakantie hoorden we op de laatste avond in het hotel in Morondava dat onze vlucht naar Tulear gewijzigd was in verband met een ongelukje tussen twee vliegtuigen op de landingsbaan. ’s Ochtends stond de taxi op het aangepaste tijdstip voor de deur, kregen we de gewijzigde instapkaarten en na tussenlandingen in Port Sant Dauphin en Antananarivo landden we uiteindelijk in Tulear, inclusief koffers! Van hier uit gingen we naar Isalo met onze eigen auto met chauffeur en hebben vertoefd op een glamping. Wat was dit een geweldige ervaring! Tegen een berg in de vlakte in een prachtige tent met een badkamer die je in je eigen huis zou willen, zelfs met een regendouche en buitendouche! Ook met een prachtig zwembad en een uitstekend restaurant. En dan ook nog in Isalo Park springende sifaka’s van boom naar boom op de gevoelige plaat gelegd. Wat wil je nu nog meer?!


Hierna gingen we door naar Ranomafana en je zag het landschap veranderen. Het werd bergachtiger, groener en ruiger. Ook hier hadden we weer geluk en zagen op 3 meter afstand de gouden bamboe lemur, het diertje dat voor het ontstaan van het park van Ranomafana heeft gezorgd.


Daarna werd de reis vervolgd naar Antisirabe en Andasibe en hier kwamen we in dichter bevolkte gebieden. In de riviertjes werd de was gedaan, met eigen gemaakte transportkarretjes werd houtskool vervoerd, langs de weg stonden kraampjes met eigen gemaakte spulletjes, de dorpjes werden groter en zo ook de contrasten, de riksja’s naast de nieuwste SUV’s, de hutjes en de grote villa’s. Tijdens ons bezoek aan het laatste park Perinet kregen we de mogelijkheid om Indri Indri van zeer dichtbij mee te maken terwijl ze hun territorium (vocaal) verdedigden met de nodige decibels.


We kijken terug op een hele mooie reis, met geweldige ervaringen, zeker ook mede de professionele aanpak van Pangea Travel. Vanaf het eerste moment uitte zich dit al in de reisbescheiden vooraf, inclusief mapjes, bagagelabels en –riemen, goede en duidelijke overzichten en openheid op alle fronten. Een accommodatie zou minder zijn dan gewenst, maar ter plekke was de sfeer gemoedelijk, gezellig en alles was gewoon schoon en het eten was lekker. De chauffeurs en gidsen waren vriendelijk en professioneel en de dieren op onze wenslijstje hebben we mede door hun goede begeleiding kunnen fotograferen. Toen tijdens de reis een van de reisgenoten naar huis moest, was alles binnen een dag professioneel geregeld. Kortom een fantastische reis die Pangea Travel op het netvlies heeft gezet, waar zeker nog nieuwe reizen geboekt worden. Dank voor deze prachtige ervaring!


lees meer
Madagaskar

De reis was een aaneensluiting van bijzondere ervaringen

24/10/2012 - Lineke Pelleboer
We hebben een erg mooie reis gehad waar we nog lang aan terug zullen denken!

Al vanaf het begin van het boeken vond ik het fijn dat er veel persoonlijke aandacht was om onze reis zo goed mogelijk af te stemmen op onze behoeftes en dat er altijd erg snel werd gereageerd op vragen. @Tom: onze complimenten voor je goede zorgen!!!


De reis zelf was een aaneensluiting van bijzondere ervaringen. Wat ik een erg mooie aanvulling vond was het eten bij een lokaal gastgezin wat ik erg bijzonder vond. (We hebben in Infati ook op eigen initiatief bij een lokale familie gegeten wat erg speciaal was).


Wat ik zelf erg lastig vond was de armoede de mensen. Ik vond het moeilijk om te bepalen welke rol als toerist je hier moet innemen. Onderweg werd ons vaak door lokale kinderen gevraagd om een bisquit of een 'kado'. Op zichzelf zou je zeggen dat er niet zoveel kwaad in zit om iets te geven, maar daarmee zet je een standaard voor de toeristen die na je komen. Verder stimuleer je zo indirect dat mensen gaan bedelen en daarmee wordt het probleem absoluut niet verholpen. (Zou hier misschien voorlichting over kunnen komen voor toekomstige toeristen?) Ik vond het daarom erg goed dat er in de tour veel lokale initiatieven zaten! Dit is een goede duurzame vorm die de mensen vooruit kan helpen. Wat we tijdens onze reis ook een paar keer zijn tegengekomen zijn initiatieven gesteund door de organisatie Feedback Madagascar. (www.feedbackmadagascar.org/eng/index.php) We hebben dan ook besloten op deze manier bij te dragen. Misschien zou er een verwijzing in de gids naar dit initiatief of soortelijke initiatieven kunnen komen?


We hopen in de toekomst nog eens gebruik te maken van jullie reisaanbod!!!


lees meer
Madagaskar

Zeer indrukwekkende vakantie

22/08/2012 - Leonie en Ferry
Zeer indrukwekkende vakantie. Complimenten voor de gidsen, met name Joseph (Masoala Park) en onze privé kokkin (Masola Park). Verder vond ik het allemaal heel netjes geregeld, mooi pakket in de bus van tevoren, gratis boek van Madagscar en een leuke welkomstkaart thuis. De oranje kofferbanden hebben we de hele vakantie gebruikt (erg handig om de koffers te herkennen). Dank voor al het regelen. Ballonnen zijn inderdaad een heel leuk idee, we hebben de kinderen hier erg blij mee gemaakt. Verder hebben we ook aardig wat kleren achter gelaten. Nu bedenken waar onze volgende vakantie naartoe gaat :), maar eerst bijkomen van deze mooie vakantie.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Madagaskar

Bedankt voor de fantastische reis!

10/08/2012 - Jos en Marieke Dohle
Bedankt voor een fantastische reis! Alles was tot in de puntjes verzorgd, compleet met een ontvangst met bloemen op schiphol en een kaartje bij thuiskomst! Toen wij merkten dat de malariapillen bij Marieke leidden tot een flinke allergische reactie, hebben jullie direct actie ondernomen en konden we gelijk bij aankomst op het vliegveld nieuwe pillen ontvangen. Heel fijn! Daarmee ging het een stuk beter. Wij hadden nog niet eerder gehoord van Pangea en zijn er via Google terecht gekomen. Wij zullen jullie naam zeker doorgeven als mensen op zoek zijn naar reizen in deze landen!
lees meer
Madagaskar

Complimenten voor iedereen

05/07/2012 - Eric
Mei 2012, eindelijk was het dan zover; Madagaskar was mijn volgende reisbestemming en voor het eerst op reis met Pangea Travel. Een 17-daagse rondreis met chauffeur bracht me van het zuid-westen naar centraal Madagascar. Nog nooit ben ik op een bestemming zo ondergedompeld door de lokale cultuur en natuur, vanaf de eerste dag. De gids/chauffeur sprak perfect Engels en ook de lokale gidsen van de natuurparken spraken ook prima Engels. De gehele reis was perfect georganiseerd, de gidsen waren ontzettend kundig en het land is simpelweg betoverend. Ik ga sparen voor een nieuwe reis, en dan naar het noorden! Complimenten voor iedereen van Pangea die alles tot in de puntjes hebben verzorgd!
lees meer
Madagaskar

Het reisprogramma was prima in elkaar gezet en goed georganiseerd

25/06/2012 - Jan Willem en Frits
In 23 dagen hebben we een groot gedeelte van Madgascar kunnen zien. Zowel het binnenland, als de oost- en de westkust. Het reisprogramma was intensief, maar dit was zeker de moeite waard. Kenmerkend voor dit unieke land is de grote diversiteit in natuur en cultuur. Na elke 4 uur reizen heb je het idee in een compleet andere wereld terecht te komen met een geheel andere omgeving, flora en fauna en bevolking. Je valt van de ene (aangename) verbazing in de andere want op geen 2 plekken is de omgeving hetzelfde. De natuurparken waren allen onwaarschijnlijk mooi, enorm uitgestrekt en 1 voor 1 uniek in hun soort. Uitzonderingen daargelaten is de bevolking erg vriendelijk en gastvrij. Het reisprogramma was prima in elkaar gezet en goed georganiseerd. De reis was echt een unieke ervaring die we elke natuurliefhebber aan kunnen raden! Jan Willem en Frits Madagascar mei 2012
lees meer
Madagaskar

we hebben drie weken echt genoten!

20/06/2012 - Dick & Antje Ravenhorst
Veel diversiteit in alle geledingen, zowel in hotels, landschappen, mensen en natuur. Een aangename verassing voor ons. Waar het land naar toe moet, met de ontbossing, de talrijke bevolking en de verdere dingen in dit land weten we niet. We hopen dat het toch goed komt: Wij hebben een prima verblijf gehad en drie weken echt genoten!
lees meer
Madagaskar

geweldige reis die aan onze hooggespannen verwachtingen voldeed

20/06/2012 - Michel en Annelieke
Hoi Tom,Zoals beloofd nog een foto van onze reis en voorafgaand aan ons treinavontuur.We hebben een geweldige reis gehad die geheel aan onze hooggespannen verwachtingen voldeed. Vrijwel alles was goed georganiseerd, prima gidsen en accommodaties.. Ondanks dat wij het niet als huwelijksreis hadden geboekt, was het erg leuk dat we in een aantal hotels behoorlijk in de bloemetjes zijn gezet. Kortom top! Veluma!Michel & Annelieke
lees meer
Madagaskar

We hebben een fantastische vakantie gehad

21/09/2011 - Nicole Teerink & Ellen Rothuizen naar Madagaskar
We hebben een fantastische vakantie gehad. Het was een prachtige reis met veel indrukken. Mijn complimenten voor de goede organisatie en de bijzondere accomodaties.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Madagaskar
huwelijksreis

wij echt een geweldige vakantie hebben gehad!!!

09/11/2008 - Joyce Heijgen
Beste Omar, Allereerst wil ik je via deze weg vast laten weten dat wij echt een geweldige vakantie hebben gehad!!!We hebben weinig opmerkingen m.b.t. de inhoud en organisatie van de reis. Een aantal kleine dingen misschien om het nog beter te maken dan het al was... Dus bij deze vast BEDANKT!
lees meer
Madagaskar

Werkelijk alles was perfect verzorgd en alles klopte.

19/11/2008 - Paul & Edwin
Afgelopen vrijdag zijn we teruggekeerd en mede namens Edwin wil ik je erg bedanken voor al het geregel. Werkelijk alles was perfect verzorgd en alles klopte. Alle boekingen bij de lodges en transfers waren perfect geregeld. Sterker nog, op de heenweg hebben we zelfs een ontvangst gemist in Tana. We hadden weinig tijd voor de overstap naar de binnenlandse vlucht. Blijkbaar werden we daar al ontvangen door jullie agent, maar dat wisten we niet. Zij had ook de vouchers. Die kregen we uiteindelijk later na terugkeer in Tana, enkele dagen later. Toen bleek ook dat we niet alleen transfers van en naar de lodges kregen, maar dat de chauffeur met auto de gehele periode in de Andasibe regio bij ons zou blijven. Werkelijk perfect! Ondanks de vluchtvertragingen hebben we een fantastische reis gehad. We hebben veel gezien en veel kunnen fotograferen. Nogmaals veel dank.
lees meer
Madagaskar

het was meer belovend dan verwacht

25/02/2008 - Thomas Macken
We gaan waarschijnlijk, omdat het zo interessant oogt, met meer dan alleen met 2 (1 of 2 gezinnen). We kunnen dus nu nog niets vastleggen, maar bedanken alvast voor de informatie, het was meer belovend dan verwacht!
lees meer