Menu

Rondreis Madagaskar

'Rondreis Madagaskar' is een mooie reis om Madagaskar over land te verkennen op een voordelige en comfortabele manier. U bezoekt de regenwouden van Andasibe National Park en Ranomafana National Park. Om de bijzondere flora en fauna op een andere manier te ervaren, brengt u een nachtbezoek aan een privé reservaat. Daarnaast bezoekt u het woestijnachtige landschap van Isalo National Park waardoor u een goede indruk krijgt van de verschillende sferen in Madagaskar. Verder ervaart u ringstaartmaki's van dichtbij in Anja Reserve. Ook verblijft u onderweg in Ifaty om te genieten van zon, zee en strand. Een voordelige reis om Madagaskar in al zijn diversiteit te beleven!

Reisduur: 18 dagen

Antananarivo - Andasibe - Antsirabe - Ranomafana NP - Isalo National Park - Zombitse - Ifaty - Fianarantsoa - Ambositra

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Madagaskar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Tijdens deze reis zijn geen lokale vluchten inbegrepen waardoor de reissom lager is in vergelijking met andere reizen in Madagaskar.
 • U bezoekt alle hoogtepunten aan de RN7, zoals Andasibe, Isalo en Ranomafana
 • Verblijf is in eenvoudige accommodaties
 • U reist in een 4WD door Madagaskar. Met een 4WD worden ook de wat moeilijker toegankelijke plaatsen bereikbaar en kunt u onderweg nog meer zien van Madagaskar.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Landschap Ranomafana - Ranomafana - Madagaskar - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Andasibe
In de ochtend staat een tour door Antananarivo op het programma. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De eerste stop is het paleis van de koningin. Dit Queens Palace, ook wel Rova genoemd, is het spirituele centrum van de Merina stam. Op dit moment wordt het gerenoveerd vanwege een verwoestende brand in 1995. Een andere bezienswaardigheid ligt op loopafstand en is de oude woning van de Minister President Andafiavaratra. Deze man is getrouwd geweest met drie koninginnen en is dus een belangrijk persoon in de geschiedenis van Madagaskar. Zijn woning is geheel gerenoveerd en is nu een museum. Na een korte stop bij een uitzichtspunt rijdt u naar beneden en kunt u een bezoek brengen aan het academisch museum. Dit museum gunt u een blik in de geschiedenis van het land. Na de stadstour reist u in oostelijke richting naar Andasibe. Deze plaats ligt op circa 3 uur rijden ten oosten van de hoofdstad. Na aankomst in Andasibe wordt u naar uw accommodatie gebracht. Als de avond valt maakt u een nachtwandeling in het regenwoud van het Mitsinjo Reserve.
Dag 3 Andasibe
Na het ontbijt bezoekt u het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet. Het park is mede opgericht ter bescherming van de Indri, een makisoort die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd. De Indri is de grootste van alle maki soorten en kan herkend worden aan zijn karakteristieke schreeuw. Verder leven er in het nationale park vele soorten reptielen, zoals kameleons en kikkers en vele soorten vogels. Doordat het park voornamelijk bestaat uit tropisch regenwoud heeft het een rijke flora waaronder verschillende soorten varens en medicinale planten. Bij de ingang kunt u kiezen uit een aantal wandelroutes die verschillen in zwaarte en duur. Na zonsondergang gaat u in het Voimma Reserve met een lokale gids wederom het woud in wat zorgt voor een geheel andere ervaring. In het donker zijn namelijk hele andere dieren actief.
Dag 4 Andasibe - Antsirabe
Vandaag rijdt u naar Antsirabe, een rit van circa 8 uur. Voor vertrek bezoekt u eerst Lemur Island waar u drie soorten lemuren van dichtbij kunt zien. Onderweg stopt u ook bij het Peyreiras Reservaat. In deze kleine zoo staan een aantal kassen waar u de andere dieren van de regio van dichtbij kunt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kameleons, slangen, kikkers, gekko’s en er is een vlindertuin. Bij aankomst in Antsirabe wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
Dag 5 Antsirabe
Na het ontbijt verlaat u het hotel en wordt u naar Betafo gebracht. Samen met een lokale Engelssprekende gids start uw trekking door het rurale Merina gebied. U loopt door het prachtige ruige landschap, langs rijstvelden en typische kleine dorpjes. Onderweg kan de gids u alles vertellen over de tradities en gebruiken van de lokale bevolking. Doordat de gids de lokale bevolking kent, komt u ook echt in aanraking met deze hartelijke mensen. Een picknick lunch is tevens inbegrepen vandaag. Na de trekking wordt u terug naar Antsirabe gebracht voor de tweede overnachting.
Dag 6 Antsirabe - Ranomafana National Park
Vandaag gaat de reis verder naar Ranomafana National Park, ongeveer 5 uur rijden. Doordat de omgeving rondom Antsirabe vulkanisch is geweest zijn hier nog enkele overblijfselen van te vinden in de vorm van meren. Het eerste meer is Lake Andraikiba. Een stuk verder bevindt zich het spectaculaire Lake Tritriva. Dit groene kratermeer is maar liefst 80 meter diep. Het is mogelijk om rond het meer te lopen waarbij u onderweg twee in elkaar verstrengelde bomen tegenkomt met hun eigen legende. Het landschap richting Ranomafana National Park verandert langzaam van de droge hooglanden in het groene regenwoud van de oostkant van het land. Het is een prachtige rit over een slingerende weg waarbij u onderweg kunt stoppen bij een waterval.
Dag 7 Ranomafana National Park
Het Ranomafana National Park is een van de vele nationale parken die Madagaskar rijk is. Het park kreeg de status van nationaal park in 1991 ter bescherming van de unieke flora en fauna van dit regenwoud. Het park is vernoemd naar het nabijgelegen dorp dat op haar beurt vernoemd is naar de heetwaterbronnen. De naam van het dorp betekent namelijk Rano = water en Mafana = heet. Vandaag gaat u samen met een lokale gids het nationale park bezoeken. In overleg met de gids kunt u bepalen welke route en duur u het beste uitkomt. De flora en fauna in het park is zeer divers en er zijn unieke dier- en plantsoorten te vinden. Zo kunt u hier 12 verschillende lemursoorten tegenkomen waaronder de zeldzame gouden bamboo lemur. Een van de stops op praktische elke wandeling is het Belle Vue wat, zoals de naam al doet vermoeden, een uitzichtpunt is. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Na de wandeling wordt u terug naar uw accommodatie gebracht.
Dag 8 Ranomafana National Park - Isalo National Park
De reis wordt vervolgd naar het Isalo National Park, een rit van circa 5,5 uur. Het park biedt tal van mogelijkheden voor een paar dagen verblijf. Het is een van de meest bezochte parken van het land dankzij de goede toegang en het prachtige landschap. Er zijn enkele unieke plantensoorten en rotsen van zandsteen met grillige formatie. Het landschap is vrij droog, echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd in het park. Zo zijn er verschillende lemuren te zien tijdens de wandelingen die u kunt maken in het park. Aan het eind van de dag is het mogelijk (indien de tijd het toelaat) om naar Isalo Window te gaan waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 9 Isalo National Park
Na het ontbijt bezoekt u het Isalo National park waar u een van de uitgezette wandelroutes kunt volgen. De kortste wandeling duurt circa een uur en de langste circa zes uur. Zo heeft u de keuze om onder andere de Canyon des Makis te bezoeken, een 150 meter hoge kloof waarbij de kans groot is dat u ringstaartmaki's en witte sifaka's tegenkomt. U wandelt over rotsblokken, langs palmbomen, riviertjes en een waterval. 's Middags kunt u de Piscine Naturelle bezoeken waar u een duik kunt nemen in dit natuurlijke zwembad. Op de weg ernaartoe kunt u genieten van fraaie uitzichten. In het park is tevens een informatiecentrum over de omgeving en over de lokale bevolking. De omgeving van het park wordt bewoond door de Bara stam. Zij gebruiken het park voor het begraven van hun doden. Dit doen zij op een speciale plaats. Meestal houdt dit in dat er een graf wordt gegraven in een van de vele steile rotswanden op tientallen meters hoogte. Aan het einde van de dag wordt u terug naar de accommodatie gebracht. Noot: Tegen betaling kunt u een picknick lunch vanuit de accommodatie mee nemen.
Dag 10 Isalo National Park - Tulear - Ifaty
Vandaag gaat de reis verder naar Ifaty, ongeveer 6 uur rijden. Onderweg bezoekt u het Zombitse National Park. Het Zombitse National Park is 363 km² groot nationaal park gelegen tussen Isalo (een uur rijden) en Tulear (drie uur rijden). In de omgeving heeft veel ontbossing plaatsgevonden waardoor het park nu een geïsoleerde ligging heeft. Het zuidwesten van Madagaskar is droger waardoor dit park niet bestaat uit regenwoud maar meer uit droog woud. De biodiversiteit is er echter groot en het park is populair onder vogelaars voor wie de endemische Appert’s greenbul het doel is. Ook verreaux’s sifakas en red-fronted brown lemurs komen hier voor. Met geluk vangt u een glimp op van de Hubbard’s sportive lemur die soms overdag vanuit zijn hol in de boom de omgeving inspecteert. Er zijn vier wandelroutes in het park variërend van 1,5 – 5 km (1 – 2 ½ uur) die u met een gids kunt verkennen. U rijdt vervolgens via Tulear waar u een bezoek brengt aan het Antsokay Arboretum. Deze botanische tuin is gesticht door mr. Petigat die meer dan 1000 verschillende soorten inheemse planten van het eiland heeft verzameld. Na het bezoek gaat de reis verder naar Ifaty waar u de komende drie nachten aan het strand verblijft.
Dag 11 Ifaty
Een vrije dag in Ifaty om te ontspannen bij uw hotel en het strand. Vanuit uw accommodatie kunt u optioneel verschillende excursies boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld fietsen en paarden huren. Voor vogelliefhebbers is een (ochtend)bezoek aan het Spiney Forest zeker aan te raden. Ifaty staat verder bekend om haar mooie selectie Baobab-bomen. De bomen staan niet ver van zee en maken het fotograferen met indrukwekkende achtergronden mogelijk.
Dag 12 Ifaty
Dag ter vrije besteding. Ifaty wordt beschermd door de grootste lagune van Madagaskar. De lagune wordt omringd door prachtig koraal waar u kunt duiken en snorkelen. Uiteraard kunt u ook heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand.
Dag 13 Ifaty - Ambalavao
U reist vandaag naar Ambalavao, een rit van ongeveer 8 uur. Onderweg bezoekt u het Anja Reserve. Dit privé reservaat is eigendom van de lokale gemeenschap en de opbrengsten van uw bezoek komen dus mede ten goede van het nabijgelegen dorp. In het reservaat maakt u een wandeling van ongeveer een tot twee uur. In het park vindt u verschillende soorten vogels en reptielen. Het park staat echter voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s die hier leven. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Vervolgens reist u verder naar Ambalavao. Hier kunt u eventueel een bezoek brengen aan de lokale papierfabriek waar tot op heden het papier nog met de hand gemaakt volgens traditionele methodes of een bezoek brengen aan een wijnmakerij. De omgeving Ambalavao is het enige gebied waar wijn wordt geproduceerd. U kunt Malagassische wijn proeven en uiteraard ook een fles kopen als aandenken.
Dag 14 Ambalavao - Fianarantsoa
De reis wordt vervolgd naar Fianarantsoa. Fianarantsoa is een van de grotere steden van het land en is gesticht in 1830 als de hoofdstad van de Betsileo stam. De naam betekent zoveel als ‘plaats van het goede leren’ wat tegenwoordig nog steeds van toepassing is vanwege de aanwezigheid van universiteiten. Het is de mooiste stad van het land en een soort van klein Antananarivo. Ook Fianarantsoa is op heuvels gebouwd en bestaat uit een ‘boven’ en ‘beneden’ stad. Het mooiste deel is de ‘boven’ stad waarvan een deel inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. U bezoekt dan ook dit deel van de stad en de omgeving. De oude stad bestaat uit smalle straten, koloniale gebouwen en vele kerken. Na de bezichtiging van de stad verzorgen we de transfer naar het hotel.
Dag 15 Fianarantsoa
Vandaag maakt u kennis met de Betsileo cultuur in de mooie omgeving van Fianarantsoa. In de ochtend loopt u langs rijstvelden en irrigatie kanalen. Vervolgens wandelt u door naar het dorp Agnasana Vatosola en klimt u naar de top van de heuvel waar u een prachtig uitzicht over Fianarantsoa heeft. De wandeling gaat verder langs verschillende dorpjes waar u een indruk krijgt van het dagelijks leven van de lokale mensen. In de middag wordt u naar Peniela Guesthouse gebracht voor de overnachting.
Dag 16 Fianarantsoa - Ambositra
Na het ontbijt rijdt u door naar Ambositra, ongeveer 5 uur rijden. Ambositra ligt midden in het Zafamaniry gebied en is vooral bekend om het mooie houtsnijwerk wat hier gemaakt wordt. De Zafamaniry-mensen zijn ware kunstenaars bij het bewerken van hout. Voorbeelden hiervan ziet u o.a. bij het paleis van de Betsileo koning.
Dag 17 Ambositra - Antananarivo
U verlaat Ambositra en rijdt in circa 4,5 uur terug richting de hoofdstad. Onderweg heeft u een stop in Ambatolampy. Dit kleine typisch Merina dorp staat bekend om haar bewerking van brons, koper en aluminium. Het meeste wordt gerecycled. Tijdens de stop kunt u van zien hoe een smid de metalen omvormt tot een nieuw product, zoals potten en pannen. Na aankomst in Antananarivo is de rest van de dag ter vrije besteding. Aan het eind van de middag kunt u eventueel genieten van de zonsondergang vanaf een van de vele uitzichtpunten in de stad.
Dag 18 Antananarivo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken, reserveren wij een dagkamer voor u waar u kunt ontspannen in afwachting van de internationale vlucht. Op tijd wordt u terug naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per 4WD met Engelssprekende privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entree- en gidsgelden voor de Nationale Parken: Andasibe, Ranomafana en Isalo
 • entree- en gidsgelden: Mitsinjo reserve, Voimma, Lemur Island, Peyreiras, Anja , Zombitse & Antsokay
 • overige excursies: dagwandeling in Antsirabe e.o, wandeling in Fianarantsoa, Betsileo encounter
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden en lokaal ingehuurde gidsen
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sahatandra River Hotel - Andasibe
incl. ontbijt en diner
Zoals de naam van het hotel al aangeeft, ligt deze lodge aan de Sahatandra rivier, nabij het Andasibe National Park. Deze accommodatie ligt naast de ingang naar het Analamazaotra gedeelte van Andsibe en is dus een ideale uitvalsbasis voor een bezoek hier aan. Het Sahatandra River Hotel is een 3 sterren hotel, gelegen in een mooie groene omgeving. U verblijft in een van de bungalows met uitzicht over de mooie tuinen of het zwembad. De kamers zijn comfortabel en met een moderne badkamer. In het restaurant kunt u terecht voor uw maaltijden en een drankje op het terras, gelegen aan de oevers van de rivier.

Les Chambres du Voyageurs - Antsirabe
incl. ontbijt en diner
In een van de betere buitenwijken van Antsirabe kunt u Les Chambres du Voyageurs vinden. Dit kleinschalige familie hotel beschikt over slechts 10 kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De eigenaar kweekt lokale plantensoorten waardoor u meer tientallen verschillende soorten bloemen en planten in de tuin kunt vinden. Deze zijn endemisch en typische voor deze regio van het land. Ook kunt u in de tuin tijdens een korte verkenning kameleons tegenkomen. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk ingericht. De eigenaren zijn erg vriendelijk en spraakzaam, een goede bron van informatie voor uw verdere reis.

Isalo Ranch - Isalo National Park
incl. ontbijt en diner
Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.

La Plage - Ifaty, Tulear e.o.
incl. ontbijt
Gelegen tussen het turquoise water van de lagoon en het droge bos vindt u deze witte bungalows van la Plage. De accommodatie ligt iets ten noorden van Ifaty waardoor het strand erg rustig is. De bungalows staan pal aan het lange zandstrand waardoor u prachtig uitzicht heeft over de zee. Dit is de ideale locatie voor iedereen die van een ontspannen en rustige vakantie houdt. U hoort hier alleen de geluiden van de zee en verder is het hier vooral heerlijk rustig vertoeven. De mooie bungalows met rieten daken zijn eenvoudig ingericht maar alsnog van alle gemakken voorzien. Deze locatie is ook geschikt voor alle watersportliefhebbers. Zo is het hier mogelijk om te leren duiken bij de PADI duikschool, kunt u kitesurfen en worden er verschillende boottrips georganiseerd. Daarnaast zijn hier volop mogelijkheden om te snorkelen of te gaan quad rijden.

Ecole hôtelière La Rizière - Fianarantsoa
incl. ontbijt en diner
Dit leuke hotel heeft een bijzonder concept in Madagaskar, alleen daarom raden we hier al een verblijf aan. Het hotel fungeert als hotelschool in Madagaskar, dus de staff waardoor u bediend wordt tijdens uw verblijf is in training. Er worden 10 kamers aangeboden waaronder standaardkamers en familiesuites. De badkamers zijn zeer modern en hebben zelfs een apart toilet. Alle kamers zijn erg schoon en ogen erg fris, waardoor het hier prettig verblijven is. Tijdens uw verblijf mag het diner in het restaurant niet ontbreken, want het eten wat hier geserveerd wordt is heerlijk, probeer vooral de chocolade mouse! Dit hotel is niet alleen een aanrader vanwege de fijne kamers en het heerlijke eten, ook de omgeving is schitterend. U heeft namelijk vanuit het restaurant bij helder weer prachtig uitzicht over de stad. Ook het oude gedeelte van de stad ligt op loopafstand.

L'Artisan Hotel - Ambositra
incl. ontbijt en diner
Gelegen in het kunstenaarsdorp van het land, Ambositra, bevind zich het toepasselijk genoemde L’Artisan Hotel. Het hotel is te vinden op een heuvel op een rustige plek in het centrum van het dorp. Het gehele hotel is ommuurd waarbij de muur prachtig is gedecoreerd door lokale kunstenaars. De decoraties laten verhalen van lokale legendes zien. L'Artisan Hotel heeft verschillende kamertypen. Van losstaande bungalows tot meerdere kamers in een gebouw, elke kamer is voorzien van kleine lokale kunstschatten. De kamers hebben een eigen badkamer en veranda. In het hoofdgebouw kunt u het restaurant vinden waar lokale gerechten worden geserveerd. Absoluut het beste hotel in Ambositra.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »