Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Rondreis Madagaskar

'Rondreis Madagaskar' is een mooie reis om Madagaskar over land te verkennen op een voordelige en comfortabele manier. U bezoekt de regenwouden van Andasibe National Park en Ranomafana National Park. Om de bijzondere flora en fauna op een andere manier te ervaren, brengt u een nachtbezoek aan een privé reservaat. Daarnaast bezoekt u het woestijnachtige landschap van Isalo National Park waardoor u een goede indruk krijgt van de verschillende sferen in Madagaskar. Verder ervaart u ringstaartmaki's van dichtbij in Anja Reserve. Ook verblijft u onderweg in Ifaty om te genieten van zon, zee en strand. Een voordelige reis om Madagaskar in al zijn diversiteit te beleven!

Reisduur: 17 dagen

Antananarivo - Andasibe - Antsirabe - Ranomafana NP - Isalo National Park - Zombitse - Ifaty - Fianarantsoa - Ambositra

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Madagaskar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Tijdens deze reis zijn geen lokale vluchten inbegrepen waardoor de reissom lager is in vergelijking met andere reizen in Madagaskar.
 • U bezoekt alle hoogtepunten aan de RN7, zoals Andasibe, Isalo en Ranomafana
 • U reist in een 4WD door Madagaskar. Met een 4WD worden ook de wat moeilijker toegankelijke plaatsen bereikbaar en kunt u onderweg nog meer zien van Madagaskar.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Boten Ifaty - Ifaty - Madagaskar - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Andasibe
Deze ochtend maakt u met uw chauffeur een rondrit door de Antananarivo om een indruk te krijgen. Tana, zoals de stad meestal wordt genoemd, heeft veel smalle, hobbelige straatjes die de bezoeker door het heuvelachtige centrum leiden. U stopt bij Queen’s s Palace, ook wel Rova genoemd en bij een fraai uitzichtpunt over de stad. Na de rondrit gaat de reis in oostelijke richting over de RN2 naar het dorp Andasibe. De weg er naar toe kan druk zijn met vrachtverkeer, dit is namelijk de verbindingsweg tussen de hoofdstad en de havenstad Toamasina. Na ongeveer vier uur rijden komt u aan in uw accommodatie waar u de komende nachten verblijft. Na zonsondergang staat er een nachtelijke wandeling op het programma. Neem uw zaklamp mee, want daarmee kunt u dieren spotten die in het donker actief zijn zoals kikkers, kameleons en zelfs maki’s. Maar alleen de geluiden van het tropische regenwoud zorgen al voor een unieke ervaring. 
Dag 3 Andasibe
Met een beetje geluk wordt u wakker van de karakteristieke roep van de indri. Deze maki, die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd, is de grootste van alle makisoorten. Na het ontbijt in de accommodatie is het tijd om het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet, te verkennen. Vanaf de ingang starten twee deels overlappende wandelroutes waarvan de langste 4,5 km is en u ongeveer drie uur in het park blijft. Naast de indri leven er nog 13 makisoorten, kameleons, bladstaartgekko’s, kikkers en veel vogels in het park. Het tropische regenwoud heeft uiteraard een rijke flora waaronder verschillende soorten varens, lianen, palmbomen en orchideeën. De orchideeën bloeien vanaf september tot en met januari. Na de lunch in de accommodatie bezoekt u in de namiddag het Voimma reservaat, een klein parkje dat gerund wordt door de lokale bevolking. Ook in dit park maakt u wandeling met een gids en geniet u van de planten en dieren die er leven. 
Dag 4 Andasibe - Antsirabe
Vandaag rijdt u naar Antsirabe, een rit van circa 8 uur. Voor vertrek bezoekt u eerst Lemur Island waar u drie soorten lemuren van dichtbij kunt zien. Onderweg stopt u ook bij het Peyreiras Reservaat. In deze kleine zoo staan een aantal kassen waar u de andere dieren van de regio van dichtbij kunt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kameleons, slangen, kikkers, gekko’s en er is een vlindertuin. Bij aankomst in Antsirabe wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
Dag 5 Antsirabe
Na het ontbijt verlaat u het hotel en wordt u naar Betafo gebracht. Samen met een lokale Engelssprekende gids start uw trekking door het rurale Merina gebied. U loopt door het prachtige ruige landschap, langs rijstvelden en typische kleine dorpjes. Onderweg kan de gids u alles vertellen over de tradities en gebruiken van de lokale bevolking. Doordat de gids de lokale bevolking kent, komt u ook echt in aanraking met deze hartelijke mensen. Een picknick lunch is tevens inbegrepen vandaag. Na de trekking wordt u terug naar Antsirabe gebracht voor de tweede overnachting.
Dag 6 Antsirabe - Ranomafana National Park
De reis gaat vandaag naar Ranomafana, een rit van ongeveer vijf uur. Onderweg kunt u, in overleg met de chauffeur, een stop maken in Ambositra gelegen in het Zafamaniry gebied. De inwoners zijn ware kunstenaars op het gebied van houtbewerking. Het landschap richting Ranomafana National Park verandert langzaam van de droge hooglanden in het groene regenwoud van de oostkant van het land. Het is een prachtige rit over een slingerende weg waarbij u net voor Ranomafana even kunt stoppen bij een waterval.
Dag 7 Ranomafana National Park
Trek uw goede wandelschoenen aan voor een bezoek aan het nationale park. Er zijn verschillende wandelroutes die u samen met een gids kunt verkennen. De wandelingen variëren van twee tot zeven uur. De kortste route is deels aangelegd en het meest populair, wat in het hoogseizoen voor drukte kan zorgen. Als er een lemuur wordt gespot, wordt er van de paden afgeweken. Het park is vrij heuvelachtig, dus kiest u voor een langere wandeling, dan is een goede conditie nodig. De flora en fauna in Ranomafana is zeer divers. In de bomen leven verschillende lemuur-soorten waaronder de gouden bamboemaki. Verder zijn er talloze vogelsoorten, reptielen en vlinders te zien. Een waar paradijs voor de natuurliefhebber! In de namiddag kunt u zelf een wandeling maken door het dorpje Ranomafana of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen in het dorp. Dit zwembad is echter ook populair onder de lokale bevolking en kan erg druk zijn.
Dag 8 Ranomafana National Park - Isalo National Park
Vandaag verruilt u de tropische omgeving van Ranomafana voor het drogere Isalo National Park. De rit duurt ongeveer zes uur en onderweg kunt u een stop maken in Antemoro om een papierfabriek te bezoeken. Hier maakt men papier nog met de hand volgens traditionele methodes. Isalo heeft even fraaie natuur en adembenemende landschappen. De weidse droge graslanden worden onderbroken door grillige rotsformaties. Het landschap is droog, echter in de verborgen kloven vindt u groene oases met natuurlijke baden. Het dierenleven is goed vertegenwoordigd. Zo zijn er verschillende lemuren te zien tijdens de wandelingen die u kunt maken met een gids. Morgen gaat u het park verkennen, maar aan het einde van deze dag is het mogelijk (indien de tijd het toelaat en in overleg met de gids) om naar Isalo Window te gaan. Hier geniet u vaak van een prachtige zonsondergang.
Dag 9 Isalo National Park
Samen met een lokale gids brengt u vandaag een bezoek aan het Isalo National Park. In het park volgt u een van de uitgezette wandelroutes. De kortste wandeling duurt circa een uur en de langste circa zes uur. Indien gewenst kunt u vanuit de meeste accommodaties tegen betaling een picknick lunch meenemen. Bezoek de Canyon des Makis, een 150 meter hoge kloof waarbij de kans groot is dat u ringstaartmaki's en sifaka's ziet. U wandelt over rotsblokken, langs palmbomen, riviertjes en een waterval. 's Middags kunt u de Piscine Naturelle bezoeken waar u een duik kunt nemen in dit natuurlijke zwembad. Op de weg ernaartoe kunt u genieten van fraaie uitzichten. In het park is tevens een informatiecentrum over de omgeving en de lokale bevolking. De omgeving van het park wordt bewoond door de Bara stam. Zij gebruiken het park voor het begraven van hun doden. Dit doen zij op speciale plaatsen in een van de vele steile rotswanden op tientallen meters hoogte. Na de wandeling wordt u terug naar de accommodatie waar de rest van de dag vrij te besteden is.
Dag 10 Isalo - Tulear – Ifaty
Vandaag gaat de reis verder naar Ifaty, ongeveer 6 uur rijden. Onderweg bezoekt u het Zombitse National Park. Het Zombitse National Park is 363 km² groot nationaal park gelegen tussen Isalo (een uur rijden) en Tulear (drie uur rijden). In de omgeving heeft veel ontbossing plaatsgevonden waardoor het park nu een geïsoleerde ligging heeft. Het zuidwesten van Madagaskar is droger waardoor dit park niet bestaat uit regenwoud maar meer uit droog woud. De biodiversiteit is er echter groot en het park is populair onder vogelaars voor wie de endemische Appert’s greenbul het doel is. Ook verreaux’s sifakas en red-fronted brown lemurs komen hier voor. Met geluk vangt u een glimp op van de Hubbard’s sportive lemur die soms overdag vanuit zijn hol in de boom de omgeving inspecteert. Er zijn vier wandelroutes in het park variërend van 1,5 – 5 km (1 – 2 ½ uur) die u met een gids kunt verkennen. U rijdt vervolgens via Tulear waar u een bezoek brengt aan het Antsokay Arboretum. Deze botanische tuin is gesticht door mr. Petigat die meer dan 1000 verschillende soorten inheemse planten van het eiland heeft verzameld. Na het bezoek gaat de reis verder naar Ifaty waar u de komende drie nachten aan het strand verblijft.
Dag 11 Ifaty
Een vrije dag in Ifaty om te ontspannen bij uw hotel en het strand. Vanuit uw accommodatie kunt u optioneel verschillende excursies boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld fietsen en paarden huren. Voor vogelliefhebbers is een (ochtend)bezoek aan het Spiney Forest zeker aan te raden. Ifaty staat verder bekend om haar mooie selectie Baobab-bomen. De bomen staan niet ver van zee en maken het fotograferen met indrukwekkende achtergronden mogelijk.
Dag 12 Ifaty
Dag ter vrije besteding. Ifaty wordt beschermd door de grootste lagune van Madagaskar. De lagune wordt omringd door prachtig koraal waar u kunt duiken en snorkelen. Uiteraard kunt u ook heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand.
Dag 13 Ifaty - Ambalavao
U reist vandaag terug over de RN7 naar Ambalavao, een lange rit van ongeveer acht uur. De omgeving Ambalavao is het enige gebied waar wijn wordt geproduceerd. U kunt Malagassische wijn proeven en uiteraard ook een fles kopen als aandenken.
Dag 14 Ambalavao - Fianarantsoa
De dag start met een bezoek aan het Anja Reserve nabij Ambalavao. In het park maakt u wandeling van ongeveer anderhalf uur. U vindt hier verschillende soorten vogels en kameleons maar Anja staat voornamelijk bekend om de grote groepen ringstaartmaki’s. Van dichtbij kunt u kennismaken met deze fascinerende dieren. Het bijzondere aan Anja Reserve is dat het gesticht is door de lokale bevolking, zij hebben daarmee ook het beheer over dit park. Giften en uitgaven komen daarmee direct ten goede aan de inwoners. Na het bezoek gaat de reis verder naar Fianarantsoa waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Fianarantsoa is een van de grotere steden van het land en is gesticht in 1830 als de hoofdstad van de Betsileo stam. De naam betekent ‘plaats van het goede leren’, wat tegenwoordig nog steeds van toepassing is vanwege de aanwezigheid van universiteiten. Het is de mooiste stad van het land en lijkt op een kleine versie van Antananarivo. Ook Fianarantsoa is op heuvels gebouwd en bestaat uit een boven- en een benedenstad. Door de bovenstad, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, kunt u een leuke wandeling maken. 
Dag 15 Fianarantsoa
Vandaag maakt u kennis met de Betsileo cultuur in de mooie omgeving van Fianarantsoa. In de ochtend loopt u langs rijstvelden, irrigatie kanalen en verschillende kleine dorpjes. U krijgt een goede indruk van het dagelijks leven van de lokale mensen. Doordat de gids lokaal is, kent hij de meeste mensen en kunt u dus in contact komen met de hartelijk bevolking. In een van de huizen wordt u uitgenodigd voor de traditionele Malagassische lunch. De middag is vrij te besteden. 
Dag 16 Fianarantsoa - Ambositra
Na het ontbijt rijdt u door naar Ambositra, ongeveer 4,5f uur rijden. Ambositra ligt midden in het Zafamaniry gebied en is vooral bekend om het mooie houtsnijwerk wat hier gemaakt wordt. U gaat niet meteen naar het hotel maar rijdt eerst nog even door naar Sandrandahy dat aan de RN41 ten noorden van de stad ligt. Dit dorp leeft geheel van zijde die in de omgeving gewonnen wordt. De lunch is inbegrepen in het dorpje en u heeft de mogelijkheid om zelf iets aan te schaffen. Met het bezoek leert u niet alleen het gehele proces maar steunt u meteen de lokale bevolking.
Dag 17 Ambositra - Antananarivo airport
U verlaat Ambositra en rijdt in circa 5,5 uur terug naar de hoofdstad. Onderweg heeft u een stop in Ambatolampy. Dit kleine typisch Merina dorp staat bekend om haar bewerking van brons, koper en aluminium. Het meeste wordt gerecycled. Tijdens de stop kunt u van zien hoe een smid de metalen omvormt tot een nieuw product, zoals potten en pannen. Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken, reserveren wij een dagkamer voor u  in Antananarivo waar u kunt ontspannen in afwachting van de internationale vlucht. Op tijd wordt u terug naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per 4WD met Engelssprekende privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • entree- en gidsgelden voor de Nationale Parken: Andasibe, Ranomafana en Isalo
 • entree- en gidsgelden: Mitsinjo reserve, Voimma, Lemur Island, Anja Reserve, Zombitse & Antsokay
 • overige excursies: dagwandeling in Antsirabe e.o, wandeling in Fianarantsoa, Betsileo encounter, Sandrandahy Silk production
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies 
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hôtel Belvédère - Antananarivo
Midden in het stadscentrum van Antananarivo vindt u Hotel Belvedère. Weg van de drukte van de hoofdweg, loopt u vanuit het hotel toch zo het levendige centrum in. Het hotel beschikt over 25 kamers en 2 suites. De kamers zijn wat eenvoudig ingericht, maar comfortabel en schoon. Aangezien het hotel op een heuvel ligt, heeft u vanaf een van de vier terrassen een panoramisch uitzicht over de binnenstad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, waar tevens lokale specialiteiten worden geserveerd. 

Sahatandra River Hotel - Andasibe
Zoals de naam van het hotel al aangeeft, ligt deze lodge aan de Sahatandra rivier, nabij het Andasibe National Park. Deze accommodatie ligt naast de ingang naar het Analamazaotra gedeelte van Andsibe en is dus een ideale uitvalsbasis voor een bezoek hier aan. Het Sahatandra River Hotel is een 3 sterren hotel, gelegen in een mooie groene omgeving. U verblijft in een van de bungalows met uitzicht over de mooie tuinen of het zwembad. De kamers zijn comfortabel en met een moderne badkamer. In het restaurant kunt u terecht voor uw maaltijden en een drankje op het terras, gelegen aan de oevers van de rivier.

Les Chambres du Voyageurs - Antsirabe
In een van de betere buitenwijken van Antsirabe kunt u Les Chambres du Voyageurs vinden. Dit kleinschalige familie hotel beschikt over slechts 10 kamers die allemaal gebouwd zijn rondom een prachtige tuin. De eigenaar kweekt lokale plantensoorten waardoor u meer tientallen verschillende soorten bloemen en planten in de tuin kunt vinden. Deze zijn endemisch en typische voor deze regio van het land. Ook kunt u in de tuin tijdens een korte verkenning kameleons tegenkomen. De kamers zijn niet erg groot maar wel leuk ingericht. De eigenaren zijn erg vriendelijk en spraakzaam, een goede bron van informatie voor uw verdere reis.

Chez Gaspard
Chez Gaspard is een eenvoudige accommodatie midden in het dorp Ranomafana. De bungalows zijn gelegen in een mooi aangelegde tuin, welke veel vogels aantrekt. Uw  bungalow beschikt over tweepersoonsbed met klamboe en een simpele badkamer met warm water. Vanuit Chez Gaspard bent u zo in het dorp en bij de nabijgelegen warmwaterbronnen, maar het is vooral een goede verblijfplaats voor reizigers die het Ranomafana National Park willen bezoeken. Chez Gaspard beschikt over een eigen restaurant waar u ’s avonds terecht kan voor het diner. Het ontbijt is inbegrepen tijdens het verblijf, maar simpel. 

Isalo Ranch - Isalo National Park
Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De 20 bungalows zijn eenvoudig ingericht maar schoon en comfortabel. Vanaf uw veranda heeft u uitzicht op het plateau van het nationale park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten.

La Plage - Ifaty
Gelegen tussen het turquoise water van de lagoon en het droge bos vindt u deze witte bungalows van la Plage. De accommodatie ligt iets ten noorden van Ifaty waardoor het strand erg rustig is. De bungalows staan pal aan het lange zandstrand waardoor u prachtig uitzicht heeft over de zee. Dit is de ideale locatie voor iedereen die van een ontspannen en rustige vakantie houdt. U hoort hier alleen de geluiden van de zee en verder is het hier vooral heerlijk rustig vertoeven. De mooie bungalows met rieten daken zijn eenvoudig ingericht maar alsnog van alle gemakken voorzien. Deze locatie is ook geschikt voor alle watersportliefhebbers. Zo is het hier mogelijk om te leren duiken bij de PADI duikschool, kunt u kitesurfen en worden er verschillende boottrips georganiseerd. Daarnaast zijn hier volop mogelijkheden om te snorkelen of te gaan quad rijden.

Betsileo Country Lodge - Ambalavao
Betsileo Country Lodge nabij het stadje Ambalavao, een pittoresk stadje dat omgeven wordt door bergtoppen, rijstvelden en wijngaarden. Gelegen op een heuvel heeft u vanaf hier een prachtig uitzicht op de uitlopers van het Andringitra-gebergte. Betsileo Country Lodge biedt ruime kamers met eigen badkamer. U kunt kiezen voor een standaardkamer, maar ook voor een comfortabele tuinbungalow met balkon en een spectaculair uitzicht op de bergen en de vallei. Wilt u meer leren over de Betsileo bevolking, de op twee na grootste stam van Madagaskar, dan kunt u deelnemen aan een georganiseerde wandeling door de regio. Liever wat meer ontspannen? Geniet dan op een van de zitzakken aan het zwembad met een verfrissend drankje. In de Orangerie kunt u genieten van internationale gerechten. 

Ecole hôtelière La Rizière - Fianarantsoa
Dit leuke hotel heeft een bijzonder concept in Madagaskar, alleen daarom raden we hier al een verblijf aan. Het hotel fungeert als hotelschool in Madagaskar, dus de staff waardoor u bediend wordt tijdens uw verblijf is in training. Er worden 10 kamers aangeboden waaronder standaardkamers en familiesuites. De badkamers zijn zeer modern en hebben zelfs een apart toilet. Alle kamers zijn erg schoon en ogen erg fris, waardoor het hier prettig verblijven is. Tijdens uw verblijf mag het diner in het restaurant niet ontbreken, want het eten wat hier geserveerd wordt is heerlijk, probeer vooral de chocolade mouse! Dit hotel is niet alleen een aanrader vanwege de fijne kamers en het heerlijke eten, ook de omgeving is schitterend. U heeft namelijk vanuit het restaurant bij helder weer prachtig uitzicht over de stad. Ook het oude gedeelte van de stad ligt op loopafstand.

L'Artisan Hotel - Ambositra
Gelegen in het kunstenaarsdorp van het land, Ambositra, bevind zich het toepasselijk genoemde L’Artisan Hotel. Het hotel is te vinden op een heuvel op een rustige plek in het centrum van het dorp. Het gehele hotel is ommuurd waarbij de muur prachtig is gedecoreerd door lokale kunstenaars. De decoraties laten verhalen van lokale legendes zien. L'Artisan Hotel heeft verschillende kamertypen. Van losstaande bungalows tot meerdere kamers in een gebouw, elke kamer is voorzien van kleine lokale kunstschatten. De kamers hebben een eigen badkamer en veranda. In het hoofdgebouw kunt u het restaurant vinden waar lokale gerechten worden geserveerd. Absoluut het beste hotel in Ambositra.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »