Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Uniek Madagaskar West & Oost

Een unieke privéreis naar Madagaskar, een van de minst bezochte landen van zuidelijk Afrika. De rondreis begint met een cruise op de Tsiribihina rivier. U vaart door het 'Wilde Westen' van het eiland en ontdekt zo de prachtige natuur. Op de boot heeft u de beschikking over een eigen kapitein, kok en gids. 's Nachts verblijft u in een koepeltent aan de oever van de rivier midden in het wildernis. Na de cruise gaat de reis verder richting het unieke landschap van de Tsingy de Bemaraha. Via de beroemde Baobab Alley reist u naar het oosten van Madagaskar. Hier staat een bezoek aan de national parken van Andasibe op het programma. Zo kunt u van dichtbij kennis maken met de unieke flora en fauna. De reis op het 'Rode Eiland' eindigt met enkele dagen ontspannen op het tropische eiland Ile St. Marie.

Noot: Tsingy of Bemaraha is te bezoeken in de periode mei t/m oktober.

Reisduur: 18 dagen

Antananarivo - Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemaraha NP - Baobab Alley - Morondava - Andasibe - Ile St. Marie

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Uniek Madagaskar West & Oost inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een reis geschikt voor avontuurlijke reizigers of voor een tweede bezoek aan Madagaskar
 • U ontdekt Madagaskar tijdens deze reis ook over het water door middel van een unieke cruise over Tsiribihina rivier
 • De focus ligt op het westen en oosten van Madagaskar, om te lange afstanden te voorkomen
 • U sluit uw reis af op de tropische stranden van Ile St Marie, waar u in juli/augustus ook walvissen kunt spotten
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Close up lemur - Madagaskar - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Antsirabe
Deze ochtend maakt u met uw chauffeur een rondrit door de Antananarivo om een indruk te krijgen. Tana, zoals de stad meestal wordt genoemd, heeft veel smalle, hobbelige straatjes die de bezoeker door het heuvelachtige centrum leiden. U stopt bij Queen’s s Palace, ook wel Rova genoemd en bij een fraai uitzichtpunt over de stad. Na de rondrit gaat de reis in zuidelijke richting naar de stad Antsirabe, een rit van ongeveer vier uur. De rit gaat door een prachtig heuvelachtig landschap met fraaie uitzichten. Onderweg passeert u verschillende dorpjes en ziet u dat ieder dorp zijn eigen kenmerkende producten verkoopt. De stad Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
Dag 3 Antsirabe - Miandrivazo
De reis gaat verder naar het stadje Miandrivazo, uitgesproken als Mee-an-dree-vaaz. Vanuit Antsirabe gaat de reis in circa vier tot vijf uur over de RN34. Het dorp bevindt zich aan de oevers van de Mahajilo, een zijtak van de Tsiribihina rivier waarover u de komende dagen zult gaan varen. Het stadje wordt omgeven door heuvels en de regio staat bekend als het warmste van het eiland. 
Dag 4 Miandrivazo - Tsiribihina River Cruise
Na het ontbijt verzorgen wij de transfer naar het dorpje Masiakampy, ongeveer een uur rijden over een grotendeels onverharde weg. In Masiakampy, aan de oever van de Tsiribihina Rivier, verwelkomt de crew u voor deze driedaagse cruise. De boot werd vroeger gebruikt voor het transport van tabak, maar tegenwoordig ingezet voor het voer van toeristen. De komende dagen vaart u 120 kilometer stroomafwaarts en geniet u van de indrukwekkende flora en fauna van het gebied. U passeert verschillende dorpjes, aanschouwt het lokale leven en ziet vissers varen in hun kleine pirogues. De inwoners van dit gebied, de Sakalava, wonen in eenvoudige huisjes gemaakt van riet en palmbladeren. In de middag maakt u een stop voor een korte wandeling naar de Nosy Ampela waterval. Hier kunt u een verfrissende duik nemen en spot u wellicht een familie lemuren. Het camp wordt vandaag opgeslagen op een van de zandbanken, waar u de dag afsluit rondom het kampvuur.
Dag 5 Tsiribihina River Cruise
Deze morgen wordt het kamp opgebroken en gaat u weer aan boord. Onderweg geniet u van indrukwekkende kloven, kliffen, grotten en spot u hopelijk meer lemuren. Op de zandbanken liggen met geluk krokodillen die zich opwarmen in de zon. De kok verzorgt wederom de lunch aan boord. In de loop van de de dag stopt u in het dorpje Begidro, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ook het dopje Berevo wordt bezocht dat iets meer ontwikkeld is. Aan het einde van de middag, wanneer het het dorpje Ambatomisay in zicht komt, zijn de eerste baobabs te zien. De boot legt weer aan, en het camp wordt opgeslagen op een van de zandbanken. Geniet deze avond rondom het kampvuur en onder de heldere sterrenhemel van een traditionele dansvoorstelling.
Dag 6 Tsiribihina River - Bekopaka/Tsingy de Bemaraha
De laatste ochtend van de cruise geniet u wederom van het vogelleven langs de river. De ontspannen cruise komt helaas aan het einde van de ochtend ten einde. Maar u bent zeker een indrukwekkend ervaring rijker en heeft een fraai stukje van Madagaskar gezien, weg van de gebaande paden. In Belo sur Tsiribihina gaat u van boord en vertrekt u per 4WD naar Bekopaka, ongeveer vijf uur rijden. Onderweg steekt u met een pontje de Manambolo rivier over. Bekopaka is de toegangspoort tot het Tsingy de Bemaraha National Park, een van de hoogtepunten tijdens deze reis. 
Dag 7 Bekopaka/Tsingy de Bemaraha
Vandaag staat een bezoek aan de Small Tsingy op het programma, de ingang ligt vlakbij Bekopaka. Onderdeel van het bezoek is een tochtje met een gids over de Manambolo Rivier in een traditionele pirogue. Al peddelend geniet u van het uitzicht op de rotsen vanaf de rivier. U bezoekt de Manambolo Canyons en de traditionele Mahafaly tombes gelegen in kleine grotten in de rotswand. Ook tijdens het bezoek aan de kleine Tsingy moet u flink klauteren en klimmen over de rotsen, maar de hoogteverschillen zijn beperkt waardoor u niet gezekerd hoeft te worden. Het landschap staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en het park is het grootste nationale park van Madagaskar. De Tsingy zijn als een 'bos' van kalkstenen rotspunten zover het oog reikt, dit landschap is uniek voor Madagaskar. Daarnaast bestaat het nationale park uit primaire regenwouden, groene heuvels, meren en uitgestrekte mangrove moerassen. In het park vindt u vele soorten dieren zoals reptielen, vogels en lemuren. Vele hiervan hebben zich aangepast aan de extreme leefomstandigheden hier. 
Dag 8 Bekopaka/Tsingy de Bemaraha
U ontdekt vandaag de Grote Tsingy, vanuit Bekopaka is het ongeveer een uur rijden naar de ingang. Een vroeg vertrek is nodig, want er zijn een beperkt aantal harnassen beschikbaar. Deze heeft u op sommige stukken nodig vanwege de hoogteverschillen. In het eerste vlakke en beboste deel zijn met geluk nog maki’s te spotten, er leven dertien soorten in het park. De witte Von der Decken sifaka is met zijn zwarte kop en gele ogen een bijzondere verschijning. Hoe dieper u het park ingaat, hoe uitdagender en fysieker de wandeling wordt. De rotsen worden hoger en u moet aardig klimmen en klauteren. Uiteindelijk dient u zich te zekeren en volgt u een parcour van hangbruggen en staalkabels en ontdekt zo het doolhof van de kalkstenen rotsformaties. Hoewel spannend, geniet u onderweg van de fraaie vergezichten over puntige rotsen. De ultieme uitdaging van vandaag is het oversteken van een hangbrug over het ravijn, hoogtevrees dient u hiervoor zeker niet hebben. Er zijn verschillende trails in het park, dus bespreek de opties met uw gids. Maar een goede fysieke conditie is voor een bezoek zeker nodig. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar Bekopaka voor de overnachting. U zult zeker onder de indruk zijn van dit spectaculaire natuurgebied in het westen van Madagaskar. 
Dag 9 Bekopaka - Baobab Alley - Morondava
De reis gaat over dezelfde weg weer terug naar Belo sur Tsiribihina. Na de lunch steekt u met het pontje weer de rivier over en vervolgt u de rit naar Morondava. Onderweg komt u eerst nog langs de 'Baobab Alley'. Hier vindt u tientallen, doorgaans alleenstaande bomen, netjes op een rij langs de weg. Bij zonsondergang kunt u foto's maken op deze fotogenieke plek. In circa 45 minuten bent u vervolgens in Morondava voor de overnachting.
Dag 10 Morondava - Antananarivo
Uw chauffeur brengt u naar de luchthaven van Morondava waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar terug naar de hoofdstad. Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij uw hotel of op eigen gelegenheid het centrum verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele markten.
Dag 11 Antananarivo - Andasibe
De reis gaat in oostelijke richting over de RN2 naar het dorp Andasibe. De weg er naar toe kan druk zijn met vrachtverkeer, dit is namelijk de verbindingsweg tussen de hoofdstad en de havenstad Toamasina. Onderweg kunt u in overleg een korte stop maken bij Peyrieras, een kleine zoo. Een goede gelegenheid om vlinders, kameleons, kikker en reptielen te fotograferen. Dieren die u anders zelden van zo dichtbij kunt spotten. Maar de dieren leven wel in gevangenschap, dus u kunt zelf een afweging maken. Na aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u de komende nachten verblijft. Na zonsondergang maakt u een nachtelijke wandeling. Neem uw zaklamp mee, want daarmee kunt u verschillende dieren spotten die in het donker actief zijn zoals kikkers, kameleons en zelfs maki’s die dan actief zijn. Maar zelfs de geluiden van het tropische regenwoud zorgen al voor een unieke ervaring. 
Dag 12 Andasibe
Het minder bezochte Mantadia National Park staat vandaag op het programma. Dit park ligt ongeveer twintig kilometer ten noorden van het Perinet National Park en is een stuk groter en ruiger. De weg er naar toe gaat over een slechte hobbelige weg, vanuit Andasibe meer dan een uur rijden. Mantadia bevindt zich op een hoogte tussen de 800 en 1260 meter. Door dit hoogteverschil is de flora en fauna erg verschillend. De paden zijn minder goed toegankelijk en vaak vrij steil maar de beloning is er zeker niet minder om. Prachtige uitzichten en dieren die zelden worden gezien in andere parken. Voor de ware natuurliefhebber is dit park dus een must. Samen met uw lokale gids kunt u bepalen welke route het beste bij u past. Er is keuze uit verschillende circuits waarvan de gemiddelde duur twee tot vier uur is. Tijdens de wandeling ziet u vaak indri’s, orchideeën, vogels een natural pool u kunt naar een heilige waterval lopen. Paden zijn vaak nat, dus goede wandelschoenen zijn essentieel.
Dag 13 Andasibe - Tamatave
Met een beetje geluk wordt u wakker van de karakteristieke roep van de indri. Deze maki, die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd, is de grootste van alle maki’s. Na het ontbijt in de accommodatie is het tijd om het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Perinet, te verkennen. Vanaf de ingang starten twee deels overlappende wandelroutes waarvan de langste 4,5 km is en u ongeveer drie uur in het park blijft. Naast de indri leven er nog 13 maki-soorten, kameleons, bladstaartgekko’s, kikkers en veel vogels in het park. Het tropische regenwoud heeft uiteraard een rijke flora waaronder verschillende soorten varens, lianen, palmbomen en orchideeën. De orchideeën bloeien vanaf september tot en met januari. Na het bezoek gaat de reis in ongeveer vier uur naar Toamasina. Deze belangrijke havenstad, ook wel Tamatave genoemd, kunt u in de namiddag op eigen gelegenheid verkennen. Maak een wandeling over de boulevard Ratsimilaho of verken de stad per 'Pousse Pousse', de Malagassische versie van de riksja. De stad heeft een aantal koloniale gebouwen en elegante straatjes die in de avondzon een mooi sfeerbeeld geven.
Dag 14 Tamatave - Mahambo - Ile St. Marie
U vertrekt in de vroege ochtend bij uw hotel voor de transfer naar het kantoor van El Condor. Hiervandaan reist u per shuttle (op indeling) in ongeveer drie uur naar de haven van Mahambo. Vanuit Mahambo vertrekt de ferry naar Ambodifotatra op Ile St. Marie. De overtocht duurt ook ongeveer drie uur. Heeft u last van reisziekte, dan is het aan te raden om hiervoor medicatie mee te nemen. De zee kan soms ruw zijn. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar de accommodatie gebracht. Op deze prachtige plek kunt u bijkomen van deze reisdag en kunt u de komende dagen genieten van zon, zee en strand.
Dag 15 Ile St. Marie
Een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Het eiland Ile St. Marie bevindt zich voor de oostkust van het vasteland van Madagaskar. Het eiland is ongeveer 60 kilometer lang en op de meeste plekken niet meer dan 7 kilometer breed. U vindt er verschillende plantages voor kruidnagel, rijst en vanille. Madagaskar is de grootste vanille leverancier ter wereld. 80% komt hier vandaan. Ambodifotatra is de hoofdstad en eigenlijk het enige dorp op het eiland. Alle andere inwoners wonen verder verspreid over het eiland in kleine gemeenschappen. Ile St. Marie, officiële Malagassische naam Nosy Boraha, is het stereotype tropische eiland met wuivende kokospalmen, witte verlaten stranden en azuurblauwe zee met koraalriffen. En doordat het geen massatoerisme bestemming is, vallen de meeste bezoekers meteen voor de ongereptheid. Tijdens uw verblijf hier kunt u dus volop genieten van de rust en de prachtige omgeving.
Dag 16 Ile St. Marie
Ook deze dag is vrij te besteden. Ile St. Marie is wellicht het meest bekend vanwege de bultrugwalvissen die tussen juli en begin oktober voor de kust te zien zijn. De walvissen migreren naar de warme en kalme wateren van Antongil Bay om zich voort te planten en hun kalf te krijgen. U kunt optioneel een walvistocht maken waarmee de meeste accommodaties u kunnen helpen. Het vooraf reserveren van deze excursie is ook mogelijk via PANGEA Travel. Cétamada is een bekende en goede aanbieder van deze excursie. 
Dag 17 Ile St. Marie
Dag ter vrije besteding. Het ondiepe water rondom Ile St. Marie is bij uitstek geschikt voor snorkelen en duiken. Er zijn nog grote stukken koraalrif te vinden waar de onderwaterwereld spectaculair is. Het eiland kunt u o.a. gaan verkennen per tuk-tuk of huur een fiets. In de 17e en 18e eeuw was Ile St. Marie een pirateneiland. Leuk om te bezoeken is daarom het piratenkerkhof, dat op een eilandje nabij de hoofdstad Ambodifotatra ligt. Hier liggen oude en vervallen graven, maar zeker zo mooi is het uitzicht vanaf deze plek. Ook een bezoek aan het eiland Ile Aux Nates is een aanrader! Vanaf het zuidelijkste punt van het eiland vaart u er met een pirogue in vijf minuten heen. Een wandeling rond het eiland duurt ongeveer twee tot drie uur. Voor de actieve en avontuurlijke reiziger is het zeker de moeite waard om een motor of quad te huren en het noorden van het eiland te verkennen. Dit deel van het eiland is rustiger en ruiger maar heeft mooie stranden en natural pools (Piscine Naturelle d’Ambodiatafana) waar u goed kunt zwemmen. 
Dag 18 Ile St. Marie - Antananarivo airport
Het verblijf aan het strand van Ile St. Marie komt helaas ten einde en wij verzorgen de transfer voor u naar de luchthaven. U checkt in voor de Tsaradia vlucht terug naar Antananarivo. Na aankomst verzorgen we de transfer naar het hotel waar u de beschikking heeft over een dagkamer. In de avond wordt u teruggebracht naar de luchthaven waar u incheckt voor uw vlucht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Morondava - Antananarivo & Ile St. Marie - Antananarivo
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per 4WD met Engelssprekende privé-chauffeur
 • shuttlebus van Tamatave naar Mahambo, boottransfer Mahambo - Ile St. Marie (op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater (1 fles pp per dag)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • kapitein, kok en gids tijdens Tsiribihina River Cruise
 • privéboot tijdens Tsiribihina River Cruise
 • kampeerbenodigdheden tijdens de Tsiribihina River Cruise
 • gids- en entreegelden voor de Nationale Parken: Tsingy de Bemaraha en Andasibe
 • gids- en entreegelden VOIMMA Reserve
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies 
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hôtel Belvédère - Antananarivo
Midden in het stadscentrum van Antananarivo vindt u Hotel Belvedère. Weg van de drukte van de hoofdweg, loopt u vanuit het hotel toch zo het levendige centrum in. Het hotel beschikt over 25 kamers en 2 suites. De kamers zijn wat eenvoudig ingericht, maar comfortabel en schoon. Aangezien het hotel op een heuvel ligt, heeft u vanaf een van de vier terrassen een panoramisch uitzicht over de binnenstad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, waar tevens lokale specialiteiten worden geserveerd. 

Residence Madalief - Antsirabe
Deze bijzondere accommodatie is gelegen buiten het centrum van Antsirabe, rustig gelegen tussen de dennenbomen. Het door een Nederlandse vrouw opgezette hotel bestaat uit 13 eenvoudige kamers die allemaal eigen sanitair hebben en warm water verwarmd door zonneboilers. Alle kamers zijn gebouwd met lokale materialen en zijn geheel in de stijl van Madagaskar gedecoreerd. Daarnaast zijn alle meubels voor zover mogelijk in de directe omgeving van Antsirabe gebouwd. ’s Avonds geniet u van het diner in het restaurant in de tuin, waar lokale gerechten geserveerd worden. U eet samen met de andere gasten van de lodge en het diner bestaat uit een fix menu ( uiteraard houdt men rekening met eventuele dieetwensen). Het eten wordt in schalen op tafel geserveerd, hetgeen zorgt voor een huiselijke sfeer en veel interactie met de andere gasten. . De opbrengsten van deze Madalief gaan naar het kindertehuis in Ambositra, waardoor uw bezoek ook voor de lokale bevolking veel betekent. Op het terrein van de lodge zijn dus geen weeskinderen aanwezig!

Princesse Tsiribihina - Miandrivazo
Dit mooie hotel is gelegen op een heuvel en beschikt over 13 kamers. Allen smaakvol ingericht en voorzien van een eigen veranda. Het is een ideaal vertrekpunt voor excursies over de Tsiribihina rivier. Geniet na een actieve dag van het prachtige uitzicht over de vallei of bij het zwembad. Aangezien het hier erg warm kan worden, is een verfrissende duik geen overbodige luxe. Het hotel beschikt over een restaurant, waar lokale gerechten worden geserveerd. 

Kamperen langs Tsiribihina River - Tsiribihina River

Tijdens de Tsiribihina River Cruise verblijft u twee nachten in een eenvoudige iglo tent op de oevers van de rivier. De tenten zijn voorzien van een 8cm dik matras, kussens, lakens en dekens. Het personeel zet het camp op, en breekt het ook weer af. Sanitaire voorzieningen tijdens de overnachting zijn eenvoudig met uitsluitend een droogtoilet. Drie maaltijden (ontbijt en een warme lunch en diner) zijn dagelijks inclusief en deze worden bereidt door de kok en zijn assistent die mee gaan aan boord. Gekoeld water, bier en frisdrank kunt u aan boord kopen. De boten, met een lengte variërend van 10 tot 15 meter, hebben een capaciteit van 6 tot 20 personen. Beneden kunt u overdekt zitten aan tafels waaraan ook wordt gegeten. Boven is nog een zonnedek met lounge stoelen vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft. Een toilet is niet aanwezig aan boord, dus onderweg worden verschillende stops gemaakt en bent u aangewezen op een ‘bush toilet’. Ook elektriciteit is niet aanwezig. De Tsiribihina River Cruise is op privé basis of op indeling (geselecteerde data in het hoogseizoen). De cruise is alleen geschikt voor de avontuurlijke reizigers die zich niet laat afschrikken door het ontbreken van moderne gemakken. 


L'Olympe Du Bemaraha - Bekopaka
Vlakbij het dorp Bekopaka, op een heuvel, ligt L'Olympe Du Bemaraha. Deze middenklasse accommodatie biedt de reiziger een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het nationale park Tsingy de Bemeraha. U verblijft in een van de bungalows die eenvoudig maar comfortabel zijn en beschikking over een terras, bedden met klamboes en een eigen badkamer met warme douche. Dineren kan in het restaurant vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de omgeving en de Manambolo river. Vraag bij aankomst (en goed weer) naar de mogelijkheden voor een tafeltje op het terras. Het fraaie zwembad is een fijne plek om even te ontspannen na een dagbezoek aan de Tsingy. 

Chez Maggie - Morondava
U vindt Chez Maggie Hotel aan de kust van Morondava. Verscholen in een groene tuin liggen de sfeervol ingerichte bungalows en chalets, allen voorzien van een eigen badkamer en veranda. Vanuit het hotel loopt u zo het strand op voor een verfrissende duik in zee of een mooie strandwandeling, maar ook aan het zwembad is het aangenaam vertoeven. In het restaurant ‘The Sunshine’ geniet u in een comfortabele setting van heerlijke maaltijden, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van lokale producten. Vanuit dit hotel kunt u diverse excursies en activiteiten ondernemen, de hotel staff helpt u hier graag bij. 

Sahatandra River Hotel - Andasibe
Zoals de naam van het hotel al aangeeft, ligt deze lodge aan de Sahatandra rivier, nabij het Andasibe National Park. Deze accommodatie ligt naast de ingang naar het Analamazaotra gedeelte van Andsibe en is dus een ideale uitvalsbasis voor een bezoek hier aan. Het Sahatandra River Hotel is een 3 sterren hotel, gelegen in een mooie groene omgeving. U verblijft in een van de bungalows met uitzicht over de mooie tuinen of het zwembad. De kamers zijn comfortabel en met een moderne badkamer. In het restaurant kunt u terecht voor uw maaltijden en een drankje op het terras, gelegen aan de oevers van de rivier.

Calypso Hotel - Tamatave
Calypso Hotel & Spa is een 4-sterrenhotel, gelegen in het stadscentrum van Tamatave. Het moderne hotel bevindt zich nabij de haven en het strand en beschikt over 69 kamers, waaronder enkele familiekamers en luxe suites. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een comfortabel bed en een grote badkamer met bad. In het restaurant of het overdekte terras geniet u van een gevarieerd menu, maar ook roomservice behoort hier tot de mogelijkheden. Wilt u ontspannen, breng dan een bezoek aan de fitnessruimte of het verwarmde binnenzwembad of boek een massage- of spabehandeling. 

Vanivola Hotel - Ile St. Marie
Dit knusse familiehotel ligt op het prachtige eiland Ile St. Marie. Het personeel van Vanivola zorgt ervoor dat u volledig tot rust komt en een onvergetelijke tijd beleeft. Het zwembad ligt direct aan zee en is een prima plek om te ontspannen. In het restaurant heeft u keuze uit vis, kip- en zebu-gerechten. Geniet in de avond op het terras van een cocktail en de livemuziek. De bungalows liggen direct aan het strand. Vanaf uw terras heeft u dan ook een schitterend uitzicht op zee. Ook beschikt Vanivola over hotelkamers, waarvan enkele met zeezicht. Alle bungalows en hotelkamers hebben onder andere airconditioning en een TV. Vanuit het hotel kunt u deelnemen aan diverse excursies en activiteiten.

Au Bois Vert - Antananarivo
Op 10 minuten rijden van de luchthaven van Antananarivo vindt u Au Bois Vert. Deze lodge ligt in een bosrijke omgeving, waar u veel vogels en kameleons tegenkomt. Na een drukke dag komt u volledig tot rust in het zwembad. In het midden van het park vindt u het restaurant, waar u keuze heeft uit heerlijke gerechten. Probeer eens de gerechten ‘a la plancha’, de specialiteit van Au Bois Vert. Deze gerechten worden op de grill gebakken. De ruime ingerichte kamers zijn gebouwd van natuurlijke materialen en worden gekenmerkt door koloniale elementen. De kamers beschikken onder andere over air conditionering en een flat screen TV.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »