Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Madagaskar Hoogtepunten & Ile St. Marie

Een unieke privé reis naar Madagaskar, met start in Tulear. Hier bezoekt u het indrukwekkende Antsokay arboretum. Vervolgens gaat de reis via het Zombitse National Park naar het Isalo National Park. In de nationale parken van Ranomafana en Analamazaotra maakt u kennis met de unieke flora en fauna die Madagaskar te bieden heeft. De reis gaat vervolgens via de oostkust en het Pangalanes Kanaal  naar het tropische eiland Ile St. Marie. Hier kunt u deze reis door Madagaskar ontspannen afsluiten. 

Noot: Afhankelijk van de lokale vluchtschema’s kan de reisduur en/of programma iets gewijzigd worden.

Reisduur: 18 dagen

Antananarivo - Tulear - Zombitse - Isalo NP - Fianarantsoa - Ranomafana NP - Antsirabe - Akanin'ny Nofy - Tamatave - Ile St. Marie

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Madagaskar Hoogtepunten & Ile St. Marie inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een reis langs de hoogtepunten aan de RN7, maar met afsluiting op het tropische ielandIle St Marie
 • Ideaal voor liefhebbers van avontuurlijke reizigers, die graag op de reis afsluiten op het strand
 • In juli/augustus is Ile St Marie dé plek om walvissen te spotten
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Indri lemur 1 - Madagaskar - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Tulear
Wij verzorgen de transfer terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de Tsaradia vlucht naar Tulear. Hier staat de privéchauffeur voor u klaar en brengt u naar het Antsokay Arboretum. Deze botanische tuin is gesticht door de Zwitserse botanicus Hermann Petigat die meer dan 900 verschillende soorten inheemse planten van het eiland heeft verzameld. Na de wandeling in de tuin volgt de transfer naar de accommodatie. 
Dag 3 Tulear - Zombitse - Isalo National Park
U vervolgt de reis over de RN7 vandaag naar het Isalo National Park, een park met adembenemende landschappen. Het is ongeveer vier uur rijden, maar onderweg stopt u bij het Zombitse National Park. Door ontbossing heeft dit park een geïsoleerde ligging, maar een bezoek is het zeker waard. Het zuidwesten van Madagaskar is droger waardoor dit park een andere vegetatie heeft dan de meeste andere parken op Madagaskar. De biodiversiteit is er groot en het gebied is populair onder vogelaars voor wie de endemische Appert’s greenbul het doel is. Ook verreaux’s sifakas en red-fronted brown lemurs komen hier voor. Met geluk vangt u een glimp op van de Hubbard’s sportive lemur die soms overdag vanuit zijn hol in de boom de omgeving inspecteert. Er zijn een aantal wandelroutes in het park, variërend van 1,5 - 5 km (1 - 2 ½ uur), die u met een gids kunt verkennen. Na het bezoek is het nog een korte rit naar Isalo. De weidse droge graslanden worden hier onderbroken door grillige rotsformaties. Het landschap is droog, echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd. Zo zijn er verschillende lemuren te zien tijdens de wandelingen die u kunt maken met een gids. Morgen gaat u het park verkennen, maar aan het einde van deze dag is het mogelijk (indien de tijd het toelaat en in overleg met de gids) om naar Isalo Window te gaan. Hier geniet u vaak van een prachtige zonsondergang.
Dag 4 Isalo National Park
Samen met een lokale gids brengt u vandaag een bezoek aan het Isalo National Park. In het park volgt u een van de uitgezette wandelroutes. De kortste wandeling duurt circa een uur en de langste circa zes uur. Indien gewenst kunt u vanuit de meeste accommodaties tegen betaling een picknick lunch meenemen. Bezoek de Canyon des Makis, een 150 meter hoge kloof waarbij de kans groot is dat u ringstaartmaki's en sifaka's ziet. U wandelt over rotsblokken, langs palmbomen, riviertjes en een waterval. 's Middags kunt u de Piscine Naturelle bezoeken waar u een duik kunt nemen in dit natuurlijke zwembad. Op de weg ernaartoe kunt u genieten van fraaie uitzichten. In het park is tevens een informatiecentrum over de omgeving en de lokale bevolking. De omgeving van het park wordt bewoond door de Bara stam. Zij gebruiken het park voor het begraven van hun doden. Dit doen zij op speciale plaatsen in een van de vele steile rotswanden op tientallen meters hoogte. Na de wandeling wordt u terug naar de accommodatie waar de rest van de dag vrij te besteden is.
Dag 5 Isalo National Park - Fianarantsoa
De reis wordt vervolgd naar Fianarantsoa. Onderweg brengt u een bezoek aan Anja Reserve. Dit park staat voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Het bijzondere aan Anja Reserve is dat het gesticht is door de lokale bevolking. Alle giften en uitgaven komen daardoor ook direct ten goede aan hen. In het plaatsje Antemoro bezoekt (als u dit wilt) een papierfabriek. Na aankomst in Fianarantsoa wordt u naar uw hotel gebracht waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Fianarantsoa is een van de grotere steden van het land en is gesticht in 1830 als de hoofdstad van de Betsileo stam. De naam betekent ‘plaats van het goede leren’, wat tegenwoordig nog steeds van toepassing is vanwege de aanwezigheid van universiteiten. Het is de mooiste stad van het land en lijkt op een kleine versie van Antananarivo. Ook Fianarantsoa is op heuvels gebouwd en bestaat uit een ‘boven’ en ‘beneden’ stad. Het mooiste deel is de ‘boven’, waarvan een deel inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
Dag 6 Fianarantsoa - Ranomafana National Park
Vandaag maakt u kennis met de Betsileo cultuur in de mooie omgeving van Fianarantsoa. In de ochtend loopt u langs rijstvelden, irrigatie kanalen en verschillende kleine dorpjes. U krijgt een goede indruk van het dagelijks leven van de lokale mensen. Doordat de gids lokaal is, kent hij de meeste mensen en kunt u dus in contact komen met de hartelijke bevolking. In een van de huizen wordt u uitgenodigd voor de traditionele Malagassische lunch. Na de lunch en wandeling reist u in ongeveer twee uur door naar het Ranomafana National Park. Het park is vernoemd naar het nabijgelegen dorp dat op haar beurt vernoemd is naar de heetwaterbronnen. De naam van het dorp betekent namelijk Rano = water en Mafana = heet. Er zijn dan ook verschillende warmwaterbronnen in het park te vinden.
Dag 7 Ranomafana National Park
Trek uw goede wandelschoenen aan voor een bezoek aan het nationale park. Er zijn verschillende wandelroutes die u samen met een gids kunt verkennen. De wandelingen variëren van twee tot zeven uur. De kortste route is deels aangelegd en het meest populair, wat in het hoogseizoen voor drukte kan zorgen. Als er een lemuur wordt gespot, wordt er van de paden afgeweken. Het park is vrij heuvelachtig, dus kiest u voor een langere wandeling, dan is een goede conditie nodig. De flora en fauna in Ranomafana is zeer divers. In de bomen leven verschillende lemuur-soorten waaronder de gouden bamboemaki. Verder zijn er talloze vogelsoorten, reptielen en vlinders te zien. Een waar paradijs voor de natuurliefhebber! In de namiddag kunt u zelf een wandeling maken door het dorpje Ranomafana of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen in het dorp. Dit zwembad is echter ook populair onder de lokale bevolking en kan erg druk zijn.
Dag 8 Ranomafana - Ambositra - Antsirabe
De reis gaat vandaag naar Antsirabe, een rit van ongeveer vijf uur. Onderweg maakt u een stop in Ambositra gelegen in het Zafamaniry gebied. De Zafamaniry-inwoners zijn ware kunstenaars op het gebied van houtbewerking. Bij aankomst in Antsirabe wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rondom de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe worden de meeste etenswaren en producten over het land verspreid.
Dag 9 Antsirabe - Andasibe
Vandaag rijdt u via de RN7 en RN2 naar Andasibe, een lange rit van ongeveer acht uur. De rit gaat door een prachtig heuvelachtig landschap met fraaie uitzichten. Onderweg passeert u verschillende dorpjes en ziet u dat ieder dorp zijn eigen kenmerkende producten verkoopt. Na Antananarivo merkt u dat de RN2 drukker is met vrachtverkeer, dit is namelijk de verbindingsweg tussen de hoofdstad en de havenstad Toamasina. Onderweg kunt u in overleg een korte stop maken bij Peyrieras, een kleine zoo. Een goede gelegenheid om vlinders, kameleons, kikker en reptielen te fotograferen. Dieren die u anders zelden van zo dichtbij kunt spotten. Maar de dieren leven wel in gevangenschap, dus u kunt zelf een afweging maken. Na aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u de komende nachten verblijft. Na zonsondergang maakt u een nachtelijke wandeling. Neem uw zaklamp mee, want daarmee kunt u verschillende dieren spotten die in het donker actief zijn zoals kikkers, kameleons en zelfs maki’s die dan actief zijn. Maar zelfs de geluiden van het tropische regenwoud zorgen al voor een unieke ervaring. 
Dag 10 Andasibe
Met een beetje geluk wordt u wakker van de karakteristieke roep van de indri. Deze maki, die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd, is de grootste van alle makisoorten. Na het ontbijt in de accommodatie is het tijd om het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet, te verkennen. Vanaf de ingang starten twee deels overlappende wandelroutes waarvan de langste 4,5 km is en u ongeveer drie uur in het park blijft. Naast de indri leven er nog 13 makisoorten, kameleons, bladstaartgekko’s, kikkers en veel vogels in het park. Het tropische regenwoud heeft uiteraard een rijke flora waaronder verschillende soorten varens, lianen, palmbomen en orchideeën. De orchideeën bloeien vanaf september tot en met januari. Na de lunch in de accommodatie bezoekt u in de namiddag het Voimma reservaat, een klein parkje dat gerund wordt door de lokale bevolking. Ook in dit park maakt u wandeling met een gids en geniet u van de planten en dieren die er leven. 
Dag 11 Andasibe - Ankanin'ny Nofy
U verlaat deze morgen Andasibe en reist in circa drie uur naar de kust. Vanaf het plaatsje Manambato is het ongeveer een uur varen over het Canal des Pangalanes naar Ankanin'ny Nofy. Het 650 kilometer lange loopt langs de oostkust van de plaats Tamatave tot aan Farafangana. Een smalle strook land scheidt het kanaal van de oceaan. In de koloniale tijd werd het kanaal gegraven om producten te vervoeren naar Tamatave. Vervoer over zee was te gevaarlijk. Tegenwoordig heeft de natuur de vrije hand. De oevers zijn begroeid met verschillende planten en vormen het leefgebied van verschillende vogels. U verblijft in een van de accommodaties aan de oever van Lac Ampitabe. Hier kunt u in de namiddag ontspannen en genieten van het strandje. Aan het einde van de dag vertrekt u met een bootje naar een eilandje om de Aye-Aye te spotten. 
Dag 12 Ankanin'ny Nofy
Vandaag brengt u een bezoek aan het Ankanin'ny Nofy Reserve, beter bekend als het Palmarium Reserve. Dit relatief kleine privépark van 50 hectare is ideaal om van dichtbij de lemuren te zien. Een lokale gids helpt u daarbij, houd de camera in de aanslag! Hoewel de dieren de peninsula niet kunnen verlaten, leven ze wel vrij in het reservaat. Lemuren die in het park voorkomen zijn de indri, de grootste lemurensoort en de sifaka. Andere soorten zijn de bonte maki, zwarte maki en de roodbuikmaki. Verder geniet u tijdens een wandeling van een schitterende flora waaronder orchideeën, palmbomen en zelfs de vleesetende pitcher plant. De rest van de dag is ter vrije besteding om te ontspannen bij de accommodatie. 
Dag 13 Ankanin'ny Nofy - Tamatave
U verlaat vandaag het waterrijke gebied bij Ankanin'Ny Nofy. U neemt plaats in de boot die u vervolgens over het Pangalanes kanaal in circa twee uur naar Toamasina brengt. Deze belangrijke havenstad, ook wel Tamatave genoemd, kunt u in de namiddag op eigen gelegenheid verkennen. Maak een wandeling over de boulevard Ratsimilaho of verken de stad per 'Pousse Pousse', de Madagassische versie van de riksja. De stad heeft een aantal koloniale gebouwen en elegante straatjes die in de avondzon een mooi sfeerbeeld geven.
Dag 14 Tamatave - Mahambo - Ile St. Marie
U vertrekt in de vroege ochtend bij uw hotel voor de transfer naar het kantoor van El Condor. Hiervandaan reist u per shuttle (op indeling) in ongeveer drie uur naar de haven van Mahambo. Vanuit Mahambo vertrekt de ferry naar Ambodifotatra op Ile St. Marie. De overtocht duurt ook ongeveer drie uur. Heeft u last van reisziekte, dan is het aan te raden om hiervoor medicatie mee te nemen. De zee kan soms ruw zijn. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar de accommodatie gebracht. Op deze prachtige plek kunt u bijkomen van deze reisdag en kunt u de komende dagen genieten van zon, zee en strand.
Dag 15 Ile St. Marie
Een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Het eiland Ile St. Marie bevindt zich voor de oostkust van het vasteland van Madagaskar. Het eiland is ongeveer 60 kilometer lang en op de meeste plekken niet meer dan 7 kilometer breed. U vindt er verschillende plantages voor kruidnagel, rijst en vanille. Madagaskar is de grootste vanille leverancier ter wereld. 80% komt hier vandaan. Ambodifotatra is de hoofdstad en eigenlijk het enige dorp op het eiland. Alle andere inwoners wonen verder verspreid over het eiland in kleine gemeenschappen. Ile St. Marie, officiële Malagassische naam Nosy Boraha, is het stereotype tropische eiland met wuivende kokospalmen, witte verlaten stranden en azuurblauwe zee met koraalriffen. En doordat het geen massatoerisme bestemming is, vallen de meeste bezoekers meteen voor de ongereptheid. Tijdens uw verblijf hier kunt u dus volop genieten van de rust en de prachtige omgeving.
Dag 16 Ile St. Marie
Ook deze dag is vrij te besteden. Ile St. Marie is wellicht het meest bekend vanwege de bultrugwalvissen die tussen juli en begin oktober voor de kust te zien zijn. De walvissen migreren naar de warme en kalme wateren van Antongil Bay om zich voort te planten en hun kalf te krijgen. U kunt optioneel een walvistocht maken waarmee de meeste accommodaties u kunnen helpen. Het vooraf reserveren van deze excursie is ook mogelijk via PANGEA Travel. Cétamada is een bekende en goede aanbieder van deze excursie. 
Dag 17 Ile St. Marie
Dag ter vrije besteding. Het ondiepe water rondom Ile St. Marie is bij uitstek geschikt voor snorkelen en duiken. Er zijn nog grote stukken koraalrif te vinden waar de onderwaterwereld spectaculair is. Het eiland kunt u o.a. gaan verkennen per tuk-tuk of huur een fiets. In de 17e en 18e eeuw was Ile St. Marie een pirateneiland. Leuk om te bezoeken is daarom het piratenkerkhof, dat op een eilandje nabij de hoofdstad Ambodifotatra ligt. Hier liggen oude en vervallen graven, maar zeker zo mooi is het uitzicht vanaf deze plek. Ook een bezoek aan het eiland Ile Aux Nates is een aanrader! Vanaf het zuidelijkste punt van het eiland vaart u er met een pirogue in vijf minuten heen. Een wandeling rond het eiland duurt ongeveer twee tot drie uur. Voor de actieve en avontuurlijke reiziger is het zeker de moeite waard om een motor of quad te huren en het noorden van het eiland te verkennen. Dit deel van het eiland is rustiger en ruiger maar heeft mooie stranden en natural pools (Piscine Naturelle d’Ambodiatafana) waar u goed kunt zwemmen. 
Dag 18 Ile St. Marie - Antananarivo
Het verblijf aan het strand van Ile St. Marie komt helaas ten einde en wij verzorgen de transfer voor u naar de luchthaven. U checkt in voor de Tsaradia vlucht terug naar Antananarivo. Na aankomst verzorgen we de transfer naar het hotel waar u de beschikking heeft over een dagkamer. In de avond wordt u teruggebracht naar de luchthaven waar u incheckt voor uw vlucht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Antananarivo - Tulear & Ile St. Marie - Antananarivo
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer per 4WD met Engelssprekende privéchauffeur
 • boottransfers Manambato - Ankanin'ny Nofy en v.v & Mahambo - Ile St. Marie
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • gids- en entreegelden voor de nationale parken: Zombitse, Isalo, Ranomafana, Andasibe
 • gids- en entreegelden: Antsokay Arboretum, Anjà community reserve
 • gids- en entreegelden: Ranomafana Arboretum, Peryeras park, Voimma, Lemurs island, Palmarium reserve
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden en lokaal ingehuurde gidsen
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Au Bois Vert - Antananarivo
Op 10 minuten rijden van de luchthaven van Antananarivo vindt u Au Bois Vert. Deze lodge ligt in een bosrijke omgeving, waar u veel vogels en kameleons tegenkomt. Na een drukke dag komt u volledig tot rust in het zwembad. In het midden van het park vindt u het restaurant, waar u keuze heeft uit heerlijke gerechten. Probeer eens de gerechten ‘a la plancha’, de specialiteit van Au Bois Vert. Deze gerechten worden op de grill gebakken. De ruime ingerichte kamers zijn gebouwd van natuurlijke materialen en worden gekenmerkt door koloniale elementen. De kamers beschikken onder andere over air conditionering en een flat screen TV.

Famata Lodge - Tulear
De Famata Lodge ligt op ongeveer 25 minuten afstand ten zuiden van het plaatsje Tulear. Voor uw verblijf in deze accommodatie heeft u de keuze uit een grote verscheidenheid aan kamertypes. Alle kamers zijn gebouwd met lokale producten en bieden een combinatie van comfort in een natuurlijke omgeving. U kunt ervoor kiezen om te verblijven in een boomhut, met uitzicht over de toppen van de bomen. Of overnacht in een kamer aan de lagune Namakia, waar u vanaf uw terras de vissen kunt zien zwemmen. Een eenvoudiger verblijf in het bos is ook mogelijk, in een van de 'bush homes'. Welk kamertype u ook kiest, u kunt gebruik maken van het zwembad van de lodge en het restaurant. Hier kunt u terecht voor heerlijke gerechten met versgevangen zeevruchten of nationale specialiteit; Zebu steak.

Isalo Ranch - Isalo National Park
Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.

Ecole hôtelière La Rizière - Fianarantsoa
Dit leuke hotel heeft een bijzonder concept in Madagaskar, alleen daarom raden we hier al een verblijf aan. Het hotel fungeert als hotelschool in Madagaskar, dus de staff waardoor u bediend wordt tijdens uw verblijf is in training. Er worden 10 kamers aangeboden waaronder standaardkamers en familiesuites. De badkamers zijn zeer modern en hebben zelfs een apart toilet. Alle kamers zijn erg schoon en ogen erg fris, waardoor het hier prettig verblijven is. Tijdens uw verblijf mag het diner in het restaurant niet ontbreken, want het eten wat hier geserveerd wordt is heerlijk, probeer vooral de chocolade mouse! Dit hotel is niet alleen een aanrader vanwege de fijne kamers en het heerlijke eten, ook de omgeving is schitterend. U heeft namelijk vanuit het restaurant bij helder weer prachtig uitzicht over de stad. Ook het oude gedeelte van de stad ligt op loopafstand.

Chez Gaspard
Chez Gaspard is een eenvoudige accommodatie midden in het dorp Ranomafana. De bungalows zijn gelegen in een mooi aangelegde tuin, welke veel vogels aantrekt. Uw  bungalow beschikt over tweepersoonsbed met klamboe en een simpele badkamer met warm water. Vanuit Chez Gaspard bent u zo in het dorp en bij de nabijgelegen warmwaterbronnen, maar het is vooral een goede verblijfplaats voor reizigers die het Ranomafana National Park willen bezoeken. Chez Gaspard beschikt over een eigen restaurant waar u ’s avonds terecht kan voor het diner. Het ontbijt is inbegrepen tijdens het verblijf, maar simpel. 

Residence Madalief - Antsirabe
Deze bijzondere accommodatie is gelegen buiten het centrum van Antsirabe, rustig gelegen tussen de dennenbomen. Het door een Nederlandse vrouw opgezette hotel bestaat uit 13 eenvoudige kamers die allemaal eigen sanitair hebben en warm water verwarmd door zonneboilers. Alle kamers zijn gebouwd met lokale materialen en zijn geheel in de stijl van Madagaskar gedecoreerd. Daarnaast zijn alle meubels voor zover mogelijk in de directe omgeving van Antsirabe gebouwd. ’s Avonds geniet u van het diner in het restaurant in de tuin, waar lokale gerechten geserveerd worden. U eet samen met de andere gasten van de lodge en het diner bestaat uit een fix menu ( uiteraard houdt men rekening met eventuele dieetwensen). Het eten wordt in schalen op tafel geserveerd, hetgeen zorgt voor een huiselijke sfeer en veel interactie met de andere gasten. . De opbrengsten van deze Madalief gaan naar het kindertehuis in Ambositra, waardoor uw bezoek ook voor de lokale bevolking veel betekent. Op het terrein van de lodge zijn dus geen weeskinderen aanwezig!

Sahatandra River Hotel - Andasibe
Zoals de naam van het hotel al aangeeft, ligt deze lodge aan de Sahatandra rivier, nabij het Andasibe National Park. Deze accommodatie ligt naast de ingang naar het Analamazaotra gedeelte van Andsibe en is dus een ideale uitvalsbasis voor een bezoek hier aan. Het Sahatandra River Hotel is een 3 sterren hotel, gelegen in een mooie groene omgeving. U verblijft in een van de bungalows met uitzicht over de mooie tuinen of het zwembad. De kamers zijn comfortabel en met een moderne badkamer. In het restaurant kunt u terecht voor uw maaltijden en een drankje op het terras, gelegen aan de oevers van de rivier.

Palmarium Hotel - Ankanin'ny Nofy
Het Palmarium Hotel is gelegen in Ankanin’ny Nofy aan het Pangalanes Kanaal. Het hotel dankt haar naam aan het nabijgelegen Palmarium reservaat. Tijdens een bezoek aan dit reservaat kunt u verschillende soorten lemuren tegen komen. Het zijn wilde dieren maar niet bang voor mensen waardoor u geweldige fotomomenten hebt. Het verblijf in het hotel is in schone maar eenvoudige bungalows. De kamers zijn gebouwd uit lokale materialen en hebben allemaal uitzicht op het kanaal. Het hotel beschikt verder over een restaurant waar lokale maaltijden worden geserveerd.

Calypso Hotel - Tamatave
Calypso Hotel & Spa is een 4-sterrenhotel, gelegen in het stadscentrum van Tamatave. Het moderne hotel bevindt zich nabij de haven en het strand en beschikt over 69 kamers, waaronder enkele familiekamers en luxe suites. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een comfortabel bed en een grote badkamer met bad. In het restaurant of het overdekte terras geniet u van een gevarieerd menu, maar ook roomservice behoort hier tot de mogelijkheden. Wilt u ontspannen, breng dan een bezoek aan de fitnessruimte of het verwarmde binnenzwembad of boek een massage- of spabehandeling. 

Vanivola Hotel - Ile St. Marie
Dit knusse familiehotel ligt op het prachtige eiland Ile St. Marie. Het personeel van Vanivola zorgt ervoor dat u volledig tot rust komt en een onvergetelijke tijd beleeft. Het zwembad ligt direct aan zee en is een prima plek om te ontspannen. In het restaurant heeft u keuze uit vis, kip- en zebu-gerechten. Geniet in de avond op het terras van een cocktail en de livemuziek. De bungalows liggen direct aan het strand. Vanaf uw terras heeft u dan ook een schitterend uitzicht op zee. Ook beschikt Vanivola over hotelkamers, waarvan enkele met zeezicht. Alle bungalows en hotelkamers hebben onder andere airconditioning en een TV. Vanuit het hotel kunt u deelnemen aan diverse excursies en activiteiten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »