Rondreizen Madagaskar

Madagaskar is een land waar je het beste een georganiseerde rondreis kunt maken. Het land is zo groot en de infrastructuur is niet overal van goede kwaliteit. Vervoer over lange afstanden is meestal per vliegtuig. We kiezen er altijd voor om de rondreis te laten begeleiden door een Engelssprekende chauffeur die tevens uw gids is. Hij of zij kent het land goed en biedt veel meerwaarde. De gids begeleidt u tijdens de transfers en excursies en is er voor uw gemak. Op de vrije dagdelen en tijdens de maaltijden is de gids wel bereikbaar, maar niet bij u zodat u met uw eigen gezelschap bent. Hieronder staan een deel van onze Madagaskar rondreizen. U kunt Madagaskar ook combineren met bijvoorbeeld Mauritius.

Voor wie is een rondreis naar Madagaskar een aanrader en waarom?

 • De natuurliefhebber kiest voor Madagaskar vanwege de unieke flora en fauna. Meer dan 80% van de planten en dieren zijn endemisch. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de lemuren, die nergens anders ter wereld voorkomen. De unieke mix van bijvoorbeeld regenwoud, rotsformaties en droge gebieden maakt Madagaskar tot een unieke bestemming.
 • De reiziger die geïnteresseerd is in cultuur en graag in contact komt met de lokale bevolking. In Madagaskar leven tot wel 18 verschillende groeperingen, allen met hun eigen cultuur, gewoonten en taal. De bevolking van Madagaskar is arm en moet vaak leven op een klein inkomen of wat zij op eigen land verbouwen. Maar de Malagasy zijn erg trots op hun geschiedenis en zeer vriendelijk.
 • Madagaskar is de ideale bestemming voor de avontuurlijke reiziger die buiten de gebaande paden wil reizen. Madagaskar is een toeristische bestemming die nog in de kinderschoenen staat. Dit betekent dat de luxe van veel vakantiebestemmingen nog niet te vinden zijn op het eiland. Maar hierdoor kunt u het authentieke Madagaskar ontdekken, zonder omringt te zijn met veel andere toeristen.
 • De ervaren reiziger die al een en ander van de wereld heeft gezien. Onervaren reizigers  worden meestal geconfronteerd met de armoede op Madagaskar waar het grootste gedeelte van de bevolking nog onder de armoedegrens leeft. Tijdens de rondreis zult u dit terug zien in het dagelijkse leven. Er worden veel producten verbouwd op Madagaskar waardoor de Malagasy redelijk zelfvoorzienend zijn. Er wordt geen honger geleden maar materiële zaken doen er niet toe. Hierdoor kan de bevolking in onze ogen nog armer lijken.

 

De rondreizen in Madagaskar zijn slechts een voorbeeld. Past de rondreis bij uw wensen, dan kan deze uiteraard zonder aanpassingen geboekt worden. Maar elke rondreis in Madagaskar kan ook geheel aan uw wensen aangepast worden of een combinatie met een Zuid-Afrika, Mauritius of bijvoorbeeld Reunion is mogelijk. Wij helpen u graag en goed verder omdat we Madagaskar uit eigen ervaring ekennen.

Reiservaringen

 • De chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan

  lees meer
  -
  Elise & Martin
 • je hebt goed ingeschat wat bij ons past.

  lees meer
  -
  Evelien en Jochem
 • een mooi eiland om nog een keer naar toe te gaan

  lees meer
  -
  Hilda & Harish Singhal
 • De reis naar Madagaskar was goed geregeld

  lees meer
  -
  Jeroen en Anita Florijn

Tip: Hoe scepsis omsloeg in liefde... Madagaskar

Benieuwd naar Martijns Madagaskar-ervaring? Lees zijn Madagaskar interview hier en bekijk zijn fotoalbum!