Menu

Noord-Madagaskar & Nosy Komba

Wilt u voor de tweede keer naar Madagaskar reizen? Of wilt u afwijken van de RN7 (de hoofdroute van Antananarivo naar Tulear)? Dan is onze rondreis Noord-Madagaskar & Nosy Komba een interessante rondreis. Start met een bezoek met een bezoek aan Andasibe waar u tijdens een trekking op zoek gaat naar verschillende soorten lemuren en kameleons. Hierna gaat u aan boord van de binnenlandse vluchten naar Diego Suarez in het noorden. Hier mag een trekking in het Amber National Park en Ankarana niet ontbreken. Bezoekt onder andere de prachtig geërodeerde rode rotsformaties en de kalkstenen rotspunten. De reis wordt ontspannen afgesloten op het tropische Nosy Komba.

Noot: Deze reis organiseren we van april t/m oktober.

Reisduur: 16 dagen

Antananarivo - Andasibe - Diego Suarez - Joffreville - Amber National Park - Ankarana National Park - Nosy Komba - Antananarivo

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Noord-Madagaskar & Nosy Komba inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis is te reserveren voor vertrek tussen april en oktober
 • U reist met een chauffeur én Engelstalige gids tijdens deze reis, aangezien in het noorden van Madagskar vrijwel alleen Frans wordt gesproken (ook door de chauffeur)
 • Een bezoek aan Amber Mountain National Park in het noorden is in de reis inbegrepen, één van de wat meer ongerepte en niet veel bezochte regenwouden in Madagaskar.
 • U eindigt uw reis op het idyllische Nosy Komba
bekijk meer

Dag tot daginklappen

vlinder - Madagaskar
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Andasibe
De rit gaat vandaag naar Andasibe, een rit van ca. drie uur. Deze stad ligt op circa 160 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor het maken van foto's. U bezoekt ook het Peyreiras Reservaat. In deze 'dierentuin' staan een aantal kassen waar u de andere dieren van de regio van dichtbij kunt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kameleons, slangen, kikkers, gekko’s en een vlindertuin. De komende drie nachten verblijft u in de fraaie Vakona Forest Lodge. Na zonsondergang gaat u in het WOIMMA Reserve met een lokale gids het woud in wat zorgt voor een geheel andere ervaring. In het donker zijn namelijk hele andere dieren actief.
Dag 3 Andasibe/Analamazaotra
Na het ontbijt bezoekt u het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet. Het park is mede opgericht ter bescherming van de Indri, een makisoort die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd. De Indri is de grootste van alle maki soorten en kan herkend worden aan zijn karakteristieke schreeuw. Verder leven er in het nationale park vele soorten reptielen, zoals kameleons en kikkers en vele soorten vogels. Doordat het park voornamelijk bestaat uit tropisch regenwoud heeft het een rijke flora waaronder verschillende soorten varens en medicinale planten. Bij de ingang kunt u kiezen uit een aantal wandelroutes die verschillen in zwaarte en duur.
Dag 4 Andasibe/Mantadia
Vandaag brengt u een bezoek aan het Mantadia National Park. Gelegen 20 kilometer ten noorden van het Perinet National Park is dit park een stuk groter en ruiger. Het park wordt minder bezocht en is daarom authentieker en bestaat grotendeels nog uit primair regenwoud. Het park bevindt zich op een hoogte tussen de 800 en 1260 meter. Door dit hoogteverschil is de flora en fauna erg verschillend. De paden zijn minder goed toegankelijk en vaak vrij steil maar de beloning is er zeker niet minder om. Prachtige uitzichten en dieren die zelden worden gezien in andere parken. Voor de ware natuurliefhebber is dit park een ware must. Er is keuze uit drie verschillende paden waarbij de kortste circa twee uur duurt tot de langste waarvoor u de gehele dag nodig zult hebben. Samen met uw lokale gids kunt u bepalen welke route het beste bij u past. Aan het einde van de dag brengt u een bezoek aan Lemur Island. Op dit kleine eilandje in een meer leven drie soorten lemuren die u van dichtbij kunt zien.
Dag 5 Andasibe - Antananarivo
Na het ontbijt gaat de rit terug naar de hoofdstad. In de namiddag maakt u een twee uur durende historische wandeling, samen met een gids, door de stad. Antananarivo ligt in een glooiend gebied in het midden van het land op een hoogte van ca. 1370 meter. De oorspronkelijke naam van Antananarivo was Analamanga, oftewel het blauwe woud. In 1610 verdedigde koning Andrianjaka de stad vanaf de blauwe heuvel en gaf de stad haar nieuwe naam Antananarivo. De koning bouwde ook een immens paleis op de heuvel maar door brand is dit vrijwel geheel verwoest. Vanaf de plek is het uitzicht over de stad echter nog steeds zeer de moeite waard. In 1894 werd het koninkrijk een Franse kolonie wat het bleef tot 1960. Vervolgens werd het een zelfstandige republiek. De Franse invloeden zijn in geheel Madagaskar nog merkbaar. Tana, zoals de stad meestal wordt genoemd, is een aantrekkelijke plaats die men goed in een dag kan bekijken. De gebouwen laten een mix van Franse en Aziatische architectuur zien. Er zijn veel smalle, hobbelige straatjes die de bezoeker heuvelachtige centrum leiden.
Dag 6 Antananarivo - Diego Suarez - Joffreville
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Antananarivo gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Diego Suarez. Diego Suarez bevindt zich in het uiterste noorden van Madagaskar en is vernoemd naar een Portugese kapitein die in 1543 die het gebied gebruikte voor het vinden van slaven. Diego Suarez (ook bekend onder de naam Antsiranana) is een van de belangrijkste steden in het noorden van het land. Na aankomst op de luchthaven staat er een bezoek aan de drie baaien op het programma. Deze baaien zijn mooi met verlaten stranden, palmbomen en azuurblauw water. Aansluitend volgt de transfer naar Joffreville.
Dag 7 Amber Mountain National Park
De reis gaat vandaag naar het Amber National Park. Dit park dankt haar naam aan de Amber Mountain, die met haar 1475 meter hoogte boven de omliggende savanne uitsteekt. Het grootste deel van het park bestaat uit tropisch regenwoud. Met meer dan 3500 mm regen jaarlijks, is het een van de meest regenachtige parken van het eiland. Al dit regenwater baant zich een weg door de vele rivieren en meren in het park, wat zorgt voor prachtige plekken voor natuurfoto's. U bezoekt het park onder begeleiding van een lokale gids die u alles kan vertellen over de prachtige flora en fauna. In het park kunt u tijdens de wandelingen verschillende soorten reptielen, vogels en lemuren tegenkomen.
Dag 8 Joffreville - Ankarana National Park
De dag start met een rit naar het Ankarana National Park. Dit park bevindt zich circa 100 km ten zuiden van Diego Suarez en is een berggebied met unieke rotsformaties. Omdat het gebied voornamelijk uit kalksteen bestaat, zijn er veel grotten en canyons in het park. Ook zijn er in het park de zogenaamde Red Tsingy te vinden. Deze kalkstenen rotspunten, grotten en canyons zorgen allemaal voor kleine stukken unieke flora en fauna. Na afloop wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de overnachting.
Dag 9 Ankarana National Park
Vandaag brengt u een bezoek aan het oostelijk deel van het Anakarana National Park. Het Ankarana National Park heeft volgens kenners de grootste dichtheid aan primaten van de wereld. In het park zijn meer dan 10 soorten maki's te vinden. Daarnaast leven er in het park ca. 100 verschillende soorten vogels, ca. 15 soorten reptielen en ca. 15 soorten vleermuizen. Tijdens uw bezoek zult u dan ook bijna zeker verschillende dieren zien. Daarnaast kunt u in dit nationale park ook vele grotten en ondergrondse rivieren vinden, grootste stelsel van Afrika, waarvan sommige zelfs bewoond zijn door krokodillen. Na het bezoek reist u naar het westelijk deel van het park waar u de komende twee nachten verblijft.
Dag 10 Ankarana National Park
Vandaag verkent u het gebied rondom de lodge. U bezoekt de Iharana Tsingy, maakt een boottocht en aan het einde van de dag, als de zon langzaam ondergaat maakt u een wandeling naar Ambatomiloloha’s panoramic viewpoint. Vanaf dit punt heeft u een fantastisch uitzicht over de roten. Hier kan de dag worden afgesloten met een sundowner.
Dag 11 Ankarana - Ankify - Nosy Komba
U wordt naar de haven van Ankify gebracht voor ferry overtocht naar Nosy Komba. De rit gaat eerst via Ambanja naar de Millot plantage. Op deze plantage worden verschillende soorten gewassen verbouwd van peper, vanille en cacao tot geurige planten die gebruikt worden voor parfum. Na de boottocht en aankomst bij uw lodge kunt u heerlijk genieten van zon, zee en strand. De komende nachten verblijft u in de Jardin Vanille Ecolodge waar u kunt bijkomen van alle indrukken die u tijdens de reis hebt opgedaan.
Dag 12 Nosy Komba
Dag ter vrije besteding. Naast heerlijk genieten van de rust, kunt u ook deelnemen aan een van de vele excursies. Zo kunt u onder andere prachtig duiken en snorkelen of een bezoek brengen aan een maki reservaat op het eiland. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de omliggende eilanden. Bezoek bijvoorbeeld Nosy Tanikelely, welke is omringd door een indrukwekkend koraalrif. Nosy Sakatia is een mooi groen eiland waar het mogelijk is om te wandelen. De schoonheid van Nosy Be werd ik 1649 al herkend door de Engelse ontdekkingsreiziger Robert Hunt. Hij trachtte een kolonie te stichten wat door ziekte en opstand nooit gelukt. Door de eeuwen heen echter hebben vele verschillende volkeren een vergelijkbare poging gedaan zoals Russen, Indiërs, Arabieren, Comoren en tenslotte de Fransen. De Franse admiraal de Hell heeft in 1841 het eiland officieel onderdeel gemaakt van Frankrijk. De grootste plaats van het eiland is nog steeds naar hem vernoemd Hell-Ville. Vandaag de dag is Nosy Be de meest toeristische plek van Madagaskar. Maar met goed recht. De natuur is groen, de stranden wit en het water helderblauw.
Dag 13 Nosy Komba
Dag ter vrije besteding. Vanuit uw accommodatie kunt u optioneel deelnemen aan verschillende excursies. Zo is het mogelijk om zeiltochten in de omgeving te maken. U vaart langs verlaten stranden en kleine eilanden. U kunt de boten ook huren om te gaan diepzeevissen.
Dag 14 Nosy Komba
Dag ter vrije besteding.
Dag 15 Nosy Komba - Nosy Be - Antananarivo
Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Nosy Be gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo. Na aankomst verzorgen we de transfer naar het hotel waar u een overnachting heeft.
Dag 16 Antananarivo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken, reserveren wij een dagkamer voor u waar u kunt ontspannen in afwachting van de internationale vlucht. Op tijd wordt u terug naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Antananarivo - Diego Suarez & Nosy Be - Antananarivo
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • boottransfer Ankify - Nosy Komba - Nosy Be
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entree- en gidsgelden voor de nationale parken en private reserves
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Relais des Plateaux - Antananarivo
incl. ontbijt
Dit hotel ligt op 10 minuten van het vliegveld, waardoor het perfect gelegen is om hier uw reis te beginnen of te eindigen. Het hotel bestaat uit verschillende nette maar eenvoudige kamers die verdeeld zijn over verschillende gebouwen. Het hotel heeft kamers die geschikt zijn voor families, maar ook tweepersoonskamers en luxe kamers zijn hier te vinden. De kamers beschikken allemaal over een ruime kamer en een badkamer met douche, dubbele wastafel en een apart toilet. Om heerlijk te ontspannen tijdens uw verblijf brengt u een bezoekje aan het zwembad, waar het water het hele jaar door zo’n 27°C graden is. Relais des Plateaux beschikt over een modern restaurant waar u voor een fijne prijs kunt dineren.

Vakona Forest Lodge - Andasibe
incl. ontbijt en diner
In het oosten van het eiland bevindt zich in een regenwoud een van de beste accommodaties van Madagaskar. Deze complete lodge beschikt over enorm veel faciliteiten, allen van goede kwaliteit. Wat dacht u van een eigen dierentuin, krokodillenfokkerij en lemuren opvangcentrum. Naast de dieren is er een groot zwembad, tennis & squashbaan, manege en speeltuin. En hoeveel accommodaties kent u met een eigen meer! Vanuit het hoofdgebouw heeft u een prachtig uitzicht over dit meer. De lodge is gelegen in een eigen privé reservaat dat grenst aan het nationale park waardoor dieren uit dit park ook in het reservaat te vinden is. Bent u een gast van de lodge dan kunt u onder leiding van een gids op uw gemak op zoek naar het wild in het reservaat. Als u na dit alles nog tijd heeft om naar uw kamer te gaan, zult u hier een aangenaam ingerichte bungalow vinden. U heeft een eigen badkamer en vanaf uw eigen veranda heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende jungle.

Nature Lodge - Noord-Madagaskar
incl. ontbijt en diner
In het charmante dorpje Joffreville ligt Nature Lodge, de ideale uitvalsbasis om het Amber Mountain National Park te verkennen. De 12 comfortabele bungalows van Nature Lodge liggen in een tropische tuin en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De bungalows beschikken over een eigen badkamer, ventilator en een muggennet. Vanaf uw veranda heeft u een spectaculair uitzicht over de baaien en de bergen. In het sfeervolle restaurant worden de gerechten bereid met verse ingrediënten, zoals kokos, vis en zeevruchten. Probeer ook eens de lokale specialiteiten van Madagaskar. Aan het eind van de dag kunt u in de gezellige bar een exotische cocktail proeven of genieten van de prachtige zonsondergang op het terras.

Iharana Bush Camp - Noord-Madagaskar
incl. ontbijt en diner
Het fair trade Iharana Bush Camp ligt direct aan een meer en biedt uitzicht op de excentrieke Tsingy rotsen. Op korte afstand vindt u de Mahavavy River. Tijdens een verblijf in het Iharana Bush Camp bent u één met de natuur; ver weg van televisies, airconditioning en telefoons. Er wordt gestreefd naar een vermindering van de impact op de natuur. Op het gebied comfort zijn daarentegen geen concessies gedaan. De 16 cabanas bevinden zich midden in de natuur en zijn geïnspireerd door de traditionele Malagassische lodge met okerkleurige muren en een Satrana dak met scheidingswanden gemaakt van planten, hout, wortels, klimplanten en riet. Elke cabana is uitgerust met een eigen badkamer voorzien van warm en koud water en de gebruikelijke items. Warm water en licht verkrijgt u door middel van zonnepanelen en uw camera of telefoon kunt u in het kantoor opladen. De cabanas worden omringd door mangobomen en vier kamers beschikken bovendien over een privébalkon aan de voet van de Tsingy. Neem plaats in het restaurant en geniet hier van heerlijke Europese maaltijden met een exotische touch. De maaltijden zijn vers, vol van kleur en de ingrediënten zijn van lokale komaf. Of nuttig een vers vruchtensapje of home-made cocktails. De keus is aan u.

Jardin Vanille - Noord-Madagaskar
incl. ontbijt en diner
Aan de zuidwestkust van het eiland Nosy Komba ligt de prachtige eco lodge Jardin Vanille. Een perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Het complex is opgezet als een klein dorp en is gelegen tegen een heuvel waardoor u een fantastisch uitzicht heeft over de zee. U kunt tijdens uw verblijf gebruik maken van de bar en het restaurant waarover de lodge beschikt. Een zwembad is niet aanwezig, maar het strand is dichtbij. Er is een keuze uit twee verschillende kamertypes. Zo kunt u terecht in één van de lodges. Wilt u meer luxe en comfort? Kies dan voor een Tsaramanga Suite.

Au Bois Vert - Antananarivo
incl. ontbijt
Op 10 minuten rijden van de luchthaven van Antananarivo vindt u Au Bois Vert. Deze lodge ligt in een bosrijke omgeving, waar u veel vogels en kameleons tegenkomt. Na een drukke dag komt u volledig tot rust in het zwembad. In het midden van het park vindt u het restaurant, waar u keuze heeft uit heerlijke gerechten. Probeer eens de gerechten ‘a la plancha’, de specialiteit van Au Bois Vert. Deze gerechten worden op de grill gebakken. De ruime ingerichte kamers zijn gebouwd van natuurlijke materialen en worden gekenmerkt door koloniale elementen. De kamers beschikken onder andere over air conditionering en een flat screen TV.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »