Menu

Avontuurlijke Rondreis Madagascar

Deze avontuurlijke privéreis door Madagaskar begint met een expeditie op de Tsiribihina River. U vaart door het ‘wilde westen’ van het eiland en ontdekt zo de veelzijdige flora en fauna van dit ‘Rode Eiland’. Via het unieke landschap van de Tsingy de Bemaraha, en na het bezoek aan Baobab Alley, gaat de reis verder in zuidelijke richting. Onderweg staat een bezoek aan de nationale parken Ranomafana en Isalo op het programma. De reis sluit u ontspannen af aan het strand van Ifaty.

Noot: Tsingy of Bemaraha is te bezoeken in de periode mei t/m oktober.
Noot: In de maanden juli, augustus en oktober is de Tsiribihina River niet op privébasis maar op indeling met andere reizigers. De korting verwerken we in uw persoonlijke reisplan. 

Reisduur: 21 dagen

Antananarivo - Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemaraha NP - Baobab Alley - Antsirabe - Ranomafana NP - Andringitra NP - Isalo NP - Ifaty

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijke Rondreis Madagascar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale reis voor een tweede bezoek aan Madagaskar
 • U ontdekt Madagaskar tijdens deze reis ook over het water door middel van een unieke cruise over Tsiribihina rivier.
 • Bezoek aan de Tsingy de Bemeraha en Baobab Alley zijn inbegrepen in deze reis
 • Door het bezoek aan de Tsingy de Bemaraha is deze reis alleen tussen mei t/m oktober te maken
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Anja Reserve berg - Anja Reserve - Madagaskar - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Miandrivazo
Vandaag rijdt u naar Miandrivazo, een rit van circa 8 uur via Antsirabe. Onderweg zult u vele dorpen zien en heeft u uw eerste kennismaking met het landschap van Madagaskar. Bij aankomst in Miandrivazo wordt u naar uw hotel gebracht. Miandrivazo wordt gezien als de heetste plek van het land. Het dorp bevindt zich aan de oevers van de Mahajilo, een zijtak van de Tsiribihina rivier waar u de komende dagen op zult varen.
Dag 3 Miandrivazo - Tsiribihina River Cruise
Deze ochtend wordt u vroeg naar Masiakampy aan de oever van de Tsiribihina Rivier gebracht. De komende drie dagen reist u per boot (privé basis) met een kapitein, gids en kok over de rivier. U vaart door de prachtige wildernis van Madagaskar waarbij u kunt genieten van de indrukwekkende flora en fauna van het gebied. Onderweg wordt er onder andere gestopt bij kleine dorpen en natuurlijke zwempoelen. Zwemmen in de rivier is niet mogelijk vanwege krokodillen. Aan het eind van de middag legt de boot aan en kampeert u in het wild. U overnacht in simpele koepeltenten aan de oever van de rivier.

Noot: Sanitaire voorzieningen ontbreken tijdens het kamperen.
Dag 4 Tsiribihina River Cruise
Deze morgen wordt het kamp opgebroken en gaat u weer aan boord. In de ochtend bezoekt u een waterval. Vervolgens gaat de tocht verder door een wilder en nog meer verlaten stuk van de rivier. U vindt hier minder dorpen en meer wild, vogels en vleermuizen. De rivier baant zich een weg door nauwe kloven wat zorgt voor een schitterend uitzicht. Onderweg kunt u genieten van de door de kok bereidde maaltijd. Aan het eind van de middag legt de boot aan en overnacht u middenin de wildernis. In de avond staat er een dansvoorstelling bij zonsondergang op het programma.
Dag 5 Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemaraha
Na het laatste stuk op de rivier te hebben doorgebracht arriveert u in de ochtend bij Tsimafana, vlakbij Belo sur Tsiribihina. Na de lunch op de boot vertrekt u met een 4WD in circa 5 uur over een slechte weg naar Bekopaka voor de overnachting. Onderweg steekt u met een pontje de Manambolo rivier over. Bekopaka is de toegangspoort tot het Tsingy de Bemaraha National Park. U verblijft hier de komende drie nachten.
Dag 6 Tsingy de Bemaraha National Park
Na het ontbijt gaat u onder leiding van een gids per kano de Manambolo rivier verkennen. U bezoekt de Manambolo canyons en de traditionele Mahafaly tombes gelegen in kleine grotten in de rotswand. Vervolgens staat een bezoek aan de beroemde Tsingy de Bemaraha op het programma. Dit landschap staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is het grootste nationale park van Madagaskar. De Tsingy zijn als een 'bos' van kalkstenen rotspunten zover het oog reikt, dit landschap is uniek voor Madagaskar. Daarnaast bestaat het nationale park uit primaire regenwouden, groene heuvels, meren en uitgestrekte mangrove moerassen. In het park vindt u vele soorten dieren zoals reptielen, vele soorten vogels en lemuren. Vele hiervan hebben zich aangepast aan de extreme leefomstandigheden hier. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar Bekopaka voor de overnachting.
Dag 7 Tsingy de Bemaraha National Park
Ook vandaag staat compleet in het teken van het Tsingy de Bemeraha National Park. Samen met uw lokale gids bepaald u welke route u vandaag wilt lopen. Er zijn verschillende paden die variëren in duur van 1,5 tot 8 uur. De paden lopen door de verschillende landschappen. Het meest unieke deel is wanneer het pad door en over de Tsingy loopt. Er zijn speciale paden aangelegd waarbij u de rotsformatie van zowel boven als onderaf kunt zien. Houdt er wel rekening mee dat u voor de wandelingen wel de beschikking moet hebben over een redelijke conditie. De Tsingy bestaan uit twee gebieden de zogenaamde grote en kleine Tsingy. Naast verscheidene soorten vogels, reptielen, bomen en planten, leven er in het reservaat ook lemuren waaronder de Aye Aye en de Sifaka. U overnacht wederom in Bekopaka.
Dag 8 Tsingy de Bemaraha NP - Marofandilia
Vandaag gaat de reis verder naar Marofandilia, ongeveer 6 tot 8 uur rijden. U rijdt over een hobbelige weg in zuidelijke richting. Na zonsondergang gaat u het Marofandilia Forest in om 5 soorten lemuren te zoeken die alleen ’s nachts actief zijn.
Dag 9 Marofandilia - Morondava
Na het ontbijt brengt u wederom een bezoek aan het Kirindy Reserve, op ongeveer 1 uur rijden gelegen vanaf Marofandilia. Er bevinden zich 3 soorten baobabs en vele soorten planten. Ook de fauna is rijkelijk aanwezig met verschillende soorten lemuren waaronder de Verreaux Sifaka, een groot aantal soorten reptielen, de zeldzame Giant Jumping Rat en de fossa. De reis gaat vervolgens verder naar Morondava. Onderweg komt u langs 'Baobab Alley', een gebied vol met deze machtige bomen. Hier vind u deze doorgaans alleenstaande bomen netjes op een rij.
Dag 10 Morondava - Antsirabe
Vandaag staat een langere reisdag op het programma. Vanuit Morondava is het ongeveer acht uur rijden naar Antsirabe. Onderweg kunt u echter genieten van een prachtig landschap en passeert u verschillende dorpjes. Bij aankomst in Antsirabe wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit deze regio wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
 
Dag 12 Antsirabe - Ranomafana National Park
U start de dag met een fietstocht, een leuke manier om de omgeving van Antsirabe te verkennen. Een Fransman heeft zijn bedrijfje hier opgezet nadat hij de halve wereld al over heeft gefietst. De tocht is voor iedereen goed te doen en de fietsen zijn van goede kwaliteit. Afhankelijk van uw conditie is de duur ca, 3 - 4 uur. De fietstocht gaat meestal naar Andraikiba Lake. U fietst door een prachtig landschap, langs rijstvelden en typische kleine dorpjes. Na de activiteit gaat de reis verder naar het Ranomafana National Park, ongeveer 5 uur rijden. Dit is een van de vele nationale parken die Madagaskar rijk is. Het park is vernoemd naar het nabijgelegen dorp dat op haar beurt vernoemd is naar de heetwaterbronnen. De naam van het dorp betekent namelijk Rano = water en Mafana = heet. Er zijn dan ook verschillende warmwaterbronnen in het park te vinden.
Dag 13 Ranomafana National Park
Vroeg in de morgen wordt u naar het nationale park gebracht voor een bezoek. Er zijn verschillende wandelroutes die u samen met een gids kunt doen. De flora en fauna in het park is zeer divers. Er zijn meer dan 278 bomen- en plantensoorten waarvan er 81 uitsluitend in deze omgeving voorkomen. In het park leven meer dan 96 soorten vogels en 12 verschillende soorten maki's waaronder de Hapalemur.
Dag 14 Ranomafana - Tsaranoro
U reist verder naar Tsaranoro en brengt onderweg een bezoek aan het Anja Reserve. In het park maakt u een wandeling van ongeveer twee uur. U vindt hier verschillende soorten vogels en reptielen. Het park staat echter voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s die hier leven. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Het bijzondere aan Anja Reserve is dat het gesticht is door de lokale bevolking, zij hebben daarmee ook het beheer over dit park. Giften en uitgaven komen daarmee direct ten goede aan de lokale bevolking. Na het bezoek rijdt u verder naar uw accommodatie, gelegen bij de indrukwekkende 800 meter hoge granieten Tsaranoro Klif. 
Dag 15 Tsaranoro
Vandaag maakt u een wandeling van ongeveer vijf uur in de omgeving van de Tsaranoro Valley. Onderweg komt u langs lokale dorpjes, uitgestrekte velden, rotsen en bossen. Onderweg zijn met geluk maki's te zien. Een picknick lunch wordt uit het camp meegenomen voor onderweg.
Dag 16 Tsaranoro - Isalo National Park
De reis wordt vervolgd naar Isalo National Park, een rit van ongeveer 5 uur. Het park biedt tal van mogelijkheden voor een paar dagen verblijf. Het is een van de meest bezochte parken van het land dankzij de goede toegang en prachtige landschap. Er zijn enkele unieke plantensoorten en rotsen van zandsteen met grillige formatie. Het landschap is vrij droog echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd in het park. Zo zijn er verschillende lemuren te zien en leven er daarnaast vele soorten reptielen en vogels. Aan het eind van de dag is het mogelijk (indien de tijd het toelaat) om naar Isalo Window te gaan waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 17 Isalo National Park
Na het ontbijt bezoekt u het Isalo National park waar u een van de uitgezette wandelroutes kunt volgen. De kortste wandeling duurt circa een uur en de langste circa zes uur. Zo heeft u de keuze om onder andere de Canyon des Makis te bezoeken, een 150 meter hoge kloof waarbij de kans groot is dat u ringstaartmaki's en witte sifaka's tegenkomt. U wandelt over rotsblokken, langs palmbomen, riviertjes en een waterval. 's Middags kunt u de Piscine Naturelle bezoeken waar u een duik kunt nemen in dit natuurlijke zwembad. Op de weg ernaartoe kunt u genieten van fraaie uitzichten. In het park is tevens een informatiecentrum over de omgeving en over de lokale bevolking. De omgeving van het park wordt bewoond door de Bara stam. Zij gebruiken het park voor het begraven van hun doden. Dit doen zij op een speciale plaats. Meestal houdt dit in dat er een graf wordt gegraven in een van de vele steile rotswanden op tientallen meters hoogte. Aan het einde van de dag wordt u terug naar de accommodatie gebracht.

Noot: tegen betaling kunt u een picknick lunch vanuit de accommodatie mee nemen.
Dag 19 Isalo National Park - Ifaty
De volgende bestemming is Ifaty waar u de laatste dagen van de reis kunt ontspannen aan het strand. Onderweg bezoekt u eerst nog het Zombitse National Park. Dit park is 363 km² groot en ligt  tussen Isalo (een uur rijden) en Tulear (drie uur rijden). Het zuidwesten van Madagaskar is droger waardoor dit park niet bestaat uit regenwoud maar meer uit droog woud. De biodiversiteit is er echter groot en het park is populair onder vogelaars die de endemische Appert’s greenbul graag willen spotten. Ook verreaux’s sifakas en red-fronted brown lemurs komen hier voor. Met geluk vangt u een glimp op van de Hubbard’s sportive lemur die soms overdag vanuit zijn hol in de boom de omgeving inspecteert. U maakt een wandeling van ca. 2 uur in het park met een gids. Aangekomen in Tulear wordt er nog een stop gemaakt in het Antsokay Arboretum. In deze botanische tuin zijn meer dan 1000 verschillende soorten inheemse planten van het eiland te zien. Na het bezoek rijdt u naar de accommodatie aan het strand.
Dag 20 Ifaty
Een vrije dag in Ifaty om te ontspannen bij uw hotel en het strand. Vanuit uw accommodatie kunt u optioneel verschillende excursies boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld fietsen en paarden huren. Voor vogelliefhebbers is een (ochtend)bezoek aan het Spiny Forest zeker aan te raden. Ifaty staat verder bekend om haar mooie selectie Baobab-bomen. De bomen staan niet ver van zee en maken het fotograferen met indrukwekkende achtergronden mogelijk.
Dag 21 Ifaty
Dag ter vrije besteding. Ifaty wordt beschermd door de grootste lagune van Madagaskar. De lagune wordt omringd door prachtig koraal waar u kunt duiken en snorkelen. Uiteraard kunt u ook heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand.
Dag 22 Ifaty - Tulear - Antananarivo
Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Tulear gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo. Na aankomst verzorgen we de transfer naar het hotel waar u een overnachting heeft.
Dag 23 Antananarivo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken, reserveren wij een dagkamer voor u waar u kunt ontspannen in afwachting van de internationale vlucht. Op tijd wordt u terug naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Tulear - Antananarivo 
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater (1 fles pp per dag)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • kapitein, kok en gids tijdens Tsiribihina River Cruise
 • privéboot tijdens Tsiribihina River Cruise
 • kampeerbenodigdheden tijdens de Tsiribihina River Cruise
 • gids- en entreegelden voor: Bemaraha (2 days), Ranomfana, Isalo en Zombitse
 • gids- en entreegelden voor: Marofandilia, Avenue de Baobabs, Anjà reserve & Antsokay Arboretum
 • fietstocht Antsirabe en dagtrekking in de Tsaranoro Valley 
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden en lokaal ingehuurde gidsen
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Couleur Café Hotel - Antsirabe
incl. ontbijt en diner
In het hart van het dorp Antsirabe ligt Couleur Cafe. Dit knusse hotel bestaat uit 15 bungalows, waarvan één familiebungalow. In het hoofdgebouw komt u na een lange dag tot rust in de lounge of geniet u van smakelijke gerechten die geserveerd worden in het restaurant. De bungalows liggen in een prachtige tuin, waar het in de zomer goed vertoeven is. De met zorg ingerichte kamers van het Couleur Cafe zijn in koloniale stijl en beschikken over een en-suite badkamer. Iedere bungalow is uitgerust met een open haard, waar u in de avonduren heerlijk kunt bijkomen. Het Couleur Cafe beschikt over een winkeltje waar u souvenirs kunt kopen.

Tsara Camp - Tsaranoro
incl. ontbijt en diner
Een van de accommodaties van Madagaskar met een indrukwekkend uitzicht. Vanuit dit camp heeft u namelijk uitzicht op de het klif van Tsaranoro. Deze 800 meter hoge steile klif is vanuit elke tent te zien. Het camp bestaat uit 15 tenten voorzien van een eigen veranda, bed met klamboe en buitendouche. Het toilet wordt gedeeld. De inrichting is zeer eenvoudig maar schoon en het natuurschoon maakt alles goed. Ook de kwaliteit van het eten is goed en het verblijf hier is een leuke ervaring. Vanuit het camp worden er verschillende wandelingen in de omgeving gemaakt. Zo kunt u naar de top van de Tsaranoro klif lopen en de nabijgelegen Kameleon berg bewandelen. Doordat het gebied nog redelijk onbetreden gebied is bent u verzekerd van rust en kunt u heerlijk ontspannen.

Isalo Ranch - Isalo National Park
incl. ontbijt en diner
Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.

La Plage - Ifaty, Tulear e.o.
incl. ontbijt en diner
Gelegen tussen het turquoise water van de lagoon en het droge bos vindt u deze witte bungalows van la Plage. De accommodatie ligt iets ten noorden van Ifaty waardoor het strand erg rustig is. De bungalows staan pal aan het lange zandstrand waardoor u prachtig uitzicht heeft over de zee. Dit is de ideale locatie voor iedereen die van een ontspannen en rustige vakantie houdt. U hoort hier alleen de geluiden van de zee en verder is het hier vooral heerlijk rustig vertoeven. De mooie bungalows met rieten daken zijn eenvoudig ingericht maar alsnog van alle gemakken voorzien. Deze locatie is ook geschikt voor alle watersportliefhebbers. Zo is het hier mogelijk om te leren duiken bij de PADI duikschool, kunt u kitesurfen en worden er verschillende boottrips georganiseerd. Daarnaast zijn hier volop mogelijkheden om te snorkelen of te gaan quad rijden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »