Menu

Uniek Madagaskar West & Oost

Een unieke privéreis naar Madagaskar, een van de minst bezochte landen van zuidelijk Afrika. De rondreis begint met een cruise op de Tsiribihina rivier. U vaart door het 'Wilde Westen' van het eiland en ontdekt zo de prachtige natuur. Op de boot heeft u de beschikking over een eigen kapitein, kok en gids. 's Nachts verblijft u in een koepeltent aan de oever van de rivier midden in het wildernis. Na de cruise gaat de reis verder richting het unieke landschap van de Tsingy de Bemaraha. Via de beroemde Baobab Alley reist u naar het oosten van Madagaskar. Hier staat een bezoek aan de national parken van Andasibe op het programma. Zo kunt u van dichtbij kennis maken met de unieke flora en fauna. De reis op het 'Rode Eiland' eindigt met enkele dagen ontspannen op het tropische eiland Ile St. Marie.

Noot: Tsingy of Bemaraha is te bezoeken in de periode mei t/m oktober.

Reisduur: 19 dagen

Antananarivo - Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemaraha NP - Baobab Alley - Morondava - Andasibe - Ile St. Marie

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Uniek Madagaskar West & Oost inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een reis geschikt voor avontuurlijke reizigers of voor een tweede bezoek aan Madagaskar
 • U ontdekt Madagaskar tijdens deze reis ook over het water door middel van een unieke cruise over Tsiribihina rivier
 • De focus ligt op het westen en oosten van Madagaskar, om te lange afstanden te voorkomen
 • U sluit uw reis af op de tropische stranden van Ile St Marie, waar u in juli/augustus ook walvissen kunt spotten
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Saint Marie Island 1 - Saint Marie Island - Madagaskar - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Antananarivo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven volgen de grensformaliteiten en kunt u het visum tegen betaling aanschaffen. Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.
Dag 2 Antananarivo - Antsirabe
In de ochtend staat een tour door Antananarivo op het programma. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De eerste stop is het paleis van de koningin. Dit Queens Palace, ook wel Rova genoemd, is het spirituele centrum van de Merina stam. Op dit moment wordt het gerenoveerd vanwege een verwoestende brand in 1995. Een andere bezienswaardigheid ligt op loopafstand en is de oude woning van de Minister President Andafiavaratra. Deze man is getrouwd geweest met drie koninginnen en is dus een belangrijk persoon in de geschiedenis van Madagaskar. Zijn woning is geheel gerenoveerd en is nu een museum. Na een korte stop bij een uitzichtspunt rijdt u naar beneden en kunt u een bezoek brengen aan het academisch museum. Dit museum gunt u een blik in de geschiedenis van het land. Na de stadstour rijdt u naar Antsirabe. Antsirabe is na Antananarivo de grootste en meest belangrijke stad van het land. Rond de stad bevinden zich de belangrijkste industrieën en landbouwgronden. Vanuit Antsirabe wordt het meeste eten en producten over het gehele land verspreid.
Dag 3 Antsirabe - Miandrivazo
Na het ontbijt rijdt u naar Miandrivazo, een rit van circa vijf uur. Bij aankomst in Miandrivazo wordt u naar uw hotel gebracht. Miandrivazo wordt gezien als de heetste plek van het land. De dorp bevindt zich aan de oevers van de Mahajilo, een zijtak van de Tsiribihina rivier waar u de komende dagen op zult varen.
Dag 4 Miandrivazo - Tsiribihina River Cruise
Deze ochtend wordt u vroeg naar Masiakampy aan de oever van de Tsiribihina Rivier gebracht. De komende drie dagen verblijft u op een boot (op privé basis) met een kapitein, gids en kok. U vaart door de prachtige wildernis van Madagaskar waarbij u kunt genieten van de indrukwekkende flora en fauna van het gebied. Onderweg wordt er onder andere gestopt bij kleine dorpen en natuurlijke zwempoelen. Zwemmen in de rivier is niet mogelijk vanwege krokodillen. Aan het eind van de middag legt de boot aan en kampeert u in het wild. U overnacht in simpele koepeltenten aan de oever van de rivier. Noot: de sanitaire voorzieningen tijdens de cruise zijn erg eenvoudig.
Dag 5 Tsiribihina River Cruise
Deze morgen wordt het kamp opgebroken en gaat u weer aan boord. Vandaag gaat de tocht door een wilder en nog meer verlaten stuk van de rivier. U vindt hier minder dorpen en meer wild, vogels en vleermuizen. De rivier baant zich een weg door nauwe kloven wat zorgt voor een schitterend uitzicht. Onderweg kunt u genieten van de door de kok bereidde maaltijd. 's Avonds legt de boot aan en overnacht u middenin de wildernis. U valt in slaap met de geluiden van de jungle overal om u heen. Een unieke ervaring!
Dag 6 Tsiribihina River Cruise - Tsingy de Bemeraha NP
Na het laatste stuk op de rivier te hebben doorgebracht arriveert in de ochtend bij Tsimafana, vlakbij Belo sur Tsiribihina. Na de lunch op de boot vertrekt u met een 4WD in circa vijf uur over een slechte weg naar Bekopaka voor de overnachting. Onderweg steekt u met een pontje de Manambolo rivier over. Bekopaka is de toegangspoort tot het Tsingy de Bemaraha National Park. U verblijft hier de komende drie nachten.
Dag 7 Tsingy de Bemaraha NP
Na het ontbijt gaat u onder leiding van een gids per kano de Manambolo rivier verkennen. U bezoekt de Manambolo canyons en de traditionele Mahafaly tombes gelegen in kleine grotten in de rotswand. Vervolgens staat een bezoek aan de beroemde Tsingy de Bemaraha op het programma. Dit landschap staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is het grootste nationale park van Madagaskar. De Tsingy zijn als een 'bos' van kalkstenen rotspunten zover het oog reikt, dit landschap is uniek voor Madagaskar. Daarnaast bestaat het nationale park uit primaire regenwouden, groene heuvels, meren en uitgestrekte mangrove moerassen. In het park vindt u vele soorten dieren zoals reptielen, vele soorten vogels en lemuren. Vele hiervan hebben zich aangepast aan de extreme leefomstandigheden hier. Aan het einde van de dag wordt u weer terug gebracht naar Bekopaka voor de overnachting.
Dag 8 Tsingy de Bemaraha NP
Ook vandaag staat compleet in het teken van het Tsingy de Bemeraha National Park. Samen met uw lokale gids bepaald u welke route u vandaag wilt lopen. Er zijn verschillende paden die variëren in duur van 1,5 tot 8 uur. De paden lopen door de verschillende landschappen. Het meest unieke deel is wanneer het pad door en over de Tsingy loopt. Er zijn speciale paden aangelegd waarbij u de rotsformatie van zowel boven als onderaf kunt zien. Houdt er wel rekenig mee dat u voor de wandelingen wel de beschikking moet hebben over een redelijke conditie. De Tsingy bestaan uit twee gebieden de zogenaamde grote en kleine Tsingy. Naast verscheidene soorten vogels, reptielen, bomen en planten, leven er in het reservaat ook lemuren waaronder de Aye Aye en de Sifaka. U overnacht wederom in Bekopaka.
Dag 9 Tsingy de Bemaraha NP - Morondava
Vandaag rijdt u verder over een slechte weg in zuidelijke richting naar de stad Morondava gelegen aan de oceaan, een rit van 6 tot 8 uur. Onderweg komt u langs 'Baobab Alley', een gebied vol met deze machtige bomen. Hier vindt u deze doorgaans alleenstaande bomen netjes op een rij. Bij zonsondergang kunt u foto's maken op deze fotogenieke plek. In circa 45 minuten bent u in Morondava voor de overnachting.
Dag 10 Morondava - Antananarivo
In de morgen wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo. Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij uw hotel of op eigen gelegenheid het centrum verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele markten.
Dag 11 Antananarivo - Andasibe
U reist vandaag in oostelijke richting naar Andasibe. Deze plaats ligt op circa 3 uur rijden ten oosten van de hoofdstad. Onderweg stopt u bij Peyreiras. Hier vindt u een aantal kassen waar u de andere dieren van de regio van dichtbij kunt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kameleons, slangen, kikkers, gekko’s en er is een vlindertuin. Na aankomst in Andasibe wordt u naar uw accommodatie gebracht. Na zonsondergang gaat u in het WOIMMA Reserve met een lokale gids het regenwoud in wat zorgt voor een geheel andere ervaring. In het donker zijn namelijk hele andere dieren actief.
Dag 12 Andasibe
Vandaag brengt u een bezoek aan het Analamazaotra National Park, beter bekend onder de Franse naam Périnet. Het park is mede opgericht ter bescherming van de Indri, een makisoort die door de lokale bevolking 'Babakoto' wordt genoemd. De Indri is de grootste van alle maki soorten en kan herkend worden aan zijn karakteristieke schreeuw die tot op 2 kilometer afstand te horen is. 's Ochtends heeft u de grootste kans om dit geluid te horen. Verder leven er in het nationale park vele soorten reptielen, zoals kameleons en kikkers en vele soorten vogels. Doordat het park voornamelijk bestaat uit tropisch regenwoud heeft het een rijke flora waaronder verschillende soorten varens en medicinale planten. Bij de ingang kunt u kiezen uit een aantal wandelroutes die verschillen in zwaarte en duur. Samen met uw lokale gids kunt u bepalen welke route u gaat doen.
Dag 13 Andasibe - Tamatave
Vandaag wordt u naar Tamatave gebracht, een rit van ongeveer 4 uur. De plaats, ook wel Toamasina genoemd, is de belangrijkste stad in het oosten van Madagaskar. U kunt op eigen gelegenheid een tour door de stad maken in 'Pousse Pousse' de Malagassische versie van de rickshaw.
Dag 14 Tamatave - Ile St. Marie
U vertrekt vroeg uit Tamatave om op tijd in de haven van Soanierana Ivongo te zijn, circa 4 - 5 uur rijden. Hier vertrekt u per speedboot (op indeling) naar het eiland Ile St. Marie. In de haven wordt u verwelkomd en vervolgens naar uw hotel gebracht. Dit is een prachtige plek voor een paar rustige dagen. Geniet van zon, zee en strand.
Dag 15 Ile St. Marie
Het eiland Ile St. Marie bevind zich voor de oostkust van het vasteland van Madagaskar. Het eiland is 50 kilometer lang en op het breedste punt 7 kilometer wijd. Met uitzondering van Ambodifotatra zijn er geen andere dorpen op het eiland te vinden. Alle andere inwoners wonen in kleine gemeenschappen in bamboe en palmhutten. Ile St. Marie, officiële Madagassische naam Nosy Boraha, is het stereotype tropische eiland met wuivende kokospalmen, witte verlaten stranden en azuurblauwe zee met koraalriffen. En doordat het geen massatoerisme bestemming is ook vallen de meeste bezoekers meteen voor de ongereptheid. Tijdens uw verblijf hier kunt u dus volop genieten van de rust en de prachtige omgeving.
Dag 16 Ile St. Marie
Dag ter vrije besteding. Vanuit uw accommodatie kunt u optioneel deelnemen aan verschillende excursies. Het eiland is wellicht het meest bekend vanwege de bultrugwalvissen die tussen juli en september naar het eiland komen om zich voort te planten en te bevallen. De meeste accommodaties op het eiland bieden in deze periode dan ook walvistochten aan. U kunt vrij dicht bij de dieren komen maar vanwege om de dieren beter te kunnen beschermen zijn er sinds 2000 regels waar iedereen aan moet voldoen. Er is dus een minimale afstand die een boot moet aanhouden om de dieren niet te storen.
Dag 17 Ile St. Marie
Dag ter vrije besteding.
Dag 18 Ile St. Marie - Antananarivo
Vandaag wordt u naar de luchthaven van Ile St. Marie gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo. U heeft hier nog een overnachting. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 19 Antananarivo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken, reserveren wij een dagkamer voor u waar u kunt ontspannen in afwachting van de internationale vlucht. Op tijd wordt u terug naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Morondava - Antananarivo, Ile St. Marie - Antananarivo
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer per 4WD:
 • - van Antananarivo tot Miandrivazo, chauffeur is tevens gids
 • - van Belo sur Tsiribihina tot Morondava, chauffeur + gids
 • - van Antananarivo tot Soanierana Ivonga, , chauffeur is tevens gids
 • boottransfer Soanierana Ivongo - Ile St. Marie (op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater (1 fles pp per dag)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • kapitein, kok en gids tijdens Tsiribihina River Cruise
 • privéboot tijdens Tsiribihina River Cruise
 • kampeerbenodigdheden tijdens de Tsiribihina River Cruise
 • gids- en entreegelden voor de Nationale Parken: Tsingy de Bemaraha, Andasibe
 • gids- en entreegelden WOI Reserve, Peyreiras
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Madagaskar, € 35/$ 37 per persoon (verkrijgbaar bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden en lokaal ingehuurde gidsen
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Residence Madalief - Antsirabe
incl. ontbijt en diner
Deze bijzondere accommodatie is gelegen buiten het centrum van Antsirabe, rustig gelegen tussen de dennenbomen. Het door een Nederlandse vrouw opgezette hotel bestaat uit 13 eenvoudige kamers die allemaal eigen sanitair hebben en warm water verwarmd door zonneboilers. Alle kamers zijn gebouwd met lokale materialen en zijn geheel in de stijl van Madagaskar gedecoreerd. Daarnaast zijn alle meubels voor zover mogelijk in de directe omgeving van Antsirabe gebouwd. ’s Avonds geniet u van het diner in het restaurant in de tuin, waar lokale gerechten geserveerd worden. U eet samen met de andere gasten van de lodge en het diner bestaat uit een fix menu ( uiteraard houdt men rekening met eventuele dieetwensen). Het eten wordt in schalen op tafel geserveerd, hetgeen zorgt voor een huiselijke sfeer en veel interactie met de andere gasten. . De opbrengsten van deze Madalief gaan naar het kindertehuis in Ambositra, waardoor uw bezoek ook voor de lokale bevolking veel betekent. Op het terrein van de lodge zijn dus geen weeskinderen aanwezig!

Sahatandra River Hotel - Andasibe
incl. ontbijt en diner
Zoals de naam van het hotel al aangeeft, ligt deze lodge aan de Sahatandra rivier, nabij het Andasibe National Park. Deze accommodatie ligt naast de ingang naar het Analamazaotra gedeelte van Andsibe en is dus een ideale uitvalsbasis voor een bezoek hier aan. Het Sahatandra River Hotel is een 3 sterren hotel, gelegen in een mooie groene omgeving. U verblijft in een van de bungalows met uitzicht over de mooie tuinen of het zwembad. De kamers zijn comfortabel en met een moderne badkamer. In het restaurant kunt u terecht voor uw maaltijden en een drankje op het terras, gelegen aan de oevers van de rivier.

Vanivola Hotel - Oostkust & Ile St. Marie
incl. ontbijt en diner
Dit knusse familiehotel ligt op het prachtige eiland Ile St. Marie. Het personeel van Vanivola zorgt ervoor dat u volledig tot rust komt en een onvergetelijke tijd beleeft. Het zwembad ligt direct aan zee en is een prima plek om te ontspannen. In het restaurant heeft u keuze uit vis, kip- en zebu-gerechten. Geniet in de avond op het terras van een cocktail en de livemuziek. De bungalows liggen direct aan het strand. Vanaf uw terras heeft u dan ook een schitterend uitzicht op zee. Ook beschikt Vanivola over hotelkamers, waarvan enkele met zeezicht. Alle bungalows en hotelkamers hebben onder andere airconditioning en een TV. Vanuit het hotel kunt u deelnemen aan diverse excursies en activiteiten.

Au Bois Vert - Antananarivo
incl. ontbijt
Op 10 minuten rijden van de luchthaven van Antananarivo vindt u Au Bois Vert. Deze lodge ligt in een bosrijke omgeving, waar u veel vogels en kameleons tegenkomt. Na een drukke dag komt u volledig tot rust in het zwembad. In het midden van het park vindt u het restaurant, waar u keuze heeft uit heerlijke gerechten. Probeer eens de gerechten ‘a la plancha’, de specialiteit van Au Bois Vert. Deze gerechten worden op de grill gebakken. De ruime ingerichte kamers zijn gebouwd van natuurlijke materialen en worden gekenmerkt door koloniale elementen. De kamers beschikken onder andere over air conditionering en een flat screen TV.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »