Menu

Natuurreis Madagascar

Tijdens deze actieve natuurreis maakt u kennis met de vele kanten van het prachtige eiland Madagaskar. Zo bezoekt u tijdens deze rondreis de nationale parken Andasibe en Ranomafana waar u in het regenwoud kameleons, verschillende soorten lemuren en vogels kunt zien. Met geluk ziet u bamboo lemurs, de indri indri en sifaka’s. U maakt wandelingen en zelfs een fietstocht door de rijstvelden en langs lokale dorpjes, zo maakt u kennis met de vriendelijke bevolking. In Tsaranoro en Isalo National Park maakt u prachtige wandelingen waarbij u adembenemende uitzichten heeft. De natuurreis eindigt aan het strand bij Ifaty. Hier kunt u heerlijk genieten van zon, zee en het strand. Tijdens deze individuele reis overnacht u in hotels, bungalows, een tented camp en zelfs bij de lokale bevolking thuis.

Reisduur: 18 dagen

Antananarivo - Andasibe - Fianarantsoa - Ranomafana NP - Tsaranoro - Isalo National Park - Ifaty - Antananarivo

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Natuurreis Madagascar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van Madagaskar langs de RN7
 • U verblijft bijvoorbeeld bij nationale parken zoals Andasibe, Ranomafana en Isalo
 • Om de reistijd in te korten, is een vlucht Tulear - Antananarivo inclusief 
 • We kiezen voor een extra nacht en dagkamer in Antananarivo aan het einde van de reis . De reden hiervoor is dat Tsaradia veel schemawijzigingen (en soms vertraging) heeft. Zo voorkomen we eventuele problemen met de aansluiting van uw internationale vliegreis.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Indri lemur - Madagaskar - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Andasibe
Deze ochtend maakt u een historische wandeling, samen met een lokale gids, door het oude deel van de stad. Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, ligt in een glooiend gebied in het midden van het land op een hoogte van ca. 1370 meter. De oorspronkelijke naam van Antananarivo was Analamanga, oftewel het blauwe woud. In 1610 verdedigde koning Andrianjaka de stad vanaf de blauwe heuvel en gaf de stad haar nieuwe naam Antananarivo. De koning bouwde ook een immens paleis op de heuvel maar door brand is dit vrijwel geheel verwoest. Vanaf de plek is het uitzicht over de stad echter nog steeds zeer de moeite waard. In 1894 werd het koninkrijk een Franse kolonie wat het bleef tot 1960. Vervolgens werd het een zelfstandige republiek. De Franse invloeden zijn in geheel Madagaskar nog merkbaar. Tana, zoals de stad meestal wordt genoemd, is een aantrekkelijke plaats die men goed in een dag kan bekijken. De gebouwen laten een mix van Franse en Aziatische architectuur zien. Er zijn veel smalle, hobbelige straatjes die de bezoeker heuvelachtige centrum leiden. Na de stadstour reist u in oostelijke richting naar Andasibe, een rit van circa 3 uur. Na aankomst in Andasibe wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de overnachting. Na zonsondergang gaat u in het VOIMMA Reserve met een lokale gids het woud in, wat zorgt voor een bijzondere ervaring. In het donker zijn heel andere dieren actief.
Dag 3 Andasibe
Na het ontbijt bezoekt u het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet. Het park is mede opgericht ter bescherming van de Indri, een makisoort die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd. De Indri is de grootste van alle maki soorten en kan herkend worden aan zijn karakteristieke schreeuw. Verder leven er in het nationale park vele soorten reptielen, zoals kameleons en kikkers en vele soorten vogels. Doordat het park voornamelijk bestaat uit tropisch regenwoud heeft het een rijke flora waaronder verschillende soorten varens en medicinale planten. Bij de ingang kunt u kiezen uit een aantal wandelroutes die verschillen in zwaarte en duur.
Dag 4 Andasibe
Vandaag brengt u een bezoek aan het Mantadia National Park. Gelegen 20 kilometer ten noorden van het Perinet National Park is dit park een stuk groter en ruiger. Het park wordt minder bezocht en is daarom authentieker en bestaat grotendeels nog uit primair regenwoud. Het park bevindt zich op een hoogte tussen de 800 en 1260 meter. Door dit hoogteverschil is de flora en fauna erg verschillend. De paden zijn minder goed toegankelijk en vaak vrij steil maar de beloning is er zeker niet minder om. Prachtige uitzichten en dieren die zelden worden gezien in andere parken. Voor de ware natuurliefhebber is dit park een ware must. Er is keuze uit drie verschillende paden waarbij de kortste circa 2 uur duurt tot de langste waarvoor u de gehele dag nodig zult hebben. Samen met uw lokale gids kunt u bepalen welke route het beste bij u past. In de namiddag brengt u een bezoek aan Lemur Island. Op dit kleine eilandje in een meer leven drie soorten lemuren die u van dichtbij kunt zien.
Dag 5 Andasibe - Antsirabe
Vandaag rijdt u naar Antsirabe, een rit van circa acht uur. Onderweg stopt u bij het Peyreiras Reservaat. In dit kleine privé reservaat leven twee soorten lemuren die u van dichtbij kunt zien. Verder heeft het reservaat een aantal kassen waar u de andere dieren van de regio van dichtbij kunt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kameleons, slangen, kikkers, gekko’s en een vlindertuin. Bij aankomst in Antsirabe wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
Dag 6 Antsirabe
U maakt vandaag een fietstocht, een leuke manier om de omgeving van Antsirabe te verkennen. Een Fransman heeft zijn bedrijfje hier opgezet nadat hij de halve wereld al over heeft gefietst. De fietstocht is voor iedereen goed te doen en de fietsen zijn van goede kwaliteit. Afhankelijk van uw conditie is de duur van de fietstocht tussen de 3 – 6 uur. De drie uur durende tocht gaat meestal naar Andraikiba Lake, de langere tochten gaan ook naar Tritriva Lake. U fiets door een prachtig landschap, langs rijstvelden en typische kleine dorpjes. Afhankelijk van uw de duur van de fietstocht neemt u een picknick lunch (kleine meerprijs) mee vanuit de accommodatie . De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 7 Antsirabe - Ranomafana National Park
De volgende bestemming is het Ranomafana National Park, ongeveer 5 uur rijden. Dit is een van de vele nationale parken die Madagaskar rijk is. Het park is vernoemd naar het nabijgelegen dorp dat op haar beurt vernoemd is naar de heetwaterbronnen. De naam van het dorp betekent namelijk Rano = water en Mafana = heet. Er zijn dan ook verschillende warmwaterbronnen in het park te vinden. Na aankomst maakt u een night walk in de omgeving van de accommodatie.
Dag 8 Ranomafana National Park
Vroeg in de morgen wordt u naar het nationale park gebracht voor een bezoek. Er zijn verschillende wandelroutes die u samen met een gids kunt doen. De flora en fauna in het park is zeer divers. Er zijn meer dan 278 bomen- en plantensoorten waarvan er 81 uitsluitend in deze omgeving voorkomen. In het park leven meer dan 96 soorten vogels en 12 verschillende soorten maki's waaronder de Hapalemur.
Dag 9 Ranomafana National Park - Fianarantsoa
Vandaag wordt u naar Fianarantsoa gebracht voor de overnachting, ongeveer 1 uur rijden. Fianarantsoa is een van de grotere steden van het land en is gesticht in 1830 als de hoofdstad van de Betsileo stam. De naam betekent zoveel als ‘plaats van het goede leren’ wat tegenwoordig nog steeds van toepassing is vanwege de aanwezigheid van universiteiten. Het is de mooiste stad van het land en een soort van klein Antananarivo. Ook Fianarantsoa is op heuvels gebouwd en bestaat uit een ‘boven’ en ‘beneden’ stad. Het mooiste deel is de ‘boven’ stad waarvan een deel inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
Dag 10 Fianarantsoa - Tsaranoro
U verlaat Fianarantsoa en reist verder naar Tsaranoro, circa 3 uur rijden. Onderweg brengt u een bezoek aan Anja Reserve. In het park kunt u verschillende wandelingen maken variërend van een uur tot 6 uur. U vindt hier verschillende soorten vogels en reptielen. Het park staat echter voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s die hier leven. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Het bijzondere aan Anja Reserve is dat het gesticht is door de lokale bevolking, zij hebben daarmee ook het beheer over dit park. Giften en uitgaven komen daarmee direct ten goede aan de lokale bevolking. Na het bezoek rijdt u verder naar uw accommodatie, gelegen bij de indrukwekkende 800 meter hoge granieten Tsaranoro Klif. U verblijft twee nachten in het prachtige Tsara Camp.
Dag 11 Tsaranoro
Vandaag maakt u een wandeling van ongeveer vijf uur in de omgeving van de Tsaranoro Valley. Onderweg komt u langs lokale dorpjes, uitgestrekte velden, rotsen en bossen. Onderweg zijn met geluk maki's te zien. Een picknick lunch wordt uit het camp meegenomen voor onderweg.
Dag 12 Tsaranoro - Isalo National Park
De reis wordt vervolgd naar Isalo National Park, een rit van ongeveer 5 uur. Het park biedt tal van mogelijkheden voor een paar dagen verblijf. Het is een van de meest bezochte parken van het land dankzij de goede toegang en prachtige landschap. Er zijn enkele unieke plantensoorten en rotsen van zandsteen met grillige formatie. Het landschap is vrij droog echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd in het park. Zo zijn er verschillende lemuren te zien en leven er daarnaast vele soorten reptielen en vogels. Aan het eind van de dag is het mogelijk (indien de tijd het toe laat) om naar Isalo Window te gaan waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 13 Isalo National Park
Na het ontbijt bezoekt u het Isalo National park waar u een van de uitgezette wandelroutes kunt volgen. De kortste wandeling duurt circa een uur en de langste circa zes uur. Zo heeft u de keuze om onder andere de Canyon des Makis te bezoeken, een 150 meter hoge kloof waarbij de kans groot is dat u ringstaart maki's en witte sifaka's tegenkomt. U wandelt over rotsblokken, langs palmbomen, riviertjes en een waterval. 's Middags kunt u de Piscine Naturelle bezoeken waar u een duik kunt nemen in dit natuurlijke zwembad. Op de weg ernaartoe kunt u genieten van fraaie uitzichten. In het park is tevens een informatiecentrum over de omgeving en over de lokale bevolking. De omgeving van het park wordt bewoond door de Bara stam. Zij gebruiken het park voor het begraven van hun doden. Dit doen zij op een speciale plaats. Meestal houdt dit in dat er een graf wordt gegraven in een van de vele steile rotswanden op tientallen meters hoogte. Aan het einde van de dag wordt u terug naar de accommodatie gebracht.

Noot: tegen betaling kunt u een picknick lunch vanuit de accommodatie mee nemen.
Dag 14 Isalo National Park - Tulear - Ifaty
Vandaag reist u naar Ifaty, ongeveer 5 uur rijden. U rijdt via Tulear, een havenplaats met lommerrijke straten, omzoomd met Tamarinde bomen. In Tulear bezoekt u het Antsokay Arboretum. Deze botanische tuin is gesticht door mr. Petigat die meer dan 1000 verschillende soorten inheemse planten van het eiland heeft verzameld. Vervolgens wordt u naar Ifaty gebracht voor de overnachting.
Dag 15 Ifaty
Een vrije dag in Ifaty om te ontspannen bij uw hotel en het strand. Vanuit uw accommodatie kunt u optioneel verschillende excursies boeken. Zo kunt u fietsen en paarden huren maar ook duiken en snorkelen behoren tot de mogelijkheden. Voor vogelliefhebbers is een (ochtend)bezoek aan het Spiny Forest zeker aan te raden. Ook kunt u hier een mooie selectie aan Baobab-bomen vinden.
Dag 16 Ifaty
Dag ter vrije besteding.
Dag 17 Ifaty - Tulear - Antananarivo
Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Tulear gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo. Na aankomst verzorgen we de transfer naar het hotel waar u een overnachting heeft.
Dag 18 Antananarivo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken, reserveren wij een dagkamer voor u waar u kunt ontspannen in afwachting van de internationale vlucht. Op tijd wordt u terug naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Tulear - Antananarivo
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entree- en gidsgelden: Andasibe (2 dagen), Ranomafana (1 dag) en Isalo (1 dag)
 • entree- en gidsgelden WOI reserve, Peyreiras, Anja reserve (2 uur) en Antsokay
 • overige entree: aluminium pot factory, Ambositra woodcarving & Antemoro paper factory
 • stadswandeling in Antananarivo
 • fietstocht in Antsirabe
 • gids tijdens trekking bij Tsaranoro, inclusief lunch
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden en eventueel lokaal ingehuurde gidsen
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Grace Lodge - Andasibe
incl. ontbijt en diner
De Grace Lodge is een eenvoudige accommodatie gelegen aan aan de rand van het regenwoud in de nabijheid van het Andasibe National Park. Het hotel heeft 10 kamers gelegen in de tuin. Zeven standaard kamers zijn geschakeld en gelegen in apart gebouw op het terrein. De privacy is hierdoor beperkt. In het hoofgebouw bevindt zich naast het restaurant nog een familiekamer en in de tuin liggen twee deluxe bungalows. De bungalows bieden het meeste comfort en privacy. ’s Avonds geniet u in het restaurant van eenvoudige, maar prima gerechten. Proef ook eens de lokale gerechten van Madagaskar. Na een drukke dag is het kleine zwembad een welkome verademing.

Residence Madalief - Antsirabe
incl. ontbijt en diner
Deze bijzondere accommodatie is gelegen buiten het centrum van Antsirabe, rustig gelegen tussen de dennenbomen. Het door een Nederlandse vrouw opgezette hotel bestaat uit 13 eenvoudige kamers die allemaal eigen sanitair hebben en warm water verwarmd door zonneboilers. Alle kamers zijn gebouwd met lokale materialen en zijn geheel in de stijl van Madagaskar gedecoreerd. Daarnaast zijn alle meubels voor zover mogelijk in de directe omgeving van Antsirabe gebouwd. ’s Avonds geniet u van het diner in het restaurant in de tuin, waar lokale gerechten geserveerd worden. U eet samen met de andere gasten van de lodge en het diner bestaat uit een fix menu ( uiteraard houdt men rekening met eventuele dieetwensen). Het eten wordt in schalen op tafel geserveerd, hetgeen zorgt voor een huiselijke sfeer en veel interactie met de andere gasten. . De opbrengsten van deze Madalief gaan naar het kindertehuis in Ambositra, waardoor uw bezoek ook voor de lokale bevolking veel betekent. Op het terrein van de lodge zijn dus geen weeskinderen aanwezig!

Ecole hôtelière La Rizière - Fianarantsoa
incl. ontbijt en diner
Dit leuke hotel heeft een bijzonder concept in Madagaskar, alleen daarom raden we hier al een verblijf aan. Het hotel fungeert als hotelschool in Madagaskar, dus de staff waardoor u bediend wordt tijdens uw verblijf is in training. Er worden 10 kamers aangeboden waaronder standaardkamers en familiesuites. De badkamers zijn zeer modern en hebben zelfs een apart toilet. Alle kamers zijn erg schoon en ogen erg fris, waardoor het hier prettig verblijven is. Tijdens uw verblijf mag het diner in het restaurant niet ontbreken, want het eten wat hier geserveerd wordt is heerlijk, probeer vooral de chocolade mouse! Dit hotel is niet alleen een aanrader vanwege de fijne kamers en het heerlijke eten, ook de omgeving is schitterend. U heeft namelijk vanuit het restaurant bij helder weer prachtig uitzicht over de stad. Ook het oude gedeelte van de stad ligt op loopafstand.

Tsara Camp - Tsaranoro
incl. ontbijt, lunch en diner
Een van de accommodaties van Madagaskar met een indrukwekkend uitzicht. Vanuit dit camp heeft u namelijk uitzicht op de het klif van Tsaranoro. Deze 800 meter hoge steile klif is vanuit elke tent te zien. Het camp bestaat uit 15 tenten voorzien van een eigen veranda, bed met klamboe en buitendouche. Het toilet wordt gedeeld. De inrichting is zeer eenvoudig maar schoon en het natuurschoon maakt alles goed. Ook de kwaliteit van het eten is goed en het verblijf hier is een leuke ervaring. Vanuit het camp worden er verschillende wandelingen in de omgeving gemaakt. Zo kunt u naar de top van de Tsaranoro klif lopen en de nabijgelegen Kameleon berg bewandelen. Doordat het gebied nog redelijk onbetreden gebied is bent u verzekerd van rust en kunt u heerlijk ontspannen.

Isalo Ranch - Isalo National Park
incl. ontbijt en diner
Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.

La Plage - Ifaty, Tulear e.o.
incl. ontbijt en diner
Gelegen tussen het turquoise water van de lagoon en het droge bos vindt u deze witte bungalows van la Plage. De accommodatie ligt iets ten noorden van Ifaty waardoor het strand erg rustig is. De bungalows staan pal aan het lange zandstrand waardoor u prachtig uitzicht heeft over de zee. Dit is de ideale locatie voor iedereen die van een ontspannen en rustige vakantie houdt. U hoort hier alleen de geluiden van de zee en verder is het hier vooral heerlijk rustig vertoeven. De mooie bungalows met rieten daken zijn eenvoudig ingericht maar alsnog van alle gemakken voorzien. Deze locatie is ook geschikt voor alle watersportliefhebbers. Zo is het hier mogelijk om te leren duiken bij de PADI duikschool, kunt u kitesurfen en worden er verschillende boottrips georganiseerd. Daarnaast zijn hier volop mogelijkheden om te snorkelen of te gaan quad rijden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »