Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Avontuurlijke Rondreis Madagascar

Deze avontuurlijke privéreis door Madagaskar begint met een expeditie op de Tsiribihina River. U vaart door het ‘wilde westen’ van het eiland en ontdekt zo de veelzijdige flora en fauna van dit ‘Rode Eiland’. Via het unieke landschap van de Tsingy de Bemaraha, en na het bezoek aan Baobab Alley, gaat de reis verder in zuidelijke richting. Onderweg staat een bezoek aan de nationale parken Ranomafana en Isalo op het programma. De reis sluit u ontspannen af aan het strand van Ifaty.

Noot: Tsingy of Bemaraha is te bezoeken in de periode mei t/m oktober.
Noot: In de maanden juli, augustus en oktober is de Tsiribihina River niet op privébasis maar op indeling met andere reizigers. De korting verwerken we in uw persoonlijke reisplan. 

Reisduur: 21 dagen

Antananarivo - Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemaraha NP - Baobab Alley - Antsirabe - Ranomafana NP - Andringitra NP - Isalo NP - Ifaty

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijke Rondreis Madagascar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale reis voor een tweede bezoek aan Madagaskar
 • U ontdekt Madagaskar tijdens deze reis ook over het water door middel van een unieke cruise over Tsiribihina rivier.
 • Bezoek aan de Tsingy de Bemeraha en Baobab Alley zijn inbegrepen in deze reis
 • Door het bezoek aan de Tsingy de Bemaraha is deze reis alleen tussen mei t/m oktober te maken
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Ambalavao - vee1 - Ambalavao - Madagaskar - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Miandrivazo
U heeft een lange reisdag op het programma staan naar het stadje Miandrivazo, uitgesproken als Mee-an-dree-vaaz. Vanuit Antananarivo gaat de reis in circa acht uur over de RN7 en RN34. Het dorp bevindt zich aan de oevers van de Mahajilo, een zijtak van de Tsiribihina rivier waarover u de komende dagen zult gaan varen. Het stadje wordt omgeven door heuvels en de regio staat bekend als het warmste van het eiland. 
Dag 3 Miandrivazo - Tsiribihina River Cruise
Na het ontbijt verzorgen wij de transfer naar het dorpje Masiakampy, ongeveer een uur rijden over een grotendeels onverharde weg. In Masiakampy, aan de oever van de Tsiribihina Rivier, verwelkomt de crew u voor deze driedaagse cruise. De boot werd vroeger gebruikt voor het transport van tabak, maar tegenwoordig ingezet voor het voer van toeristen. De komende dagen vaart u 120 kilometer stroomafwaarts en geniet u van de indrukwekkende flora en fauna van het gebied. U passeert verschillende dorpjes, aanschouwt het lokale leven en ziet vissers varen in hun kleine pirogues. De inwoners van dit gebied, de Sakalava, wonen in eenvoudige huisjes gemaakt van riet en palmbladeren. In de middag maakt u een stop voor een korte wandeling naar de Nosy Ampela waterval. Hier kunt u een verfrissende duik nemen en spot u wellicht een familie lemuren. Het camp wordt vandaag opgeslagen op een van de zandbanken, waar u de dag afsluit rondom het kampvuur.
Dag 4 Tsiribihina River Cruise
Deze morgen wordt het kamp opgebroken en gaat u weer aan boord. Onderweg geniet u van indrukwekkende kloven, kliffen, grotten en spot u hopelijk meer lemuren. Op de zandbanken liggen met geluk krokodillen die zich opwarmen in de zon. De kok verzorgt wederom de lunch aan boord. In de loop van de de dag stopt u in het dorpje Begidro, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ook het dopje Berevo wordt bezocht dat iets meer ontwikkeld is. Aan het einde van de middag, wanneer het het dorpje Ambatomisay in zicht komt, zijn de eerste baobabs te zien. De boot legt weer aan, en het camp wordt opgeslagen op een van de zandbanken. Geniet deze avond rondom het kampvuur en onder de heldere sterrenhemel van een traditionele dansvoorstelling.
Dag 5 Tsiribihina River - Bekopaka/Tsingy de Bemaraha
De laatste ochtend van de cruise geniet u wederom van het vogelleven langs de river. De ontspannen cruise komt helaas aan het einde van de ochtend ten einde. Maar u bent zeker een indrukwekkend ervaring rijker en heeft een fraai stukje van Madagaskar gezien, weg van de gebaande paden. In Belo sur Tsiribihina gaat u van boord en vertrekt u per 4WD naar Bekopaka, ongeveer vijf uur rijden. Onderweg steekt u met een pontje de Manambolo rivier over. Bekopaka is de toegangspoort tot het Tsingy de Bemaraha National Park, een van de hoogtepunten tijdens deze reis. 
Dag 6 Bekopaka/Tsingy de Bemaraha
Vandaag staat een bezoek aan de Small Tsingy op het programma, de ingang ligt vlakbij Bekopaka. Onderdeel van het bezoek is een tochtje met een gids over de Manambolo Rivier in een traditionele pirogue. Al peddelend geniet u van het uitzicht op de rotsen vanaf de rivier. U bezoekt de Manambolo Canyons en de traditionele Mahafaly tombes gelegen in kleine grotten in de rotswand. Ook tijdens het bezoek aan de kleine Tsingy moet u flink klauteren en klimmen over de rotsen, maar de hoogteverschillen zijn beperkt waardoor u niet gezekerd hoeft te worden. Het landschap staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en het park is het grootste nationale park van Madagaskar. De Tsingy zijn als een 'bos' van kalkstenen rotspunten zover het oog reikt, dit landschap is uniek voor Madagaskar. Daarnaast bestaat het nationale park uit primaire regenwouden, groene heuvels, meren en uitgestrekte mangrove moerassen. In het park vindt u vele soorten dieren zoals reptielen, vogels en lemuren. Vele hiervan hebben zich aangepast aan de extreme leefomstandigheden hier. 
Dag 7 Bekopaka/Tsingy de Bemaraha
U ontdekt vandaag de Grote Tsingy, vanuit Bekopaka is het ongeveer een uur rijden naar de ingang. Een vroeg vertrek is nodig, want er zijn een beperkt aantal harnassen beschikbaar. Deze heeft u op sommige stukken nodig vanwege de hoogteverschillen. In het eerste vlakke en beboste deel zijn met geluk nog maki’s te spotten, er leven dertien soorten in het park. De witte Von der Decken sifaka is met zijn zwarte kop en gele ogen een bijzondere verschijning. Hoe dieper u het park ingaat, hoe uitdagender en fysieker de wandeling wordt. De rotsen worden hoger en u moet aardig klimmen en klauteren. Uiteindelijk dient u zich te zekeren en volgt u een parcour van hangbruggen en staalkabels en ontdekt zo het doolhof van de kalkstenen rotsformaties. Hoewel spannend, geniet u onderweg van de fraaie vergezichten over puntige rotsen. De ultieme uitdaging van vandaag is het oversteken van een hangbrug over het ravijn, hoogtevrees dient u hiervoor zeker niet hebben. Er zijn verschillende trails in het park, dus bespreek de opties met uw gids. Maar een goede fysieke conditie is voor een bezoek zeker nodig. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar Bekopaka voor de overnachting. U zult zeker onder de indruk zijn van dit spectaculaire natuurgebied in het westen van Madagaskar. 
Dag 8 Bekopaka - Belo sur Tsiribihina - Marofandilia
De reis gaat over dezelfde weg weer terug naar Belo sur Tsiribihina. Na de lunch steekt u met het pontje weer de rivier over en vervolgt u de over een hobbelige weg naar Marofandilia. Houdt rekening met een lange reisdag van ongeveer acht uur. Aangekomen in Camp Amoureux maakt u een avondwandeling in het Marofandilia Forest. Hier leven verschillende soorten lemuren die ’s nachts actief zijn. De Madame Berthe's Mouse Lemur is de kleinste soort die u kunt spotten op Madagaskar. 
Dag 9 Marofandilia - Morondava
Na het ontbijt brengt u werderom een bezoek aan het Kirindy Reserve, op ongeveer 1 uur rijden gelegen vanaf Marofandilia. Er bevinden zich 3 soorten baobabs en velen soorten planten. Ook de fauna is rijkelijk aanwezig met verschillende soorten lemuren waaronder de Verreaux Sifaka, een groot aantal soorten reptielen, de zeldzame Giant Jumping Rat en de fossa. De reis gaat vervolgens verder naar Morondava. Onderweg komt u langs 'Baobab Alley', een gebied vol met deze machtige bomen. Hier vind u deze doorgaans alleenstaande bomen netjes op een rij.
Dag 10 Morondava - Antsirabe
Vandaag staat een langere reisdag op het programma. Vanuit Morondava is het ongeveer acht uur rijden naar Antsirabe. Onderweg kunt u echter genieten van een prachtig landschap en passeert u verschillende dorpjes. Bij aankomst in Antsirabe wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit deze regio wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
Dag 11 Antsirabe - Ranomafana National Park
U start de dag met een fietstocht, een leuke manier om de omgeving van Antsirabe te verkennen. Een Fransman heeft zijn bedrijfje hier opgezet nadat hij de halve wereld al over heeft gefietst. De tocht is voor iedereen goed te doen en de fietsen zijn van goede kwaliteit. Afhankelijk van uw conditie is de duur ca, 3 - 4 uur. De fietstocht gaat meestal naar Andraikiba Lake. U fietst door een prachtig landschap, langs rijstvelden en typische kleine dorpjes. De reis gaat vervolgens verder naar Ranomafana, een rit van ongeveer vijf uur. Onderweg kunt u, in overleg met de chauffeur, een stop maken in Ambositra gelegen in het Zafamaniry gebied. De inwoners zijn ware kunstenaars op het gebied van houtbewerking. Het landschap richting Ranomafana National Park verandert langzaam van de droge hooglanden in het groene regenwoud van de oostkant van het land. Het is een prachtige rit over een slingerende weg waarbij u net voor Ranomafana even kunt stoppen bij een waterval.
Dag 12 Ranomafana National Park
Trek uw goede wandelschoenen aan voor een bezoek aan het nationale park. Er zijn verschillende wandelroutes die u samen met een gids kunt verkennen. De wandelingen variëren van twee tot zeven uur. De kortste route is deels aangelegd en het meest populair, wat in het hoogseizoen voor drukte kan zorgen. Als er een lemuur wordt gespot, wordt er van de paden afgeweken. Het park is vrij heuvelachtig, dus kiest u voor een langere wandeling, dan is een goede conditie nodig. De flora en fauna in Ranomafana is zeer divers. In de bomen leven verschillende lemuur-soorten waaronder de gouden bamboemaki. Verder zijn er talloze vogelsoorten, reptielen en vlinders te zien. Een waar paradijs voor de natuurliefhebber! In de namiddag kunt u zelf een wandeling maken door het dorpje Ranomafana of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen in het dorp. Dit zwembad is echter ook populair onder de lokale bevolking en kan erg druk zijn.
Dag 13 Fianarantsoa - Tsaranoro Valley/Andringitra Mountains
U verlaat Fianarantsoa en reist verder naar Tsaranoro, circa drie uur rijden. Onderweg brengt u een bezoek aan Anja Reserve nabij Ambalavao. In het park maakt u wandeling van ongeveer anderhalf uur. U vindt hier verschillende soorten vogels en kameleons maar Anja staat voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Het bijzondere aan Anja Reserve is dat het gesticht is door de lokale bevolking, zij hebben daarmee ook het beheer over dit park. Giften en uitgaven komen daarmee direct ten goede aan de inwoners. Na het bezoek gaat de reis verder naar de Tsaranoro Valley, een prachtige vallei waarin een deel van de Andringitra Mountains liggen. In de Tsaranoro Valley kunt u prachtige wandelingen maken met fraaie uitzichten op bergen. U verblijft en wandelt dus niet in de het Andringitra National Park, maar in het Tsarano reservaat dat ervoor ligt. Dit maakt het gebied niet minder mooi en zeker een bezoek waard. Na aankomst is de rest van de namiddag vrij te besteden.
Dag 14 Tsaranoro Valley/Andringitra Mountains
Geniet vandaag van een wandeling in de Tsaranoro Vallei. De keuze van de wandeling stemt u af met de lokale gids. De meeste reizigers kiezen voor de Chameleon tour, een wandeling van vijf tot zes uur. De 1540 meter hoge rots dankt haar naam de vorm van de kameleon. De wandeling gaat door het heilige bos en dan geleidelijk omhoog naar een fraai uitzichtpunt. Onderweg passeert u verschillende lokale dorpjes en vertelt de gids u over endemische planten zoals Euphorbia, Pachypodium rosulatum, Aloë’s en Kalanchoë. Een picknicklunch neemt u mee vanuit het camp. Wilt u het wat rustiger aan doen, kies dan voor de Sacred Forest & Village Tour die ongeveer vier uur duurt. De route is vrij vlak en gaat het eerste deel over een onverharde weg naar het dorpje Andonaka. U passeert rijstvelden, de school en het ziekenhuis. Over een smaller pad komt u aan het heilige bos waar verschillende graven van de Bara’s en Betsileo’s stammen te zien zijn. De gids kan u er alles over vertellen. In een natural pool kunt u zich even opfrissen om vervolgens terug te lopen via het dorpje Soavahiny. Avontuurlijke en actieve reizigers (die niet bang zijn aangelegd) kunnen in overleg kiezen voor de uitdagende Tsaranoro Hike, de route naar de top duurt ongeveer vier tot vijf uur en de wandeling terug circa drie uur. Deze hike vergt een zeer goede conditie en gaat op sommige stukken langs steile rotswanden met touwen.
Dag 15 Tsaranoro - Isalo National Park
De reis wordt vervolgd naar Isalo National Park, een rit van ongeveer 5 uur. Het park biedt tal van mogelijkheden voor een paar dagen verblijf. Het is een van de meest bezochte parken van het land dankzij de goede toegang en prachtige landschap. Er zijn enkele unieke plantensoorten en rotsen van zandsteen met grillige formatie. Het landschap is vrij droog echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd in het park. Zo zijn er verschillende lemuren te zien en leven er daarnaast vele soorten reptielen en vogels. Aan het eind van de dag is het mogelijk (indien de tijd het toelaat) om naar Isalo Window te gaan waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 16 Isalo National Park
Samen met een lokale gids brengt u vandaag een bezoek aan het Isalo National Park. In het park volgt u een van de uitgezette wandelroutes. De kortste wandeling duurt circa een uur en de langste circa zes uur. Indien gewenst kunt u vanuit de meeste accommodaties tegen betaling een picknick lunch meenemen. Bezoek de Canyon des Makis, een 150 meter hoge kloof waarbij de kans groot is dat u ringstaartmaki's en sifaka's ziet. U wandelt over rotsblokken, langs palmbomen, riviertjes en een waterval. 's Middags kunt u de Piscine Naturelle bezoeken waar u een duik kunt nemen in dit natuurlijke zwembad. Op de weg ernaartoe kunt u genieten van fraaie uitzichten. In het park is tevens een informatiecentrum over de omgeving en de lokale bevolking. De omgeving van het park wordt bewoond door de Bara stam. Zij gebruiken het park voor het begraven van hun doden. Dit doen zij op speciale plaatsen in een van de vele steile rotswanden op tientallen meters hoogte. Na de wandeling wordt u terug naar de accommodatie waar de rest van de dag vrij te besteden is.
Dag 17 Isalo National Park - Ifaty
De volgende bestemming is Ifaty waar u de laatste dagen van de reis kunt ontspannen aan het strand. Onderweg bezoekt u eerst nog het Zombitse National Park. Dit park is 363 km² groot en ligt  tussen Isalo (een uur rijden) en Tulear (drie uur rijden). Het zuidwesten van Madagaskar is droger waardoor dit park niet bestaat uit regenwoud maar meer uit droog woud. De biodiversiteit is er echter groot en het park is populair onder vogelaars die de endemische Appert’s greenbul graag willen spotten. Ook verreaux’s sifakas en red-fronted brown lemurs komen hier voor. Met geluk vangt u een glimp op van de Hubbard’s sportive lemur die soms overdag vanuit zijn hol in de boom de omgeving inspecteert. U maakt een wandeling van ca. 2 uur in het park met een gids. Aangekomen in Tulear wordt er nog een stop gemaakt in het Antsokay Arboretum. In deze botanische tuin zijn meer dan 1000 verschillende soorten inheemse planten van het eiland te zien. Na het bezoek rijdt u naar de accommodatie aan het strand.
Dag 18 Ifaty
Een vrije dag in Ifaty om te ontspannen bij uw hotel en het strand. Vanuit uw accommodatie kunt u optioneel verschillende excursies boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld fietsen en paarden huren. Voor vogelliefhebbers is een (ochtend)bezoek aan het Spiny Forest zeker aan te raden. Ifaty staat verder bekend om haar mooie selectie Baobab-bomen. De bomen staan niet ver van zee en maken het fotograferen met indrukwekkende achtergronden mogelijk.
Dag 19 Ifaty
Dag ter vrije besteding. Ifaty wordt beschermd door de grootste lagune van Madagaskar. De lagune wordt omringd door prachtig koraal waar u kunt duiken en snorkelen. Uiteraard kunt u ook heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand.
Dag 20 Ifaty - Tulear - Antananarivo
Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Tulear gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo. Na aankomst verzorgen we de transfer naar het hotel waar u een overnachting heeft.
Dag 21 Antananarivo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken, reserveren wij een dagkamer voor u waar u kunt ontspannen in afwachting van de internationale vlucht. Op tijd wordt u terug naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Tulear - Antananarivo 
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater (1 fles pp per dag)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • kapitein, kok en gids tijdens Tsiribihina River Cruise
 • privéboot tijdens Tsiribihina River Cruise
 • kampeerbenodigdheden tijdens de Tsiribihina River Cruise
 • gids- en entreegelden voor: Bemaraha, Ranomfana, Isalo en Zombitse
 • gids- en entreegelden voor: Marofandilia, Avenue de Baobabs, Anjà reserve & Antsokay Arboretum
 • fietstocht Antsirabe en dagtrekking in de Tsaranoro Valley 
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden en lokaal ingehuurde gidsen
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hôtel Belvédère - Antananarivo
Midden in het stadscentrum van Antananarivo vindt u Hotel Belvedère. Weg van de drukte van de hoofdweg, loopt u vanuit het hotel toch zo het levendige centrum in. Het hotel beschikt over 25 kamers en 2 suites. De kamers zijn wat eenvoudig ingericht, maar comfortabel en schoon. Aangezien het hotel op een heuvel ligt, heeft u vanaf een van de vier terrassen een panoramisch uitzicht over de binnenstad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, waar tevens lokale specialiteiten worden geserveerd. 

Princesse Tsiribihina - Miandrivazo
Dit mooie hotel is gelegen op een heuvel en beschikt over 13 kamers. Allen smaakvol ingericht en voorzien van een eigen veranda. Het is een ideaal vertrekpunt voor excursies over de Tsiribihina rivier. Geniet na een actieve dag van het prachtige uitzicht over de vallei of bij het zwembad. Aangezien het hier erg warm kan worden, is een verfrissende duik geen overbodige luxe. Het hotel beschikt over een restaurant, waar lokale gerechten worden geserveerd. 

Kamperen langs Tsiribihina River - Tsiribihina River

Tijdens de Tsiribihina River Cruise verblijft u twee nachten in een eenvoudige iglo tent op de oevers van de rivier. De tenten zijn voorzien van een 8cm dik matras, kussens, lakens en dekens. Het personeel zet het camp op, en breekt het ook weer af. Sanitaire voorzieningen tijdens de overnachting zijn eenvoudig met uitsluitend een droogtoilet. Drie maaltijden (ontbijt en een warme lunch en diner) zijn dagelijks inclusief en deze worden bereidt door de kok en zijn assistent die mee gaan aan boord. Gekoeld water, bier en frisdrank kunt u aan boord kopen. De boten, met een lengte variërend van 10 tot 15 meter, hebben een capaciteit van 6 tot 20 personen. Beneden kunt u overdekt zitten aan tafels waaraan ook wordt gegeten. Boven is nog een zonnedek met lounge stoelen vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft. Een toilet is niet aanwezig aan boord, dus onderweg worden verschillende stops gemaakt en bent u aangewezen op een ‘bush toilet’. Ook elektriciteit is niet aanwezig. De Tsiribihina River Cruise is op privé basis of op indeling (geselecteerde data in het hoogseizoen). De cruise is alleen geschikt voor de avontuurlijke reizigers die zich niet laat afschrikken door het ontbreken van moderne gemakken. 


L'Olympe Du Bemaraha - Bekopaka
Vlakbij het dorp Bekopaka, op een heuvel, ligt L'Olympe Du Bemaraha. Deze middenklasse accommodatie biedt de reiziger een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het nationale park Tsingy de Bemeraha. U verblijft in een van de bungalows die eenvoudig maar comfortabel zijn en beschikking over een terras, bedden met klamboes en een eigen badkamer met warme douche. Dineren kan in het restaurant vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de omgeving en de Manambolo river. Vraag bij aankomst (en goed weer) naar de mogelijkheden voor een tafeltje op het terras. Het fraaie zwembad is een fijne plek om even te ontspannen na een dagbezoek aan de Tsingy. 

Camp Amoureux - Marofandilia
In het hart van de bossen van Marofandilia vindt u Camp Amoureux. Een eenvoudig, maar goed onderhouden, kamp dat beheerd wordt door de NGO Fanamby. Zij werken aan de ontwikkeling van ecotoerisme in beschermde gebieden, waarbij lokale gemeenschappen rechtstreeks worden betrokken. Het kamp bestaat uit 14 grote tenten met eigen badkamer en een gemeenschappelijke ruimte waar maaltijden worden geserveerd en u plaats kunt nemen in de zithoek. Camp Amoureux is het perfecte startpunt voor vele excursies, zoals naar de Baobab Alley. Vanuit hier kunt u tevens een ochtend- of nachtwandeling maken waarbij u op zoek gaat naar de lemuren die hier leven. De verschillende lemuren zijn 's nachts ook rondom uw tent te horen. 
 

Chez Maggie - Morondava
U vindt Chez Maggie Hotel aan de kust van Morondava. Verscholen in een groene tuin liggen de sfeervol ingerichte bungalows en chalets, allen voorzien van een eigen badkamer en veranda. Vanuit het hotel loopt u zo het strand op voor een verfrissende duik in zee of een mooie strandwandeling, maar ook aan het zwembad is het aangenaam vertoeven. In het restaurant ‘The Sunshine’ geniet u in een comfortabele setting van heerlijke maaltijden, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van lokale producten. Vanuit dit hotel kunt u diverse excursies en activiteiten ondernemen, de hotel staff helpt u hier graag bij. 

Couleur Café Hotel - Antsirabe
In het hart van het dorp Antsirabe ligt Couleur Cafe. Dit knusse hotel bestaat uit 15 bungalows, waarvan één familiebungalow. In het hoofdgebouw komt u na een lange dag tot rust in de lounge of geniet u van smakelijke gerechten die geserveerd worden in het restaurant. De bungalows liggen in een prachtige tuin, waar het in de zomer goed vertoeven is. De met zorg ingerichte kamers van het Couleur Cafe zijn in koloniale stijl en beschikken over een en-suite badkamer. Iedere bungalow is uitgerust met een open haard, waar u in de avonduren heerlijk kunt bijkomen. Het Couleur Cafe beschikt over een winkeltje waar u souvenirs kunt kopen.

Hotel Thermal - Ranomafana National Park
Aan de rand van het dorpje Ranomafana ligt Hotel Thermal, een van de betere accommodaties in deze omgeving. De thermale baden liggen vlakbij het hotel. Het kleinschalige hotel heeft kamers verdeeld over drie gebouwen. Alle kamers zien er mooi en fris uit. In het hoofdgebouw ligt het restaurant met daarboven een vide met bar en lounge. Thermal is een goede uitvalsbasis om het nationale park te verkennen. Uw privéchauffeur brengt u naar de ingang van het park.
 

Tsara Camp - Tsaranoro
Een van de accommodaties van Madagaskar met een indrukwekkend uitzicht. Vanuit dit camp heeft u namelijk uitzicht op de het klif van Tsaranoro. Deze 800 meter hoge steile klif is vanuit elke tent te zien. Het camp bestaat uit 15 tenten voorzien van een eigen veranda, bed met klamboe en buitendouche. Het toilet wordt gedeeld. De inrichting is zeer eenvoudig maar schoon en het natuurschoon maakt alles goed. Ook de kwaliteit van het eten is goed en het verblijf hier is een leuke ervaring. Vanuit het camp worden er verschillende wandelingen in de omgeving gemaakt. Zo kunt u naar de top van de Tsaranoro klif lopen en de nabijgelegen Kameleon berg bewandelen. Doordat het gebied nog redelijk onbetreden gebied is bent u verzekerd van rust en kunt u heerlijk ontspannen.

Isalo Ranch - Isalo National Park
Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.

La Plage - Ifaty
Gelegen tussen het turquoise water van de lagoon en het droge bos vindt u deze witte bungalows van la Plage. De accommodatie ligt iets ten noorden van Ifaty waardoor het strand erg rustig is. De bungalows staan pal aan het lange zandstrand waardoor u prachtig uitzicht heeft over de zee. Dit is de ideale locatie voor iedereen die van een ontspannen en rustige vakantie houdt. U hoort hier alleen de geluiden van de zee en verder is het hier vooral heerlijk rustig vertoeven. De mooie bungalows met rieten daken zijn eenvoudig ingericht maar alsnog van alle gemakken voorzien. Deze locatie is ook geschikt voor alle watersportliefhebbers. Zo is het hier mogelijk om te leren duiken bij de PADI duikschool, kunt u kitesurfen en worden er verschillende boottrips georganiseerd. Daarnaast zijn hier volop mogelijkheden om te snorkelen of te gaan quad rijden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »